zondag 16 april 2023

NATO Zelenski Paas-aanval op burgers Donetsk

De wreedheid van de NATO-Zelenski tegen de normale bevolking van Donbass kent geen maat. In Rusland en Oekraïne is het Orthodoxe Pasen een week na "ons" Pasen, dat betekent dit weekend. Oekraïne heeft het met een gerichte aanval op een kerk in het centrum van Donetsk gemunt op degenen die daar Pasen probeerden te vieren. Zie voor een zevental bewegende beelden, HIER.

A pregnant woman has been killed outside the Holy Transfiguration Cathedral in Donetsk city after it was targeted by Ukrainian artillery. The Ukrainians fired 24 Grad MLRS and 6 155mm Nato shells. These attacks are war crimes. Today is Easter Sunday for Orthodox Christians. 💚

16-04-23. Actueel. BRON + meer foto's

“ ❗💥De brute beschieting van het centrum van Donetsk op Paasnacht
De centrale kerk van de stad, de Transfiguratiekathedraal, viel in het beschietingsgebied.
De beschieting - vermoedelijk een pakket "Gradov" (20 raketten) - vond plaats op het moment dat vele tientallen mensen de tempel verlieten en de traditionele wijding van paaskoekjes begon. Beschietingstijd - 3-25. Bij de eerste explosies begonnen mensen naar binnen te rennen, velen, waaronder kinderen, renden naar de grond. Na de beschietingen zocht iedereen zijn toevlucht in de muren van de tempel, de parochianen huilden. Er hing een geur van buskruit en brand in de lucht. Het dichtstbijzijnde projectiel landde in het gebied van de overdekte markt, aan de achterkant van de kathedraal - 70-100 meter daarvandaan. Het is bekend dat er onder de stedelingen gewonden en doden zijn.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten