dinsdag 19 augustus 2014

"Ik heb de hel gezien", soldaten Oekraïens regeringsleger die het overleefd hebben, fysiek en moreel uitgeput

Translated by Vera Van Horne / Subtitles by Marcel Sardo Video ENG Subs. More info in English, HERE.

Meer slachtoffers dan in Afghanistan in 9 jaar.

"Als je de aantallen van slachtoffers vergelijkt, dan zijn er nu al meer gevallen dan in 9 jaar Afghanistan oorlog", aldus een soldaat in het bovenstaande filmpje.

Dat de aantallen slachtoffers, naast de burgerbevolking (circa 6.000) ook onder soldaten groot zijn had Parlementslid Victoria Shilova al gemeld. Zij sprak HIER van 11.000 vermiste soldaten en een totaal van 19.000 bestaande uit vermist en gewond.

"Als de Oekraïense authoriteiten spreken over "3", dan is het "30", als ze spreken over "5", dan is het "50"", aldus de eigen journalisten.

Wat en wie zien we op deze beelden?

We zien hier soldaten die, volgens een hit and run concept, op pad gestuurd zijn om het verzet te omsingelen en van de grens met Rusland af te scheiden. Een plan wat op een tekentafel in bijvoorbeeld Washington heel logisch lijkt, maar in de weerbarstige praktijk van Oekraïene anders uitpakte. Grote eenheden van het Oekraïense leger kwamen zelf in de val te zitten die ze voor de opponent bedacht hadden. Er is sprake van verliezen daar voor het Oekraïense leger van rond de 3-4.000 man. Alleen daar dus al, wat het "Southern Cauldron" genoemd worden, oftewel "een pocket". En die "pockets" lijken een terugkerend probleem, want ook op dit moment dreigen er voor het Oekraïense legers nieuwe "pockets" ("kotlets"). Deze mannen hebben geluk gehad (circa 1000 van de totaal circa 5000 vastzittende); zij zijn op het laatste moment door collega's vrijgemaakt die dan ook in de video bedankt worden. Dat is in dit geval dus geen cynisme maar gemeend.

Dat de berichten over de bloedbaden het enthousiasme voor de "ATO" niet ten goede komen, blijkt uit beelden zoals HIER. Uitspraken zoals die van Hans van Baalen ("Keep on Fighting") en het begrip van Frans Timmermans "Alle begrip voor doorvechten Oekraïense leger", zelfs over de lijken van de MH17 "om "hun" land terug te veroveren" komen niet uit de monden van de Oekraïners. Hoe verder van het bloedbad verwijderd, hoe minder problemen er met de oorlog lijken te zijn, maar zoals Victoria Shilova ook zei, de meerderheid van de Oekraïeners zelf wil deze oorlog helemaal niet.

Alexei Smirnov bericht verder

Alexei Smirnov, de vrijwilliger die we nog van het vorige artikel kennen, meldt in DIT bericht van gisteren 18 Augustus 2014, dat bij het evacueren van 56 mensen in een bus waar niet één raam heel van was, hij weer een scala aan rampen gezien heeft, waaronder een 3-jaar oud manneke met een losgerukt voetje en in Nowoswetlovsk hebben Polen twee verzetsleden opgehangen in de straat ter afschrikking, aldus Smirnov in dat bericht.

Onderstaand verse foto's van Suar Mogilie, geplaatst vandaag om 13:54, waar het verzet, volgens hun eigen zeggen de opponent slag toe gebracht heeft. Bron en meer foto's, HIER.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten