vrijdag 1 augustus 2014

Update 2-8-14 Gruwelijke Cynische Krijgsgevangenenruil Oekraïense leger

Update 2-8-2014 23.46 Voor degenen die geen Russisch spreken heeft bovenstaande zonder ondertitels weinig zin, maar ik plaats hem toch als belangrijk document. Igor Ivanov van de politieke afdeling van DNR (Donetsk Volksrepubliek) komt daarin vanaf 3:30 terug op de "fantastische" krijgsgevangenenruil. Hij bevestigt het verhaal wat we gisteren dus al direct geplaatst hadden, dat ze gisteren hun twee mensen terug kregen met alle botten gebroken en alle organen beschadigd. Kortom, 2 invaliden, als ze het overleven. Maar dat was nog niet alles; er werden ook nog lichamen uitgewisseld van omgekomen soldaten. Het verzet kreeg er 13 terug, waarbij 5 duidelijk niet op het slagveld zijn gestorven, maar aan hun einde zijn gekomen door marteling in krijgsgevangenschap. Eén was door verstikking om het leven gekomen, vier door messteken. "Wij hebben zelfs een verordening gekregen van onze leiding om humanitair om te gaan met krijgsgevangenen. Het zijn middeleeuwse martelpraktijken van de 25e luchtlandingsbrigade". De militair houdt het commando van het 25e verantwoordelijk voor de oorlogsmisdaden. Maar ook de militaire en burgerleiding van Oekraïene. "Het goede is wel dat we het 25e voor een groot deel gevechtsonklaar hebben gemaakt. Rest nog maar een beetje om ze geheel uit te schakelen". Verder kwam de presentator terug op een terroristische daad gisteren in het centrum van Donetsk waarbij 2 vreedzame burgers doodgeschoten zijn.English Translation below. Lees de verklaring van Igor Strelkov, Minister van Defensie Noworossiya, en huiver. De vertaling is integraal.

01.08.2014 22:11 (MCK) Bericht van I. I. Strelkov

"Bij ons is een tragedie gebeurd. Vandaag hebben we krijgsgevangenen uitgeruild: twee van ons, voor twee "decanten". De "Luchtmobielen" gingen te voet naar de hunnen. De onze werden eruitgegooid als zakken: alle botten gebroken, van buiten alles kapotgeslagen, de overlevingskansen bijna nul... Ratten! Wat een ratten! Immers, dit zijn geen "Natsguardia", dit zijn "decanten van Dnepropetrovsk". Waarvan acte. Ik heb de order uitgevaardigd van het 25e geen officieren krijgsgevangen te nemen . NOOIT."

01.08.2014 22:11 (мск) Сообщение от И. И. Стрелкова

"У нас трагедия. Сегодня обменяли двух наших пленных на двух "десантников". "Аэромобильники" пошли к своим на своих ногах. Наших выкинули как мешки: переломаны все кости, отбиты все внутренности, вероятность, что выживут - почти нулевая... Твари! Какие же твари! Ведь это не "нацгвардия", это "днепропетровский десант". Учтем. Приказал не брать в плен ни одного офицера 25-й. НИКОГДА".

English translation

A tragedy has happened to us. Today we exchanged two of our prisoners of war against two "decantists" ("paratroopers"). "The "Airmobile's" went to theirs walking. Ours were thrown like bags: completely broken all bones, all exterior completely beaten up, the probability to survive close to zero... creatures! What kind of creatures! After all this is not the "Natsguardia", it is the "Dnepropetrovsk Paratroopers". We have noted. I have ordered not to take any prisoner of war of the 25th. NEVER.

4 opmerkingen:

 1. Ukraine Crisis: Death and destruction continues in Eastern Ukraine
  [ENG SUB]

  https://www.youtube.com/watch?v=NE18iPQ1Euk#t=1735

  Bijna anderhalf uur menselijk leed... niet prettig om naar te kijken, maar wel goed om van op de hoogte te zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En voor het niet aandurft om te kijken, wat ik me kan voorstellen een belangrijke oproep van iemand uit de video. Terug te vinden bij 1.12.54

  'Genocide in Donbass, wie zorgt ervoor dat het stopt? Wie zal aangesproken worden op wat er gebeurt in Donbass? Wij zijn het Oekraïense volk, wij zijn de Oekraïne. Wij eisen dat de oorlog tegen het Oekraïense volk, tegen Oekraïense kinderen gestopt wordt. Kinderen. Wie zijn die kinderen? Zijn zij al separatisten en terroristen als ze 10 maanden oud zijn? Hoe lang nog wilt u vechten? Hoe lang blijft u onze kinderen vermoorden? Mannen, ik richt mij tot u. Mensen van de Europese Unie, ik richt me tot u. Hoe lang nog blijft u doorgaan met het vermoorden van onze kinderen? Jullie hebben met de Oekraïne een EU Associatieverdrag gesloten, zien jullie niet wat er gebeurt, zijn jullie blind? Of betekent de dood van 41 kinderen niets voor jullie, kan het jullie niet schelen? Waarom zenden jullie geen missie? Waarom gaan jullie niet zelf naar Donbass om te zien wat daar gebeurt? Niet via leugenachtige zenders, maar in werkelijkheid. Hier is een brochure waarin precies verteld wordt wat er gebeurt, hoeveel mensen er zijn omgekomen. Het bevat foto’s, foto’s die overeenkomen met de informatie. Ik zal jullie de foto’s voor de camera laten zien, zodat jullie kunnen zien wat voor foto’s het zijn. Hier, kijk maar, dit is Europa. Is dit mogelijk in Europa of niet? Zijn zulke verschrikkingen mogelijk in Europa? Eerst was het in Servië, in Joegoslavië, en nu is het in de Oekraïne, mijn dierbare land. In Donbass, in de Oekraïne gebeuren dit soort dingen nu. Waar Oekraïense steden en dorpen gebombardeerd worden. Is dit mogelijk in de Oekraïne in 2014? Wat moeten we hiermee? Hoe moeten we leven in een land als dit gebeurt? Bijna 4000 doden, 41 kinderen, ik herhaal. Misschien zal iemand dit zien, die uit het raam kijkt? Ze komen niet naar buiten, ze willen geen officiële boodschap in ontvangst nemen. We kunnen jullie niet bereiken, tv-zenders horen ons niet, ze geven ons niet de mogelijkheid om ons uit te spreken, ze tonen niet de waarheid. Ik richt me niet alleen tot Europa, maar ook tot Amerika en alle andere landen. Zie wat er gebeurt in de Oekraïne. In ons eigen land, dat een associatieverdrag heeft getekend met Europa. Is het normaal in Europa om kinderen te vermoorden? Is dit een normaal Europees leven, als vrouwen hun benen verliezen bij een zogenaamde ontploffing van de airconditioning? 12 mensen kwamen om en 8 vrouwen in Loegansk. Odessa, is dat democratie? Is dit vrijheid van meningsuiting? En als het jullie kinderen waren, geachte kameraden Europeanen, wat, als het jullie kinderen waren? Wat zouden jullie doen als jullie baby van 10 maanden oud werd vermoord? Alleen maar ondat hij in Donbass woont. Wat zou er gebeuren? Beste Europeanen, jullie moeten dit stoppen samen met ons. Jullie zouden allen rond de onderhandelingstafel moeten gaan zitten, echt alle partijen van dit conflict en zien wat er van komt. Niet door oorlog moet voortgezet worden, maar het staakt-het-vuren.'

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kramatorsk, ik kan alleen maar mijn pet voor je afnemen. Dank voor dit uitschrijven. En inderdaad, ik heb die docu heel even terzijde gelaten; maar iedereen die nog niet precies weet wat er gaande is, kijken.

  De hypocrisie is massief. Geen politicus die deze situatie onder de aandacht brengt; geen journalist die de barbaarsheid van het regime DAT WIJ STEUNEN voor het voetlicht brengt.

  Ik kwam laatst een vrouw tegen, kort mee over Oekraiene gesproken, ik sluit af met haar woorden: "Ik vind het vooral zo triest allemaal".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu de her-russificatie van de Oekraïne niet lukt, in Donbass de separatisten aan het verliezen zijn, wat zou er dan aan de hand zijn? Inderdaad: De weg van Novarussia leidt tot terreur en wetteloosheid. Alle andere landen in het Oostblok hebben Rusland na de val van de muur de vinger gegeven, nu doet Oekraïne het ook. Gezien de geschiedenis (en de onderdrukking en barbaarsheden, ook in- en na de tweede wereldoorlog) is dit geheel verklaarbaar.

   Verwijderen