dinsdag 5 augustus 2014

Waar bombardeert Poroshenko de burgerbevolking nu weer mee?

English Below. De man, Pjötr Poroshenko, de president van Oekraïene doet werkelijk alles om een wit voetje bij Obama te halen. En omdat het 4 augustus de verjaardag was van de president van de VS, heeft Poroshenko eens goed uitgepakt en een dikke vette bom, midden tussen de woonhuizen van Shachtersk geplemd. Vanuit een vliegtuig. De meningen lopen uiteen of het een 500 of een duizend ponder was, en wat voor een bom het precies was (wie biedt?). Zie de video hieronder de verbazing van de mensen die de krater na de inslag bestuderen.

We vinden het trouwens stil rond Hans van Baalen en Frans Timmermans. Vinden zij nog steeds dat oekraïene nu een voorbeeld is voor European values? Ook de journalistiek is een beetje lui; zij herinneren deze politici weinig aan het feit dat de EU dit nieuwe regime gesteund heeft tot waar het nu mee bezig is, en de steun lijkt alleen maar meer te worden. Niet minder. Heel apart allemaal. We maken gelijk gebruik het laatste nieuws vanuit de burelen van de militia met u te delen

05.08.2014 00:20 мск. Bericht van het verzet van DNR (Volksrepubliek Donetsk)

Verzet vernietigt een fosforopslagplaats

In de loop van de dag zijn zeer zware gevechten gevoerd aan de noord-oostelijke rand van Shachtersk. Onderdelen van het 1e en 2e Bataljon van Slavyansk en het speciale Bataljon "Kalmoes", met ondersteuning van de vrije artillerie divisie, is het gelukt niet minder dan 3 stuks pantservoertuigen te vernietigen, een mortierwerper en 1 SAU (?), van de opponent, alsook een corrigerende groep. De opponent op zijn beurt heeft stedelijk gebied zwaar gebombardeerd. Er zijn vele vernielingen. Er zijn ook slachtoffers onder de burgerbevolking. Ons vuur heeft een opslagplaats van Fosfor munitie vernietigd. een tank is vernield en 1 pantservoertuig. Ongeveer 25 tegenstanders geëlimineerd, die voornamenlijk zijn omgekomen bij de ontploffing van de loods.

Verzet vernietigt (pantser-)voertuigen

In het eerste deel van de dag heeft de opponent met een grote groep tanks het dorp Dimitrovka aangevallen, zuidelijk van Snezhnoe, om zo te proberen door te breken naar hun door de Djakovska groep omsingelde eenheid. Met vuur van PTOeR (?) zijn 3 tanks en 1 pantser vernietigd. Huierna probeerde de geslagen groep om onze positie heen te gaan door Kozheviya en werden gedekt door artillerie. Tegen de avond is een groot deel van de pantser en autotechniek van de opponent vernietigd en uit de strijd gehaald.

Op afstand bediende bom verwondt 3 verzetsleden

Op dit moment concentreert de opponent zeer grote krachten van de Nationale Garde (Nazguardia) aan de zuidelijke randen van Donetsk. In de stad Donetsk zelf heeft een terroristische daad plaatsgevonden, niet ver van het gebouw van SBU (Veiligheidsdienst Oekraïene), waar een garnizoen van het verzet zat. Drie verzetsleden zijn middelzwaar gewond geraakt door de ontploffing veroorzaakt door een radio/afstandsbediening.

Gevechten bij Gorlovka en Oeglegorska gaan door

Ook in de gebieden van Gorlovka (we gaan weer over op deze spelling in plaats van Hirlovka) en Oeglegorska gaan de schermutselingen door. Over de resultaten zal later verslag gedaan worden. De stad Enakievo onderging een zeer zware raket-artillerie beschieting van de opponent.
HIER het bericht van Itar-Tass over de aanvallen op Gorlovka. De foto zou ook een recente beschieting van Gorlovka tonen.

GORLOVKA, August 05, 3:04 /ITAR-TASS/. The Ukrainian army has begun the shelling of the city of Gorlovka in eastern Ukraine’s Dinetsk region from the Smerch and Grad multiple-launch rocket systems, a separatist militia representative told Itar-Tass.

“Currently, at least two squadrons of the Smerch system and several Grad squadrons have shelled the Aksyonovka district in the private sector. Houses are burning there. There are not positions of our troops there,” said the representative of the militia under command of Igor Besler. He said other residential neighbourhoods of Gorlovka have also been shelled.

According to previous reports of eyewitnesses, a convoy of vehicles under Ukrainian flags was moving towards Gorlovka. There were many Smerch and Grad systems in the convoy.

1 opmerking:

 1. Enorm slechte site, propaganda van de bovenste plank. Lekker Poetin ophemelen en de Russische agressor. Als zij er vanaf het begin buiten waren gebleven was er niks gebeurd, had Oekraine nooit een oorlog gekend en hadden bijna 300 mensen uit MH17 het kunnen navertellen.
  Wat betreft dat "nazi-verhaal"; het is een sprookje!! Ja er zijn neo-nazi's in het parlement gekomen...slechts 4% , dus dan is niet alles meteen nazi. Maar ja, omdat Europa en de VS haten tegenwoordig mode is en je lekker RT kunt nablaten lijk je een "onafhankelijke" bron te zijn.
  Ik ken mensen uit Oekraine, en die zijn maar wat blij dat de separatisten nu keihard aangepakt wordt. Zij willen geen Sovjet tijden meer, iets wat Poetin wel wil. En daarom vermoord hij doodleuk zoveel mogelijk Oekraïners als maar mogelijk en geeft hij Kiev daar de schuld van. Die willen juist niets meer en niets minder als vrede, en willen alles behalve een oorlog met Rusland. Maar ze mogen zichzelf verdedigen tegen de agressor. Remember de Krim??? Poetin loog glashard dat er geen Rus aan had meegedaan. Nu ook de separatisten. Zitten geen Russen bij loog en liegt Vladimir. En wat blijkt?? Het zijn notabene elitetroepen uit Rusland aangevoerd door persoonlijke vriendjes van Poetin. Ze hernoemen zich, krijgen een (vals) Oekraiens paspoort en zie daar, de plottertjes geloven alles!!
  Rusland is uit op destabilisatie van de regio, om zo weer de Sovjet tijden te laten herleven en oude Sovjetstaten hernieuwd in te lijven. Maar blijf vooral hier leugens verspreiden en mee te doen met Poetin's propagandamachine. Ik weet beter want heb nagenoeg dagelijks contact met mensen uit de Oekraine. Zij willen een diplomatieke, politieke oplossing. Maar omdat Rusland alleen de taal van geweld kent en wil laten spreken bijten de Oekraïners dus van zich af. En terecht!! Of vinden jullie het ook weer goed dat Duitsland morgen maar de Waddeneilanden in zou pikken omdat het "toch zo lekker makkelijk dicht bij Duitsland ligt en vroeger bij Duitsland hoorde?" Niet de Oekraïners zijn voor oorlog, juist Poetin en de groeiende aanhang complotters die Poetin doodknuffelen omdat hij tegen homo's is. Diezelfde complotters die roepen dat vrijheid van meningsuiting zo belangrijk is moeten eens gaan leven in Rusland. Dat is daar dus totaal niet mogelijk!! Je bent of voor Poetin of je loopt kans gevangen te worden, ontvoerd of zelfs vermoord als je tegen hem bent. Er zijn slechts 3 (!!!) onafhankelijke kranten in Rusland en die verslaggevers vinden regelmatig de dood als ze zich weer kritisch over het Russische regime uitlaten. Echt democratisch he??
  Maar ga vooral door met Poetin ophemelen...Oekraine heeft het recht zich te verdedigen tegen Rusland of welk ander land maar hun aanvalt. Vanaf het begin zijn het de Russen die het vuurtje hebben aangestookt, niet de Oekraïners!!

  BeantwoordenVerwijderen