woensdag 13 augustus 2014

Verzet Noworossiya schakelt 12 Prawi Sector leden uit 12-8-2014

ENGLISH INFO BELOW.

Een bus met Prawi-Sector leden was op de route Mariopel-Donetsk toen zij het vuur openden op een door het verzet bemande blok-post. Het verzet beantwoordde het vuur en doodde daarbij 12 Prawi-Sector leden. Enkele konden ontkomen. Aan de zijde van het verzet was één gewonde. De Prawi-Sector leden waren onderdeel van het Dnjepr-2 bataljon, geleid door Parlementariër extremist Dmitri Jarosh en gefinancierd door olicharg en gouverneur van de regio Dnjepropetrovsk, Kolomoiski. Het verzetslid aan het begin van de video: "Ze kwamen naar ons territorium en wilden vechten. Dat hebben we beantwoord. Het enige wat ze kunnen is op burgerdoelen schieten. Ze waren allemaal bewapend." Dmitri Jarosh heeft de verliezen toegegeven op zijn Facebook pagina.

NU: gevechten Stepanovka

Op dit moment zijn er gevechten gaande bij het dorp Stepanovka, waar de Nazguardia een stormaanval heeft uitgevoerd. Ze hebben daar aanmerkelijke verliezen opgelopen. Ze maken massaal gebruik van geavanceerde artillerie zoals multiple rocket launchers. Bron: http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_11791

Cynisme Oekraïense media kent geen grenzen

Dezelfde bron, Strelkov, meldt ook dat de Oekraïense media cynisch de beschieting van het dorp in de schoenen tracht te schuiven van "Russisch Grad", daarbij foto's tonend van verwoeste huizen als gevolg van een eerdere beschieting door het Oekraïense leger.

Het belang van Stepanovka is groot in verband met de ligging ten opzichte van de grens met Rusland. 11 Augustus heeft het verzet een Uragan installatie van de Oekraïense strijdkrachten vernietigd.

Ondanks de overmacht aan mensen (vaak 2:1) en materieel (10:1) die het Oekraïense leger heeft ten op zichte van het verzet. slaagt het verzet er regelmatig in successen te boeken. Een vertegenwoordiger van het verzet heeft de politiek van het Oekraïense leger gisteren nog met één woord beschreven: "Vleesmolen". "Als wij een eenheid vernietigen, worden er gewoon weer nieuwe soldaten op ons af gestuurd, en weer, en weer." Ondertussen lijkt bij Donetsk dat het Oekraïense leger steeds dichter bij de stad komt.

Hoe verklaart zich het relatieve succes van het verzet?

Een terechte vraag. Het antwoord zit 'em in een aantal factoren: 1. Fighting spirit is bij het verzet hoger. Ze verdedigen hun grond tegen een indringer die vaak ook alleen maar onder dwang op pad is gestuurd. 2. Plaatselijke bekendheid met terrein. Het verzet bestaat voor 90% uit lokale bevolking; die hebben natuurlijk het voordeel elk doorgangetje, elk schuilplekje te kennen, ten opzichte van een tegenstander die zich op onbekend en hem vijandelijk terrein bevindt. 3. Taktisch inzicht Strelkov tegenover de op Amerikaanse leest geschoeide strategie van het Oekraïense leger.

Laatste Nieuws 11:10 uur, 13-8-2014: Bij Debaltsevo schakelt het verzet 70 man uit van de strijdkrachten van de Kievse Junta, 2 pantservoertuigen, een blokpost en 2 vrachtwagens.

En verder...

... zijn de woonwijken van Kirovsk en Koeibishevsko in Donetsk met rocketlaunchers bestookt door het leger van de Kievse junta. Ook in Gorlovka en Mosino is een reeks objecten van de sociale infrastructuur vernield: een polikliniek, een kindergarten, de bibliotheek en enkele winkels. Er zijn doden en gewonden gevallen onder de burgerbevolking. BRON.

ENGLISH ARTICLE ON THE SUBJECT

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=7386352345872873380#editor/target=post;postID=2609086707486461160

Twelve Ukrainian nationalist fighters killed in separatist ambush

(Reuters) - Twelve Ukrainian nationalist fighters, battling a pro-Russian insurgency in eastern Ukraine, were killed early on Wednesday and an unknown number taken captive when rebels ambushed their bus, a spokesman for their group said.

The separatists opened fire on the bus, that was taking the men to fight just outside the rebel-held city of Donetsk, at the nearby village of Mandrykino, said a spokesman for Right Sector, extreme nationalists who are supporting government forces.

"They were taking part in a military operation early this morning near Donetsk and were ambushed. Twelve Right Sector fighters were killed," spokesman Artem Skoropadsky told Reuters.

It was the group's biggest single loss of life since violence erupted in Ukraine's Russian-speaking east in April, he said.

The unit had run into separatists unexpectedly because a government forces' push against the rebels in the last few days had moved them from their usual positions, he said.

"We have suffered terrible losses. We will avenge this," Right Sector leader Dmytro Yarosh said on his Facebook page.

Video footage from the scene showed the bodies of several fighters dressed in combat fatigues lying near a bus pock-marked on the outside by bullet holes and its windows shattered.

Right Sector played a big role in Kiev street protests early this year that toppled former Moscow-backed president Viktor Yanukovich in February, setting off a confrontation with Russia and sparking the worst Russia-West crisis since the end of the Cold War.

(Reporting by Natalia Zinets; Writing by Richard Balmforth; Editing by Louise Ireland)

9 opmerkingen:

 1. Hier ga ik niet eens serieus op in...totaal onbevestigde propaganda en het Westen haat druipt er vanaf. Enigste bericht wat er waar is is dat er 12 Oekraïense militieleden zijn gedood...voor de rest is het een en al verzinsel!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahahahahaha, maar je voelt je wel geroepen er op te reageren! Hahahahahahaha.

   Verwijderen
  2. @Anoniem 1547

   "Hier ga ik niet eens serieus op in"

   Dat is mooi, dan hoeven wij jou ook niet serieus te nemen.

   Verwijderen
 2. De trollen hebben je gevonden Blik. Je mag er trots op zijn want dat betekend dat je gevaarlijk voor ze wordt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Typische complotterredenatie...er wordt gereageerd dus je bent gevaarlijk...whahahahaha!! Nog erger als Micha Kat.

   Verwijderen
  2. Reactie? Welke argumenten had je dan, anonieme trol? Beginnen jullie nou zelf eens een blog in plaats van hier de dorpsgek uit te hangen., ik zal de eerste zijn die commentaar levert. Hier wel even de link naar jullie blog doorgeven graag.

   Verwijderen
 3. Whahaha Gerritje toch!!Wat laat jij je kennen...typisch een reactie die zou passen op een flutsite als KLOL...ow wacht, dit is een blog opgezet door 1 van de vaste lezers van KLOL. Dan weet je het wel, sprookjessite en scheldsite nummer zoveel waar je het nieuws (zeg maar gerust verzinsels) niet serieus hoeft en dient te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Anoniempje Achttien Honderd en Vier en Vijftig

   Je vindt het niet erg dat wij jou niet serieus nemen, toch? Jullie Anoniempjes reageren hier zo massaal dat ik besloten heb om jullie een nummer te geven op tijdstip van binnenkomst. Want dat zijn jullie hé, een nummer? Nu nog een robotstemmetje en je past precies in "het systeem".

   Verwijderen
  2. Hoe meer ik kijk hoe meer ik zie dat dit KLOL deel 2 is met mensen die klakkeloos Russische propaganda aannemen als zijnde de "waarheid", heb je kritiek kunnen ze daar niet tegen en schelden ze je verrot of noemen je "onderdeel van het systeem". Hoe zweverig wil je klinken?? Nog effe en hier komt de melding "Breaking: Oekraïense soldaten zijn echt aliens!!" Of "Poetin is de werkelijke redder van de Galaxy". Jullie zijn echt erg....
   Maar ga vooral door op deze manier, dan ziet iedereen hoe jullie met kritiek omgaan (niet dus, of jullie doen net als Micha Kat enorm zielig dat er AIVD-ers komen op jullie site). Want dat is het enige wat jullie kunnen; liegen, bedriegen, zielig doen en iedereen verrot schelden die ook maar 1 puntje van kritiek heeft. Tot zover het serieuze blog....ahum.

   Verwijderen