dinsdag 22 maart 2016

Vandaag meet & greet in Amsterdam met Starink en Dijsselbloem

Amsterdam, 22 maart 2016

Vandaag, dinsdag 22 maart, debatteert Laura Starink met publiek over het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Dit naar aanleiding van haar boek:

Slag om Oekraïne - Referendum over een land in opstand (Atlas Contact 2016, 112 blz., pap., € 5,-).

Met veel genoegen kunnen wij u meedelen dat het ministerie van Financiën heeft toegezegd dat minister Jeroen Dijsselbloem bereid is het eerste exemplaar in ontvangst te nemen, en zijn opvattingen met het publiek te willen delen.

Het programma ziet er als volgt uit:

17.00 Inloop en mogelijkheid tot aanschaf van Slag om Oekraïne.

17.15 Welkomstwoord Wim Bosch, winkelchef boekhandel Pegasus.

17.20 Laura Starink legt uit waarom zij Slag om Oekraïne geschreven heeft.

17.30 Aankomst minister Dijsselbloem, overhandiging van het eerste exemplaar door Laura Starink.

17.40 Minister Dijsselbloem voert het woord, waarna er een discussie met het publiek zal plaatsvinden. (De minister zal om 18.00 weg moeten)

Graag stellen wij u in de gelegenheid om u voor deze bijzondere gebeurtenis alsnog aan te melden. Aanmelding: winkel@pegasusboek.nl of telefonisch: 020-6231138.

Mochten wij onverhoopt méér aanmeldingen ontvangen dan wij in de winkel kunnen bergen, dan verplaatsen wij het formele deel naar de buren, restaurant Luden, dat zijn bereidwillige medewerking heeft toegezegd.

We hopen u morgen te kunnen begroeten.

Alle medewerkers van Pegasus

-- Pegasus uitgeverij en boekhandel Postbus 11 470 1001 GL Amsterdam Singel 367 1012 WL Amsterdam

tel +31 20 623 11 38 fax +31 20 620 34 78

pegasus@pegasusboek.nl www.pegasusboek.nl

40 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Uiteraard! De spindokters zijn druk bezig om een frame te verzinnen om het maximale effect via de shock doctrine in de wacht te slepen.

   Veel mensen reageren emotioneel als schaapjes en zoeken geruststelling met een opdrachtje van een vaderlijke autoriteit. Dan hoor je vaak ook het´je moet je schamen´ - argument. Op TV denk ik dat het voorlopig gaat om de emotie maximaal op te kloppen.

   Verwijderen
  2. Rootman, met jouw analise ben ik het helemaal niet eens. We hebben die aanslagen nu eenmaal meegemaakt en ik kan alleen maar lof spreken over hoe de autoriteiten hebben gehandeld en op zo korte tijd de gewonden hebben geholpen en de luchthaven hebben ontruimd. Bij het metrostation zijn ze nog steeds bezig.
   Het is een feit dat er cellen van teruggekeerde IS strijders in België aanwezig zijn om aanslagen te plegen. Maar het is bijna onmogelijk om daar meteen naam, adres, tijd en plaats bij te zetten.
   IS had al laten weten voor een golf van terreur te zorgen in west Europa.
   Dat heeft niets te maken dat wij nu ineens als schaapjes achter de autoriteiten zouden aanrennen om bescherming te zoeken. De autoriteiten doen hun werk en daar worden ze ook voor betaald.
   Het vermoeden hier is ook dat door de arrestatie van Abeslan de (eventueel reeds geplande aanslagen) vervroegd zijn uitgevoerd omdat ze bang zijn dat deze terrorist gaat praten en hun bedrijvigheid bloot kan leggen en voor nog meer arrestaties kan zorgen.
   Wat ik wel vind is dat Europa deze aanslagen voor een deel over zichzelf heeft afgeroepen door zich te bemoeien in het midden oosten met hun bommengegooi. IS bestaat uit een stelletje moordzuchtige wrekers, waarbij een mensenleven, en zeker als het niet moslim is, totaal geen waarde heeft.

   Verwijderen
  3. @Matt,

   Medeleven gewenst voor jou en je landgenoten.

   Ik wil je echter op het hart drukken de aanslagen die door de NAVO zijn gepleegd in het kader van "Operatie Gladio" niet uit het oog te verliezen. Bekijk deze aanslagen dus met de nodige achterdocht.

   Het eerste waar ik op gezocht heb is of er kortgeleden een rampoefening heeft plaatsgevonden en die was er inderdaad, op 26 februari 2016.

   http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2629004/2016/02/26/Grootschalige-rampoefening-in-Brusselse-tunnel.dhtml

   Bij de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016 werd onder meer dit metrostation getroffen.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Aanslagen_in_Brussel_op_22_maart_2016

   Verwijderen
  4. Dank je wel Joop, voor je medeleven. Velen in België kunnen dat op dit moment goed gebruiken.
   Over die oefening, maar goed dat ze dit soort oefeningen houden, anders was de chaos veel groter geweest. Het was/is bekend dat er aanslagen op de plank lagen, dus zo een oefening is niet een echte verrassing. Stel je de situatie eens voor, iedereen loopt mekaar voor de voeten en niemand die de leiding neemt. Nu is het vrij goed gecoördineerd verlopen.
   Het had dus veel erger kunnen zijn.
   Of dit een gladio aanslag is geweest betwijfel ik. Je kunt ze niet overal de schuld van geven. Dat streept niet weg dat ik wel geloof dat gladio wel degelijk aanslagen heeft voorbereid.
   Ik hou het er voorlopig op dat het een stelletje krankzinnige Syrië strijders voor IS zijn geweest.
   Via alternatieve media heeft IS de aanslagen reeds opgeëist. Ook al hebben ze dat misschien niet zelf rechtstreeks gedaan,(hoe kunnen ze alle loslopende gekken controleren?) de propaganda komt hun natuurlijk heel goed uit.
   Als straks Abdeslan gaat zingen komen we misschien te weten wie hun daadwerkelijk heeft aangestuurd.
   Tot die tijd heeft het geen zin om met allerhande wilde theorieën te komen.

   Verwijderen
  5. @Matt,

   Vergeet niet dat geheime diensten gebruik maken van moslim jongeren. Bekend is o.a. de rekrutering door MI6 van moslim jongeren uit een grote moskee in Londen voor inzet in het Midden-Oosten. Neem dat mee in je overwegingen, juist omdat deze aanslagen zijn gepleegd in zo'n metropool als Brussel waar de EU en NAVO zijn gevestigd, is de beveiliging uiterst streng en daarom erg verdacht dat deze aanslagen überhaupt plaats hebben kunnen vinden.

   Verwijderen
  6. @Matt,

   Ik hoor net dat de explosie in het metrostation plaatsvond op 9:11 a.m.!

   Verwijderen
  7. @Joop,

   Ik kan van alles mee nemen in mijn overwegingen, en ik onderzoek ook het niet voor de hand liggende.
   Wat de aanslag in dat metro station betreft, dat ligt inderdaad op loopafstand van het EU parlement.
   Als ze dat gebouw (of het navo gebouw) hadden willen treffen waren ze wel wat dichterbij geraakt met een bomgordel en kamikazegek.
   De beveiliging lijkt wel te werken voor de EU-onrendabelen.
   Tot op heden hebben we hier in België nog altijd vrij verkeer van mensen zonder dat je op iedere straathoek gefouilleerd word. In een gewone koffer of boodschappentas een bom ergens binnen smokkelen kan altijd, hier, maar ook in ieder land in de EU.
   De komende tijd zullen de controles wel strenger worden, maar dat is niet blijvend.
   Zoals met eerdere aanslagen in het verleden gaat na een bepaalde tijd het leven weer zijn gewone gangetje zonder dat er drastische maatregelingen zijn gekomen. Waarschijnlijk door het chronisch gebrek aan daadkracht van de EU als het er op aan komt.

   Verwijderen
  8. @Matt,

   Wel eens gehoord van "Gladio B"?

   Verwijderen
  9. @Joop,
   Vaag, maar op dit moment ben ik een beetje van slag om daar onderzoek naar te plegen.
   Kun je een link geven?

   Verwijderen
  10. https://www.corbettreport.com/?s=Gladio+B

   Verwijderen
  11. @ Matt: Sorry als mijn reaktie gevoelloos overkwam. Ik denk dat de Belgische politie zowel bij de arrestaties als bij de aanslagen zeer professioneel heeft gehandeld.

   Mijn medeleven.

   Toen ik deze reaktie schreef was ik net nogal intensief met de Nederlandse situatie bezig, waar het ja kamp nu systematisch aan het verdraaien en liegen is met cijfers en leugens. Die spindokters van mij moet je hier dus in Nederland denken, want reken maar dat die actief worden!

   Verwijderen
  12. @Rootman,

   Oekraïense SBU;

   Poetin zit erachter!

   http://russia-insider.com/en/ukrainian-intelligence-russia-probably-responsible-brussels-bombings/ri13510

   Verwijderen
  13. @Rootman,

   Excuses aanvaard.

   Dank voor je medeleven.

   Verwijderen
  14. @Joop,
   Natuurlijk heeft Putin het gedaan. Er is namelijk bij die kamikazegek een Kalasjnikov gevonden en dat is toch een Russisch wapen.
   Knettergek, diegene die dit geloven (behalve die 2 ..... hier)

   Verwijderen
  15. @ Joop: Mijn opa was kleermaker. Dit was in de ´60s, toen ik nog klein was. Hij maakte meest uniformen voor generaals en dictators, en gebruikte gouddraad voor hun sterren en strepen. Hij haatte ze allemaal, maar ja... Maar er was geen betere opa, en hij had ook nog in het verzet gezeten!

   Daar moest ik aan denken toen ik het plaatje van deze woordvoerder zag...

   Verwijderen
  16. @Joop,

   ik ben lid van de utube groep van Corbett, dus zal ik dat artikel zeker vinden.

   Verwijderen
  17. @) Matt

   Putin is weaponising stupidity:

   http://www.theblogmire.com/is-putin-weaponising-stupidity/

   Verwijderen
  18. @Matt,

   Ik schreef op Russia Insider;   LOL

   How could they know, their primary radar was shutdown!


   Verwijderen
  19. @Rootman,

   Respect voor jouw opa.

   Verwijderen
 2. De Minister van Financien (Dijsselbloem) is aanwezig, en je kunt je voorstellen dat hij uit het publiek wel vragen krijgt over de aanslagen. Als hij dan niet al verdwenen is. Als hij sowieso nog komt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Brussel

  https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/1934934_564722023653037_751514855893630030_n.jpg?oh=a48bc7b6ded85f436acd6a1b711c1617&oe=578C7872

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ECB chief Mario Draghi has refused to rule out the prospect, saying only that the bank had not yet “discussed” such matters due to their legal and accounting complexity. This week, his chief economist Peter Praet went further in hinting that helicopter drops were part of the ECB’s toolbox.

  “All central banks can do it“, said Praet. “You can issue currency and you distribute it to people. The question is, if and when is it opportune to make recourse to that sort of instrument“.

  QE voor de mensen is in de ECB toolbox.
  http://theeconomiccollapseblog.com/archives/helicopter-money-global-central-banks-consider-distributing-money-directly-to-the-people

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In een monetair systeem als het onze kunnen de monetaire autoriteiten elk gewenst inflatiepercentage veroorzaken. Bijvoorbeeld m.b.v. 'helicoptermoney'. De vraag is alleen hoe dit te verkopen aan de spaarder.

   Verwijderen
 5. Hoe moet je les geven in een klas waar moslimkinderen juichen om de (recente) aanslagen vraagt een leraar zich op de twitter af. In Nederland moet je dat dus niet doen, want dan staan er in no time drie agenten voor je deur die je aanraden dat soort berichten voortaan niet meer te plaatsen.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/03/hallo_meneertje_wat_denkt_u_dat_u_aan_het_doen_bent_met_de_toon_van_het_debat.html#comments

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inmiddels:

  https://twitter.com/PaulDepla/status/712310705127596033

  De burgemeester van de betreffende stad zegt van niets te weten. Wie heeft die Gedachtenpolitie dan op Ivar Mol afgestuurd?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O joh, wij zijn net zo ziek als de Independent! Video van de aanslag op Zaventem kwam uit 2011!

  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/brussels-explosions-video-purporting-to-show-zaventem-airport-blast-was-shot-in-2011-a6945501.html

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Artikel van 3 maart 2016!

  http://beforeitsnews.com/new-world-order/2016/03/22nd-march-2016-illuminati-nwo-masonic-skull-bones-date-5834.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als dit artikel echt op 3 maart is geschreven, dan is dit inderdaad een sterk staaltje "Before it is news". wow.

   Verwijderen
  2. Ik lees dat het makkelijk is om de datum van een post te veranderen. Ik neem het artikel niet al te serieus.

   Verwijderen
  3. Het is op 3 maart geschreven, is zelf te controleren.

   Verwijderen
  4. "En nu gaat joop ons antwoord geven hoe we dat kunnen controleren

   Laat maar zien joop?"

   Ga jij mij nu bekennen dat de satellietfoto's van Eliot Higgins/Bellingcat vals zijn?

   Verwijderen
  5. Je gaat maar zoeken, jij bent ook niet zo scheutig met het vermelden van je bronnen. Dat artikel is van 3 maart 2016 en bewijs jij maar dat het niet zo is!

   Verwijderen
  6. @ LGK

   "Hoe kunnen we dat controleren?"

   Zelfde vraag zou je je eens moeten stellen bij foto's en video's van anonieme uploaders waar Bellincat zijn sprookje van maakt. Maar dan kom je altijd met de mantra dat het 'openbare informatie'is.

   Verwijderen
  7. "Dat doet Bellingcat oa door achterhalen van EXIF data"

   Weer een leugen van lgk, maar wat kan je ook verwachten van een door syphilis aangetast brein.

   Verwijderen
  8. @ LGK

   Je (voorspelbare)beschuldigingen aan het adres van de Russen geven geen enkel antwoord op de vraag hoe de betrouwbaarheid en validiteit van de foto's en video's van Bellingcat gecontroleerd kunnen worden. Van de drie korte videoclips is er één door de SBU geupload en twee door anonieme uploaders die daarvoor speciaal hiervoor een account hebben gemaakt en dat daarna nooit meer hebben gebruikt. Voor de (vier) foto's geldt een soort gelijk verhaal. Hebben we het alleen nog maar over de identiteit van de makers/uploaders.

   Verwijderen
 9. Is iemand bij de lezing geweest? Gaarne een kort verslagje...

  BeantwoordenVerwijderen