woensdag 26 juli 2017

Overspelen de Verenigde terroristische Staten hun hand?

Het congres van de Verenigde terroristische Staten heeft gisteren een wet aangenomen die een nieuwe sanctiegolf mogelijk maakt tegen Rusland alsmede tegen Noord Korea en Iran. De sancties tegen Rusland zijn met name gericht tegen het North-stream project, de gaspijpleiding die grote delen van Europa op comfortabele en relatief goedkope wijze van Russisch gas moet voorzien.

De terreur-assemblee bijeen om te stemmen voor weer meer sancties tegen Rusland in de hoop hun eigen Schadelijke Schaliegas af te kunnen zetten in Europa in plaats van de Russen hun veel schonere gas. Het is niet bekend waar de enorme Rusland-obsessie en fobie bij de Verenigde terroristische Staten vandaan komt. Wellicht heeft John McCain ooit een blauwtje gelopen bij een Russische schone. Het zou zo maar kunnen. Er bestaan nog banalere redenen.

De VtS willen met deze sancties een stok in de wielen van dit project steken. Rusland spreekt al over het voorbereiden van voor de VS pijnlijke tegen-sancties. En het schijnt dat er nu ook gemor komt binnen de EU omdat de santies nu ook de EU gaan treffen. De VtS willen de onderworpen Europeanen namenlijk aan het veel duurdere en schadelijker te winnen Amerikaanse schaliegas krijgen, dat ze per schip de Oceaan over willen sturen.

Misschien overspelen de Verenigde terroristische Staten wel hun hand en drijft deze nieuwe sanctieronde Brussel en Moskou wel weer in elkaars armen. We zullen het zien.

Trouwens, iets hierover bij het Nederlandse staatsnieuws van de NOS gezien of bij andere verloederende media las RTL-nieuws? Of zijn ze allemaal te druk met gender toiletten of modehuis Witteveen?

Welke sancties?

Welke sancties zou jij de Russen aanraden als tegensanctie? Misschien kunnen we de Russen een beetje helpen.

Ondertussen in Aleppo...

Ondertussen haalt Aleppo weer adem nadat het bevrijd is van de CIA/NATO gesteunde terreur. Het normale leven begint zijn loop weer te krijgen. Herstelwerkzaamheden vinden plaats, mensen keren terug, concerten, terrasje, drankje, flaneren, etcetera.Ankara koopt (deel van) zijn wapens gewoon bij Russen

De Amerikaanse oorlogsindustrie zal er wel niet blij mee zijn, maar Ankara doet het gewoon: luchtafweer raketinstallaties kopen in Rusland. Nederland zou zich ook wat assertiever moeten opstellen. In plaats van zich in de luren laten leggen door de Amerikanen met hun "JSF", gewoon veel betere vliegtuigen van de Russen kopen voor veel minder geld zo van de plank. Maar dat doen onze onderworpen brave VS-volgende politici niet. Iets hierover in het Hollandse staatsnieuws? In een Spaans suffertje van vandaag in ieder geval wel.

86 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stoppen met het leveren van raketmotoren om het ruimtestation ISS te bevoorraden.

   Verwijderen
 2. Off topic.
  In de vorige draad beweren enkele mensen met droge ogen dat we geen idee hebben waarom al die oorlogen in het Midden Oosten worden gevoerd.
  Als je dat schrijft ben je òf joods en dan ben je iemand die het leven van mijn kinderen bedreigt, door zo duidelijk leugens te vertellen.

  Of je bent niet joods, en dan bedreig je het leven van mijn nageslacht door niet de waarheid te willen zoeken. Of door te dom te zijn om door te hebben dat je wordt bedrogen, en in dat geval zou ik willen vragen: hou op met schrijven. Zoals we je ook niet vragen om een chirutrgische ingreep te plegen wil ik je verzoeken niet te schrijven over zaken waarvoor je geen iota ware belangstelling hebt.
  Uw geschriften zijn dodelijk.

  Hier een oude blog met een reeks van argumenten die aanwijzen wààrom al die oorlogen in het Midden Oosten werden gevoerd: http://xevolutie.blogspot.nl/2010/12/de-inval-in-irak-was-ten-bate-van.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jouw antisemitische geschrijf is dodelijk voor mijn Joodse medemensen....

   Verwijderen
  2. Vincent,

   Uw joodse vrienden hebben U maar voor het lapje gehouden.

   Confronteer ze eens met de uitspraak van iemand die in 1948 nog in Israel ee vocht, mevrouw Shulamit Aloni ( ook nog minister geweest in Israel) :
   https://www.youtube.com/watch?v=jUGVPBO9_cA&feature=youtu.be&t=44

   Ze legt U uit dat het verwijt 'antisemiet' een chantagemiddel was.
   (Het is verlden tijd gelukig. Maar dat is U nog niet bekend,begrijp ik. )

   Verder de groeten van mijn joodse vrienden: Israeli's of voormalig Israeli's :
   Israel Shahak, Ilan Pappe, Gideon Levi, Amira Hass, Israel Shamir, Nurit Peled Mordechai Vanunu, Uri Avneri, Livia Rokach, Shulamit Aloni.
   Niet in Israel wonend:
   Norman Finkelstein, Jeff Cohen, Max Blumenthal, Jeffrey Blankfort, Hannah ArendtLenni Brenner, Richard Forer. Max Nordau , Noam Chomski, Alan Sabrosky, Miko Peled, Amy Goodman, Peter Jay, , Gilad Atzmon, Noam Chomski, Michael Chossudowsky, Stephen Steinlight, Wesley Clark, Seymour Hersh.

   Lees eens wat van ze !
   Kan nog het verschil tussen leven en dood betekenen voor uw eigen kinderen.

   Verwijderen
  3. Vincent,

   ik wil je niet in onwetendheid achterlaten.

   Hier heb je twee heel interessante podcasts over Israel.
   Kun je jouw vrienden ook nog mee vooruit helpen:
   De spreker is Ilan Pappé, een joodse professor.
   http://www.stanvanhoucke.net/audioblog/lectures/Ilan%20Pappe%201.mp3
   Tweede podcast: http://www.stanvanhoucke.net/audioblog/lectures/Ilan%20Pappe%202.mp3

   Verwijderen
  4. Beetje dubbel... eerst zeggen dat joods zijn een bedreiging is... en dan claimen dat een aantal joodse publicisten jouw 'vrienden' zijn. Is die 'vriendschap' wel wederzijds?

   Verwijderen
  5. Vincent,
   de 'joodse machten' bedreigen mij en U en volgens mij ook 99% van de joden.
   'Mijn joodse vrienden' ken ik uiteraard niet persoonlijk, maar ze hebben hetzelfde strandpunt als ik: ze zien 'de joodse macht' als levensgevaarlijk.
   Heeft U last van autisme? ( omdat U dit soort beeldspraak niet herkent) Of bent U gewoon een simpele Hasbara die mij een beetje bzig moet houden door zaken letterlijk te nemen die - voor iedereen begrijpelijk- figuurlijk bedoeld zijn ?

   Verwijderen
 3. On topic.

  Blik,
  het begint wel op weerstand te stuiten , ook in het Europees parlement.
  Ik heb er al over gelezen. Zelfs in de Financial Times:
  Brussels is preparing to retaliate against the US if Washington pushes ahead with far-reaching new sanctions on Russia that hit European companies.

  Jean-Claude Juncker, the European Commission president, has called for an urgent review of how Brussels should respond if Europe’s energy companies or other businesses are targeted by sanctions under discussion in the US Congress.

  According to a note prepared for a commission meeting on Wednesday, and seen by the Financial Times, Brussels “should stand ready to act within days” if the US measures were “adopted without EU concerns being taken into account”.
  https://www.ft.com/content/211de800-6fbc-11e7-aca6-c6bd07df1a3c

  Ik denk dat de Amerikanen elkaar opnaaien en niet goed weten wat er in Brussel wordt gedacht. Dat ze inderdaad hun hand overspelenn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tegenmaatregelen:

  Opnemen van Iran èn Hezbollah als volwaardig lid van de SCO.

  Als dit nog niet genoeg is: erkenning van Malorossiya!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo wordt het Yinon plan voor honderden jaren gestopt, zonder een enkele ´ antisemitische´ suggestie te doen!

   Verwijderen
  2. Dat zijn heel aardige suggesties, Rootman, en inderdaad voorkom je veel bonje als je niet spreekt over de olifant in de kamer, maar door maatregelen en wetgeving die olifant naar buiten drijft.

   De joodse macht bestaat uit vele facetten. Niet alleen bankiers-macht en politieke hooggeplaatsten en media-macht en Lobby's, maar cultuur-veranderende macht door hun Hollywood en hun beeldcultuur en schandaalpers ewrn porno-industrie. Deze soft power wordt door ons vaak aangezien als 'toenemende vrijhheid' en 'bevrijding', maar heeft ook een enorme negatieve kant: onze samenleving valt uiteen en wordt een hoopje weerloze individuen.

   Een heel belangrijk aspect in hun greep naaar de macht in Rusland in 1917 was ook: dat men alle religies en etniciteit als 'niet gewenst' en 'niet geldig' terzijde schoof.
   Het in bezit hebben van de Protocollen was voldoende voor standrechtelijke executie: je wed ter plekke afgemaakt, want je had kritiek op de joden op zak.....
   ( In jouw eigen land ! Door die vijandige vreemdelingen. )
   Zo konden onze joodse vrienden in no time het land in handen nemen. Lees Yuri Slezkine ( 2007) (Joods).

   Het ontkennen van etniciteit en religie past Rootman ook toe.
   Rootman : "Joden bestaan niet! Daarmee kan ik elk onderwerp op zijn LOGISCHE en argumentele waarde nemen, en nooit van zionisme of antisemitisme buschuldigd worden! " ( op vorige draagd. laatste comment)

   Nee Rootman, zo kun je op elk moment zeggen dat er geen joodse collusion is, want je hebt dat begrip 'verboden'/geband.

   Wie het zichzelf onmogelijk maakt om DE basis voor de samenwerking tussen Neocons, Media, bankiers etc etc te benoemen, die maakt helemaal geen analyses. Die komt niet verder dan wat brabbelen.

   ( Kijk, dat is nou MIJN logische kijk op de zaak: als je het concept 'wit' als onbestaand postuleert, kun je nooit meer constateren dat er iets met de witte kleur aan de hand is. Dat wordt brabbelen.)

   Verwijderen
  3. Ik heb het over een WERKHYPOTHESE, een soort taqqyia als het ware dus.

   Verwijderen
  4. Rootman,
   taqiyya is het feit dat een moslim uit lijfsbehoud soms mag doen alsof hij geen moslim is.
   Het is dus als een vorm van zelfverdediging.

   Als je de entiteit die jouw kinderen bedreigt niet een naam wil geven, en er dus weerloos tegenover staat, dan zorg je zelf voor de bedreiging en de mogelijke ondergang van jouw kinderen.
   Je bent dan niet defensief, maar suicidaal bezig.

   Als je denkt dat ik overdrijf: bestudeer het jodendom. Lees Israel Shahak. Lees het boek Esther, Lees over de Holodomor. Lees over het Arendar systeem, en lees over Gaza. Dàt is de toekomst van ons als we niks willen zien. Als we hèn de baas laten en ons bang laten maken dat we hen zouden discrimineren ! Wat een gotspe! dat zie je ogenblikkelijk : Mevrowu Lerner ( Barbra Specter) die zegt dat de Zweden goed moeten beseffen dat ze hun land weg behoren te geven aan de immigranten, Terwijl diezelfde mevrouw Lerner lang in Israel woonde en daar als immigrant de Palestijnen uit hun eigen land verjoeg. En dan luistern wij braaf naar mevrouw Lerner. Hoe dom kun je eigenlijk zijn? Wat is het wereldrekord? Dit MOET toch een absoluut rekord van domheid zijn?

   Verwijderen
  5. Ik ken de tape van Lerner en de duistere motieven van haar groep. Wij mogen misschien geen protocollen lezen, maar het is duidelijk dat zij ze vermoedelijk van buiten kent! Haar verhaaltrant heeft hetzelfde hubris-gehalte, en misschien gelooft ze zelfs haar eigen propaganda!

   Ik ben overtuigd dat deze zeer gevaarlijke agenda bestaat en dat er machtige groepen zijn die verschillende benaderingen ervan willen doordrukken.

   Men kan het best geen schulden hebben en dient zich breed te informeren en die informatie te delen. Dan is men relatief beschermd. Maar ook het propageren van effectieve maatregelen (zoals het opnemen van Syrië, Iran en Hezbollah in de SCO) en het ontmaskeren van de dubbele agendas van Soros kan zeer gunstig uitpakken.

   Ik zie dat niet als tekenen van domheid.

   Verwijderen
 5. Versneld doorgaan met de south stream via turkeye , zo veel mogelijk goud opkoppen , de huiddige gas contracten verlengen , en de rest maar overlatten aan de VS die niet alleen in Syria verloren hebben , maar die nu ook dreigen te verliezen in Irak en Yemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. THOUGHT FOR THE DAY!

  "If the New World Order agenda is not realized by the terrorist attacks on America and if American's don't agree to give up their weapons and relinquish their sovereignty to the New World Order, the next attack will be the use of chemical, biological and/or atomic warfare against the American people. The architects of the New World Order will not hesitate to use as a last resort an atomic or hydrogen bomb in a major American city." -- Reference Op Ed page of the New York Times 9/24/01

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie zijn dat Joop: reference Op Ed ?
   Wie heeft dit beweerd?

   Verwijderen
  2. Referentie naar de Op Ed page van de New York Times van 24 sept. 2001.

   http://quotes.liberty-tree.ca/quote_blog/New.York.Times.Quote.E424

   Verwijderen
  3. Het is dus een bewering in de NYT van een nog steeds onbekend persoon. Voor eigen verantwoordelijkheid.
   Het enige bijzonder eis dat hjet in de NYT is geplaatst.
   Ik heb trouwens het idee dat de schrijver er van uit gaat dat het de Terroristen zijn die de nieuwe orde zullen afdwingen.
   Elke bewering die zich niet helder en eenduidig laat begrijpen is tijdverlies.

   Verwijderen
  4. Yep, en de terroristen eisen ook de ontwapening van de Amerikaanse burgers.

   Verwijderen
 7. Toch zorgt Trump wel voor vaart! De lang bestaande wens dat de EU zich neutraler tussen de VS en Rusland gaat opstellen gaat mogelijk in vervulling, an wie weet haalt Putin de banden met Syrië en Iran verder aan. Ook Iraq en Turkije voeren een neutralere koers.

  Het lijkt er soms op alsof de ergste vijand die de neocons bestrijden zichzelf zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jawel, jawel. Er begint wel wat te schuiven. Schoksgewijs.

   Maar we kunnen ook niet eeuwig achter die gekke Amerikanen aan blijven lopen.


   We kunnen maar heel moeilijk zonder dat Russische gas.
   Maar het zou me niet verbazen als de Polen en Balten toch gas van de Amerikanen gaan aanvoeren.

   Dan zou je het rare effect krijgen dat die landen ( Polen, Hongarije) zich wat verder van Europa gaan opstellen ( omdat ze geen immigrantenm door hun strot wensen geboord te krijgen) en anderzijds dichterbij de VS komen, omdat ze bang zijn gemaakt voor Rusland en dus Amerikaans gas kopen als een soort verzekering.

   Verwijderen
  2. De VS en Europese deep state is volgens mij al sinds het begin van de Brezezinski tijd of daarvoor (Bismarck!) bezig een russofoob blok ten westen van Rusland te vormen. De Poolse voormalige paus hoorde daar ook bij.

   Samen met de Britten is dat het bruggenhoofd van de VS.

   Maar nu lijkt dit eveneens te destabiliseren aangezien deze landen lijken aan te sturen op een breuk met de EU. Dat is het rare effect wat je noemt.

   Dan ontstaat een relatief verarmde zone, het beruchte intermarium van Friedman, waarin echter zeer scherpe tegenstellingen ontstaan (Polen vs Hongarije). Polen, de Balten en west Ukraine zullen Russofoob blijven, maar de rest??? Uiteindelijk wil niemand voor hen vechten en betalen, dus hun invloed is gedoemd te krimpen.

   Verwijderen
 8. Alexei Nekrasov heeft vier goede documentaire ove rhet huidige Rusland gemaakt. Hier vind U de links: http://xevolutie.blogspot.nl/2017/07/634-alexei-nekrasov-over-rusland-en.html

  Los daarvan heeft hij het hele Magnitsky verhaal ontzenuwd.
  Maar die film mag hij in het Westen niet vertonen: de lange arm van onze (joodse) Bill Browder cs.
  Maar daar had Nieuwsuur natuurlijk geen enkele interesse in gisteravond. Nee, 'nieuws'uur vermeldde liever voor de tiende keer de leugen van Bill Browder dat zijn advocaat Magnitsky was vermoord door Putin's mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Teleurstellend maar voorspelbaar dat Nieuwsuur slechts de versie van het serpent Browder gaf en met geen woord repte over de cruciale energievoorziening: Als de VS sancties doorgezet worden moeten we op termijn 3x zoveel stookkosten (dus ook 3x zoveel overhead op producten en diensten) gaan betalen, + belasting voor de aanleg LNG terminals. Maar pseudo-links en pseudo-groen zullen dit willen verkopen als een grote stap voorwaarts in het terugdringen van fossiele brandstoffen.

   Verwijderen
  2. Is dat niet een beetje hypocriet, @Rootman, je wil toch ook zo graag betalen voor de gevolgen van man made global warming?

   Nieuwe uitvlucht van klimaatalarmisten voor een debat met klimaatsceptici;

   Leading Climate Scientist Says Debating Scientific Theories Would Be ‘Un-American’

   http://thefederalist.com/2017/07/06/leading-climate-scientist-science-debate-un-american/

   @Rootman is geen klimaatwetenschapper (ik ook niet) dus waar haalt @Rootman zijn gegevens vandaan? Dat kan alleen maar van sites zijn die geloven in de man made global warming hoax.

   Ken je de film "The Matrix", @Rootman? Wordt het niet eens tijd voor jou om de "rode" i.p.v. de "blauwe" pil te slikken? Ik begrijp dat het moeilijk voor je is, maar beter laat dan nooit!

   Verwijderen
  3. je kunt science blijkbaar totaal niet los zien van politiek!

   [ @Rootman, je wil toch ook zo graag betalen voor de gevolgen van man made global warming?]

   Heb ik dat OOIT beweerd??? Nee dus.

   Even samenvatten: Ik geloof GEEN politici in deze! Ook geen wetenschappers! Het gaat mij slechts om data, aangevuld met eigen observaties.

   Mijn geprojecteerde oplossingen hebben ook niets met de volgens jou gesubsidieerde mainstream te maken.

   Jouw argumenten wat betreft mij zijn 90 % een stroman en 9% desinfo. Wanneer je dat inziet kunnen we een debat over die resterende % aangaan...

   wat betreft die Matrix: is het ooit in je opgekomen beide pillen te slikken?

   Verwijderen
  4. "je kunt science blijkbaar totaal niet los zien van politiek!"

   Mooi, CO2 tax is geen politiek instrument die ons ervan moet overtuigen dat man made global warming bestaat? Volgens mij komen wetenschap en politiek hier héél dicht samen. 16 jaar pauze, daar zijn zelfs klimaat alarmisten het over eens. De een zegt dat het ijs op Groenland smelt, de ander dat het ijs juist aangroeit! Wie heeft er gelijk? Heb jij persoonlijk geobserveerd dat het ijs op Groenland smelt? Hoe komt het dat twee expedities naar Antartica zijn mislukt omdat er teveel ijs was? Een moest zelfs door een Russische ijsbreker uit zijn benarde situatie bevrijd worden.

   "Heb ik dat OOIT beweerd??? Nee dus."

   Ja dus! Zonder naar tegengeluiden te kijken, door het geloven, want dat is het, een geloof, schaar jij je automatisch achter een CO2 tax.

   "Het gaat mij slechts om data, aangevuld met eigen observaties."

   En waar komt die data dan vandaan, van jezelf of toch van die wetenschappers die gebruik maken van het subsidiepotje van de overheid?

   "Mijn geprojecteerde oplossingen hebben ook niets met de volgens jou gesubsidieerde mainstream te maken."

   Helaas, een foutje van jou. Ik heb het over gesubsidieerde wetenschappers, waarna het net zo makkelijk is om via de gecontroleerde media deze gemanipuleerde data de wereld in te helpen, die door @Rootman gretig wordt opgepikt.

   "Jouw argumenten wat betreft mij zijn 90 % een stroman en 9% desinfo. Wanneer je dat inziet kunnen we een debat over die resterende % aangaan..."

   Jouw argumenten komen niet van jezelf maar van gemanipuleerde data waarover klimaat alarmisten geen debat willen voeren.

   "wat betreft die Matrix: is het ooit in je opgekomen beide pillen te slikken?"

   Yep, maar dan zou ik van twee walletjes eten. Ik heet geen @Rootman.

   Verwijderen
  5. Ik ben geen klimaatalarmist, geloof niet in carbon tax en sta heel andere oplossingen voor.

   tot zover je argumenten.

   Verwijderen
  6. Jij gebruikt data die onmogelijk van jezelf afkomstig kan zijn, dus hang jij klimaat alarmisten aan. Dat jij niet in een CO2 tax gelooft moet je de Amerikaanse belastingbetaler maar uitleggen, die $4,5 miljard per jaar CO2 tax betalen. En dat jij heel andere oplossingen voor staat wil ik best geloven, maar zijn nog steeds gebaseerd op gemanipuleerde data. Ik vrees dat je toch een stapje terug zal moeten doen in je arrogantie, @Rootman.

   Verwijderen
  7. Het blijft welles- nietes, maar ik ben totaal niet onder de indruk van de cherry picked en statistich vaak zeer dubieuze data van de paar onderzoekers die naar voren geschoven worden door de lobbyisten van big coal en big oil.

   Verwijderen
  8. Het maakt mij helemaal miet uit of jij onder de indruk bent, maar je zal toch iets gaan moeten aan je stupiditeit, want dat is wel overduidelijk!

   Verwijderen
  9. Een carbon tax is marginaal vergeleken met de prijsverhoging van stookkosten die door de nieuwe sancties zou optreden. Waar we terecht heel erg voor moeten uitkijken is als de EU die sancties zou accepteren onder de vlag van greenwashing.

   De belastingen in de VS mogen zowiezo wel wat omhoog als ze hun infrastructuur willen behouden. Ophouden met hun oorlogen zou nog beter zijn, ook voor het milieu. Carbon tax is niet de slechtste vorm van belasting, want wie kan nu echt tegen rationele besparingen zijn? Ik heb veel meer moeite met wetten die na 2030 of zo alle benzine- en dieselauto´s willen verbieden.

   Verwijderen
  10. Ik vind het prima als je om het issue wilt lullen, maar het feit blijft dat jij er eigenlijk geen jota van snapt!

   Verwijderen
  11. Nee. ik ben stupide en snap er geen jota van. Maar jij hebt nog niet uitgelegd hoe je zowel klimaatontkenner kan zijn als gelovige in chemtrails. Zo hang je jezelf op met je eigen argumenten.

   Verwijderen
  12. Omdat weer en klimaat twee verschillende begrippen zijn misschien, @Rootman?

   Hier de intellectueel uit gaan lopen hangen die geen intellect heeft, heeft geen zin, @Rootman!

   Verwijderen
 9. Het een is het gevolg van het ander. Dat de oorlog in Syrie voorbij is, of in zoverre voorbij dat het duidelijk is dat die gasleiding van Qatar door SA en Syrie naar de EU er nooit zal komen, moeten de Amerikanen op een andere manier hun LPG aan de EU slijten. En daarom mag Northstream 2 er van hen niet komen. Een oud verhaal wat ook wel bekend staat als https://www.strategic-culture.org/news/2015/12/07/syria-ultimate-pipelineistan-war.html

  Maar het kunnen natuurlijk ook de Joden met hun Yinon plan zijn (in het Nederlands: als twee honden vechten om een been, gaat een derde er mee heen), of in het niet zo heel erg verlengde daarvan de marsmannetjes of ET die net als die Joden in dat Yinon plan naar alle waarschijnlijkheid een zesde zintuig hebben en daarom precies weten hoe de wereld er in de toekomst uit gaat zien. Toch zou ik binnen die mogelijkheden voor Occam's scheermes kiezen. Jammer dan voor die alternatieve uitkomsten, waarvan ik wel zeggen dat ze vele malen spectaculairder zijn dan het saaie alternatief dat de oorlog in het MO draait om olie en gas.

  Of zoals Bertrand Russell zei: hoe krankzinniger de hypothese, hoe spectaculairder de eventuele uitkomst.

  Of Carl Sagan: it pays to keep an open mind, but no so open that your brains fall out.

  Anyway... Waar ik me dan zorgen over maak is wat er met al die Syriërs die naar de EU en Turkije zijn gevlucht zal gebeuren als de oorlog daar werkelijk is afgelopen. Moeten zij terug naar de met clusterbommen en ander dodelijk materiaal verspreid oorlogstuig in steden die eruitzien als Dresden na WWII? - Zou ik eerder mijn tijd aan besteden dan al die 10000-en pagina's waarin staat dat de Joden de oorzaak zijn voor alle ellende in de wereld die geweest is en zal komen.

  Maar dat is slechts mijn bescheiden mening.  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jsa, een heel bescheiden mening. En terecht.

   Verwijderen
  2. Willem citeert graag Bertrand Russel, maar wil niks weten over de invloed van de joden. Dat is allemaal onzin. Onbelangrijk, volgens Willem.

   Bertrand Russell , in zijn autobiografie, pag. 354. Brief 25 juni 1920:
   “Bolshevism is a close tyrannical bureaucracy, with a spy system more elaborate and terrible than the Tsar's, and an aristocracy as insolent and unfeeling, composed of Americanised Jews. No vestige of liberty remains, in thought or speech or action.”

   Vertaling:
   Het bolsjewisme is een gesloten bureaucratische organisatie die tirannie uitoefent, met een spionage en verklikker-systeem dat uitgebreider en vreselijker is dan ten tijde van de Tsaar. De leiders zijn onbeschaamd en gevoelloos en het zijn joden die in Amerika gewoond hebben. Er is geen spoor meer te vinden van vrijheid, niet in gedachte, in spraak en niet in daad.


   Russell was op terugreis vanuit St. Petersburg waar hij met eigen ogen de Russische revolutie (hij stond positief t o v het communisme) aanschouwde.
   Je vraagt je af waarom hij -als erkend filosemiet- deze voor de joden zeer onthullende en catastrofale onthulling, in zijn autobiografie op nam.

   Nou ja, je kan het nog steeds in elk land in de bibliotheek lezen. Maar zelfs 'belezen' mensen als Willem hebben er geen idee van. Zo catastrofaal is het dus niet: mensen zijn dom en onwetend, en doen flink hun best om dat ook te blijven. De indoctrinatie van de usual suspects, daar hebben ze genoeg aan.
   Lekker veilig allemaal naar de Gulag* toe werken. Knus. Vertrouwd.

   * Gulag = holodomor = Arendar = Gaza. Overal waar onze vrienden de absolute macht hebben. Vraag maar aan Yossi Gurvitz: http://xevolutie.blogspot.nl/2014/12/427-yossi-gurvitz-when-israel-is-mighty.html

   Verwijderen
  3. Hoe komt het toch dat ik ELKKE dag dit soort artikelen lees, en dat mensen als Willem dit nog nooit zijn tegengekomen?


   ....veteran Middle East correspondents Antony Loewenstein and John Lyons describe the relentless pressures from Israel and its lobby on journalists who are critical of Israel.

   Lyons [....] recalls sitting with a leading correspondent from Agence France-Presse and asking him How many foreign correspondents censor themselves? Lyons:
   He replied, “Everybody,” and he’s one of the toughest bureau chiefs around. As part of the book I interviewed The New York Times, the Economist, Reuters, AFP, and I found a common trait. Reuters even has their own special words that we’re allowed to use that won’t upset the Israelis. And I went there with the view that I’d been in Washington and New York, I would report it as I saw it. But every time I would write about settlements, something that’s factual, you get targeted, as a journalist.
   If you write the truth of what you see in front of you in Israel and the West Bank, you will be savagely targeted.

   Uit:
   http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2017/07/self-censoring-mainstream-media.html

   Verwijderen
  4. Dresden is ook na hard werken weer tot een prachtige stad opgebouwd. Syrië is een vakantiekwaliteit land wanneer de vijandelijkheden ophouden en het seculiere regime sterk blijft. Er kunnen pijpleidingen doorheen, desnoods zowel noord-zuid èn oost west, wanneer het zero sum game ten einde komt.

   Wat betreft dat laatste, dat komt toch wel heel dicht bij het Yinon3+ plan.

   Wat is het Yinon 3+ plan? Het bevat niet slechts de verdeel en heers-groot-israel agenda, maar is ook verstrengeld met de wahabi expansie en de VS petrochemische/ neocon agenda. Iedereen denkt dat hij de ander manipuleert en zal winnen. Ik zie de wahabis desondanks, even als de Turken, toch een meer junior rol spelen. De petrochemie en defensie zijn traditioneel belangrijk in de VS, maar tegenwoordig ondergeschikt aan de neocon agenda.

   Dus Willem, mijn scheermes van Occam komt toch meer in Jan´s buurt van dat van jou.

   Verwijderen
  5. Aan wie heeft Israël Belgische reserveonderdelen voor de F4 Phantom geleverd?

   Verwijderen
  6. @ Joop. Liever geen raadsels. Liever feiten en eventueel standpunten.

   @ Rootman.
   Precies: 1.
   Het Wahabi streven is als tool aangegrepen door de Neocons. Officieel is heel Amerika tegen godsdienst fundamentalisme, maar in de praktijk steunt men het in KSA. Daaraan kun je zien dat er iets niet klopt. Er is een andere agenda die overheerst.

   2. De enorme wapenindustrie is iets waar elke Amerikaan in feite van weet dat het foute boel is: wie wil er nu oorlog. Democratie en vrede is wat men wil. Maar de wapenlobby krijgt alle ruimte, wordt nauwelijks bekritiseerd.
   Daaraan kun je zien dat er iets niet klopt.

   Er moet een ànder motief zijn voor al die oorlogen.
   En dat motief is: Israel.

   Maar waarom dan de strijd tegen Putin en tegen Noord Korea.

   Wat hebben die met Israel te maken?

   Veel. Amerika is alleen bruikbaar voor Israel als het hegemon is en blijft.

   Herinner U de Wolfowitz Doctrine: De joodse Wolfowitz die zegt dat de VS de baas moet blijven en elk land dtade hegemonie kan bedrijven, meteen een kopje kleiner moet maken.
   `
   Natuurlijk: toen al, in 1992 , was duidelijk dat de Neocons de macht in handen hadden in het militair en economisch en financieel sterkste land ter wereld. Natuurlijk wildenm ze dat zo houden. Natuurlijk moet dan Rusland en Noord Korea worden bestreden.

   Waar het wel helemaal mis is gelopen: door China als goedkope producent te gaan gebruiken heeft men dat land enorm rijk en machtig gemaakt. Ik denk dat men daar een enorme fout heeft gemaakt die ze zwaar zullen gaan bezuren.
   Ooit las ik een artikel waar ik las dat het wemelde van de joodse lieden in China *. Maar ik denk niet dat ze China in hun greep zullen krijgen.
   * http://gilad.squarespace.com/writings/autumn-in-shanghai-by-gilad-atzmon.html

   Verwijderen
  7. @Jan,

   "@ Joop. Liever geen raadsels. Liever feiten en eventueel standpunten."

   Hoezo raadsels? Staat beschreven in een boek van een Belgische Luchtmachtofficier die er met z'n neus bovenop zat! Of heb ik nu toevallig weer een verkeerd boek van een verkeerde auteur geraadpleegd?

   Want het is toch wel vreemd om je aartsvijand te voorzien van reserveonderdelen voor hun straaljagers die jouw land weer kunnen aanvallen!

   Verwijderen
  8. @ Jan Zoals meestal zijn we het in grote lijnen wel eens.

   Wel gaan we het een keer hebben over de in mijn ogen enorme en niet op feiten gebaseerde hubris van de talmud zionisten. Ik heb in mijn omgeving ook onvolwassen types lopen die ´street cred´ precies zo praten.

   Zelf heb ik niet zo veel met de Chinezen en hun cultuur, maar ze zijn in elk geval een slimme, nuchtere kracht die zich niet snel door hysterische post- moderne westerlingen zal laten verblinden.

   @ Joop:

   Ja, je doet geheimzinnig! Ook ik had geen flauw idee wat je wilde zeggen (en eerlijk gezegd vond ik het ook veel te onbelangrijk om op te zoeken) Dus voortaan , zoals wij ordinair voetvolk ook moeten doen: netjes een link naar een degelijke bron geven, met korte toelichting. Wij zijn uiteindelijk stupide en snappen er geen jota van.

   Verwijderen
  9. @Rootman,

   "(en eerlijk gezegd vond ik het ook veel te onbelangrijk om op te zoeken)"

   Precies, dus waar maak je je druk om?

   "Wij zijn uiteindelijk stupide en snappen er geen jota van."

   Nog beter! Zie je voorgaande reactie aan mij, waar jij mij er eens wijsneuzerig op wees dat weer en klimaat twee verschillende begrippen waren. Dus, kennelijk ben jij er voor jezelf nog niet uit wat wat is.

   Verwijderen
  10. Joop schreef: "Aan wie heeft Israël Belgische reserveonderdelen voor de F4 Phantom geleverd?"

   Niemand weet dan wat hij bedoelt.
   Het is een raadsel.
   Aan raadsels hebben we niks. Die kosten tijd. Verloren tijd.

   Toen hij later zei dat het uit een boek van een Belgische Luchtmacht officier kwam, toen pas kreeg ik een vage herinnering. Maar heel weinig mensen kennen deze Walter Baayens.
   Het was dus een stomme posting van Joop.

   Er had moeten staan:
   Walter Baayens beschrijft in zijn boek 'Crapule de Luxe'dat hij zelf heeft meegemaakt dat plotseling in 1981 oude vliegtuig-onderdelen naar Israel werden geexporteerd. Later blijken die aan Iran te zijn verkocht.
   Vreemd dat Israel moeite doet om Iran te helpen.
   Maar blijkbaar was het idee: 'Laat Irak en Iran zo lang mogelijk met elkaar vechten, elkaar verzwakken. Steun de verliezende partij zodat de strijd voort gaat. Het Yinon Plan in optima Forma."

   Dàt had Joop moeten schrijven. En geen raadsels.

   Maar Joop houdt er van om onduidelijk te zijn. Hij denkt dat hij daarmee bij de ander de indruk kan wekken dat hij veel meer weet.

   Verwijderen
  11. Precies Jan, jij dicteert wat ik had moeten schrijven! Daarom ben jij niet beter dan een hoofdredacteur uit de MEANstream media!

   Verwijderen
  12. Aanvulling;

   Voor de rest gedraag jij je als aangeschoten wild!

   Verwijderen
  13. Eigenlijk is het nog veel erger met @Jan Verheul gesteld. Hij gedraagt zich als een paranoïde neocon in wie hij Dawg, Willem Willem en Joop de Jong ziet als tegenstanders van zijn hegemonie!

   Verwijderen
  14. Joop schreef: "Aan wie heeft Israël Belgische reserveonderdelen voor de F4 Phantom geleverd?"

   Niemand weet dan wat hij bedoelt.
   Het is een raadsel.
   Aan raadsels hebben we niks. Die kosten tijd. Verloren tijd.

   Verwijderen
  15. Als Joop het niet meer kan volgen gaat hij schelden en zichzelf voor gek zetten.

   Verwijderen
  16. "Niemand weet dan wat hij bedoelt."

   Dat is veelzeggend!

   "Het is een raadsel."

   Voor mij niet en ik lieg er niet eens over!

   "Aan raadsels hebben we niks. Die kosten tijd. Verloren tijd."

   Voor gefrustreerde mensen met een one issue, waarin hij nog fout zit ook, kan ik mij deze gefrustreerde reactie van @Jan Verheul héél goed voorstellen en een conformatie van mijn eerdere observatie dat hij zich gedraagt als aangeschoten wild! Mensen, het jachtseizoen op @Jan Verheul is geopend!

   Verwijderen
  17. En het schijnt dat @Rootman in de stupiditeit van @Jan Verheul meegaat! Maar wie kan het hem kwalijk nemen? Kennelijk niemand, want dit blog is gereduceerd tot een "threesome", iets wat @Rootman héél erg moet aanspreken. Gelukkig is Sofia (SdR voor @Rootman) niet ingegaan op zijn avances!

   Verwijderen
  18. Aanvulling op;

   "Gelukkig is Sofia (SdR voor @Rootman) niet ingegaan op zijn avances!"

   Zelfs daar houdt @Rootman zich voor dom te zijn!

   Verwijderen
  19. Misschien kan Sofia zich hier even melden dat mijn aantijging t.o.v. @Rootman juist is?

   Verwijderen
  20. @Rootman denkt eerst met zijn lul en daarna dat man made global warming juist moet zijn. Daarnaast bestaat er een relatie tussen de man made global warming hoax en chemtrails (Iets wat al sinds het einde van WWII bestaat, maar ik zal er verder niets over uitwijden om verdere humiliation van @Rootman te voorkomen.).

   Verwijderen
  21. Joop , Joop, Joop ! Wat moet er toch van je terecht komen?

   Joop schreef: "Aan wie heeft Israël Belgische reserveonderdelen voor de F4 Phantom geleverd?"

   Niemand weet dan wat hij bedoelt.
   Het is een raadsel.
   Aan Wie?
   Waarom?
   Wat zou het betekenen? Was het goed datIsraelhet deed? Was het slecht dat ze het deden? Had Israel geld nodig?
   Hoe lang is het geleden?

   Wat zou iemand kunnen motiveren om dit aoort raadsels op te gaan lossen?


   Verwijderen
  22. Aanvulling op;

   "om verdere humiliation van @Rootman te voorkomen."

   Voor oningewijde in de Engelse taal; "humiliation" betekent eigenlijk "vernedering", dat daar geen misverstand kan over bestaan!

   Verwijderen
  23. Jan, Jan, Jan! Wat moet er van jou toch terecht komen met je one issue? Je bent totaal lamgeslagen over mijn argumenten en gedraagt jezelf als aangeschoten wild! Jouw stilzwijgen daarover spreekt boekdelen!

   Verwijderen
  24. Na deze infantiele tirades even teruggrijpen op het artikeltje van Gilead Atzmon over Shanghai:

   http://gilad.squarespace.com/writings/autumn-in-shanghai-by-gilad-atzmon.html

   Ik denk dat de westerse verhouding naar joden tot in het diepst verschilt van andere culturen. Er bestaat geen collectief schuldgevoel, al dan niet opgeklopt, tav de holocaust. Dit geldt ook voor Rusland. Daarom is daar een veel realistischer houding mogelijk, zonder taboes etc. wat leidt tot een veel pragmatischer houding. We zien dit ook terug bij de verhouding tussen Rusland en Israel: geen bondgenoot, geen vijand, maar soms wel gelegenheidspartner. Rusland en China zullen daarom nooit de 51e staat van Israel worden.

   Voor China, Japan etc. komt daar nog bij dat alle blanken (dus inclusief joden) toch een soort barbaren zijn.

   Verwijderen
  25. Vooral de relatie tussen Rusland en Israel is complex.

   Het communisme was een joodse coup, in Rusland. Het nam de Russen hun oude cultuur en godsdienst grotendeels af. Dat is niet niks. Ik zou een grote haat verwachten t a v de joden.
   Maar die haat is niet zo groot.

   Hoe zou dat kunnen komen?

   Ik kan wel speculeren:
   1. Omdat de Russen zich identificeren met het communisme: Dat zijn wij, of toch: dat waren wij.
   Zeker in WO2 , toen ze enorm bedreigd werden in hun voortbestaan, was het communisme hun bonding-factor. Het was hun identiteit. Ook van de niet joodse Russen.

   2. In Rusland zelf was etniciteit en religie taboe. En de joden hadden hun naam veranderd van een joodse naar een Russische naam. Dus als je er niet over mag spreken ( en al helemaal niet schrijven) dan is niet zo bekend wie er wel en wie niet joods waren.

   3. Heel veel artsen waren joods en dat heeft hen natuurlijk veel goodwill verschaft. Idem met professoren etc.

   Meer over Israel:
   In Israel is zowat 20 % van de bevolking recent vanuit Rusland naar Israel geimmigreerd.1 miljoenb Israeli's ?
   Maar deze mensen hebben wel discriminatie ervaren in Israel. Over het algemeen hebben ze daardoor toch een warm hart voor Rusland.
   En voor Netanyahu etc is het niet slim om die 20% van de stemmen van zich te vervreemden.

   Over Putin.
   Er is een youtube filmpje waarin Putin spreekt tegen een zaal met joodse mensen in Rusland en hij behandelt een of ander oud-zeer van de joden. Dan zegt Putin zoiets als: " Je kan dat wel verwijten, maar vergeet niet dat destijds bijna de hele regering uit joden bestond."
   Putin discrimineert ze niet, maar hij ontziet ze ook niet: Hij zegt het zoals het is.

   Hoewel ik toch vaak de indruk heb dat hij wel iets harder voor Israel kon zijn.

   Verwijderen
 10. Vraag van Jan

  'Hoe komt het toch dat ik ELKKE dag dit soort artikelen lees, en dat mensen als Willem dit nog nooit zijn tegengekomen?'

  Antwoord: Dat komt om Jan aan confirmatiebias lijdt. Die leest alleen maar over de Joden en Israel en denkt bij elke stukje die zijn mission statement aantoont: 'Zie je wel, het zijn de Joden!'

  En daarbij, ik lees stukken waarin staat dat Israel gemene zaak maakt tegen de Palestijnen. Dus NOOIT is sterk gezegd van Jan. Maar dat is niet erg. Ad hominem poneren geeft mogelijkheid tot ad hominem antwoorden. En zo hoeven we ons niet te vervelen op dit blog. Of het leidt tot inzicht weet ik niet, maar wie de bal speelt, kan hem terug verwachten.

  Eerder heb ik verwezen naar dit stuk waaruit je kunt halen dat de laatste ronde van sancties van de VS naar Rusland tot doel hebben de EU los te hakken van Rusland, waarna de VS, en haar Arabische vrienden in landen als Saoedi Arabië, het monopolie (terug-) krijgen om Europa olie en gas te leveren, tegen prijzen die in Washington en Riyad worden vastgesteld. In 'Petrodollars'.

  http://ftmdaily.com/preparing-for-the-collapse-of-the-petrodollar-part-2/

  En uit hetzelfde stuk heb ik mijn wijsheid gehaald dat Israel niets meer is dan een hele grote Amerikaanse legerbasis die bestaat om de betrekkingen in het MO instabiel te houden.

  Ik heb niet de indruk dat Jan dit eerder gelezen heeft. Laat ik daarom die alinea over Israel (het minst interessante deel van het stuk) voor volledigheid hieronder citeren voor Jan. Leest Jan ook eens wat anders.

  Tot slot: Ik heb al eerder gezegd dat ik het prima vindt als mensen er een andere mening op nahouden dan de mijne, zelfs al betreft dat holocaustontkenning. Maar wat ik wel ergerlijk vind zijn ad-hominem aanvallen, stroman argumenten en mensen op dit blog wegzetten als ding. Dat bevordert de discussie niet. Jan als deze woorden je ergeren, weet je precies hoe ik me voel als ik die stukjes van jou over 'mij' lees. Zullen we daarmee ophouden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. How the Petrodollar System Has Affected U.S. Relations With Israel

   Before we conclude, there is one politically sensitive topic that needs to be addressed that will help further clarify the true effects of the petrodollar system. Namely, how the petrodollar system has affected America's relationship with Israel.

   Verwijderen
  2. If you were to ask most Americans today if the United States has been a close friend and ally of Israel, most would answer with a resounding "yes." This is especially true of Evangelical Christians who believe that America's foreign policy in the Middle East should be driven, and even dictated, by Israel. Evangelicals often side with Republican candidates who promise to "look out for" Israel and to "stand up for" Israel.

   But, is there any solid evidence that America's foreign policy measures, and actions in the Middle East have been guided by anything but upholding and protecting the petrodollar system?

   I would strongly suggest that the answer is no.

   Why is this important? Because I believe that the American population and Evangelicals in particular, have been hoodwinked with the "pro-Israel" chatter that pours out of most our political leader's mouths.

   Instead of being a true friend and ally to Israel, I believe that America has cleverly used its "relationship" with the Jewish state as a cover for its military adventurism in the Middle East. (In our next article, I will suggest that most of the military action that America has taken in the Middle East has had more to do with protecting the petrodollar system and less to do with defending Israel.)

   Still, many Americans, including most Evangelicals, buy the hype being pumped out of Washington's political spin rooms. If you turn off the corporate-controlled mainstream media for a day, however, and speak to the real inhabitants of the Middle East, a very different story emerges.

   Would a true friend belittle your autonomy and self-determination by denying your right to defend yourself, all because they have made backroom deals with your enemies for financial gain?

   Would a true friend seek to make you dependent upon financial aid and then give eight times more financial aid to your sworn enemies?

   Yet, this is exactly what America has done to Israel in the name of "friendship."

   When Israel seeks to defend her territory, America always rushes to prevent it.

   Have you ever found yourself asking why America, and other Western interests who benefit from continued good relations with oil-producing nations, urge Israel to restrain herself? After all, who are we to intervene in a sovereign nation's foreign policy decisions?

   Verwijderen
  3. Again, the truth is found when you follow the money…

   As you may recall, part of the petrodollar agreement requires that the United States guarantee protection for Middle Eastern oil-producing nations from the threats specifically imposed by the Jewish state.

   When dispensing foreign aid into the Middle East, does America give money exclusively to Israel and her allies? No.

   Instead, Israel's sworn enemies receive eight times more in foreign aid than Israel does.

   How can you give free money and weapons to the enemies of your so-called "best friend" and keep a straight face?

   While the masses clamor at the feet of those leaders who profess "support for Israel," I would suggest that they have rarely stopped to ask what that American "support" really looks like?

   The Jewish identity, as expressed in Zionism, is one that is deeply rooted in autonomy and self-determination.

   It is my belief that America's so-called "support" for Israel has served as a crafty cover for maintaining a military presence in the region… all to protect our national interests.

   America has attempted to play both sides of this Middle East game for far too long. And it has used the corporate-controlled media to control the American public for decades. They have kept us ignorant of the truth.

   Keeping the Middle East inflamed and destabilized has been a stated goal of Western interests for decades. This is the name of the game when your goal is empire. And empires do not have friends… they have subjects.

   It is time that Americans wake up and realize that we need to stop listening to the flapping jaws of the politicians and to the derelict corporate-controlled media, and instead, we should follow the money.

   Maintaining the petrodollar system is the American empire's primary goal. Everything else is secondary.

   Verwijderen
  4. "Dat bevordert de discussie niet" schrijft Willem.
   Hoe durft hij !
   Nog nooit is hij met me in discussie gegaan.

   Elke keer als ik hem mijn argumenten uitgebreid uit de doeken deed bleef het een weekje stil. En dan steevast na een maand kwam hij met dezelfde bewering die ik een maand eerder helemaal onderuit had gehaald.

   Dat Willem artikelen kan vinden waarin allerlei oorzaken voor de oorlogen in het MO worden opgelepeld, is natuurlijk niks bijzonders: die oorzaken zijn de 'officiele' versie, en ze worden verspreid door de MSM: dag in dag uit, maand in maand uit, jaar in jaar uit: WMD's, atoombom, mensenrechten, democratie, dictator verdrijven, de olie-belangen, de petrodollar.
   Het enige dat de MSM nooit zullen schrijven: àl die fake redenen kunt U vergeten. Het gaat om de hegemonie van Israel: lees het Yinon Plan.
   Dàt zult U nooit lezen. En dat zal onze Willem ook nooit willen zien.

   Nu is het dan weer de Petrodollar.

   In 1996 schrijven de Neocons aan Netanyahu: als eerste moet Irak worden vernietigd.
   Drie jaar later adviseerden dezelfde schrijver aan Amerika (in het PNAC Report) om Irak kapot te maken.
   En enkele jaren later wordt het gedaan.

   Schreven die Neocons huns 'Clean Break' aan Netanyahu om de Petro dollar te helpen?

   Alle afleidende info (chaff) die de wereld wordt ingestuurd om te verbloemen dat het in essentie om Israel gaat, wordt door Willem op deze blog verspreid. Het is zijn taak als kleine Israel-helper (hasbara).
   In zijn handboek staat ook: "Blijf roepen, maar ga nooit in debat"
   Hier het hasbara dictionary: http://www.middle-east-info.org/take/wujshasbara.pdf

   Verwijderen
  5. In Willem's artikel staat:
   "Instead, Israel's sworn enemies receive eight times more in foreign aid than Israel does."

   Daar zou ik graag een onderbouwing van zien.

   Verwijderen
  6. Ik herinner me vaag dat Mearsheimer zegt: "Israel zou dan een als soort vliegdekschip voor de VS belangen zijn. Een vooruitgeschoven basis voor Amerika in het MO. Maar dat is het niet, want Israel wordt nooit gebruikt in geen enkele oorlog: dat zou te veel weerstand op roepen bij de arabische partners.
   Israel heeft dus geen enkel voordeel mbt onze MO politiek. . Wel nadelen. "

   Verwijderen
  7. De Petrodollar bestaat en als ik het goed herinner betekent het dat de VS en de Opec (KSA vooral) hebben afgesproken dat àlle olie alleen in $$ kan worden afgerekend. Als tegen prestatie deed Kissinger de olieprijs met 400 % omhoog. Ook zou de VS de zittende olie-landen-regeringen beschermen tegen revoluties etc.

   ( Omdat de Vietnam oorlog zo duur was kon de VS haar dollar-primaat niet handhaven middels een gegarandeerde wissel tegen goud. Het goud was te ver op. Om toch het primaat van de $$ te behouden bedacht men dan dat de olie alleen nog via die $$ te koop zou moeten zijn. Resultaat: arme maar onafhankelijke landen als India werden op het zelfde moment afhankelijk van leningen van het IMF ( waar de VS de baas is) . Dat waren leuke bijkomstige effecten.

   Verwijderen
  8. De oorlogen in het Miden Oosten hebben de VS op de rand van de financiele afgrond gebracht. De staatsschuld is 20 Trillion dollar meen ik. Overleven is nauwelijks mogelijk.
   En die oorlogen waren juist bedoeld om hun hegemonie en petrodollar te redden?

   Verwijderen
  9. Ik hoorde gisteren dat het in werkelijkheid $41 trillion is. Maar ja, de VS nuanceren onwelgevallige cijfertjes over werkloosheid etc. wel meer.

   Verwijderen
 11. Joop herinnerde mij aan Walter Bayens.
  ( https://www.amazon.de/elite-van-macht/dp/9461314302/ref=sr_1_2?s=books-intl-de&ie=UTF8&qid=1501247331&sr=1-2 )

  Een Belgische luchtmacht officier die een boek schreef over 'de toestand in de wereld'
  Wat is er van hem geworden?
  Een aantal jaren geleden reageerde hij wel op de3 site van ons aller Willy van Damme. ( Willy is ook niet meer wat hij vroeger was: zijn blogs zijn schaars dezer dagen. Maar in De Balie hebben we van zijn kleurrijke optreden en taal kunnen genieten !)

  Dus heb ik geggogled op 'Crapule de luxe' en kwam niet alleen de mij bekende video tegen,
  http://www.youtube.com/watch?v=iIjEYrVz9VA

  maar ook zag ik dat hij na 2012 nòg twee boeken heeft geschreven, waarvan één pas vorig emaand uit kwam, en dat schreef hij samen met Wayne Madsen.
  Hier meer info: https://www.amazon.de/s/ref=dp_byline_sr_book_1?ie=UTF8&text=Walter+Baeyens&search-alias=books-de-intl-us&field-author=Walter+Baeyens&sort=relevancerank

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aha, dus ik schrijf toch niet in raadsels en als je wilt weten hoe het met Walter Baeyens gaat kan je er een mailtje aan besteden.

   walterbaeyens@gmail.com

   Verwijderen
 12. Dunkirk
  Een nieuwe film over de wonderbaarlijke ontsnapping van hetr Engelse leger.
  Ik ben van mening dat Hitler de Engelsen als broeders wilde behandelen en dat hij ze bewust liet gaan.
  Maar nu even iets anders.

  Ik las twee artikelen die door Dunkirk werden geinspieerd, en die ineteressant zijn:
  1. Op Unz las ik hoe Peter Brimelow de film aangriojpt om te zeggen: In 1940 was Engeland volledig blank. Slecht 1 op de 500 mensen was ven elders. De mensen die Engeland destijds gered hebben tegen Hitler, en daar enorm voor hebben geleden, zeggen nu vaak ( als ze het volledig multi-etnische Engeland om zich heen zien) : We hadden dat oeffer niet moeten brengen.

  Ik raad die mensen aan: Maak een goede analyse. Lees er over. Zorg dat je de schuldigen identificeert, want anders wordt het nog VEEEEL erger.

  ---
  Tweede artikel staat bok Stan van Houcke. http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2017/07/dunkirk-film.html
  David Swanson zegt:
  In WO2 waren er verzoeken aan de Engelse regering om 'de joden' uit Duitsland te laten vluchten en in Engeland/Amerika toe te laten.

  Hèt argument om dat niet te doen: "We hebben niet genoeg boten om ze te halen. "
  Ha ha ha , zegt Swanson: men kon 340.000 soldaten en 9 dagen tijd over brengen met de bootjes. Maar voor de joden was geen capaciteit?

  Swanson heeft gelijk.
  Ik ben er vrijwel zeker van dat Hitler ze graag had laten gaan. Naar Israel mochten ze in elk geval wel vertrekken. Wel moest er betaald worden. Maar dat deden de joden zelf.
  Ik denk dat de Engelsen ook niet zo heel blij waren met een miljoen joodse immigranten. Zelfs in Engeland waren ze niet populair. En ooit al een keer buiten gesmeten.

  En mij zou het helemaal niks verbazen als de hele hoge joodse4 Pieten dit hele idee om de Holocaust als chantage middel te gaan gebruiken, al van begin af aan in hun hoofd hadden.

  ( Doet me denken aan wat insiders over de Bosnie/Srebrenica kwestie hebben onthuld: De Clinton regering heeft tegen Izetbegovich gezegd: 'Als je zorgt voor minstens 3000 doden, dan kunnen we je helpen met ons Nato leger. Zonder doden kunnen we niks." Hence Srebrenica....)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "En mij zou het helemaal niks verbazen als de hele hoge joodse4 Pieten dit hele idee om de Holocaust als chantage middel te gaan gebruiken, al van begin af aan in hun hoofd hadden."

   Waarbij je de vraag moet stellen wat het uiteindelijke doel van de brief van Lord Rothschild was waaruit de Balfour declaratie uit is voortgevloeid? Was het werkelijk de bedoeling een joods tehuis in Palestina te stichten of een zionistische staat?

   Mahmoud Ahmadinejad zag het goed!

   Verwijderen
 13. Joop sloopt eigenhandig dit blog met zijn ruzie zoeken, scheldkanonnades en idioterie. En Blik laat het gewoon toe....tja...hij heeft echt hart voor zijn site...*kuch*...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. The Dawn of an Orwellian Future / Robert Parry
  July 28, 2017

  "Even if the Russian government did hack the Democratic emails and slip them to WikiLeaks – a charge that both the Kremlin and WikiLeaks deny – there is no claim that those emails were fake. Indeed, all evidence is that they were actual emails and newsworthy to boot...."

  https://consortiumnews.com/2017/07/28/the-dawn-of-an-orwellian-future/

  Welke een wrange ironie dat de grootste verspreiders van fake news zichzelf nu uitroepen tot het Ministry of Truth.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt.
   Ergens las ik dat àls Rusland degene was die de geheimen van de Democraten heeft gehackt en gepubliceerd, dat dit dan een bijdrage aan de Democratie in de VS was, en juist een goede zaak.
   Dus dat het de VS beter maakte, niet slechter.

   Toch weten de Media dit aspect geheel te verdoezelen, en wordt de hele zaak gebruikt om Rusland zwart te maken.
   Alleen Wasserman-Schulz is ontslagen. Hillary is er nooit op aangesproken. De corruptie binnen Amerika, die wel degelijk de democratie om zeep heeft gebracht, wordt niet besproken.

   Verwijderen
 15. Amerikaansen veteranen uit de inlichtingenbizz, verenigd in de VIPS hebben een forensisch onderzoek verricht dat uitwijst dat de gelekte informatie van de DMC servers (de zgn. Guccifer 2.0 lekken van juli vorig jaar) onmogelijk afkomstig kan zijn van een computerhack. Noch door of voor Russen, noch anderzins.

  Kern van de zaak:

  "July 5, 2016: In the early evening, Eastern Daylight Time, someone working in the EDT time zone with a computer directly connected to the DNC server or DNC Local Area Network, copied 1,976 MegaBytes of data in 87 seconds onto an external storage device. That speed is many times faster than what is physically possible with a hack."

  https://consortiumnews.com/2017/07/24/intel-vets-challenge-russia-hack-evidence/

  NOS letten jullie ook nog eens een keertje op. Of eisen het genederneutrale non-issue weer alle aandacht op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt,
   ik denk dat die veterans hard bewijs hebben deat het een leak was. Maar het haalt de MSM niet, zover ik weet.

   Het 'gender-neuter-geleuter' begint ook Nederland te bereiken. Iets in Amsterdam geloof ik, en dan de treinreizigers die niet meer als 'dames en heren' worden toegesproken.
   Langzaam maar zeker...
   In een stad in de buurt is een reainbow-zebrapad geschilderd. Ik denk er over om op de gele balk de naam van Dr. Jordan Petersen te schilderen.

   Verwijderen
 16. De veroordeling van Baybasin is gebaseerd op afgetapte gesprekken. Telefoontaps zijn normaliter niet meer dan aanvullend bewijs. En daar zijn goede redenen voor. Een gesprek met Hans van de Ven, oud-MID medewerker en opgeroepen door de verdediging van Baybasin.

  http://www.cafeweltschmerz.nl/huseyin-baybasin-en-het-gesjoemel-van-het-om-hans-moll-en-hans-van-de-ven/

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ook op Cafe Weltscherz,een interview met journalist Wierd Duk.

  Politieke correctheid zit het debat in de weg; Teun Gautier en Wierd Duk

  "Wat je in Duitsland ziet is, dat het meer nog dan in Nederland politiek correct is, maar dat het debat daardoor niet wordt verstoord. In Duitsland weten die Grünen heel goed waar ze het over hebben, terwijl in Nederland bij de linkse opiniemakers inhoudelijk niets voorstelt.

  Wat is er aan de hand met de linkse media dat kritische journalisten en online media het zo moeten ontgelden? Waarom fulmineren journalisten tegen elkaar en wordt het publiek met onwaarheden bekogeld? Waarom worden serieuze en inhoudelijk goed argumenterende journalisten door collega's gedemoniseerd?"

  http://www.cafeweltschmerz.nl/politieke-correctheid-zit-het-debat-in-de-weg-teun-gautier-en-wierd-duk/

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Thierry Baudet kan zich prima zelf verdedigen, dus daar ga ik niks over zeggen. Maar dat Youp van 't Hek denkt dat het met de Nederlandse economie goed gaat, vind ik opmerkelijk

  https://youp.nl/columns/met-een-baard

  Ik citeer

  'Ik moet steeds zo lachen om die Thierry [Youp moet wel vaker lachen, bv om het feit dat Poetin geschokt reageerde toen dat vliegtuig met Rusdische toeristen in Egypte werd neergehaald, toen vond Youp dat erg grappig, zie: https://hekwerk.nl/artiesten/youp-van-t-hek/column/tockey]. Vooral omdat hij telkens wordt ingehaald door het echte nieuws [Arme Youp, denkt dat hij schrijft voor het - en over het echte nieuws]. Dan vertelt ie in een of ander praatprogramma bloedserieus dat het slecht gaat met de economie, dat de werkloosheid veel te hoog is en dat we een asielzoekerstsunami kunnen verwachten, waarna het Journaal ons twee minuten later vertelt dat de economie bijna geheel hersteld is, de werkloosheid in jaren niet zo laag is geweest en dat de asielzoekersstroom eigenlijk is opgedroogd. En dit alles gebaseerd op objectieve feiten [objectief feit=dat wat de nieuwslezer ons wil laten geloven, zie onder]. Daarna vertelt een deskundige [deskundige=goedbetaalde intellectueel, maar idioot, zie onder] dat we asielzoekers hard nodig hebben omdat anders niemand komend seizoen onze bollen pelt en asperges steekt.


  CBS cijfers

  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/19/meer-dan-400-duizend-kinderen-met-risico-op-armoede

  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/06/meer-huishoudens-langdurig-onder-lage-inkomensgrens-in-2015

  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2015/51/armoederisico-grootst-in-rotterdam-en-amsterdam

  En dat de economie 'groeit' komt onder meer omdat het betalen van rente en aflossen van schulden wordt gezien als economische 'groei' als ook het steeds duurder worden van huizen, iets wat Youp van 't Hek vroeger (in de jaren 80) nog wel begreep als het 'lenen-betalen' stelsel (zie filmpje hier https://m.youtube.com/watch?v=oZIgeGFXUAc). Maar inmiddels ziet Youp het niet zo scherp meer. Daarvoor moet je bij bv Michael Hudson of Steve Keen zijn (zie bv hier: http://www.nakedcapitalism.com/2016/03/michael-hudson-on-debt-deflation-the-rentier-economy-and-the-coming-financial-cold-war.html)

  En het idee van de deskundige dat we vluchtelingen hard nodig hebben 'omdat anders niemand komend seizoen onze bollen pelt en asperges steekt' is van een zelfde niveau als Amerikaanse plantagehandelaren anno 18e eeuw die negers uit Afrika hard nodig hadden omdat anders niemand voor hen goedkoop de katoen kon plukken, welk niveau ik maar niet grappig van die deskundige kan vinden of van Youp.

  BeantwoordenVerwijderen