vrijdag 17 maart 2023

Ad Melkert duikt op in Staats-praatshow

We herkenden hem eerst niet eens. Maar de stem kwam bekend voor. Was het Frits Spits? Nee, even goed kijken, het was Ad Melkert, die gisterenavond opdook in Op1. Hij was speciaal uitgenodigd om de overwinning van Caroline van der Plas, bbb, te vieren/duiden. Fortuyn sprak 20 jaar geleden de hoop uit dat de heer Melkert een beetje zou ontdooien, maar dat proces leek gisteren nog niet volbracht te zijn. Een zure citroen is nog steeds zoet, als je hem legt naast de heer Melkert.

Ergeren...

Had hij dan nog wat te melden? Ja. De heer Melkert wilde laten weten dat hij zich mateloos ergert aan de omgekeerde vlaggen. Zelf wisten wij niet dat hij zulke nationalistische gevoelens had en een dergelijke vlag-puritein was, maar zo leer je elke keer weer wat bij. "@Lientje1967" zette de zuurpruim aardig terug op zijn plaats door te stellen dat het omkeren van de vlag een vorm van meningsuiting is, en de vrijheid van meningsuiting is haar een groot goed. "Ik ga als politicus die mensen niet de les lezen over hoe ze die vlag moeten ophangen" (of woorden van gelijke strekking). 

Schip in nood

Ook legde ze de verdere betekenis uit van de omgekeerde vlag: het kwam uit de tijd van de Middeleeuwen, mensen of een schip in nood keerden de vlag om als noodsignaal. De boeren geven dus een noodsignaal af. 

Carnaval

Ook kan de omgekeerde vlag als teken gezien worden dat de (gevestigde) orde niet (meer) erkend wordt. Met Carnaval gaat de vlag nog wel eens omgekeerd als teken dat de remmen los mogen en de wetten even niet gelden. De zure Melkert had daar eigenlijk niks meer op te melden.


Melkert in de voor hem karakteristieke pose. Zuriger als een zure citroen. Waarom sleept de redactie van het staats-praatprogramma deze man eigenlijk op de buis? Konden ze hem dit optreden niet besparen en hem tegen zichzelf beschermen? Wie bedenkt dit?

Waarschijnlijk de politieke foto van de eeuw. Een sprankelende Pim Fortuyn met een goed glas rode wijn, met naast hem de zurige Ad Melkert met een glas doodgeslagen zuur bier.

3 opmerkingen:

 1. Harry Vermeegen:

  Even over De Caroline bij OP1! https://youtu.be/wXuEbGpKzi8


  ===========
  Bij De Balie heb ik dit comment geschreven:
  Johan Vermeulen
  15 uur geleden
  Harry Vermeegen stoort zich aan Yuri Albrecht.
  Youtube: Even over De Caroline bij OP1!

  De Balie krijgt heel veel subsidie van de overheid (*). Yuri Albrecht is er directeur. Op youtube kun je hun product zien. Zelden meer dan 20 mensen in het publiek. Zelden meer dan 400 views. Ik zag er recent nog een echte Expert die mocht beweren dat we de Corona er onder hadden gekregen door de vaccins !
  (*) op 12 maart stond er iets over in de NRC. Ook Pakhuis de Zwijger krijgt nu veel subsidie. Mogelijk in totaal wel enkele honderduizenden euro's per jaar.
  Maar als je in de Balie een klein zaaltje huurt voor een avond, dan ben je 500 euro kwijt. Dus waar ze met al dat geld blijven: ik weet het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het in Den Haag gevestigde ICC heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Vladimir Poetin. Hem wordt ten laste gelegd dat hij tenminste 6000 kinderen uit strijdgebied heeft gedeporteerd.

  https://nos.nl/artikel/2467857-internationaal-strafhof-vaardigt-arrestatiebevel-uit-tegen-poetin-voor-kinderdeportaties

  Symbolische maatregel die 't even goed zal doen als krantekop van een strafhof zonder handhavingsbevoegdheid. Afkomstig van een hof dat zetelt in het land waar de ouders wier kinderen in het toeslagenschandaal zijn afgenomen niet terug kunnen krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Exact, Dawg, potsierlijker gaat het niet worden; het strafhof had waarschijnlijk liever gezien dat Putin die kinderen in Donbass had gebruikt als menselijk schild... of wellicht nog anders:

   Als Putin ze had laten zitten, was hij vervolgd geweest voor het gebruik van kinderen als menselijk schild; nu hij ze geëvacuëerd heeft, is het ontvoering. En dat allemaal vanuit Den Haag, City of .... (zelf invullen...)

   Ondertussen lukt het de usual suspects aardig om de breuk en de crisis op het Euraziatische continent verder te verdiepen.

   Verwijderen