maandag 18 april 2016

VS doden burgers met drones

* 90% van doden niet beoogde doelwit!

* Embleem betreft bebloede zeis met slogan: "That others may die"

* 65 "Missies" per dag

* HONDERDEN GEDODE KINDEREN

* Sommige piloten komen 3 jaar niet van basis.

* Morele of ethische discussies zijn er NIET.

* 98% Slachtoffers zijn "Profiel-VERDACHTEN"

* LEIDERS USA LIEGEN over droneprogramma.
Ere wie ere toekomt, maar de Volkskrant doet soms ook echt goed werk. Met hun bijna 4,5 (vier en een halve!) pagina's aandacht aan de moord-drones van de VS in de krant van dit weekend, kun je het hen niet meer verwijten als de staatsmedia het niet oppikken. We bekritiseren de krant als we denken dat ze dat verdienen. Maar in dit geval verdienen ze een compliment en dan zijn we graag bereid ze dat te geven, dus bij deze. En in het bijzonder aan auteur Huib Modderkolk en fotograaf Daniel Rosenthal. Waar gaat het over?

De Volkskrant besteedt in de krant van Zaterdag 16 April in twee artikelen aandacht aan de verschrikkingen van het Amerikaanse drone-gebruik en de machinaties rond de mogelijke Nederlandse aansluiting bij dit "omstreden" programma. Het artikel rond de machinaties is online gewoon te lezen. Het artikel betreffende de Amerikaanse verschrikkingen staat niet geheel online, maar bovenstaand hebben we wat headlines eruit gepakt. Het artikel is op zeer droge wijze geschreven. Maar voor iedereen die gewoon Nederlands kan lezen zit er geen woord Spaans bij. Eigenlijk alleen het woordje "ongewild", in de onderkop "De VS doden er ongewild ook burgers mee", is questionabel, maar goed, dat was waarschijnlijk nodig om het artikel door de eindredaktie heen te krijgen...

Deze knappe jonge vent schiet elk kind aan flarden dat hij op zijn lijstje voor zich krijgt. Bij deze Amerikanen, die voornamelijk onschuldige mensen doden, gaan de jongens en meisjes van Jeanine Hennis in de leer. Pim Fortuyn zou zeggen: "Nou, dat belooft wat!"

De targeted killings zijn volgens Nederland illegaal; je kunt ook zeggen crimineel of terroristisch. Je zou een harde veroordeling verwachten. Sancties tegen de VS. Maar niets van dit alles. In plaats daarvan: "De training in Amerika staat gepland"!

3.000 Mensen "gedroned". DRIE DUIZEND! Enkel in Pakistan. VN mandaat? Heeft het uiverkoren volk niet nodig. 200 Kinderen aan flarden? De joystick doet het werk en daarna ff rapportje scrijven; desnoods in plaats van een kind te melden gewoon schrijven dat het een hond was en daarna sigaretje roken buiten de container. Lekker zonnetje in New Mexico. De basis heet Holloman. "Holle man". Zou de naam toeval zijn?

"Wij willen ook zo'n doodsmachine". Tijd dat het Parlement wakker wordt en hier een stokje voor gaat steken; desnoods met een nieuw referendum. Hoewel, dat leidt volgens de Volkskrant tot ongewenste resultaten. De achterkamers, die geven veel betere resultaten, zoals nieuwe drones bijvoorbeeld...

"That others may die", het embleem van de eenheid. Voor het gemak worden ethische en morele discussies op de basis liever niet gevoerd.

2 opmerkingen:

  1. Een drone in het oog, na het kaartspel van Iraakse leiders, zijn er nieuwe lijsten gekomen "verdacht " zonder enig rechtspraak die dagelijks afgewerkt worden, puur moord met voorbedachte rade. Pres Obomba heeft wet getekend die hiervoor toestemming geeft, na martelingen gaat dit mijlen stappen verder. Indien de gedachte politie denkt dat je een gevaar bent vermoorden ze je hel familie erbij , onschuldigen en verzet strijders tegen dit laffe geweld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volkskrant verbaast, evenals NOS met rectificaties van nu 2 maal knippen in Putin verslag., dankzij Blik die houd ze scherp.
    Mooi dat Baudet de Staat aanklaagd wegens onrechtmatigheid vooruitschuiven NEE na Brexit referendum of nu afwijzen of gelijk implementeren. vuurwek

    BeantwoordenVerwijderen