donderdag 7 augustus 2014

"De macht in Kiev schiet doelbewust burgers dood" Heel gezin, 5 man, komt om bij bombardement in Lugansk

ENGLISH SUMMARY BELOW. Video has both English and Dutch subs. Select the subs of your choice. Video vertaald en Nederlands en Engels ondertiteld door Blik op NOS-journaal, met technische ondersteuning van JDTV. Verspreid de video zo veel als mogelijk.

"Wij trekken en jij gaat met één stap per trede omhoog, en dan trekken wij weer een beetje. Kom op, een beetje trekken." Het lichaam van een gedode vrouw wordt naar boven gehaald.

Het lijken de scenes uit een vervelende speelfilm, maar het is de werkelijkheid van het moment in Lugansk. Vorige zomer was hier niets aan de hand en nu worden de lichamen vanuit de kelder met 5 man naar boven getakeld.Een bom van de Nazguardia (de meest medogenloze eenheid van het Oekraïense leger) dood een gezin onder Lugansk.

5 Augustus, de woonwijken van Perwomaisk worden voor de zoveelste keer gebombardeerd, het explosief komt terecht in de kelder van een huis. Drie mannen en twee vrouwen, inwoners van Perwomaisk ("Eén Mei"), waren aan het schuilen in de kelder van hun eigen huis, maar het 120 mm explosief kwam door het dak en doodde ze alle vijf. Op de vreselijke beelden is te zien hoe de buren van het omgekomen gezin de lichamen uit de ruines omhoog takelen.

"Dit heeft de Kievse macht gedaan samen met de president van Oekraïene, die wij verachten en haten. Poroshenko stuurt zijn soldaten hierheen met de opdracht om op vreedzame burgers te bombarderen. En kijk, vijf lichamen", aldus een man die toevoegt dat de mensen nog nooit een wapen aangeraakt hadden, en gedood zijn, enkel omdat ze in de regio Lugansk wonen.

"Kijk allemaal alstublieft. Opdat de hele wereld dit ziet, hoe ze "manhaftig" Donbass "bevrijden". Opdat de officieren die de opdrachten geven dit zien, misschien dat iemand zich nog gaat schamen voor de dood van dit gezin". BRON.

ENGLISH SUMMARY

A horrendous video from Perwomaisk, Lugansk area, 5th August 2014 (Russian spoken, Dutch and English subs, please selct your preference). A family of 5 is being killed by Kiev's Nazguardia (National guard) lethal forces. "Please re-distribute this film so that everyone can see what Kiev is up-to. And that no-one ever is going to say that "seperatists" have done this.

13 opmerkingen:

 1. Zo komen we toch achter de waarheid in Oekraine!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Diewer
  Ik ben 1 van die 180k volgers van Igor Strelkov en ik ben dat verhaal over misbruik krijgsgevangenen in Slavyansk niet tegen gekomen. Heb net speciaal even tot 2 augustus teruggebladerd. Telegraaf geeft ook geen link (waarom niet?), dus moeilijk te verifieren.

  Verder spreekt Telegraaf over "tirade". Maar Strelkov staat juist bekend om zijn onderkoelde humor, koele berichtgeving en juist alles behalve platte tirades! Hij geeft ook tegenslagen en verliezen toe, maar probeert de moed er (natuurlijk) wel in te houden. Hij spreekt altijd over "protivnik", wat ik altijd vertaal met opponent. Protiv = tegen. Tegenstander of opponent is dus de juiste vertaling. De hysterische Telegraaf maakt er "Vijand" van, maar dat is in Russisch "vrag", en dat gebruikt Strelkov nooit. Verder heeft Strelkov het inderdaad (en terecht lijkt me!) gehad over steun aan Kiev uit Polen met tanks en raketten en uit Nederland met nachtkijkers. Dat noemt Telegraaf dan "tirade". Het gaat Strelkov juist door merg en been dat "de Oekies" continue woonwijken bombarderen en burgerslachtoffers maken. Dat doet Kiev dus; niet zijn team. Dus wie zijn nou de terroristen? Wie brengt er nou terreur? Voor wie zijn die 700k mensen nou op de vlucht? Conclusie. De Telegraaf zet de wereld zoals gebruikelijk weer op zijn kop en gooit olie op het vuur. http://blikopnosjournaal.blogspot.nl/2014/08/de-macht-in-kiev-schiet-doelbewust.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor wie de contouren nog niet ziet hieronder tweet, Premier Oekraïene (Canada gaat ook gevechtsjets aan Oekraïene leveren (IMF financiert toch alles)):

  Arseniy Yatsenyuk ‏@Yatsenyuk_AP · 1 min.
  Good mtg with #NATO SecGen @AndersFoghR: agreed to advance cooperation. Common need for a common response to #Russia's aggression.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe meer links over en weer, hoe beter. Thanks DQJ.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aha, weer een moordpartij door Russische commando's en/of FSB. Alles om Moedertje Rusland maar een oorlog in te lokken. Er zit geen handrem op (toekomstig) massamoordenaar Poetin. Hij is de oekraine-crisis begonnen en geeft daarna doodleuk het Westen de schuld, terwijl het zijn stroman (Janoekovitsj) was die opdracht gaf Oekraïense ongewapende demonstranten te doden!! Toen Janoekovitsj hals over kop terug ging naar vriendje Poetin besloot laatstgenoemde maar meteen de Krim met geweld te annexeren!!
  Dit was ook het plan met Oost Oekraine totdat MH17 roet in het eten gooide. Dure fout van zijn privémilities gesteund door zijn FSB. Nu kon hij niet meer instemmen met de wens om aansluiting bij Rusland. Dus moet Poetin nu tandenknarsend toezien hoe het Oekraïense leger over zijn privémilities heen walst!!
  Maar wacht, hier en daar burgers vermoorden en dan Kiev de schuld geven kan wellicht nog werken...helaas trapt het Westen daar niet meer in. Nou ja, een paar domme dodo's zoals op deze site nog.
  Poetin nog gevolgd de laatste jaren?? Vrijheid van meningsuiting en vrije nieuwsgaring is in Rusland totaal niet mogelijk, corruptie en maffiapraktijken zijn gewoongoed geworden en iedereen die tegen Poetin is verdwijnt of wordt dood teruggevonden. Laat staan als je een andere godsdienst of sexuele geaardheid hebt, dan mag je van Poetin ook gewoon dood of afgerost worden. Allemaal leuke streken toch van die man?? De doerak, hij mag alles van jullie hier. In plaats van deze onzin hier te schrijven en die man te vereren pak je koffers en verlaat ons Nederland meteen stelletje landverraders!! Als jullie zo graag communistisch dictatoriaal gezag willen hebben staat de deur in Rusland wagenwijd open hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aha, weer een moordpartij door Blackwater commando's en/of CIA/Kiev. Het mag behoorlijk wat kosten. Er zit geen handrem op (toekomstig) massamoordenaar Obama en zijn voorganger Bush. Hij is de oekraine-crisis begonnen en geeft daarna doodleuk Rusland de schuld, terwijl het snipers van de CIA waren die Oekraïense ongewapende demonstranten hebben gedood!! Toen de wettige president werd afgezet en het geweld door het tuig wat achter de opstand in Maidan zat, toenam, heeft de bevolking van de Krim middels een wettig referendum besloten zich af te scheiden van Oekraine.
   Dit was ook wat de bevolking van Oost Oekraine wilde, zeker na de massamoord in Odessa. Helaas wilde de illegaal aan de macht gekomen Poroshenko, gesteund door het westen, hier niet van horen en begon een gewapend offensief tegen de eigen bevolking. Hij ging zelfs zo ver dat MH17 door zijn straaljagers uit de lucht werd geschoten. Het was de bedoeling dit in de schoenen van de separatisten te schuiven maar dat ging niet door. Dure fout van zijn privémilities gesteund door zijn vriendjes bij de CIA. Inmiddels weten alle mensen die hun hersencellen nog een beetje kunnen gebruiken dat deze false flag mislukt is. Ondertussen moeten Poroshenko en zijn zetbaas Obama knarsentandend toezien hoe het leger van Poroshenko door de separatisten in de pan wordt gehakt. Maar wacht, niet getreurd, in plaats van tegen de militia te vechten, zet het laffe leger van Poroshenko bommen en raketten tegen de bevolking in. Misschien lukt het dan om Rusland tot een inval te bewegen, tenslotte heeft Poroshenko's geheime dienst al 10 keer geroepen dat het nu toch echt zou gaan gebeuren. Helaas trapt Rusland daar tot op heden niet in maar niet getreurd, het gaat vast vandaag of morgen gebeuren want de laffe Poroshenko laat zijn leger de hele infrastruktuur van Oost Oekraine vernietigen wat straks het fracken door de zoon van Joe Biden stukken makkelijker zal maken. Een paar blinde domme dodo's trappen nog steeds in de officiele verhalen van de liegende CIA, het alsmaar bewijzen belovende maar het niet gevende State Department in Washington en de op de oorlogstrom roffelende voorman van de NATO. Obama nog gevolgd de laatste jaren?? Vrijheid van meningsuiting en vrije nieuwsgaring is in het Westen totaal niet mogelijk omdat vijf grote corporaties alle nieuwsvoorziening in handen hebben en iedereen die tegen Obama en de grote bedrijven is, wordt aan de bedelstaf gebracht, verdwijnt of wordt dood teruggevonden (ja, ja, de bankiers vallen bij bosjes). Laat staan als je een moslim bent die toevallig in het M.O. woont dan kun je een raket of een bom op je huis verwachten. Allemaal leuke streken toch van die man?? De doerak, hij mag van de goegemeente waar jij ook toe hoort van alles. In plaats van deze onzin hier te schrijven en die man te vereren pak je koffers en verlaat ons Nederland landverrader! Hoepel maar op naar de V.S.!

   Verwijderen
  2. mooi antwoord, jammer van Anonieme status, de angst regeert

   Verwijderen
 7. Jezus zeg, wat ben jij helemaal van het padje af. Maar ja, had niet anders verwacht van mensen die RT als "onafhankelijke nieuwsbron" zien. Dan heb je echt een klap van de molen gehad. Poetin presenteert nog net niet zelf het journaal op RT maar voor de rest fluistert hij achter de schermen alles in, zoals een goed propaganda-maker opgeleid door de KGB betaamt.
  Maar ach, niets aan de hand toch?? Wat zijn jullie blind, doof en gestoord tegelijk!! Is er bewijs voor jullie theorietjes?? Nope niks nada !! Voor de mijne?? Ja in overvloed!!! Poetin zelf die notabene achteraf toegaf dat bij de "separatisten" op de Krim wel degelijk Russische troepen zaten.
  Ja lekker heldhaftig, dat pas toegeven als de Krim geannexeerd is. Dat referendum stelde geen reet voor, alleen mensen die Rusland wilden gingen stemmen, de ECHTE Oekraïense bevolking ging niet eens stemmen omdat ze toch al wisten dat de uitslag vast stond, legaal of illegaal.
  Waarom hebben de separatisten MH17 naar beneden gehaald?? Want ook dat geeft Poetin zachtjes mompelend toe. Waarschijnlijk een enorme misser omdat ze dachten dat het een Oekraïense Antonov was. Daarbij is door ooggetuigen geen vliegtuig gezien bij MH17. Dan nog iets, zowel door Amerikaanse als andere satellieten is duidelijk het spoor van een raket te zien...Oekraïense strijdkrachten zeiden meteen en zelfs al voor MH17 wij gebruiken geen anti-lucht afweergeschut, omdat we weten dat de separatisten geen vliegtuigen hebben. Als we die wel zouden moeten gebruiken zijn we in oorlog met Rusland omdat die WEL vliegtuigen hebben. Daarnaast schiet een BUK-raket het heetste doel in de lucht neer. Goh, als er een SU straaljager bij was dan was die het haasje geweest, niet de Boeing 777.
  Maar ga vrolijk door met liegen en bedriegen, zal ome Poetin trots op jullie zijn en jullie alsnog omleggen. Hij haat namelijk landverraders, en dat doen jullie nu door Nederland af te schilderen als boeman en stropop van het Westen. Wat doen jullie hier dan nog?? Ga lekker maffia spelen in Moskou, ga Poetin omkopen of laat je door hem omkopen, ga lekker daar wonen. Want dat is wat jullie willen. Jullie negeren het gevaar, maar zien de Russen (en daarmee bedoel ik de leiders) als lieve teddybeertjes. Poetin is Stalin 2.0, bereid miljoenen van zijn eigen burgers af te slachten om zijn grote Russische Rijk maar van de grond te krijgen.
  Hij kan nu ook niet meer terug want anders lijkt hij een mietje in Rusland. Is ie ook, want anders scheidt hij ook niet van zijn vrouw. Een echte man blijft bij zijn vrouw, maar wat doet Poetin?? Ach schat, je loopt in de weg bij mijn dictatoriale plannetjes, donder op!! En Poetin's wil is wet zoals jullie weten.
  Gelukkig beseft de overgrote meerderheid van dit land het gevaar wat Poetin heet, en zijn er slechts een paar domme dodo's die hem knuffelen. Die zien geen gevaar, zelfs als het hun recht in de ogen aankijkt. Maar ja, diezelfde dodo's geloven ook paranoïde extreem rechtse kale plotkaboutertjes als Micha Kat en Martin Vrijland. Die ook allemaal 1 voor 1 omvallen omdat niemand hen meer gelooft...dus jullie worden binnenkort wel een keer liefdevol opgehaald door mensen in witte jassen die jullie liefdevol opvangen in een psychiatrische inrichting waarna jullie wellicht mogen bijkomen in een kamp van Poetin....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @cruelman Waarom steunen VS/EU Kiev , die gewoon arme mensen die nergens heen kunnen vluchten bombarderen omdat zij toevallig daar wonen, omdat daar Russen wonen !! En dat vind jij democratisch en de geest van VS/EU/Navo ?!
  Onderzoeken MH17 wijzen op inslagen van mitrailleurs op cockpit delen , waarde laat u zich maar heerlijk in slaap sussen door Westerse propaganda en zie de gevolgen voor uw kinderen en klein kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Alain,

   Zie jij wapens e.d. richting Kiev komen?? Nee he?? En wat krijgen de "separatisten"?? Juist, een constante aanvoer van wapens en materiaal uit Rusland!! Dus Kiev vraagt niet eens om Navo-ondersteuning, maar krijgt het nu waarschijnlijk wel. Dus Kiev is niet uit op oorlog, maar beschermt zijn land en inwoners, zoals ook elke regering moet doen!!!
   En de "separatisten"? Gewoon FSB en Russische commando's aangevuld met een enkele Russische Oekrainer .
   En inslagen??Ja van een BUK raket. Dat ding heeft de neiging in grote scherven en splinters en kogels uiteen te spatten vlak voordat het het doel raakt, om zo maximale schade aan te richten. Makkelijk te verwarren met mitrailleurschoten, zo zeggen meerdere wapenexperts.
   Er werden geen vliegtuigen gezien bij MH17 volgens ooggetuigen. Enige die dat bericht de wereld in slingerden waren...jawel, de propagandamachines van Poetin!! Die ook meteen zei dat het EN een raket EN vliegtuigen waren die MH17 uit de lucht haalden. Kan dus niet, weet iedere nitwit. Want een BUK-raket zoekt het heetste doel op. En laat nou een straaljager veeel heter zijn als een Boeing 777, dus dan had er 1 of meerdere straaljagers op de grond moeten liggen, geen Boeing 777. Maar ach, kleinigheidje in jullie verhaal toch??
   Want hoe dan ook, het Westen, die totaal niks te winnen hebben met een oorlog met Rusland, zijn schuldig. Het Westen is namelijk blind en zag tot nu toe alleen een goeie handelspartner!! Dus je gaat, in veel gevallen 1 van je grootste handelspartners, aanvallen om zo je eigen economie om zeep te helpen?? Alles goed in jullie bovenkamers?? Het Westen heeft niets te winnen, Rusland daarintegen alles!! Ex-KGB en Sovjet-fetisjist Poetin wil weer een groot Russisch rijk, tegen elke prijs. Nog erger als Hitler dus!!
   Maar jullie vinden dat niet erg, jullie willen liever over 2 jaar Russisch praten dan Nederlands en liever een wrede dictator dan een Koningspaar en een vrij gekozen regering?? Wie zijn nou de gekken?? Jullie dus....
   Neem het eerste vliegtuig naar Moskou, lebber Poetin af en waag het niet om ooit nog terug te komen!! Want als jullie het Westen zo haten, wat doen jullie hier nog?? Wel profiteren van alle voorzieningen en vrijheden maar ondertussen toch zeggen in Rusland is het beter?? Donder dan ook lekker op naar dat land!!

   Verwijderen
  2. Dit verhaal is te onzinnig voor woorden en dient te worden genegeerd.Kan zulk een afwijkende mening ook in het door u aangebeden Rusland worden gepubliceerd? Ik denk van niet. Dus droom maar lekker verder maar verveel ons niet met uw verzinsels

   Verwijderen
  3. cruelman en henk slaap lekker veder!!

   Verwijderen