dinsdag 7 februari 2017

KRO-NCRV-Nieuwsbaas HANS LAROES biedt excuses aan

Update9-2-2017

Dank aan Jan Verheul voor recensie "Nep-Nieuws-Fabriek" item van Brandpunt (KRO-NCRV). Zie in de commentaren onder.

Oud NOS-baas, nu KRO-NCRV heeft excuses aangeboden aan Eric de Vlieger voor ongepaste tweet.

De Vlieger accepteert excuses. Dus: zand erover.Jinek en Brandpunt over "Russische Nep-Nieuws Fabriek"

Blik is vanavond niet in de gelegenheid "live" de Brandpunt reportage over de door hun "ontdekte" "Nepnieuwsfabriek in Rusland" te bekijken. Daarom huiswerk voor alle Blik volgers: kijken, en laat in de comments weten wat je ervan vindt!

De schermutselingen vooraf zijn in ieder geval interessant. Gisteren mocht Aart Zeeman bij Jinek (ook KRO-NCRV) zijn uitzending alvast pluggen. Hij verhaalde bijzonder spannend dat ze er al een jaar (!) mee zijn en het spoor liep via Finland rechtstreeks naar Rusland! Spannende met een verborgen mobiele telefoon gemaakte opnamen zette het verhaal kracht bij! En als bewijs van het nepnieuws werd de hilarische video van de zogenaamde Oekraïeners getoond die Nederland zogenaamd bedreigden. Bekijk het filmpje zelf nog een keer en probeer je lachen in te houden.

Op twitter is volop scepsis uitgebroken over de aanstaande uitzending. De populaire twitteraar en opiniemaker Eric de Vlieger is ook benieuwd. NOS-baas Hans Laroes zinde het wantrouwen niet en haalde op ongepaste wijze uit naar de Vlieger.

De onenigheid is inmiddels opgelost. Laroes heeft excuses aangeboden. De Vlieger heeft ze geaccepteerd. Zo kan het ook.

Defameren a gogo

Het defameren van Rusland (en Iran) met meer of minder gezochte artikelen en uitzendingen over "nep-nieus", "hacks", en "beïnvloeding" past in de doorzichtige, en steeds meer in het oog lopende, NATO campagne om de nep-dreiging zo hoog mogelijk te houden.

Zelfs Bundesnachrichtendienst vindt geen spat bewijs

Terwijl de Duitsers, zelfs na een jaar lang zoeken, geen spat bewijs hebben gevonden, speculeren, fantaseren de Staats en concernmedia, met natuurlijk Volkskrant en NRC in de frontlinie, samen met NOS en nu dan KRO-NCRV.

303 opmerkingen:

 1. Wat moeten we trouwens van dit nieuws denken?
  http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/658890/13-000-mensen-opgehangen-in-gevangenis-syrie.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heftig als het waar is; iemand die iets wil zeggen over de betrouwbaarheid van dit bericht?

   Verwijderen
  2. De vraag moet gesteld worden hoeveel % van deze gevangenen salafisten waren. Het doden van salafisten en nazis is nl iets GOEDS.

   Verwijderen
  3. –Amnesty International: “Amnesty does take money from both governments and corporate-financier interests, one of the most notorious of which, Open Society, is headed by convicted financial criminal George Soros (whose Open Society also funds Human Rights Watch and a myriad of other “human rights” advocates). Suzanne Nossel, Executive Director of Amnesty International USA, for instance was drawn directly from the US State Department …Amnesty International’s website specifically mentions Nossel’s role behind US State Department-backed UN resolutions regarding Iran, Syria, Libya, and Cote d’Ivoire… Nossel’s “contributions” then are simply to dress up naked military aggression and the pursuit of global corporate-financier hegemony with the pretense of “human rights” advocacy.” [citation from: Amnesty International is US State Department Propaganda]

   https://ingaza.wordpress.com/syria/human-rights-front-groups-humanitarian-interventionalists-warring-on-syria/

   Ben sceptisch over het waarheidsgehalte van dit AI 'report'. Lijkt, zoals ook Rootman in de vorige draad al stelde, vebluffend veel op een eerdere aanklacht van AI; opgewarmde hap dus. Die aanklacht was gebaseerd op een fotobestand van dubieuze afkomst. Met een animatie (hoi MH17) van de gevangenis werd op een treurig doorzichtige manier getracht het rapport een zweem van geloofwaardigheid te geven.

   http://www.euronews.com/2016/08/18/syria-s-prisons-slammed

   Verwijderen
  4. Ik had er al een reactie op geschreven, in de vorige draad: laatste post.
   Volgens Rootman is het oud nieuws.

   Volgens mij is het volgende aan de hand:
   - Amnestie is geen betrouwbare bron.
   - Ik heb geen bewijzen gezien, maar heb er ook niet lang naar gezocht.
   - Stel dat het waar is: dan is dit volgens mij heel goed te verdedigen. Het is midden in de oorlog. De daders zijn moordenaars die uit andere landen komen en de burgers van Assad op gruwelijke wijze vermoorden.
   Je berecht ze dus als moordenaars, niet als vijandige soldaten.
   - Assad moet al zijn mensen en geld besteden aan zijn eigen volk. Als hij die gevangenen weg stuurt, naar een buitenland, komen ze onherroepelijk terug: de VS heeft nu juist alles gedaan om die lieden op te leiden etc.
   Assad heeft geen keuze. Berechten en terecht stellen.
   - Zeker als je het vergelijkt met wat wij als Westerlingen hebben gedaan met onschuldige burgers ( Dresden, Hiroshima, Korea, Vietnam etc) is dit nog heel keurig wat Assad doet.

   Dat er wordt beweerd dat het gewone burgers betreft is natuurlijk compleet onzin: er zijn vele tienduizenden jihadi's in dat land.
   En àls er een gewone burger in zit, laat ons dan denken aan de VS, die Guantanamo vol stopte met moslims die onschuldig waren. ( Ze kochten ze van andere moslim-criminelen die hun vijanden uitleverden). En ze daarna begon te martelen ( want ze waren geen soldaten, maar ennemy-combattants, dus vielen niet onder de Geneefse conventie).

   Amnestie zal daar wel ooit iets over gepubliceerd hebben, maar kunnen we dat in de MSM terugvinden? Wordt het breed uitgemeten? Nee, je ziet het af en toe terloops in een documentaire. Het komt niet in het Nieuws. Het dringt niet door tot gewone MSM schapen.

   Verwijderen
  5. @ Jan

   Heb nog even gecheckt. Lijkt inderdaad opgewarmde prak.
   Rapport van vorig jaar ging ook over Saydnaya Military Prison.

   https://www.theguardian.com/artanddesign/2016/aug/18/saydnaya-prison-syria-assad-amnesty-reconstruction

   En nu dus weer:

   https://www.amnesty.org.uk/press-releases/syria-13000-secretly-hanged-saydnaya-military-prison-shocking-new-report

   Je kan natuurlijk ook niet aan de gang blijven met alweer dat laatste ziekenhuis......

   Verwijderen
  6. [Je doet er alles aan om Assad zijn schending van de mensenrechten weg te poetsen]

   Het uitschakelen van neocons, nazis en salafisten is geen schending van mensenrechten, omdat het geen mensen zijn.

   Maar verder zal Assad zeker ook fouten maken. Het oordeel daarover ligt echter niet bij Amnesty, het westen of Rusland. Wanneer de jihadisten opgeruimd zijn, ook de ´gematigde´, dienen de Syriërs via internationaal gemonitorde verkiezingen te beslissen wie daarna hun president wordt.

   Cruel kan hier toch moeilijk een beargumenteerd bezwaar tegen hebben; hij zal wel vragen om ´bewijs´ (???)

   Verwijderen
 2. De Volkskrant heeft me post getuurd: ik kan 4 weken lang de krant ontvangen voor 1 euro per week.
  Ik wacht nog even tot ze me geld geven als ik bereid ben de krant te ontvangen.

  BeantwoordenVerwijderen

 3. Allen jammer dat NOSbaas Laroes al 6 jaar niet meer bij NOS werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij werkt nu voor KRO.

   Een pot nat wat mij betreft...

   Verwijderen
  2. Hoewel het wel fout in de titel staat.

   'Voormalig' NOS baas is wel goed

   Verwijderen
  3. Goede correctie, F Jansse.
   Dank.
   ( Ik zat toch aan Gelauff te denken.)

   Verwijderen
 4. Het rapport is, evenals die Jinek/ Brandpuntreportage over de trollenfabriek via Lyudmila Savchuk, opgewarmde Soros propaganda. (Is Savchuk niet Oekraiens voor 5e colonne?)

  Men vraagt zich echter wel af wat er mee beoogd wordt, evenals het buitensporig anti-Trump hetzen. Het is duidelijk wie er wint in Syrië, en daar verandert niets meer aan. Ook de anti-Trump propaganda hier is verspilde moeite: de EU is veel te verdeeld om ook maar iets tegen Trump te doen.

  Is dit alles een soort inertia, waarbij gedurende tientallen jaren alle aangestelde pro neocon, pro globalistisch neoliberaal knuffel´progressieven´ gedachtenloos hun vluchtplan uitvoeren zoals een low end drone dat doet? (terugroepen was alleen verkrijgbaar bij de ´turbo-versie´, maar die was toch te duur vergeleken bij de ´sport´- versie).

  De laatste toespraak van de ouderdomsbevlekte Soros in Davos toonde zijn aftakeling aan: Elke zin bevatte nog meer Uhh-uuhs dan een Opstelten die zijn luier verschoond dient te worden. Je weet echter maar nooit hoeveel orgaandonoren met een prima match er in de kerkers onder zijn paleis worden vastgehouden.

  Inertia dus; of zit er toch iets anders achter? Die hele anti-Putin, anti Assad, anti-Trump campagne kost toch een heleboel resources. De Soros beïnvloedingsmachine is op het hoogtepunt van macht en verfijning, maar kan het nog effectief zijn?

  Ik zie hier geen realistisch scenario. Maar uiteraard hoor ik graag tegengestelde argumenten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Rootman

   Lijkt er op dat de globalisten hun hand overspeeld hebben. Met Poetin, Trump, Orban, Brexit en het afschieten van TTIP als feiten en verkiezingen in o.a. Frankrijk, Duitsland en Nederland in aantocht begint een hele politieke kaste misschien toch eindelijk nattigheid te voelen. Waar halen ze zo gauw een plan B vandaan.

   Verwijderen
  2. Opstelten, in een staat waarbij,

   in plaats van

   Opstelten, die...

   Niet om te bewijzen dat ik geen idioot of een allochtoon ben, maar soms is het Nederlands lastig. Ook de eerste formulering, hoewel grammaticaal onjuist, zegt recht voor zijn raap wat ik zeggen wilde.

   Ik kom er bij uitzondering op terug vanwege het feit dat met name bij citeren, taalkundige foutjes vaak uitvergroot worden om zeer rake reacties tot op ´Tokkie niveau´ te degraderen...

   Verwijderen
  3. De Nederlandse Min van BuZa Bert Gluipers heeft ook een mening over het AI rapport:

   http://www.telegraaf.nl/buitenland/27578853/__Minister__afschuw_over_massaexecuties_Syrie__.html

   Ik zou zeggen: contra-indicatie.

   Verwijderen
  4. Kan Koenders niet gewoon die subsidie aan die witte helmen terugvragen? Of zoals een ambtenaar betaamd: vragen naar de kosten-baten van die subsidie aan de 'vredes'organisatie witte helmen (met bewijzen graag)?

   Verwijderen

 5. The Next Big Syria Lie: Assad Executed 13,000 Prisoners, Sketchy Witnesses and Odd Satellite Photos 'Prove'

  Remember, the graver the accusation the less proof you actually need

  http://russia-insider.com/en/next-big-syria-lie-assad-executed-13000-prisoners-sketchy-witnesses-and-odd-sattelite-photos-prove

  En Tulsi Gabbard en Dennis Kucinich zijn Amerikaanse leugenaars!


  The Media and War Establishment Are Lying About Syria

  'Let’s dig in to what is really going on, inside Syria, in the State Department, the CIA and the Pentagon'

  Dennis Kucinich

  http://russia-insider.com/en/politics/ri18831

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Belgische Abgeordnete in Aleppo: „Die Russen helfen, wo sie können und die EU überhaupt nicht“

   https://deutsch.rt.com/kurzclips/46206-belgische-abgeordnete-aleppo-russen-eu/

   Verwijderen
 6. Moon of Alabama verscheurt het AI rapport vernietigend:

  http://www.moonofalabama.org/2017/02/amnesty-report-hearsay.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Staatsomroep kwam op het 20.00 u journaal weer met zo'n zelfde nietszeggende semi artistieke animatie als vorig jaar. Dus, dan is het waar wat AI beweert. Haha.

   Verwijderen
  2. These estimates were based on the following calculations. If between seven and 20 were killed every 10-15 days from September to December 2011, the total figure would be between 56 people and 240 people for that period. If between 20 and 50 were killed every week between January and November 2012, the total figure would be between 880 and 2,200 for that period. If between 20 and 50 people were killed in 222 execution sessions (assuming the executions were carried out twice a week twice a month and once a week once a month) between December 2012 and December 2015, the total figure would be between 4,400 and 11,100 for that period. These calculations produce a minimum figure of 5,336, rounded down to the nearest thousand as 5,000, and 13,540, rounded down to the nearest thousand as 13,000.

   Nou Rootman ,dat zijn idd wel heel wetenschappelijk verantwoord vergaarde cijfers.
   Ik ga direct geloven in de weapons of MD achteraf...

   Verwijderen
  3. DAWG
   Ook 1 Vandaag en Nieuwsuur gaan er weer met een gestrekt been in vanavond.

   Verwijderen
 7. Tja, het is heel vervelend voor die dictators die het maar nooit schijnen te willen leren! Laat nooit geen gevangenen vrij of ontsnappen die tegen je kunnen getuigen, d.m.v. een tekenfilmpje, dat er tussen de 5 en 13.000 gevangenen zijn gedood, zodat Bert Koenders het niet internationaal kan aankaarten.

  Tegen het journaille zou ik willen zeggen;

  Hé wat jammer nou toch dat het in Syrië niet zo gaat als in Libië. Dan hadden jullie in Damascus ook de bevrijding van aan Al-Qaide gelieerde terroristen mee kunnen maken en door kunnen sturen naar de volgende proxy-oorlog, Iran, met medeneming van de daar aanwezige wapens.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waren die 500.000 Iraakse kindertjes het waard? Ja? Dan doen we er nog 500.000 Syrische kindertjes bij!

  Belgian Parliamentarian to Sputnik: Mainstream Media Lying About Syria

  https://sputniknews.com/middleeast/201702071050433805-belgian-delegation-syria-assad/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik weet niet of ik vanavond naar Brandpunt ga kijken.

  Ik verwacht een 'allememaggies' Bassie en Adriaan aflevering van onze vrienden van de media over 'de nepnieuws fabriek in Rusland.' En hoewel het erg grappig is om te weten dat aan die (zonder twijfel) hilarische klucht meer dan een jaar aan 'onderzoeksjournalistiek' vooraf is gegaan, blijft het een portie staatspropaganda waar ik toch liever voor bedank.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kan je een hoop ergernis schelen en een goede nachtrust opleveren.

   Verwijderen
  2. En als ik dan toch iets cinematografisch uit Rusland wil zien, dan kijk ik liever naar Tarkovsky ipv naar Brandpunt.

   Hier Tarkovsky zijn films, gratis te bekijken:

   http://www.openculture.com/2010/07/tarkovksy.html

   Verwijderen
 10. Over die mensen die door Putin betaald worden om op websites pro-Russisch te posten: Het zou kunnen, maar tot nu toe hebben de werkelijk goede sites zoals de Saker, Russia Insider en anderen nooit 1 cent gekregen.
  Het zou me verbazen als het Kremlin wel individuen zou helpen.

  Het Kremlin is slecht in public relations.
  ===

  Israel, de Israelische regering, geeft cursussen en verspreidt handboeken voor Talk-back vrijwilligers.

  Ik weet niet of die mensen betaald krijgen, maar wat ze doen wordt wel sterk aangemoedigd en ze krijgen dus veel hulp.

  Ook wordt geleerd hoe men Wikipedia pagina's kan veranderen.

  Ik kan daar wel enkele pagina's onderbouwing voor geven als daar interesse voor is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Jan

   In de EU hebben we inmiddels een Ministerie van Waarheid.

   http://www.tepsa.eu/eeass-east-stratcom-task-force-publishes-two-weekly-newsletter/

   Ze werken niet met beloningen voor het maken van propaganda, ze straffen als je niet anti-Russisch genoeg ben. (Laat @Blik maar oppassen)

   "This organisation was set up in March 2015 by the European Council to implement an action plan on strategic communication to address what it labels ”Russia’s on-going disinformation campaigns”, allegedly aiming to destabilize European democracy. To this end, East StratCom ”publishes two public weekly newsletters to stay up to date with the latest disinformation stores and narratives.
   .......
   Het Deense parlementslid Marie Krarup kreeg te maken met de gedachtepolitie van de EU FASCISTEN (een label zo vaak misbruikt dat ik het nu met caps moet schrijven):

   "The consequences may be dire. If the conflict with Russia escalates, the state will have the right to imprison me as an enemy of the state. Already now I have been branded a traitor and unpatriotic. Many opinion leaders and colleagues have composed and published an open letter criticizing the ministry. Social media have been brimming with support, but my government remains stubborn in its accusation that I am a Russian agent. This means that I am no longer protected by the state of which I am a national.

   For the last couple of years, I have used Russian English-language media like RT op-ed section and Russia Insider for publishing my thoughts on the way the Western elites’ hatred of Christianity weakens and undermines Western culture.

   My choice of non-Western media like RT as a platform is certainly not motivated by any payment from Putin. No, it is rooted in the fact that as a conservative Christian Catholic, my thoughts and views are simply increasingly difficult to get published in Europe."

   http://thesaker.is/hated-by-those-who-hate-russia/

   Verwijderen
  2. Dawg,
   Ik had nooit van Tepsa gehoord, en zeker niet van hun tweewekelijks bulletin met Nepnieuws.
   Ik keek eens wat TEPSA is, en wie er in zit.
   Het blijkt dat een Rotterdamse professor, Jaap de Zwaan, veel te zeggen heeft aldaar.
   Deze Jaap heeft rechten gestudeerd, en daarna het 'College van Europa' bezocht in Brugge.
   Dat is een post-doctorale opleiding van 1 jaar.

   En eigenlijk is dat ( dit zal Joop en Oligarch -vrede zij met hem- plezier doen) het Skull en Bones van de EU !
   Citaat uit Wikipedia:
   According to The Times, the "College of Europe, in the medieval Belgian city of Bruges, is to the European political elite what the Harvard Business School is to American corporate life. It is a hothouse where the ambitious and talented go to make contacts".[4] The Economist describes it as "an elite finishing school for aspiring Eurocrats."[5]

   In mijn woorden: Hier worden mensen in een netwerk getrokken, en daarna kan je die lieden àlles laten geloven en àlles laten verkondigen: ze hebben àlles te verliezen als ze kritisch naar de hen ingelepelde info zouden kijken.

   Verwijderen
  3. @ Jan

   Had ook nog nooit van TEPSA gehoord.

   Maar TEPSA is niet de gedachtenpolizei van de EU. Dat is de European Union External Action East StratCom Task Force. Dit is hun site:

   http://collections.internetmemory.org/haeu/content/20160313172652/http://eeas.europa.eu/top_stories/2015/261115_stratcom-east_qanda_en.htm

   Verwijderen
 11. Geen bezwaar dat er mensen zijn die vanuit een Russo-sceptische houding critisch kijken naar nieuwsstukjes en commentaren erop. Het is echter te goedkoop om ongefundeerde beschuldigingen te gooien naar die mensen. Ook ik ben vaak voor troll uit St Petersburg in the Guardian uitgescholden.

  Trollen bestaan aan beide zijden, zeker zo veel in Kiev, en het pentagon heeft software, waarbij 1 medewerker 30 accounts doet.

  Daarnaast is veel nepnieuws wel degelijk waar, en is veel ´echt ´nieuws fake.

  Tenslotte blijft maar zeer weinig fake nieuws langer dan enkele dagen hangen, omdat het heel snel doorgeprikt wordt.

  Een voorbeeld is het recente Amnesty report, wat ik vanochtend nog niet kon downloaden. Heel kort doorkijken en je ziet meteen al dat dit rapport rammelt aan alle kanten, met hun gelikte animaties en al hun horen zeggen verklaringen. De levensduur als geloofwaardig rapport is nog geen 24 uur, al zal het vanavond nog wel in de nieuwscyclus zitten.

  Het is zoiets als bloeiende planten kopen in februari: je koopt een zwart bloempotje met wat verdorde frutsels in de aarde, en moet maar hopen dat niet iemand het plastic label heeft verwisseld.

  Mensen die in fake nieuws trappen zijn meestal slecht geïnformeerd, en zullen waarschijnlijk niet stemmen of stemmen vanwege het feit dat een politicus ´een lekker kontje´ heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Daarnaast is veel nepnieuws wel degelijk waar, en is veel ´echt ´nieuws fake"

   Yep en daarmee kom je er in je beantwoording altijd onderuit. Maar NOAA, NASA en CDC whistleblowers blijven heel lang hangen, zeker als je er als @Rootman slecht over geïnformeerd bent.

   Verwijderen
  2. Joop heeft de echo-installatie weer aan gezet.
   What's new, Joop?

   Verwijderen
  3. "What's new, Joop?"

   Voor jou...niets!, alleen wat jezelf echoot!

   Verwijderen
  4. Joop zo´n opmerking is inderdaad een losse flodder. Is je bron zo dubieus dat je geen link durft te geven en het standpunt van die link met logica en feiten kunt verdedigen zonder te gaan schelden?

   Verwijderen
  5. "Ze hebben 13.000 mensen niet meer kunnen traceren nadat ze in die gevangenis belandde."

   Geef de namen van die 13.000 maar! Als het er 13.000 zijn moeten daar ook de namen van bekend zijn! Maar ja, jij maakt het het getal van 13.000 alweer als een vaststaand gegeven terwijl dat niet eens vast staat.

   Verwijderen
 12. Dus Assad is een smeerlap, vermoord 13000 mensen ,en dan laat je uit dezelfde gevangenis mensen vrij per presidentieel decreet om de buitenwereld dit allemaal mee te delen?
  http://www.rtlnieuws.nl/buitenland/anas-overleefde-helse-gevangenis-in-syrie-ik-hoor-de-ijzeren-deuren-nog

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, die dictatoriale, democratische, alleenheersers maken kéér op kéér dezelfde fout. Open en bloot laten zij gevangenen de wijde wereld intrekken om kond te doen van hun belevenissen in het gevang. Hoe zij aan de strop zijn ontkomen blijft echter altijd een mysterie.

   Verwijderen
  2. "Anas zegt dat hij gemarteld was"

   Ik ook, al jaren en ik woon nog wel in Nederland!

   "En geloofde dat er gemoord wordt, omdat hij gevangen zag verdwijnen"

   Yep, die zitten nu allemaal in Europa.

   Dat staat overigens niet in het rapport! Je moet geen slapende honden wakker maken.

   Verwijderen
  3. "Juist, dus ik stel een vraag"

   Nope, jij ziet géén vraagteken, zoals jij in je post van LGK8 februari 2017 om 01:03
   "Ik zie geen vraagteken" aangeeft, dus kan jij ook geen vraag stellen!

   Verwijderen
 13. Blik,
  ik heb zojuist Brandpunt gekeken (opgenomen). Sacha de Boer kondigde het aan, en Aart Zeeman deed verslag. Hij had gehoord dat er een nep-nieuws fabriek was in St Petersburg. Daar reed hij rond met een gids. Die zou het contact tot stand brengen met deze juffrouw die dan er alles over zou vertellen, omdat ze in die fabriek gewerkt had.
  De ontmoeting zou zijn in een klein dorpje buiten Petersburg, in het station.
  Eigenlijk had die juffrouw heel weinig te zeggen. Ze moesten op allerlei fora positieve zaken over Putin en de minister van defensie ( Shojko ?) schrijven. En negatief over Kiev.
  In de hele uitzending werden de begrippen 'trol' en 'nepnieuws' door elkaar gebruikt.
  Die 'fabriek' zou 24 uur per dag met medewerkers bezet zijn, en die mensen kregen dan een aantal onderwerpen waar ze over moesten schrijven of beter:"reageren op sites'. (*)

  Dan was er nog een Russische journalist die over die fabriek vertelde terwijl ze in de auto voor die fabriek stonden.(**)
  Aart Zeeman zei: Zal ik eens gewoon naar binnen stappen en vragen wat ze doen.
  Nee dat mocht niet, want dan zou zijn camera worden afgenomen en hij zou buiten worden gezet.
  ( Nou, dat is toch precies wat je wil, als journalist die een Nep-Fabriek wil onthullen, zou ik denken! Natuurlijk met ergens nog een camera of geluids-recorder in je bril verstopt opnemen. Maar Zeeman deed het niet. )
  Verder was er nog een juffrouw in Finland die een prijs had gewonnen met het onthullen van nepnieuws of het bestaan van Trollen.
  En nu bedreigden de trollen haar, en wel op de site van de Finse NOS, want daar stond haar artikel.
  De finse Marcel Gelauff kwam er bij en zei dat het heel erg was dat mensen nep nieuws verspreidden.

  Dan waren er nog die mannen die zich voor deden als Azov strijders en die dan Nederland bedreigden. Bellingcat had ze ontmaskerd! Het filmpje was in de nep-fabriek in Petersburg gemaakt!

  Vind je mijn samenvatting coherent? Niet echt hè.
  Klopt. Het programma sprong van de hak op de tak, en er werd nauwelijks iets zinvols gezegd.

  Ik vrees dat het allemaal te onbenullig was om lang bij stil te staan.

  Maar het zou wel erg leuk zijn als een Finse cameraploeg bij Marcel Gelauff binnen liep en dat die Gelauff dan begon te klagen dat mijnheer BLIK hem erg dwars zat met zijn Nep Nieuws.

  Want dat was in feite waar het om ging: De Staats-Leugenfabriek verdedigt zich tegen burgers die het helemaal zat zijn om al die leugens maar aan te horen.

  Nog iets leuks: Zeeman zei enkele keren letterlijk dat het nepnieuws hier gemaakt werd. Alsof àl het nep nieuws van de hele wereld uit dat gebouw kwam. Hij leek het zelf te geloven...

  (*) Blijkbaar bestaat er in Petersburg nog geen internet, want de journalisten trekken trouw naar de fabriek om te werken. Als ze zelf internet hadden hoefden ze niet naar die fabriek, natuurlijk .

  (**) Alle betrokkenen kwamen duidelijk in beeld. Geen enkel van hen lijkt ook maar een millimeter angst voor represailles te hebben. Terwijl ik. Jan Verheul, wel degelijk onder pseudoniem werk, omdat ik anders schade zal ondervinden. Maar dit is Nederland, niet Rusland...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vergat nog een belangrijk detail: In de reportage wordt gezegd dat die Nepnieuws fabriek betaald wordt door enkele rijke Russen. Dus niet door de Staat.
   Zoals ik hierboven schreef: In Israel is het de Staat zelf die dit alles organiseert. Maar daar heeft Aart Zeeman nooit interesse in getoond.

   Verwijderen
  2. @ LGK.
   Dank voor de link. Maar het is in het Russisch en niet ondertiteld. Ik ga er van uit dat Aart Zeeman haar de kans geeft om de belangrijkste zaken te zeggen in zijn docu. En dat maakt geen indruk op mij.
   ---
   - hoe inspireer je mensen?
   - hoe maak je ze enthousiast?
   - hoe zorg je dat ze produceren?

   Ik ga er van uit dat die bedriegers betaald worden, dus waartoe is dit alles nodig, elke dag weer, en zelfs met een 'night-shift' ? Een pep-talk midden in de nacht?

   Verwijderen
 14. Inside the trollfactory:

  http://l7.alamy.com/zooms/1465c693db91421e83452570cad535db/1930s-office-with-rows-of-female-secretaries-working-at-desks-with-cmrrbt.jpg

  Manager spreekt personeel van de trollenfabriek toe:

  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/e4/c8/0c/e4c80cd2f17bdba5f351b8bb199814b4.jpg

  State of the art troll factory:

  http://www.gvanloenenbv.nl/wp-content/gallery/nos/IMG_0079-verkleind.JPG

  BeantwoordenVerwijderen
 15. In de Guardian heb ik verschillende keren gelezen dat die troll factory voor binnenlands gebruik is. Waar Russen reageren pro- of anti-Putin zie je meteen typisch grammaticale fouten, zoals het te weinig of teveel gebruiken van lidwoorden. Trollreakcties zijn zowiezo meestal one-liners.

  Wat in Nederland geblokkeerd en geband wordt zijn meestal commentaren met argumenten. Tegenwoordig is aan bv RT linken of de witte helmen bevragen al genoeg voor een ban.

  We zullen het zien bij de discussie over het AI rapport vandaag, hoeveel er nog gezegd mag worden.

  Het AI report rammelt aan alle kanten, maar 2 slachtoffers tonen werkt wel enorm: je krijgt echt sympathie voor zo´n man.

  Ja, er zitten zeker onschuldigen tussen, maar de nummers kloppen niet en er zijn teveel aannames. Op nieuwsuur was een hele enge Nuland kloon van AI de zaak aan het toelichten. Maar de conclusies van Nieuwsuur zijn bloedstollend: een roep tot berechting van Assad in Den Haag (we moeten nog wel de wet een beetje aanpassen), en ja, dat kan natuurlijk alleen bij regime change!

  Zelfs nu nog proberen ze tot regime change op te roepen; maw: oproepen tot het hele land uitleveren aan de jihadisten en het een ergere hel maken dan de gevangenis die in het rapport wordt beschreven. Dan zal rechts in Europa wel beseffen dat dit tot enorme vluchtelingenstromen zou gaan leiden.

  Maar het zal vandaag of morgen wel weer tot kamervragen leiden, waarna het de archieven zal gaan.

  Opnieuw vraag ik me af wat ze bij clubs als AI denken wat betreft effectiviteit van dit soort rapports. Waarbij het waarschijnlijk wel zo is dat het echte werk al vóór de VS verkiezingen gedaan is en dat ze het dan maar afmaken om het budget te kunnen verantwoorden. In dat geval is het inertia, evenals de standaardconclusies van typen als Twan Huys dat is.

  Hilversum is wat dat betreft gelijkgeschakeld aan Hollywood, bevolkt met liberal interventionist snowflakes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het volgende Guardian artikel (de commentaren) over het AI report laat zien hoe het met de vrijheid van meningsuiting is geworden: 11/42 verwijderd!

   https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/feb/07/the-guardian-view-on-syrian-war-crimes-searching-for-a-road-to-justice

   Verwijderen
 16. Een minimalistische kijk met enkele kanttekeningen op het AI rapport:

  Syrië is in een burgeroorlog, daarbij gaan altijd elementen van beschaving verloren, maar er zijn ook inlichtingen nodig, en bepaalde schadelijke elementen moeten buiten de maatschappij gehouden worden. Toen Syrië een black CIA site had was dat blijkbaar helemaal geen probleem. (martelen werkt niet goed voor info, maar dat was toen ook geen beletsel)

  Om mensen van rare ideën af te brengen worden er van tijd tot tijd gevangenen vrijgelaten die hun ervaringen vertellen en zo mensen afschrikken. Dit zijn de mensen die AI heeft opgespoord.

  Ze zijn slecht behandeld, maar het meeste van hun relaas is niet veel erger ban Bahgram of Guantanamo. Ook daar werden stressposities en FAKE executions gedaan, naast andere martelmethoden Martelen is met name psychologisch, zelfs als het fysiek wordt gedaan: men kan de gevangene alles wijsmaken, goed door Orwell beschreven. Met name het aantal executies in het rapport blijft totaal onverifieerbaar. Vrijwel iedereen die wegging zal òf een valse naam hebben aangenomen, òf (weer) jihadist zijn geworden.

  In oorlogstijd is lang vasthouden en daarna pas executeren volslagen onlogisch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rootman,
   dank voor de bovenstaande 3 postings. Allemaal goede info.

   Verwijderen
 17. Off Topic.
  Er is hoop voor de toekomst, mensen.
  U weet dat ik fan ben van Oliver Stone.
  Zijn zoon Sean werkt voor RT , bij de Hawks.

  Nu heeft die zoon ook een 1 uur en 27 min lange film gemaakt: A Century of War.
  Het gaat gelukkig iets langzamer dan de Untold History van papa, en niet alles is nieuw voor me, maar de docu ( ik zag 40 min tot nu toe) bevat heel veen interessante info.
  Je hoeft zo'n docu niet in 1 keer te bekijken.

  http://www.informationclearinghouse.info/46398.htm

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pas op!
   De documentaire van Sean Stone staat op RT, en als je voor een uur gestopt bent met kijken, kun je niet verder gaan. Moet je de hele video vanaf het begin draaien. ( Tenminste , het lukt me nu niet om op minuut 40 verder te kijken.)

   Verwijderen
 18. Navalny mag niet meedoen met de presidentsverkiezingen omdat hij opnieuw veroordeeld is voor die houtzwendel. Het vonnis was eerder door de EU (eigenlijk het Europees hof voor de rechten van de mens) herroepen:

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/vrij-spel-voor-poetin-bij-verkiezingen-na-veroordeling-oppositiepoliticus-navalny~a4459649/

  Vanuit Russisch prestige snap ik wel dat een Russische rechter zich niet de les laat lezen door zo´n Europees hof, maar toch vind ik dit geen slimme zet. Het zou veel beter zijn om Navalny zijn verpletterende nederlaag te gunnen.

  Het trekt natuurlijk wel een wissel op de geheime dienst, die allerlei NGOs en astroturf demonstraties in de gaten moet houden, en ook als hij wel zou meedoen zou er gezeur van het westen komen dat het niet eerlijk zou verlopen, maar één kandidaat is wel vrágen om kritiek. Een campagne met een fel debat zou beter staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Even enkele citaten uit het Volkskrant artikel:

  Bij de foto: Navalny tijdens een mars ter nagedachtenis van de vermoorde Nemtsov.
  In de tekst: "Op zijn blog legt hij [Navalny dus, JV] bloot hoe Russische machthebbers zich verrijken terwijl de bevolking lijdt onder de zware economische recessie.

  Wacht even, Volkskrant.
  Navalny heeft sympathie voor Nemtsov, terwijl deze Nemtsov vice president was onder Yeltsin, en toen 45% van het Russische volk onder de armoede grens leefde.
  Nu leeft slechts 13% onder de armoedegrens.

  Was het niet logischer geweest als Navalny sympathie had voor Putin, en antipathie voor Nemtsov ?
  ===

  NRC, 2013: Volgens Navalny, die strijd tegen corruptie in de Russische politiek, was dat vonnis politiek gemotiveerd.

  Hoor ik Navalny zeggen dat hij het niet gedaan heeft? Nee. Ik hoor hem zeggen dat wat hij deed (corruptie) door iedereen gedaan wordt in Rusland, en dat hij het oneerlijk vindt dat ie aangepakt wordt.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2016/02/23/europees-hof-rusland-gaf-navalny-geen-eerlijk-proces-a1409116


  Dit was de motivatie van het Europese Hof destijds:
  “In het bijzonder heeft het strafhof dat de beide verdachten heeft veroordeeld zijn vonnis op zo’n manier opgeschreven dat het alleen maar opgevat kan worden als bevooroordeeld ten opzichte van hun vermeende betrokkenheid bij de misdaad. Daarnaast heeft de Russische rechtbank hen veroordeeld voor activiteiten die niet te onderscheiden zijn van gewone commerciële activiteiten.”

  ---
  Mijn idee is: Navalny was schuldig, maar ervaart het als onrechtvaardig dat zoveel corrupte lieden vrijuit gaan, en hij niet.
  Dat begrijp ik.
  Het is niet eerlijk.
  Maar als je graag president wil worden op het ticket van corruptie-bestrijding, en dan vindt dat jouw eigen corruptie maar door de vingers moet worden gezien, waar ben je dan mee bezig ??
  Dan ben je nog véél gevaarlijker dan gewone corrupte lieden, die mogelijk nog wel iets van schuldbesef hebben.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Navalny is totaal kansloos, en wie weten beter dan wat je schrijft dan de Russen zelf? Die weten veel meer over corrupte officials dan jij of ik! Dan is het toch beter om hem ´gratie te verlenen´ (en ik zou niet verbaast zijn als Putin dat gaat doen, wanneer het in Rusland juridisch mogelijk is) en de man zelf de politieke strop om zijn nek te laten leggen en vervolgens zelf een stap te laten zetten. Dan is hij en zijn 5e colonne beweging voorgoed in diskrediet gebracht!

   Verwijderen
  2. 'Nu leeft slechts 13% [van de Russen] onder de armoedegrens'

   Ik vroeg me af of dat veel of weinig was tov Nederland. Het klonk als veel in mijn oren, wat aangeeft dat ook ik beïnvloed word door het 'alles gaat prima in ons landje, en de recessie is officieel voorbij' nepnieuws dat vanochtend nog uit mijn autoradio schetterde

   Hier is het CBS met Nederlandse armoede statistieken, met als laatste peildatum 2015:

   https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/06/meer-huishoudens-langdurig-onder-lage-inkomensgrens-in-2015

   Ik citeer:

   'Inzichten over wanneer er sprake is van armoede, zijn subjectief. Daarom spreekt het CBS niet van arme huishoudens, maar van huishoudens met een laag inkomen of van huishoudens met risico op armoede'

   'Van de ruim 7 miljoen huishoudens in 2015 moest 8,8 procent rondkomen van een inkomen onder de lage inkomensgrens en liep daarmee risico op armoede'

   'Een op de vier eenoudergezinnen heeft laag inkomen'

   'In totaal groeiden in 2015 ruim 320 duizend minderjarige kinderen op in een huishouden met een laag inkomen. Voor 125 duizend van hen was dit het vierde jaar achtereen'

   Wat verder klikken leert mij dat dat in de gemeente Rotterdam 18% van de huishoudens in armoede leven. In de andere grote steden is dit niet veel beter:

   https://www.cbs.nl/nl-nl/achtergrond/2017/06/financiele-situatie-huishoudens-in-meer-detail

   Of je die percentages direct met de armoede in Rusland kan relateren weet ik niet (aangezien ik de definitie van Russische armoede niet ken).

   Het laatste woord bij de NOS hierover is dat:

   'Het verschil tussen arm en rijk is in Nederland sowieso klein in vergelijking met de meeste landen om ons heen, zegt Van Mulligen [van het CBS]. 'We zijn al heel lang een heel gelijk landje"

   Met andere woorden: je moet blij zijn met wat je hebt, aangezien het in andere landen nog slechter gaat mag je niet klagen, en verder is er niks aan de hand!

   Ik verwacht niet dat de huishoudens die onder de armoedegrens leven in Nederland er net zo als CBS baas van Mulligen over denken, en net boven ook niet.

   Vindt je eigen buurt hier:

   http://cbsnl.maps.arcgis.com/apps/MapSeries/index.html?appid=a11b6e0e397843a0a6ae6cfd8867cc99

   Verwijderen
  3. Willem.

   de armoede-cijfers komen uit het boekje vanWierd Duk: Putin, 2014. Pagina 38:
   Onder Yeltsin: 40% in armoede. 11 % is middenklasse. Overheidsschuld 110% van bnp. Werkeloos 15%.

   Onder Putin in 2014: 13% in armoede. 48 % is middenklasse. Schuld is 8,5% van bnp. Werkeloos 5%

   Het is duidelijk dat Putin het land vee;l gezonder heeft gemaakt.

   Ik neem aan dat de criteria voor 'armoede-grens' niet overal gelijk zijn. Het gaat mij om de vooruitgang. Ik ga er van uit dat de definitie in Rusland tussen 1995 en 2014 niet is veranderd.

   Verwijderen
 20. De Saker legt in een goed artikel uit waarom de VS nooit zal winnen van Iran, mocht het tot een oorlog komen.
  http://thesaker.is/us-vs-iran-a-war-of-apples-vs-oranges/

  Eén feitje dat de Saker noemt is nieuw voor mij: Hij beweert dat het heel slim was van Iran om gevluchte Iraki's te laten beweren dat Saddam die WMD's had. Dit maakte de Noecons gek en die zorgden dan voor het vernietigen van Saddam: zo had Iran een vijand minder en kreeg ze veel invloed in Irak.

  Dat klinkt heel mooi, maar het is in tegenspraak met het boek van Victor Ostrovsky die al vòòr 'Kuweit' schrijft dat de Mossad had beslotenom Saddam zwart te gaan maken zodat hij verwijderd kon worden.
  Het is in strijd met de woede van de Neocons op papa Bush omdat die besloot omSaddam te laten zitten, in 1991.
  Het is in strijd met het Yinon Plan, waar we lezen dat Irakj kapot moet.

  Natuurlijk zorgde 'Irak 2003' dat Iran daarna veel meer macht had. Maar vergeet niet dat de Neocons toen dachten dat ze Iran ook heel snel zouden elimineren.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Off topic: Het meestal eindeloos saaie ´politicking´ programma van Larry King op RT heeft een interessant interview met William Cohen, defense secretary onder Bill Clinton. Ik ben het maar zeer ten dele eens met zijn conclusies, maar de man is zeer goed geïnformeerd en komt ook nog eerlijk over. Een aanrader!

  Ik kan er nog niet aan linken, maar ondertussen dan maar Crosstalk kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. CONFIRMED: Commander ‘Givi’ assassinated in bomb blast in Eastern Ukraine

  http://theduran.com/commander-givi-assassinated-in-bomb-blast-in-donbass/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het NPO journaal berichtte bijzonder onbeschoft en partijdig over de dood van Givi. Hij was ´berucht´ vanwege de slag om Donetsk airport.

   Verwijderen
  2. Ik heb alleen het journaal van 18:00 uur gezien en daarin was zijn dood waarschijnlijk nog niet bekend.

   Overigens hier nog een uitstekend artikel van Alexander Mercouris. De meeste wapens die de republieken van Donetsk en Lugansk hadden werden veroverd op Oekraïense nazi bataljons, dit komt overeen met berichten van Amerikaanse veiligheidsdiensten die nooit hebben waargenomen dat er zwaar Russisch materieel de grens over werd gebracht.

   http://theduran.com/four-battles-broke-ukrainian-army/

   Verwijderen
 23. Donald J. Trump and The Deep State

  By Prof Peter Dale Scott

  http://www.globalresearch.ca/donald-j-trump-and-the-deep-state/5573547

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben dit artikel aan het lezen.
   Interessant: De Tea Party, die in 2009 'spontaan' ontstond, had de domein naam al vastgelegd in 2008. De Koch broers spelen een grote rol op de achtergrond.

   Dale Scott onderscheidt twee hoofdstromingen in de Dep State, die elkaars vrienden niet altijd zijn, en het soms tegenb elkaar opnemen: De Globalisten / internationalisten. ( Volgens mij joods gedomineerd) ( Bekende mensen: Larry Ellison, JHeff Bezos, Zuckerman, Gates)

   En anderzijds de 'Amerika First' mensen van de delfstoffen.( Koch broers etc.) Hebben ook bankiers en financiers in hun midden, maar wat minder.

   Gaandeweg de campagne zijn Trump en die Koch broers naar elkaar toe gekropen.
   Goldman Sachs steunt altijd beide kandidaten. Blankfein steunde Hillary, Mnuchin Trump.

   Tot zover.

   Verwijderen
  2. Jan, volgens mij schets je een prima beeld. Echter, met Trump weet je het nooit, hij zou zomaar van strategie kunnen veranderen. Het debâcle in Jemen zal hem te denken hebben gegeven de Pentagon strategen niet te vertrouwen. Voor mij is de vraag of iemand hem met zijn anti-Iraanse plannetjes kan afbrengen. Ik geef Putin wel een kans, maar een mislukte aanvalspoging, evt van Israel, zou ook kunnen helpen

   Hij zou een betrouwbare sectie van de CIA of zo een geheim onderzoek naar de activiteiten van Soros moeten laten starten, en als er bewijs gevonden wordt hem arresteren en zijn NGOs als terroristische organisaties moeten verbieden. En zijn vermogen vastzetten. Dit na een demonstratie waar grof geweld is gebruikt (door de demonstranten). Als een gekleurde revolutiepoging wordt aangetoond is dit constitutioneel.

   Verwijderen
 24. Bij deze voorspel ik dat Navalny wèl mee gaat doen in 2018. Er is een maas in de wet dat zolang hij in beroep gaat zich verkiesbaar mag stellen. Daar moet dan nog wel een civiele procedure coor gevolgd worden. Waarom? Omdat Putin er geen behoefte aan heeft als een Saddam of Kim Jong Oen afgeschilderd te worden, zoals de Volkskrant vanochtend voorspelbaar doet:

  http://www.volkskrant.nl/opinie/poetin-verklaart-alle-oppositie-vogelvrij~a4459818/

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Is het verspreiden van westers MEANstream "nepnieuws" hier begonnen?

  Hillary Clinton - U.S. Is Losing the Propaganda War

  https://www.youtube.com/watch?v=ybeCBuwTgcw

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo, het Saydnaya nepnieuws hebben wij ook weer overleefd!

   Amnesty International Admits Syrian "Saydnaya" Report Fabricated Entirely in UK

   http://landdestroyer.blogspot.nl/2017/02/amnesty-international-admits-syrian.html

   Verwijderen
  2. Vanessa Beeley over het AI Saydnaya rapport. Begint rond minuut 9.

   http://www.ukcolumn.org/ukcolumn-news/uk-column-news-9th-february-2017

   Verwijderen
  3. Het nep nieuws werkt anders wel, tenminste hier in België.
   Filip De Winter, van Vlaams Belang is bij Assad op bezoek geweest en is er ondertussen van overtuigd dat niet Assad de boosdoener in maar 'het westen'.
   Vandaag bij het vragenuurtje van de nationale regering ging het over de fondsen die Saudi Arabie beschikbaar stelt aan de Belgische moskeeën om de jihad te promoten, zoals uit een uitgelekt document naar buiten is gekomen. De Winter stelde hier vragen over en stelde ook dat hij deze situatie al 20 jaar veroordeeld maar er nooit naar hem geluisterd is en hij nu dan toch gelijk heeft gekregen. Maar De Winter kreeg als antwoord dat hij de boosdoener (de bewoordingen van Michel waren heel wat grover) is omdat hij bij massamoordenaar Assad op bezoek is geweest.
   Omgedraaide wereld dus, dank zij dat nep nieuws.

   Verwijderen
  4. De meeste gevangenen die in Saydnaya zitten zijn Al-Qaida/I.S. terroristen die de meest gruwelijke misdaden hebben gepleegd en eerst in Damascus voor de rechter zijn gebracht.

   Dit is dus precies hetzelfde verhaaltje over de Abu-Salim gevangenis in Tripoli waar ik eerder over schreef.

   Verwijderen
  5. @ Joop

   Amnesty International Admits Syrian "Saydnaya" Report Fabricated Entirely in UK

   Orwell ligt geen moment meer stil in z'n graf. Goeie post.

   Verwijderen
  6. Hier de bijpassende video hoe Assad reageert op het bezoek van De Winter en zijn reactie tegen de pers hierover.

   https://www.youtube.com/watch?v=nQ012KHURgM

   Verwijderen
  7. Allemaal haters, populisten en Hitler-lookalikes bij Assad op bezoek. Ziet niemand dan het patroon??? Nee joh, Matt vind het geweldig!!! Maar ja, die is ook enorm gestoord met zijn voorliefde voor haat en dictators!! Vrijheid wil hij niet, hij is voor massamoord!!!

   Verwijderen
  8. kleuterbedtijd kroel, ga maar lekker in je eigen bedje jezelf haten als de pest. dat is het enige waar jij goed in bent.

   Verwijderen
 26. rafiek: Centrale banken dumpen dollarreserves
  Frank Knopers 9 februari 2017

  Centrale banken zijn in een recordtempo dollarreserves aan het liquideren, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Financiën. De volgende grafiek laat duidelijk zien dat de rest van de wereld sinds 1980 niet meer op deze schaal dollars heeft verkocht als nu. De situatie doet denken aan de jaren zestig, toen Europese landen op grote schaal hun dollars inwisselden voor goud.

  verder lezen op:

  http://marketupdate.nl/nieuws/economie/valutacrisis/grafiek-centrale-banken-dumpen-dollarreserves/

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Journalist met vele jaren in Yeltsin's Rusland:
  De VS heeft de herverkiezing van Yeltsin in 1996 'gekocht'. Eigenlijk is er altijd wel 5% stembusfraude in Rusland. Maar wij zagen het pas toen Putin niet meer achter de VS stond: toen hij tegen de inval in Irak was.
  http://www.informationclearinghouse.info/46402.htm
  Tot oktober 1993 waren er 2 machten in Rusland, allebei democratisch gekozen: Yeltsin en het Parlement.
  9.0: De privatisering in Rusland werd door Harvard geleid. Yeltsin was de weerstand van het parlement beu en schafte het af. Hij liet tanks op het parlementsgebouw schieten.M<eer dan 500 doden. De VS juichte dit toe!
  Toen kwam er een nieuwe grondwet die Yeltsin erg veel macht gaf.
  10.40 Rusland was eigenlijk een kolonie van de VS.
  21 min: Hij beschrijft hoe Yeltsin's mensen de hele pers in controle namen, en propaganda voerde, in 1996. ( Wat is hierop uw antwoord, mijnheer Sauer ?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie enige kennis heeft van het Russische kiessysteem en de verdeling van de zetels in het parlement.
   Die weet dat nu juist FRAUDE in en met de uitslag juist tegen diegene werkt die de fraude pleegt.
   Dit is het gevolg van, dat pas NA verkiezingen de zeteldeler word bepaalt en dat er 50 zetels worden verdeeld onder de meedoende partijen die NIET de kiesdrempel hebben gehaald.
   Dat 200 zetels van de Doema regionaal worden verkozen.

   Verwijderen
 28. Eva Jenik was het laatste programma waar ik nog naar keek.
  Maar helaas heeft ook eva zich moeten veranderen in het Grote Gelul Circus wat NPO heden is verworden.
  Hou het voortaan maar op YouTube en andere dan heb ik zelf de mogelijkheid te kijken naar wat IK interessant vind.
  Vind overigs de serie van RT over Nepnieuws wel een hit, vragen aan VS burgers over dat Putin met zijn leger Korea of Kobislistan is binnen gevallen en dan de stellige antwoorden erop van de VS burgers.
  Hoe wil je zelf meewerken aan het blootleggen van Nepnieuws.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Onderussen verdwijnt de onderste steen in de doofpot.

  Vorig jaar oktober stuurden de Russen ruwe radarbeelden aan het OM. Daarnee bleef het drie maanden stil totdat in alle MSM op 27 januari jl. berichten verschenen als:

  "Russische radarbeelden MH17-ramp volgens OM onbruikbaar

  Het format van de beelden voldoet niet aan de VN-normen, schrijft de krant. Het gaat om ruwe radardata van 17 juli 2014 van het gebied in het oosten van Oekraïne waar vlucht MH17 werd neergehaald. Rusland wil met de beelden aantonen dat de MH17 toentertijd niet is neergeschoten met een raket afgevuurd vanuit het door rebellen beheerste gebied."

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/russische-radarbeelden-mh17-ramp-volgens-om-onbruikbaar~a4454611/

  Dat de media in alle toonaarden herhaalden dat het Russiche materiaal niet aan de VN normen voldeden verbaasde me, aangezien die normen domweg niet bestaan.

  Marcel vd Broek stelde naar aanleiding van de gebeurtenissen de volgende vragen aan Wim de Bruin de woordvoerder van het OM:

  1.What is the format of the radar data which was handed over by Russia?
  2.What is the required format of the radar data as stated by ICAO?
  3.Why did it take the Prosecutor about 3 months to find out the data is not good enough and complex to understand.


  M vd B:
  "At January 30 I spoke to Wim de Bruin, spokesman of the Prosecution Service and asked him the three questions listed above.

  His answer to question 1: “I cannot tell you because this is a criminal investigation”

  (Zegt de woordvoerder van een organisatie die altijd bereid is mededelingen te doen over de stand van zaken zolang daar de Russen mee in het beklaagdenbankje gezet kunnen worden)
  Maar nu is het radarformat opeens een onderzioeksgeheim, Dawg)

  His answer to question 2: “ask ICAO”. When I responded that it is remarkable Prosecution Service states data is not in required format but cannot tell what the required format is, the response was “I do not have the technical knowledge to tell what format the data should have”.

  Anwer to question 3: “it is not that easy to just watch a video file with a video player’."

  Wat betreft dat zogenaamde door de VN voorgeschreven format voor radargegevens betreft:

  ICAO does not have requirements for the format of radar data. It is as simple as that!

  Annex 11 paragraph 6.4.1 states that surveillance data (like primary radar data) should be automatically recorded and retained for at least 30 days.

  There is no mention at all about the format the recording should be.

  verder lezen op:

  http://www.whathappenedtoflightmh17.com/dutch-prosecutor-does-not-answer-questions-on-russian-supplied-radar-data/

  'k Denk dat "OM liegt over de Russische radargegegvens" een passender titel was geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. De aard van RAW data is dat ze machinegebonden zijn. Een Russische machine zal dus vermoedelijk een heel ander formaat hebben dan bv Amerikaanse.

  Zelfs bij cameras is het formaat hardware gebonden, alhoewel a bij het schrijven op de geheugenkaart een aanpassing gedaan is. Dan kan een programma als Photoshop of Lightroom het inlezen.

  Bij satelliet- of multispectral data gaat aan het beeldbestand een ´header´ vooraf, die het formaat, het aantal kanalen, de beelddiepte in bits, de datum en evt geolocatie en schaal vermeldt, waardoor er bv een tiff-bestand van gemaakt kan worden. Met GIS en remote sensing data was het nodig een heel duur conversieprogramma/ module te gebruiken totdat er open source programmas verschenen die het ook nog eens veel sneller konden converteren.

  Dus het hele verhaal over verkeerd data formaat is totale onzin.

  Als ze de header niet kunnen lezen kunnen ze gewoon een vraag over de conversie stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rootman,
   goed dat je dit schrijft, maar mij gaat het als a-technisch persoon boven de pet.

   Laat dit helder zijn: Als Rusland zijn beelden geeft, en je kunt ze niet afdraaien, dan bel je de volgende dag naar Rusland en die stuurt meteen een mannetje met de benodigde apparatuur.
   Als je dat niet zo doet, dan heb je een andere agenda.
   Dan zoek je niet naar alle beschikbare evidence.

   Verwijderen
  2. Dat is in lekentermen hetzelfde als wat ik zei. Ik moet er wel bijzeggen dat ik niets van radar weet , wel wat over remote sensing (=imaging vanuit satellieten, ruimtesondes en luchtfotos).

   Verwijderen
  3. Ook toevallig!

   Ukraine to hold live-fire drills with Buk-M1 missile systems near Crimea

   The Ukrainian Defense Ministry hasn't specified the date of the maneuvers

   Zou mij niets verbazen als dat op 17 juli is!

   More:
   http://tass.com/world/930206

   Verwijderen
  4. Ukrainian President Petro Poroshenko's advisor denied on Thursday that Ukraine possessed any Buk-M1 systems at the time of the July 17, 2014 Malaysia Airlines MH17 crash.

   https://sputniknews.com/europe/201506071023057320/

   Verwijderen
 31. Vanochtend zag ik een mooie video die veel voor mij duidelijk maakte.

  In die video komt de strategie van de VS/Israel ter sprake:

  "Om Iran te kunnen aanvallen heb je medewerking van buurlanden nodig, en goedkeuring van de wereld. Anders lukt het niet en is er te veel boosheid over de daad.
  Dus: doe Iran een prachtig aanbod. En als ze dat afwijzen, dan kun je in oorlog met ze. " (samenvatting uit http://landdestroyer.blogspot.nl/2017/02/us-betrays-iran-deal-as-predicted-edges.html )

  Dat aanbod was: 'Als je geen atoombom maakt, dan stoppen we de sancties tegen jullie.'
  Maar die ayatollah's wilden toch al geen bom maken- tegen hun religie- , dus accepteerden ze die deal.
  Wat nu?
  Nu gaan ze toch proberen om Iran als boosaardig af te schilderen, om zo toch een oorlog op gang te krijgen.
  Trump wil wel, Trump en Netanyahu zijn twee handen op 1 buik.

  Vandaar ook de appeasement t.a. van Rusland.
  Zal Putin ze laten begaan, of zal hij samen met China ook Iran te hulp schieten?

  http://xevolutie.blogspot.nl/2017/02/587-de-toestand-in-de-wereld.html
  De video: https://www.youtube.com/watch?v=eLS5h1ZDKvE

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is sprake van het heropenen van een Iraanse luchtbasis voor de Russische luchtmacht.

   Het Saker artikel van onlangs maakt duidelijk dat:

   1 De VS geen overwinning tegen Iran kan behalen

   2 Dat de strijd tegen IS en het jihadisme zonder medewerking van Iran + bondgenoten op een verlies voor de VS leidt, en daarmee van het presidentschap van Trump.

   http://thesaker.is/us-vs-iran-a-war-of-apples-vs-oranges/

   Dat over die basis lijkt mij een aanwijzing dat Putin nu al subtiele waarschuwingen doet; eveneens het nieuws dat zowel Rusland als China dollarpapier dumpt ten gunste van goudaankopen. In dit stadium zou ik als Chinese leider ook een daad stellen om Trump te tonen hoeveel schade ze kunnen aanrichten zonder een schot te lossen.

   Dus ik denk wel dat het tot een confrontatie komt, misschien zelfs een snelle raid tegen Iran van de VS en/ of Israel. Als dit (deels) afgeslagen wordt en vervolgens door een zware economische tegenaanval beantwoord wordt heeft Trump heel veel om over na te denken. Ik verwacht geen erg actieve rol van Rusland omdat het evenwicht bewaren tot een persoonlijk onderhoud tussen Trump en Putin een feit is van een te cruciaal belang is.

   Verwijderen
  2. ''Trump wil wel, Trump en Netanyahu zijn twee handen op 1 buik. ''

   Valt te bezien...
   ''Donald Trump waarschuwt Israël opnieuw: Nederzettingen dragen niet bij aan vrede.
   De nieuwe Amerikaanse president Donald Trump heeft zich in een Israëlische krant gekeerd tegen de voortdurende Joodse kolonisatie van Palestijns land. “Ik ben niet iemand die gelooft dat het uitbreiden van nederzettingen goed voor de vrede is”, zei Trump in een vrijdag verschenen gesprek met de krant Israel Hajom.

   “Het is nu eenmaal een beperkt gebied en elke keer als je er nog meer land voor nederzettingen van afpakt, blijft er minder over”, aldus Trump. Hij wil graag dat ‘beide partijen in het conflict zich verstandig gaan gedragen’. Trump uitte afgelopen week ook al bedenkingen tegen de kolonisatie van Palestijns land.''
   http://politiek.tpo.nl/2017/02/10/donald-trump-waarschuwt-israel-opnieuw-nederzettingen-dragen-niet-bij-aan-vrede/

   Verwijderen
  3. Paul,
   'opnieuw waarschuwen' is natuurlijk niet zo heel erg.
   Onder Trump zijn er in 2 weken misschien wel méér nieuwe huizen in Palestijns gebied op de rails gezet dan onder 8 jaar Obama. ( Ik heb die getallen niet. Puur een indruk) En compleet straffeloos. Alleen maar 'een waarschuwing.'

   Er zijn belangrijke en onbelangrijke zaken voor Israel.

   Het feit dat Irak en Syrië volledig in puin liggen, en dat Libanon meer dan genoeg aan zichzelf heeft wegens al die vluchtelingen, dat zijn Geweldig belangrijke en grote overwinningen voor Israel .
   Nu nog een mislukte oorlog tegen Iran, waardoor dat land voor 20 jaar in Chaos vervalt, en Israel is de koning te rijk.
   Dan hebben ze àlles gewonnen in minder dan 20 jaar tijd!

   Bovendien hebben ze Europa in Chaos gebracht met hun moslim-immigranten en hun assets als Wilders en Pegida en Le Pen.
   Oók een geweldige overwinning.

   Al die pundits die schrijven dat Amerika elke oorlog verloor, zijn in feite Israel aan het beschermen. Ze willen de ware Machten en hunb ware doelen niet zien. Ja, ook de Saker.

   Lees dan liever Kevin MacDonald en Israel Shamir. Die schrijven wèl wat er precies gebeurt.
   Zie: http://www.unz.com/ishamir/the-futile-efforts-of-donald-trump/

   Verwijderen
 32. Zéér interessant!

  How Ukraine Annexed Crimea. A Frank Conversation with Nikki Haley

  http://www.strategic-culture.org/news/2017/02/08/how-ukraine-annexed-crimea-frank-conversation-with-nikki-haley.html

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Assad haalt uit naar de EU en België in het bijzonder!

  Western Journo Asks Assad If He’s ‘Grateful’ That US Coalition Is Illegally Bombing Syria. His Response Is Solid Gold

  http://russia-insider.com/en/western-journalists-asks-assad-if-hes-grateful-us-led-coalition-bombing-syria-assads-response-solid

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Prodi trapt wat open deuren in:

  http://marketupdate.nl/nieuws/economie/prodi-europeanen-verliezers-sancties-rusland/

  Politici als Angela Merkel zijn de grootste vijand van Europa. Duitsers....doet er eens iets aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het na de verkiezingen in Frankrijk gebeurd is met de EU. Brexit was al een catastrofe voor de EU. Met een Griekenland alweer in de problemen, twee Italiaanse banken met miljarden verliezen en een Frexit met een overwinning van Marine Le Pen overleeft de EU niet.

   Verwijderen
  2. Vraag is: wat komt er na de EU.

   Als ik het antwoord wist of denk te weten, zou ik het echt wel, maar ik weet het niet.

   Wordt het leven voor de EU burger beter na de EU?

   En voor de Nederlandse burger?

   Verwijderen
  3. "Vraag is: wat komt er na de EU."

   Gewoon, terug naar de EEG met ieder haar eigen valuta, kan je gelijk zien hoe je besodemieterd bent met de €uro (pondje kaas voor €6, dat is omgerekend Fl.13,20, welke gek koopt dat. Het is overigens vreemd dat de BeNeLux nog steeds bestaat!

   "Wordt het leven voor de EU burger beter na de EU?

   En voor de Nederlandse burger?"

   Nee, de EU burger wordt gestraft voor het mislukken van het EU project, die alleen op de voordelen voor corporaties was gericht, niet op die van de EU burger.

   Zo werkt dat bij de elite.

   Verwijderen
  4. "Zo werkt dat bij de elite."

   Mocht dit nog enige verduidelijking behoeven dan mag het ook als volgt gelezen worden;

   Ieder project wat door de elite word opgestart maar tot mislukken gedoemd is, daarvan wordt de verantwoordelijkheid over dat mislukken bij een ander gelegd. Aan ons heeft het niet gelegen, de EU burgers werkten niet mee.

   Dat zal het excuus zijn!

   Verwijderen
  5. De EU is 2017 begonnen met een tekort van €15 miljard aan Britse contributies. Lid zijn van een eliteclubje is duur en als je je lidmaatschap opzegt krijg je van alles de schuld.

   EU In Disintegration Mode

   http://investmentwatchblog.com/eu-in-disintegration-mode/

   Verwijderen
  6. Gekke Guy vertelde de Britten onlangs op de BBC dat ze nog een rekening van 600 mijard euro van de EU kunnen verwachten. Hoop dat de Britten geen cent dokken.

   http://investmentwatchblog.com/eu-bigwig-tells-britain-to-expect-astronomical-500-billion-brexit-divorce-bill/

   Verwijderen
  7. Yep, dat is de subsidie die het VK heeft ontvangen voor haar agricultuur, vermenigvuldigd met een factor 10.

   Verwijderen
  8. Zal wel ergens in de 'kleine lettertjes' hebben gestaan waar onderhandelaars geen acht op hebben geslagen.

   Verwijderen
 35. Over die laatste hoax in Syrie

  De titel zegt genoeg:

  https://off-guardian.org/2017/02/10/amnesty-international-admits-syrian-saydnaya-report-fabricated-entirely-in-uk/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog een titel die eigenlijk alles wel zegt: http://fair.org/home/nyt-unlike-russian-wars-us-wars-promote-freedom-and-democracy/

   Verwijderen
  2. Welke Russische oorlogen?

   Verwijderen
  3. In navolging op het originele artikel

   Amnesty International Admits Syrian "Saydnaya" Report Fabricated Entirely in UK

   van Tony Cartalucci op Land Destroyer.

   US Cooks Up New Syrian Atrocities Amid Syrian Talks

   http://landdestroyer.blogspot.nl/2017/02/us-cooks-up-new-syrian-atrocities-amid.html#more

   Verwijderen
  4. @ Joop

   Als een werkloze gamer tegenwoordig als een expert geldt op het gebied van aanslagen op vliegtuigen, waarom zou een architect dan geen aanklager, rechter en beul kunnen zijn.

   Verwijderen
  5. Yep, als je Richard Gage bedoelt heb je een punt.

   Verwijderen
 36. De grap van de maand februari! Trump mag zich niet mengen in Europese Amerika politiek!

  Mogherini waarschuwt Trump voor 'inmenging' in Europese politiek

  http://www.nu.nl/buitenland/4459206/mogherini-waarschuwt-trump-inmenging-in-europese-politiek.html

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ai, ai, ai, nu moeten de Amerikanen met drie landen tegelijk oorlog gaan voeren!

  China, Russia And Iran Are Dumping The Dollar And Increasing Gold Purchases

  http://investmentwatchblog.com/china-russia-and-iran-are-dumping-the-dollar-and-increasing-gold-purchases/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vrouwen en mannen van Nederland, voelt u iets voor glorieuze cariérre, zij het kortstondig, bij het Nederlandse leger? Meldt u zich dan zo spoedig mogelijk aan. Er is vooral behoefte aan vacatures in de categorie soldaat kanonnenvlees 1e klas, waarbij u wordt ingedeeld bij een Duitse divisie, die gelegerd is bij de Russische grens. In uw vrije uren kunt u uitstapjes maken naar St. Petersburg en/of Moskou. Kleding en voedsel wordt u door rijkswege aangeboden en ingehouden op uw soldij, wat 70% van het minimum jeugdloon bedraagt omdat óók het Nederlandse Ministerie van Defensie op de 'kleintjes' moet letten, maar wij gaan er vanuit dat u daar het volste begrip voor heeft. Mocht er tijdens uw cariérre iets mis gaan (u overlijdt) dan zal uw familie daarvan op de hoogte worden gesteld en zij zullen voor de repatriëring van uw stoffelijke resten zorgen (mocht daar nog iets van terug te vinden zijn. Gezien de ervaringen met MH-17 kan dat nog weleens lastig zijn.)

   Rest mij u een succesvolle cariérre bij het Nederlandse leger te wensen.

   Verwijderen
 38. Documentaire: Ukraine on Fire (2016)
  Frank Knopers 10 februari 2017

  De situatie in Oekraïne liep in 2014 compleet uit de hand door politieke inmenging van de Verenigde Staten. Die conclusie trekt historicus en documentairemaker Oliver Stone in de nieuwe documentaire “Ukraine on Fire“. De documentaire, die vorig jaar werd uitgezonden op de Russische televisie, laat aanwijzingen zien dat de Verenigde Staten een belangrijke rol speelden in het aanwakkeren van de protesten op het Maidan plein en de uiteindelijke omverwerping van de regering van Viktor Yanukovych in 2014.

  In de documentaire laat Oliver Stone zien dat de CIA al sinds 1946 nauw samenwerkt met nationalistische groeperingen in Oekraïne. Volgens de documentairemaker mengde de Amerikaanse inlichtingendienst zich ook in de Oranjerevolutie van 2004, het jaar waarin de bevolking van Oekraïne naar de stembus ging om te kiezen voor een Russisch of Westers gezinde regering. De documentaire duurt ongeveer anderhalf uur en is hieronder te bekijken.

  http://marketupdate.nl/nieuws/geopolitiek/documentaire-ukraine-on-fire-2016/

  rechtstreekse link naar YT

  https://www.youtube.com/watch?v=uqVB3qY3Qwo

  Weet niet of hier al eerder gelinkt is naar 'Ukraine on Fire' van Stone. Las er zelf voor het eerst over op Market Update.
  Heb de docu zo juiste bekeken. 't Is een chrologische verslag, voorafgegaan door een korte historische schets. Was niet onder de indruk. Bevat weinig tot geen nieuwe feiten of inzichten voor degenen die met een zekere regelmaat de bekende onafhankelijke nieuwsbronnen volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Volgens de documentairemaker mengde de Amerikaanse inlichtingendienst zich ook in de Oranjerevolutie van 2004"

   Zelfde periode waarin de CIA de leiding van de Nationaal Socialistische Partij van Oekraïne 'adviseerde' haar naam te veranderen in Svoboda om geen negatieve sentimenten in Europa op te roepen.

   Verwijderen
  2. @Dawg,

   Als de bevindingen van Oliver Stone overeenkomen met die van de eerdere docu van die Fransman, kan je volgens mij niet praten over "weinig tot geen nieuwe feiten" maar van bevestiging van voorgaand aangetoonde feiten. Hoe meer documakers met dezelfde feiten komen, des te meer wordt het officiële verhaal ontkracht.

   Verwijderen
  3. Dawg,
   Gisteren en vandaag enkele keren geprobeerd om de film van Stone te bekijken, maar het gaat me te snel.
   Ik lees te langzaam.
   En die engels-gesproken versie is door een Rus ingesproken, met even hard daaronder de Russische verteller.
   Ik zal moeten wachten tot de originele Engelse versie beschikbaar is.
   Het eerste kwartier vond ik wel informatief. In grote lijnen ken ik de Bandera kwestie wel, maar Stone geeft vele details.
   Ook natuurlijk geen woord over de eeuwenlange schrikbewind van de joden in de Oekraine, tijdens het Arendar systeem. De Khmelnytski opstand komt uit de lucht vallen.
   Wel, dat is ons lot: we moeten de ware hjistorie bij elkaar sprokkelen uit verhalen van alle partijen. ( De MSM lezer is er nog veel slechter aan toe: krijgt één versie voorgeschoteld , van één partij.)

   Verwijderen
  4. @ Jan

   'Ukraine on Fire' is zeker geen slechte docu, maar ik had er onbewust misschien wat meer van verwacht.

   Verwijderen
 39. Overigens wil ik @Blik nog bedanken voor het feit dat hij @Jan Verheul de mogelijkheid heeft geboden om @oligarch van dit blog weg te pesten, ondanks het feit dat @Jan Verheul er op meerdere punten naast zit!

  Goed bezig, @Blik!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het heeft echter geen enkele zin om met @Jan Verheul in discussie te gaan, omdat hij dan in de "Cruelman1974 mode" gaat!

   Verwijderen
  2. Ik hoop dat olicharch terugkomt. We hoeven het toch niet altijd eens te zijn! Ik heb nooit problemen met een van beiden gehad. Wanneer je een beetje beleefd bent kun je ´agree to disagree´...

   Ik ben het ook niet eens met je klimaat- en vax- sceptiscisme, en dan met name de dubieuze bronnen die je daarvoor aanvoert; maar op andere gebieden ben je juist weer beter geïnformeerd.

   Verwijderen
  3. Ik zie dit blog als een plaats waar de bezoekers:
   1. Informatie uitwisselen.
   2. Standpunten in nemen die ze kunnen onderbouwen.

   Het is geen plaats om misleidende info de wereld in te sturen.
   Oligarch bleef beweren dat de Zwarte Paus de machtigste persoon ter wereld was, maar gaf daarvoor geen enkel argument.
   Hij citeerde altijd uit heel waardeloze idiote bronnen.
   En hij heeft nooit ook maar voor een half procent een van mijn beweringen kunnen ondergraven of in twijfel trekken.

   Dan vraag ik aan iedereen: WAT hebben we aan zo'n bezoeker?

   Het kost tijd, en niemand wordt er wijzer van. Integendeel.

   Ik vind het alleen jammer dat hij weg is, omdat er nu wat minder mensen hier komen. Er zijn enkele nieuwelingen zoals Paul en Nietsis.. , maar ze posten niet frequent.

   Ik vind ook dat dawg wat minder post dan vroeger, en het kan zijn dat dit ook door mijn soms wat harde optreden komt.
   Dat spijt me dan.

   De specialiteit van Oligarch was de wereld van het geld. Maar ook daar kwamen zijn quotes vaak uit obscure hoek, en nooit heb ik Oligarch kunnen betrappen op een exposé over de financiele wereld waar ik van keek.
   Oligarch had één boek gelezen, en dat was dan de waarheid volgens hem. Daar zit ìk in elk geval niet op te wachten.

   Wat Blik van dit alles vindt weet ik niet. Ik heb geen email over mijn optreden van hem ontvangen. Ik neem aan dat hij het ook niet leuk vindt als er vaste mensen afvallen.

   Soms, in het weekend, ben ik zowat de enige die hier schrijft. Dan stop ik er gewoon mee voor een halve dag, omdat ik niet een te zwaar stempel op het blog wil drukken.

   LGK en Cruel hebben hier uiteraard geen geldige stem, want ze zijn trollen die het blog willen beschadigen.
   Maar ook de mening van Joop en van Matt tellen voor mij niet zo zwaar. Hun bijdragen zijn heel vaak goed, maar ze kunnen ook ellenlange scheldpartijen met de twee trollen hier plaatsen. Ze weten dat dit de blog naar beneden haalt, Ze weten dat niemand het leest. Ze weten dat die discussies al 100 keer gevoerd zijn en nergens toe leiden.
   Ze hebben dus voor mij het recht verspeeld om mij terecht te wijzen.

   Verwijderen
  4. Joop gaat in zijn eigen "mode", dat is dus liegen, bedriegen, schelden, bedreigen enz....veel erger kan niet, maar dat "vergeet" Joop weer even....

   Verwijderen
  5. "Oligarch bleef beweren dat de Zwarte Paus de machtigste persoon ter wereld was, maar gaf daarvoor geen enkel argument."

   Dat bedoelde ik dus met "omdat hij dan in de "Cruelman1974 mode" gaat!" Oligarch heeft nergens beweert dat de Zwarte Paus de machtigste man op de wereld was, hij hield de mogelijkheid open, net als ik. Dat was "Cruelman1974 mode" nummer 1.

   Het volgende voorbeeld waar jij gruwelijk zat te liegen was de lijst van knip. Dat was "Cruelman1974 mode" nummer 2.

   Verwijderen
  6. @Rootman,

   "Ik ben het ook niet eens met je klimaat- en vax- sceptiscisme, en dan met name de dubieuze bronnen die je daarvoor aanvoert"

   De bronnen die ik daarvoor opvoer zijn whistleblowers van NOAA en het CDC, wat is daar mis mee, of vind jij het wel prima dat data over het klimaat wordt gemanipuleerd en informatie dat bepaalde toevoegingen in vaccins autisme veroorzaken wordt verzwegen? Ik heb jou er al eerder op gewezen niet je belerende vingertje op te steken waar het mijn bronnen betreft, want op beide punten kan ik zeggen dat jij er gruwelijk naast zit.

   Verwijderen
  7. En @Cruelman1974, "De Kneus" uit Broekhuizenvorst, zou ik willen adviseren zich bij het leger aan te melden om zijn ergste vijand te gaan bestrijden, dan heb je nog enige betekenis voor de mensheid.

   Verwijderen
  8. Kan je je aansluiten bij je NAVO vrienden!

   http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/02/09/article-2098946-11A8BEA5000005DC-962_634x345.jpg

   Verwijderen
  9. Nou nee, ik ben tegen geweld, anders als jullie die steeds oorlog promoten, mensen bedreigen en met geweld dreigen!!

   Verwijderen
 40. Ik vond het zwartepiet verhaal ook niet erg geloofwaardig. Toevallig heeft een collega ook dat soort ideëen (dat gaat nog wel een beetje verder, à la Xandernieuws, met kabbala etc.), maar ik leer wel weer veel over electronica en sustainable techniek van hem. Maar ik heb me wel eens op je blog over mijn visie, die zelfs een zwarte piet niet als minor player uitsluit. Ik vond je blog over goede doelen uitstekend! Een paar jaar terug heb ik eens bijna fysiek ruzie gehad met voorstanders van de ´ice bucket challange´. Wat is het klimaat wat betreft meningsuiting verhard! Tegenwoordig kun je vanwege van alles wat betreft meningsuiting een blauw oog krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rootman,
   het is al erg lang geleden, maar als ik me goed herinner is Xandernieuws een site waar je niks nadeligs over Israel mag zeggen.
   Dat klopt dus niet. Die site is dus niet met waarheidsvinding bezig.
   Kabbala ? Dat is toch joodse mystiek?
   Toen Joop zijn idee over de Zwarte Paus en de Jezuiten wilde verdedigen bleek dat die Jezuiten mogelijk al een oude infiltratie van joden in de Katholieke wereld zijn.
   Toen Nietis.. óók de zwarte Paus of de Jezuiten leeek te verdedigen, dacht ik dat hij Oligarch was met een andere naam. En ik gaf mijn argumenten. Als antwoord begon hij over de Khazaren.

   Dus mensen willen de schuld op de Christenen steken, en als je dan tegengas geeft blijkt dat ze óók met een theorie komen waarbij joodse machten de werkelijke macht hebben.

   Deze mensen zijn dus zelf in misleidende verhalen getrapt.
   Je mag 1 keer raden wie al die misleiding in de werld brengt.

   Het is toch niet zo heel moeilijk: Israel heeft vijanden en wil die verzwakken ( of erger, maar dat staat de publieke opinie niet toe in onze tijden).
   Het sterkste land ter wereld wordt door hen bestuurd, en vernietigt die vijanden. De Grote Media, allemaal stevig pro Israel biased en in hun handen) zorgen dat het allemaal op 'goede bedoelingen' en 'mislukte humanitaire ingrepen' lijkt.

   Hoe ontzettend dom moet je dan zijn om die afleidende theorien te geloven over een volledig onbekend figuur die aan àlle touwtjes trekt?

   Als je één keer zoiets doms blijkt te hebben geloofd, dan kan je schrijven wat je wil: ik vind het niet meer de moeite waard.
   Oligarch bleef die domme theorie verspreiden.
   Nou, dan kun je wel raden hoe ik over hem denk.

   Verwijderen
  2. Xandernieuws zijn eindtijd zionistische evangelicals. Christenzionisten uit de school van Hagee. Kaballa is weliswaar joods, maar wordt door de orthodoxe joden alleen voor bijbelexegese gebruikt. Het is dan een soort veredelde ´concordans´

   Er is al een eeuwenoude onderstroom van ´magiers´ in west Europa die elementen uit de kaballah, samen met astrologie en noordse elementen in hun loges hebben samengevoegd; een soort ´paleo- new age´ zeg maar.

   Daar zitten ook figuren als Nostrodamus bij en zwarte piet zal daar ook wel aan doen.

   Er is een kleine, wat merkwaardige groep alternatieve evangelicals ontstaan die de vrijheid nemen met dit ´erfgoed´, met de bijbel in de hand, allerlei voorspellingen te doen. Het komt erg zweverig over op mij, en over het algemeen heb ik genoeg bijbelkennis om ze vast te praten (maar dan veranderen ze meestal van onderwerp of veranderen ze definities).

   Kaballah is een heel systeem van getalswaarden aan letters toekennen. Dan krijg je cross references van en naar bijbelverzen, wat inderdaad heel erg veel verklaart wat je er in het Nederlands Latijn of Engels niet uit kan halen.

   Ik heb echter ooit een artikel gelezen dat dit principe ook schijnt te gelden voor elk willekeurig boekje van de boeket-reeks etc. Als je alles aan alles refereert kan er immers geen toeval meer bestaan.

   Verwijderen
  3. Dank voor de uiteenzetting, Rootman.

   Ik heb altijd bewust voor de eenvoud gekozen:

   = geen hallucinerende drugs: de realiteit is al fascinerend genoeg. De natuur is adembenemend.
   = geen magische toestanden, dus geen Kabbalah of Nostradamus-voorspellingen. Wie voorspelde in 1990 dat er bonje zou ontstaan door de massa-immigratie? Heel weinig mensen. Héél weinig. Maar ik wel. Dus wat zou ik naar al die would-be voorspellers die met Nostradamus dwepen, luisteren?
   = Geen oude vriendenclubs die nu nog hier de macht in handen zouden hebben: dat was vroeger. Weg met loges, illuminatie en zwarte Pieten. En die Bilderbergers hebben ook het nakijken in de meeste gevallen.
   = geen UFO's en aliens en reptielen die hier hun invloed hebben. Ook al zijn ze reeel: ze hebben nog nooit één straatsteen uit de grond getrokken en invloed gehad op de politiek, zover ik kan zien.

   Ik ben een Scheermes van Ockham- aanhanger.

   Natuurlijk bestaan al die zaken die ik hierboven noemt. Maar ik heb er geen tijd voor.
   En ik vind dat de gewone analyses al interessant genoeg zijn: de invloed van de joden. De invloed van de bankiers. Van Big Corporations. Van het PNAC ideaal om de wereld nog 100 jaar onder de duim te houden, en hun keuze voor de Unconventional War. Denk daarbij aan de Mossad die voor de oorlog 'by way of Deception' heeft gekozen, en alle geopolitieke grote gebeurtenissen van de laatste 25 jaar worden heel begrijpelijk.

   Wat wil je nog meer ?
   "Dat vraag ik U af, mijnheer Sonneberg, Wat wil je nog meer?"
   https://www.youtube.com/watch?v=UI0FCVuluX0

   Verwijderen
  4. We moeten die zaken dan ook gescheiden houden. Mijn geliefde van jaren is een latina, dus katholiek + vodoo.

   Dat systeem werkt prima voor dingen die je met je hart en ziel doet, maar je kunt er echt geen voorspellingen aan hangen. Je hoeft er niet eens in te geloven! (beter van niet). Het is een soort ´dromenland´.

   Verwijderen
 41. Een update over Gambia: Ik wil Jammeh niet goedpraten en Barrow niet afkammen, maar het wordt wel duidelijk wie de sponsors van de regime change zijn:

  https://www.theguardian.com/global-development/2017/feb/10/european-union-eu-pledges-225m-rescue-package-newly-democratic-the-gambia-adama-barrow

  Dus het land gaat onaflosbare schulden tegemoet, met als collateral de olievoorraden en waarschijnlijk een Africom basis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. + volgens het artikel: een basis voor westerse NGO´s. Het landje is ingebed in de voormalige Franse kolonie Senegal. Daarbuiten oorspronkelijk gematigde Sufi moslims, maar nu zijn er ook de meest radicale, meest gevaarlijke salafisten.

   Ik wens de nieuwe leider veel geluk. Geen verwijt aan hem dat hij de duistere motieven van zijn sponsors niet doorziet.

   Hij is een marionet, maar gezien de enorme rijkdommen van zijn land kan hij er misschien toch een redelijke deal voor zijn volk uit slepen.

   Barrow is een sympathieke man, en Jammeh was geen leuke jongen. Maar maakt dat wat uit?

   Dat is aan de geschiedenis...

   Ondanks goede bedoelingen van Barrow zet ik toch in op Jammeh, wat betreft ´historical legacy´.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 42. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. De Russische regering zou met de uitlevering van voormalig inlichtingenexpert Edward Snowden aan de VS president Donald Trump tegemoet willen komen. Dat meldden bronnen binnen de Amerikaanse inlichtingendiensten aan het Amerikaanse NBC News.

  De bronnen baseren zich op een reeks inlichtingenrapporten met daarin zeer gevoelige informatie over Russische plannen om bij de nieuwe Amerikaanse president in de gunst te komen.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/27603401/___Snowden_als_cadeau_voor_Trump___.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als dat zou gebeuren ben ik heel boos op Trump en op Putin.
   Maar zij zijn president, en hebben andere verantwoordelijkheden. Ik kan braaf naar een betere wereld streven. Da's makkelijk.

   Laat ons hierover debatteren als het zo ver mocht komen.
   Er zijn zoveel zaken die kunnen gaan gebeuren, dat we ons moeten beperken tot de zaken die op punt staan te gebeuren.

   Verwijderen
 44. Analyse van commenter 'photosymbiosis' in the intercept, met de oorzaak van de oorlog in Jemen, aan de hand van Chelsea Manning's wikileaks.

  https://theintercept.com/2017/02/10/trump-intends-to-follow-up-botched-yemen-military-raid-by-helping-saudis-target-civilians/?comments=1#comment-355139

  'Trump did not start the fire..'

  Maar hij kan het vuur wel blussen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms gaat Trump een heel gevaarlijke kant op, maar vaak blijkt het, zoals bij China, wel mee te vallen. Maar ook ik houd af en toe mijn hart vast.

   The Intercept van Greenwald is echter naar het Soros/ Clinton kamp opgeschoven en is dus niet betrouwbaar meer.

   Verwijderen
  2. Sorry Willem,
   maar die info vind ik erg verwarrend.

   Op Wikipedia vond ik deze interessante info:
   The 2011 Yemeni revolution followed other Arab Spring mass protests in early 2011. The uprising was initially against unemployment, economic conditions, and corruption, as well as against the government's proposals to modify the constitution of Yemen so that Saleh's son could inherit the presidency.

   In March 2011, police snipers opened fire on the prodemocracy camp in Sana'a, killing more than 50 people.

   Vergelijk dat even met Syrie: We horen elke dag dat die vreselijke Assad op zijn burgers schot in maart 2011. Dat het scherpschutterws waren die óók op de politie schoiten horen we nooit. (Stond destijds wel in Haaretz)

   Maar dat in Yemen Saleh in die zelfde maand 50 burgers dood schoot die goede motieven hadden voor protest: dat horen we nooit.

   Verwijderen
  3. Ja dat vind ik ook duidelijker. Blij om te vernemen dat deze info gewoon op Wikipedia staat.

   Terwijl ik het niet wist...

   Noemt Chomsky het Orwell probleem (het probleem dat we in een tijd leven waarin zoveel bekend is terwijl wij maar heel weinig weten)

   Verwijderen
 45. Vorläufer von Gladio: Neue Details über jahrzehntelange CIA-Intervention in Italien enthüllt

  https://deutsch.rt.com/europa/46339-vorlaufer-gladio-neue-details-uber-cia-italien/

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Als ik aan nep nieuws denk dan moet ik weer aan Blik denken, verwarring zaaien over onderwerpen waar Rusland zich in mengt is precies wat ze hier ook doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga je wat leren, mennie.
   Wat jij hierboven plaatst is niet eens een 'ad hominum' argument.
   Het is gewoon een mededeling waarin je een beschuldiging doet, maar die op geen enkele manier onderbouwt.
   Wat vind je daar nu zelf van?
   Zou je niet een klein beetje beter kunnen, als je heel goed je best zou doen?

   Verwijderen
  2. Blik vroeg om mijn mening. "kijken, en laat in de comments weten wat je ervan vindt!"
   Dus vandaar, mijn mening.
   Maar als je argumenten wil horen, dan is dit hele blog de onderbouwing?
   Enkel maar pro-Rusland maar propaganda.
   Het is geen "Blik op NOSjournaal", want hij pikt alleen berichten eruit betrekking hebben op Rusland. De rest blikt ie niet op terug.

   Verwijderen
  3. En natuurlijk omdat altijd als de Russen iets doen, dan waren het niet de Russen maar kaboutertjes, elfjes, sprookjes verhalen etc... als het maar niet Rusland is dat een passagiersvliegtuig neerschiet, al 3 jaar een stuk van een ander land kapot schiet, een stuk eiland bezet, politieke onrust zaait, etc...

   Verwijderen
  4. OK, ik begrijp je.
   Blik vraagt om een mening over de Brandpunt docu, en jij geeft dan geen mening over die docu, maar over dit blog, en zegt:'dit blog schept verwarring.'

   Nou, dat willen we niet tegen spreken.
   Als je gedachteloos de MSM gelooft, dan is dit blog verwarrend.
   Ik zal een actueel voorbeeld geven.
   Als je jaren lang denkt dat Elliot Higgins en Bellingcat dezelfde mening hebben, en na twee jaar blijkt plots dat Elliot de enige is die van mening is dat Russische soldaten van een bepaald bataljon de dodelijke Buk bedienden, en dat Bellingcat die mening niet deelt, dan is dat verwarrend.
   Maar dat ligt niet aan ons, mennie. Dat ligt aan de bronnen waar jij jouw vertrouwen in stelde: aan Bellingcat en Elliot Higgins.

   Mennie: wie doet er nu aan Nep nieuws? Wie veroorzaakt de verwarring? Denk eens goed na.

   Verwijderen
  5. Mennie, we gaan het hier niet over de pH van Patricia´s golden showers hebben. Dit blog gaat over de reacties van onze media op het buitenlandbeleid van het westen, zie mijn comment hierboven over Gambia; daar heeft geen Rus wat mee te maken.

   Als je een bijdrage wilt leveren kom dan met iets heel concreets voor of tegen; of met zeer scherpe argumenten.

   Dan gaan we gaarne in debat, maar wees wel bereid gefundeerde antwoorden te hebben. Je hebt een valse start gemaakt, geen probleem, maar bezint eer je begint....

   Verwijderen
  6. En dat mennie zijn nu juist die punten die jij aanhaalt die door Blik en de meeste reageerders onderuit gehaald worden.
   Geen enkel bewijs dat Rusland MH17 heeft neergehaald. Wel aanwijzingen dat Kiev erachter zit.
   De Krim heeft een referendum gehouden, maar omdat dit niet in het plaatje past van de NAVO wordt Rusland beschuldigd van landje pik. Was dat referendum er niet geweest dan zat daar nu de NAVO, op de deurmat bij Rusland.
   Politieke onrust? Het is Rusland dat samen met Iran en het Syrische leger IS verdreven heeft en niet het westen, die hebben juist de koppensnellers geholpen. Ondertussen bewijzen genoeg hierover te vinden.
   Jij bent volledig geïndoctrineerd door de MSM en gelooft hun op hun woord. Jij gelooft natuurlijk ook de valse berichten van Amnesti ook al zijn ze ondertussen gedebunkt.
   Dan kun je beter dit blog wat zorgvuldiger lezen en de linken volgen. Misschien, als je er voor open staat, kom je dan op andere gedachten.
   Wil je dat niet, tja, wat doe je hier dan?

   Verwijderen
  7. Mennie,
   je hebt nog meer kritiek zie ik:

   "Het is geen "Blik op NOSjournaal", want hij pikt alleen berichten eruit betrekking hebben op Rusland. De rest blikt ie niet op terug."

   Je hebt gelijk.
   Blik beperkt zich tot de geopolitiek.
   De meeste zaken die op het NOS journaal verteld worden, zijn van geen enkel belang voor U of mij.
   Maar als dat NOSjournaal mee werkt aan oorlogs-hitsen tegen een grote kernmacht, dan is dat mogelijk van levensbelang, ook voor U en mij.

   Daarom is Blik dit blog begonnen, op 2 juni 2014, omdat hij zag dat ons journaal meewerkt aan het zwart maken van Rusland. Dat is altijd de eerste stap die oorlogszuchtige landen en hun media zetten.

   Verwijderen
  8. Demografische gegevens bij Unz over Rusland, die je ook kunt lezen als demografische gegevens uit de VS van Deaton et al uit PNAS. Met het verschil dat je de Russische grafiekjes van links naar rechts moet lezen, en voor de vergelijkbare VS grafiekjes rechts moet beginnen om links te eindigen.

   Zie http://www.unz.com/akarlin/dying-bear-still-not-dead/

   En vergelijk met

   http://m.pnas.org/content/112/49/15078.full

   En zo kan je het dan in een comment zowel over het leven en de dood hebben in Rusland en in de VS.

   Kan alleen bij Blik op NOSjournaal.

   Verwijderen
  9. Om precies te zien

   Dit grafiekje

   http://www.unzcloud.com/wp-content/uploads/2017/02/russia-mortality-alcohol-murder-suicide-1990-2016.png

   Van rechts naar links gelezen

   Is eenzelfde grafiekje als deze van links naar rechts gelezen.

   http://m.pnas.org/content/112/49/15078/F2.expansion.html

   Ivm Nederland doen beide landen het overigens slechter, kan je hier bij het CBS vinden

   http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=7052_95&D1=a&D2=a&D3=0&D4=0,41,51,l&HDR=G2,G1,G3&STB=T&VW=T

   Bv suicide in 2015 10 per 100 000 in Nederland, terwijl dat in Rusland rond de 35 per 100 000 is en dit getal in de blanke middenklasse van de VS rond de 25 per 100 000 is.

   Maar waar de lijn in Rusland dalende is, is die stijgend in de VS en Nederland

   Ook dat mag gezegd worden.

   Verwijderen
  10. Oh ja, en die dalende lijn in Rusland

   Is de schuld van Poetin!

   Hahahahahaha

   Verwijderen
  11. Matt is echt gestoord, heeft zijn eigen realiteit gemaakt en de feiten worden aan de kant geschoven. Gevaarlijke gek dus, maar die zie ik hier meer!!!

   Verwijderen
  12. "Gevaarlijke gek dus, maar die zie ik hier meer!!!"

   Dat klopt, want kroel staat voor zijn spiegel en heeft het over zichzelf !!!!!

   Verwijderen
  13. jan
   "Het is gewoon een mededeling waarin je een beschuldiging doet, maar die op geen enkele manier onderbouwt."

   Dieonderbouwing is hier al zo vaak geplaatst
   Echter dictator blik haalt alle onderbouwing weg

   Verwijderen
  14. matt

   "Geen enkel bewijs dat Rusland MH17 heeft neergehaald. Wel aanwijzingen dat Kiev erachter zit."

   Ja, als je alde onzin die hier wordt gepost, dan kunt u niet anders concluderen
   Echter als u wat rapporten van OVV en JIT zou lezen zou u tot andere conclusie komen

   "De Krim heeft een referendum gehouden, maar omdat dit niet in het plaatje past van de NAVO wordt Rusland beschuldigd van landje pik. Was dat referendum er niet geweest dan zat daar nu de NAVO, op de deurmat bij Rusland."

   1) Was als illegaal bestempeld door Venice Commission, waar ook Rusland deel van uitmaakt en de VN

   NATO heeft niks aan dat eiland, wegens verdrag van Montreux

   Doe eerst eens uw huiswerk voordat u onzin post

   Nu komt de grootste leugen van matt
   " IS verdreven heeft en niet het westen"

   IS is nog steeds in Syrie en enige die ze terugdringt zijn de Koerden met hulp van coalitie

   "wat doe je hier dan?"
   Alle onzin debunken

   Verwijderen
  15. Hahaha, ik ben blij dat er nog mensen zijn die tegen de gekkies in gaan, petje af Kroel en LGK.

   Laat nog een hint achter:

   Aleksandr Dugin: 'We have our special Russian truth' - BBC Newsnight
   https://www.youtube.com/watch?v=GGunRKWtWBs

   Verwijderen
  16. Het doorprikken van onzin (debunken is geen Nederlands woord, LGK) door LGK is als met een staalhard gezicht zeggen dat 2+2 niet gelijk is aan vier. Wat wellicht zo is in een aangrenzend universum waar begrippen als logica, taal en wiskunde op andere schoen geleest zijn, maar dat past niet in mijn universum.

   Verwijderen
  17. De BBC wordt tegenwoordig steeds meer door het alternatieve circuit gebracht als verspreider van nepnieuws, en dat ook aantonen.

   Verwijderen
  18. Willem,
   ik zou wel graag een korter nederlands woord willen dan 'het doorprikken van onzin'.
   Zolang we dat niet hebben, gebruik ik het woord 'debunken'.

   Verder moet ik je andermaal waarschuwen voor de combinatie van het corrigeren van anderman's taalgebruik en tegelijk zelf taalfouten maken.
   Je schrijft " op andere schoen geleest zijn", maar de uitdrukking is : "op een andere leest geschoeid zijn."

   Verwijderen
 47. Laroes mag nog meer excuses aanbieden...

  ''Daarom had hij verplaatsing naar primetime bepleit, ook gezien dat nagesprek met onder meer Dijkhoff. „We hebben nooit gezegd dat de film ‘na de verkiezingen’ uitgezonden moet worden. Een onjuiste term.”

  Hans Laroes, hoofdredacteur journalistiek van KRO-NCRV, sloot zich in grote lijnen aan. „Denk dat het idee van ‘over de verkiezingen heen tillen’ echt Justitie- of VVD-spin is”, mailde hij me. Niek Koppen, de producent van Selfmade Films, beaamde ook dat de kwaliteit van de film en het nagesprek met Dijkhoff aanleiding voor verplaatsing naar primetime was. ''

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/02/10/als-de-omroep-een-zwaar-beladen-film-tot-na-de-verkiezingen-uitstelt-6642623-a1545579

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/02/hans_laroes_laffe_lamstraal.html

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Post-Soviet Russia, Made in the U.S.A.

  "The hidden story of Boris Yeltsin’s presidency explains how deeply the US government, along with Western capitalist institutions, cheered, shaped and exploited the country after the fall of the Soviet Union, paving the way for the political system they all condemn today.

  Abby Martin interviews Mark Ames, an American journalist who spent a decade reporting from Yeltsin’ and Putin’s Russia and witnessed the country’s transformation from an American “colony” to it’s “number one threat.”"

  http://www.informationclearinghouse.info/46402.htm

  Mooi interview door Abby Martin (video +/- 27 min.)over (de misere) in het Rusland onder Jeltsin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dawg,
   dit is inderdaad een indrukwekkend interview.
   Om meerdere redenen.
   Abbey Martinen Mark Ames hebben allebei wat trammelant in Rusland gehad: Abbey was tegen de aansluiting van de Krim, en Ames moest zijn krantje sluiten in Moskou.
   Toch vertelt Ames met heel veel natuurlijke overtuigingskracht hoe Amerika in de Yeltsin jaren het land als kolonie behandelde en leeg zoog.
   Het is bar en boos geweest, zo vertelt Ames heel helder.

   IK heb de link gestuurd naar een Putin-hater. Samen met de economische cijfers uit 1996 en 2014.

   Verwijderen
  2. @ Jan

   Dat de Yanks nu met die agitprop komen over die de zgn. Russische beinvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezing zal wel te maken hebben met projectie; iets met waard en gasten.

   Verwijderen
 49. Ik begin te vrezen dat ze in Tel Aviv nòg veel vrolijker zijn dan ik al dacht, na de verkiezing van Trump.
  Wat denkt U hiervan:
  1. CIA baas Pompeo geeft een medaille aan Saudi Arabië omdat het land zo goed tegen de terroristen strijdt ! (Hun voorzitterschap van afd, mensenrechten bleek nog maar het begin.!)
  2. Steve Bannon gelooft heilig dat er een oorlog komt tussen de moslims en hetWesten. ( ICH 46430 )
  3. Michael Flynn, de veiligheidsadviseur, heeft een boekje geschreven met de meest idiote oorlogsnNeocon, Ledeen, en gelooft alles wat Ledeen zegt.. (Ledeen: “Every ten years or so, the United States needs to pick up some small crappy little country and throw it against the wall, just to show the world we mean business.” )
  Nu beweert Flynn dat Iran heel gevaarlijk is en verantwoordelijk voor veel terrorisme in het Miodden Oosten.
  Flynn staat er om bekend dat hij niemand behalve zichzelf gelooft, ook al zegt iedereen iets anders dan hij.

  We hebben dus met drie gekken te maken. Mensen die heel dicht naast Trump zitten.
  IK durf de voorspelling wel aan dat Amerika een of andere oorlog tegen Iran zal beginnen. ( Wie zou Trump kunnen stoppen?)
  Er zullen heel erg veel doden gaan vallen, in Iran.
  Natuurlijk zal Iran niet overwonnen worden. Het zal gewoon als smeulende puinhooop achterblijven, net als al die landen die de Neocons recentelijk vernielden.
  En ( ik heb dat van Israel Shamir geleerd) , de vluchtelingen zullen naar Europa trekken en onze landen destabiliseren.
  Met een beetje geluk krijgen ze in Europa ook nog een paar burgeroorlogen van de grond.

  Het worden gouden tijden voor onze joodse moordenaars.
  Gelukkig heb ik al een mooi leven achter de rug.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Steve Bannon: http://www.informationclearinghouse.info/46430.htm
   Michael Flynn: http://www.informationclearinghouse.info/46422.htm

   Verwijderen
  2. Heee
   En wie zei dat Trump zich ging terugtrekken uit de wereld en geen oorlog wilde?

   Verwijderen
  3. We hebben Trump hier het voordeel van de twijfel gegeven, maar meer ook niet. Met mrs Clinton aan het roer zaten we vrijwel zeker al in een escalatiespiraal in Syrië, Jemen en de Oekraine. Waarschijnlijk nu al niet slechts wapenleveranties, maar carpet bombing.

   Zoals de Saker zegt, als Trump doorgaat met ruziezoeken met Iran faalt zijn presidentschap. Dan winnen de neocons toch nog. Zijn neoliberale binnenlands beleid heeft ook goede en zeer slechte kansen. Wanneer hij er in slaagt de banenmachine te starten, dan komt veel in orde, maar de smeerpijpleinen, de charter schools en het dereguleren van Wall street; daar gaat veel ellende van komen. Maar Trump houdt bij mij heel veel credit vanwege zijn Ruslandbeleid en het blokkeren van TTIP.

   Ook is de Soros jugend zichzelf steeds meer aan het wegzetten als de hysterische fanatici die ze zijn. Dat gaat zijn weerslag krijgen; en op zeker moment verdwijnt de eetlust voor cultureel marxisme.

   Ik houd het erop dat Tulsi Gabbard na 4 of 8 jaar als eerste vrouwelijke en getinte president veel te corrigeren heeft.

   Verwijderen
  4. Rootman,
   je reageert op die opmerking van LGK. Maar die wordt straks weg gehaald, en dan lijkt het alsof jouw reactie er een op mijn tekst is.
   Houd daar svp rekening mee.

   Verder ben ik het helemaal eens met jouw post.

   Verwijderen
 50. Vorige week onthulde Eric van de Beek op Novini dat Bellingcat nu beweert dat zij, 'Bellingcat' en Elliot Higgins twee verschillenden meningen hebben.
  Higgins vertelt eerst de leugens, en zegt een jaar later dat Bellingcat er anders over denkt.
  (Een soort 'plausible deniability' zoals de CIA die toepast: leugens de wereld in brengen, maar altijd zorgen dat je er zelf niet voor verantwoordelijk bent. )

  Nu heeft Eric een goed interview met professor Hamelink, de man die al jaren vertelt wie het Nep Nieuws heeft uitgevonden en verspreidt.
  http://www.novini.nl/overheid-is-grootste-producent-nepnieuws/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beter lezen jan

   Elliot Higgins is er stelliger van overtuigt dat Kremlin de MH17 neerhaalde

   Bellingcat schrijft dat ze zeer sterke aanwijzingen heeft, maar claimen niet het bewijs te hebben

   Is dat te meoilijk voor u om te begrijpen?

   Verwijderen
  2. lgk, wat je hier nu schrijft bewijst dat je mijn stelling helemaal niet hebt debunkt.
   Er is geen bewijs dat Rusland MH17 heeft neergehaald
   maar er zijn sterke aanwijzingen dat Kiev erachter zit.
   Jij mag jouw overtuiging hebben, net als Higgens, maar bewijs heb je niet, net als Bellingcat.
   Is dat zo moeilijk te begrijpen?

   Verwijderen
  3. Prof Hamelink: “Het bestrijden van nepnieuws door overheden zie ik als een groter kwaad dan het bestaan van nepnieuws. Overheden hebben altijd geprobeerd elke vorm van nieuws te manipuleren, te beïnvloeden. Ze kunnen dus het argument van nepnieuws gebruiken om nieuws te bestrijden dat helemaal niet nep is."

   Verwijderen
  4. lgk, en wat IS betreft, sinds Rusland bezig is in Syrië is IS zowat verdreven uit Syrië en zitten ze nu allemaal in Libië, het land dat door Amerika "bevrijd" is van Ghadaffi door een hoop leugens en het land nu in puin hebben gebracht. Vraag het maar aan Clinton als je mij niet geloofd.
   Lieg ik? bewijs jij dan waar ik lieg, toon aan dat het westen NIET met de rebellen samenwerkt, diezelfde rebellen, door Amerika opgeleid en bewapend, waarvan duidelijk bewezen is dat ze onschuldige burgers als schild gebruiken en vrouwen en kinderen vermoorden. Het westen wil Assad weg, ongeacht met welke middelen.
   Maar dat wil jij niet zien, want het is heel moeilijk om aan een blinde uit te leggen wat kleur betekend.

   Verwijderen
  5. Prof Hamelink:
   In de aanloop naar genocide kun je vier fasen onderscheiden. Het begint met onrust en agressie, die al dan niet bewust gecreëerd wordt. Vervolgens wijs je een groep aan die hiervoor verantwoordelijk zou zijn. Vervolgens ga je die groep dehumaniseren; je toont aan dat ze tot een ander moreel universum behoren. Ten slotte roep je op tot afslachten, vaak met de rechtvaardiging dat het uit zelfverdediging is, omdat als jij het niet doet, zij het zullen doen bij jou.
   ----

   Hier zien we het dehumaniseren door Bannon:

   The war in Bannon’s mind is the war radical Islam is waging on the “West.”
   Bannon: "There is a major war brewing, a war that’s already global. It’s going global in scale, and today’s technology, today’s media, today’s access to weapons of mass destruction, it’s going to lead to a global conflict that I believe has to be confronted today."

   en door Flynn:
   Flynn prefers to call Islam a political ideology rather than a religion and even describes it as a political ideology that has “metastasized” into “malignant cancer.” He once tweeted that “Fear of Muslims is RATIONAL,” linking to a false claim that Islam wants 80 percent of humanity enslaved or exterminated.

   Het "doden uit voorzorg" zit al in de Amerikaanse wet.
   We weten dat Robert Zoellick (joods) in 2002 het 'Pre-emptive Strike' principe in de Amerikaanse 'werkwijze' heeft opgenomen.

   Dit is het fijne joodse idee dat je iemand mag vernietigen waarvan je vermoedt ( of ZEGT te vermoeden) dat hij je schade zal gaan doen in de toekomst. http://www.alternet.org/story/148016/how_to_kill_goyim_and_influence_people%3A_israeli_rabbis_defend_book's_shocking_religious_defense_of_killing_non-jews_(with_video)


   Verwijderen
  6. "Elliot Higgins is er stelliger van overtuigt dat Kremlin de MH17 neerhaalde"

   Yep, Eliot Higgins is dan ook de énige vertegenwoordiger van Bellingcat die namens de Atlantic Council optreedt. Dat is niet Aric Toler of welke andere schrijver op Bellingcat die hun gekleurde bijdragen leveren. Het is Eliot Higgins, die in samenwerking met de Atlantic Council, een rapport aan de Tweede Kamer overhandigt, niet Aric Toler. Het is Eliot Higgins die in Oekraïne spreekt namens de Atlantic Council en geen bezoek brengt aan het gebied waar MH-17 is neergehaald of met ooggetuigen praat.

   Dus, dat de mening van Eliot Higgins anders is dan die van een aantal medewerkers van het Bellingcat 'collectief' is niet meer dan logisch. Geld binnen zijn collectief lospeuteren voor de aankoop van satellietfoto's, terwijl hij door Soros gesponsord wordt, en Eliot Higgins gaat met de veren pronken!

   Verwijderen
 51. De mij onbekende Rick Sterling heeft een zeer goed stuk geschreven over het AMNESTY raport:

  http://www.globalresearch.ca/amnesty-internationals-kangaroo-report-on-human-rights-in-syria/5574195

  Enkele punten: Amnestie maakt op cruciale momenten 'fouten':
  1. haar steun voor de incubator babies leugen hielp mee aan de 1e Irak oorlog.
  2. Haar verhaal over 'huurlingen die namens Ghadaffi de bevolking doodden' was verzonnen, maar hielp mee aan de vernietiging van Libië.

  JV: Amnestie is geïnfiltreerd, en op cruciale momenten komen dit soort leugens van Amnestiue naar buiten.

  Er staan talloze goede argumenten in dit artikel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rick Sterling

   Heeft ook geschreven over de Caesar fraude, gebracht door HRW

   Zie: http://dissidentvoice.org/2016/03/the-caesar-photo-fraud-that-undermined-syrian-negotiations/

   En over Artsen Zonder Grenzen en het zogenaamde bombardement op dat AZG ziekenhuis in Aleppo, waar ik even de link van kwijt ben

   Verwijderen
  2. Ter volledigheid: http://dissidentvoice.org/2016/05/about-bias-and-propaganda-on-syria/

   Kortweg zowel AI, HRW en Artsen zonder Grenzen worden in deze artikelen van Rick Sterling ontmaskert als propaganda apparaat van westers imperialisme.

   Daar is veel over te doen (petities ondertekend door Chomsky, etc), en is ook problematisch

   Vroeger (ik was jong) had een sticker van Ambesty op mijn kamer hangen en erg trots op. Nu moet ik er niet aan denken om nog aan een van bovengenoemde organisaties geld te geven.

   Enige hulporganisatie die er volgens mij nog schoon vanaf komt (en aan wie ik doneer) is het Rode Kruis. Maar ik ben niet zeker of ik niet iets over die organisatie de laatste tijd heb gemist?

   Verwijderen
 52. LGK schreef;

  "NATO heeft niks aan dat eiland, wegens verdrag van Montreux"

  Yep, als de Krim aan Oekraïne wordt teruggegeven, dan wordt Sebastopol een Oekraïense vissershaven!

  Of, zoals de VS kortgeleden suggereerden; "Wij moeten het verdrag van Montreux gaan herzien."

  BeantwoordenVerwijderen
 53. @ Joop

  ".... als de Krim aan Oekraïne wordt teruggegeven, dan wordt Sebastopol een Oekraïense vissershaven!"

  Met hier en daar een flink aantal hypermoderne Oekrainse oorlogsschepen getraind en betaald door de VS.

  Het Verdrag van Montreux, de Venice Commission waar, (nee maar), Rusland zelf deel van uitmaakt.... LGK moet hoognodig eens opnieuw gebriefed worden door z'n handlers. Z'n praatjes beginnen wel erg belegen te klinken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dawg,

   "Met hier en daar een flink aantal hypermoderne Oekrainse oorlogsschepen getraind en betaald door de VS."

   Ach, als het gaat om schepen zoals de USS Zumwalt, dan heeft Rusland niets te vrezen.

   "Het Verdrag van Montreux, de Venice Commission waar, (nee maar), Rusland zelf deel van uitmaakt.... LGK moet hoognodig eens opnieuw gebriefed worden door z'n handlers. Z'n praatjes beginnen wel erg belegen te klinken."

   Ja, vreemd is dat bij die Marketing strategie van LGK hé, wel kunnen zien dat er van Sebastopol geen NAVO haven gemaakt kan worden door een of ander verdrag, maar niet kunnen zien dat dat verdrag simpelweg herzien kan worden?

   Verwijderen
  2. Overigens is bij toespraken van Samantha Power als bij Nikki Haley al gebleken waar de Krim over gaat. Het gaat om het gebied de Krim, niet over de mensen die daar wonen, waaruit je dan weer af kan leiden waar het hen echt om te doen is.

   Verwijderen
  3. Dat was van het begin af aan al duidelijk , Joop,
   Het is de enige warmwater marinehaven die Rusland heeft. De Krim dus. Pak je die af dan breng je Rusland op strategisch vlak een harde slag toe. Dat is het doel en niks anders.

   Verwijderen
 54. "Elliot Higgins is er stelliger van overtuigt dat Kremlin de MH17 neerhaalde...(LGK)

  Klopt, en dan fabriceert ie het bewijs er bij. Daar wordt deze oplichter voor betaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Iets bewijzen is heel wat anders dan ergens van overtuigt zijn.
  Ik kan wel beweren dat ik God ben, maar helaas kan ik dat niet bewijzen (dat zeg ik natuurlijk niet hardop). Je moet me maar op mijn woord geloven. Doe je dat niet kom je in de hel.
  Het is precies deze metafoor wat hier nu speelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Ongelooflijk hoe suf journalisten kunnen zijn...

  http://zaplog.nl/zaplog/article/onnozele_belgische_journalist_krijgt_m_recht_voor_zn_raap_van_assad

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Paul, dat was wat ik al aanhaalde in mijn post van 9 februari 2017 om 21:25.
   De video link staat iets verder naar beneden.11 februari 2017 om 17:01
   Het is niet dat die journalisten suf zijn, nee, veel erger: gehersenspoeld!

   Verwijderen
  2. Ik heb hem toch voor mijn neus.

   http://theduran.com/here-is-the-syrian-president-assad-interview-mainstream-media-will-never-show-you-eu-is-supporting-the-terrorists-in-syria/

   Verwijderen
 57. Derde devastating blow voor @Rootman en @Verheul, die ons beschuldigen in de val te zijn gelopen. Nu blijken zij hier zelf nep nieuws te verspreiden.

  Na NOAA en het CDC, heeft nu ook de EPA haar eigen whistleblower.

  US EPA Scientist Fired For Trying To Tell The Truth About Climate Engineering And Fluoridated Water

  http://www.geoengineeringwatch.org/us-epa-scientist-fired-for-trying-to-tell-the-truth-about-climate-engineering-and-fluoridated-water/

  Maar volgens @Rootman en @Verheul kunt u met een gerust hart een frisse neus halen, veel water drinken en rustig gaan slapen! Vooral dat laatste moet u doen als u nog geloof hecht aan de argumenten van @Rootman en @Verheul betreffende onderwerpen over vaccins, man made global warming en geoengineering.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op Boublog een veel meer realistische verklaring voor wat er fout gaat op aarde, zoals de vernietiging van de koralen op Great Barrier rif in Australie. Heeft dus niks met CO2 te maken.
   Het is wel degelijk global warming, maar van een heel andere orde dan wat ons wordt wijsgemaakt.
   http://www.boublog.nl/2017/02/10/een-stralend-bericht-uit-fukushima/

   Verwijderen
  2. Bijpassende muziek clip:
   https://www.youtube.com/watch?v=eaScyfSHc-Y

   Verwijderen
  3. En dan de brandstofstaven van de eerder geëxplodeerde reactor in 2011, die zijn zoek. Maar men wist ons wel te vertellen dat het leek alsof deze reactor verzakte! Rara waar zijn die brandstofstaven als je het gat onder die reactor met zeewater moet blussen?

   Verwijderen
  4. Die komen straks ergens in Groningen naar boven want daar hebben ze de ruimte gekregen door al die gaten van de gaswinning. Gratis brandstof, maar dan wel heel hete.

   Verwijderen
 58. De Russen kunnen rustig ademhalen...

  As Russia’s Kuznetsov carrier returns to base, all US navy carriers and British nuclear attack submarines ‘under repair’

  http://theduran.com/kuznestov-carrier-us-navy-carriers-royal-navy-submarines-in-port-under-repair/

  allemaal Poetin's schuld!

  https://cdn2.img.sputniknews.com/images/105054/75/1050547573.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Half of All US Navy Aircraft Can't Even Fly. Have Fun Fighting China, Guys!

   Sixty-two percent of the US Navy’s F/A-18s are out of service, of which 27 percent are in major depot work and 35 percent are simply awaiting maintenance or parts, Defense News said, adding that 53 percent of all Navy aircraft – some 1,700 combat aircraft, patrol, transport planes, and helicopters – can’t fly.

   http://russia-insider.com/en/half-all-us-navy-aircraft-cant-even-fly-good-luck-invading-russia/ri18895

   Verwijderen
 59. Sterk stukje duiding van de oorlog in Syrie door Assad die een Belgische journalist uitlegt (kent iemand hem?) waarom Syriërs (en Assad) Belgie niet dankbaar zijn omdat zij samen met de EU en VS illegaal Syrie bombarderen, en omdat Belgie en de alliantie ISIS niet bestrijden. De quote 'many believe that Eurpesns do not exist politically they only follow the master, that is tge American', is spot on als je het mij vraagt.

  Zie http://russia-insider.com/en/western-journalists-asks-assad-if-hes-grateful-us-led-coalition-bombing-syria-assads-response-solid

  Doet me denken aan Eva Bartlett die aan een Noorse journalist uitlegt dat wat de media vertellen over Syrië steeds gericht is tegen de Syrische regering apert onbetrouwbaar is omdat er geen enkele betrouwbare, onafhankelijke bron is in Syrië waar de reguliere media hun informatie vandaan kunnen halen.

  Mag nog wel een keer herhaalt worden, toch?

  https://m.youtube.com/watch?v=rUhe87r5bEE

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herhaald...

   Vergeet ik nog een ding: dit interview heb ik gehaald van Russia Insider, maar de journalist is van VRT. Is dit interview ook op de Belgische teevee uitgezonden? Zou de VRT (en de journalist die Assad de vragen stelt) sieren, mocht dit zo zijn

   Verwijderen
  2. Ah, ik zie de Assad video hierboven ook al genoemd. Excuus voor de dubbele post. Hoewel, ook die Assad video met de Belgische journo is de moeite van het twee keer kijken waard lijkt me...

   Verwijderen