vrijdag 8 augustus 2014

Nieuwsticker Vrijdag 8-8-2014

We gaan vandaag weer hetzelfde doen als jl maandag: De liveticker van vrijdag 8-8-2014. Oftewel, al het nieuws dat we tegenkomen (beetje relevant moet het wel zijn natuurlijk) plaatsen we hier zonder poespas met een kort commentaar op deze pagina. De pagina gaat dus regelmatig ge-update worden, en die updates worden Onder geplaatst. Kom dus regelamtig langs voor de laatste nieuwsberichten over de ontwikkelingen in en rondom Oekraïene.Preambule: Met dank aan Diewer hadden we het bericht van de Telegraaf over Igor Strelkov gekregen: http://www.telegraaf.nl/binnenland/mh17/22939920/__Waanzinnige_tirade_rebellenleider__.html?utm_source=t.co&utm_medium=referral&utm_campaign=twitter

In dat artikel gaat de Telegraaf los op Strelkov. Ze hebben blijkbaar eindelijk ook zijn Vkontakte pagina gevonden. Ze reppen over een "Rebellenleider, hoofdverdachte van de aanslag op de MH17" die "een waanzinnige tirade" zou houden. De Telegraaaf krabbelt dus alweer iets terug van hun eerdere chocoladeletters "Moordenaars". Nu is Strelkov nog "hoofdverdachte". Voor de Telegraaf. Wat de "tirades" betreft is het juist leuk te vermelden dat Strelkov juist expliciet een verordening aan zijn ondergeschikten heeft uitgevaardigd die het gebruik van scheld- en schuttingwoorden verbiedt. Hij eist van zijn mensen discipline in het taalgebruik. Hoe je je uitdrukt heeft een weerslag op hoe je je gedraagt en vice versa. Hij wil zich niet op het niveau begeven van de opponent. Probeert slachtoffers te voorkomen. Is niet uit op het doden van gewone soldaten. In het bijzonder de zogenaamde "srotshniki", dat zijn vaak jonge diensplichtigen die voor de leeuwen gegooid worden door het regime. Het vuile werk mogen opknappen. Die worden als het kan zelfs gewoon naar huis gestuurd. Hij is wel medogenloos voor: verraders binnen eigen gelederen en plunderaars. Daar zijn -als ik het goed begrepen heb- er recent 3 van geëxecuteerd. Ook is er geen pardon bij confrontaties met de Nazguardia (die usd$ 19 miljoen van het Pentagon gaan ontvangen, als het Congres het goedkeurt), dat is de medogenloze tak van het Oekraïense leger, voor Prawi Sector (the Right Sector), dat is de eveneens door de VS (zij het niet openlijk) gesteunde extreem geweldadige en nationalistische knokploeg (Denk ook aan Odessa 48 doden, onschuldige burgers), en geen genade voor officieren van de 25e luchtmobielle brigade die bij een dodenruil hem doodgemartelde lichamen hebben terugbezorgd. Het lukraak bombarderen van woonwijken waar we dagelijks meerdere artikelen over schrijven is -voorzover wij het hier kunnen beoordelen- het werk van het Oekraïense leger, dat doodleuk zegt dat "nooit te doen". Het feit dat Telegraaf, NOS, Volkskrant etcetera NOOIT die foto's en beelden tonen zegt eigenlijk al alles. Al die beelden en foto's van die gedode burgers (doet u een rondje op deze site als u hier nieuw bent; vaste bezoekers hoef ik geloof ik niks meer te vertellen), zou de Telegraaf die niet tonen als die op het conto van "de wrede rebellenleider" gezet zouden kunnen worden? David Jan Godfroid van de NOS probeerde het een keer met het bombardement op Gorlovka (Hirlovka) en viel opzichtelijk door de mand. Kortom, voor wie nog twijfelde over wie nou de burgerkiller is (ik twijfel zelf ook nog dagelijks), het grootste circumstantial evidence is het feit dat de media er (nagenoeg) niet over berichten, en het doodzwijgen! En daarom gooit de Telegraaf het maar op een "waanzinnige tirade", van een "wrede rebellenleider". Meer heeft de Telegraaf niet!!! We geven u de integrale Nederlandse vertaling van 23:30 uur donderdagavond 7 augustus:

Deelname van westerse landen in de burgeroorlog in Oekraïene, waaronder levende buitenlandse huurlingen en instructeurs

02:15 Bericht van het verzet van Noworossiya BRON: http://vk.com/strelkov_info

Als resultaat van het bereikte accoord uit "de Kotla" (het lapje land aan de grens met Rusland, waar een groep Oekraïense militairen in de val zit) worden al zwaargewonden afgevoerd. In ruil daarvoor zijn aan de zelfverdedigers van Novorossiya verscheidene artillerie-systemen ter beschikking gesteld: RCZO (raketsysteem als ik het goed heb), Zenit-raketsysteem "Osa", alsook 15 stuks pantser. Daarenboven, als onderdeel van het accoord, zal onder voorwaarde dat het verzet zich houdt aan de garantie de overgeblevenen van de Oekraïense eenheid in leven te laten, aan het verzet onweerlegbare informatie verwschaft worden over deelname van westerse landen in de burgeroorlog in Oekraïene, waaronder levende buitenlandse huurlingen en instructeurs. De laatsten waren ontwapend door Oekraïense krachten en gevangen gehouden in een poging de verspreide veldstaf van de 79e luchtmobiele brigade te vernietigen en hun leiding te liquideren. Volgens de woorden van de zich overgevende officier fungeerde dit incident als doorslaggevende factor bij de beslissing van de Oekraïense krachten om hun weerstand te staken. (Terugkomend op de preambule: Was dit nou een tirade?)

Verzet elimineert 4 Soldaten, waarvan 3 Nazi's

In de vroege ochtend van 7 augustus probeerden 2 Oekraïense tanks en enkele pantservoertuigen een door het verzet bemande block-post nummer 43 te doorbreken bij het stadje Snezhnoe. Het betrof overtuigde nazi's, te herkennen onder andere aan hun gele linten om de arm. Een ongewapende verzetsstrijder op leeftijd die zich niet op tijd uit de voeten kon maken, werd van dichtbij doodgeschoten. De block-post werd daarna weer ingenomen door het verzet, waarbij het de Oekraïeners lukte enkele gedode strijders mee te nemen. 4 Bleven op het slagveld liggen. 1 Srotshnik (een jonge soldaat, veelal dienstplichtig) de rest Nazguardia.

"Wat was nou het grote plan? Deze dode, toen hij nog levend was, heeft van dichtbij een oude verzetsstrijder doodgeschoten die zijn hand opstak" Het verzet merkt op dat dat de Nazguardia slecht gekleed en slecht geëquipeerd ging."

Verzetsleden aan het werk.

04:00 US missile cruiser gaat de Zwarte Zee binnen, om "de Vrede te bevorderen"

De Amerikaanse missile cruiser Vella Gulf "move swiftly...strike vigorously" is de Zwarte Zee binnen gevaren in wat de Amerikaanse marine omschrijft als een move om "vrede en stabiliteit in de regio te bevorderen". Moskou beschouwt dit soort acties als "offensief". Meer info, HIER.

11:39 Fotocorrespondern Andrei Stenin sinds Dinsdag 5 augustus vastgehouden
De ervaren fotocorrespondent (Egypte, Syrie, en in Oekraïene Slavyansk, Donetsk) van Ria Nowosti, Andrei Stenin, die met het verzet verslag deed van de oorlogshandelingen was sinds dinsdag 5 augustus 2014 verdwenen. Bronnen melden nu dat hij door leden van Prawi Sector uit een eenheid van de Nazguardia meegenomen is naar de Oekraïense veiligheidsdienst in Zaporozhe. Als er nieuws is over Andrei Stenin, melden wij dat natuurlijk. BRON.

12:09 Opnames beschieting Gorlovka 7 Augustus 2014 met RSZO "Uracan" "Kijk eens wat er gebeurt!" , "Wat een "bitches"", "Aksenovka en Mirni" (wijken van Gorlovka, "Mirni" ironisch genoeg betekent "vredig", "Oh mijn heer", "Wat een schepsels", "Coshmar - nachtmerrie", "Coshmar! Nachtmerrie!", "Mijn handen beven". Kortom, het is weer duidelijk waar de IMF gelden in geïnvesteerd worden: Democratiserings en vrijheidsbombardementen...

13:28 Twee Spaanse jongemannen in Donbass ter ondersteuning van de Donbass people
HIER meer info over de Spaanse steun voor de Donbass people.

13:56 Feyenoord speelt donderdag 21 augustius thuis tegen Zorja Lugansk

Een week later reist de Rotterdamse club af naar Oekraïene. De wedstrijd aldaar zal in Kiev gespeeld worden en dus niet in het door oorlog getroffen Lugansk. Lees HIER meer.

14:37 Bericht van journalisten via Strelkov van 12:17 uur

In de nacht van 7 op 8 augustus op basis van meldingen van burgers uit alle wijken van de stad (we nemen aan dat het over Donetsk gaat), waren inslagen te horen. Salvo's uit zware wapens en automatische opeenvolgingen. Het bepalen van de preciese locatie vanwaar de beschietingen werden uitgevoerd en waarheen, is onmogelijk gebleken. De toestand in Donetsk om 9:30 (10:30 MSK) blijft gespannen. BRON.

14:56 Bericht van Verzet Novorossiya 12:26 uur - Chemische transporten waargenomen

Vannacht zijn chemische transporten waargenomen onder Kramatorsk. Waargenomen zijn drie pantservoertuigen BRDM (?) voor chemisch transport, één radio-communicatievoertuig, containers en een vijftiental Hummers. BRON.

15:15 Bericht van Verzet Novorossiya 12:30 uur - Contolepost ontdaan van Oekraïense strijdkrachten

Gisteren is de zuivering uitgevoerd van het controle doorgangspunt "Dolzhanski" en nabijgelegen gebieden van gewapende Oekraïense strafeenheden. De eenheid "Prapor" heeft zijn militaire opdracht uitgevoerd, die gegeven was door de ataman (de commandant in Kazakkentaal) N.I. Kozotsinim. In de loop van de strijd, ter ontzetting van het contole doorgangspunt zijn twee stuks pantser vernietigd en een groot aantal levende krachten van de opponent. Op het moment van schrijven voltrekt zich de definitieve zuivering van troepen van de occupant en het ontmijnen van de belendende territoria. Om 22 uur en 30 minuten is op de controle-post "Dolzhanski"de vlag gehezen van het Donsk Kasaks Storm Bataljon. BRON.

15:38 26 Juli 2014. De economisch adviseur van Putin Sergei Glazjev stelt dat de MH17 een provocatie was aan het adres van Rusland om het Russofobe vuur verder op te stoken. Met dank aan Gretha. BRON.

16:07 Bericht van het verzet van 8-8-2014 15:56 Het verzet neemt oorlogstuig in beslag.

Het verzet heeft op dit moment circa 70 stuks oorlogstuig in beslag genomen welke in tact zijn van de Oekraïense strijdkrachten die omsingeld waren. Onder de troffeeën: tanks, pantservoertuigen, en raketwerpers "Grad". Een deel van het oorlogstuig was achtergelaten, een deel was overgedragen als wisselgeld voor het recht om uit de omsingeling te vertrekken. Het verzamelen en uitselecteren van het wapentuig vindt momenteel ter velde plaats, maar helaas is een groot percentage afgebrand en beschadigd, hetgeen reparatie vereist, of gaat alleen dienen voor reserveonderdelen. Onderstaand verse foto's van het zojuist verzamelde wapentuig uit de zuidelijke "kotla".


17:51 Ukraïense soldaten maken de balans op van hun verblijf in Donbass

Ze praten in de film over de 15e, dus het is mogelijk een filmpje van midden juli. Wel recent geplaatst.

20:00 VS schakelt GPS uit boven Moskou? 12 Vliegtuigen is het gelukt niet om te komen

Russische piloten berichten over een overweldigend uitvallen van het Amerikaanse navigatiesysteem GPS op het drukste moment in de regio van Moskou. Volgens experts zou het om een gevaarlijke hint vanuit de VS kunnen zijn die het GPS systeem beheren. De toevalligheid zou verrassend zijn omdat hij gebeurde na het verschijnen van informatie over een mogelijk sluiten van het luchtruim voor Amerikaanse en EU vliegtuigen. BRON.

20:12 Handelblatt geeft tegengeluid op alle anti-Rusland propaganda.

Handelsblatt vraagt zich af of de journalisten die de agenda volgen van het hysterisch tegen Rusland ageren ergens op de loonlijst staan. Details HIER. Maar er lijken meer kritische artikelen te komen. Zo is er dit bericht van Foreign affais die stelt dat de grootste vijand van Oekraïene, Oekraïene is. Details HIER.

20:26 Bericht van de stormgroep van het verzet met foto's

Als resultaat van een Blitz-aanval van de gespecialiseerde stormgroep van het verzet van Noworossiya is een pontverbinding ingenomen van de Oekraïense troepen. De opponent heeft serieuse verliezen geleden aan levende krachten en materieel.
Op de foto de pontverbinding en de verzetsleden.

20:45 Video van de installaties door het verzet overgenomen van het Oekraïense leger vandaag. Het gaat om Grad raketwerpers die op weg zijn naar de remise voor reparatie.

20:51 Video van het gevechtsvliegtuig, neergehaald door het verzet op donderdag 7 augustus "Ik film nu de plaats van het neervallen van het Oekraïense leger. Hij is neergehaald, gisteren, 7 Augustus 2014, rond de klok van 7 uur 's avonds. Het vliegtuig is gevallen tussen Yenakeevka en Rozovka. Nu zien we wat is overgebleven van de jongens die ons bombarderen en onze steden beschieten. Onze vrouwen, onze kinderen. Kijk eens wat er overblijft van jullie die dit doen."

21:30 Zojuist op BNR radio nieuws een bericht dat de computers van de terugkerende experts van de MH17 rampplek gecontroleerd moeten worden "want de Russen hebben er mogelijk spyware opgezet". Bron van dit nieuws wordt niet gegeven, maar we mogen vermoeden dat dit typisch zo'n persberichtje is vanuit Kiev, gebaseerd op niks. In plaats van dat BNR nou eerst die controle afwwacht - hoe lang kan dat nou duren?- en als je wat vindt, dan heb je eventueel nieuws, en als je niets vindt, heb je ook nieuws want dan is Kiev dus weer met valse beschuldigingen bezig. Maar dit bericht dat "de computers gaan gecontroleerd worden" is werkelijk weer een dieptepunt.

We sluiten de ticker voor vandaag af. Ik heb nu dusdanig nieuws, dat we daar een nieuw bericht voor gaan openen. Stay tuned en kijk maar over ongeveer een half uur rond 22.15 uur.

30 opmerkingen:

 1. Ahh weer fijne propaganda. Wat doen jullie hier in hemelsnaam nog?? Ga lekker in Moedertje Rusland wonen!! En kom ook nooit meer terug!! Maar ja, als jullie ook maar een beetje kritiek daar uiten op Poetin zijn jullie ook binnen een dag dood. Poetin houdt namelijk niet van kritiek, getuige dat er slechts een paar onafhankelijke kranten zijn die kritiek durven te hebben op het Russische regime! En dat die journalisten dat zeer vaak met de dood moeten bekopen doet jullie niks. Want poetin is toch een brave man??
  Das een doorgedraaide exKGB-agent die net als Stalin weer een groot Russisch Rijk wil en geeft geen moer om zijn volk. Als het moet dood hij miljoenen van zijn eigen volk, alleen maar om meer landen te annexeren voor zijn groot Russisch Rijk.
  Ach geloof die propagandamachine maar, jullie willen dus liever een dictator aan de macht dan zelfgekozen mensen, en democratie haten jullie. Prima, vertel dat de nabestaanden van MH17 maar eens. Die met een wapen geleverd door Poetin zijn vermoord.
  Ik kijk hier dus naar een site wat eigenlijk de NSB 2.0 is, alvast heulen met de nieuwe leider!! Want waar stopt Poetin?? Nergens, als hij nu stopt wordt hij als mietje gezien. Is ie al maar goed. Dus hij zal wel moeten blijven moorden anders is hij niet meer de sterke man. En held op sokken als hij is doet hij het niet zelf maar laat hij het zijn FSB agentjes opknappen. Strelkov die een persoonlijke vriend van Poetin is, en volbloed RUS!! Maar heej, jullie ontkennen lekker alles, want RT is de "onafhankelijke media". Whahahaha, echt niet wijs. DE staatszender van Poetin is dus onafhankelijk....droom lekker verder...maar ik ga hier niet meer reageren, want jullie slikken toch alles van het RT, zijn ordinaire landverraders, heulen met de moordenaars van 205 landgenoten en zijn nog te dom voor woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Cruelman: U bent ziende blind en horende doof, gezombificeerd en verkrampt van haat! Godzijdank zijn wij niet allemaal zo.

   Verwijderen
  2. De enigen hier vervuld met haat en die ziende blind en horende doof zijn zijn onder andere u. U bidt een dictator aan die geen reet geeft om mensen en de gehele wereld zo de afgrond mee intrekt.
   En als er een God bestond had die deze Poetin al lang gestopt!!

   Verwijderen
  3. https://www.facebook.com/TheOliverStone/posts/450028535129213?stream_ref=10

   Verwijderen
  4. Canada's Public Broadcaster, CBC, Is "Beyond Propaganda" on Ukraine War
   http://www.truth-out.org/speakout/item/25441-canadas-public-broadcaster-cbc-is-beyond-propaganda-on-ukraine-war

   nachdenKEN über: Stoppt Putin jetzt?! Spiegel-Redakteure hetzen mehr!
   https://www.youtube.com/watch?v=y_6Yh9zS41o

   Verwijderen
 2. Hier nog een informatief stuk over Strelkov: http://sputnikipogrom.com/angryrussians/17805/strelkov/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gatdarrie 'Cruelman' je doet je naam eer aan. Is het nooit in je opgekomen dat het enige dat 'wij' willen openheid en objectiviteit is? (of kun/wil je zover niet denken?)
  Alle vooroordelen die jij hier beschrijft komen we dagelijks tegen in de MSM en dáár moet nu eindelijk eens verandering in komen.
  Als jij met bewijzen kunt komen van alle beweringen die je hier doet ben ik de 1e om dat toe te geven, maar ik kan je alvast vertellen dat je dat niet gaat lukken.
  Nog een vraagje; Wat is een 'volbloed Rus?' net zoiets als een volbloed paard of een volbloed Dobermann?
  Dan nog een verzoek; zou je je smerige opmerkingen als NSB 2.0 en landverraders () op een andere site (die van de PVV misschien?) willen plaatsen, want je hebt geen idee waar je het over hebt en behalve dat het een smerige belediging en leugen is, is het ook een nogal dommige opmerking!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik trek die opmerkingen niet in, omdat jullie namelijk alles behalve objectief en open denken. Als jullie alles wat hier geschreven wordt (vertaald en gekopieerd van RUSSISCHE MEDIA en "alternatieve media") voor waarheid nemen en de MSM links laten liggen zijn jullie dus alles behalve voor openheid. Poetin heeft de lont gemaakt, het kruitvat gemaakt en ook nog eens zelf aangestoken. Het Westen deed niks, dat neem ik het Westen kwalijk. Pas nu het te laat is en 300 mensen onschuldig om zijn gekomen in MH17 onderneemt het Westen pas actie. Too little too late. Poetin kent alleen het wapengekletter, wij alleen economische maatregelen. Wie zijn dus de agressors?? Maar blijf vooral Poetin lekker knuffelen....

   Verwijderen
 4. @Cruelman: Je hebt helemaal gelijk. Weerzinwekkend hoe de maker van dit domme blog kritiekloos alle Russische propaganda zonder ook maar iets te verifiëren plaatst. En wat de NOS ermee te maken heeft is helemaal een raadsel.

  Walgelijk en hersenloos; andere wqoorden heb ik niet voor de verantwoordelijke van dit soort stupide schrijvelarijtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. "Stop-demonisering-Rusland"

   Flikker toch een eind op, Ruslan wordt niet gedemoniseerd, Russen worden niet gedemoniseerd.

   Waar haal je in vredesnaam de logica vandaan dat wij in Nederland Ruslan demoniseren. Alstublieft, haal eens adem, kijk naar je buren en denk nog eens na.

   Je hele betoog en naamgeving slaan als een tang op een varken.

   Verwijderen
 5. Beste Jasmijn,

  De enige van ons 2 die ik helder zie denken ben ik. Ga het hele verhaal maar eens na: de Oekraine, na de val van de muur gewoon een onafhankelijk land, wil onder druk van de bevolking meer toenadering tot Europa. Tot dan toe niks aan de hand, Janoekovitsj luistert ook naar zijn bevolking, onderhandelt met Europa en staat op het punt om begin 2014 een handelsverdrag met de EU te tekenen. Niks aan de hand, totdat Poetin, witheet van woede, Janoekovitsj op het matje roept en hem de onderhandelingen met de EU laat stopzetten. Om vervolgens een handelsverdrag door de strot van Oekraine te duwen met Rusland. Dat schiet de bevolking van Oekraine in het verkeerde keelgat en ze gaan demonstreren en eisen het vertrek van Janoekovitsj. Die gaat uiteindelijk ook nadat hij vele demonstranten heeft laten doodschieten. Op de Krim, waar veel Russen wonen, mort het volk ook en nadat daar ook geweld uitbreekt neemt Rusland het met veel geweld en met Russische troepen in. Zogenaamd met als "legitimatie" het "referendum" wat geregisseerd wordt uit Moskou. De Oekraïense bevolking, dus anti-Russisch, boycotten ook massaal het referendum omdat ze de uitslag toch al weten.
  In Donetsk en omgeving wil men ook bij Rusland gaan horen dus "separatisten", ineens zeer goed bewapend met tanks en al (dus gewoon het Russische leger), richten bloedbaden aan onder de Oekraïense bevolking. Ze executeren complete gemeenteraden die niet bij de "separatisten" willen horen en ook de lokale bevolking moet het ontgelden.
  Maar dan gaat het mis. Nadat de "separatisten" al enkele vliegtuigen hebben neergehaald halen ze een lijnvliegtuig van Malaysia Airlines neer. Bijna 300 mensen vinden de dood, allen onschuldig in een burgeroorlog getrokken. Poetin weigert nu ineens militaire hulp aan de separatisten en houdt zich stil, wetende dat er iets vreselijks is fout gegaan. Hij probeert nog zijn propagandamachine aan te zwengelen en zelfs in Nederland zijn er dombo's die dat geloven. De wereld reageert geschokt, en zeker omdat Poetin geen reet doet om "zijn" troepen een halt toe te roepen. Nee joh, hij gaat fijn met FIFA feestvieren terwijl o.a. Nederland rouwt om zijn, wat nu blijkt, 205 slachtoffers.
  Poetin kan niet anders als de escalatie doordrijven, anders verliest hij zijn machtbasis in het Kremlin. Hij kiest er dus BEWUST voor om de confrontatie aan te gaan, met het Westen dat niks te winnen heeft. Die hebben alleen handelsbetrekkingen op het spel staan, meer niet. Maar ze hebben Poetin onderschat, hij is Stalin 2.0, en wil een groot Russisch Rijk, koste wat kost!! Het Westen kondigt meteen economische sancties af, die hunzelf ook gaan treffen. Dus niks militair. Terrwijl ondertussen Rusland zijn troepen uitbreidt bij de grens van Oekraine en Polen, dus ook al medeschuldig is aan MH17 (BUK- raketinstallatie die MH17 neerhaalde ging vrijwel direct terug naar Rusland) maar dat mag allemaal van die lezers hier??
  De waarheid is, dames en heren, dat Poetin een machtsgeile dictator is, die zijn regering gestoeld heeft op militaire macht, banden met de maffia, omgekochte oligarchen enz. Het Westen heeft hem juist onderschat en altijd te vriend gehouden, maar dat zijn jullie totaal vergeten. Economie is belangrijker als vrede lijkt wel. Poetin walst over mensen en gevoelens heen alsof het hem niks deert. Condoleances van Poetin richting Nederland?? Nee he?? Niks van de man gehoord...waarom?? Hij weet donders goed dat het ZIJN schuld is...Alleen is hij te laf dat hij toegeeft en slingert propaganda de wereld in die gelooft wordt door amoebes zoals hier....Iedereen met een beetje verstand ziet dat Poetin degene is die alles heeft aangezwengeld, en dat hij zich nu zielig en laf als slachtoffer gedraagt. Terwijl er verdorie 300 slachtoffers zijn die niks maar dan ook niks te maken hadden met die hele klote-oorlog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Stop Demonisering Rusland.
  Noem mij 1 andere niet Russische zender/krant die dit brengt??? Geen 1 he?? Ow ja, de alternatieve media die homohaat hoog heeft zitten, net als Poetin. En die blaten ook allemaal RT en andere Russische media na.
  En daarbij dat toontje, hoogdravend en narcistisch tot en met. Je plaatst je boven 99,99 % van Nederland dat wel normaal denkt en overduidelijk ziet dat Poetin een gevaar voor de wereldvrede is. En als je het zo overduidelijk niet eens bent met de Westerse media of met Nederland, ga dan lekker naar Rusland joh!! Die nemen het ook niet zo nauw met waarheidsvinding. Waarheid?? Wat is dat?? Alles wat Poetin niet zegt, das de waarheid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Nogmaals, flikker een eind op.

   Je hele betoog staat vol met ongefundeerde aannames en gevolgtrekkingen op basis van eerder genoemde aannames. Vervolgens geef je de boel een draai en middels een paar drogredenen hang je zuid-amerika er maar bij aan.

   Het is een wonder dat ook maar 1 persoon je gewauwel serieus neemt.

   (En ja, flikker maar lekker op naar Rusland, veel plezier daar met de net nieuw aangenomen wetten mbt internet. Ik wens je veel plezier met het verkondigen van je eigen mening.)

   Verwijderen
 7. Ik vroeg of je nog een andere NIET-Russische bron had....niet dus. En ik geloof zeker niet alles wat de MSM, het westen, Obama of wie dan ook zegt zonder na te gaan of alles wel klopt. Daarbij kijk ik ALLE nieuwssites na, ook niet Westerse sites en bronnen en zie dan wat er waar van kan zijn. Zoals men altijd zegt, de waarheid ligt in het midden. Maar propaganda, notabene een Russisch woord, is altijd verdraaiing van de werkelijkheid voor eigen gewin. Hier wordt zowel melding gemaakt van Russische als Oekraïense geweldplegingen en veroordeelt men allebei, iets wat ik bij RT enorm mis. Daar is het allesbehalve de schuld van Rusland, dus niet onpartijdig. Bij CNN,NOS,BBC enz zie ik tenminste beelden en veroordelingen van AL het geweld van BEIDE partijen....dus jij bent de enige hypocriet die de MSM mijdt, want dat is wel zo makkelijk.....
  En wat de vrijheid van meningsuiting betreft, ga eens 3 weken op vakantie in Moskou en probeer echt alles te zeggen wat je denkt. Lukt je niet want anti-regering wordt daar niet getolereerd. Maar jij wilt wel Poetin doodknuffelen?? Ga je gang, maar niet hier. Hij is medeverantwoordelijk aan MH17....en terroristen doe je geen zaken mee...
  Daarbij, jij maakt de VS belangrijker als zij zichzelf achten. Juist onder Obama is het "agentje van de wereld" uithangen gedaald naar een minpunt. Hij concentreert zich meer als andere presidenten op de VS zelf. Maar ach, jij hebt daar maling aan. Waarom denk je dat Obama overal de troepen weg wou hebben?? En 10 keer nadenkt voor hij ergens ingrijpt?? Zie je Poetin niet doen toch?? Die grijpt meteen in...wat zeg ik, die start de burgeroorlog in de Oekraine gewoon om zo dat land te annexeren. Ja hoor, lieve man die Poetin.
  Maar ach, jij weet het allemaal beter en knuffelt dus liever een dictator dan dat je vrije leiders uit het Westen respecteert. Prima, maar nogmaals; als het Westen je niet bevalt, profiteer dan ook niet van onze vrijheden en rechten maar donder op naar Rusland als jij dat zo'n geweldig "vrij" land vind met een geweldige leider!! Dat mag ik zeggen hier in Nederland...hier kan en mag het, in Rusland niet!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die lieve Obama is net begonnen met bombarderen van Irak, om Amerikanen te beschermen en het slachten van mensen tegen te gaan, vallen ook weer onschuldigen onder het mom van "het is goed voor de wereld " ,maar als Putin direct zijn Russen gaat beschermen in Oekraine ,nou dat kan natuurlijk niet. Snap je het ? De westerse media en ook russen hebben hun propaganda op volle toeren draaien..... niets is wat het lijkt

   Verwijderen
  2. Ach Alain, lekker onbezonnen menneke!!
   Er wonen geen Russen in een apart dorpje of stadje in Oekraine. Ze wonen verdeeld tussen de Oekraïense bevolking. Dus als Poetin gaat bombarderen doodt hij dus vele onschuldigen. Ik zeg niet dat het Oekraïense leger heilig is, verre van juist. Waar oorlog gevoerd wordt, ontstaan er ook oorlogsmisdaden, aan beide kanten. Maar het zijn Russische separatisten die zijn begonnen met schieten en onschuldige Oekraïense burgers te doden!! Laat staan het neerhalen van MH17!! En heb je de Russen ooit hun condoleances horen overbrengen?? Nee he?? Omdat ze verdomme weten dat het hun schuld is!! De rest van de wereld condoleert Nederland zoals het hoort, ongeacht wie MH17 heeft neergehaald. Maar gewoon omdat er veel, heel veel Nederlanders in zaten. Fijn dat onze "vrienden" uit Rusland dat vooral niet doen....is eigenlijk gewoon een verkapte bekentenis!!

   Verwijderen
 8. 10:35 Cruelman belooft: "maar ik ga hier niet meer reageren"
  13:20 Wij turfen 4 verse reacties van Cruelman sinds 10:35
  LOL.
  De toezeggingen en beloftes van Cruelman hebben een vergelijkbaar betrouwbaarheidsgehalte als dat van zijn grote vriend Poroshenko.

  Ik merk het enkel op, ik wil je absoluut niet aan je toezegging houden, je bent welkom, en een kritisch geluid is prima; houdt iedereen scherp.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, zoveel domheid vraagt om reacties van een normaal denkend iemand. Normaal laat 99,99 % van Nederland jullie links liggen maar hoop dat met mijn reacties er toch nog verder nagedacht wordt door de Poetin-knuffelaars. Alhoewel er vast een punt zal komen dat ik tegen zoveel domheid niet op kan. Want wat is het makkelijk, Westen bashen die niks te winnen hebben bij dit conflict. Vertel mij eens, wat wint het westen met Oekraine?? Niks toch?? Ja nog een handelspartner erbij, en wellicht nieuw Navo lid. Maar als Poetin meteen reageert alsof door weet ik wat gebeten en in plaats van de dialoog meteen de wapens kiest weet je meteen wat voor vlees je in de kuip hebt. En dus ook met diegenen die zijn propaganda voor waarheid aannemen....

   Verwijderen
  2. Ben je weleens in Rusland of Oekraïene geweest.

   Verwijderen
  3. Jup. Sterker nog, ik ben in meerdere keren in Odessa en een enkele keer in Donetsk geweest. En jij?
   Ik ben het met Cruelman1974 eens, je praat poep.

   Verwijderen
 9. Ja ben ik, vriendelijke mensen. En de bevolking van beide landen neem ik ook niks kwalijk, het zijn weer eens de leiders die alles op scherp zetten. Heb jij je wel eens verdiept in Vladimir Poetin?? Zo te zien niet, anders zou je hem niet zo verdedigen hier. Hij heeft de periode van Glasnost en Perestrojka totaal gemist doordat hij nog in Oost Duitsland zat en is dus nog een echte Sovjet-patriot. En wil dus ook weer dat grote Sovjet rijk terug, met alle middelen mogelijk. Merk je niks in Rusland?? Al zijn tegenstanders gaan of dood of worden om onduidelijke redenen lang in de gevangenis gegooid...Media die hem kritiek leveren zijn hun leven niet zeker enz...Ehh en in het door jou zo gehate Westen?? Ach hier mag alles gezegd en gedaan worden, we laten een Wilders roepen wat hij wil, je mag hier elke site opzetten die je wil zoals je zelf merkt, zonder tegenwerking van de overheid. Probeer dat eens te doen in Rusland, het gaat je never nooit lukken!! Heb het zelf geprobeerd...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben hier niet om Putin te verdedigen. Alleen, je bent het toch met me eens dat er in Nederland een #Putinobsessie is? Welk radio- of tv programma je hoort: Putin, Oorlog, Putin dreigend, Putin gevaarlijk. Wat hoor je hier nou over Poroshenko. Ik had laatst geturfd bij Knelvel en Brink, item over Oekraïene: 9 x Putin genoemd, 0 x Poroshenko. Een item over Oekraïene. Nu op radio 1, idem dito. Wij als westen gaan vierkant achter Poroshenko staan, maar info over wat de man doet (#warcrimes), krijgen we niet, enkel info over wat Putin "mischien" wel of niet gaat doen. Is toch niet normaal dat die man, Poroshenko, miljarden krijgt van het IMF, van ons dus, maar nauwelijks aandacht wat hij met de centjes doet: Putin pesten en oost Oekraiene terroriseren en verjagen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ehmmm, zijn we Georgie al vergeten?? Ach laat ook maar, Poetin is al veel langer bezig het Westen en andere mogendheden te treiteren, geeft geen moer om mensenrechten, duldt geen oppositie enz....Poroshenko komt net kijken, en tot nu toe zie ik hem juist geduldig reageren. Alles weloverwogen, om juist oorlog met Rusland te voorkomen. Maar hij heeft, als president van Oekraine , het recht zijn land te verdedigen tegen terroristen die gesteund worden door Rusland. Of vind je het normaal dat die mafkezen ineens over BUK-raketten, tanks en weet ik wat beschikken die BEWEZEN door onafhankelijke bronnen uit Rusland komen. En je kan wel zeiken over Poroshenko, feit is en blijft dat Rusland de lont, het kruitvat en de aansteker hebben gehad in dit gehele conflict. Als Poetin niet zo machtsgeil was geweest hadden we deze oorlog nooit gehad!! Maar dat weiger jij te bekennen, terwijl het gewoon FEITEN zijn!!
   Kortom, je zegt Poetin niet te verdedigen maar je doet het wel. En obsessie?? Enige obsessie die ik zie is dat jij Rusland ligt te verdedigen tot en met en alles en iedereen de schuld in de schoenen schuift behalve Poetin.
   Dan nog een pertinente leugen; wij als westen als 1 blok achter Poroshenko?? Nope, we hebben gezegd kritisch te bekijken hoe een en ander verloopt. Toen laatst de gevechten doorgingen waren Timmermans en het Westen woedend op Poroshenko, omdat hij had beloofd alles te doen om het werk van de onderzoekers zo veilig mogelijk te maken. Daarom trekt men nu ook de onderzoekers terug; het is te onveilig omdat BEIDE partijen zich niet houden aan een staakt het vuren en het westen is dus woedend op zowel Rusland als Oekraine.
   Daarbij zegt men ook de oorlogshandelingen goed te volgen en mochten er misdaden tegen de menselijkheid gepleegd worden door wie dan ook dat ze voor de rechter gaan verschijnen, of het nou Oekraïense troepen zijn of separatisten. Maar dat hoor jij dan weer niet, omdat je blind en doof alleen RT aanhoort.

   Verwijderen
 11. De Spaanse vlag die je ziet, is de vlag van de Tweede Spaanse Republiek. De reupliek die werd uitgeroepen nadat de voorlaatste Spaanse koning Alfonso het veld ruimde. Dezelfde vlag werd gedragen door de verdedigers van dezlfde republiek, toen Franco zijn bepalende staatsgreep pleegde en zo de rechtmatig gekozen regering opzij zette. Dit luidde de Spaanse Burgeroorlog in, waar de Internationale Brigades aan Republikeinse zijde vochten tegen de Nationalisten, welke gesteund werden door...juist...Oompje Adolf en zijn Kondorlegioen. Deze jongens hebben een heel dik Spaans accent, en zeker geen Zuid-Amerikaans. Even nazoeken, jongens...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nog even, als men de overeenkomsten tussen de Spaanse burgeroorlog en die van deze in de Oekraine (of Syrie) eens naast elkaar zou leggen, dan zouden veel meer bekende patronen boven komen drijven. Dit is een "war by proxy", oftewel een oorlog die door andere landen wordt uitgevochten voor andere landen die liever dit niet openbaar doen. Zoek maar eens op.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem 15:19 wil je je naam of nickname geven? Hoeft niet maar praat wat makkelijker. En waar staat die vlag dan voor. Sorry, maar het is me niet helemaal duidelijk uit jouw verhaal, ivm bijzinnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, daar ga je dan even keihard op je bek. Een simpel google/bing/ixquick/baido zoekopdracht had het je kunnen vertellen.

   Ga terug naar school.

   Verwijderen
 14. Tja Blik, je zal toch eens wat moeten onderzoeken zeg...nablaten is zo vermoeiend, dus voor jezelf denken nog vermoeiender. Snap je nu nog niet dat je hiermee jezelf gigantisch voor paal zet?? Een beetje onderzoeker gaat meteen alles onderzoeken, maar jij moet het weer voorgekauwd krijgen...had RT niet het hapklare antwoord?? Zucht....

  BeantwoordenVerwijderen