maandag 14 september 2015

Laurent Broyard: "Amerikanen en Europeanen steunen enkel Oekraiense leger"

Het is enkel het Oekraïense leger (dus niet het verzet van Donbass!) dat roekeloos bombardeert. De Amerikanen, samen met hun Europese slave partners pompen enkel geld in het Oekraïense leger. En niet zo'n beetje ook. Uitrusting, wapens, training. De Oekraïense economie is inmiddels ingestort. Maar dat deert de Amerikanen en Hans van B. niet. Democratie alleen in het vrije West Europa? Een lachertje. Aldus de Franse journalist Laurent Broyard. Toch een beetje ander verhaal dan wat ons ook in de Nederlandse democratische monarchie geschetst wordt...

34 opmerkingen:

 1. Zo zie je maar dat er ook nog journalisten zijn die de waarheid durven te vertellen.
  Petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Russia’s strategy in Syria ‘doomed to failure’
  http://www.euronews.com/2015/09/12/russia-s-strategy-in-syria-doomed-to-failure/

  Na een jaar lang (zgn) ISIS zonder resultaat gebombardeerd te hebben, laten de amerikanen nu weten dat de russische strategie tegen ISIS gedoemd is om te falen.

  MAAKT DIE OBAMA ZICH WEDEROM BELACHELIJK OF NIET ? WELKE MALLOOT MAG DE TEKST OP BARRY ZIJN AUTOCUE ZETTEN ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohhh, en wat is de Russische strategie dan?

   Verwijderen
  2. Daar gaat IS achter komen. LOL. Die worden uitgeroeid.

   Verwijderen
  3. "Ohhh, en wat is de Russische strategie dan?"

   De VS hebben géén idee maar @oligarch zou weleens 100% gelijk kunnen hebben. Waar de VS verzaakt daar mag Poetin de vuile zaakjes van de VS oplossen.

   http://www.aol.com/article/2015/09/14/russia-positioning-tanks-at-syria-airfield-u-s-officials/21235840/?icid=maing-grid10|htmlws-main-nb|dl2|sec1_lnk2%26pLid%3D-843654475

   Verwijderen
 3. Dr Tarpley
  Europe, Reeling Under Refugee Flow, Breaks with Absurd US Exclusion of Assad and Putin from Anti-ISIS Effort; Merkel Says No Syrian Solution Without Moscow; France and Germany Cooperating with Russia to Defeat Terrorists, Reduce Refugee Tide; Austria and Spain Welcome Moscow’s Role; Steinmeyer, Fabius, Lavrov Meet in Berlin Saturday; ISIS Czar Allen Rushes to London and Copenhagen to Save His Bankrupt Phony War Policy;
  Danger Grows in Syrian Mêlée: Obama Blusters that Russian Strategy is “Doomed to Failure;” Russia’s Lavrov Calls for Military Liaison To Avoid “Undesired, Unintended Incidents”; Moscow Deploys SA-22 Greyhound Missiles, Five Warships Plus Submarines on Maneuvers off Tartus; 200 Marines Ready Russian Airbase Near Latakia for Putin’s UN General Assembly Speech, September 28[i]
  http://tarpley.net/europe-breaks-with-us-exclusion-of-assad-and-putin-from-anti-isis-effort/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De naam 'Syrie' begint bij mij meer en meer associaties op te roepen met 'Serajevo' en 'Dantzig'.

   Verwijderen
 4. Via BouBlog kwam ik bij deze video van Ken O'Keefe terecht:

  http://www.boublog.nl/2015/09/11/ken-okeefe-praat-over-11-september/#more-21840

  911 False Flag – American Traitors & Mossad – Where are the Oath Keepers? – Ken O’Keefe duurt een uur en 36 minuten.

  http://www.boublog.nl/2015/09/11/ken-okeefe-praat-over-11-september/#more-21840

  Onderwerp van de video is 9/11. In een uitgesponnen intro demonteert Ken O'Keefe eerst een toespraak van David Cameron voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Ogenschijnlijk moeiteloos, maar dat komt eerder doordat O'Keefe uitstekend geinformeerd is dan dat Cameron niet een gelikte voorstelling geeft. Minder goed geinformeerde toehoorders pakt Cameron waarschijnlijk net zo probleemloos in. Toen ik naar de video van O'Keefe zat te kijken realiseerde ik me weer hoe kansloos 'truth, justice and peace' zijn zonder onafhankelijke en vrije nieuwsgaring.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier is trouwens de hele video van Ken O' Keefe in het programma Debate van het Iraanse Press TV en hij gaat behoorlijk los. Zijn 'tegenstander' weet niet waar hij het zoeken moet.

   http://www.davidicke.com/headlines/psychopaths-are-running-the-world-former-us-marine-blows-whistle-on-syrian-false-flag-and-exposes-real-agenda/

   Verwijderen
 5. And it's gone (original)
  https://www.youtube.com/watch?t=13&v=-DT7bX-B1Mg

  Plaat boeven die bankiers. Goede aflevering van south park. hehe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oligarch,

   ik ben bang dat je toch te positief over South Park denkt.

   Ik vind South Park een belangrijk onderdeel van de hersenspoeling.

   Wikipedia:" De tekenfilm is gericht op tieners en volwassenen, en niet op kinderen: geweld, grof taalgebruik en referenties aan seksueel gedrag worden zelden geschuwd."
   Dat is erg sluw; natuurlijk weten ze dat kleine kinderen beginnen te kijken zodra ze er iets van begrijpen.

   Het hangt soms aan elkaar van fuck's en gay en lesbian etc. Het lijkt soms porno zonder de beelden.

   Het ergste vond ik de Mohammed rel: toen de schrijvers van South Park werden bedreigd ( hen zou het lot van Theo van Gogh wachten als ze Mohammed zouden opvoeren in South Park).
   Het bericht werd in de hele wereld herhaald en herhaald.
   Het deed de moslims geen goed.

   Later werden twee zaken bekend (maar niet in de MSM natuurlijk, dus 99% van de mensen blijft met de negatieve moslim-ervaring zitten):

   1. Mohammed was eerder al regelmatig als figuur in South Park te zien. Niet één moslim had protest aangetekend.

   2. De drijvende kracht achter de bedreiging was Yusef al Khattab. En laat dat nou een joodse Settler zijn die zegt dat hij bekeerd is tot de Islam ! Hij heet Joseph Cohen. Hij heeft Revolution Muslim opgericht. http://en.wikipedia.org/wiki/Revolution_Muslim

   Joseph Cohen, verkleed als moslim, heeft 4 keer het wereldnieuws gehaald:

   1. Toen Al Khattab zei dat hij droomde van een atoom-paddestoel boven Israel.
   2. Toen hij de schutter van Fort Hood complimenteerde.
   3. In de Mohammed-South Park zaak.
   4. Hij sprak zijn vreugde uit toen Daniel Pearl was onthoofd.

   Verwijderen
  2. Jan, zo zie je maar dat een tekenfilm ook mensen aan het denken kan zetten. Daarom is dat nog geen hersenspoelen.
   Die paar afleveringen die ik gezien heb waren toch wel vrij anti Amerika, of er werd op zijn minst de draak mee gestoken.
   Over het grove taalgebruik ben ik het met je eens.

   Verwijderen
 6. Uit de Washington Post:

  The CIA spent $1 billion to fund early efforts to unseat Assad.

  https://www.washingtonpost.com/world/austria-shuts-down-parts-of-highway-near-hungary-to-stem-crush-of-migrants/2015/09/11/065d5b50-57f8-11e5-9f54-1ea23f6e02f3_story.html

  Waar bemoeit dat land zich toch altijd mee?! En Nederland gaat nog meer geld aan Offensie uitgeven omdat het in het verleden daarmee zulke mooie resultaten geboekt heeft. NOT.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blik,
   heb je betaald voor de Washington Post ?
   Ik kan het artikel niet lezen. Krijg een soort abonnementje opgedrongen ( 99 cent)
   Wil dat liever niet.
   Kun je het artikel hier niet plaatsen?
   1 miljard $ om Assad te verdrijven, da's niet niks.
   Wanneer werd dat geld er aan besteed?

   Verwijderen
  2. Ik heb het artikel hier gevonden:
   http://www.msn.com/en-us/news/world/frustrated-migrants-blame-us-for-their-predicament/ar-AAeboFI?li=AAa0dzB

   De WP bespreekt de kritiek die allerlei mensen hebben 'Dat de VS niet voldoende zijn best deed om Assad te verdrijven, en dat ze dus ook schuld hebben aan de vluchtelingen stroom."
   Dan komt deze passage:
   Officials in the United States call the criticism overblown. The CIA spent $1 billion to fund early efforts to unseat Assad. Others have argued that no one could have foreseen the magnitude of the war in Syria.

   Het blijft een zeer opmerkelijke uitspraak. 1 miljard $ besteed om Assad te verdrijven... Waar is al dat geld dan daadwerkelijk aan uitgegeven?
   hebben ze daar een officiele versie van ?

   Ik weet wel waar het aan is uitgegeven: steun aan jihadisten ( al dan niet Saudie Arabië). Maar dat kunnen ze officieel toch niet zeggen !
   Dus: waaraan heeft men 1 miljard besteed om Assad te verdrijven?

   Verwijderen
 7. Ha,ha. Als hele foute types als De Wijk en Van Baalen of Smeets GeenPeil moeten afbranden, weet je al ongezien dat je dit initiatief moet steunen:

  "Ondertussen stuurt deze elite wel hun minions op GeenPeil af, om wild op ons in te hakken: VVD Kamerlid Bas van 't Wout noemde ons in de Telegraaf "vrienden van Poetin", de door Brussel betaalde D66-columnist Marcel Canoy sprak van een "haatgevend referendum" en overheidsadviseur Rob de Wijk (D66) kreeg zelfs de zin "mensen die zich democraat noemen, moet je wantrouwen" uit zijn pen. Op Europees niveau liet Hans van Baalen (VVD66) zich gelden, door op NPO Radio 1 te beweren dat GeenPeil slechts wil "stoken". Daar moesten we, terwijl we terug dachten aan hoe deze corpulente VVD'er zij aan zij met eurodemagoog Verhofstadt met zijn mollige vuistjes stond te maaien op Maidan, wel even om gniffelen. NRC Sauerblad drukt zelfs een interview af met de Oekraïense MinBuZa Klimkin, waarin deze zijn vrees voor GeenPeil kenbaar maakt en de hoop uitspreekt dat de Nederlandse elite "robuust" genoeg is om zich te verweren tegen de roep om meer democratie. Hubert Smeets, de NRC-redacteur van dienst, is daarbij zelf ook niet terughoudend om GeenPeil te bestempelen als 'aanhanger op de flanken van Poetin' (pdf). Hoe krijg je het verzonnen."

  Jazeker, het staat er echt: Poetin. Als alle argumenten op zijn is die er altijd nog om de schuld te geven. Zit ook vast achter dat k-dt weer van de laatste dagen.

  Tekenen dus.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/09/geenpeil_wint_op_inhoud.html#comments

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dawg, ik heb ook getekend maar ik weet niet of mijn Belgische IP mee word geteld.
   En natuurlijk, als de onmacht zo groot is dat ze niet meer met deugdelijke argumenten kunnen komen geven ze Putin de schuld. Dit is net zo laf als het gemakkelijk is.

   Verwijderen
  2. In ieder geval bedankt Matt. Of het gaat helpen vraag ik me af, maar macht die niet gecontroleerd wordt corrumpeert. 't Is wel opvallend dat de diehard eurofielen zich bijna onveranderlijk ook in het kamp van de Poetin bashers en de burgerbombardeerders bevinden.

   Verwijderen
  3. Dawg, als je mijn link 'Libië' hebt gelezen weet je precies wie de krachten erachter zijn.

   Verwijderen
 8. Een ander topic, de nieuwe partij in Griekenland die volgens mij wel eens hoge ogen kan gooien. Ben benieuwd of dit ook in de MSM gaat verhaald worden want als je dit artikel leest krijg je echt zin om in eigen land een dergelijke partij op te gaan richten.
  http://www.sap-rood.org/griekenland-het-manifest-van-volkseenheid/
  manifest

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb de laatste dagen flink wat kritiek geuit op mede-reageerders hier.
  Toch hoop ik dat ik hen niet heb gekwetst.
  Het was goed bedoeld. Het ging zeker niet om het kwetsen. (Jammer dat er niemand zichzelf heeft verdedigd.)

  Maar Geen Stijl heeft als motto: Nodeloos Kwetsend.
  Ik vond het vaak heel leuk. En goed vakwerk. Erg grappig.
  Maar ik vind het wel de weg naar beneden: naar een nihilistische samenleving.
  De zwakken een beetje kapot stampen.
  Gewoon, omdat het kan. En omdat het kijkers trekt.
  Ik keek er wel naar af en toe, maar ook met enige afkeer.

  In mijn eigen vak heb je heel goede vakmensen en heel slechte. Maar het is niet zo dat de heel goede vakmensen het best zijn in small talk en in debatteren. Ik ken heel slechte vaklui die heel mooi kunnen kletsen en op de leek een prima indruk achterlaten.
  Geen Stijl haalt politici onderuit die geen vlotte babbel hebben. Die niet breed lachend zichzelf in de zeik laten zetten. Soms zijn dat toch de beste politici. ( Ik moet even aan Louis Van Gaal denken. )
  M.a.w.: Geen Stijl brandt mensen af die soms heel goed zijn. En wie bij Geen Stijl goed uit de verf komt is mogelijk een slecht politicus. Dat is nu precies wat de media niet moeten doen.

  Nu is Jan van Geen Stijl bezig met die actie.
  Hij wil niet nòg meer arme landen die mee gaan eten uit de EU ruif.
  Hij wuil de Oekraïnen niet bij de EU.
  Hij wil het zelfde als wij.
  OK.
  Maar zijn argumenten zijn niet mijn argumenten.
  Jan heeft helemaal niet in de gaten wie de drijvende krachten achter Oekraïne en hun EU lidmaatschap zijn. Dat zijn de Neocons.
  En of Oekraïne ooit lid wordt of niet: de neocons zal het volledig worst wezen. Die gaat het gewoon om de destabilisatie van Rusland.

  Ik zou veel liever zien dat Jan begreep wat er in de wereld gebeurde, en dat hij dàt aan het volk vertelde.
  Maar Jan snapt er niks van. Jan denkt dat de moslims levensgevaarlijk zijn en dat ze zelf naar Europa zijn gekomen. Niet waar, Jan. Jouw vrienden hebben de moslims hierheen gehaald. En ieder die daar tegen was werd door jouw soort media-machthebbers zwart gemaakt.

  Ik ga jouw petitie niet tekenen Jan, want je begrijpt helemaal niet wat er gebeurt. En je doet ook niet je best om dat te begrijpen. Veel goeds kunnen we dus niet van je verwachten. Dat je nu toevallig met dat referendum iets nastreeft dat in mijn straatje past is mooi, maar ik neem het je kwalijk dat je niet verder kijkt dan jouw eigen neus en jouw eigen belang.
  Zulke mensen zijn mijn steun niet waard, want veel goeds kan de wereld van hen niet verwachten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Jan V

   Je gaat principieel blijven, schone handen houden en ....niks bereiken. Er is veel waar de burgers van Europa van mening over verschillen, maar 99% van die burgers heeft als gemeenschappelijk belang dat de democratie hersteld wordt en dat betekent dat de macht van de eurocratie gebroken gaat worden en terug moet naar de burgers. Er is m.i. geen andere weg.

   Verwijderen
  2. Ik begrijp je, Dawg. Ik ben ook graag pragmatisch, en ben best bereid vuile handen te maken. ( Daarmee bedoel je in dit geval: een initiatief steunen , ook al wordt het gepromoot door iemand die niet OK is, gewoon omdat het resultaat ( de EU verhinderen uit te breiden) nodig is.
   Toch voel ik er nu helemaal niks voor.
   De manier waarop de mensen van Geen Stijl in het leven staan staat me te veel tegen. Ik strijd wel op mijn eigen manier.
   Maar als anderen wel de keuze maken om te tekenen, zal ik die er zeker niet op aan kijken.   Verwijderen
 10. BUK verhaal definitief in de vuilnisbak:
  http://www.docdroid.net/Olszg0K/launch-spot-by-numbers.pdf.html

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Voor veel mensen een eye-opener en hopelijk; dat het mensen aanzet tot nadenken. Nadenken en achterdochtig zijn, zelf proberen waarheden te vinden; "wetende dat andere mensen je proberen te manipuleren, al dan niet met valse verdraaide argumentatie". Politiek en media, waar vaak financiele krachten achter zitten. Bijvoorbeeld; "Reuters is gekocht door Rockefeller"; een nieuws bureau, waar feitelijk al een voor-selectie plaatsvindt; waarop weer veel nieuws-sites zich baseren, immers "echte journalisten", (die zelf in deskundigheid op onderzoek gaan), is niet meer, (ze zijn te duur). En ook worden overstemt, (in hoeveelheid en verdraaiingen), door betaalde media, (of mensen/journalisten met een stille eigen agenda).

  Een meer aannemelijke visie op het 'vluchtelingen probleem' 'de eindeloze vrees voor de Islam, en hoe deze voor ons gemaakt word' en 'de vuile spelletjes van overheden'.

  https://www.youtube.com/watch?v=AU-a1EKJfEw

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je het echt allemaal wilt begrijpen, moet je het boek van Jacques Pauwels lezen: http://www.jacquespauwels.net/de-groote-klassenoorlog-1914-1918/
   Het gaat vnl over WO1, maar de gruwelijke spelletjes van de heersende elite hebben nog steeds hetzelfde doel en dat is zelf in het zadel blijven ten koste van alles.

   Verwijderen
  2. Economic Freedom of the World -fraser institute.
   http://www.freetheworld.com/2015/economic-freedom-of-the-world-2015.pdf

   We staan nummer 30 op de lijst.
   Roemenië is het eerste EU land op de 17th plaats.

   Dat zegt alles lijkt me.

   Verwijderen
  3. Huub,
   ik vind het heel sympathiek van Oligarch dat hij je complimenteert met het filmpje van deze jongeman Brian Sevintin, maar ik zou zeggen: laat hem tegen zijn leeftijdgenoten spreken. Hij heeft 900 views in 2 dagen, dus hij doet iets goed.
   Maar hij heeft nog een lange weg te gaan. Zijn analyse blijft op honk 1 steken ( 'Het gaat allemaal om de olie') . 'Alle banken zijn van Israel' .... dat zou ik zelfs niet beweren.
   Toen hij het woord indoctrinatie consequent als 'indoctinatie' ( zonder r) begon uit te spreken ben ik maar opgehouden met kijken.
   Prima filmpje, voor zijn leeftijdgenoten, maar voor de lezers van Blik toch een gepasseerd station, mag ik hopen.

   Verwijderen
 12. Ben en Huub, mooie bijdrages.

  Vladimir- Big Stalingrad voor Turkije als ze hun steun voor ISIS niet stoppen- Poetin
  Volgens ingelichte bronnen zijn dit de zaken die Poetin oa in gang gaat zetten.

  “Putin will most likely be in New York between September 28 and September 30 for his address to the United Nations General Assembly. On September 28, he is reportedly planning to deliver an address, which will (1) Condemn the unilateral sanctions by the United States and the European Union as measures in violation of international law and the United Nations charter; (2) Putin will call for a worldwide military coalition against ISIS; and (3) Putin is also expected to make some comments about the Donbas (Donetsk and Lugansk People’s Republic) and about Syria. On September 30, Putin will act as chairman of a session of the United Nations Security Council [since the rotating presidency of the UNSC falls to Russia during this month of September] and will announce the commitment of the CSTO against ISIS, with or without the United States.”

  http://tarpley.net/obama-must-welcome-russia-and-work-with-assad/

  BeantwoordenVerwijderen
 13. he U.S. intelligence documents not only confirms suspicions that the United States and some of its coalition allies had actually facilitated the rise of the ISIS in Syria – as a counterweight to the Syrian government of President Bashar al-Assad- but also that ISIS members were initially trained by members and contractors of the Central Intelligence Agency at facilities in Jordan in 2012.
  http://yournewswire.com/declassified-documents-obama-ordered-cia-to-train-isis/

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Rapportage uit de Krim:
  I am very familiar with the penninsula as I have been spending Summers here almost every year for a long time. The unlawful transfer (no referendum, not abiding to the USSR constitution) of the Crimean Autonomous Republic by Khruschev from the Russian Federate Republic to Ukrainian Republic within the USSR was not felt as acutely by the Crimean people as the forceful Ukrainization after the collapse of the Soviet Union. For 22 years Russian speaking Crimeans were forced to translate the documents, signs to Ukrainian. Not in the past, not now one can hear Ukrainian being spoken as all people including Crimean Tatars (and other minorities) speak Russian. I knew before my trip here about people's joy over reunification with Russia and it has been confirmed even further. The sense of relief that Crimea is finally Russia is palpable when you see Russian flags on homes, stickers on cars, etc. Sanction affecting people's lives as one cannot use foreign credit cards here, but in spite of all this people are happy. The sense of relief. I am often asked what the Western press writes about Crimea and when I tell about all the"empty " beaches, guns, fake referendum results, people are bemused. One girl who was born and raised in Crimea said that she does not know how to use guns, but if necessary to protect her land against Kiev's junta, NATO, she is willing to die.

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben, zonder bron of auteur heeft deze getuigenis natuurlijk weinig kracht. Iedereen kan die tekst verzinnen.
   Als je zoiets plaatst moet je er volgens mij wel bij zetten waar het gepubliceerd is, en door wie of wat voor persoon het geschreven is.

   Verwijderen
 15. Ukraine Anti-Corruption Official Arrested for… Corruption

  Employees of the Security Service of Ukraine (SBU) and the Prosecutor General’s Office have arrested the head of the central office of the State Employment Service, Yaroslav Kashuba, the SBU press center has reported. He is charged with bribery.

  http://russia-insider.com/en/politics/ukraine-anti-corruption-official-arrested-corruption/ri9750?utm_source=Russia+Insider+Daily+Headlines&utm_campaign=1bf8dacef7-Russia_Insider_Daily_Headlines11_21_2014&utm_medium=email&utm_term=0_c626db089c-1bf8dacef7-227204805&ct=t(Russia_Insider_Daily_Headlines11_21_2014)&mc_cid=1bf8dacef7&mc_eid=43ac49213f

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen