vrijdag 14 juni 2024

NATO wijst Vredesvoorstel/ultimatum van Putin af

We weten niet waar we moeten beginnen.

Blik leeft in twee werelden.

Wereld 1
NOS-journaal & Telegraaf: de wereld van Ali B, de hitte ergens op aarde, de Schotten in München, en de sinaasappeloogst in Brazilië.

Wereld 2
Alle Russische zenders: Het zojuist door Putin gedane voorstel voor vrede op het Euraziatische continent: Oekraïne/NATO trekken troepen terug uit, en erkennen als Russisch gebied, Krim, Donbass, Kherson en Zaporozhe. Deze gebieden hebben per referendum aangegeven bij Rusland te willen horen. Oekraïne zegt publiekelijk af te zien van NATO en accepteert neutrale status. Oekraïne respecteert de rechten en behoeftes van Russisch sprekenden die zich door geheel Oekraïne (wat er nog van over is)  bevinden. De sancties van het Westen tegen Rusland worden geschrapt. Rusland waarborgt de veilige aftocht van de Oekraïense troepen.

Indien dit voorstel niet geaccepteerd wordt, is het Westen verantwoordelijk voor het (waaronder het eigen?) bloedvergieten en zullen de voorwaarden veranderen (lees: dan worden ze voor Oekraïne en Nederland en de rest van het Westen onaantrekkelijker...).

NATO bij monde van pion Stoltenberg heeft al gereageerd met een typische jij-bak: niet Oekraïne, maar Rusland moet zijn troepen terugtrekken, anders zou het een bezetting worden/blijven tegen al het internationaal recht.

Putin gaf in zijn rede van vandaag ook aan hoe zij bedonderd zijn: rond de Maidan opstand waar Rusland en Janoekovich zich koest zouden houden en dat ook deden, en de VS en haar partners ook, die dat echter niet deden...

Dan nog begin dit jaar de Israëliër Bennett die met een voorstel van Rusland naar Kiev ging, maar die wezen dat wederom af. Zoals ook in Istanbul een accoord lag, maar ook op het laatste moment werd afgewezen.

Wij herinneren aan het gesprek zussen Wilfred Genée en fact-fiction NATO-spreekbuis Olaf Koens van circa een week geleden. Koens kon onweersproken los gaan op Rusland: Rusland diende verslagen te worden op het slagveld, etcetera, etcetera. Genée voedde Koens enkel om nog harder los te gaan. 0,0 Westerse Zelfreflectie. Maar voor de volgers van dit blog is het allemaal geen verrassing.

Wij luisteren, het is nu vrijdag 14 Juni 2024, 15:45 uur, Radio 1 en we horen van alles, met name over AliB, Frimpong, en de PVV, maar niks over het feit dat het 2 voor 12 is...

Wij zijn niet van het onnodig op de paniek-trommel slaan, maar deze ontwikkeling, zo vlak voor de Oekraïne conferentie in Zwitserland, waar Rusland van uitgesloten is, het EK voetbal, waar Rusland van uitgesloten is, de Olympische Spelen, waar Rusland van uitgesloten is, alle Russische doden die dagelijks vallen in Rusland en voormalig Oekraïne, is serieus.

Het zijn tijden dat Blik moet denken aan zijn vader; het waren de jaren '80-'90. De muur was gevallen. De NATO breidde vrolijk uit naar het Oosten: Polen, Roemenië, Baltische Staten.... Blik vond het -destijds!- juist prima die uitbreiding: dat beslissen die landen toch democratisch selluf! Redeneerde Blik er -goed NATO-geindoctrineerd- op los. "Nee" zei vader, die verder compleet Atlantist en pro-Amerika en anti-communist was, "je moet de Russen niet - onnodig- op de tenen gaan staan". Jaren later begrijpt Blik deze woorden. De domocratie alhier, met het weggefladderde inlegvelletje is van een twijfelachtige sterkte en het op de tenen gaan staan van de tenen heeft een exponentionele groei doorgemaakt, tot waar we nu zijn, en nu citeren we Putin van vandaag, dichtbij "the point of no return".

Zie ook ons draadje op Twitter.

Putin doet vandaag, 14-6-2024 voorstel voor het oplossen van de problemen rond Oekraïne en vrede op ons EurAziatische continent. NATO heeft het al afgewezen. Stoelriemen vast aub...


Belgorod vandaag. Oekraïnse bom op Russische stad Belgorod. Vernieling en gewonden. De grens lijkt voor Putin bereikt. Update: 9 Russische mensen dood.Uiterst geavanceerde Amerikaanse drone die zeer hoog kan reiken (16km?) aan de Russiche grens boven Zwarte Zee. Vandaag.


“Cameraman Valery Kozhin, die 13-6-2024 stierf door een gerichte aanval van de strijdkrachten van Oekraïne, werkte 18 jaar in de journalistiek - hij bezocht veel hotspots en ontving de medaille 'For Courage'. NTV-journalist Alexey Ivliev en zijn cameraman Valery Kozhin ontvingen. BRON. Alexander Ivliev raakte bij dezelfde aanval (in Gorlovka) een arm kwijt. Voor Putin lijkt de limiet bereikt voor wat betreft dode burgers, vernielingen en door Oekraïne doodgemaakte en verminkte journalisten.


1 opmerking: