vrijdag 22 augustus 2014

Oekraïense soldaten en hun familie halen verhaal bij militaire leiding

83 Soldaten van de 30e gemechaniseerde brigade keren terug in Nowgorod-Wolynski, West Oekraïene, niet ver van de Poolse grens. Ze confronteren hun militaire leiders met de vragen die ze hebben.

ENG subs, Enlarge screen for better viewing - Engels ondertiteld."Southern Cauldron"

De 30e brigade was terecht gekomen in wat de "Southern Cauldron" genoemd wordt. We hebben daar HIER eerder over bericht. Zo'n 4000 Oekraïense militairen kwamen klem te zitten tussen enerzijds de Russische grens en anderzijds het verzet. Ze dachten het verzet te omsingelen en van de grens af te scheiden, maar werden zelf omsingeld. Van de 4000 man lukte het circa 1000 man alsnog te ontsnappen.

Strelkov

Dat was wat het verzet betreft niet de bedoeling, maar Strelkov zag in dit nadeel destijds toch een voordeel: "Deze mensen gaan in West Oekraïene onze beste ambassadeurs worden tegen het sturen van troepen onze kant op". Beoordeel zelf het beoordelingsvermogen van Strelkov. Wij herinneren eraan dat Igor Strelkov zijn post als Minister van Defensie van het verzet verlaten heeft. Mensen uit zijn omgeving zeggen dat het goed met hem gaat. Maar hij is zelf niet op beeld verschenen sinds die tijd, zo'n goede week geleden. Hij is vertrokken, de dag nadat er een -later ontkend- gerucht over hem de ronde deed dat hij zwaar gewond geraakt zou zijn.

Actuele informatie over de oorlogssituatie, in het Engels van Slavyangrad.org (gezichtspunt verzet), HIER.

Enorme explosie in Donetsk

Verder kwamen we onderstaande explosie tegen, die 19 Augustus 2014 op youtube is geplaatst. Let vooral ook op seconde 27 en 35 waar vuur in de lucht zichtbaar is. Het zou in plaats van een raket, kunnen duiden op een vliegtuig dat uit de lucht komt vallen. Op YOUTUBE spreken ze wel over een raket.Een site die ook regelmatig over Oekraïene schrijft en interessante informatie verschaft is Kleintjemuurkrant.

Russisch hulp-konvooi rijdt inmiddels op het grondgebied van de Volksrepubliek Loegansk en wordt begroet door plaatselijke bevolking.Het konvooi moet wel enkele ongeasfalteerde paden nemen, zoals in deze reportage aan het eind wordt vermeld, omdat een gedeelte van de reguliere weg naar Lugansk nog onder controle staat van het Oekraïense leger. Ondertussen houdt de stroom foto's en video's die duiden op oorlogsmisdaden van het regime van Poroshenko niet op. DIT (18+) is slechts één van de vele beelden.

21 opmerkingen:

 1. Bericht van het verzet: Сводки и Комментарии ‏@strelkov_info · 6 min.
  22.08.14 16:37 мск. Сообщение от ополченца Прохорова / / "Все - первые машины конвоя уже в Луганске". "Eerste wagens van het konvooi zijn al in Lugansk"

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oekraïense leger heeft een ballistische raket op het verzet afgevuurd bij Snezhne, om uit een omsingeling proberen te komen. Raket heeft niemand geraakt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelfs als dit bericht waar is, wie zijn dan dus de werkelijke moordenaars?? Nou?? Er worden 4000 soldaten vermist, waarschijnlijk dus vermoord. Zo barbaars is jullie geliefd "verzet", dan wel Russen dus. Zij maken dus probleemloos 4000 mensen af als honden!! En jij steunt die misselijkmakende moordende terroristen!! Lekkere site dit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Morgen is het onafhankelijkheidsdag in Oekraiene. Gewezen Oekraïense militair spreekt over voorbereidingen Kiev voor false flag operaties in Xarkov, Odessa, Kiev. http://lifenews.ru/news/138844

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Enige false flags en het totale negeren van de wereld krijgen we voorgeschoteld door dhr. Poetin, zijn FSB en het door jullie zo geliefd "verzet". Slechte naam voor terroristen die massaal soldaten vermoorden. Maar wel hypocriet van die witte vrachtwagentjes onthalen...man, man ,man...tis net de tactiek van IS...je bent of voor ons of je bent dood...dat terwijl de Oekraïense regering ten alle tijde openstond voor gesprekken!! Toen de Russische separatisten dat keihard afwezen was het klaar uit...en terecht. De bevolking daar wil niet eens bij Rusland horen, vraag het de mensen op de Krim maar. Die dachten ook hoera, Rusland geeft ons alles...ze geven niks nakkes nada, het ging alleen om de marine, de bevolking interesseert Poetin geen fuck. Kortom dure invasie met doden en gewonden en wie wordt er beter van?? Alleen Poetin!

   Verwijderen
 5. Tweede Slaapkamer wordt wakker?

  Vragen aan de regering over MH17 van kamerlid Eijsink:

  http://tweedekamer.nl/kamerstukken/detail.jsp?id=2014D28719

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dawg, ik kan de link niet openen. Zou je de strekking van de vragen kunnen beschrijven aub. We kunnen ook vragen of Gruwelman de vragen wil beantwoorden (Grinnik)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 't Zijn een stuk of veertig vragen die een paar A4-tjes beslaan dus ik zal ze maar niet allemaal copypasten. Wat betreft het onderzoek naar de toedracht betreft:

  3 a. Wat is de precieze stand van zaken met betrekking tot de wrakstukken?
  b. Waar bevinden die zich nu?
  c. Welk percentage van de wrakstukken is geborgen?
  d. Hebben de 800 lokale mensen ook wrakstukken geborgen? Zo ja, waar zijn die nu?
  e. Zijn er wrakstukken geborgen met schade die van buiten is aangebracht? Waar bevinden zich op dit moment de wrakstukken met de inslagen (van raketten of kogels) die op foto's duidelijk zichtbaar waren? Zijn deze wrakstukken veilig gesteld voor het onderzoek en de vervolging? Zo ja, zijn er al voorlopige conclusies getrokken over de oorzaak van die schade?

  5 i. Krijgt het onderzoeksteam toegang tot de elektronische waarnemingsdata van de NAVO, zoals verzameld door de AWACS-vliegtuigen?
  j. Krijgt het onderzoeksteam ook toegang tot de oorspronkelijke data van de Oekraïense regering, inclusief die afkomstig van de sociale media?
  k. Kunt u een overzicht geven (inclusief de documenten zelf) van alle verdragen, “Memoranda of Understanding”, uitvoeringsovereenkomsten en andere schriftelijke overeenkomsten, die Nederland in het kader van het onderzoek naar de MH-17 gesloten heeft met andere landen of andere internationale organisaties?
  l. Klopt het er een schriftelijke overeenkomst is tussen Oekraïne, België, Nederland en/of Australië over het openbaar maken van het onderzoek naar de toedracht? Klopt het dat elk land de openbaarmaking daarvan kan blokkeren door een non-disclosure-overeenkomst?

  6d. Hebben de VS en Rusland de radargegevens en de satelietgegevens op de dag van de aanslag al helemaal gedeeld met de OvV en/of openbaar gemaakt?

  7c. Hoe komt het dat de informatie van de zwarte dozen nog niet openbaar is terwijl dit bij andere rampen soms veel sneller is gebeurd?
  d. Is het juist dat gesprekken tussen de piloten in het vliegtuig en de verkeerstoren in beslag zijn genomen door de Oekraïense autoriteiten of zijn deze beschikbaar gesteld aan het onderzoeksteam?
  e. Is het juist dat de MH17-vlucht een andere dan gebruikelijke route volgde? Waarom was dit?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Overigens, grote hulde voor de beheerder van deze site voor zijn inspanning om een tegenwicht te bieden aan de desinformatiecampagne die door de Westerse MSM op de bevolking wordt losgelaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En jij bedankt voor je bijdragen, Dawg.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Interessant die sockpuppets....we zien ze overal, bij Martin Vrijland, bij Kat, hier,...aandoenlijk, sheeple dat tegen sheeple praat en elkaar moet inpraat omdat ze hun land en alles wat vrijheid heet verraden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Diverse bronn:#NAF (Noworossiya Armed Forces) hebben 7000 Oekraiense troepen omsingeld en zijn in het offensief op #Ukraine #IndependenceDay (ZEVEN DUIZEND!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 7000 ongemotiveerde soldaten, die alleen maar naar huis willen en niet tegen hun broeders willen vechten. Hoeveel van deze mensen zullen er omkomen? Bedankt USA, EU en Nederland in het bijzonder. Dit heeft de neo nazi Van Baalen met zijn stijve gestrekte arm bereikt. De man hoort levenslang opgesloten te worden, samen met Timmermans en zijn rotgenoten.

   Verwijderen
  2. Ga terug naar school en leer eens de ware redenen van de Oekraïense crisis Gerrit. Je zit hier gewoon bloeddorstige terroristen te verdedigen en een man die nog erger is als Hitler qua groot Rijk drang...Ga eens met Poetin en consorten praten en vragen wat zij ECHT willen....je gaat je rot schamen dat je hun steeds verdedigt hebt....

   Verwijderen
 12. Link binnengekregen van een volger van het blog, dit is wat het Kievse fascisten regime doet en waarvan Knevel de foto's niet in zijn pand, laat staan op tv, wil hebben:
  https://www.facebook.com/gleb.derkulov/posts/778664125531430

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een verschrikkelijk gezicht, deze foto's. En dan heb je nog tuig met 1 hersencel dat je blog belachelijk probeert te maken. Weet je, ik ben in 1946 geboren. Er was een gezegde: Ik ben van NA de oorlog en dat wil ik zo houden. Voor velen geldt dat al niet meer, met dank aan de imperialistische expansiedrang.

   Verwijderen
  2. Als je echt GEEN oorlog wilt ben je knap fout bezig want je bent net het enige kamp wat oorlog wil, de Russen, als een supernazi aan het verdedigen. Heil Poetin enz....Het Westen heeft totaal geen belang bij die gehele Oekraïense crisis, was van het begin af aan al duidelijk. Ja het volk wou graag bij de EU gaan horen maar de EU wou alleen maar een handelsverdrag. Ja van Baalen en co stonden daar te vroeg en te hard te juichen, ben ik met velen eens...maar de wil van het volk was en is samenwerking met de EU. De enigste die dat het met harde hand en duizenden doden tot gevolg proberen te voorkomen zijn Janoekovitsj (vriendje van Poetin) en Poetin zelf. Heb nergens een tank gezien of een raket van de EU, NAVO of wie dan ook...maar van wie wel?? Jaaaaa Rusland!!! Maar hou je vooral dom joh...

   Verwijderen
  3. Cruelman, ik wil 1x op jouw treurnis reageren. 1x en dan nooit meer, want jij bent voor mij nog minder dan een hoop stront
   Blind ben je ook nog, dat je foto's van de kapotgeschoten en opgeblazen tanks op dit weblog niet gezien hebt, Mogelijk zijn ze van russische makelij, maar ze zijn in handen van de navo
   Belgie kent een noord (Nederlands) en een zuid (Frans) gedeelte. wat denk je hoe ze daar over hun toekomst zullen beslissen, zeker als het Nederlandse gedeelte aan de macht is gekomen met een fascistische staatsgreep?? Zelfs jij, met je ene hersencel moet dat kunnen begrijpen. Zullen we een voorspelling doen wat de uitslag zal zijn als er nu verkiezingen zouden worden gehouden in Oekraine??
   En Van Baalen stond daar niet alleen te vroeg en te hard te juichen (hoe is het mogelijk dat je dit toegeeft), maar het is een echte fascist, vraag dat maar aan de mensen die hem kennen.
   Trouwens, jouw bazen van de AIVD moeten wel erg wanhopig zijn dat ze accepteren dat je alleen nog maar reageert met gescheld en zonder enige inhoud.

   Verwijderen
  4. Ik scheld niet Gerritje, jij hebt een vocabulaire waar een amoebe nog van schrikt. En de NAVO heeft geen eigen leger, dombo!! Vandaag het journaal nog gezien?? Nazi-troepen zwaaiend met Russische vlaggen die krijgsgevangenen laten paraderen als ultieme vernedering, totaal in tegenstelling tot wat er in Kiev gebeurt. Daar zag ik geen hakenkruizen of wat dan ook...wat zie ik in Oost Oekraine?? Jawel, Southern flags (Amerikaanse vlaggen dus, die sympathiseren met o.a. de Klux Klux Clan) En het paraderen met krijgsgevangenen mag niet volgens internationale verdragen, maar die "heilige verzetsstrijders" van je lappen elke (inter)nationale regels aan hun laars. De echte fascisten zitten dus niet in Kiev maar die zit jij te verdedigen, die echt lak hebben aan elke officiele en onofficiele oorlogsregels, die zo graag bij het al even lompe Rusland willen horen. Die geen waarde toekennen aan een mensenleven.
   En dat referendum wil ik best aan, denk dat Oekraine glansrijk VOOR samenwerking met de EU en het Westen kiest. Simpelweg omdat daar echte vrijheid is en men ook respect kent. In Rusland is het alleen Poetin's weg of je mag opkrassen, dood of levend. Want waar begon alle shit mee?? Oekraine die een onschuldig handelsverdrag wilde tekenen met de EU, en wie zette toen de hakken in het zand?? Jawel, jouw fuhrer Poetin. Verdedig hem wat je wilt, laat je ware gezicht zien als landverrader pur sang.

   Verwijderen
  5. Ach wat doe ik hier in hemelsnaam nog met al die geschiedvervalsers, die alles zo draaien dat het in hun belang komt. Net aluhoedjes....die halen feiten en fictie ook zeer makkelijk door elkaar, alleen maar omdat ze niet die een of meerdere hersencellen hebben dat ze hun ongelijk moeten toegeven. Daar waar ik dat al meerdere malen schoorvoetend doe zie ik bij de pro-Russen hier alleen maar scheldkanonnades komen en beledigingen waar de honden geen brood van lusten. Gelijk hun "broeders" in Donetsk en Luhansk. Die schieten ook alles en iedereen af en hebben maling aan internationale wetten, regels en verdragen. Petje af hoor...stoer!!

   Verwijderen