woensdag 6 april 2016

Wat is er loos met Jelle BC?

Gisteren was Jelle Brandt Corstius weer te gast bij De Wereld Draait Door. Wij schaarden Jelle BC tot gisteren in de categorie Waterdinker, Godfroid, Koens. De grote 4. Op het gebied van de Rusland-verslaggeving. De mannen die niet (meer) de complete leugen verkondigen. De mannen die niet meer met tenenkrommende propaganda komen. De mannen die ook -voor zover ons bekend- geen Ja-stem propageren. Geen Starink of Salemon die echt complete onzin verkopen. Die compleet Russofoob zijn. Maar wat Jelle gisteren deed was waanzinnig en hij heeft daarmee het kamp van de 3 heren verlaten om zich te scharen bij de 2 Russofobe, Putingeobseddeerde dames. Op twitter werd het ook opgemerkt. "Is Jelle waanzinnig geworden, of is hij gewoon corrupt".

In het -natuurlijk- compleet gescripte gesprekje met Mathijs van Nieuwkerk deed laatstgenoemde net alsof hij niet wist wat Jelle zou gaan stemmen. Jelle verkondigde het Ja-verhaal exact als de apostelen van de Poroshenko- en Soros-Jugend. Ook Jelle misbruikt de waarschijnlijk door eigen mensen op Maidan neergeschotenen als martelaren voor het verdrag. "Ik heb wat beelden meegenomen". Daarna ging Jelle over op Odessa. Wie denkt dat hij eindelijk het publiek ging uitleggen wat daar op 2 Mei 2014 onder auspiciën van het nieuwe regime is gebeurd, moet telleurgesteld worden. Hij negeerde het compleet en kwam met iets over hulpjes van de politie. Kortom, een afront tegen Odessa. De 48 mensen die daar die dag afgeslacht zijn, worden door Jelle professioneel genegeerd.

Als je dacht dat Jelle het daarbij liet? Nee, hij ging door. Hij beklaagde zich, net als gisteren in de Volkskrant, over de kosten van het Referendum, 40 miljoen, die volgens hem en Bert Wagendorp en de cartoonist van de Volkskrant weggegooid geld zouden zijn. Over de miljarden die naar Oekraine wegvloeien en die de bloederige burgeroorlog van brandstof voorzien, hoor je de Odessa-negeerder niet. En wat stijkt Jelle zelf eignlijk op voor zijn propaganda-praatjes? Dat is pas zonde van het publieke geld.

Als uitsmijter greep Jelle nog in toen iemand aangaf dat Reve zeker TEGEN zou stemmen, eerst eigen problemen oplossen en niet die van de hele wereld of die van Oekraine willen oplossen. Jelle vond dit betoog de verkeerde kant op gaan en greep grof in en onderbrak het betoog: "Weet je wel dat gisteren op het Russische nieuws werd verteld dat het Ja-kamp is opgericht door homo's?". Wat zijn opmerking met het betoog te maken is nog steeds onduidelijk, net zoals het onduidelijk is of zo'n item echt op de Russische tv was en op de door Jelle geschetste manier. Jelle als bron van enigszins betrouwbare informatie heeft definitief afgedaan.

Ook de Krim-leugen was bij Jelle gisteren in goede handen. Rusland zou volgens Malle Jelle voor het eerst sinds de 2e Wereldoorlog een land zijn binnengevallen (De NATO-bommen op Joegoslavie maar even vergetend). Daarmee negeert hij dat er geen druppel bloed is gevloeid, dat de Russen er al zaten met een grote basis in Sebastopol, en dat er gewoon een referendum is gehouden. Niemand kan ontkennen dat de meerderheid van de Krim-bevolking gelukkig is met de nieuwe situatie. Waar hebben we het dus over, Jelle? Het bloed vloeit in de Donbass waar het Oekraïense regime zich uitleeft/uitleefde op de bevolking met luchtaanvallen, beschietingen en hooliganismeDonetsk airport onder de verdreven President JanoekovitshDonetsk airport nadat het nieuwe EU-gesteunde regime de macht greep. Een duidelijk vooruitgang. NOT.

59 opmerkingen:

 1. Gestemd. NEE. Geen steun aan bewind dat met tanks en gevechtsvliegtuigen op eigen bevolking afgaat. Dit bewind moet halt toegeroepen worden en niet gesteund. NEE dus.

  Opkomst was om 8.30 uur op mijn bureau heel redelijk.

  Wat heb jij gestemd? Hoe was het op het stemlokaal?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn wederhelft en ik hebben ook gestemd. Twee keer NEE, dus!

   Volgens de beheerder van het stembureau is de opkomst redelijk te noemen, waarvan ik aanneem dat dat het merendeel NEE-stemmers zijn, omdat je voor een JA net zo goed thuis kan blijven.

   Verwijderen
  2. De redenen van mijn NEE-stem:

   -Maidan;
   -Odessa;
   -MH-17;
   -EU is een door de VS opgetuigd gedrocht, die haar handen wil slaan naar de Russische rijkdommen.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Dit is er mis met Jelle: Jelle Brandt Corstius legt het belang uit van het Oekraïne referendum, Jelle, nu dus contractor van ons leger, adviseur... (?) laat een filmpje zien van iemand die tijdens de Maidan onlusten wordt neergeschoten, volgens Jelle door scherpschutters.....dat klopt, maar wel door hun eigen scherpschutters, "vrienden" en niet door de Berkut en al zeker niet in opdracht van de afgezette President. Gelooft U dat niet? Alstublieft: https://www.youtube.com/watch?v=0jqceKuFj6U Een onderzoek van het Duitse onderzoek programma Monitor. Verifieerbaar. Vanaf 3:10min ziet U hetzelfde groepje mannen als door de DWDD uitgezonden en voorzien van Jelles commentaar op 11:48min, volgens Jelle doodgeschoten door de politie, onderzoek van de Duitsers en de Canadezen wees uit dat ze van achteren zijn doodgeschoten door eigen snipers vanuit het Oekraïne hotel, vanaf de 7de verdieping. Let op de man met de gele jas, de man met de oranje jas, zelfde beelden. Jelle weet dat ook.....hij is immers "specialist". Vervolgens beweert hij dat Poetin 2 miljard heeft staan in Panama. Poetin komt niet voor in de papieren van Panama.....dan geeft hij ook nog "Russische separatisten" de schuld van het neerschieten van de MH 17. Dat strookt niet met het verhaal van de directrice van het weeshuis uit Torez, de plaats waar de MH17 neerkwam. vanaf 1:18min wordt het interessant https://www.youtube.com/watch?v=n8bo47_Q8Ug Als U denkt dat dit Russische propaganda is dan heeft U het mis, het is een opname van Hromadske tv, gesponsord door de Nederlandse ambassade in Kiev. Nog niet eerder op TV vertoond. Waarom niet DWDD? Jelle, je houd feiten achter, je uit valse beschuldigingen, waarom? Of hebben Joshua Livestro en Michel van Hulten hun geld wat ze van George Soros mochten besteden voor het Ja-kamp met je gedeeld? Misschien niet, misschien uit ik nu een valse beschuldiging, maar het is verdacht Jelle, erg verdacht. Net als dat de zogenaamde onpartijdige Bellingcat, Elliot Higgins, ook wel eens te gast in DWDD, senior fellow is van het Atlantic Counsil, verbonden aan de Navo..... ik vind het verdacht. http://www.atlanticcouncil.org/.../exp.../list/eliot-higgins U had het al begrepen, ik stem Nee, bewust, goed geïnformeerd.

   Verwijderen
  5. Uitstekende argumentatie Roelf. De leugens van malle Jelle en de nato propaganda met feiten weerlegt .

   Verwijderen
 2. Malle Jelle is niet onafhankelijk. Hij gaat "les" geven bij het leger zei hij.
  Hoeveel heb je ervoor gekregen om aan tafel aan te schuiven bij de wereld draait door Jelle ?. Hoeveel heb je er voor gekregen om oa de officiële Maidan leugen te herhalen. Doe je dit om binnenkort weer nieuw televisie werk te mogen doen Jelle.? VERRADER VAN HET VOLK, samen met andere verraders zoals Mathijs van Nieuwkerk en Paul de Leeuw en de rest van ranzig hoerig Hilversum.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee gestemd uiteraard.
  Dat Koens, Godefroid en Waterdrinker wat genuanceerder zijn geworden is nieuw voor me. Dat had ik gemist. ( Maar ik heb ook weinig interesse in de heren).

  Vader Brandt Corstius was een fanatieke ( geniale) gek.
  Hij vernietigde de carierre van een wetenschapper die later - uiteerard- bleek groot gelijk te hebben gehad.

  Uit Wikipedia: Als Piet Grijs schreef Brandt Corstius een serie aanvallen op de Leidse criminoloog Wouter Buikhuisen die door middel van hersenonderzoek een verband zocht tussen criminaliteit en biologische factoren. Hij vergeleek Buikhuisen, die zojuist benoemd was tot hoogleraar aan de Universiteit Leiden, met Joop Glimmerveen, de leider van de extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie. Brandt Corstius bediende zich hierbij van het argumentum ad hominem door het gebruik van termen als: "hij is een kale, impotente carrièrewetenschapper", een "verblinde vakidioot", een "bedrieger", een "aartsopportunist", een "domme charlatan". De kern van zijn kritiek was echter van methodologische aard.
  Buikhuisen kreeg als gevolg van de aanvallen te maken met bommeldingen en een verstoorde oratie en werd bedreigd met de dood. Hij verloor ten slotte de steun van de universiteit. Jaren later werd dergelijk onderzoek een algemeen geaccepteerde onderzoeksdiscipline maar in het politieke en wetenschappelijke klimaat van de jaren zeventig waren de artikelen[2] van Brandt Corstius aanleiding tot het volledig dwarsbomen van het onderzoek en het breken van Buikhuisens carrière.

  Ik herinner me de beelden nog, jaren later: Professor Buikhuizen in zijn antiekwinkel.

  Het is overduidelijk dat onze media enorm sturend bezig zijn. Het is natuurlijk geen toeval dat JBC alle ruimte kreeg, zo vlak voor de dag van de stemming.
  Op de Vokkskrant site twee 'persoonlijke meningen': Sitalsing stemt Ja. Wagendorp stemt niet.
  Hoort daar niet ook een Volkskrant medewerker naast te staan die Nee stemt? Hieraan kun je zien dat er gestuurd wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee gestemd. 2 mensen die het stemlokaal uitkwamen hadden ook nee gestemd. Ik heb alleen die 2 mensen naar hun stemgedrag gevraagd. Het was niet druk. Er was wel constante aanloop van mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Netherlands: Wilders urges Dutch people to regain ‘sovereignty’ in Ukraine referendum
  https://www.youtube.com/watch?v=oaEPd037wLM&nohtml5=False

  Nederlanders sturen een boodschap naar Brussel en de elite. Genoeg is genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als het Nederlandse volk massaal NEE stemt, dan hebben de opinie makers in Hilversum een probleem. Na deze massale JA campagne van het establishment met zijn media moet je een ja krijgen, anders weet je dat je het volk niet meer mee krijgt.

  Malle Jelle was de uitsmijter van de campagne. Hij als "Rusland kenner", hij als "onafhankelijke" VPRO journalist, mocht 1,36 miljoen Nederlanders voorliegen en overreden om JA te stemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Normale fee ook voor PRDV is circa 2000e. Kan me voorstellen dat JBC gisteren dubbel uitbetaald kreeg...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grrr.....daar gaat ons belastinggeld.

   Tussen de reclame van de transnationale too big to fail door, mogen we naar de propaganda voor de agenda van de too big to fail kijken.

   Verwijderen
 8. Veel belangrijker is trouwens dat we TTIP stoppen.
  en wel VOORDAT de handtekeningen iin Brussel gezet zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het erge is dat Porky nooit met de mensen in de donbass is gaan praten. Eerst moesten die mensen hun wapens neerleggen en zich volledig overgeven en dan zou porky willen praten over onafhankelijkheid. Ze zijn niet gek Porky. Praten over onafhankelijkheid of federalisatie doen we zonder de voorwaarden om eerst ons over te geven. Je kan de pot op Porky. Toen kwam die eikel met tanks de donbass binnen rollen. Hij dacht dat hij de oorlog kon winnen door de kinderen in kelders te laten opgroeien. LOL.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Exact. Pork is van het agadiun eerst bommen, dan praten.

  En daar lopen Rut, Pech en Klaver mee weg....

  We gaan rond 21.00 uur verder kijken....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/12924518_247227785624262_5973575268957197725_n.jpg?oh=3de624af479fdbf7ed21cc02960a71c2&oe=5778452C

  En ik voel me er goed bij

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Malle Jelle, van Oligarch (11:56). Weet niet of je daar doelde op de essaybundel van WF Hermans: Malle Hugo? Als ik het goed heb wordt in die bundel de jeugd van Jelle door Hermans toegelicht die van zijn vader (malle Hugo) verplicht na schooltijd ditjes en datjes moest tellen in de Max Havelaar. Malheid zit in die familie. Dat Godfroid niet aan propaganda zou doen (aldus blik), was overigens voor mij een nieuwtje. DGD heeft ooit twee mooie verhaaltjes over hem geschreven. Zie

  http://degrijzeduif.blogspot.nl/2015/07/mh17-en-de-denigrerende-toon-van-david.html?m=1

  En

  http://degrijzeduif.blogspot.nl/2015/07/in-wijchen-weer-schietincident-politie.html?m=

  Bij consortiumnews ook een mooie comment gelezen van een Nederlandse onder een artikel van Robert Parry over die Panama papers. Dat is, dat je toch niet bij het referendum met droge ogen voor Al Capone kunt stemmen? - Zo is dat...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geloof niet dat Blik bedoelt dat de "grote 4" niet meer aan propaganda tegen Rusland doen. Het zijn niet (meer) de hardcore Rusland bashers als de andere genoemden. Op dat gebied vind ik Helga (heil Helga) Salomon de top. Zonder enige vorm van bewijs keihard knallen tegen Poetin en Rusland.
   De term malle Jelle heb ik van Blik geleend. Inderdaad blijkt zijn vader ook goed getikt (mal) en bovendien uiterst vals of onwetend te zijn geweest.

   Verwijderen
 14. Regering speelt vals om ja-stem referendum af te dwingen
  https://www.burgercomite-eu.nl/regering-speelt-vals-om-ja-stem-referendum-af-te-dwingen/?utm_source=headliner.nl&utm_medium=link&utm_term=free&utm_content=textlink&utm_campaign=Headliner.nl

  De drie punten kloppen. Bij mij zat er ook een folder bij (punt 3). Doe het, zeg ja, vanwege nucleaire dreiging van de Oekraïense kerncentrales. Zodat we controle hebben over de kerncentrales. Voor onze veiligheid. Alle bijgevoegde info in folder ging richting JA.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Werkstraf voor opruiing tegen vluchtelingen op Facebook
  http://www.nu.nl/bootvluchtelingen/4242621/werkstraf-opruiing-vluchtelingen-facebook.html

  De gedachte politie is volop bezig. Je wordt bestraft voor het geven van je mening. Sorry, maar Nederland blijkt een fascistisch/niet vrij/communistisch land te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo, dat is ook weer opgelost!

  US government, Soros funded Panama Papers to attack Putin – WikiLeaks

  https://www.rt.com/news/338683-wikileaks-usaid-putin-attack/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The #PanamaPapers: If it was a US/Soros-backed plot it backfired badly

   Dat ïf" kunnen wij inmiddels wegstrepen en zij krijgen het vol in der smoel!

   https://www.rt.com/op-edge/338670-panamapapers-us-soros-russia/

   Verwijderen
 17. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Opkomst 40%
  60% tegen
  40% voor

  Gladde Rutte zal een Nog gladder verhaal moeten bedenken om hier weer mee te dealen. Ik verwacht mooie avond na een mooie dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan zou de VS toch de eerste oorlogshandeling of een false flag uit moeten voeren. Poetin laat zich niet provoceren!

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. "Maar wie is dan de aanstichter?"

   Dat weet je!

   Verwijderen
  4. Tuurlijk weet ik dat, maar de MSM zal daar heel anders over denken.

   Verwijderen
  5. Nee, die weet het ook. Zij berichten alleen dat het een ander is.

   Verwijderen
  6. Houdt altijd in je achterhoofd dat de MSM is geïnfiltreerd door geheime diensten.

   Verwijderen
 20. Opkomst 42%
  66% tegen
  34% voor

  Eindconclusie Rutte;

  De NEE stemmers hebben er niets van begrepen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes!. We geven een signaal af.

   Verwijderen
  2. Niet te vroeg juichen, het is maar een voorspelling.

   Verwijderen
 21. Meestal stem ik vroeg, maar deze keer was ik wat lui, en moest dus om half 3 door de ijskoude regen. De leden van het stembureau in Alkmaar zeiden dat de opkomst fors was. Tijdens dit regenuurtje was het echter stil.

  Meneer Brandt Corstius kwam me verward en angstig over, alhoewel hij waarschijnlijk wel een geluid komend uit west Oekraine vertegenwoordigt.....

  Volgend referendum mag van mij de portemonnee van belastinggeld voor campagnes gesloten blijven, en tevens contributies van (buitenlandse) ´weldoeners´ verboden worden.

  Op naar het tekenen van een referendumverzoek tegen het TTIP verdrag!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. En nu is het spannend! Hopelijk halen we de 30+ %.

  Die 30 % drempel moet anders, vanwege het strategisch stemmen van het JA-kamp. Een zwaktebod, want nu kunnen we altijd beweren dat het door het kutweer kwam.

  2/3 TEGEN is in elk geval een mooi resultaat.

  En wat hebben er veel energie ingestoken! Benieuwd wat de internationale reakties zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 23. De geallieerden staan op het punt om een grootscheepse campagne te beginnen om Aleppo te bevrijden. Duizenden soldaten verzamelen zich in zuid west Aleppo. De bevolking is verzocht om de stad te verlaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Laatste Exit poll:
  32% Opkomst
  64% TEGEN

  Dit gaat richting Landslide!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gaat de goede kant op!

   Verwijderen
  2. Referendum is gelukt.
   We gaan netjes alle politieke onderwerpen uit het verdrag schrappen en we gaan gewoon een nieuwe handelsovereenkomst met Oekraïne tekenen, waar Europese normen de norm zijn. Niet de Oekraïense normen.
   Oekraïne is GEEN gidsland.

   Verwijderen
 25. 41 sec: Wordt steeds bizarder: Staatsjourno @JoostVullings spint bij @Laradio nu dat stemmer "niet met liefde" naar stembus is gegaan!
  #NotInMYName

  BeantwoordenVerwijderen
 26. 22 min: Ohh, nu begint interviewster @NPORadio1 afbreuk te doen "ja-stemmer strategisch thuis gebleven", het grote kronkelen is begonnen. LOL.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Huilie huilie van het ja kamp/too big to fail voormannen.

   Verwijderen
 27. Marge van 3% is verstreken en de opkomst staat op 31,9%, waarmee de drempel van 30% is behaald.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het referendum is definitief gewonnen door de NEE stemmers met ruim 61% en een opkomst percentage van 32,3%!

   30.000 Nederlanders hebben het toch nog voor elkaar gekregen het vakje verkeerd in te vullen!

   Verwijderen
 28. Voor wie werkt die politicus John McCain eigenlijk....
  Bought And Sold? John McCain’s Foundation Took $1 Million From Saudi Arabia
  http://rinf.com/alt-news/latest-news/bought-and-sold-john-mccains-foundation-took-1-million-from-saudi-arabia/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet wel voor wie Poetin werkt. Voor Rusland en het Russische volk!

   http://sputniknews.com/politics/20160405/1037523060/putin-personal-wealth.html

   Verwijderen
  2. O, en John McCain is een neo-con, die werkt voor iedereen, Saudi-Arabië, Israël, Islamitische Staat etc.

   Verwijderen
  3. Tsja...in 11.5 miljoen documenten wordt zijn naam niet genoemd. Die van Cameron wel.

   Verwijderen
  4. De vader van Cameron, maar dat is geen probleem voor Cameron, want Cameron zelf vindt dat een privé aangelegenheid, terwijl 2 miljoen inwoners van Londen niet meer weten hoe zij de eindjes aan elkaar moeten knopen.

   De vraag is ook wat George Soros heeft bezield om de Panama Papers te lekken en Poroshenko, de VS en de EU zo voor lul te zetten?

   Verwijderen
  5. @Joop,
   De man is seniel geworden.

   Verwijderen
  6. Alzheimer is niet ongewoon op die leeftijd! :-)

   Verwijderen
  7. Alzheimer is niet ongewoon op die leeftijd! :-)

   :-)

   Verwijderen
  8. Ken jij de echtgenoot van Yulia Timoshenko?

   https://images.scribblelive.com/2016/4/6/16aaef24-47cd-468b-a065-1aa1c868666e_800.jpg

   LOL !!!!!!!

   Verwijderen