dinsdag 10 oktober 2023

Al-Rimal Wijk in Gaza na Israëlische "Zelfverdediging"

Apocalyptische beelden vanuit Gaza, HIER.

Het lijkt erop alsof de Israëlische junta de grond in Gaza bouwrijp aan het maken is voor nieuwe constructies....

Wij weten natuurlijk veel te weinig van dit "conflict", dus wij adviseren iedereen vooral zijn info bij professionals als de Telegraaf te halen. Daar krijg je het nieuws ongekleurd en betrouwbaar. Zo kopte deze neutrale kwaliteitskrant vandaag, eveneens geheel neutraal, paginawijd over de voorpagina:

"Pal Achter Israël"

Wij bij Blik, maar nogmaals, wij zijn niet meer dan goedwillende amateurs met een bias, krijgen zo langzamerhand toch een ongemakkelijk gevoel bij wat er zaterdag en daarna gebeurd is.

9/11-je

Zou het kunnen dat Israel, ze zijn er tenslotte meesters in, een "9/11-je" gedaan heeft om de laatste Palestijn vanuit de door hun zo vurig gewenste Gaza-strook weg te bombarderen en te verdrijven en zo verder te werken aan het "Greater-Israel"? Bibi vond het wel prima als Hamas wat meer geld kreeg, getuige dit bericht van Haaretz. En is IS niet ook een Israël creatie?

Toverslag

Als we zien hoe de gecontroleerde politici, van Rutte (VVD) tot Halsema (Groen Links) alsook de gecontroleerde pers, als bij toverslag, de gruwelijke Israëlische veroverings- en vernietigingsoorlog steunt, dan zien wij momenteel wel een antweoord op de vraag "Qui Bono?".

Positief

Positief is dat Baudet alsook de rest van FvD zich onthoudt van commentaar. Nog beter zou zijn als ze openlijk de oorlogsmisdaden, jarenlang, van Israël zouden veroordelen: het afsnijden van Gaza van water, gas, electriciteit, het jarenlang gevangen houden, bombarderen en vertrappen van miljoenen Palestijnse mensen op een strookje land, die geen kant op kunnen zonder toestemming van de Zionisten.

Rusland

Evenals bij FvD zul je ook in Rusland geen Israëlische vlag zien op een overheidsgebouw. Op de Russische televisie afgewogen gesprekken en analyses. De liefde tussen Rusland en de terreurstaat is wel bekoeld, ook na de Israëlische inmenging in Oekraïne.


Laat in de comments jouw kijk op deze zaak weten.

6 opmerkingen:

 1. Israel terrorstate
  https://twitter.com/BlikopNOS/status/1711807780644942185

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het wordt steeds duidelijker, Bibi zegt het zelf, hamas is Isis.

  https://twitter.com/WarriorPoet_72/status/1711804019465715818

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Terwijl de VS werkt aan de totstandbrenging van de humanitaire corridor tussen Gaza en Egypte, zei Biden de premier aan te sporen de schade aan burgers te beperken.
  De IDF bombardeerde ook de grensovergang bij Rafah en blokkeerde de enige landuitgang van de kustenclave naar Egypte.
  Deze grensovergang zal hersteld moeten worden en onder scherpe toezicht open gesteld moeten worden.
  Iedereen die zich niet door Hamas aangesproken voelt om mee te vechten en mee te lijden kan zo vluchten.
  Wat overblijft in de Gaza is hamas zelf met al zijn volgelingen.
  Zo kan het IDF daarna een totale verwoesting van Hamas aanrichten in de Gaza.
  Dan is Hamas ook gelijk politiek uitgeschakeld en kan gekeken worden of er met de Fatah wel weer vrede mogelijk is.
  Zoals Arafat vroeger uiteindelijk ook afgesproken heeft met Israël om Israël als staat te erkennen en Israël niet meer aan te vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Libanon en Hezbollah staat hetzelfde als Hamas te wachten als zij Israël denken aan te vallen.
  Hezbollah, de door Iran gesteunde beweging, eiste de verantwoordelijkheid op voor het afvuren van een anti tank raket op een Israëlische positie.
  Het IDF heeft al terug geantwoord.
  Als reactie op een Hezbollah-aanval vanuit Libanon op Israël, trof artillerie van het Israëlische leger doelen in het gebied. Een IDF UAV trof ook de terroristische infrastructuur van Hezbollah in het gebied van de berg Dov, bevestigde het Israëlische leger.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een vliegtuig met geavanceerde munitie arriveerde op de luchtmachtbasis Nevatim om significante aanvallen mogelijk te maken en zich voor te bereiden op aanvullende scenario's. Tegelijkertijd bereikte het Amerikaanse vliegdekschip Gerald Ford de wateren van het Midden-Oosten. De VS kunnen een tweede vliegdekschip in de buurt van Israël plaatsen. Het vliegdekschip Dwight D. Eisenhower.
  Amerikaanse troepen in het gebied omvatten het vliegdekschip van de Amerikaanse marine, met acht aanvals- en ondersteuningsvliegtuigeskaders en raketschepen.


  BeantwoordenVerwijderen
 6. https://www.middleeasteye.net/news/israel-palestine-war-fighting-human-animals-defence-minister

  BeantwoordenVerwijderen