maandag 18 augustus 2014

"Elke dag worden in Oekraïene 170-200 mensen gedood", Victoria Shilova, Parlementslid uit Dnepropetrovsk

English Info Below. Twee zeer moedige mensen richten zich tot de wereld met een oproep over de oorlog in Oekraïene.

Victoria Shilova, Parlementslid uit Dnepropetrovsk richt zich tot de authoriteiten in een hartstochtelijk betoog, om de oorlog te stoppen.

Alexei Smirnof is een film-regisseur die de vrijwilligersoranisatie "Onder Vuur" heeft opgericht. Hij is nog in shock van wat hij 15 Augustus heeft meegemaakt bij gevechten in Lugansk rond een ziekenhuis.

Twee verschillende personen, twee verschillende stijlen, twee verschillende verhalen. Eén en dezelfde boodschap: "Stop dit. Stop deze broederstrijd":

Een hartstochtelijke oproep te stoppen met het doden van onschuldige burgers, van Victoria Shilova. Zij is lid van het Oekraïense parlement en komt uit Dnepropetrovsk (Engelse ondertiteling):"Als het aantal doden onder onschuldige mensen hoger is dan 22.000 (inclusief die van het leger), dan kan de waarheid niet meer verstopt blijven".

"Elke dag worden gewoon rond de 170-200 mensen gedood (een halve MH17 per dag). Er zijn al zo'n 6000 burgers gedood. Het Oekraïense leger doodt ze met 122 mm multiple rocket launchers. Enkel omdat hen vertelt wordt dat ze Russische terroristen aan het bevechten zijn."

"We hebben een boef, Janoekovitsh, ingeruild voor een moordenaar, Petro Poroshenko".

"Er zijn ongeveer 11.000 vermiste soldaten. Een gehackte email van Het Oekraïense Ministerie van Defensie bewijst het".

"Er liggen 19.000 gewonde Oekraïense soldaten in ziekenhuizen. Maar hoeveel zijn er achtergelaten? En alle anderen? Die de waarheid zeggen en naar psychiatrische ziekenhuizen gestuurd worden?"

"Er zijn HEEL veel mensen omgekomen vandaag" (Video met zowel Engelse als Nederlandse ondertiteling, selecteer uw keuze)

Filmregiseur Alexei Smirnov ("Met vrede"), oprichter van de Vrijwilligersorganisatie "Onder Vuur", vertelt over het gevecht op 15 Augustus in Lugansk:

"Zoveel doden. Ik snap niet dat mensen in een burgeroorlog kunnen juichen bij de dood van wie dan ook".

Over zijn vriend: "Het bot van zijn schouder is nagenoeg geheel afgehakt"English Info

Two brave people appeal to the world to stop the madness of this Ukrainiana brother-war. Victoria Shilova, Member of Parliament, from Dnepropetrovsk addresses her authorities in a strong appeal to stop the war. Alexei Smirnof, a film-director, and founder of Volonteer organisations "Under Fire", still being in shock, relates on what he has seen during the past day in fighting in Lugansk. Two completely different people, two different sexes, two opposite styles. One same message: "Stop the madness. Stop this war". Both videos have subtitles in English.

HERE you find the full article on Victoria Shilova.

5 opmerkingen:

 1. Het eerste kwartier stond de versie van Alexei zonder ondertiteling; inmiddels is het gecorrigeerd. All subs now working in video Alexei Smirnov. Sorry voor het ongemak.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bericht van het front: 18.08.14. 17:22. Van de staf van het verzet van Noworossiya:

  "Als gevolg van hevige gevechten en voortdurende strijd, bij het gehucht Нижняя Крынка (Nizhnaya Krinka) heeft de oponent 32 stuks oorlogstuig verloren, waaronder zes Grad installaties.
  Ook werden alle pogingen van de tegenstander afgeslagen om Ilowaisk in te nemen, de opponent heeft 2 tanks verloren, 2 pantservoertuigen, 1 BTR en 30 manschappen."

  BeantwoordenVerwijderen
 3. http://rt.com/trends/russian-journalist-ukraine-missing/ Waar is journalist Andre Stenin? Kiev wil geen vragen meer horen over hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Gisteren is Dimitrovka met Zwavelbommen bestookt. Zoiets hebben we nog niet eerder meegemaakt. Mensen vertoen verschijnselen van vergiftiging, o.a. overgeven"
  http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_12546

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Na vrijdag met het verhaal van de vernietigde Russische kolonne gekomen te zijn (nooit meer wat van gehoord, nooit een foto van gezien), kwam vandaag het verhaal de wereld in van de met een grad raket door het verzet aangevallen vluchtelingen bus; heeft de NOS de hele dag gebracht, welliswaar "unconfirmed", maar toch. (alsof er geen wel bevestigde burgerslachtoffers te vindnen zijn; maar ja, die zijn allemaal slachtoffer van de junta, dus niet interessant). Nu waarschuwt het verzet voor een false flag aanval op burgers die dan in hun schoenen geschoven moet worden om hen als terroristische organisatie aan te kunnen merken. Actie zou tussen 18 en 30 augustus moeten plaatsvinden.

  BeantwoordenVerwijderen