woensdag 13 augustus 2014

"Strelkov niet gewond ondanks eerdere geruchten hieromtrent"

BIJ NADERE INFO WORDT DEZE PAGINA GE-UPDATE.

Onderstaande Tweet van Gleb Bazov haalt het verhaal ook onderuit. We gaan het verhaal van Strelkov's verwonding langzaam naar het rijk der fabelen sturen.

Gleb Bazov ‏@gbazov · 8 min. #ALL - Berezin also confirms that Igor #Strelkov has not been wounded. He is perfectly fine. DO NOT BELIEVE #KURGINYAN DISINFORMATION!

UPDATE 18:17 "Info dat Strelkov gewond is slaat nergens op", alsus Vladislav Brig, politieke afdeling DNR. BRON: http://news.mail.ru/politics/19190369/?frommail=1Volgens pers-bureau Itar Tass is Igor Strelkov zwaar gewond geraakt. Strelkov is de Minister van Defensie van DNR (Volksrepubliek Donetsk).

"Igor Strelkov is zwaar gewond. Dit heeft een bron gemeld uit de leiding van Noworossiya. De toestand van de Minister van Defensie is zwaar", aldus het bericht.

Er is nog geen bevestiging van het bericht uit andere bronnen. Vive-premier DNR Andrei Poergin kon het bericht bevestigen nog ontkennen. Wel merkte hij op dat volgens zijn gegevens, Strelkov zich de laatste tijd bevond in gebieden waar intensieve gevechten plaatsvinden.

"Ik heb geen exacte informatie. Maar het zou goed waar kunnen zijn. Volgens mij was hij niet in Donetsk, maar in het gebied van Shachtersk, Torez en Snezhnoe. In dat gebied woedt een intensieve strijd.", zie de Vice-premier per telefoon.

Strelkov was benoemd tot Minister van Defensie en Veiligheid van de Volksrepubliek Donetsk op 15 mei. In juni zetten de VS hem op de sanctie lijst.

BRON: ITAR-TASS http://itar-tass.com/mezhdunarodnaya-panorama/1378586

23 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Had ook niet anders verwacht van een Micha Kat-adept!! Die zegt de Telegraaf te haten maar werkt met dezelfde chocoladeletters en sensatietechnieken.
  Iemand net 1vandaag gezien waarin de Russische media (terecht) te kijk word gezet?? Neemt niet weg dat je ook voor westerse propaganda uit moet kijken, iets wat ik ook terdege doe. Maar daarom neem ik dus deze hele site niet serieus vanwege de pro-Russische toon. Neemt niet weg dat ik zo af en toe reageer, juist om het IQ van de gemiddelde mens die hier reageert omhoog te halen. Ja dat klinkt arrogant en ja ik bedoel het goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Tja, vooral de dame die zo "spontaan" haar ontslag indiende was hilarisch. Degene die dat "spontane" een beetje heeft gevolgd weet ook dat deze dame allang verzekerd was van een baantje bij een westerse nieuwszender. Man, dat verhaal is maanden geleden al debunked. Je zou kunnen zeggen dat het een stunt van de westerse media is geweest om RT en Poetin te kijk te zetten. Dat is dan, helaas voor adepten zoals jij, niet gelukt. Ook jij behoort tot die groep van mensen die graag ergens bij willen horen en dat moet dan het liefst een hele grote groep zijn anders val ik buiten de boot. Van mij mag je buiten je schoenen lopen, maar als het regent blijven mij voeten wel droog.

   Verwijderen
  3. Let je even op Gruwelman en anderen. Vast weer zo'n pro russische blogger of toch niet???

   Dear Mr. President Putin,

   Please accept our apologies on behalf of a great many people here in the Netherlands for our Government and our Media. The facts concerning MH17 are twisted to defame you and your country. We are powerless onlookers, as we witness how the Western Nations, led by the United States, accuse Russia of crimes they commit themselves more than anybody else. We reject the double standards that are used for Russia and the West. In our societies, sufficient evidence is required for a conviction. The way you and your Nation are convicted for ‘crimes’ without evidence, is ruthless and despicable. You have saved us from a conflict in Syria that could have escalated into a World War. The mass killing of innocent Syrian civilians through gassing by ‘Al-Qaeda’ terrorists, trained and armed by the US and paid for by Saudi Arabia, was blamed on Assad. In doing so, the West hoped public opinion would turn against Assad, paving the way for an attack on Syria. Not long after this, Western forces have built up, trained and armed an ‘opposition’ in the Ukraine, to prepare a coup against the legitimate Government in Kiev. The putschists taking over were quickly recognized by Western Governments. They were provided with loans from our tax money to prop their new Government up. The people of the Crimea did not agree with this and showed this with peaceful demonstrations. Anonymous snipers and violence by Ukrainian troops turned these demonstrations into demands for independence from Kiev. Whether you support these separatist movements is immaterial, considering the blatant Imperialism of the West.Russia is wrongly accused, without evidence or investigation, of delivering the weapons systems that allegedly brought down MH17. For this reason Western Governments claim they have a right to economically pressure Russia.

   We, awake citizens of the West, who see the lies and machinations of our Governments, wish to offer you our apologies for what is done in our name. It’s unfortunately true, that our media have lost all independence and are just mouthpieces for the Powers that Be. Because of this, Western people tend to have a warped view of reality and are unable to hold their politicians to account. Our hopes are focused on your wisdom. We want Peace. We see that Western Governments do not serve the people but are working towards a New World Order. The destruction of sovereign nations and the killing of millions of innocent people is, seemingly, a price worth paying for them, to achieve this goal. We, the people of the Netherlands, want Peace and Justice, also for and with Russia.
   We hope to make clear that the Dutch Government speaks for itself only. We pray our efforts will help to diffuse the rising tensions between our Nations.

   Sincerely, Professor Cees Hamelink

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. @SDR,

   "Ik neem aan dat dit stukje gericht is aan anoniem 18.51?"

   Ja, die was voor Anoniem1851 bedoeld. Wij geven hen wel een nummer op tijdstip van binnenkomst. Op de eerste plaats schijnen zij dit te willen (om als nummer door het leven te gaan) voor ons is het de enige manier er een onderscheid in te kunnen maken.

   "Ik heb 1Vandaag niet gezien maar als het item alleen gegaan is over het "spontane" ontslag van die journaliste op RT en niet over de subtiele (en vaak minder subtiele) censuur en druk die op journalisten van bijvoorbeeld CNN wordt gelegd om een gewenst resultaat te krijgen dan is het een voorbeeld van wat ik bedoel met "eenzijdige berichtgeving"."

   Ik volg Één Vandaag iedere dag, al was het alleen maar om te "filteren" of vergelijkingsmateriaal te hebben. Het voorbeeld van deze journaliste (een gebeurtenis van maanden geleden en allang uitgekauwd) was weer een poging tot "Rusland/Poetin bashing".

   De eerlijkheid dient mij wel te zeggen dat, ook de presentatrice van Één Vandaag, waarschuwde voor de westerse berichtgeving. En dat doen wij dus ook.

   Verwijderen
 3. SDR, ik blijf het nieuws lekker brengen zoals ik het doe. Dat jij je nu aansluit bij de kritiek van de anderen hier, prima. Ik heb van de 113 gepubliceerde artikelen niet de indruk dat ik er met één naast zit. Breng het nieuws vaak weken voordat andere media hier in Nederland het brengen, en vaak een dag eerder dan de Russische media. Denk bijvoorbeeld aan het artikel hioer over Catastrofe Lugansk. Ja, hier met dit artikel was ik snel en misschien te snel, maar het feit alleen al dat het de ronde deed, was nieuws. Ik heb het met voorbehouden gebracht, en gelukkig maar. Het bleek niet zo te zijn; ik heb speciaal mijn afspraken afgezegd om er bij te blijven in verband met de gevoeligheid van het nieuws en om het dus direct bij te werken.

  "Breng het nieuws wat minder sensationeel". SDR, ik kan per dag wel 20 artikelen schrijven als ik de tijd had; het nieuws IS sensationeel. Dat de massamedia het willen wegbaggetaliseren is hun zaak. Je gaat je nu in het kamp scharen die de toon aanvalt. Wil jij het anders een paar dagen van me over nemen? Mag, serieus. En waar is Kramatorsk eigenlijk? En serieus genomen worden? Wie moet mij serieus nemen? Denk je dat KvdB of Bureau Buitenland mij ooit gaan uitnodigen? Vanavond krijgen we Wierd Duck bij Knevel. Als je gaat zien hoe serieus die genomen gaat worden vanavond, dan begrijp je dat ik daar niet naar hoef te en neit wil streven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Blik, we staan aan dezelfde kant. We vallen je niet aan, maar luister naar ons (als ik die zou hebben) goedbedoeld advies. Mogelijk heeft Stop- gelijk, ik weet het niet, mogelijk is jouw manier het beste. Luister en leer van elkaar maar voel je niet aangevallen. Dat is mijn welgemeend advies. Jouw blog is o zo broodnodig.

   Verwijderen
  3. Laat Blik gewoon zijn gang gaan zoals hij denkt dat het goed is. Begint het gezeik hier nu ook al hoe het allemaal beter kan en/of moet? Ik heb er geen enkel probleem mee. Go for it, Blik!

   Verwijderen
  4. Mee eens, They Knew. Laat dit het einde aan deze discussie zijn. Blik levert uitmuntend werk!

   Verwijderen
  5. Mooi, net als Kat zijn volgelingen gaat ook hier het lont in het kruitvat. Wie heeft de meeste waarheid in pacht?? Heerlijk dit, de complotters vechten elkaar de tent uit....daarom gaat het ook altijd fout met die plottersites. Ene wil meer de "waarheid' als de ander of de een wil meer met de eer gaan strijken als de ander. Heerlijk dit!!

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 4. @SdR Ik zie hier anders op de site ook nergens medeleven met de nabestaanden, iets wat mij gelijk opviel. Ze scharen zich echt letterlijk achter Poetin, dus ook geen condoleances richting nabestaanden enz...de reden dat ik hier toch gereageerd heb?? Dacht dat enige nuance wel kon hier, maar je wordt meteen neergesabeld als je een beetje kritiek hebt, dat heb jij nu ook gemerkt. Dat is inherent aan complottersites. Je mag kritiek hebben maar niet op hun en hun berichten. Doe je dat wel krijg je een scheldkanonnade of wordt je belachelijk gemaakt. Jij hebt het ook al mogen ervaren. Excuses?? Kennen ze niet even als condoleances aan de nabestaanden....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit komt, beste SdR, omdat ze wel beweren maar vervolgens vergeten te bewijzen. Wijs je ze daarop ontsteken ze in woede en vragen ze zich af waar iemand het lef vandaan haalt om kritiek te leveren. Dat is bij de complotsites zo en ook bij deze site. Ze doen totaal niet aan zelfkritiek. Ze pennen leuke Russische tekstjes over maar even nagaan of het klopt, ho maar!! Precies zo bij die complotsites.
  En wat je condoleances betreft; je hoeft geen mensen te kennen. Veel mensen deden het uit een gevoel van solidariteit. Ook wereldleiders. Wel toevallig dat een Poetin zoiets niet doet, terwijl de rest van de wereld het wel doet. Ja dat kan je speculeren noemen, maar het zegt genoeg over Poetin zijn medemenselijkheid. Ongeacht wie de dader is heb je even het fatsoen om op te brengen om bij een land wat zoveel slachtoffers kent je condoleances over te brengen.
  Maar goed, noem mij een complotter, noem mij een trol, ik noem mij vooral MENS. Meer als wat ik vele personen hier kan noemen die onheus mensen bejegenen als ze wat kritiek leveren. Het is echt van de zotte dat je geen kritiek mag leveren, dan ben je dus net zo erg als geliefde dictator Poetin die media en internet ook aan banden legt.
  Wat betreft in een ander antwoord dat je stelt dat de NSA het hier ook doet; klopt, op trefwoorden. Daar wordt nu elke mail compleet doorgelezen!! Dus niet op trefwoorden maar compleet!! Wel ietsje anders. En hier wordt je er niet voor opgepakt, maar eerst onderzocht. In Rusland beland je meteen in de gevangenis. Dat zijn dus grote verschillen, maar als je het er niet mee eens bent feel free om te emigreren naar Rusland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Je gaat in je domheid weer eens een stap te ver Gruwel, Putin heeft tijden de ministerraad de ministers verzocht op te staan en een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers die in het vliegtuig zaten. Ik weet niet of het op de NOS is geweest, in ieder geval wel op de Britse TV.

   Verwijderen
 6. Nee ik ben Cruelman niet. Maar je zwakke antwoorden geven precies aan waarom ik hier ga ophouden met reageren. Daar waar ik de antwoorden in het midden zoek, ga jij en anderen hier blind op Poetin af met zijn propaganda. Als je jezelf een rad voor je ogen wilt laten draaien doe dat lekker. Je bekijkt het nieuws maar van 1 zijde. En waarom ik dat denk?? Je geeft aan je achter Poetin te scharen, je gelooft dat nazi-verhaal van oekraine (wat dus meerdere malen debunked is) , je denkt dat ik Poetin haat (wat ik niet doe, maar vertrouwen doe ik hem allerminst na de Krim-inname) enz...Poetin is een arrogante klootzak die de Sovjet Unie met alle GEWELD weer wil herstellen. Als je dit ontkent en niet ziet ben je net zo blind als vele wereldleiders. Hij staat ook al onvriendelijk bij de Baltische staten op de deur te kloppen. Niet om ff te informeren hoe het gaat, maar ff ruzie stoken om ze vervolgens, net als de Krim (en ik denk de rest van Oekraine) met geweld in te lijven voor zijn superstaat!!
  Maar ik merk hier al te veel vijandelijkheid tegenover de VS,EU en de Westerse wereld in het algemeen. Prima, maar donder dan op en maak geen gebruik meer van de vrijheden hier als je Poetin en Rusland zo geweldig vind. Lijkt me simpel toch?? Als je het zo haat om een Westerse Nederlander te zijn dan lever je paspoort in en ga in Moskou wonen en het Russische leger in.
  Iedereen met een beetje verstand ziet namelijk de niet al te vriendelijke bedoelingen van Poetin. En die gene die zich achter hem scharen zie ik gelijk als de Oost-Oekraïense terroristen die iedereen afslachten op een Hamas-stijl, dus lekker het oekraiense leger beschieten vanaf kerken, scholen en woonhuizen. En later zielig gaan doen dat er zoveel doden zijn, terwijl je ze zelf veroorzaakt hebt met deze laffe manier van vechten. Of het in hinderlagen lokken van soldaten en ze dan vrolijk Nazi's noemen terwijl daar geen bewijs voor is...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Dat bedoel ik dus met geen kritiek mogen geven; jij en anderen mogen ongestoord blaten dat Rusland ok is en dat ze heiligen zijn maar als je een keer negatief over ze praat moet je je mond houden. Dat heet; TUNNELVISIE!!! En hypocrisie niet te vergeten. Goh, echt open site dit, NOT!!

   Verwijderen