zaterdag 8 april 2023

Dutch Farmer in Russia: "In the Netherlands no future for Farmers"

Heeft deze video nog commentaar nodig? Geen stikstof scam, geen D666, goede prijzen, vrijheid, ruimte, geen NOS.


Voor een goede 4 miljoen EURO heb je dus zo'n bedrijf als deze kloeke boer. In Nederland zou je daar circa EUR 20 miljoen voor nodig hebben.

Koe in Rusland. Bron.

4 opmerkingen:

 1. Oke, goed plan, maar dan moet je van te voren wel de Russische taal meester zijn en daar wringt de schoen. Ik ben te oud om nu nog een moeilijke taal als het Russisch aan te leren.
  En hoe lang zal Rusland die, misschien straks volledig waardeloze €'s, aannemen? (De $ staat op omvallen en de € zit eraan vast)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op 'Geopolitics and Empire" zegt Ian Davis dat China tochj niet de reserve Currency wil worden.
   Het heeft ook nadelen.

   Een andere schrijver zei: het zijn de $ en de Euro die samen eigenlijk de reserve zijn.

   Verwijderen
 2. Op Spotify luisterde ik naar Rutger Bregman en zijn maat.

  Twee interessante zaken:
  1. Er is een veel grotere voorraad silicium ..., de stof om zonne[panelen van te maken.
  We kunnen straks gratis stroom hebben, bijna.
  ( Kan onzin zijn, maaar indien juist: daar verliest het kamp B ( Brics cs) wel veel 'macht' over het kamp A. ( Het Westen)

  2. Volgens hen wordt het laatste IPCC rapport weer onbeschaamd als 'Angst Makerij' geciteerd in onze media.
  Ze citeren het 'Als er niks verandert' scenario.

  Maar dat scenario gaat van idiote cijfers uit. ( Dat we over 20 jaar 7 maal zoveel kolen zouden gebruiken als nu, bijvoorbeeld. Totaal irreel)

  )
  https://open.spotify.com/episode/79d1FjZk5nLr7XrnIX5wSx?si=371936e4ced04257

  Hier de link van Ian Davis: Op Geopolitics and Empire https://open.spotify.com/episode/4HsgiZHGvJfVzx4O30YvPw?si=c9aa5f4a31b64382

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zonnecellen gaan maximaal 20 jaar mee, al kunnen ze nog een 2e leven hebben op het dak van een schuur om daar met laag rendement elektra te hebben. Er zit ook wat soldeer en wat zilver in, en het geheel is lastig te recyclen. Om van zand hooggeraffineerd silicium te maken is veel energie nodig. Voor eensgezinswoningen en lage kantoren is het prima; ik heb het nu op mijn huurhuis (en doe veel kookwerk en was s'middags) Eigenlijk zou ik een elektisch kacheltje met timer en thermostaat moeten aanschaffen.
   Maar voor maakindustrie en hoogbouw is het niks.

   Het IPCC is veel geloofwaardigheid verloren. Zo hoorde ik vandaag nog op een praatshow dat Nederland rond de eeuwwisseling half verzonken zou zijn. Dat is totale onzin, want dit gebeurt pas rond 2200-2500, met extreme maatregelen nog een paar honderd jaar later. Wie echter dit wil ontkennen moet ook met degelijke argumenten komen, anders is het even ongeloofwaardig. CO2 blijft nl lang in de atmosfeer, en is nog lang niet in equilibrium met de vastgehouden warmte in de oceanen. Ijskappen die smelten komen vanwege verminderde hoogte geleidelijk in warmere zones terecht. Echter: bij vorige opwarmingen (Eemian, MIS 11) duurt dat smelten, thermaal uitzetten en verminderd oplossen van CO2 in de zee zeker 1000 jaar. met vanaf het midden wel steeds meer runaway. Kleinkinderen dus afraden een huis in het laagland te kopen.

   Verwijderen