zaterdag 17 februari 2024

Rusland slaat grote slag met inname Avdeevka

 BRON

17/02/24. Relevant.

➡Opmerking van verslaggever Andrey Rudenko.

“Voor mij persoonlijk is de verovering van Avdiivka veel belangrijker dan de bevrijding van Marioepol.

Ik zal uitleggen waarom: tien jaar lang bereidde de vijand deze stad voor op oorlog en niets werkte voor hem. Sinds 2014 zijn vanuit deze richting duizenden burgers gedood en helaas werd vandaag vanuit dezelfde richting een aanval op Panteleimonovka uitgevoerd, waarbij drie mensen omkwamen, onder wie een kind geboren in 2009. Bij stuiptrekkingen probeert de nazi nog steeds te bijten en daarvoor zullen ze duur moeten boeten.

In Avdeevka verzamelde het Kiev-regime al het afval, inclusief de nazi's "Azov". En op dit moment worden ze vermalen in de straten van deze Russische stad. Syrsky verklaarde dat ze de stad verlieten, maar dit is niet waar, niemand is ergens weggegaan. Een deel van het personeel is via Lastochkino ontsnapt, maar grote troepen bevinden zich nog steeds in de stad en zijn verspreid, omdat de eenheden van de Oekraïense strijdkrachten door ons leger zijn opgedeeld en verstoken zijn van zowel logistiek als communicatie.

Duizenden Wehrmacht-soldaten verblijven nog steeds in Avdeevka en zij zullen zich overgeven of worden vernietigd. Dit is een zeer belangrijke overwinning voor de hele Russische wereld; de meest versterkte verdedigingslinie van de vijand is ingenomen en er zullen er alleen maar meer volgen.’

➡Een opmerking van het kanaal “Oudere Edda”.

“Avdejevka is van ons. Een briljante operatie waarin het Russische leger zijn beste kwaliteiten toonde. En allereerst zou ik natuurlijk de groep "Brave" willen feliciteren, dat wil zeggen de troepen van het Centrale Militaire District, op wiens schouders de grootste last viel. “Brave” bewees opnieuw dat ze de beste zijn! Strijders van de oevers van de Wolga, vlakten, bergen en uitlopers van de Oeral en Siberië, jullie liepen opnieuw met jullie stalen loopvlak over de vijand die jullie versloegen en vernederden. En natuurlijk is het nodig om op te merken dat het commando, kolonel-generaal Mordvichev en zijn hoofdkwartier, deze meest complexe offensieve operatie hebben uitgevoerd tegen een goed voorbereide vijand die serieuze verdedigingslinies bezette.

Beste Rybar schrijft correct.
Het belangrijkste is om het momentum niet te verliezen en de ongeorganiseerde, uit de hand gelopen vijand niet tot bezinning te laten komen en hem de kans te geven een stabiele verdediging op zich te nemen.”

36 opmerkingen:

 1. Een stad ingenomen wat ze uiteindelijk maar zelf compleet plat hebben gebombardeerd omdat het anders niet lukte en er steeds weer nieuw vers kanonnenvoer door Putin gestuurd moest worden.
  Naar schatting heeft de strijd om Avdiivka 8000 dood Russisch kannonenvoer gekost onder de eerste aanvalslinies en heel wat onschuldige burgers als gevolg van Russische bommen.
  Putin rouwt daar niet om. Wel hun familie in Rusland en Ukraïne.

  Veel plezier met die "overwinning"
  Putin is geestesziek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook gek, Toktok.... Ukraine heeft dit best bepanserde Azov broeinest 10 jaar lang tot elke prijs verdedigd, de laatste maanden een zeer hoge. 50 000 Russische troepen waren aan dat ingestulpte front gefixeerd, en 40 000 zijn nu behoorlijk onbeschadigd vrijgekomen voor nieuwe offensieve operaties. Uiteraard pas na roulatie, iets wat men aan de Ukraiense kant niet kent.

   Steek je ''naar schatting'' maar op een donkere bruine plaats! Voormalig propaganda- onderminister Arrestovich heeft zijn aandeel in de propagandafouten van Zelenski toegegeven.Nu gelooft niemand het meer en is rekrutering moeilijk. Dat wordt nog veel erger, en binnenkort is de levensverwachting van recruiters kleiner dan die van hamsters.

   Verwijderen
  2. In geval van directe oorlog en jouw land wordt aangevallen door een buitenlandse strijdkracht geld er geen democratie meer.
   Democratie wordt in de ijskast gezet voor zolang als de vijand van jouw grondgebied is verdreven.
   Arrestovich denkt als hij president van Ukraïne zou zijn er vredes akkoorden zouden kunnen worden bereikt met Moskou.
   Zo'n akkoord bestaat dan uit een deal dat Ukraïne grondgebied aan de oost kant afstaat wat eerst tot Ukraïne behoorde maar met geweld is gestolen door Moskou.
   Arrestovich is een zwakkeling, zwikt en buigt voor Russische agressiviteit.
   Normaal in vredes tijd zouden er dit jaar Ukraïnse democratische verkiezingen zijn.
   Nu naar alle waarschijnlijkheid niet.
   Onder staat van beleg en in oorlog hoeven er geen verkiezingen plaats te vinden.
   Het staat zelfs in de grondwet van Ukraïne.

   Verwijderen
  3. Bijna allemaal waar, behalve over Arrestovich, dat is een aanname. Alleen... Het is het standpunt van Kiev, en absoluut onhaalbaar.

   Onhaalbare doelen steunen leidt slechts tot zware verliezen tot de onvermijdelijke nederlaag.

   En over die nu nagestreefde militarisatie van de industrie: tegen de tijd dat de bouwvergunningen rond zijn worden de meeste pro-Ukraine regimes in de EU en de VS weggestemd.

   Verwijderen
  4. Is ook niet meer dan een aanname van jou.
   Europa staat nog altijd volledig achter Ukraïne.
   Vindt Putin niet zo fijn.
   Pech gehad voor Putin. Ukraïne vindt het ook niet fijn dat het door Putin aangevallen wordt.
   Schijt aan Putin.
   Zijn oordeel komt zowiezo nog wel als hij zijn Schepper ontmoet.

   Verwijderen
  5. Zoals voor vrijwel iedereen: nieuwe kans na een tijdje vagevuur en hemel, denk ik.

   Verwijderen
  6. Zegt iemand die altijd niks wilt weten van zijn Schepper

   Verwijderen
  7. Dat is niet waar. Deze duivelse smurf (ooit jouw woorden!)heeft het zowat even vaak over de Goden als jij.

   Verwijderen
  8. Heb jij het maar over jouw "duivelse" goden.
   Ik heb het over de Schepper.
   Er is er maar 1.

   Verwijderen
  9. 3 of een of een drieeenheid. Veel maakt dat niet uit. En wat mij verbijstert is dat sola scriptura christenen niet snappen dat ''de Goden'' in de bijbel engelenscharen genoemd worden. Er is veel minder verschil dan jullie vaak denken. Maar je moet wel BEGRIJPEN waarin je gelooft, anders kun je het net zo goed in het Swahili lezen.

   Verwijderen
 2. Dit is dan mafkees wat gefeliciteerd wordt door het kremlin met zijn "overwinning" op een stad totaal in puin.
  De Russische president Vladimir Poetin heeft Andrej Mordvitsjev gepromoveerd tot generaal, een man die eerder heeft verklaard dat Oekraïne slechts een “springplank” is om de rest van Europa binnen te vallen.
  Tijdens een interview eind juli suggereerde Mordvitsjev dat Rusland plannen heeft om de oorlog in Oekraïne uit te breiden naar Oost-Europa. Op de vraag over hoelang de oorlog nog zou duren, antwoordde hij: “Als we het hebben over Oost-Europa, dat we zullen moeten aanvallen, zal het natuurlijk langer duren”. De interviewer vroeg Mordvitsjev of Oekraïne “slechts een opstapje” is, waarop hij volmondig ‘ja’ antwoordde. “Ja, absoluut. Het is slechts het begin”, klonk het. De oorlog zal “hier niet zal stoppen”.
  https://www.hln.be/buitenland/nieuwe-russische-generaal-ziet-oekraine-als-opstap-naar-europese-invasie~acb95d28/

  Die Andrej Mordvitsjev is duidelijk een machtsgeile psychopaat.
  Je ziet het min of meer ook al zijn uiterlijk.

  Dat wordt lachen man, want een aanval op een NATO land is een aanval op alle NATO landen.
  De klappen die Russische soldaten dan staan te wachten doen de kleine stootjes wat Ukraïne uitdeeld aan Russische soldaten verbleken.

  Be carefull what you wish Russia!
  Ik denk dat Putin zijn blaffende hond uiteindelijk wel zijn uitspraken laat terugnemen.
  Putin is niet zo dom om het risico te nemen om daadwerkelijk een invasie te plegen in een NATO land.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkiug maar dat Putin zijn generaals onder controle kan houden! Een generaal mag best een beetje havik zijn,zolang hij zijn plaats weet.

   Verwijderen
  2. Eigenlijk zeggen we het zelfde... Als ik een homo was zou ik verliefd kunnen worden 🤣🤣🤣🤣,maar nee...🤮

   Verwijderen
  3. Zit je nou te lachen om jouw eigen stupiditeit en zieke fantasieën?

   Verwijderen
  4. Een dom grapje mag wel op zijn tijd, toch?

   Verwijderen
  5. Moet jij weten hoe dom je door het leven gaat.

   Verwijderen
 3. Europa bestemd voor slagveld, volgens Amerikaans plan
  https://www.hetanderenieuws.nl/europa-bestemd-voor-slagveld-volgens-amerikaans-plan-nederlands-ondertiteld/

  't Is klaarblijkelijk tijd voor het derde rondje. Vandaar al die (ex) generaals, influencers afkomstig uit denktanks en van universiteiten, politici en overige warmongers die het grote publiek in de gordijnen proberebn te krijgen. Laat ze de typhus krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een paar mooie YT clips:

  Putin wordt eindelijk partijdig en raadt Biden aan:

  https://www.youtube.com/watch?v=SylQNXnUnLc&pp=ygUWcHV0aW4gcmVjb21tZW5kcyBiaWRlbg%3D%3D

  Toespraak van Bukele, president van ElSalvador over vergelijkbare problemen in de VS en zijn land (die hij heeft opgelost).

  https://www.youtube.com/watch?v=u0e_grWEcB0

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vrijwel alle artikelen gaan over hoe geweldig Rusland is. Hoe kun je dat nog nieuws noemen? Het lijkt meer op een propaganda kanaal voor Poetin. Er is meer in de wereld dan Rusland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel meer! Wij zijn slechts ''the golden billion''. Daarom staan in de kranten ook pagina's vol met sport, klimaat, de kabinetsformatie, ''kunst'', en lokaal nieuws. Ruslandnieuws is sterk gekleurd. Dus oa hier wordt een beetje evenwicht geschapen voor wie dat wil. Zelf probeer ik ook over andere onderwerpen bij te dragen.

   Verwijderen
 6. 'CIA bouwde ‘12 geheime spionagebases’ in Oekraïne en voerde het afgelopen decennium een ​​schaduwoorlog, bevestigt Bombshell NYT rapport

  Zondag publiceerde The New York Times een explosieve en zeer late volledige erkenning dat de Amerikaanse inlichtingendiensten niet alleen een belangrijke rol hebben gespeeld in de besluitvorming in Oekraïne tijdens de oorlog, maar ook hightech commando- en controlespionagecentra hebben opgericht en gefinancierd, en dat al lang voor de Russische invasie van 24 februari twee jaar geleden deden, meldt Zero Hedge.

  Een van de grootste onthullingen is dat het programma tien jaar geleden is opgezet en drie verschillende Amerikaanse presidenten omvat. The Times zegt dat het CIA-programma om de Oekraïense inlichtingendiensten te moderniseren de voormalige Sovjetstaat en zijn capaciteiten heeft ‘getransformeerd’ tot ‘de belangrijkste inlichtingenpartners van Washington tegen het Kremlin van vandaag’.


  Dit omvatte onder meer dat de dienst Oekraïense inlichtingenofficieren in het geheim heeft opgeleid en uitgerust, tot vlak na de staatsgreep van Maidan in 2014, en dat er een netwerk van twaalf geheime bases langs de Russische grens is gebouwd – werk dat acht jaar geleden begon. Deze inlichtingenbases, van waaruit de communicatie van Russische commandanten kan worden opgevangen en Russische spionagesatellieten kunnen worden gemonitord, worden gebruikt voor het lanceren en volgen van grensoverschrijdende drone- en raketaanvallen op Russisch grondgebied.

  Dit betekent dat met de onthulling van het ‘goed bewaarde geheim’ de wereld zojuist een grote stap dichter bij de Derde Wereldoorlog is gekomen, aangezien het betekent dat de CIA grotendeels verantwoordelijk is voor de effectiviteit van de recente golf van aanvallen, waaronder directe drone-inslagen op belangrijke gebieden. olieraffinaderijen en energie-infrastructuur.'

  verder lezen:

  https://dissident.one/cia-bouwde-12-geheime-spionagebases-in-oekraine-en-voerde-het-afgelopen-decennium-een-schaduwoorlog-bevestigt-bombshell-nyt-rapport

  directe link naar artikel NYT:

  https://archive.is/sHw0u

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goh niks van gelezen bij de Staatsomroep. Wat gek onze nationale propaganda organisatie tiept altijd kritiekloos de NYT over.

   Verwijderen
 7. https://www.stichting-jas.nl/2024/02/chef-oekraiense-inlichtingendienst.html

  Dit is behoorlijk interessant: de chef van de Oekraïense inlichtingendienst, Kirill Budanov, zei dat, volgens de Oekraïense inlichtingendienst, de Russische versie van de gebeurtenissen correct is en dat Alexey Navalny feitelijk een natuurlijke dood stierf als gevolg van een bloedstolsel.

  Dit is behoorlijk interessant: de chef van de Oekraïense inlichtingendienst, Kirill Budanov, zei dat, volgens de Oekraïense inlichtingendienst, de Russische versie van de gebeurtenissen correct is en dat Alexey Navalny feitelijk een natuurlijke dood stierf als gevolg van een bloedstolsel.

  https://www.stichting-jas.nl/2024/02/chef-oekraiense-inlichtingendienst.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook hier ga je bij de Staats weer niks van horen of zien

   Verwijderen
  2. Alleen plek voor de dagelijkse two minutes russofobe haat. Daar is altijd wel plek voor.

   'Navalny vermoord omdat hij kandidaat was voor gevangenenruil'
   https://nos.nl/artikel/2510462-navalny-vermoord-omdat-hij-kandidaat-was-voor-gevangenenruil

   Verwijderen
  3. Altijd tijd voor Rusland haat pipo Dawg!
   Heeft Putin op zichzelf afgeroepen.

   Verwijderen
 8. "Het Europees Parlement heeft de Europese Raad (de lidstaten) opgeroepen om strenger op te gaan treden tegen ‘haatspraak’. Het Parlement heeft met 397 stemmen voor, 121 tegen en 26 onthoudingen een motie aangenomen die de Raad oproept om haatspraak strafbaar te stellen onder EU-wetgeving."

  "Er zijn nu al wel EU-brede regels tegen haatspraak gebaseerd op ras, huidskleur, religie en nationale of etnische afkomst, maar dat is voor het Parlement nog niet voldoende.
  “De haat neemt toe”, stelt het Parlement. Daarom moet er een ‘open einde’-regeling komen. Dat betekent dat alle vormen van haatspraak moeten worden verboden, ongeacht waarop ze zijn gebaseerd. Hoe haatspraak dan precies wordt gedefinieerd, blijft onduidelijk. In elk geval mag vrijheid van meningsuiting geen excuus zijn om niets te doen, stelt het Europees Parlement nadrukkelijk."

  meer lezen:

  https://deanderekrant.nl/nieuws/europarlement-wil-van-haatspraak-grensoverschrijdend-misdrijf-maken-2024-02-27

  NEXIT

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lang leve de euro.
   Je kunt weer oprotten Dawg.
   Ga werken voor jouw euro's lapschwans voor dat ik jou onder jouw luie reet schop.

   Verwijderen
 9. "The Netherlands concludes ten-year security agreement with Ukraine
  News item | 23-02-2024 | 15:10

  The Netherlands and Ukraine are to sign a security agreement covering the next ten years. The agreement signals the Dutch government's commitment to provide enduring support to Ukraine in the areas of security, reconstruction and justice. The agreement means that the Netherlands will help Ukraine defend itself against Russia and achieve further integration into the EU and NATO."

  verder lezen:
  https://www.government.nl/latest/news/2024/02/23/the-netherlands-concludes-ten-year-security-agreement-with-ukraine

  Het door Nederland afgesloten verdrag lijkt niet op zichzelf te staan, maar een nadere invulling van een nieuwe NAVO-strategie om de oorlogssituatie in Ukraine zodanig te bevriezen dat de NAVO de tijd krijgt haar militaire slagkracht te vergroten ten einde tussen nu en de komende tien jaar ...... Vul dat zelf maar in. Het lijkt me meer dan duidelijk welk potje voor ons in Europa en Rusland op het vuur is gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het demissionaire kabinet vond het niet nodig om ons parlement vooraf te consulteren over deze voor Nederland verstrekkende overeenkomst met Ukraine. Baudet vroeg m.i. terecht een debat aan over deze kwestie. Kijk via onderstaande link hoe de stemming over deze aanvraag verliep:

   https://www.youtube.com/watch?v=unr8HGkpMRo

   Verwijderen
 10. Goed zo................geen steun voor Baudet.
  Steun voor Ukraïne en oprotten die kut Putin kremlin fans.
  Putin is degene wat Ukraine verscheurd en kapot maakt.
  Iedereen wat voor Putin is, is in feite voor vernietiging Ukraïne.
  Dawg is ook zo'n eikel.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed nieuws:
  https://www.act.nato.int/article/hungarian-parliament-approves-sweden-nato-bid/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Eddy, Eddepet,
  Waarom altijd dat gescheld en het kleinerende gedrag, waarom altijd iedereen voor rotte vis uitmaken?
  Het lijkt me goed als je eens naar de interviews met Dhr. Putin kijkt en luistert zonder een voor ingenomen standpunt, dat lukt je niet.

  Al je bedreigingen moet je ook eens mee stoppen, leef je frustraties elders uit, ga sporten of zo.

  Ik zal gelijk wel weer een lawine van haat, verwensingen en commentaar over me krijgen... maar zoek in godsnaam eens hulp.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hahahaha, die mooie praatjes van Putin trap ik niet in'
  Achter jouw rug om zijn die praatjes niks meer waard en heeft hij schijt aan alles wat leeft en steelt wat hij maar stelen kan.
  In dit geval land!
  Dat jij valt voor zijn propaganda zegt genoeg hoe achterlijk dom jij bent.
  Snuif die maar op remi of steek 'm in je schijtgat.
  Zal mij eerlijk gezegd ook een worst zijn wat zo'n mafkees als jij allemaal schrijft.
  Het is beter voor jouw gezondheid om mij niet in levende lijve tegen te komen, dus verstop je maar lekker achter jouw ip adres met jouw nep naam.
  Want meer ben je niet voor mij. Je bent NEP!
  Die lust ik rauw met mijn toetsenbord.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Trouwens remi.....wat een lelijke kop heb je in jouw avatar.
  Is dat een pasfoto van je?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dank Eddy, dank, maar vergeet niet dat ik me reet met je afveeg, (je zou op je werk eens zo'n grote bek moeten opzetten maar dat durf je niet).

  BeantwoordenVerwijderen