maandag 28 maart 2016

Amerikaan Mason Wells overleeft 3 terreuraanslagen

Mason Wells, de Mormoonse missionaris uit de VS, was erbij: bij de Boston Bombings, bij de Paris attacks en nu weer bij de Brussels attacks. Je zou bijna gaan zeggen: de terreuraanslag is niet compleet als Mason Wells er niet bij geweest is. De NOS brengt zijn verhaal als uitsmijter van het vrijdag 25 maart 8 uur journaal.

Monter

Opvallend monter vertelt de mormoon na een luttele 2-3 dagen na zijn verwondingen al over het gebeuren in geuren en kleuren. Vooral ook zijn medeleven met degenen die "minder Lucky" waren, is opmerkelijk, terwijl hij zelf nog -voor wat we kunnen zien- geheel inhepakt zit in het verband. "Vuur in mijn gezicht en vuur op de grond", kortom, de arme Mason kreeg het vuur van alle kanten.

Klap kwam onverwachts...

Ook apart is dat hij expliciet aangeeft dat hij de bom niet zag aankomen. De klap kwam vrij onverwachts voor hem. Bij CNN is een langere versie van het interview te zien en ook een ander Amerikaans slachtoffer. Mason Wells = de Metselaars bron. (Vertaling van zijn naam)Vanya

Gedachten gaan bij het zien van deze beelden ook uit naar Vanya, slachtoffer van door Nederland gesteunde Oekraïense bommen. Zijn gezicht was niet hermetisch afgedekt zoals bij Mason en hij was ook iets minder monter.

108 opmerkingen:

 1. Lees ook Boublog over terreuraanslagen:
  http://www.boublog.nl/2016/03/26/ole-dammegard-werpt-licht-op-het-terrorisme/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. MH17 gerecht mogelijk in Oekraïne? Is Koenders gek geworden?!
  http://degrijzeduif.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mason de patsy. Alleen de naam al. Kan het nog blatanter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel keurig netjes om z'n mond en ogen heen gegaan dat vuur van in z'n gezicht...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wimpers zitten er zo te zien ook nog aan, wenkbrauwen niet geschroeid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Demasque van de VS en haar onderworpenen zoals Koenders en Rutte kan eigenlijk niet groter nu Palmyra is terugveroverd met hulp van de Russen.
  https://propagandaschau.wordpress.com/2016/03/26/die-rueckeroberung-palmyras-mit-russischer-hilfe-und-was-die-transatlantische-luegenpresse-daraus-macht/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wie kan er achter komen waar Mason ligt; misschien kan iemand hem een bloemetje brengen. Zou toch een leuk gebaar zijn, voor onze bezoeker van het Amerikaanse continent, die midden in onze narigheid terecht komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi verhaal van een geengageerde Duitse Rusland blogger

  http://logon-echon.com/2016/03/27/desinformationskampagnen/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als dankbaarheid voor het feit dat deze Amerikaan Mason de Metselaar in meters praat, gaan wij vanaf nu enkel nog in inches en Fahrenheit praten op dit blog.

  Wordt lekker weertje morgen in Zandvoort 80 graden Fahrenheit en 20 mijl naar het oosten zelfs 85 Fahrenheit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tief toch op met je news.vice.com ( Vice Media , Canada / Amerikaans ) . Wat jij RT verwijt als zijnde Putin's propaganda kanaal , is Vice nog vele malen erger . Disney , Rupert Murdoch , CNN enz enz enz , allemaal zitten ze achter Vice Media . En dan hier als een klein kind je leugens blijven herhalen . Op Nujij ben je ook al zo goed als uitgekots . Heb je niks beters te doen .

   Verwijderen
 10. Vreemd trouwens dat Bunny 1974 zo op tilt slaat bij de suggestie dat de aanslagen in Brussel een false flag zouden kunnen zijn en niet het werk van extremistische moslims. Zoveel haatdragendheid naar moslims zou je niet verwachten van iemand die zich altijd tracht voor te doen als een multiculturele goedmens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schieten op de pliesie met een AK-47, daarvoor 9 jaar gevangenisstraf krijgen en toch vrij rond lopen?

   http://landdestroyer.blogspot.nl/2016/03/suicide-bombers-known-to-imprisoned-by.html#more

   Verwijderen
  2. Had ie een deal ?. Vervroegde vrijlating zodat hij zich voor Allah-lees voor de corporatistische 0.000001%- kon opblazen.

   Verwijderen
 11. Tja, en als het Alexander Hug niet was dan is de rest ook gelogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Maar het was Alexander Hug niet, dus de rest is ook een leugen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Sibel Edmonds and Kevin Barrett discuss Brussels, Gladio B on BUZZSAW

  https://www.youtube.com/watch?v=Tp2mqudjMO8

  BeantwoordenVerwijderen
 14. We gaan toch allen stemmen op 6 april, de regering een bloedneus slaan met overtuigend NEE ?!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wie heeft Éen Vandaag nog gezien vanavond?

  Daar was een item over de corruptie in Oekraïne met als titel;

  "Hie IS het als Nederlandse ondernemer in Oekraïne?"

  Waar de docu mee start zijn beelden van de vlag van de EU en Oekraïne!

  Huuuhhh?

  http://buitenland.eenvandaag.nl/tv-items/66099/hoe_is_het_als_nederlandse_ondernemer_in_oekra_ne_

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eh...de handelsparagrafen van het verdrag zijn al op 1 januari jl. ingegaan

   Verwijderen
  2. Ik ben bang dat heel veel mensen niet gaan stemmen mbt het referendum EU Oekraïne. Een lage opkomst.

   Verwijderen
 16. Nou, dan was mijn rondje met de buren door de wijk redelijk realistisch, die kwam uit op 76% TEGEN!

  Peilingen: eerste prognose Oekraïne-referendum zegt dat 75% het associatieverdrag afwijst

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/01/peilingen-eerste-prognose-oekraine-referendum-zegt-dat-75-het-associatieverdrag-afwijst/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een bekende strategie in het manipuleren van verkiezingen is het geven van valse peilingen, om de tegenpartij te ontmoedigen.

   Zoals geen enkel propagandamiddel door het JA kamp wordt geschuwd, deze zeker ook niet. Dus die zgn 50-50 cijfers of die zgn inhaalmanoevre door het JA electoraat: geloof het maar niet.

   Verwijderen


 17. In de Telegraaf liegt Rutte:

  "Rutte benadrukt dat het akkoord geen eerste stap is op weg een lidmaatschap van de Europese Unie. Het verdrag is vergelijkbaar met overeenkomsten die de EU sloot met andere landen rond de unie. ,,Meedoen aan het Eurovisiesongfestival is nog geen voorbode van toetreding tot de EU'', grapt de premier hierover.”

  Maar in het memorie van toelichting op het regeringsbesluit lees ik in de algemene inleiding o.a.

  “Het akkoord is het meest verstrekkende en diepgaande associatieakkoord dat werd getekend tussen de EU en een derde land. Het doel is het verwezenlijken van politieke associatie gebaseerd op gedeelde waarden en economische integratie, waarbij Oekraïne uiteindelijk deel moet gaan uitmaken van de interne markt van de EU."

  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34116-3.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Wat de handel betreft, de Oekraïense economie is kleiner dan die van Noord-Holland (!), krimpt verder door oorlog en corruptie en slechts 0,2% (!) van onze export gaat naar Oekraïne. Dit is een fractie van onze handel met Rusland. Door de redeloze confrontatie tussen EU, VS en Rusland verslechtert onze relatie met Rusland al jaren. Die wordt nog slechter door dit associatieverdrag. Ook vanuit economisch oogpunt is dit verdrag daarom een bijzonder slechte deal voor ons. Bovendien, Oekraïense corruptie zal vanwege dit verdrag ons land binnensijpelen en zo onze politiek en welvaart (verder) aantasten."

   https://www.burgercomite-eu.nl/

   Verwijderen
  2. Nee, dan kan niet. De uitvoer van Nederland naar Rusland is circa 10 keer zo groot als die naar UA.

   http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/internationale-handel/publicaties/artikelen/archief/2016/handelsbelang-eu-voor-oekraine-groot-maar-andersom-niet.htm

   http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/internationale-handel/publicaties/artikelen/archief/2015/nederlandse-export-naar-rusland-bijna-gehalveerd-2015.htm

   Leugens en hoaxes komen helaas van jou.

   Verwijderen
  3. Grrrr...die leugenachtige valse clown Rutte

   Verwijderen
  4. @ LGK

   Persbericht, vrijdag 24 juli 2015 11:50

   CBS: Nederlandse export naar Rusland bijna gehalveerd

   http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/internationale-handel/publicaties/artikelen/archief/2015/nederlandse-export-naar-rusland-bijna-gehalveerd-2015.htm

   Je kan tevreden zijn

   Overigens importeert Nederland grelateerd aan de omvang van onze economie veel en veel meer dan de Russen, dus waar hebben we het over.

   Verwijderen
 18. Stem dus gewoon NEE op 6 april. Al was het maar omdat je als burger je niet willens en wetens moet laten belazeren door je regering. En het belazeren van de burgerij is een EU-brede hobby.

  "We decide on something, leave it lying around, and wait and see what happens. If no one kicks up a fuss, because most people don't understand what has been decided, we continue step by step until there is no turning back."

  getekend Jean-Claude Juncker

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/10967168/Jean-Claude-Junckers-most-outrageous-political-quotations.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee,'t associatieverdrag is geen handelsverdrag. Er staan in het verdrag ook bepalingen over militaire samenwerking.

   Verwijderen
 19. Soms, met name als ze zich onder gelijkgestemden wanen, zeggen politici zo maar waar het op staat. Frans Timmermans in de bocht tijdens een toespraak voor, weer, een denktank over de toekomst van de transatlantische verhoudingen:

  It is very simple, if we are able to see the Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) for what it is: not a free trade agreement. TTIP is a geostrategic agreement. It is a political agreement. It should not be left up to people who know everything about the way you slaughter chickens. It should be something our political leaders should take up and decide on soon. When you have TTIP in place, it will change the nature of the game globally. Because then the United States and Europe will set the rules of the game, and the others will follow suit, including China, Japan and others.

  https://www.rijksoverheid.nl/documenten/toespraken/2014/05/08/speech-by-minister-of-foreign-affairs-frans-timmermans-on-the-future-of-transatlantic-relations

  TTIP is niet datgene waarvoor het in de MSM verkocht wordt , TTIP is a 'geostrategic agreement.' En zo is het ook gesteld met het associatieverdrag. Dat is een geostrategische overeenkomst tegen Rusland en, uiteindelijk, ook tegen Europa.

  Stem dus NEE.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ZO IS DAT !.

   Dus Timmermans denkt dat China, Rusland,Japan, Brazilië en andere met hangende pootjes bij de TTP en/of TTIP aan komen kloppen om a.u.b mee te doen. Hmmmmmmm, dat valt nog te bezien.
   Vol gas naar de corporatistische wereld orde en het gaat nog lukken ook aldus Timmermans.

   Verwijderen
 20. Blik,
  Hij ligt waarschijnlijk in het UZ Gent
  UZ Gent betrokken in zorg voor slachtoffers aanslagen
  http://www.uzgent.be/nl/home/nieuws/Paginas/UZ-Gent-betrokken-in-zorg-voor-slachtoffers-aanslagen.aspx
  Zoals Dawg al zei was hij in Gent afgelopen vrijdag, aldus "de redactie".

  Fidel Castro haalt uit naar Obama. Dat bevestigt nog een keer dat je gelijk had over de kille relatie tussen Obama en Raul.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/2.43497/1.2612218?playlist=7.39638

   Verwijderen
 21. Heel langzaam beginnen sommige van het establishment enthousiast te worden voor Assad zoals burgemeester Boris Johnson
  Bravo for Assad – he is a vile tyrant but he has saved Palmyra from Isil
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/12205262/Bravo-for-Assad-he-is-a-vile-tyrant-but-he-has-saved-Palmyra-from-Isil.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Loads of dead ISIS corpses all over the place in Palmyra airbase
   http://www.liveleak.com/view?i=cc1_1459119534

   SNACKBAR SNACKBAR SNACKBAR LOL.....

   Verwijderen
  2. Obama warns Russia's Putin of 'quagmire' in Syria
   http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-airstrikes-idUSKCN0RW0W220151003
   LOL
   Poetin: Mission Accomplished
   Wederom heeft Obama blijk gegeven dat hij totaal geen inzicht heeft.
   De charismatische voorman van de bankiers gaat er zelfs prat op dat hij goed is in het vermoorden van mensen. Triest. Iedere dinsdag door de kill lijst gaan en bepalen wie er deze week gedood moet worden.

   Obama Said "He Is Really Good At Killing People" - Quote
   from upcomming new book
   https://www.youtube.com/watch?v=Q5mcSTqR08U
   ACLU files new lawsuit over Obama administration drone 'kill list'
   http://www.theguardian.com/world/2015/mar/16/aclu-files-new-lawsuit-over-obama-administration-drone-kill-list

   Verwijderen
  3. Ja, is het echt waar, net zoals Mark Rutte elke maandag aanzit met Wimlex, zo gaat Obomba op dinsdag de lijst met te vermoorden mensen door?

   Verwijderen
  4. Since the Obama administration largely shut down the CIA's rendition programme, choosing instead to dispose of its enemies in drone attacks, those individuals who are being nominated for killing have been discussed at a weekly counter-terrorism meeting at the White House situation room that has become known as Terror Tuesday.
   http://www.theguardian.com/world/2013/jul/14/obama-secret-kill-list-disposition-matrix
   Terror Tuesday.

   Verwijderen
 22. It is vital to open our imagination-space to the possibility that Iran could be working to develop a
  fundamentally different model of conventional military capabilities that is optimized for the
  environments it finds and creates in the Middle East. Such a model could be both more effective
  IRAN’S EVOLVING WAY OF WAR MARCH 2016
  33
  www.criticalthreats.org
  against and less vulnerable to Western conventional military capabilities than is often assumed. If the
  IRGC continues to perfect and expand this capability to many or most of its combat divisions and
  brigades, it could pose a significant threat to regional states and could create, at a minimum, a major
  strategic headache for the US and its Western allies. It is a development that demands careful and
  creative observation and assessment, as well as the urgent and thoughtful development of
  appropriate counter-measures. Ignoring the changing nature of IRGC involvement in Syria and its
  implications or forcing new patterns into old paradigms could well be setting conditions for major
  strategic surprise and setbacks that could be avoided.
  http://www.irantracker.org/sites/default/files/imce-images/Irans_Evolving_Way_of_War_IRGC_in_Syria_FINAL.pdf

  Paul Bucala and Frederick W. Kagan hebben een rapport geschreven. Er moeten de nodige tegen maatregelen genomen worden tegen Iran.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Big Brother Rising: US Turns Into Full-Blown 'Surveillance State'
  http://sputniknews.com/us/20160329/1037113909/us-surveillance-state.html

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Terwijl de EU nog braaf bezig is het verdrag er door te drukken, worden de barsten in de failed state steeds groter en is er geen kans dat de VS en de EU gaan doen wat nodig zou zijn:

  http://www.forbes.com/sites/dougbandow/2016/03/25/busted-fantasies-in-kiev-america-and-europe-wont-save-the-ukrainian-maiden-in-distress/#582a29254cd1

  BeantwoordenVerwijderen
 25. REALIST NEWS - This "drill" proves all mainstream news should be considered fake
  https://www.youtube.com/watch?v=zUU1CwRXYOI
  Joe laat zien dat we het verschil tussen een grootscheepse oefening bijna niet kunnen onderscheiden van een echte ramp.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Bribed To Prescribe- US Sues Novartis for 80,000 Cases of Bribing Doctors
  http://davidstockmanscontracorner.com/bribed-to-prescribe-us-sues-novartis-for-80000-cases-of-bribing-doctors/
  Als je je afvraagt waarom in Nederland honderduizenden mensen aan de anti depressieva zitten en aan andere medicijnen.
  De fabrikanten pushen hun "medicijnen" via de doktoren aan de mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. http://www.ninefornews.nl/video-het-interview-met-de-producent-van-de-anti-vaccinatiefilm-vaxxed-dat-niemand-mocht-zien/

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Op 16 maart 2016 is SP-lid en voormalig politicus Younis Lutfala in Amsterdam 'toevallig' aangereden door een vrachtwagen toen hij op weg was naar Rotterdam om de Franse docu; "Ukraine: The Masks of the Revolution" aan het Nederlandse publiek te tonen.

  De Nederlandse mainstream heeft dit waarschijnlijk over het hoofd gezien!

  http://russia-insider.com/en/prominent-no-campaigner-dutch-ukraine-referendum-involved-suspicious-car-accident/ri13634

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL

   Lach er maar om, this is serious shit man!

   Verwijderen
  2. LOL

   John Kerry warns US presidential race is becoming an 'embarrassment'

   Did he then burst out laughing?

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 30. BOMBSHELL: French Counter-Terror Boss: ‘I Have Proof Who Killed Litvinenko - It Wasn’t Russia’

  He says it was done by US and UK secret services and that he is going to go public with the evidence

  http://russia-insider.com/en/politics/bombshell-french-counter-terror-boss-i-have-proof-who-killed-litvinenko-it-wasnt-russia

  BeantwoordenVerwijderen
 31. België en Nederland kibbelen of zij wel of niet over Ibrahim en zijn broer Khalid El Bakraoui hebben gesproken!

  Worden er geen notulen meer gemaakt of is tegenwoordig alles geheim?

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Prima @Blik! Was dit er nu allemaal voor nodig?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel jammer natuurlijk dat je ook een link verwijdert hebt waarin bevestigt wordt dat ook Nederlandse bommen burgerdoden veroorzaken in Irak en Syrië!

   Verwijderen
  2. Ook waar de Nederlandse bommen op vallen is geheim!

   Verwijderen
  3. Ook de informatie die buiten het OvV rapport is gehouden blijft geheim!

   Verwijderen
  4. Ook de informatie die buiten het OvV rapport is gehouden blijft geheim!

   Het lijkt wel of we in een communistisch / fascistisch land leven. Waar is de open transparante samenleving gebleven. We zijn niet meer open en transparant, er wordt niet goed gecontroleerd en er is totaal geen afrekencultuur meer. We zijn als maatschappij ten dode opgeschreven. We gaan nog een heel eind naar beneden voordat we weer de goede cultuur hebben en weer naar boven kunnen gaan.

   Laat ik je dit zeggen. Smerige dingen doe je altijd in het donker, niet in het open licht. Dus......
   We waren toch zo succesvol met het bombarderen in Irak. IS breidde alleen maar uit.....totdat de russen zich er mee gingen bemoeien, pas toen werd IS kleiner.

   Verwijderen
  5. Wij moeten ook maar geheim houden dat Nederland vóór een regime change in Syrië is en in Iran, Rusland, China, Noord-Korea, Venezuela. Is Nederland Nederland nog wel of heten wij New York, de stad die nooit slaapt en waar die god vergeven oorlog is begonnen?

   Verwijderen
 33. Fed Chair Janet Yellen Stays Dovish Ahead Of Federal Reserve’s April Rate-Setting MeetFed Chair Janet Yellen Stays Dovish Ahead Of Federal Reserve’s April Rate-Setting MeetingingFed Chair Janet Yellen Stays Dovish Ahead Of Federal Reserve’s April Rate-Setting Meeting
  http://www.ibtimes.com/fed-chair-janet-yellen-stays-dovish-ahead-federal-reserves-april-rate-setting-meeting-2344895
  Weten jullie nog dat de FED in December zei dat er dit jaar nog 4 rente verhogingen zouden komen en weten jullie nog dat ik jullie gezegd heb, dat die er never nooit zouden komen. Ik wijs jullie er constant op hoe de FED het publiek keer op keer voor liegt en de markten op het verkeerde zet.: Reden. Geld van middenklasse moet stromen naar elite die voorkennis heeft cq aan de touwtjes trekt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The relocation of wealth!

   Verwijderen
  2. IK heb jullie ook verteld dat de dollar een zwakke munt is. De enige reden dat de dollar sinds het najaar nog even omhoog ging was omdat Draghi ging gillen dat hij ALLES zou doen om inflatie te creëren. Nou, ik verwachtte wel dat hij niet zou "leveren" in december en dat de dollar weer zou dalen.

   Verwijderen
  3. "The relocation of wealth!"

   Dat is DE reden dat de glass steagall act afgeschaft is in 1999 op voorspraak van de "BRILLANTE" Larry Summers. In de MSM wordt hij altijd als Brillant gekwalificeerd. Hij is niks meer dan een stroman van de moneymakers. Maar ja, we weten hoe het werkt. Iedereen die goede beslissingen neemt voor de oligarchie en slechte voor het volk is geweldig en briljant en iedereen die goede beslissingen neemt voor het volk wordt gedemoniseerd.
   Sindsdien één groot casino. Het huis weet precies wanneer de beleggers positief zijn en dus long zitten en wanneer de beleggers negatief zijn en dus short zitten. Ze laten de beursen omgekeerd bewegen en hun posities zijn ook omgekeerd. Zodoende verliest de belegger en wint de centrale bankier oligarch en zo zien we dat de 0.000001% steeds rijker wordt en de rest steeds armer. De beurzen zijn één groot casino en dienen om het vermogen over te dragen van de middenklasse naar de elite.

   Verwijderen
  4. Ik sta 100% achter je uitleg!

   Verwijderen
 34. Op Joop.nl heb ik een nieuw verschijnsel opgemerkt: sock puppets/ Ja-trollen: Nieuwe commentatoren, aan hun taakgebruik gezien vrij hoog opgeleid die regageren op de betere argumenten. Ik heb zelfs een eigen schaduw gekregen ´wortelman´ die met wilde percentages gooit (De afgelopen week ben ik druk geweest al het gelieg en valse cijfers te debunken van het JA kamp. Ik heb dit fenomeen nog nooit eerder zo duidelijk in Nederland meegemaakt.

  Ik blijf het een vervelend idee vinden dat deze mensen betaald krijgen voor hun propaganda terwijl wij het als liefdewerk doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, wat zijn "betere argumenten"? Dat zijn argumenten die door Rootman worden ingebracht en door een "schaduw" met "wilde percentages" worden beantwoord!

   Verwijderen
  2. Die trollen waren me een paar maanden geleden al opgevallen toen je verwees naar Joop.nl en ik de reactie las. Die zaken die ik op Joop gelezen heb zijn echt bedroevend. Wat worden de zaken daar verdraait en wat wordt er daar gelogen. Tenminste, de artikelen die ik gelezen heb. Ik kom er overigens bijna nooit. Ik heb een aversie tegen die site.

   Verwijderen
  3. Ik breng dat verschijnsel hier naar voren, niet om mezelf of joop.nl te promoten. Met betere argumenten bedoel ik argumenten met feiten en breed te verifiëren bronnen (dus geen youtube of een enkel blog, hoe goed ook). (Joop, zoek niet overal iets persoonlijks achter, als ik alles tot in de puntjes moet definieren, wordt elke post een lijvig standaardwerk)

   Het standaard type trol heeft een intellectueel niveau van een 12 jarige of heeft vrijwel altijd een gepolariseerde mening (kan ook het ´radicale midden´ zijn).

   Het JA kamp heeft zich tot nu toe in de kaarten laten kijken door arrogantie, emotionele argumenten en verdraaide/ gelogen feiten.

   Zoals altijd, net als hier, zijn er de bekende trollen en drammerige reageerders, die meestal bekend zijn uit vorige topics.

   Ik vestigde de aandacht er op omdat de grondtoon van dit blog analyse van media en correctie/ aanvulling daarop is.

   Als mijn vermoeden juist is is dit een hele nieuwe, georganiseerde categorie, waarschijnlijk uit PvdA of D66 kringen, of mogelijk studenten.

   Zo´n fenomeen is nieuw, want dit heeft geen hasbara luchtje, al hebben ze er ongetwijfeld van geleerd. Het lijkt specifiek met het referendum en Putin te maken te hebben. Als ik gelijk heb zien we dit fenomeen ook bij kranten en andere opinieblogs opduiken de komende week.

   En opnieuw: het gaat me niet om gelijk hebben maar om strategie delen. En de komende week zou strategie voor ons allemaal de hoofdzaak moeten zijn!

   Verwijderen
  4. Ik breng dat verschijnsel hier naar voren, niet om mezelf of joop.nl te promoten. Met betere argumenten bedoel ik argumenten met feiten en breed te verifiëren bronnen (dus geen youtube of een enkel blog, hoe goed ook). (Joop, zoek niet overal iets persoonlijks achter, als ik alles tot in de puntjes moet definieren, wordt elke post een lijvig standaardwerk)

   Het standaard type trol heeft een intellectueel niveau van een 12 jarige of heeft vrijwel altijd een gepolariseerde mening (kan ook het ´radicale midden´ zijn).

   Het JA kamp heeft zich tot nu toe in de kaarten laten kijken door arrogantie, emotionele argumenten en verdraaide/ gelogen feiten.

   Zoals altijd, net als hier, zijn er de bekende trollen en drammerige reageerders, die meestal bekend zijn uit vorige topics.

   Ik vestigde de aandacht er op omdat de grondtoon van dit blog analyse van media en correctie/ aanvulling daarop is.

   Als mijn vermoeden juist is is dit een hele nieuwe, georganiseerde categorie, waarschijnlijk uit PvdA of D66 kringen, of mogelijk studenten.

   Zo´n fenomeen is nieuw, want dit heeft geen hasbara luchtje, al hebben ze er ongetwijfeld van geleerd. Het lijkt specifiek met het referendum en Putin te maken te hebben. Als ik gelijk heb zien we dit fenomeen ook bij kranten en andere opinieblogs opduiken de komende week.

   En opnieuw: het gaat me niet om gelijk hebben maar om strategie delen. En de komende week zou strategie voor ons allemaal de hoofdzaak moeten zijn!

   Verwijderen
 35. Beste Blik,

  U werkt hard, maar LGK werkt nog harder, zoals U ziet.
  Als ik U was zou ik al zijn posts hier laten staan en in de komende blogs een voetnoot opnemen waarin U verwijst naar deze draad:

  "Onze huistrol presteert het om in één draad 56 maal dezelfde post te plaatsen. Kijkt Uzelf maar: http://blikopnosjournaal.blogspot.co.nz/2016/03/onwaarschijnlijk-verhaal-van-brussel.html#comment-form
  Hebt U er dus a.u.b. begrip voor als wij zijn 'confetti' niet altijd op tijd voor U hebben verwijderd."

  Dat spaart U een hoop tijd en dan weten de bezoekers meteen dat ze de berichten van deze autist niet hoeven te lezen.
  ( Niks tegen autisten hoor, maar deze LGK geeft de groep wel een slechte naam. )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Jan,
   Maak je geen zorgen. Er is werkelijk niemand op dit blog die LGK serieus neemt. De volgende dag haalt Blik de reacties weer weg en de avond erop zet LGK de reacties er weer op. Je merkt dat DJ Petros met de dag wanhopiger en gefrustreeder wordt. De mislukte burgerjournalist en zijn NGO/NATO beseffen dat ze de info oorlog verliezen.

   Verwijderen
  2. Jan en Oli, dank voor jullie reacties. Jan, ik heb de pagina toch weer gereinigd, omdat ik de wel goed-bedoelde reacties de ruimte wil geven die de reacties en hun opstellers verdienen. Steeds meer mensen, zelfs Joop, weten dat reageren op bepaalde posters geen zin heeft; beter in discussie gaan met de 99% wel goedbedoelende op de site. Trouwens, iemand nog naar het Oekraine debat georganiseerd door Forza in Hoofddorp vandaag? Ik waarschijnlijk wel. Als je nog wilt houd er rekening mee dat je vooraf dient op te geven.

   Verwijderen
  3. @Blik,

   Maar dat houdt niet in dat mijn handen niet jeuken!

   Verwijderen
  4. Daarom waarderen we het allemaal des te meer als je je niet weer uit de tent laat lokken. :-)

   Verwijderen
  5. Alleen het artikel van Airwars kon ik niet over mijn kant laten gaan maar het had wel het voordeel dat wij nu weten dat er ook Nederlandse bommen op Iraakse en Syrische burgers gedropt worden.

   Verwijderen
 36. About 3,000 Libyan Refugees Arrive in Tunisia Daily - UN Chief
  http://sputniknews.com/middleeast/20160330/1037176964/libyan-refugees-tunisia.html
  Komt waarschijnlijk ook door Poetin. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Een oplettende politica!

  Een "JA" op het referendum houdt dus tevens een "JA" op kinderarbeid in!

  http://www.wanttoknow.nl/nieuws/oekraine-kinderarbeid-marianne-thieme-en-de-overheid/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. JA: Maar er komen wel veel pravy sector blondjes hier tippelen voor een goedkope beurt!

   Verwijderen
  2. @Rootman,

   "Maar er komen wel veel pravy sector blondjes hier tippelen voor een goedkope beurt!"

   Vind ik een beetje kort door de bocht. Een hoop meisjes en jonge vrouwen worden naar het westen gelokt met mooie beloftes en eindigen dan in de seksindustrie.

   Oost-Europese sekshandel

   Er valt geldt te rapen in de seksindustrie en dat hebben criminelen goed begrepen. Sekshandel is dan ook de snelst groeiende criminele industrie ter wereld. 2,5 miljoen vrouwen zijn het slachtoffer, de meerderheid komt uit Oost-Europa.

   Verwijderen
  3. "Een ambtenaar die op orders van ‘bovenaf’ deze pagina heeft weggehaald, op basis van het criterium ‘alles wat nadelig is voor het positieve imago van Oekraïne verwijderen’..?? In ieder geval heeft Marianne Thieme deze lijst met vragen bij het kabinet neergelegd en er met nádruk dus op gewezen, dat ze beantwoording ervan, vóór 6 april verwacht.."

   Partij voor de dieren. Prima partij.

   Verwijderen
  4. Ja Joop, het was een beetje provocerend (ik val zowiezo niet op blond). Sexwerk is daarnaast een onderwerp waar ook een hele rare mediacampagne tegen gaande is. Het enige land ter wereld wat een werkelijk goed beleid op dit gebied heeft is Nieuw Zeeland, waarbij het beroep volledig gedecriminaliseerd is, zodat de pooier obsoleet is. Het ´legale´ Nederlandse beleid is vooral ontmoediging/ pesten, met vergunningen, razzias, zeer hoge belastingaanslagen. Zeden drijft de vrouwen de illegaliteit in en pakt de kinderen af. De VS staat zoals gewoonlijk weer helemaal onderaan met criminalisering, waardoor verslaving, SOAs en geweld onderdeel van prostitutie worden. De feministen nemen onderzoeken daarover dan weer mee om hier samen met de gristenen voor meer nare wetgeving te lobbyen.

   De Oost Europese dames weten heel goed wat voor werk ze hier komen doen, want hun zusters en nichtjes komen met dure kleding, mobieltjes en geschenken op vakantie. In de Oekraïne is dat niet anders, want die bedienen Rusland en Turkije. Praat eens met enkele prostituees die Engels of Duits spreken. Als ze tijd en interesse hebben kun je zien dat dit zeer zelfstandige en mondige vrouwen zijn. Misstanden kunnen alleen floreren bij repressie. Voor uitstekende informatie kun je bv de blogs van Zondares (NL) en felicia Anna (Roe) bekijken:

   http://zondares.blogspot.nl/

   http://achterhetraamopdewallen.blogspot.nl/

   Maar eerlijk is eerlijk: Ik voel me gerechtigd om ook af en toe, net als het JA-kamp doet, een beetje onder de gordel te werken, en de heersende vooroordelen te misbruiken: Als het verdrag ingaat zullen zeker veel jonge Oekraiense dames het nobele beroep van sexwerker (ik ben niet cynisch: respect to them!) hier gaan uitoefenen. Het zal dan zeker interessant zijn vriendschap met enkelen van hen te sluiten om een schat aan informatie gedurende de pillow talk uit te wisselen...

   Verwijderen
  5. Korte aanvulling: Ik heb er geen enkel probleem mee dat jongedames die dit werk aankunnen deze carrière in west Europa gaan doen als het verdrag erdoor zou komen. Maar ik breng het onderwerp op blogs ter sprake omdat vanwege preutse vooroordelen mensen mogelijk zich bedenken om ´JA´ te stemmen. Onzuiver, ja, maar om bestwil... Ik sta uiteraard open voor kritiek!

   Verwijderen
 38. "Operation Beluga"

  Litvinenko was een beetje stout, stopte aardig wat miljoentjes in zijn zak en daar waren Berezovsky en MI6 niet blij mee!

  http://russia-insider.com/en/politics/operation-beluga-us-uk-plot-discredit-putin-and-destabilize-russian-federation/ri13653

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Jochen Scholz im RT Deutsch-Gespräch zum völkerrechtswidrigen NATO-Krieg gegen Jugoslawien

  Im Interview mit Jasmin Kosubek erklärt Jochen Scholz, damals Mitarbeiter im deutschen Verteidigungsministerium, dass er schon 1998 davon überzeugt war, dass dieser Angriff unrechtmäßig ist.

  https://deutsch.rt.com/meinung/37522-jochen-scholz-im-rt-deutsch/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Norman Paech: "Angriff auf Jugoslawien war Türöffner für völkerrechtswidrige NATO-Kriege"

   Norman Paech (Die Linke) reichte 1999 im Namen seiner Partei (damals noch PDS) eine Organklage beim Bundesverfassungsgericht gegen den Jugoslawienkrieg ein. Doch auch auf juristischem Weg lies sich der Angriff nicht stoppen. Im Fehlenden Part erinnert sich Paech an diese Zeit zurück.

   https://deutsch.rt.com/meinung/37524-norman-paech-angriff-auf-jugoslawien/

   Verwijderen
 40. Gisteren hield David Bakker in Enschede een lezing over het Oekraïne referendum. David, in het dagelijks leven pensioenadviseur in Enschede, heeft er familiebanden. Hij dook uitvoerig in de Oekraïense geschiedenis. Voor hem is het inmiddels duidelijk dat een stem voor het associatieverdrag vooral een stem is voor de huidige Oekraïense oligarchen.

  Een ja-stem is een stem vóór

  -de Oekraïense oligarchen die het land al 25 jaar uitzuigen;
  -een nieuwe al dan niet koude oorlog met Rusland;
  -bittere armoede van het Oekraïense volk;
  -het zaaien van haat tussen twee Slavische broedervolken;
  -hypocrisie.

  http://joostniemoller.nl/2016/03/stem-op-6-april-ook-nee-om-oekraine-wel-helpen/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. David Bakker's z'n voordracht laat zien welke lelijke werkelijkheid er verstopt wordt achter de lege en platte reclameslogan 'dat de bevolking van Oekraïne heeft gekozen voor Westerse normen en waarden'.

   Ga stemmen op 6 april en stem NEE.

   Verwijderen
  2. Joop: hier toon je je kracht! Uitstekende links waar we allemaal wat aan hebben!

   Mijn Duits is wat matig, dus jouw voorselectie is zeer waardevol: het kost me wat moeite, dus ik zoek niet in het Duits. maar veel Duitsers hebben belangrijke dingen te zeggen.

   Dat verhaal van Bakker is zeer belangrijk!

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 41. Vrienden in Nederland: verraad Oekraïne niet en stem tegen het associatieverdrag

  Als Oekraïense expat in Den Haag volg ik het debat over het referendum van 6 april met grote interesse. En ik ben werkelijk verbijsterd over de schier eindeloze stroom leugens en propaganda die over de Nederlanders wordt uitgestort. Het lijkt wel alsof jullie media filialen zijn van het ministerie van informatie van Kiev! Neem de opschepperij over ‘handelsbetrekkingen’. Die zouden wel 400 miljoen euro gaan bedragen. Waarom zegt niemand erbij dat de Nederlandse export naar Oekraïne vóór het associatie-akkoord, meer dan 1 miljard dollar bedroeg? Tegelijkertijd bedroeg het handelsverkeer tussen Rusland en Nederland vóór de Oekraïense crisis meer dan 70 miljard! Als we de waarde van de overeenkomst in zakelijke voordelen gaan meten kunt u deze cijfers met elkaar vergelijken.

  BRON:

  http://politiek.tpo.nl/2016/03/16/vrienden-nederland-verraad-oekraine/

  Die Holländer wollen die Ukraine aus ganz klaren Gründen nicht als EU-Mitglied sehen, ebenso wie andere Europäer. Aber nur die Bürger der Niederlande haben Mut aufgebracht, es zum Referendum kommen zu lassen. Die Meinungsumfragen zeigen, dass mehr als 56% der Bevölkerung gegen das EU-Ukraine-Assoziierungsabkommen sind und 25% sind „eher dagegen“. Kiew tut jetzt alles Mögliche, um die Abstimmung zu vereiteln oder mindestens sie aufzuschieben. Ob die holländische Demokratie dem Andrang standhält?

  http://de.news-front.info/2016/03/29/ukraine-gegen-volksabstimmung-in-den-niederlanden-von-max-bromberg/

  BeantwoordenVerwijderen
 42. «Sie schieben alles auf den Krieg! Sie schieben alles auf Putin!»

  http://rutube.ru/video/230894107f4a9fac02c9aa353a0e3cb8/?ref=logo

  http://remembers.tv/putinphobie/

  http://remembers.tv/frauen-verletzt-durch-granatwerferbeschuss/

  Ook Polen begint te begrijpen

  https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/12144809_874738732573302_8749423716175799899_n.jpg?oh=2cf45011389bfcba383c39fe0bb0b853&oe=579381D1

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Apropos Polen

   Polen wil West Oekraiene terug

   «Die Ukrainer leben in unseren Häusern. Und ihre Dörfer und Städte befinden sich auf unserem Territorium.»

   «Die ukrainische Regierung erhält Milliarden für die Fortsetzung ihres Bürgerkrieges. Deshalb sollte sie auch Geld haben, um ihre Schulden an uns zurückzuzahlen.»

   Präsident Polens: «Jeder Bürger soll auf einen rechtmäßigen Kampf um die Rückeroberung von polnischen Gebieten vorbeireitet sein.»

   http://remembers.tv/und-die-west-ukraine-geht-an-polen/

   Poolse Militaire politie bestormt NATO centrum in Warschau, Berlijn geschokt.

   http://de.soc.politik.misc.narkive.com/V0Ndxaqe/berlin-entsetzt-militaerpolizei-stuermt-nsa-zentrum-in-warschau

   http://www.welt.de/politik/ausland/article150122458/Militaerpolizei-stuermt-Nato-Zentrum-in-Warschau.html

   http://de.sott.net/article/20707-Neue-Polen-Regierung-macht-gegen-NATO-mobil-Prompt-warnt-EU-vor-Diktatur-in-Polen-und-erwagt-Sanktionen

   EU stuurt waarschuwing

   http://www.knack.be/nieuws/wereld/eu-stuurt-waarschuwing-naar-poolse-regering/article-normal-638613.html?utm_campaign=Echobox&utm_medium=social&utm_source=Facebook

   Verwijderen
  2. Vor dem niederländischen Referendum, auf dem über die Zweckmäßigkeit des Beitritts der Ukraine zur Europäischen Union entschieden wird, werden die Flugblätter mit dem Slogan «Stop Faschismus in der Ukraine!» in den Niederlanden verteilt.

   http://de.news-front.info/2016/03/23/odessa-gewerkschaftshaus-erschien-auf-den-flugblatter-in-den-niederlanden/

   MH17
   USA blasen zum Rückzug: Putin ist nicht schuld am Abschuss von MH17

   Die amerikanischen Geheimdienste blasen zum Rückzug: Sie erklärten am Dienstag vor Medienvertretern in Washington, dass es keine direkte Verbindung der russischen Regierung zum Abschuss von MH17 gebe. Die CIA kann nicht ausschließen, dass die Schützen aus der Ukraine gekommen sind.

   http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/07/23/usa-blasen-zum-rueckzug-putin-ist-nicht-schuld-am-abschuss-von-mh17/

   Verwijderen
  3. Uawire.org, =Radio Azov. OSCE, ´steunzender´ van het JA kamp. Zucht...

   Verwijderen
  4. OVSE: Ik vertaal geen internationale AFKOs.

   Dus is het NATO en OSCE.

   Verwijderen
 43. De nieuwe leugen van Rutte! Rutte zegt eigenlijk dat de EU helemaal geen goede relatie met Rusland wil!

  Rutte wil Oekraïne nooit in Europese Unie

  Volgens de premier is Nederland tegen toetreding, "omdat wij vinden dat de Oekraïne zowel een goede relatie moet hebben met Europa als met Rusland. Dat kan niet als ze in de Europese Unie zouden zitten".

  http://www.nu.nl/politiek/4238965/rutte-wil-oekraine-nooit-in-europese-unie.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier!

   "Dat kan niet als ze in de Europese Unie zouden zitten".

   Rutte zegt hier indirect dat de EU niet uit is op een goede relatie met Rusland!

   Verwijderen
  2. Col. Lawrence Wilkerson, Colin Powell’s former Chief of Staff, derided the US military-industrial complex, warning that corporate interests have taken over America’s security apparatus.

   "War is a Racket," the famous 51-page pamphlet written in 1935 by Major General Smedley Butler, the most highly decorated US Marine of his generation, criticizes the US war machine, noting that the US wages war as much to ensure corporate profit as it does to secure and protect the so-called American way of life.

   Dit houdt in, @LGK, dat de VS niet komt om "democratie" te brengen maar om jouw rijkdommen te plunderen en dat gaat onder de dekmantel van het humanitaire R2P!

   Read more: http://sputniknews.com/military/20160330/1037231648/wilkerson-cheney-powell-war-profiteering.html#ixzz44QUHtsVv

   Verwijderen
 44. Associatieverdrag Oekraïne: stem nee voor vrede in Europa
  Betrek Rusland bij Europa

  http://tpo.nl/2016/03/30/associatieverdrag-oekraine-stem-nee-vrede-europa/

  BeantwoordenVerwijderen

 45. Yulia Marushevska, het meisje van de Maidan:

  doet het weer:

  https://www.youtube.com/watch?v=Hvds2AIiWLA


  met holle emoprop over de freedom, dignity en ten koste van de 300 vermoordde passagiers en bamanningsleden van MH17

  https://www.youtube.com/watch?v=OmGxnMyuHhY

  In June 2015, a 24-year-old[3] Marushevska joined the Odessa regional government team led by Mikheil Saakashvili, a former President of Georgia who was appointed a Governor of the region.


  Stem dus NEE op 6 april.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't Is een manier om te appelleren aan anti-Russische sentimenten.

   Verwijderen
  2. @ Joop

   't Zal wel bedoeld zijn om het het gevoel van 'de dreiging uit het Oosten' uit de tijd van de Koude Oorlog op te roepen. Het clipje opent ook heel prominent met een Russische bommenwerper die een regen van bommen loslaat. Spelen op sentimenten. Wat dat betreft is het clipje wel lekker duidelijk; de regisseur geeft meteen z'n visitekaartje af.

   Verwijderen
  3. Oekraïners massaal naar Nederland voor referendumcampagne

   Hierbij worden ook de boksbroers Klitschko, de versneld tot Oekraïense benoemde Amerikaanse minister van financiën en een muzikaal groepje die voor ons het Wilhelmus zal spelen, ingezet!

   http://nos.nl/artikel/2096169-oekrainers-massaal-naar-nederland-voor-referendumcampagne.html

   Verwijderen
 46. Komt Baybasin spoedig vrij? Eindelijk gerechtigheid?
  "Prachtig verzoek herziening vonnis Baybasin van zijn advocaat"
  http://www.boublog.nl/2016/03/30/baybasin-komt-zeer-binnenkort-vrij/
  FREE BAYBASIN NOW!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Oekraïense onderzoekers: verdrag niet goed voor Oekraïne

  Het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne is niet goed voor de Oekraïense economie. Slechts een handvol grote bedrijven zal ervan profiteren en dat gaat ten koste van de grote meerderheid, zeggen Oekraïense onderzoekers.
  De linkse denktank Transnational Institute, die subsidie krijgt voor een 'nee'-campagne, liet een Oekraïens kenniscentrum in Kiev de mogelijke gevolgen van het akkoord voor de Oekraïense economie onderzoeken. De resultaten zijn vandaag gepubliceerd (.pdf).

  Europese standaarden

  Het Europese associatieverdrag heeft als doel de handel tussen tussen Europa en Oekraïne te vergemakkelijken, maar de onderzoekers zeggen dat de Oekraïense industrie veel te weinig geld en middelen heeft om te produceren volgens de Europese standaarden. Veel Oekraïense bedrijven zullen daardoor failliet gaan, is de voorspelling.

  Door het akkoord zal de Oekraïense economie vooral afhankelijk worden van de export van onbewerkte grondstoffen en goedkope landbouwproducten naar de EU. Dat levert veel minder op dan de handel met Rusland, die door de politieke spanningen tussen de landen drastisch is gekrompen.

  Goedkoop productieplatform

  De onderzoekers verwachten dat het akkoord zal leiden tot een stijging van de werkgelegenheid in Oekraïne, maar dit zullen vooral slecht betaalde banen zijn. Hoogopgeleid personeel zal nog meer naar de EU trekken dan nu al het geval is. Momenteel werkt ongeveer een kwart van de Oekraïners in het buitenland.

  Het associatieverdrag leidt ertoe dat de Oekraïense economie wordt overgenomen door het buitenland, zegt het kenniscentrum. Het land zal op termijn alleen nog een goedkoop productieplatform voor Europese bedrijven zijn.

  http://nos.nl/artikel/2096238-oekraiense-onderzoekers-verdrag-niet-goed-voor-oekraine.html

  Zelfs de Staatsomroep kan er niet langer omheen.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Ik wens u weinig spaargeld op de bank!
  http://langleveeuropa.nl/2016/03/ecb-is-weer-bezig-daar-gaat-weer-80-miljard/

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Eliot Higgins was vandaag in de Tweede Kamer om onderstaand document te overhandigen.

  http://www.whathappenedtoflightmh17.com/eliot-higgins-to-present-to-dutch-parliament-on-mh17/

  http://www.atlanticcouncil.org/publications/reports/hiding-in-plain-sight-putin-s-war-in-ukraine-and-boris-nemtsov-s-putin-war

  BeantwoordenVerwijderen