zondag 17 augustus 2014

"Odessa slachtoffers werden en worden nog steeds vervolgd door regime Kiev"

English Summary Below. Oleg Muzika heeft het bloedbad van Odessa 2 Mei 2014 nipt kunnen overleven. Maar het had weinig gescheld of ook hij had het niet na kunnen vertellen. Op 16 augustus is deze video geplaatst van de tentoonstelling in Berlijn over deze gebeurtenissen. Oleg Muzika was en is actief in Odessa om niet meer als de volgende 3 punten te na te streven:

1. Een referendum over een verdere federalisatie van Oekraïene

2. Een referendum welke kant Oekraïene op moet: samenwerken met de EU of samenwerking met de douane-unie onder leiding van Rusland.

3. Erkenning van Russisch al officiïele taal. We weten (hopelijk) allemaal wat er 2 mei 2014 gebeurd is: 48 mensen, allemaal Odessieten, zijn op beestachtige wijze afgeslacht. In Berlijn spreekt Oleg Muzika over hoe de jacht op "dissidenten" maar door gaat:

13:30 De brandweer kwam pas nadat het pand al een uur in brand stond (de bransdweerkazerne bevond zich op luttele honderde meters)

14:00 Naar beneden springen had geen zin, want degenen die dat gedaan hadden, werden beneden verder dood geknuppeld.

15:00 De 116 man die het overleefd hadden, zijn door de politie gearresteerd.

15:30 Er werden al beschuldigingen tegen ons voorbereid die tot levenslange gevangenis straffen hadden kunnen leiden. Ik kan de bevolking van Odessa enkel dankbaar zijn dat ze twee dagen na het bloedbad het politiebureau bestormd hebben en ons bevrijd hebben daar.

19:00 De autoriteiten in Kiev hebben ons te verstaan gegeven, niet met ons te zullen praten, ons niet zullen aanhoren, maar alles zullen doen om ons uit te schakelen en niet over de problemen in de stad te zullen praten.

23:30 Iedereen die of op het Kuliokova veld komt of herinneringsbijeenkomsten bijwoont, daarvan worden door de geheime dienst de gegevens verzameld om die mensen daarna daarmee te confronteren. Er wordt de mensen angst aangejaagd.

Lees HIER een analyse hoe de media met Odessa zijn omgegaan. Wij schreven eerder over Odessa, HIER.

De banden om de arm waarmee de agents-provocateurs elkaar moesten herkennen.English Summary

Exhibition in Berlin on the massacre in Odessa, 2 May 2014. Oleg Muzika Survived and he relates on how things happened and backgrounds. 116 Survivors were arrested and only after two days, thanks to public uproar, were liberated by fellow Odessites, storming the Police-station. Untill today, even conmemorating the events can lead to getting into the picture of security services with consequences, according to Muzika.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten