maandag 27 maart 2023

Annemarie van Gaal: "Gek en gevaarlijk"

Ze vond het duidelijk ongemakkelijk, terwijl het juist zo makkelijk had moeten zijn. Annemarie van Gaal kreeg bij Goedemorgen Nederland vanmorgen de vraag, wat zij vond van de move van Rusland om kernwapens te plaatsen in Belarus. Annemarie van Gaal heeft jarenlang, met succes, gewoond en gewerkt in Moskou, dus de vraag aan haar was logisch. Maar zij vond hem duidelijk ongemakkelijk. En ze begon iets te wauwelen over Putin als "gek als een deur, gevaarlijk" en woorden van gelijke strekking, precies wat de omroepbazen graag horen.

Haar werd natuurlijk niet gevraagd wat zij ervan vindt dat de Britten depleted uranium gaan sturen naar Oekraïne, om zo de hele regio te besmetten en te vergiftigen; dat is bij Goedemorgen Nederland helemaal geen thema; dat is gewoon Toppie! Voor hen is het enige gevaar in Europa Rusland en Putin. En Annemarie deed haar werk door dat beeld geheel in stand te laten. 

Het werd Annemarie van Gaal zichtbaar ongemakkelijk bij een vraag over Rusland. Er zijn natuurlijk zat mensen die in Rusland gewoond en gewerkt hebben en de situatie daar en het mooie land goed kennen en die wel het eerlijke verhaal vertellen. Alleen zijn die natuurlijk allemaal al gecancelled, en dat lot wilde de altijd met GELD bezig zijnde Annemarie van Gaal beschoren blijven; de scharreltjes op de NL-staats-tv zijn de listige Annemarie te lief.

9 opmerkingen:

 1. Op mijn blog een lang verslag van de eerste 20 jaar dat de VS Rusland kapot wilde maken.

  Annemarie was er bij en keek er naar. Ze werd rijk. Ze had geen enkele keer kritiek.
  Nu het land is hersteld door Putin, nou heeft ze kritiek.
  Dom of slecht? Beiden vermoedelijk.

  Hier een stukje 'Saker":


  Van 1993 tot 1999 - een democratische nachtmerrie

  Nadat de oppositie door de misdadigers van Jeltsin was verpletterd, gingen de poorten van de hel echt open voor Rusland: het hele land werd overgenomen door verschillende maffia's, en de enorme natuurlijke rijkdommen werden geplunderd door (meestal Joodse) oligarchen. De zogenaamde "privatisering" van de Russische economie creëerde zowel een nieuwe klasse van multimiljonairs als vele tientallen miljoenen zeer arme mensen die nauwelijks konden overleven. Een enorme misdaadgolf overspoelde elke stad, de hele infrastructuur van het land stortte in, en veel regio's in Rusland begonnen actief plannen te maken om zich af te scheiden van de Russische Federatie. Tsjetsjenië mocht zich afscheiden van de Russische Federatie na een groteske en bloedige oorlog waarin het Russische leger in de rug werd gestoken door het Kremlin. En gedurende deze werkelijk helse jaren gaven de westerse elites hun volledige steun aan Jeltsin en zijn oligarchen. De enige uitzondering op dit liefdesfeest was de politieke, economische en militaire steun van de Angelsaksische gemeenschap aan de Tsjetsjeense opstandelingen. Uiteindelijk gebeurde wat moest gebeuren: het land verklaarde zich in 1998 failliet, devalueerde de roebel en raakte in gebreke wat betreft zijn schulden. Hoewel we het nooit zeker zullen weten, ben ik ervan overtuigd dat Rusland in 1999 slechts een paar stappen verwijderd was van een volledige verdwijning als land en als natie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo is het maar net. En nu zijn wij Nederland ook zo goed als verdwenen als land. (door dezelfde oligarchen)

   Verwijderen
 2. Ondertussen woedt er in de VS, en dus het westen een economische ''koude burgeroorlog''. Ik heb helaas niet voldoende achtergrond om alles te kunnen duiden.
  In elke geval zijn er in de VS 3 banken onderuit gegaan. Alle inspanning van het laatste half jaar om de geldpersen af te remmen, zoals de renteverhogingen zijn in een keer teniet gedaan. De deep state wil graag de digitale dollar introduceren. De 3 banken waren op- en afstapjes naar cryptobeurzen, en het is uitgelekt dat team Biden zo de bereikbaarheid wilde afknijpen: operation chokepoint 2.0
  Contaminatie volgde en in de EU dreigden credit Suisse en Deutsche Bank te vallen. Iedere keer als het gered lijkt vallen er nieuwe gaten of blijkt de verzekering of dekking onvoldoende.
  In de VS zijn in team Biden met name Warren en SEC reptiel Gary Gensler helemaal losgegaan in de war against crypto. Nu hebben ze weer een rechtszaak tegen Binance geopend. De rechters krijgen genoeg van Genslers benadering, en hij begint zaken te verliezen. De crypto trekt zich er niet veel van aan,omdat gebrek aan vertrouwen in de banken gunstig is voor goud en BTC.

  Biden is nog ruim 1 1/2 jaar president, en de enige versnelling die hij kent is vooruit met vol gas. Het enige dat hem remt zijn obstakels.

  Zoals het er nu uitziet is de enige serieuze kandidaat Trump. Bepaald niet ideaal, gezien zijn impulsieve karakter en radicaal pro Israel en anti China houding. Vanwege mijn intense Latino banden verwerp ik uiteraard zijn anti-Latin racisme. Maar erger dan Biden kan het niet worden. Hopelijk blijft de schade beperkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Trump is al met de campagne begonnen !
  Hij is nog niks veranderd, en zijn publiek ook niet !
  Mooi !
  https://www.youtube.com/watch?v=mS65cnKjzhE&t=29s

  Over Putin en Oekraine:
  https://www.youtube.com/watch?v=-3ecA-swlSk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Achtung Panzer

  'The Ukrainian military has received 18 Leopard 2 main battle tanks from Germany, Der Spiegel reported on Monday. Kiev has already taken delivery of Leopards from Poland, but Western analysts say it will need several times more that amount in order to make an impact on the battlefield.'

  https://www.newswars.com/german-tanks-arrive-in-ukraine-report/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Reportage
  Niet eerder eiste het OM zo’n zware straf tegen een complotdenker
  Micha Kat Het OM eist vier jaar cel tegen Micha Kat wegens opruiïng. Niet eerder werd zo’n zware straf geëist tegen een complotdenker.
  Micha Kat. De strafeis van het OM tegen de complotdenker is uitzonderlijk.
  Micha Kat (59), recidiverend complotdenker, heeft tijdens de coronacrisis de pijlers van de rechtsstaat aangevallen. Uitgerekend ten tijde van de pandemie „in een zeer gespannen situatie” heeft hij zich via sociale media minimaal zes keer schuldig gemaakt aan het opruien tegen de rechterlijke macht, tegen het openbaar bestuur, tegen RIVM-directeur Jaap van Dissel en tegen het Algemeen Dagblad.

  Wegens zijn aanvallen „op fundamentele structuren” van de democratie moet Kat volgens het Haagse Openbaar Ministerie worden veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar. Nooit eerder werd er, voor zover bekend, in Nederland zo’n zware straf geëist tegen een complotdenker.

  Volgens de twee Haagse aanklagers die de zaak dinsdag voor de Haagse rechtbank behandelden – en die uit angst voor bedreigingen anoniem willen blijven – moet de op te leggen celstraf voor de verdachte geheel onvoorwaardelijk zijn. Justitie vreest, evenals de reclassering, voor herhaling. Kat heeft de afgelopen jaren een tiental pagina’s tellend strafblad opgebouwd na veroordelingen voor valse bommeldingen, bedreigingen van journalisten, opruiing, smaad en laster.

  Kat verdiende aanvankelijk de kost als freelance journalist. De Nederlandse Vereniging van Journalisten royeerde hem in 2012 nadat Kat een collega van De Telegraaf had bedreigd. Na veroordelingen week Kat uit naar het buitenland waar hij, met een aantal geestverwanten, via sociale media filmpjes met beschuldigingen verspreidde. In 2021 werd hij op verzoek van het Nederlandse OM gearresteerd in Noord-Ierland. Vorig jaar augustus werd hij uitgeleverd. Hij zit inmiddels negentien maanden vast.

  In zijn laatste woord betoogde Kat dat het OM het in het bijzonder op hem zou hebben gemunt. Officieren krijgen „een rode waas” voor ogen als de naam van Kat valt omdat hij misstanden binnen de rechterlijke macht zou aantonen. „Willem Holleeder is een kleine jongen vergeleken met mij.”

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. VERVOLG   ‘Targets van het volk’
   Het OM acht onder meer bewezen dat Kat zich schuldig maakte aan het opruien tegen de rechtspraak. Via het account ‘Revolutionair Online’ op YouTube heeft Kat gezegd dat alle rechtbanken „targets van het volk” zijn geworden. Rechters moeten „kapot worden gemaakt” omdat ze pedofielen zijn die baby’s in stukken snijden of pedofielen in bescherming nemen. „We roeien ze uit met wortel en tak, de weerzinwekkende kinderverkrachters die nu nog de dienst uitmaken in Nederland”, tweette Kat in februari 2021.

   Jaap van Dissel moest na Kats uitspraken zwaar worden beveiligd

   Ook Algemeen Dagblad werd door Kat aangevallen. Bij die krant zijn „smerige nazi’s, kinderverkrachters en pedofielen” in dienst die het werken onmogelijk moet worden gemaakt, zei hij in 2021 in het Red Pill Journaal, bulletins waar hij vijf dagen in de week zijn gal over anderen spuwde.

   Doodsverwensingen
   Kat heeft volgens het OM ook samen met andere complotdenkers opgeroepen Jaap van Dissel te ontvoeren. Diens privéadres zou door hen zijn geopenbaard. Namens Van Dissel werd een slachtofferverklaring voorgelezen. Door de beschuldiging dat Van Dissel „een sadopedo” zou zijn, moest hij streng beveiligd worden. „Hij kon zich niet meer vrij bewegen. Hij ontving dreigpost, doodsverwensingen en er werden bewerkte foto’s verspreid waaruit moest blijken dat Van Dissel een onecht kind is van prinses Beatrix”, aldus zijn woordvoerder.


   Lees ook:Complotdenker Micha K. wacht slepend proces
   Desgevraagd door de voorzitter van de rechtbank noemde Kat zijn eigen beschuldigingen dinsdag „over de top”. Hij had „in dit hysterische klimaat” niet goed overzien „welke krachten hij allemaal losmaakte”. Hij verzekerde de rechtbank dat als ze hem vrijlaten, hij nooit meer journalistiek werk zal verrichten. „Ik doe niks meer. Ik ben aan het eind van mijn Latijn. Ik wil heel andere dingen gaan doen”.

   De rechtbank zal op 11 april vonnis wijzen. Kat vroeg de rechters om zijn gevangenschap in ieder geval volgende week woensdag 5 april te schorsen. Dan wil hij „desnoods met een enkelband” met zijn uit Noord-Ierland overgekomen vriendin in vrijheid zijn 60ste verjaardag vieren.

   Verwijderen
  2. https://www.nrc.nl/nieuws/2023/03/28/niet-eerder-eiste-het-om-zon-zware-straf-tegen-een-complotdenker-a4160689

   Verwijderen
  3. Jan,
   Je schrijft: "Jaap van Dissel "moest" na Kats uitspraken zwaar worden beveiligd" ".
   Realistischer zou zijn: "Jaap van Dissel "werd" na Kats uitspraken zwaar op aandringen van... beveiligd".

   Maar dat is mijn mening.

   Verwijderen