dinsdag 19 augustus 2014

"Vijf doden bij bombardement van de Junta uit Kiev in Makeevka, Donetsk"

English Summary below. We horen nu al voor bijna de tweede dag op radio 1 over geruchten van een beschoten bus vol met vluchtelingen. Het bericht komt van de Oekraïense authoriteiten. En het verzet zou het gedaan hebben. De NOS neemt het over zonder ook maar een enkel bewijs gezien te hebben. Voegt wel netjes toe -dat moet ook gezegd- dat het verzet het ontkent. Maar je vraagt je af: "Waarom zo'n compleet onbetrouwbaar verhaal, als er elke dag meerdere met beeldmateriaal ondersteunde oorlogsmisdaden te rapporteren zijn?". Enige is natuurlijk wel dat het vrijwel altijd om oorlogsmisdaden van "de junta" uit Kiev gaat, en het andere "enige" is, dat ondanks het vrij overtuigende bewijsmateriaal, er bijna nooit over gerapporteerd wordt op radio of tv.

David Jan Godfroid(NOS) "Op Slot"

David Jan Godfroid komt met zijn laatste verslag uit Donetsk met een technisch natuurlijk mooi gemaakt document, maar informatief duidt hij helemaal niks. "De Volksrepubliek die Pro-Russische seperatisten hier hebben uitgeroepen is goeddeels verlaten. De deuren zitten op slot". Het mogelijk linken van Poroshenko en Kiev aan die situatie zit ook aardig op slot.

Dus daarom, nog maar een keer zo'n filmpje, van vandaag 19-8-2014, Makeevka, een voorstad van Donetsk, speciaal voor Radio 1, NOS en nieuwsuur. Mag zo gebruikt worden. Vertaling krijgen jullie gratis. Het is 18+. En behalve Radio 1 en NOS, raad ik niemand aan te kijken.

NL + ENG Subs

English Summary

Five peacefull civilians killed by again another "Junta" warcrime bombardment. Interesting about Dutch media is they hype the unconfirmed rumours from a not having proved to be a very reliable source like the Ukrainian authorities, and completely ignore the daily quite well documented warcrimes the Ukrainian army is committing. Above is Makeevka, Donetsk, today, 19 August 2014. 18+.

3 opmerkingen:

 1. 20.08.14 1:26 мск. Сообщение от Олега Царева
  Только за сегодняшней день в результате тяжелых боев под Донецком погибло 483 украинских военных и более 700 раненых. Рано или поздно украинская власть ответит за погибших со всех сторон".

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 20.8 Bericht van Oleg Tsarev, (ex-?) Parlementslid Partij van de regionen, gelieerd aan het verzet.
  "Alleen vandaag, als gevolg van de hevige gevechten zijn bij Donetsk 433 Oekraiense soldaten omgekomen en meer dan 700 gewond. Vroeg of laat gaat de oekraiense macht verantwoordelijkheid dragen voor de doden aan beide zijden. Gegevens afkomstig uit afgetapte gesprekken van de Oekraieners."

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Amerikaans-Oekraiense Franco, die als vrijwilliger streed aan regeringszijde is omgekomen volgens berichten van gisteren http://korrespondent.net/ukraine/events/3407949-v-boiakh-pod-ylovaiskom-pohybly-amerykanets-franko-y-muzh-zhurnalystky-skoryk

  BeantwoordenVerwijderen