vrijdag 24 maart 2023

Russisch-sprekende Oekraïners mogen het vuile werk opknappen

Er zijn duidelijke statistieken waaruit blijkt dat de meeste dwang-soldaten voor het Oekraïense leger komen uit de meer op Rusland georiënteerde gebieden, terwijl uit West Oekraïne veel minder dwang-soldaten komen. Zie het cynische goed ondertitelde relaas van deze vloeiend Russisch sprekende Oekraïense dwangsoldaat, HIER.

Ondertussen zegt AMLO, de President van Mexico, steeds makkelijker, waar het op staat: een gefabriceerd verhaal tegen Trump.

6 opmerkingen:

 1. Off Topic.
  Het heeft jaren geduurd voor ik Jared Taylor een aardige man vond. ( Hij is ooit bij Baudet geweest, meen ik)

  Maar vorige week was ik al onder de indruk van zijn verhaal over Shackleton, de ontdekingsreiziger. ( Ik kende dat verhaal niet echt)

  NU ben ik onder de indruk van deze video:

  https://www.unz.com/jtaylor/a-harsh-new-light-on-race-and-murder/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tom Lassing heeft een blogje en weet niks over oekraiene.

  Ik corrigeer hem soms. Maar hij haalt nu elke post weg.
  Ik denk dat dit in dit geval niet mag. Een filosofietje van mezelf. Kijk maar of je het interessant vindt.

  Beste Tom.
  U haalt informatie van mij steeds weg.
  De vraag of dit uw goed recht is, of niet, die kan ik nu niet oplossen.
  Ik denk dat verschillende rechters daar ook anders over zullen oordelen.

  Maar ik kan wel mijn argumenten aan U geven waarom ik vind dat U dit niet mag doen.

  Ik zal het kort houden.

  De oorlog in oekraiene kost veel onschuldige mensen het leven.
  Wie is daar voor verantwoordelijk?
  Dat is diegene die de oorlog heeft veroorzaakt.
  Wat niet dezelfde is als diegene die het eerste schot losten. ( Meestal is dat zelfs niet zo ! )

  Wij, als potentiele oorlogs-slachtoffers, moeten dus samen er achter zien te komen WIE de oorlog veroorzaakte.
  ( Potentieel, maar de Europese economie is al zwaar beschadigd. Dus we zijn al slachtoffer)

  Als we ons best daartoe doen en tòch verkeerd zouden kiezen, dan treft ons geen schuld: we deden oprecht ons best.
  Maar als we NIET oprecht zoeken, samen, in een debat met onderbouwde argumenten, naar WIE de oorlog veroorzaakte, dan zijn we nalatig en ontstaat "dood door schuld" , zoals de rechter het zou noemen.
  We hebben namelijk de pech dat we niet in een dictatuur leven, maar in een democratie. Dat geeft U en mij ook verantwoordelijkheid.

  Ik heb U enige maanden geleden al een email gestuurd met mijn telefoon nummer en mijn adres daarin. Met daarbij enige documenten om U te informeren.
  U heeft daar nooit op gereageerd.
  Als mensen het niet met U eens zijn noemt U ze 'mafkezen' of iets van die strekking. Of ze zouden worden betaald, volgens U, ( Aan enige vorm van onderbouwing, laat staan bewijs, doet U niet. Het is dus een ongefundeerde - mogelijk valse- beschuldiging.)

  Dat is niet een 'oprecht zoeken naar de waarheid'.
  Dat is onvoldoende.

  In mijn ogen kiest U de gemakkelijkste weg: de lieden die de oorlog hebben veroorzaakt, hebben al heel veel oorlogen veroorzaakt, met heel veel doden. Het heeft hun macht en geld opgeleverd.
  Dat zou U toch aan het twijfelen moeten brengen.

  Maar niet bij U. U gelooft elk bericht dat deze - bewezen leugenaars : Saddam heeft WMD's - lieden U vertellen, en U gaat met de grote massa mee.
  Maar al te graag laat U zich misleiden door wat U ziet: Ja Rusland begon op 24 februari met een inval.
  Dus denkt U: Dan is Rusland de veroorzaker in dit geval.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. VERVOLG


   Maar dat is toch niet serieus te nemen?

   Zou U zelf willen worden berecht door een rechter die alleen maar kijkt naar wie de eerste klap uit deelde?
   Kan die eerste klap niet een zelf-verdediging zijn tegen een agressor ?
   Als die agressor de enig is naar wie U luistert, hoe kunt U dan een rechtvaardig oordeel hebben?
   Stel U voor dat U in een rechtszaal komt omdat U bent aangeklaagd, en de rechter zegt: "Mijnheer Lassing, wat ùw advocaat zegt, dat hoef ik niet te horen. Ik heb de aanklacht gehoord en dat is voldoende: Ù bent schuldig. "

   ---
   Doordat U een blog maakt, neemt U zelf verantwoordelijkheid voor uw uitspraken over deze oorlog.
   Als U die uitspraken niet kunt onderbouwqen, omdat U niet op zoek ging naar de waarheid, bent U mede verantwoordelijk voor de ellende die deze oorlog aanricht.

   Wie geen blog maakt en zich niet uitspreekt draagt ook een verantwoordelijkheid,. maar het verwijt een oorlogshitser te zijn die menselijke ellende veroorzaakt, dat kan die persoon niet gemaakt worden.

   ---
   Als U een blog maakt over banken, over aandelen of over postduiven, dan komen daar niet zo snel slachtoffers door ( hoewel: de bankiers zijn de allergrootste criminelen die er zijn. Maar dat kan ik hier en nu niet zo snel uitleggen) , en in dat geval kan ik er mee akkoord gaan dat de maker van het blog iem,and verwijdert die hij niet aardig vindt.
   Ik ben dus niet tegen censuur, maar wel als iemand in feite een oorlog promoot waar de gewone mensen het slachtofoer van zijn. Dat mag hij niet doen, tenzij hij zijn standpunten goed kan verdedigen.
   Dus als U mij tootn dat de VS deze oorlog echt niet heeft veroorzaakt, dan heeft U het recht om mijn bijdragen te verwijderen.
   Maar zolang U niks onderzoekt en nooit een weerwoord geeft aan mensen die met argumenten komen, acht ik U mede schuldig aan deze oorlog, en is het verwijderen van mijn bijdragen geheel onterecht.

   Verwijderen
 3. Volgende fase:
  Er zijn terechte zorgen over het voornemen van Putin en Lukashenka om tactische kernwapens dicht bij de Poolse grens te plaatsen als een soort vergelding voor het opblazen van NS. Maar hopelijk blijft dit bij een krachtige waarschuwing aan NATO zich niet via een invasie in het Ukraiense strijdtoneel te mengen.
  Wonderwapens bestaan niet (of binnen de escalatiecyclus slechts voor 2-6 maanden), maar na de belofte van een groot aantal NATO tanks etc. en een counter offensive richting de Krim is het nu weer de beurt aan de Russen: Via een relatief eenvoudige ombouwkit krijgen nu de enorme voorraden 900 en 1500 kg zware bommen vleugels, besturing en GPS, waardoor het 40Km standoff precisiewapens worden. Met enorm succes nu in Adiivka ingezet kunnen nu de zwaarste versterkingen in vrij korte tijd uitgeschakeld worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Medvedev zegt dat het plaatsen van tactische nukes in Belarus een antwoord is op de intentie van het VK om DU munitie te gebruiken. Hij had het ook over zware drones, meer als onbemande vliegtuigen, waar prototypes van zijn gemaakt en die de komende maanden in produktie komen.

   https://www.youtube.com/watch?v=7ZqZnkTQ8UU&t=23s

   Verwijderen
 4. #1190: Poetin, bankencrisis, liefdesbrieven en de ME | Nieuws van de Week

  Over de polite.
  Poltie wordt natuurlijk ook aangestuurd. Het is mijn indruk dat de woede tussen agenten en burgers bewust wordt opgevoerd. Normaal gesproken niet verstandig, want dan worden de burgers gewelddadiger en veel agenten geven hun portie aan fikkie.
  In de VS is het allemaal al veel duidelijker: Nu al veel te weinig agenten en diefstal voor minder dan 1000$ gaat vrijuit. Het bezit van burgers wordt niet meer beschermd.

  Een normale overheid zit dan met een probleem.
  Maar een overheid die op weg is naar " QR + alleen digitaal geld + surveillance " die krijgt er een mooi argument bij om de gewone burger te laten instemmen met de digitale Gulag.
  Want dat maakt kruimel criminaliteit onmogelijk.
  ---
  Kim Iversen toonde aan dat het SVB debakel er voor zorgt dat alle macht bij 6 grote banken gaat komen.
  Dat debakel was geen pech.
  Ik vrees dat 'wij' al in die Gulag zullen zitten voor we het door hebben. Maar dan is het te laat.

  BeantwoordenVerwijderen