woensdag 1 februari 2017

Gaat NOS/EénVandaag deze Oekraine terreur tonen?

Marc Rutte is groot vriend van Petro Poroshenko en de associatie met Oekraine. Ondertussen gaan de troepen van de chocolademagnaat door met het terroriseren van burgers in Donbass, zoals de onderstaande beelden uit een woonwijk van Donetsk ten overvloede aantonen.

Gaat het NOS-journaal of Eénvandaag vandaag deze "disturbing" beelden nou eens een keer tonen, of blijft onze staats tv de andere kant opkijken? Diverse gewonden waaronder bewoners en een journalist aan het been. En wat doen onze parlementariers en kandidaatparlementariers? Gaat Jesse Rutte op de terreur van Poroshenko aanspreken? Gaat Harry van Bommel Rutte vragen de Oekraïense ambassadeur te ontbieden? Wat doet Omtzicht? En wat doet "onze" Thierry? Eénvandaag besteedt vandaag na 18.00 uur aandacht aan Donbass.

45 opmerkingen:

 1. Had dit ook al op de vorige draad geplaatst, op het zelfde moment dat blik deze draad opende, maar is beter van toepassing bij dit item.

  Volledig in strijd met het 'Minsk Akkoord'.
  Kiev denkt dat ze nu nog snel wat gebied kunnen veroveren op de rebellen voor de steun van de VS wegvalt.

  https://www.rt.com/news/375892-kiev-advance-rebels-position/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gisteren wel stukje nieuws, man die lang verhaal deed en laatste shot bovenkant van huis eraf, niks over gewonden,doden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een (kuch) massademonstratie tegen Trump: Holland Against Hate

  https://twitter.com/hashtag/hollandagainsthate?f=tweets&vertical=default&src=hash

  Zij

  https://twitter.com/hashtag/hollandagainsthate?f=tweets&vertical=default&src=hash

  waren er wel bij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als er slechts 2.000 demonstranten daadwerkelijk op de bijeenkomst afkwamen kan je maar beter op je site vermelden dat zich zich van te voren 5.000 personen op Facebook hadden aangemeld en dat er enkele duizenden aanwezigen op het Malieveld waren.

   http://nos.nl/artikel/2156071-duizenden-betogers-op-malieveld-tegen-xenofoob-beleid-trump.html

   'Xenofobisch'. Het lijkt onmiskenbaar dat Trump met zijn anti- open-grenzen maatregelen heel hard tegen de schenen van de globalisten trapt. Je kan klaarblijkelijk beter het hele Midden Oosten in lichterlaaie zetten of de wereld op de rand van een kernoorlog brengen. Vreemde tijden....

   Verwijderen
 4. Bij de kapper las ik het volgende stukje in een tijdschrift waarvan ik dacht dat het ging over de verklaring waarom onze politici massaal oogkleppen dragen. Maar het gaat over paarden...

  1. Oogkleppen houden het volbloed renpaard gericht op de renbaan.

  'Met Oogkleppen op krijg je een meer gericht renpaard dat snellere looptijden produceert.'

  2. Over jonge veulens, die de renbaan nog een beetje moeten leren kennen.

  'Renpaarden, net begonnen aan hun racecarrière zijn vaak afgeleid door de drukte, het lawaai en de andere paarden die ze tegenkomen in voorbereiding op en tijdens de loop van de race. Deze paarden dragen oogkleppen om te voorkomen dat ze gehinderd worden door dingen die hen nerveus maken.'

  3. Over de wat oudere rossen

  'Oudere paarden kunnen wennen aan de bezienswaardigheden en geluiden om de race. Als gevolg daarvan, kunnen zij kalm en minder geschrokken, uiteindelijk ook zonder oogkleppen de renbaan succesvol afleggen. Het vroegtijdig blokkeren van de visie van een al te nieuwsgierig paard is alles wat nodig is.'

  4. Over dressuurpaarden die als renpaarden door het leven moeten gaan

  'Terwijl intelligentie en nieuwsgierigheid worden gewaardeerd in een renpaard, vermogen is het niet. Overdreven nieuwsgierige renpaarden die oogkleppen dragen, zijn beter in staat om hun aandacht op de taak te houden, i.e. snellere race tijden lopen.'

  5. Over onverbeterlijke paarden die graag renpaard willen zijn.

  'Oogkleppen worden zeer vaak gebruikt op paarden die worden afgeleid door de andere paarden tijdens de race, waardoor de kans verkleind wordt dat de jockey niet wordt afgeworpen door het paard tijdens de race. Renpaarden die ondanks oogkleppen toch de jockey afwerpen of geen koers weten te houden, worden uit de race gehaald.

  6. Over de Pietje Bell's onder de renpaarden

  'Een van de laatste dingen die een trainer wil zien is een jockey die moet vechten met zijn paard om het dier recht te houden. De beweging van een renpaard die de neiging heeft om buiten de renbaan te raken kan worden gecorrigeerd met oogkleppen. Het paard ziet dan alleen nog wat er direct voor hem loopt en zal daardoor in een rechtere lijn lopen waardoor minder energie verspild wordt wat leidt tot een snellere looptijd.'

  7. Over renpaarden die een lesje moeten leren

  'Paarden die persoonlijkheid ontwikkelen en van ongeduld trappelen om door het starthek te breken, kunnen worden geholpen met het dragen van oogkleppen. Daarmee worden zij opgeleid om op tijd (en niet te vroeg of te laat) door het starthek te breken voor meerdere races. Zodra het paard heeft geleerd om netjes te wachten voor een start, kan de trainer de oogkleppen verwijderen.'

  Uit: 'Keeping the running of the Horse Straight', van 'The Horse and Hound'.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blog kan ook blikopcanvasjournaal heten, ik zie dat Godfried ook daar zijn putinfobie mag spuien, gevoed door wat suggetieve vragen van de presentatrice. Voorbij is de tijd dat de vlamingen nog objectief nieuws kregen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben het met je eens Mark. In België zijn ze als de dood dat de EU uit mekaar zal vallen, hetzij door Trump, de vluchtelingencrisis, de rechtse blokken en natuurlijk de grote dreiging van Rusland.
   Zonder "Brussel" stelt België niet veel voor, dus zullen ze er alles aan doen om de dreiging in stand te houden en roepen dan om het hards om 'meer Europa'.
   Dan denken ze dat ze veilig zitten en kunnen dan hun vet betaalde baantjes behouden. Dat geldt net zo goed voor de politiek als de media.
   Daarom zal er in België ook nooit een referendum komen over een Bexit.

   Verwijderen
  2. Wij zijn dan ook niet verbaasd:

   "Geen parlementaire enquête naar invoering euro

   De Tweede Kamer is niet voor een parlementaire enquête naar de invoering van de euro. Een meerderheid van VVD, PvdA, CDA en D66 wijst het gebruik van dit middel van de hand.

   De Kamer debatteerde vandaag over een burgerinitiatief van onder anderen Thierry Baudet. Die pleit onder het trefwoord 'peuro' voor een onderzoek door de Kamer naar de besluitvorming rond de introductie van de euro."

   http://nos.nl/artikel/2156058-geen-parlementaire-enquete-naar-invoering-euro.html

   Verwijderen
  3. De lijst blijkt nog van Obama te zijn.

   Trump’s “Muslim Ban” First Ordered by Obama

   http://rinf.com/alt-news/newswire/trumps-muslim-ban-first-ordered-by-obama/

   Verwijderen
  4. @ Joop

   Ja, maar dat is anders, hehe. NU walgt de wereld:

   https://www.joop.nl/nieuws/wereld-walgt-trumps-moslimban

   Verwijderen
  5. Hilland Against Hate

   https://www.youtube.com/watch?v=_GZagWKavh4

   Verwijderen
  6. Moslims buiten de 7 genoemde landen komen gewoon de VS binnen. Opvallend is wel dat de 7 genoemde landen precies die landen zijn die op Wesley Clarks lijstje stonden.

   Verwijderen
  7. En Kuzu wil natuurlijk weer een vuist maken. Tegen de haat natuurlijk. Dat dan weer wel. Ik geef het op. De gekte wordt me even te veel.

   Verwijderen
  8. Het geeft wel aan hoe goed de gemiddelde Nederlandse burger geïnformeerd is en dat gaat op 15 maart nog stemmen ook!

   Verwijderen
 6. Goh, hoe zou dit nu toch komen?

  Pre-emptive attack on Iran bill is active in the US House

  http://theduran.com/pre-emptive-attack-iran-bill-active-us-house/

  Hierdoor misschien?

  Iran Prepares to Ditch Dollar in International Trade

  https://sputniknews.com/middleeast/201702011050220348-iran-threatens-to-ditch-dollar/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelfde artikel op Market Update, maar dan in het Nederlands:

   http://marketupdate.nl/nieuws/economie/valutacrisis/iran-wil-dollar-vervangen-euro/

   Op dezelfde pagina ook een artikel over Irak en de $

   Verwijderen
  2. Waaahhh... Irak heeft massa vernietigingswapens, bouw onmiddellijk je nucleair vrije bunker!

   Verwijderen
  3. Dan wordt het heel gevaarlijk voor Iran, want ze hebben pas geleden weer een raket afgevuurd, voor medische doeleinden natuurlijk, en samen met Irak zijn ze straks een nucleaire en chemische wapens macht, reden om aan te vallen dus.(Israël?)
   Oplossing: betaal in het vervolg de olie in frankskes.
   (Voor heel serieuze lezers: dit is ietwat satirisch bedoeld)

   Verwijderen
 7. Op ICH staan twee opmerkelijke berichten:
  ( Mogelijk is dit al deels bekend hier).

  1) In 7 de landen die nu een inreis-ban hebben ( en waarover zoveel demonstranten zeer boos zijn) heeft Amerika sinds 1980 al 24000 mensen gedood met bommen. Daar heeft 'Links' nooit tegen gedemonstereerd.
  http://www.informationclearinghouse.info/46350.htm

  2) Trump stelt de ban in tegen Syrië en de andere eerder genomede landen ( in een wet, meen ik). Die landen zijn destijds door Obama vastgesteld. Het is dus niet Trump die de landen selecteerde,maar Obama. Ook daar heeft 'Links' nooit tegen gedemonstreerd.
  http://www.informationclearinghouse.info/46349.htm

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan, klopt, maar niet vergeten dat hoofdbommengooier Obomba ook de Nobel prijs voor de vrede heeft gekregen, dus die doet zoiets niet (...)
   Het zijn op dit moment de grote verliezers van de verkiezingen die al de oproer veroorzaken om op die manier het beleid van Obomba in de schoenen van Trump te kunnen schuiven, wat dan ook weer aangeeft hoe een kortgeheugen de Amerikanen hebben.
   Ook niet vergeten dat het grootste gedeelte van de MSM in linkse handen is dus alles wat Obomba fout deed werd vakkundig onder de mat geveegd en daar ook gehouden, en zo worden de Amerikanen onwetend en dom gehouden.
   Trump legt nu e.e.a. bloot en zoals gewoonlijk wordt op de boodschapper (Trump in dit geval) geschoten door de MSM en niet op de inhoud van die boodschap.
   Trump schiet terug op hen, dus vandaar al die protesten.

   Verwijderen
  2. @ Matt; de plucheplakkers zijn, en waren niet links. Beter niet de alt media napraten hierover.

   Obama, Clinton, Samsom, Klaver links? Dan ga ik voorgoed op vakantie!

   Verwijderen
  3. Rootman, ze pretenderen links te zijn, net als Rutte rechts denkt te zijn, maar ze doen precies het tegenovergestelde.

   Verwijderen
  4. @ Rootman

   Het links van de... kuch 'anti fascisten'. Het links dat zo anti pussygrab is dat ze vrouwen met de verkeerde mening in elkaar slaan.

   http://nieuws.tpo.nl/2017/02/02/zwaar-links-studentengeweld-californie-want-milo-yiannopoulos-wilde-komen-spreken/

   Verwijderen
  5. DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAG Rootman!!!

   Verwijderen
 8. 'President Oekraïne wil referendum houden over NAVO-lidmaatschap

  De president van Oekraïne, Petro Poroshenko, wil een referendum houden over of zijn land toe zou moeten treden tot de NAVO. Dat heeft Poroshenko gezegd naar aanleiding van opiniepeilingen.
  ........
  Poroshenko stelt ook dat het niet lang meer zal duren voordat Oekraïne aan de criteria voldoet om lid te kunnen worden van de Europese Unie. Volgens de president is het begrotingstekort gekrompen en wordt corruptie harder bestreden. "

  http://www.nu.nl/oekraine/4436775/president-oekraine-wil-referendum-houden-navo-lidmaatschap.html?redirect=1

  Zo, Porosjenko laat Rutte publiekelijk weten wat het inlegvelletje waard is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Porosjenko kan referenda houden wat ie wil, bij de NAVO zal hij niet komen, is hem ook al gezegd. Oekraïne wordt door iedereen gezien als een prima grensland. Niet beïnvloed of gelieerd aan NAVO of aan de Russen. Maar wel als brug tussen de twee landen. Moet Poetin nog met zijn handen van het land afblijven, maar dat vertikt ie. Luisteren is niet zijn sterke kant, vandaar ook gewoon sancties blijven houden.

   Verwijderen
  2. En wat mij betreft geeft Novorossiya een tegenoffensief om alles tot aan de Dnjepr in te nemen!

   Verwijderen
  3. Tja!

   OOPS! - Genius Ukrainian Top Prosecutor Accidentally Proves Russia Did NOT Invade Ukraine

   http://russia-insider.com/en/politics/genius-ukrainian-top-prosecutor-accidentally-proves-russia-did-not-invade-crimea/ri18699

   Verwijderen
  4. Ach ja Joop, weer een proRussische zo niet geheel Russische site aanhalen. Die brengen NOOIT de waarheid!!!

   Verwijderen
  5. Het gaat er niet om of het een pro-Russische site is, het gaat erom dat jij kennelijk niet verder kijkt dan je neus lang is en verzin eens iets anders dan die afgezaagde verhaaltjes van je. Geef bijvoorbeeld eens een link waarin het tegendeel wordt beweerd, pas dan ben je goed bezig, Kneus!

   Verwijderen
  6. @Joop,
   je moet niet verwachten dat je van kroel een antwoord krijgt, met een link. Het is overduidelijk dat hij moet trollen. Kijk maar eens op de you-tube filmpjes van Kat, daar zit hij samen met een stel vriendjes alles af te kraken. Net zoals hij hier doet. Zijn enige doel is ruzie zoeken, en ik zelf doe niet meer mee met dat kleutergedrag.
   Wat mij betreft is hij flink door de mand gevallen als trol.

   Verwijderen
 9. en de nazi varkenslarven te berechten!

  BeantwoordenVerwijderen

 10. Je hebt Eliot Higgins en er is Bellingcat. De één zegt dit en de ander iets anders. En dan zijn er nog de MSM. Die melden gruizig wat de één of de ander te zeggen hebben, maar alleen dan wanneer het in hun Russofobe straatje van pas komt, Interessant artikel in Novini over een thema waar ik in een recente draad al naar verwees: Bellingcat maakt terugtrekkende bewegingen ten aan zien van het zogenaamde neerschieten van MH17 door de Russische 53e luchtafweer brigade:

  "MH17-journalisten opgelet: Eliot Higgins ≠ Bellingcat"

  http://www.novini.nl/mh17-journalisten-opgelet-eliot-higgins-%E2%89%A0-bellingcat/

  Op Joost Niemoller staat overigens een lang en interessant interview van Max vd Werff door Niemoller (+/- 80 min.):

  http://joostniemoller.nl/2017/01/max-werff-onderzoek-naar-mh17-is-corrupt-video/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dawg,

   Het is heel logisch dat Eliot Higgins iets anders zegt dan Bellingcat. Het collectief Bellingcat werkt namelijk nauw samen met de OvV en het JIT.
   Bellingcat kan nooit een schuldige aanwijzen voordat het onderzoek is afgerond, anders zou het heel erg op gaan vallen dat de bevindingen van Bellingcat één op één door de OvV/JIT zijn overgenomen. Eliot Higgins mag er dan wel een eigen mening op nahouden, maar ik dacht toch gelezen te hebben dat het JIT met de namen van een aantal personen uit het 53e naar buiten zou komen.

   Verwijderen
  2. Ik had de link van het interview al in een eerdere draad geplaatst, maar dat terzijde.

   Wat viel er op in dat interview? Dat, ondanks het feit dat Max van der Werff geen standpunt in durft te nemen, de aanwijzingen meer naar een gevechtsvliegtuig gaan dan naar een BUK. Het tweede wat opviel is dat Max Jeroen Akkermans 'integer' noemde. Is Jeroen Akkermans wel zo 'integer' als zijn maatje Stan Storimans tijdens de Russisch-Georgische oorlog in 2008 om het leven is gekomen door, naar zijn zeggen, Russisch vuur?

   Verwijderen
  3. @ Joop

   Een jaar geleden alweer. Men beschikte zogenaamd al over een groep van 20 verdachten waar de daders zich onder zouden bevinden.

   Verwijderen
  4. @Dawg,

   Ja, en nu kan het JIT de data van de Russische radar niet lezen omdat het een verkeerd format heeft wat niet door ICAO wordt voorgeschreven. Daar hebben zij 3 maanden over gedaan om daar achter te komen en het ICAO schrijft helemaal geen bepaalde format voor. Het lijkt er verdacht veel op dat het onderzoek getraineerd aan het worden is onder het mom van zorgvuldigheid.

   Verwijderen
  5. @ Joop

   Vond het netjes en verstandig dat Max geen uitspraken of claims deed over zaken waar hij zelf niet zeker van was. Bleef er nog genoeg over (zie bijv titel van het interview) waar hij met stelligheid uitspraken deed. Vond het sowieso een fijn interview, mede mogelijk gemaakt door het relaxte format bij Weltscherz, waarin niet binnen binnen 10 min. met een paar soundbites gescoord moet worden. Wat ter sprake kwam was voor 'kenners' niet perse nieuw of onbekend, maar de stand van zaken werd al met al wel heel goed samengevat.

   Voor zover ik weet schrijf de ICAO inderdaad geen dwingend format voor waarin datamateriaal moet worden geleverd, maar alle Nederlandse kranten schreven (uiteraard)van wel. Typisch inderdaad dat het JIt er drie maanden voor nodig heeft om vast te stellen dat ze de Russische radargegevens niet kunnen lezen

   Verwijderen
  6. @Dawg,

   Het accent wat Max legde op de vragen die Lev Bulatov beantwoordde vond ik veelzeggend met daarnaast het onderzoek wat Max had gedaan omtrent Correct!v, waar niets van bleek te kloppen, om daarna tegen een JIT-muur te lopen.

   Ik ken Max niet persoonlijk maar wij wisselen af en toe weleens wat informatie met elkaar uit. Ik vind het een toffe gozer, je moet het er maar voor over hebben om eigen middelen in zo'n onderzoek te steken.

   Verwijderen
 11. Verwarde boze blanke man houdt vurig demagogisch pleidooi tegen democratie:

  https://www.youtube.com/watch?v=QAAH68QoHS0

  Disclaimer: klikken op eigen risico.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreemde man die Verhofstadt, die stond op het Maidan toch tegen rechts populisten te schreeuwen; "Wij staan achter jullie!"

   Verwijderen
  2. Boze Belg Verhofstad leert Amerikanen de les en vertelt wie Trump wel en niet aan moet nemen en als het Verhofstad niet zint verklaart de Belg de Amerikanen de oorlog: "Fight back"

   Verder is van grootheidswaanzin bij de boze blanke Belg geen sprake... hahaha LOL!

   Verwijderen
  3. Niet voor niets dat dit sujet niet meer in een
   Belgische regering zit maar 'verbannen' is naar de EU.
   Daar mag hij zijn grote bek opzetten en word door velen uitgelachen. Wat dat betreft is het heel jammer dat Nigel Farage vertrekt uit de EU, want hij nam Verhofstad regelmatig op de korrel en dan zag je de andere parlementariers grinniken.
   Ik kan je dit vertellen, als Trump ooit de EU bezoekt is Verhofstad de grootste konkelaar (hoe zeggen jullie dat; kontekruiper?).

   Verwijderen
 12. Hello everyone reading this testimony. I have been rejected by my husband after three(3) years of marriage just because another woman had a spell on him and he left me and the kid to suffer. One day when I was reading through the web, I saw a post on how this spell caster Dr irosi have help a woman to get back her husband and I gave him a reply to his address and he told me that a woman had a spell on my husband and he told me that he will help me and after 3 days that I will have my husband back. I believed him and today I am glad to let you all know that this spell caster have the power to bring lovers back because I am now happy with my husband. Thanks for His great work here is his email: drirosisolutioncenter@gmail.com Or call his number  +2348118829771, Contact Dr irosi and get your relationship problem solved. Great Dr irosi could also help you with the following:
  1) Love Spells
  2) Lost Love Spells
  3) Divorce Spells
  4) Marriage Spells
  5) Binding Spell.
  6) Breakup Spells
  7) Banish a past Lover
  8.) You want to be promoted in your office/ Lottery spell
  9) want to satisfy your lover
  Contact this great man if you are having any problem for a lasting solution
  EMAIL..... drirosisolutioncenter@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen