woensdag 13 augustus 2014

Wie zijn nou de terroristen? Oekraïense regering bombardeert Jasinowataja 12-8-2014.

Op het risico af dat de bezoekers van de site inmiddels een beetje moe worden van de doden en gewonden en de geruïneerde gebouwen, doen we toch nog een keer een rondje. Niet omdat we er geen genoeg van krijgen, maar omdat er toch nog mensen in de media een beetje smalend over doen: "ach, valt wel mee", "nou, Loegansk is wel zwaar hoor, maar in Donetsk heb ik net nog op een terrasje een biertje gedronken in het zonnetje".

12-8-2014 Als gevolg van een artilleriebeschieting van het Oekraïense leger op de stad Jasinowataya (Volksrepubliek Donetsk) lopen woonflats op diverse plaatsen schade op, alsook een goedernmarkt.

Natuurlijk vallen de bommen niet de HELE tijd, op het HELE gebied. Maar er zijn al bijna een miljoen mensen op de vlucht en de "regering" van Oekraïene adviseert eigenlijk iedereen maar op te hoepelen (en waarschijnlijk liefst nooit meer terug te komen; Premier Jatsenyuk heeft ze ten slotte "sub-humanen" genoemd, en wie naar Rusland gevlucht is mag sowieso een jaar lang niet terugkomen.) Het gerelativeer van het complete drama in de Donbass, waar het zo duidelijk is wie de agressor is (Regering Kiev), en wie het slachtoffer is (de hele Donbass), blijft opmerkelijk. Ook het complete negeren in de media van de naam "Petro Poroshenko", is opvallend. Zeker als je het afzet tegen het noemen van de naam "Putin" waar de mediamensen maar geen genoeg van lijken te krijgen. Ze lusten er wel pap van. Je mag inmiddels wel spreken in Nederland van een Putin-obsessie. Iemand zou het eigenlijk eens een dagje moeten turfen. Natuurlijk wordt ook nooit de naam van Obama genoemd als de chaos in Oekraïene aan de orde is. Stel je voor dat de Nobel Peace-price winnaar geassocieerd zou worden met de troep in Oekraïene...

Derk Sauer

Derk Sauer kwam gisteren nog voorbij op radio 1: "Ja, bij de Russen heerst wel een anti-westers "gevoel"". Het verhaal was dus dat het probleem is bij het "gevoel" van de Russen. Dus niet de daden van Poroshenko worden in de media beschreven, en dat zijn er nogal wat, maar het problematische "gevoel" wat de Russen daarbij hebben. Die vervelende Russen toch met hun anti-westerse houding! Is het dan alleen maar kommer en kwel? Nee, het lijkt of de media langzamerhand niet meer om het drama heen kunnen. De volgende stap, ik weet, het is geen kleine, maar als dan nog de link wordt gelegd van dit drama met het wanbeleid van Poroshenko, dan komen we wellicht langzaam ergens. En kunnen we daarna gewoon gaan praten over erkenning van de onafhankelijke staten DNR en LNR.

Jasinowataya Dinsdag 12-8-2014

Het Oekraïense leger heeft Jasinowataya, een noordelijke voorstad van Donetsk, dinsdag met Grad raketten beschoten. De markt is geraakt, waar we in de eerste video hieronder beelden van hebben met eigen vertaling en ondertiteling. Volgens plaatselijke bewoners is ook een studentenhuisvesting van een technische studierichting geraakt en omliggende 8 verdiepingen tellende wooncomplexen. Er zijn slachtoffers. Later in de avond is er nog een uiterst krachtige bom gevallen op Jasinowataya.

Bovenstaande video met Nederlandse ondertiteling. Wel even aanzetten met het knopje rechtsonder.

"De hele stad brandt"

12-8-2014 Als gevolg van een artilleriebeschieting van het Oekraïense leger op de stad Jasinowataya (Volksrepubliek Donetsk) lopen woonflats op diverse plaatsen schade op, alsook een goedernmarkt.

12-8-2014 Als gevolg van een artilleriebeschieting van het Oekraïense leger op de stad Jasinowataya (Volksrepubliek Donetsk) lopen woonflats op diverse plaatsen schade op, alsook een goedernmarkt.

Jasinowataya na een beschieting door het Oekraïense leger. 12-8-2014

ENGLISH SUMMARY

Jasinowataya, a Northern subburb of Donetsk is being hit by the Ukrainian Fascist Army. Appartments in various places and a local market have been dammaged, on 12-8-2014. Later that evening another very heavy bomb was thrown on the town. Who are the terrorists: Ukrainian government bombing, or Donbass people filming?

3 opmerkingen:

 1. Oeioeioei....Stemmingmakerij van de bovenste plank, je ziet een fotootje van een rokend gebouw en meteen is het "de hele stad brand". Beter voorbeeld van Propaganda kan je niet hebben.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. MSM Propaganda heeft veel slachtoffers gemaakt...jij bent er één van

   Verwijderen
  2. Ik zie de "MSM" het juist op dit moment vooral voor de BEVOLKING opnemen, en ze beschrijven hun leed en de verschrikkingen die ze ondergaan. Hier zie ik alleen "vijandelijkheden" beschreven van de "Oekraïense vijand". Dus rara wie zou ik meer vertrouwen???

   Verwijderen