maandag 3 juni 2024

Nederland loopt voorop in oorloghitsen tegen Rusland

Zijn wij in Nederland, wat Kiev was, zo'n 2,5 jaar geleden? Toen dachten de Kievanen ook dat het hun tijd wel zou uitdienen. Hun regime bombardeerde er op los in Donbass alsof het een lieve lust was, en in Kiev zaten ze -dachten ze- hoog en droog.

Hetzelfde geldt nu voor Nederland. Onze wapens vliegen over Rusland en bombarderen de Russen, alsof het een lieve lust is. Nu zitten we hier nog hoog en droog, net als de Kievanen lange tijd. Voor de Kievanen bleek het een tikkende tijdbom en spatte hun droom uiteen. Voor Nederland? 

Wat ook een overeenkomst is: de Oekraïners kozen Zelenskiy op zijn ticket van de-escalatie en vrede met Rusland. Ze waren de oorlog van Poroshenko zat. Net zoals de Nederlanders met het Oekr-referendum kozen voor handen af van Oekraïne. Ze / we werden beide bedonderd.06/03/24. Relevant. BRON

“ ❗Nederland zal Kiev officieel toestaan ​​zijn F-16’s te gebruiken om ‘militaire doelen’ in Rusland aan te vallen, zei de minister van Defensie van het koninkrijk.”4 opmerkingen:

 1. Tweet van George van Houts

  "Hij legt het spatzuiver uit: De VS manoeuvreren Europa een oorlog met Rusland in. Het voertuig daarvoor heet NATO. De VS willen geen oorlog op het eigen grondgebied dus het slagveld wordt Europa.

  https://dissident.one/om-een-wereldoorlog-te-voorkomen-moet-rusland-een-kernbom-op-rotterdam-gooien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'Hij' uit de tweet van George is een Russische militaire deskundige. Hoe de onverbiddelijke logica van militaire escalatie de kans op een nucleaire catastrofe in(vooral) Europa en de Russische Federatie met de dag groter maakt. Dertien minuten Russische tv schetsen een gruwelijk maar niettemin realistich perspectief.

   ttps://twitter.com/robinmonotti/status/1797597605456699848

   Verwijderen
 2. De aflevering van Kalibrated geeft een mooie nuancering van het gezeur over nukes vanaf minuut 55
  https://www.youtube.com/watch?v=ablOJhZZPQo

  ik volg de dagelijkse tactische ontwikkelingen niet meer zo. Scott geeft de waarschijnlijke Russische response op lange afstandswapens diep in Rusland: bewapenen van N Korea, Syrië en andere anti VS groepen en landen.

  Dat is een meer logische tit for tat tegenmaatregel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ritter en een aantal onafhankelijke analisten bedoelen het goed wanneer ze ze de Russische waarschuwingen volgen.

   Die waarschuwingen gaan mi. over de UITEINDELIJKE afloop van de escalatieladder. Het wordt hier doelbewust slecht begrepen en leidt zo tot draconische escalatie: de ''sneuvelbereidheid'' neemt zelfs radicaal toe! Het lijkt me zeer ongewenst om dit verder te propageren, aangezien het onze schaapjes klaarstoomt voor een WW3 vleesmolen.

   Verwijderen