zaterdag 9 augustus 2014

Aanval op Torez, vanuit Oekraïense oogpunt

ENGLISH SUMMARY BELOW. We geven onderstaand integraal het artikel van de site 112.ua. Dit is een Oekraïens tv station, dat nog enigszins serieus te nemen is. In bijvoorbeeld hun inbelprogramma komen sprekers aan het woord uit de diverse stromingen van de bevolking. Naar de burelen van hun kantoren zijn ook molotovcocktails gegooid (we hoeven niet uit te leggen waar die waarschijnlijk vandaan komen), en zij hebben al een open brief aan Poroshenko geschreven en om meer veiligheid en bescherming gevraagd. In onderstaand artikel halen zij een journalist aan die aan de zijde van de "ATO" verslag doet. In dit artikel gaat het om de vraag hoe het Oekraïense leger de stad Torez kan innemen. Een stad die bij de Nederlanders bekend kan zijn als de plek waar de wagon met spullen uit de MH17 heeft gestaan.

In de stad (Torez) bevindt zich een grote hoeveelheid strijders en vuurposities

De strijdkrachten van de ATO (Anti Terroristische Operatie, zo omschrijft de Oekraïense regering waar ze mee bezig zijn) weten niet hoe ze de stad Torez in de regio Lugansk, die door vechters ingenomen is, moeten bevrijden. Hierover schreef journalist Roman Botshkala, die in de ATO-zone werkt.

"Ik heb met jongens gesproken (van het Oekraïense leger, red.), die zich voor de stad bevinden. Ze weten niet hoe ze de stad moeten bevrijden. Het is één stuk beton... Pantser. Torez is verworden tot een lang onder vuur genomen plek. Mitrailleurnest. De vesting is niet te nemen niet met artillerie, niet met de luchtmacht", schrijft Botshkala.Volgens de journalist moeten, om Torez in te nemen, de Oekraïense militairen de stad vernietigen, daar zich in de stad een groot aantal strijders, hun pantser en materieel bevinden, alsook vuurpunten.

"Om de stad in te kunnen, zit er niets anders op dan de stad volledig te vernietigen. Hebben we ruïnes nodig? Ik wil er zelfs niet aan denken hoeveel Oekraïense militairen en vreedzame burgers daarbij omkomen. En bij mij rijst de vraag: hebben we dat hele Torez wel nodig? Al die Stachanovi, Shachtersks, Antatsieten (allen steden in het oosten, red.). Wellicht ze beter goed omsingelen, afsnijden van bevoorrading, dan kunnen de terroristen elkaar op gaan vreten. Jammer voor de burgers. Maar als ik de hand op mijn hart leg, ze hebben zelf deze laaghartigen in hun huis toegelaten. Nou, laat ze nu maar met hen samen leven zolang ze het leuk vinden. Een soort oorlogs quarantaine.", voegde Botshkala er aan toe.

We herinneren eraan dat de dag ervoor in Torez onbekende bewapende mannen onder bedreiging van de leider van de eenheid, hen gedwongen hebben strijders van de "Volksrepubliek Donetsk" vrij ter laten.

Aldus het artikel hier: http://112.ua/obshchestvo/ukrainskie-voennye-ne-znayut-kak-osvobozhdat-torez-istochnik-99124.html

ENGLISH SUMMARY

We refer here to an article on 112.UA. This is a Ukrainian tv channel that got under attack of molotv cocktails recently and has written a letter to Poroshenko for more security and protection. The article is mostly quoting journalist Roman Botshkala, who is reporting on the side of "ATO", the Ukrainian so-called Anti Terror Operation. Roman Botshkala sees only one way of taking heavily baricaded Torez, the place from where the wagon with MH17 belongings departed, and that is levelling it completely with the ground. Or blocking it completely so that people inside it will start eating eachother. A pitty for the civilians, but they should not have allowed the low people to come into their home. According to Roman Botshkala in this article: http://112.ua/obshchestvo/ukrainskie-voennye-ne-znayut-kak-osvobozhdat-torez-istochnik-99124.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten