woensdag 16 september 2015

Chauffeur St.Petersburg legt wereld situatie uit in 12 minuten

FOR ENGLISH PLEASE VIEW VIDEO BELOW; IT IS ENG SUBTITLED.

Waar het voor de Nderlandse staats- en concernjournalisten "steeds minder leuk wordt", is die onvrede bij de burgers zelf ver te zoeken. Misschien is het voor die Nederlandse journalisten niet zo leuk meer, omdat hun pro-NATO, pro sancties discourse steeds verder af komt te liggen van hoe de gemiddelde Rus naar de zaken kijkt.

Dat het "niet meer leuk zou zijn" is ook geheel niet de ervaring van Blik die weer enige tijd in het land van contrasten mocht verblijven. Het contact met en tussen de mensen is warmer dan ooit. Dat contact is trouwens niet altijd vanzelfsprekend. Zo zat ik op de terugweg naast een Amsterdamse dame die met een groep Hollandse toeristen een weekje St.Petersburg gedaan hadden. Zij vertelde me dat ze moest wennen aan het "weinige glimlachen" van de mensen. Zij wist zelfs te melden dat sommige medereizigers zich regelrecht stoorden aan het "onvriendelijke gedrag" van sommige Russen in winkels of andere (openbare) gelegenheden. Sterker nog. Deze Nederlanders probeerden deze Russen erop te wijzen dat ze vriendelijk moesten zijn. Ik maak hier geen grappen. Zo is het me echt verteld.Voor iedereen die naar Rusland reist, sta mij toe mijn indrukken met u te delen. Verwacht nergens dat u met glimlachen en vriendelijkheid bejegend wordt. Neem dit echter vooral niet persoonlijk. Het is, sterker nog, juist de charme, van Rusland. Waarom? Omdat het in die gevallen juist de ceremonie weghaalt. Mocht je in die gevallen, via een grapje, wat humor, of een beopaalde situatie wel die glimlach te zien krijgen, dan zou het er wel eens een vanuit het hart kunnen zijn. Kortom, het land van uitersten. In Rusland staan niet de (etiquette-)regels centraal, maar het contact tussen mensen. We praatten verder met de Amsterdamse. Zij vroeg me hoe het met de nouveau riche in Moskou zat. Ik antwoordde haar dat die minder zichtbaar zijn, maar als je het over de houding ten opzichte van geld hebt, als een Rus het heeft, geeft ie het graag uit. Hij gaat er niet op zitten. In die zin zou je ook kunnen zeggen dat de Rus juist minder materialistisch is, of in ieder geval minder met geld bezig is. Zij vertede me nog dat ze bezig was met een ballet of opera-voorstelling. De gids had het over een goedkope die niet goed was en een top stuk dat wat meer kostte. Zij besloot naar geen van beide te gaan. Die laatste beschouwde ze als te duur...

Taxi-chauffeur legt in 12 minuten heel veel uit.

Onderstaand spontaan kort (12 minuten) gesprek met taxichauffeur Andrey in rondgang door St.Petersburg. Schakel svp de Engelse ondertiteling aan. Hij vertelt zijn mening over Nederlandse journalisten (die begrijpen het mogelijk niet helemaal), over Amerika (een groot land maar met een agressieve politiek), en over hoe hij de crisis bestrijdt."Niet meer gezellig"

Gisteren mocht Olaf Koens aanschuiven bij de Wereld draait door. Kijk de uitzending HIER na. Onder andere om zijn afscheid uit Rusland te bespreken alsook zijn nieuwe boek. Koens en presentator Mathijs van Nieuwkerk maakte er de grote "Het is niet leuk meer in Rusland"-show van. Koens vertelde dat hij moest zuchten toen hij terug kwam in Nederland. "Het klimaat is omgeslagen". "De buitenlander is de vijand".

Doorzichtige voorzetjes in plaats van kritische vragen van Nieuwkerk

"De repressie heeft geleid tot oorlog" (hier toont Koens weer zijn on-navolgbaarheid... het komt bij van Nieuwkerk niet op om Koens te vragen welke repressie tot welke oorlog heeft geleid. In tegendeel, van Nieuwkerk geeft Koens een makkelijk voorzetje: "Het is er niet meer gezellig?" (typische Hollandse voorstelling van zaken waar alles afgemeten wordt naar de mate van gezellig- en leukheid). Koens gaat er nauwelijks op in. Het is toch al de ether in geslingerd. Hij brandt er zijn vingers liever niet aan. Komt wel met een nieuwe trits aan Koens-argumenten waarom Koens Rusland "eng" vindt. "Popfestival met enkel Russische muziek". Gut a gut. Wat een nationalisten die Russen. Enkel Russische muziek op een pop-festival in Rusland! Moet nog kennis nemen van het eerste Amerikaanse pop-festival waar Franse chansons of Duitse slagers gespeeld worden... Ook het feit dat het leger het pop-festival sponsorde en er een tank had geplaatst von de heer Koens erg "eng".

Koens ging nog even door om aan te geven hoe "Eng" hij Rusland nu wel vindt en waarom. "Er is een legerwinkel in het centrum van Moskou". De heer Koens heeft in Nederland waarschijnlijk nog nooit een dump-winkel gezien. Want de dump-winkel in Moskou vindt meneer wel erg "Eng".

Dan nog wat verwijzingen door Koens die ieder zelf mag beoordelen: "Er is een vijand. Het volk schaart zich achter de leider." "Putin is op ramkoers".

Dan zegt hij in een tussenzin toch nog dat Rusland "verder ook een heel vrolijk land" is. Van Nieuwkerk gaat er niet op in.

St.Petersburg puilt uit van cultuur.

Gewoon wat aankondigingen gefotografeerd in een half uurtje tijd.

Centrum St.Petersburg, vlak bij Nevskiy. "Niet leuk meer?"

Voorstellingen gedurende September in slechts een van de vele theaters. "Niet leuk meer"?

Spontaan muziekoptreden in metrowagon. "Niet gezellig meer..."????

Internationaal tennis toernooi.

Russen zijn echte reizigers. Ze doen niets liever. Italie, Spanje. Ook Nederland zou veel populairder kunnen worden. De historische banden zijn er. Het visa regime, door de EU kunstmatig in stand gehouden, is vaak spelbreker.

Metrosysteem. Niet leuk?

Wat is het nou meneer Koens en heer van Nieuwkerk? Jongeren zien geen perspectief meer in hun land (vanwege het leiderschap nemen wij aan), maar "scharen zich wel achter hun leider"? Volgens mij rijmt het een niet met het ander. Koens zegt Rusland niet te begrijpen. Wij begrijpen Koens, een tijdje trouwens al, niet meer.

Zeven keer "cultuur". Het is maar een kleine greep uit het gigantische aanbod in St.Petersburg aan theater, opera, ballet, (klassieke) muziek. Wat ook heel leuk is helemaal niet leuk meer is: klassieke verhalen uit de Russische en wereldliteratuur krijgen een film of voorstelling.

De centrale theater kassa. Niet leuk?

Nog meer voorstellingen. Niet leuk meer?

Going up. Rusland wordt juist steeds mooier.

77 opmerkingen:

 1. Syria: Europe should stop supporting terrorism to stop refugees - al-Assad
  https://www.youtube.com/watch?v=Mq62cZZ8SDs

  Daarom staan we allemaal pal achter Poetin. Hij gaat er voor zorgen dat er een einde aan de chaos in het midden oosten en afrika komt. Het grote zionistische anglo amerikaanse centrale bankiers destabilisatie programma wat de in de msm de arabische lente wordt genoemd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Breaking news Breaking news Breaking news Breaking news Breaking news

   Neither US nor Russia want Assad to Fall: Churkin
   http://nsnbc.me/2015/09/16/neither-us-nor-russia-want-assad-to-fall-churkin/

   Nadat frankrijk en duitsland zijn "gekanteld" inzake het beleid tov Assad. zijn nu ook de VS van mening veranderd. Assad is onderdeel geworden van de oplossing tav ISIS en de stroom vluchtelingen ipv het probleem.!!

   Wederom Poetin die voor vrede gaat zorgen, net als dat hij dat gedaan heeft in Oekraïne met zijn vredes voorstellen.

   ISIS wordt uitgeroeid. Ik heb het al eerder gezegd. Generaal Allen, John Mccain, Erdogan, Salman Lalalala lalalalalalalalalala Jullie zijn toast. Exit.

   Verwijderen
  2. http://www.theguardian.com/world/2015/sep/15/west-ignored-russian-offer-in-2012-to-have-syrias-assad-step-aside

   Nee, niet nodig, Assads regime staat toch op instorten en ach die paar doden die er nog gaan vallen is "collateral damage".

   Verwijderen
  3. Volgens de altijd "betrouwbare" MSM zou Assad het einde van 2012 niet halen, weet je nog. :-)

   Verwijderen
 2. Is dit gein of serieus?

  http://www.infowars.com/fake-petition-filed-to-ban-oktoberfest-because-it-offends-muslims/

  Het moet niet gekker worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Serieus. Op de ziel trappen van de Duitse bevolking. Net als dat ze dat gedaan hebben met ons sinterklaas feest. Het is het tegen elkaar ophitsen van bevolkingsgroepen. moslims en christenen mogen nooit samen optrekken tegen de regering.
   In Amerika zetten ze de zwarten op tegen de blanken en omgekeerd.

   Verwijderen
  2. Ik weet niet wat jij zou verstaan onder 'serieus', Joop. Maar de zaak is natuurlijk vrij helder. 'The usual suspects' hebben al vele miljoenen uitgegeven om de moslims zwart te maken.
   En deze oproep maakt de moslims zwart. Bij de uninformed, en bij de mensen die doodmoe worden van al die immigranten en al die allochtonen. ( Wat ik best begrijp. Maar de vraag blijft altijd: Wiens plan was het om die immigranten hierheen te halen? Niet het plan van Turken of Marokkanen. Wij gingen ze vragen om te komen, en hebben vervolgens de deur wagenwijd open gezet.
   Wiens plan was het om Irak, Syrie etc kapot te maken? Niet van de mensen die nu vanuit de vluchtelingenkampen hierheen worden gestuurd. Die hadden ook liever nog in hun eigen huis gewoond. )

   Als je dus de wereld ten goede wil veranderen zal je die Usual Suspects moeten exposeren. Met naam en toenaam noemen. De Daniel Pipes van deze wereld, De Pamela Gellers en de Leon de Winters. https://www.americanprogress.org/issues/religion/report/2011/08/26/10165/fear-inc/

   En dan zijn er nog mensen die denken dat het om De olie' gaat. de olie is een dekmantel. Zelfs Alan Greenspan 'gaf toe' dat Irak wegens de olie was binnen gevallen. Nou, dan weet je het wel.

   Je hoeft het natuurlijk niet te doen. Als je laf bent en bang om voor antisemiet te worden uit gemaakt moet je het maar niet doen. Dan laat je gewoon je eigen kinderen en kleinkinderen naar de hel lopen. Dat is ook een mogelijkheid.

   Mag ik er even aan herinneren dat --toen deze lieden Rusland hadden veroverd en daar alle bestaande structuren hadden vernietigd ( adel en clerus) , dat er toen 60 miljoen mensen over de kling zijn gejaagd. Dàt is onze toekomst als deze idioten de macht krijgen.
   In Yuri Slezkine's boek 'The jewish Century' citeert hij Lev Kopolev ( schrijver en fanatiek communist). 'Waarom ging U bij de Oekraïense boeren hun laatste graan ophalen , zodat ze van de hoinger stierven? Kopolev schreef, ergens in de jaren 60 : "Het was nodig. Wij vervulden een historische taak."
   Hij had er geen spijt van. precies zoals mevrouw Albright achteraf geen enkele spijt heeft van die 500.000 Iraakse kinderen die ze de dood in joeg: "I think it was worth it." Later vertelde Carne Ross dat Saddam toen al geen WMD's meer had. De sancties voor Irak waren dus ook nog volledig ten onrechte. Het was dus een regelrechte moord op 500.000 kinderen.

   Verwijderen
  3. Jouw bron is Infowars.
   Alex Jones wordt vaak gezien als vriend van de joden. In elk geval spaart hij de joden heel erg. Zijn echtgenote schijnt joods te zijn.
   Er is een uitzending waarin Alex Jones David Duke ontvangt. Zie: David Duke Debates Alex Jones (8-18-15)
   Duke is een zeer goed geinformeerde anti-semiet.
   Ik heb slechts een stukje van de video gezien, maar het schijnt dat Jones ruimschoots verliest van Duke.
   Wel respect voor Jones dat hij Duke uitnodigde.

   Een snotaap met de naam Paul Joseph Watson is een beetje de opvolger van Jones, meen ik. Hij is heel duidelijk een moslim-basher.
   Ik denk dus wel dat Infowars een joodse outlet is, of is geworden.

   Verwijderen
  4. Jan, ieder topic dat hier verschijnt heb jij het over joden. Zelf ben ik geen jood, maar als er dan toch een verschil zou gemaakt kunnen worden tussen joden en moslims dan is de keuze voor mij heel gemakkelijk. Het katholieke geloof is deels gebaseerd op het jodendom, het oude testament is daar een goed voorbeeld van, zie Abraham die de 10 geboden 'in ontvangst' nam, waarop ook het katholieke geloof gebaseerd is.
   Bij de moslims ligt het een heel stuk anders. Mohammed was in mijn ogen niet meer dan een pedo die een kind van 9 tot bruid nam en haar "consumeerde" toen ze 12 was. Geen enkel meisje of vrouw heeft ook maar enigszins zeggenschap, ze worden eerder als tweederangs burgers gezien. Maken ze een fout kunnen ze worden gestenigd terwijl de mannen met 7 vrouwen mogen slapen, en zo zijn er nog voorbeelden zat.
   Het word tijd de film van Wilders weer eens boven water te halen, dan weten we weer wat ons, ongelovigen, te wachten staat.
   De joden zie ik ons land nog niet binnenvallen met de verplichting dat ik jood moet worden.
   Vaak heb je het ook over zionisten en dat is een ander verhaal waar ik me wel in kan vinden.

   Verwijderen
  5. @Jan Verheul,

   "Je hoeft het natuurlijk niet te doen. Als je laf bent en bang om voor antisemiet te worden uit gemaakt moet je het maar niet doen."

   Beetje kort door de bocht, Jan en een duidelijk teken dat jij niet weet wie ik ben. Ben jij de confrontatie met Likoed Nederland aangegaan (en tot op de dag van vandaag geen enkel antwoord heb ontvangen) of ben ik dat geweest? Je mag mij overal van betichten, zelfs van domheid, maar niet van lafheid. Ik weet ook dat Nederlandse politici weten wat er op 9/11 is gebeurd, ik zie ook dat er geen enkele Nederlandse politicus is die op het idee komt om de oorlog in Syrië te stoppen om de vluchtelingenstroom een halt toe te roepen. Maar wat doe je eraan als zij niet willen luisteren, Jan, of is het een vaag teken dat er in Nederland een VS/zionistenstaat Israël agenda wordt uitgevoerd en het maakt in dit geval niet uit welke partij je neemt? Wat is volgens jou de oplossing, Jan, 1789 met hooivorken, want de echte wapens hebben ze ons al uit handen genomen of blote handen werk?

   Verwijderen
  6. @Jan Verheul,

   Onder lafheid zou je ook het uit de weggaan van discussies met trollen kunnen noemen, daar was jij behoorlijk goed in of een uitnodiging plaatsen om op jouw blog te reageren. Nou, ik heb op één topic 7 reacties bij jou geschreven en er komt geen enkel antwoord op, dus waarschijnlijk interesseert het je geen ene fuck of jij bent ook overtuigd van 'jouw gelijk'.

   Verwijderen
  7. Reactie op Joop ( 22.59 uur)
   Joop, de reactie begon als reactie op jouw vraag 'Is dit serieus? '.
   Maar gaandeweg werd het meer een algemeen betoog. Helemaal niet op jou gericht, maar gericht op de vele mensen die zeggen de waarheid te zoeken, maar die terugschrikken om joden te beschuldigen. Willy van Damme en William Engdahl lijden ook aan dat euvel, zoals ik enkele dagen geleden schreef.
   De Saker geeft de schuld aan de Anglo-Zionists, maar duldt geen antisemitisme. Daar kan ik goed mee leven. Paul Craigh Roberts durft het ook vaker te benoemen. Ken O'Keefe windt er ook geen doekjes om. Etc.

   De echte oplossing is : schijnwerpers er op. Laten zien wie al die oorlogen veroorzaken, en waarom. Niks olie. Eretz Israel is het motief.

   Verwijderen
  8. Reactie op Matt (22.56)
   Ik voel me ook veel dichter bij de joden staan dan bij de moslims. Ik heb ook redelijk wat joodse trekjes en weet dat mijn grootouders, die hun slagerij in 'de jodenhoek' hadden, als joods werden beschouwd door de omgeving. Hoewel ze Christen waren uiteraard. Heel wat joden zijn gekerstend in de 18e eeuw.

   Verder: het waren joodse mensen die het Christendom hebben gesticht.
   Mogelijk dat ze volledig oprecht waren. Mogelijk dat het een doortrapte truc van 'the ususal suspects' was.
   Het is namelijk best slim om een religie te creëren voor jouw tegenstanders en in die religie te benadrukken dat je bij ruzie de andere wang toe keert. Dat is de essentie van het christendom: geen wraak, maar vrede.
   De joodse religie zegt: oog om oog, tand om tand.
   Enfin, het zou nuttig zijn als je Israel Shahak's boekje leest: Jewish History, jewish religion. Benieuwd of je dan nog zo pro joods bent.

   De joden hebben enkele malen in de geschiedenis het heft volledig in handen gehad: 1 In het boek Esther te lezen: in Perzie. (Kan fictie zijn)
   2. In het Pools -Litouwse-Ukraiense rijk van 1500 tot 1800.
   3 Tijdens het communisme in Rusland van 1920 tot 1948.
   Dat waren periodes waar het voor de niet-joden een hel op aarde was. Gaza is er niks bij.
   Luister eens naar een joodse deskundige, want die zegt precies hetzelfde: http://xevolutie.blogspot.nl/2014/12/427-yossi-gurvitz-when-israel-is-mighty.html

   Jouw beeld over de islam zal toch wel iets verder gaan dan de kind-bruid van Mohammed, hoop ik? Heb je enig idee over de rol van de vrouw bij orthodoxe joden? Weet je wat de invloed van de vrouw was in onze cultuur, tot voor 100 jaar?

   Fijn dat je Wilder's film Fitna in herinnering brengt: gemaakt en bedacht in Israel. Need I say more ?
   Nee, ik hoef niet veel meer te zeggen, want ik vrees dat het toch zaad op de onvruchtbare rotsen zal zijn, als ik jouw denkwereld goed inschat. Het ga je goed, Matt.
   ( Ja, mijn geduld is wat aan de krappe kant de laatste tijd.)

   Verwijderen
  9. @Jan Verheul,

   "Maar gaandeweg werd het meer een algemeen betoog."

   Ja, en ik kan geen begrijpelijk Nederlands lezen, wilde je dat zeggen?

   Je ziet een hoop dingen goed maar ook jij ziet een hoop evil over het hoofd, zoals een SS NAVO hoofdkwartier in Brussel. De naam "Svoboda" is door de neocons verzonnen omdat volgens de neocons de "Sociaal-Nationalistische Partij van Oekraïne", zoals Svoboda vroeger heette, weleens bepaalde sentimenten in Europa op konden roepen. En aangezien er in de VS ook een gebouw staat die ons doet herinneren aan een tijd waaraan wij liever niet aan herinnert willen worden en waarvan is aangetoond dat het ontwerp daarvan geen vergissing was, zou het prettig zijn als jij mij ook zou benaderen als een volwaardig iemand die alles op een rijtje heeft. Het is niet de intellectueel Jan Verheul, die na het verdwijnen van een paar trollen de wijsheid in pacht heeft en ons probeert te dicteren. Ook ik heb mijn huiswerk gedaan.

   Verwijderen
  10. Reactie op Joop 00.48 uur

   Joop, Joop, wat jammer nou dat je je zo snel aangevallen voelt, en dat je dat stokpaardje van die gebouwen in SS vorm maar niet achter je kan laten.
   Je moet in het leven accepteren dat alle geestverwanten wel een paar items hebben die geheel niet met jouw eigen ideeen overeen stemmen.
   Ik heb de grootste bewondering voor jouw belezenheid en je dossier kennis. Die is wellicht groter dan de mijne. Petje af. En dat meen ik.

   Dat ik niet op de trollen reageer is omdat het geen enkel nut heeft. In het begin heb ik ze de zaken uitgelegd, maar een paar weken later beweren ze weer dezelfde onzin. Heeft geen nut.
   Jij. Joop, vindt het heerlijk om met LGK te bekvechten. Je mist hem, ik weet het zeker. Dat mag best, maar het maakt de blog zo weinig leesbaar.
   Al die details: ik zou ze niet eens wìllen weten.
   Je kan toch niet langer dan 1 jaar gaan zeuren over een vliegtuig dat wat hoger vliegt dan beweerd werd?

   Ik wil het hebben over de Neocons die bakzeil halen in de VS: de joodse Lobby die de Iran deal van tafel wil hebben, en daar niet in slaagt. En wat dat betekent voor de joodse Lobby. Zal men nog wel naar Aipac's pijpen dansen in de toekomst? Of hebben ze nu hun hand overspeeld. Is de geest uit de fles?
   Dàt zijn interessante zaken.

   En die 7 reacties die je op mijn blog gaf: ik zou niet weten wat ik er op moest antwoorden. Ik heb wel de video met Sibel Edmonds bekeken. Haar info over Xinjiang vond ik interessant. En dat Amy Goodman betaald wordt door Soros wist ik ook niet. Ik ben een Edmonds adept. Maar dat betekent niet dat ik vaak naar haar luister. Ook James Corbett luister ik te weinig. Ik beperk me tot ICH en de Saker. En een beetje Stan van Houcke en Willy. En hier kom ik dan om het van me af te schrijven, zullen we maar zeggen.

   En ik ben wat zurig de laatste week. maar mag ik aub? Ben post een artikel zonder naam of bron. Dat kan toch niet ! Wat heb je daaraan?

   En Huub raadt ons een eye-opener aan: een teenager die het woord 'indoctrinatie' niet kan spellen. Wat is dat voor niveau-daling die we hier mee maken?

   Gelukkig hebben we nog enkele dossier-tijgers zoals jou, Joop. ( Vlei modus aan, ironie-modus uit.)

   Verwijderen
 3. Poroshenko Reveals the Real Reason US, EU Aren't Arming Ukraine
  US knows the weapons would promptly end up captured or smuggled into Russian hands
  http://russia-insider.com/en/politics/poroshenko-reveals-real-reason-us-eu-arent-arming-ukraine/ri9760

  Daar dacht ik ook aan toen de milita's bij Debaltseve ongeveer 80 repareerbare oekie tanks ophaalde die een paar miljoen per stuk kosten. LOL.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Terwijl er maar 5 door amerika gesponserde soldaten tegen IS vechten, meent Barry te moeten zeggen dat de russische taktiek om IS te verslaan niet werkt.
  Top US general: There are only 'four or five' US-backed Syrian rebels fighting
  http://uk.businessinsider.com/top-us-general-there-are-only-four-or-five-us-backed-syrian-rebels-fighting-2015-9?r=US&IR=T

  Nee, de taktiek van de amerikanen werkt. LOL. 5 soldaten, ik lig in een deuk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Dawg,
  Het is nog maar de vraag hoe lang de comex nog goud kan leveren aan de gene die hun opties of futures willen uitoefenen. De geregistreerde hoeveelheden comex voorraden raken op. Misschien hebben de dealers nog wat liggen, maar ik vrees het ergste.
  Comexodus: JPMorgan's Vault Is One Withdrawal Away From Running Out Of Deliverable Gold

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://www.zerohedge.com/news/2015-09-15/comexodus-jpmorgans-vault-one-withdrawal-away-running-out-deliverable-gold

   Verwijderen
  2. Ik ken de verhalen: 1oz fysiek ten opzichte van 200 oz open interest aan papier of zo. De vraag is natuurlijk altijd welke longs op de COMEX daadwerkelijk op uitlevering wachten en welke alleen maar op de prijsbeweging speculeren en net zo goed naar het casino hadden kunnen gaan.

   Toevallig las ik onlangs het volgende artikel:

   https://www.hollandgold.nl/nieuws/analyse-leverage-goud-comex-naar-nieuw-record/

   Daar wordt de krapte tegengesproken en gesteld dat er ten opzichte van de open interest veel voorraád is. Weet niet zo goed wat ik er van moet vonden. Verhoudingsgewijs ie er namelijk wel veel minder 'registered'. dan 'eligible'.

   Ik probeer al die doomporno een beetje te negeren. De fundamentals worden intussen niet beter. Onlangs was het Nederlandse bbp bijvoorbeeld terug op het niveau van 2008, maar de totale schuld was ondertussen ook met 60%-punt naar 350% van het bbp. Wereldwijd groeien de schulden gewoon sneller dan het bbp.

   http://www.mckinsey.com/insights/economic_studies/debt_and_not_much_deleveraging

   Kan dat moeilijk als een herstel zien.

   Verwijderen
  3. Inderdaad Dawg, de schulden zijn het probleem, als de groei stilvalt komen die naar beneden.

   Verwijderen
 6. @ Matt

  ....maar als er dan toch een verschil zou gemaakt kunnen worden tussen joden en moslims dan is de keuze voor mij heel gemakkelijk.

  En dat is misschien nu net de tragiek en het onheilspellende van dit moment. Hele bevolkingsgroepen voelen zich in een hoek gedreven, zich gedwongen partij te kiezen. Voor de één en tegen de ander. Zelf probeer ik altijd voor ogen te houden dat deze explosieve situatie geen ongelukkige samenloop van omstandigheden is, maar een bewust nagestreefde toestand. In die gedachte wordt ik alleen maar bevestigd als ik zie hoe politici en hun hoeren bij de MSM de door vluchtelingencrisis veroorzaakte verontrusting onder de bevolking maximaal exploiteren. Simpelweg door die verontrusting domweg te negeren.

  'k Kan me nog herinneren dat hare koninklijke overbodigheid Beatrix zo nodig omstandig met hoofddoekje en op kousevoeten door de moskeet moest schuifelen nadat Theo van Gogh was vermoorde door Mo B. Mooi hoor die 'solidariteit' met de moslims ( waarvan een flink percentage niet afkeurend t.o.v. de moord stond), maar ook een harde klap in het gezicht voor die Nederlanders die oprecht bezorgd waren over de schaduwkanten van de multikul en het wegkijken daarvoor door de maatschappelijke elite. Hadden de moslims echt reden om blij te zijn met deze Judaskus van Beatrix? Vraag het me af. Het enige wat al die talking heads die te pas en te onpas de multikul aan ons opdringen bereiken is dat het onderlinge wantrouwen tussen bevolkingsgroepen alleen maar toeneemt. En dat weten ze, denk ik zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dawg, bij mijn stelling om te kiezen bedoelde ik dat het kiezen is tussen 2 kwaden. Zelf ben ik Atheïst, want geen enkel geloof kan het bestaan van God aantonen. Alle geloven zijn door mensen met ieder hun eigen specifieke agenda opgericht. Je moet geloven omdat IK dat zeg......(...)
   Wat de vluchtelingen betreft, ik vind het jammer dat zo veel mensen erin trappen dat grote groepen ge(mis)bruikt worden om agenda's van duistere krachten uit te voeren. Voor mij persoonlijk; als ze mij niets opdringen doe ik dat bij hun ook niet, ik heb al heel wat discussies gevoerd afgelopen zomer en geen enkele daarvan is op ruzie uit gelopen.
   Zoals Jan afscheid van mij neemt door te zeggen dat zijn 'zaad' verspild is aan mij; hij me dus niet kan bekeren tot..., en daar pas ik voor.

   Verwijderen
  2. Matt,
   als jij jezelf al niet voor vol aanziet, waarom moet ik dat dan wel doen?
   Uitleg:
   Je schuift de schuld op 'Duistere Krachten'.
   Als je dan serieus in het leven staat, dan begint daar de arbeid: WIE zijn die duistere krachten? WAT is hun streven?
   Bij jou zie ik daar niks van. Geen poging zelfs. Geen serieuze kritiek op mijn beweringen over die serieuze krachten. Niet een poging om middels gedachtewisseling er achter te komen.
   Wat ik wel zie: een Matt die precies trapt in de propaganda van die Duistere Krachten. Je vindt dat Wilders' Fitna een terechte waarschuwing is. Je begrijpt niet dat het een onderdeeltje is in de moslim-bashing campagne.
   Dat had je al lang moeten weten.

   Kort samengevat: je bent nu al zeker een jaar hier actief, en je hebt de essentie van wat hier geschreven wordt nog niet opgepakt.
   Dan is mijn conclusie: Matt kunnen we niet helpen.

   Verwijderen
  3. @ Matt

   "Zoals Jan afscheid van mij neemt door te zeggen dat zijn 'zaad' verspild is aan mij; hij me dus niet kan bekeren tot..., en daar pas ik voor."

   Groot gelijk Matt. 't Zou te gek voor woorden zijn als ieder standpunt of gedachte de Grote Joodse Samenzwering zou moeten bevestigen of onderstrepen op straffe van diskwalificatie.

   Verwijderen
  4. Het schiet mij in het verkeerde keelgat dat Matt zijn heil zoekt bij Wilders.

   Wilders is tot en met een moslim-basher.
   Zij assistent Eliot Wagschal kwam direct uit de Israelische ambassade.
   Wilders stelde als kamerlid zulke gedetailleerde vragen omtrent wapens dat de AIVD hem er van verdacht voor Israel te werken.
   Wilder liep destijds meermaals per week de israelische ambassade binnen.
   Wilder kent de oud premiers van Israel allen persoonlijk. Ging jaarlijks naar Israel.
   Wilders' heeft geen democratische partij.
   Niemand eet officieel waar hetgeld vandaan komt. Maar algemeen wordt aangenomen dat het joods geld uit de VS is, o.a. van Aubrey Chernick , een joodse miljardair die ook Pamela Geller steunt, èn een rabbie in de West Bank die van mening is dat Palestijnse kinderen zomaar mogen worden gedood ( The King's Torah)
   Toen Wilders nog assistent was van de VVD fractie-leden heeft hij in een dronken bui tegen een collega verteld dat hij was voorbestemd om een rol te spelen in de Nederlands politiek. Israel had hem uitverkozen.
   De film Fitna is in Israel gemaakt, door mensen van daar.

   En dan komt Matt en die zegt: We moeten die film nog eens bekijken, want die moslims zijn misschien toch wel gevaarlijk.

   Ik wil je helemaal nergens toe bekeren, Matt.
   Ik zou willen dat je een ietwat verdedigbaar wereldbeeld nastreefde.
   Dat je op zijn minst je best doet om niet de slachtoffers als boosaardig te beschouwen. Daar zou je een beter mens van worden, lijkt mij.

   Je zou moeten weten wat Aipac doet, en wat hun macht is. Nu zie je wat Wilders doet, en voor wie hij werkt.
   Je behoort te weten dat ISIS en Al Qaida door de VS ( de Neocons dus) worden betaald en opgestookt.
   Maar dat alles weet je blijkbaar niet. Nee, je bent bang voor de slachtoffers: de vreselijke moslims komen ! Wilders had dus gelijk !

   De wereldpolitiek is niks voor jouw Matt.
   Je doet meer schade dan goeds. Je valt de slachtoffers aan en gelooft de daders. Wees humaan en zwijg. Von dem man nicht reden kann, soll man schweigen, zei Wittgenstein al. Hij zal er ongetwijfeld iets heel moeilijks mee bedoeld hebben, maar ik vind de zin zo ook al overtuigend.

   Verwijderen
  5. @ Jan V

   "Wees humaan en zwijg."

   Belachelijk. Je trekt een veel te grote broek aan.

   Verwijderen
  6. Vraagje aan Jan, als de film Fitna in Israël gemaakt is zijn dan de afgebeelde slogans, aanslagen en citaten uit de koran ook door Israël uitgevonden?
   En wat mijn wereldbeeld betreft, ik lees veel, zie ook dat er zionisten zijn die de macht achter de schermen voeren, zoals de haviken in de Amerikaanse politiek. Die NWO wat ze aan willen voeren zie ik nog niet lukken. De 50 rijkste families, waarvan inderdaad de meeste uit joden bestaan, zullen het nooit klaar krijgen om over de hele wereld te kunnen heersen.00,1% tegen 99,99% .Ze zijn er blijkbaar al 200 jaar mee bezig, hebben al zoveel oorlogen gevoerd en waar staan ze nu? De mensen worden stilaan wakker, mede dank zij internet,
   Wat ik me ook afvraag is hoe het eigenlijk komt dat er nog niemand bij die moslims heeft opgeroepen tot eenheid om de eigenlijke vijand, Israël, aan te vallen. Omdat Israël over atoomwapens beschikt? Ze kunnen zelf weleens net zoveel last krijgen van de fall out als hun buren.
   Trouwens, in het vorig topic heb ik al aangegeven dat de vluchtelingen zelf slachtoffer zijn van diegenen die hen ge(mis)bruiken. Hoezo berokken ik schade?

   Verwijderen
 7. Reactie op Dawg 00.27 uur.

  Ja, het wantrouwen neemt toe. De gewone Nederlander is het nu helemaal beu, al die gastarbeiders die dan allochtonen werden, en dan later asielzoekers en nu massaal als vluchteling op ons land af lijken te komen.
  En je kan het de mensen niet kwalijk nemen. Ze spreken hun talen niet,hebben veel eigen dagelijkse zorgen en denken dat onze media pluriform zijn en dus dat de waarheid wel bekend zal worden via de media.
  Ze zijn dus al die mensen die hierheen komen eigenlijk goed beu. Het wordt
  te veel voor ze.
  Dat is de situatie, volgens mij.
  De kans op onderlinge twisten en mogelijk erger, neemt dus toe.
  Dan doemen twee vragen op: is dit alles per ongeluk zo gebeurd, of is het geregisseerd? Zijn er mensen die dit zorgvuldig gepland hebben?
  Indien het gepland is: waarom ? Met welk doel?

  U moet voor uzelf het antwoord op deze vragen formuleren.
  Mijn kijk op de zaak zal U wel duidelijk zijn.
  Ik geloof niet in samenzweringen, in de zin van: een groepje gaat bij elkaar zitten en plant (bedenkt) de loop der geschiedenis.
  Maar ik geloof wel in een groep mensen met een aantal kenmerken:
  1. Slimmer dan de anderen ( als gevolg van een cultuur die selecteert op hoog IQ )
  2. Altijd in diaspora levend, als servicenomade, zoals Yuri Slezkine ze noemt. ( Zigeuners hebben dezelfde leefwijze, maar selecteren op 'bestand zijn tegen ontberingen.' )
  Ik kan de lijst nog langer maken. Doe ik nu even niet.
  Deze groep heeft een heel sterke lotsverbondenheid, een hoge in-group loyaliteit. Zekers als ze door de outgroup wordt aangevallen.
  Bij alles wat ze doen geldt de vraag: 'Is it good for the jews?' ( Het was U al duidelijk dat ik het over deze groep had, mag ik aan nemen.)
  Een pluriforme samenleving is altijd al goed voor de joden geweest, want dan zijn ze niet het enige buitenbeentje.
  Ze hebben dus altijd voor immigratie en 'grenzen open' gepleit. Lees daarover Kevin MacDonald.
  Mensen als Job Cohen zijn van de generatie die deze altruistische houding t.a.v. vreemdelingen echt oprecht menen. ( Hoewel Job nu juist de massa-immigratie iets beteugelde). Job meent het als hij thee drinkt met moslims.

  Wist Job veel dat hij instrumenteel was in de realisatie van Stap 1 van het plan: Verdeel , maak pluriform, zorg dat er groepen in de samenleving komen die echt van elkaar verschillen.
  Ook Leon de Winter schreef in 1994 nog een boekje waarin mensen als Janmaat werden aangevallen. Leon pleitte voor de komst van moslims. Volgens mij meende hij dat toen nog ook. met als idee: als er andere vreemdelingen in dit land zijn, dan vallen wij als joden wat minder op.

  Maar dan komt de omslag. Dan begint het te kriebelen. De joodse Lobby heeft de Amerikaanse buitenland-politiek stevig in handen. Ze voelen de macht van het grootse leger ter wereld, en ze weten dat ze daar veel mee kunnen aanrichten.
  Ze zouden er gemakkelijk àlle arabische landen mee kapot kunnen maken. Dat zou fantastisch nieuws voor Israel zijn. Dat profiteert enorm, maar krijgt niet de schuld.
  Maar je kunt alleen iets doen als het een nobel streven is, of als 'het volk' er achter staat. Anders krijg je echt opstand en gedoe. Dan houd je het niet in de hand.
  Dus de vernietiging van de moslimlanden moet 'een goede zaak' worden.
  Dan begin je om de moslims als geheel zwart te maken: het bekende moslim-bashen. Over Mohamed en zijn kind bruid. ( we lezen nooit voer de joodse wetten die sex toestaan met kinderen beneden de 3 jaar:http://www.come-and-hear.com/editor/america_2.html ). Etc. etc. etc. U weet zelf wel hoe de moslims gebasht zijn in de laatste 15 jaar.

  Tweede strategie was: na het verwijderen van de sterke man introduceer je jihadisten die de landen van binnenuit kapot maken. Zo lijkt het net alsof het eigen schuld is van de moslims dat hun landen kapot gaan.

  Tot zover de ellende in de moslimlanden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vervolg.
   Het lijkt er op alsof nu de aanval op de stabiliteit van onze landen is ingezet: de vluchtelingen wordt allerlei zaken in de mond gelegd die ons boos maken. Vandaag zei een man tegen mij: 'Die vluchtelingen gingen er van uit dat er hier een huis voor ze zou zijn. ze waren boos dat dat er niet was.'
   Ja, God mag weten wat men die arme drommels heeft verteld. Ze moeten toch een motief hebben gehad om de landstreek te verlaten ( een Turks kamp is niet ver van huis. Dan denk je er aan om terug te gaan zodra er vrede is. Maar naar Europa reizen is echt een flinke stap weg van je verleden.)

   Post is lang genoeg. Ik laat het er bij.
   Toch wil ik nog één keer Israel Shamir's boek citeren:
   "Welcome to the new world order, where mass media, a fully integrated public-opinion-forming machine of mind control had rendered the Left and Right obsolete and subservient to Zionism. Who are the people who own and operate this machine? Are they actually the Jewish Lobby? No, says Shamir. The formidable Jewish Lobby is just the visible tip of the iceberg, while below there are miles and miles of solid ice: media lords, chief editors, their favourite university pundits – in short, the Masters of Discourse.

   Ons wereldbeeld wordt dus niet alleen door krant-editors gevormd, maar ook door 'wetenschappelijk onderzoek' ( zoals: IQ bestaat niet. Rassen bestaan niet. ) en lieden als Tom Friedman die met hun spin de mensen àlles kunnen laten geloven. Goochelaars met woorden.

   Verwijderen
 8. Hallo Huib (?) ik wil je graag gratis als pdf mijn boek opsturen, misschien interessant... Je hebt je zo ingezet de laatste tijd..

  http://www.bol.com/nl/p/revolutie-door-schuld/9200000046390002/

  Ik hoor het graag.

  Mvg,

  Rein de Vries

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ok Rein, blikopnosjournaal@gmail.com

   Verwijderen
  2. Beste Rein,
   ik lees in de boekbeschrijving dat je op zoek bent naar wat Matt ' de Duistere Krachten' noemt: de mensen of groepen die de meeste macht hebben en dus het meest ons leven en de gang van de geschiedenis beïnvloeden.
   Dat is precies ook mijn zoektocht.

   Ik zie dat jouw boek ruim 500 pagina's telt, en ik heb al moeite met artikelen van 10 pagina's. Dat ga ik dus niet lezen. Het is bovendien uitverkocht, zo lees ik, terwijl het pas 1 maand geleden is uitgekomen.

   Ik zou je willen vragen: denk er eens over na om hier aan de discussie deel te nemen.
   Het liefst zou ik willen dat je mij met harde feiten corrigeert. Dan kan ik verder komen. Zo krijg is een steeds beter beeld van de werkelijkheid.

   Laat ons op dit blog toch aub geen mensen aanprijzen die niet weten hoe je 'indoctrinatie' spelt. Laat ons de lat wat hoger leggen. U kunt daar volgens mij een bijdrage aan leveren. En mijnheer Blik zegt dat er 2000 views per dag zijn, dus het bereik is redelijk groot.

   Groet, J V

   Verwijderen
  3. Ik heb niet altijd de tijd, maar heb hier in het verleden wel vaker gereageerd. Dat is soms moeilijk om door het grote kennisvacuüm dat heerst... Het heeft vaak geen zin: mensen hebben hun gedachten al opgemaakt en willen niet veranderen... Dat is namelijk toegeven dat ze al die jaren een leugen hebben geleefd en zijn voorgelogen. Maar ik zal toch proberen wat vaker te reageren..

   Verwijderen
  4. boek is overigens niet uitverkocht, moet als het goed is gewoon beschikbaar zijn.

   Verwijderen
  5. Dank voor het antwoord Rein.

   Het is heel natuurlijk dat een mens moeite heeft om zijn eigen mening te verruilen voor een betere. Precies om de reden die u geeft.
   Ik heb er zelf ook wel moeite mee. Maar ik heb er een soort trucje voor: Als alle correcte kennis die in mijn hoofd zit waarde voor mij heeft, en alle foute kennis ( zaken die ik anders zie dan ze werkelijk zijn) mijn opinies minder waard maken, dan is het juist heel nuttig om te ontdekken waar ik fout zit. Dan wordt je opinie juist waardevoller bij elke fout die je ontdekt.
   ( Het is van de falsificatie theorie van Karl Popper afgekeken, natuurlijk.)

   Bij enkele online verkopers staat: uitverkocht. http://www.wevervanwijnen.nl/revolutie-door-schuld-rein-de-vries-9789402135541.html

   Verwijderen
  6. Waar heeft blik zich vor ingezet?????

   -post opnieuw posten van vk account van Strelkov
   - beelden uit rusland met camera gefocust op tieten

   Ja, zinvol..............

   Verwijderen
 9. Olaf Koens moet zijn boekje verkopen: http://www.knack.be/nieuws/wereld/afscheid-van-rusland-correspondent-olaf-koens-wij-overschatten-het-belang-van-poetin/article-longread-605959.html?utm_source=Newsletter-17/09/2015&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RNBDAGKN&M_BT=6716180320614

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens Knack komt Putin niet één keer voor in het boek van Koens. Dat is natuurlijk waanzin. Hij schrijft over het Rusland dat hij kent, een al die jaren was Putin aan de macht. Er is in de wereld geen president die zo veel impact heeft als Putin, omdat hij veel langer aan de macht is dan presidenten in de VS, en omdat de man als persoon het grote verschil maakt. ( Ikhoud mijn hart vast als hij over enige tijd naar NY gaat).
   Er is vast niet éen artikel dat Koens schreef waarin Putin geen rol speelt.
   En nu heeft hij een boek waarin Putin niet voorkomt.
   Logisch dat de kkop luidt: Wij overschatten het belang van Putin" Koens kan geen ander motief bedenken voor deze omissie.
   Maar waarom deze vreemde lacune?
   Ik denk dat hij gezien zijn reportages alleen maar uiterst negatief over Putin kan schrijven. En dat lijkt me niet leuk als over enkele jaren zou blijken dat Putin een kanjer was, en algemeen erkend wordt als een groot staatsman die meerdere oorlogen verhinderde en zelfs The Empire een halt toe riep. ( Ik weet niet of dat allemaal zal gaan lukken, maar de kans is zeker aanwezig.)

   Verwijderen
  2. Er gebeurt hem niets Jan. Nucleaire bommen zullen vallen op de plaatsen waar de Rothschild- en de Rockefeller families zich bevinden.

   Verwijderen
  3. Oligarch,
   Ze hebben Kennedy vermoord, Ook Robert Kennedy. Martin Luther King. En volgens mij waren ze bezorgd over wat John Lennon allemaal kon gaan zeggen. Zou me niet verbazen als ze die ook uit de weg hebben geruimd.
   ( Jim Douglass toont aan dat er eliminatie teams worden opgeleid. Voor JFK waren twee teams. Hij zou in Chicago worden vermoord, maar een oplettende burger had de politie gebeld, en die brave dienders hebben de potentiele daders opgepakt.... Kan gebeuren. Als ze voor Kennedy al 2 teams hadden klaar staan, waarom dan niet voor een man als Putin ? http://www.amazon.com/gp/product/1439193886/ref=cm_cr_asin_lnk )

   Denk je dat ze moeite zouden hebben om Putin te elimineren?
   Het zou gigantisch veel problemen oplossen voor ze. ( Voor de hardliners in de VS. De Neocons.) Rusland zal ten prooi vallen aan interne strijd.
   Ze hebben het motief en de middelen en tot nu toe zijn ze er altijd mee weg gekomen.
   Waarom zouden ze het niet doen?
   Ze zijn nu ècht aan het verliezen: het Congres luistert niet meer naar Aipac.
   --
   Dat je zelf een atoombom op de Bankiers kwijt wil begrijp ik, maar jij hebt geen atoombom. Wie denk je dat de moed heeft om ze een haar breed in de weg te leggen?


   Verwijderen
  4. @Jan,
   Inderdaad, je hebt gelijk dat op dit moment alles door hun handen glipt en dat ze nooit de gewenste nieuwe wereld orde en wereld dominantie zullen realiseren.

   Maar vergeet niet dat de russen dit scenario van moord op Poetin al tot in de treuren hebben doorgenomen. De draaiboeken liggen klaar. (Overigens ook voor Obama.)Maar goed, als ze oorlog willen, dan moeten ze inderdaad Poetin vergiftigen of vermoorden. Poetin moet zijn eigen eten en drinken meenemen en hij moet constant door een leger van bodyguards omgeven worden.

   Verwijderen
  5. Nou jan
   Uw opsomming valt nogal in het niet ivm Rusland hoeveel mensen die hebben vermoord om de status qua te behouden

   Verwijderen
 10. Het is nog even wachten, maar zerohedge komt met een gerucht dat de fed negatieve rentes wil gaan invoeren voor 2015 en 2016.

  FOMC Stunner: One FOMC Member Forecasts Negative Interest Rates Are Coming To The US
  http://www.zerohedge.com/news/2015-09-17/fed-mouthpiece-confirms-fomc-concerns-global-market-turmoil
  De markt denkt er blijkbaar hetzelfde over. De US dollarindex daalt hard, de aandelenmarkten blijven goed liggen en de rente op het 10 jarige amerikaanse schuldpapier daalt ook flink.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL. Alle winst die de S&P had na de geruchten is weer weggegeven. Toch maar geen negatieve rente tarieven.? De dollar blijft wel zwak. LOL

   Verwijderen
  2. We zijn getuigen dat de aandelen beurzen dalen en dat ook de dollar daalt. Tot aan vorig jaar ging een daling van de beurzen altijd gepaard met een stijging van de dollar. De dollar was de safehaven voor onzekere tijden. Voor het eerst in 100 jaar is de dollar geen safehaven meer!. Ik ben bang dat de dollar niet meer te redden is als china en evt ook europa niet heel snel in chaos veranderen. (alhoewel de dollar op de huidige niveau's nog steeds erg sterk is, laten we dat niet vergeten).

   Verwijderen
  3. En waar daalt de dollar?
   Tegen welke munt?

   oli heeft werkelijk geen verstand van economie
   "een daling van de beurzen altijd gepaard met een stijging van de dollar."
   Dat is dus niet waar
   Een hypothese van oli die niet onderbouwd wordt en ook niet klopt

   Verwijderen
 11. Tsja, 't is Geen Stijl en dan nog wel Geert Wilders, maar toch. Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen maakte Wilders een geheime lijst van het COA bekend. Op deze lijst 119 locaties in Nederland waar de bouw van nieuwe asielcentra wordt voorbereid. (er zijn op dit moment 66 van deze centra over ons land verspreid)

  http://www.geenstijl.nl/

  Is er de afgelopen dagen nog aandacht besteed door de Staatsmedia aan deze plannen van het COA?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. U valt de slachtoffers aan, Dawg. U moet de daders aanvallen.
   Niemand van deze asielzoekers wil graag zijn land verlaten. Daar hebben 'luie denkers' zoals U hen toe verplicht. U bent niet de straat op gegaan om de Neocons te stoppen. Om Wilders te stoppen. Om de vernietiging van arabische landen te stoppen.
   Niks deed U.
   En nu vluchten die mensen , en nou gaat U klagen.
   U moet U schamen.
   ( U mag natuurlijk ook met een rebuttal komen, waaruit blijkt dat ik ongelijk heb. Dat kan ook. Maar zo niet: ga U schamen.)

   Verwijderen
  2. @ Jan V.

   Doe geen moeite mij het zwijgen op te leggen door me een schuldgevoel aan te praten. Heeft geen zin.

   Daarnaast: ik beschuldigde niemand. Ik stelde een vraag.

   Verwijderen
  3. Als de overheid iets onderzoekt betreffende een bouwplaats, doet men dat meestal 'in het geheim'. Om speculatie te voorkomen, en om onnodige onrust te voorkomen op de plaatsen waar de plannen niet door gaan (om redenen die tijdens zo'n onderzoek naar boven komen) , etc.

   Heb ik U daar ooit over gehoord? Is er ooit kritiek op deze werkwijze van de overheid ? Lijkt me niet.

   Maar nu het een asielzoekers-centrum betreft, wantrouwt U de overheid.
   Waarom? Omdat die centra niet aantrekkelijk zijn voor de bewoners in de omgeving?

   En als dat zo is: Is de overheid dan schuldig wegens haar werkwijze?
   Of zijn de asielzoekers schuldig omdat ze hierheen komen?


   Dawg zegt dan: "Ik beschuldig niemand. Ik stelde een vraag."

   Dat is dan heel vreemd.
   Waarom stelt U die vraag? Bent u even de weg kwijt?

   U behoort te weten dat dit soort plannen in de eerste onderzoeksfase altijd geheim wordt gehouden. Er is niks verdachts aan.
   Het is dus heel vreemd van U om die vraag te stellen.
   U wekt wel degelijk de indruk dat er iets onoirbaars gebeurt.
   (Maar gelukkig is daar Wilders ! Hij is de enige die de vinger op de zere plek legt. Dàt lees ik in uw post. )

   Ik blijf het herhalen: Die asielzoekers zijn uw eigen schuld.
   Zij zijn het slachtoffer, niet U.

   En bespaar me uw gladde taalspelletjes. Het kost me te veel tijd om ze te ontleden.
   Ik leg U het zwijgen niet op, ik vraag U zelfs om een rebuttal.
   En: uw vraag was onnodig, en wel degelijk bedoeld als een beschuldiging.


   Verwijderen
  4. @ Jan V

   Ik geef geen commentaar op en stel geen vragen over de planologische procedures die de overheid volgt. Ik vroeg of de staatstelevisie verslag heeft gedaan over de plannen van het COA die naar aanleiding van de uitspraken van Wilders op straat zijn komen te liggen. Moeilijk he?

   Verwijderen
  5. @Jan,
   Het gaat erom dat de MSM niet met koeie letters meldt dat er 119 asielzoeker centra worden gebouwd. "Blik op het nosjournaal"!.
   @Dawg Goede post.

   De globalistische agenda om de natiestaat kapot te maken. Dat zien we. Die asielzoekers zijn er al 4 jaar. Dit voorjaar mochten ze van de globalisten de oversteek maken. Ik heb het in het voorjaar al gezegd. Zie je al die vluchtelingen vanuit afrika naar ons toe komen. Dit is nog maar het begin. Ze komen met miljoenen. Hoe ze de agenda van de globalisten dienen (het zijn pionen) heb ik ook vermeld. Tuurlijk we zitten in een wereld crisis, overal ter wereld grijpt de armoe om zich heen. Die mensen zijn wanhopig. Het is allemaal het gevolg van het vernietigen van de natiestaat door de globalisten. Het creëren van chaos.

   Verwijderen
  6. LPG,
   Toen kwamen handelslieden en kapitaal naar Nederland.

   Verwijderen
  7. Je bedoelt trouwens 1600. Je geeft wederom aan niet geïnformeerd te zijn

   Verwijderen
  8. @ Oligarch 23.23 en @ Dawg.

   Voor de helderheid: Ook ik ben helemaal niet blij met de asielzoekers en met 119 nieuwe asiel centra.

   Maar onderzoek naar mogelijke bouwplaatsen worden nooit bekend gemaakt, en dat is maar goed ook.
   Wilders zat dus fout.
   Het NOS journaal zat dus goed door dit 'nieuws' niet te melden.

   Uw boosheid komt vermoedelijk voort uit het feit dat U helemaal niet blij bent met asielzoekers. Nogmaals: ik ook niet. Maar we moeten de VS de schuld geven, en niet de asielzoekers. En voor diegenen die nooit de VS hebben beschuldigd : die moeten zichzelf de schuld geven, want ze hebben dit alles mede mogelijk gemaakt. De asielzoekers zijn de enigen die GEEN schuld hebben, maar wel de grootste slachtoffers zijn.
   Een beetje discipline in uw denken, graag !
   Gooi de zaken niet door elkaar.

   Verwijderen
  9. Wilders: “Ik heb nog een lijst. De lijst van de gemeenten die een AZC dreigen te krijgen. Die lijst is geheim. Het COA hebben wij gevraagd met welke gemeenten ze in gesprek zijn. En die lijst weigeren ze te geven. Het COA wil die lijst onder de pet houden

   De regering moet zich schamen dat ze niet per ommegaande helderheid geven omtrent de lijst. Bestaat hij of bestaat hij niet.

   Jan ik heb in het voorjaar toch aangegeven dat we aan het begin staan van een miljoenen instroom. Die centra gaan er echt komen. De mensen mogen het niet weten. Want dan worden de mensen boos en faalt wederom de agenda van de globalisten.!

   Verwijderen
 12. Nexus heeft op "Bovendien" weer een prachtig artikel geschreven die de vinger op de juiste pijnlijke plek neerlegt. Het ondersteunt perfect mijn stelling dat de NWO nog niet van de grond komt.
  tttp://www.bovendien.com/categorieen/actualiteit/the-jack-is-out-of-the-box
  of klik de link
  bovendien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "NWO nog niet van de grond komt."

   Misschien omdat die niet bestaat???????

   Verwijderen
  2. LPG,
   George H.W. Bush New World Order Speech
   https://www.youtube.com/watch?v=txukr5zgHnw

   The promise and vision of the UN founders. UN founders zijn de zionistische anglo amerikaanse centrale bankiers maffia

   Verwijderen
  3. "Misschien omdat die niet bestaat???????"

   Waarom zegt een Amerikaanse senator dan dat Poetin de NWO heeft verraden?

   http://vineyardsaker.blogspot.nl/2014/06/very-interesting-admission-by-senior-us.html

   Verwijderen
  4. Vineyardfaker...yeah right...die geloven we...

   Verwijderen
 13. De NOS trekt meestal vrouwen en kinderen voor de camera, Waar hallen ze die toch vandaan?

  https://www.youtube.com/watch?t=5&v=B_LvFj0aO3Q

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL ik heb één hoofdoekje gezien en een croatische vrouw die aan het filmen was. Ja ja, deze mensen gaan niet meer terug en vermenigvuldig de aantallen maar met minimaal 4 als die mannen hun vrouwen en kinderen laten overkomen. Dit proces gaat door net zo lang totdat we net zo arm zijn als zij. ONE WORLD / ONE WORLD GOVERNMENT.

   Verwijderen
  2. Haal ze maar binnen. Ik vind eigenlijk dat iedere Europese burger minimaal 1 asielzoeker in huis moet nemen. LOL

   lalalalala. ik ben zo trendy en medelevend. Ik ga ze opvangen met eten en knuffels. Ze zijn goed voor de economie!. We kunnen ze goed gebruiken!. Er zijn nog heel wat naïeve Nederlanders die meegaan met de globalisten. Braaf zitten ze iedere avond voor het 8 uur journaal. Ik stel voor dat we een nationale immigranten dag gaan organiseren waarbij we de hele dag geld gaan ophalen voor de immigranten. LOL

   Verwijderen
  3. En wie gaat uw catheter vervangen als die vol is?

   Verwijderen
  4. Een paar oligarchen en de rest heeft niets te makken en moet als nutteloze eter snel sterven. Midden klasse foetsie.
   Ideaal beeld van de satanische Zionistische Anglo Amerikaanse centrale bankiers maffia

   Verwijderen
  5. "En wie gaat uw katheter vervangen als die vol is?"

   Voorlopig worden ze in de zorg met bosjes ontslagen en is er niemand meer die mij kan helpen als ik zorg nodig heb.

   Het geld was en is blijkbaar nodig voor de COA.

   Verwijderen
  6. Dus u vervangt zelf uw catheter?

   Verwijderen
  7. @ LGK

   Praat geen onzin LGK. Moslima's zullen heel ver uit de buurt van jouw ongelovige billetjes die ook nog eens van het verkeerde geslacht zijn blijven . Ik geef ze, zeker waar het jou betreft, groot gelijk maar daar gaat het hier niet om. Arbeidsmigratie is een slechte oplossing voor een niet bestaand probleem in Nederland.

   Tussen nu en het pieken van de vergrijzing in 2040 zal de het aantal inwoners van 67 of ouder stijgen van 3 naar 3,9 miljoen inwoners. Niet niks, maar sinds het begin van de jaren '80 hebben we als een groei van 1,5 miljoen 65 plussers naar het huidige aantal overleefd.

   http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/C4EDE847-BA55-447D-90F4-EB6CD281DB8C/0/pb12n073.pdf

   Het aantal inwoners in de beroepsgeschikte leeftijd (20-67) zal tot 2040 niet dalen, maar heel licht stijgen van 10.0 nu naar 10,1. Tekorten aan personeel zijn dus helemaal niet zo vanzelfsprekend als altijd maar wordt beweerd. Werkloosheid licht eerder voor de hand, zeker als je ook nog rekening houdt met zaken als stijgende arbeidsparticipatie en arbeidsproductivitieit.

   Daarnaast is arbeidsmigratie sowieso geen duurzame oplossing voor vergrijzing , want ook migranten worden ouder. Hierdoor herhaalt het vergrijzingsprobleem zich een generatie later op een hoger niveau.

   Verwijderen
  8. Laat ons niet vergeten dat door het opsouperen van wat een pensioenfonds had kunnen zijn, de overheid heel de bevolking bestolen heeft (http://www.1meikomitee.net/48-1.htm) en zelf het vergrijzingsprobleem gecreëerd (http://www.sdnl.nl/index1024.html ). We zitten niet alleen met een staatsschuld van ong. 60% van het BNP, maar ook die schuld aan de bevolking, die nu door de werkenden wordt afbetaald. Even schatten hoeveel dat is. Veronderstel ruwweg dat de levensverwachting gemiddeld 80j is, dat er in Nederland '14.7M personeelspensioenen (waarvan ong. 30% met aanvullend pensioen) zijn van gemiddeld 1000EUR/m en 400k staatspensioenen van gemiddeld 1300EUR/m. Veronderstel dat iedereen van 62 tot 80 op pensioen is, da's gemiddeld 19 jaar. Dan had Nederlands pensioenpot 9.5j x (1.7M x 1000 + 400k x 1300)Eur/m x 12m/j = 253 miljard groot geweest. Mits goed beleggen, 15-25 miljard /jaar opbrengst om rentelasten af te betalen. Geen vergrijzingsprobleem want babyboomers zijn pensioenpotboomers, die zouden met zijn allen hun EIGEN pensioenpot aangelegd hebben. De Nederlandse staat staat bij iedere Nederlander die op pensioen gaat ong. 230'000 EUR in het krijt voor het opgesoupeerde pensioenfonds alleen al. Welke georganiseerde misdaadorganisatie doet beter?

   Verwijderen
  9. @ Gabriel

   Pensioenen zijn een verhaal op zich. Staatsschuld en pensioenvermogen zijn in Nederland communicerende vaten. Door de 'omkeerregeling' (betaalde pensioenpremies zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen, pensioen wordt pas belast bij uitbetaling) verschuiven we in Nederland jaarlijks miljarden aan belastingen naar de toekomst. Rond 2008 was die latente belastingclaim nog zelfs groter dan de hele staatsschuld. Anders gezegd: zonder die pensioenregeling had Nederland, bij gelijkblijvende staatsinkomsten en uitgaven niet eens een staatsschuld gehad. Cor Mol schrijft op zijn site verstandige dingen over pensioenen en staatsschuld.

   https://cormol.wordpress.com/

   Zonder onze stelende politici en bestuurders had een fonds als ABP nu nog een dekkingsgraad van 160-170% gehad en was niet-indexeren van de pensioenen niet aan de orde geweest.

   Zie bijvoorbeeld:

   http://www.binnenlandsbestuur.nl/financien/nieuws/columns/overheid-plunderde-pensioenreserves-abp.443845.lynkx

   Vrees dat de pensioenroof door politici, bestuurders en andere topdogs slechts het begin is van een aantal onaangename verrassingen die ons nog te wachten staat als de wereldwijde schuldencrisis verder voortwoekert.

   Zonder deze toestanden had de boomergeneratie met gemak voldoende vermogen bij elkaar geharkt om z'n eigen vergrijzing te betalen zonder dat ten laste zou gaan van jongere generaties. Weer zo'n ínconvenient truth' die politiek en media trachten te camoufleren door bevolkingsgroepen tegen elkaar uit te spelen; in dit geval generaties.

   Verwijderen
 14. Ik zei toch dat Yellen niet zou "hiken". Onbetrouwbare kut globalisten doen altijd het omgekeerde van wat ze zeggen. Ze komen er mee weg omdat ze de msm controleren. Iedere hoernalist is bang voor zijn baantje.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @ oli

  Ik heb vandaag naar deze clip (=/- 20 min) gekeken waarin een poging wordt gedaan de werkelijke bedoelingen van het beleid van de FED te ontmaskeren. Interessant.

  https://www.youtube.com/watch?v=jt377DV2BKs&feature=youtu.be

  In deze clip wordt vrij overtuigend uiteengezet dat alle blabla over het rentebeleid van de FED alleen maar dient om te camoufleren dat er een gigantische bailout van het Amerikaanse bankenwezen gaande is. Ten koste van de reele economie. Nu wordt dat allemaal wel vaker beweerd, maar meestal blijft het dan bij een uitspraak die niet of nauwelijks wordt toegelicht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat is de reële economie in deze?

   Verwijderen
  2. De reële economie is de economie van het verdienen van inkomen met de productie van goederen en diensten. ('Main Street').

   Verwijderen
 16. Volgens de taxichauffeur zouden er nog wat maatregelen aankomen die de roebel verder onder druk zetten; in september zou het om russische maatregelen gaaan (renteverlaging?); in december vanuit de VS (renteverhoging in de VS?). Dan, dus rond dec-jan zou de Roebel zijn laagste punt gaan bereiken. Voor wat het waard is.

  Op dit moment, vrij 18-sep-2015 doet de $ 65 Rbl en de Euro 75 Rbl.

  Merk trouwens ook op als van Nieuwkerk zegt dat Jelle het leger in wil, Koens volledig serieus zich afvraagt of Jelle het Russische of Nederlandse leger in wil. Wellicht een teken dat het voor Koens zo vanzelfsprekend nog niet is om "angstig" te zijn voor de Russen.

  BeantwoordenVerwijderen