woensdag 8 februari 2023

Hoe Amerika Nord Stream verwoestte

23.02.08. Noot van journalisten. 

Hoe Amerika Nord Stream verwoestte: De Amerikaanse journalist Seymour Hersh publiceerde een onderzoek naar de explosies van Russische gaspijpleidingen. BRON . Hier de link naar het originele artikel.

✔"Het duik- en reddingscentrum van de Amerikaanse marine bevindt zich op een weinig bekende locatie, en het centrumcomplex is net zo bescheiden als de locatie. Panama City Center, dat beschikt over het op een na grootste overdekte zwembad van Amerika, was de perfecte plek om de school te werven beste en meest terughoudende alumni." duikers die afgelopen zomer op een diepte van 80 meter onder het oppervlak van de Oostzee met succes hebben voltooid wat hen werd opgedragen.
✔Afgelopen juni hebben marineduikers die opereerden onder de dekmantel van de veelbesproken midzomeroefening van de NAVO, bekend als BALTOPS 22, op afstand bestuurbare explosieven geplant die drie maanden later drie van de vier Nord Stream-pijpleidingen vernietigden, volgens een bron met directe kennis van de operationele planning.
✔Het besluit van Biden om de pijpleidingen te vernietigen kwam na meer dan negen maanden van zeer geheim debat binnen de nationale veiligheidsgemeenschap van Washington over hoe dat doel het beste kan worden bereikt. Het grootste deel van die tijd was de vraag niet of de missie moest worden voltooid, maar hoe deze te voltooien zonder bewijs achter te laten.
✔In december 2021, twee maanden voordat Rusland Oekraïne binnenviel, riep Jake Sullivan een vergadering bijeen van een nieuw gevormde taskforce - de Joint Chiefs of Staff, de CIA, het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Financiën - en vroeg om aanbevelingen over hoe te reageren op de aanstaande invasie van Poetin Het was de eerste van een reeks topgeheime bijeenkomsten in een beveiligde ruimte op de bovenste verdieping van het Old Executive Office Building, waar ook de Foreign Intelligence Advisory Board (PFIAB) van de president was gehuisvest. Volgens een bron met directe kennis van het proces, werd het de deelnemers duidelijk dat Sullivan van plan was dat de groep een plan zou ontwikkelen om de twee Nord Stream-pijpleidingen te vernietigen, en dat hij de wensen van de president volgde.
✔Tijdens verschillende bijeenkomsten bespraken de deelnemers opties voor de aanval. De marine heeft voorgesteld een nieuw in gebruik genomen onderzeeër te gebruiken om de pijpleiding rechtstreeks aan te vallen. De luchtmacht besprak de mogelijkheid om bommen te laten vallen met vertraagde lonten die op afstand konden worden geactiveerd. De CIA hield vol dat alles wat er werd gedaan in het geheim moest gebeuren. Alle deelnemers aan het proces begrepen hoe hoog de inzet was. "Dit is geen kinderspel", zegt de bron. Als de aanval zou kunnen worden herleid tot de Verenigde Staten, "zou het een oorlogsdaad zijn". In de daaropvolgende weken begonnen leden van de CIA-taskforce een plan te ontwikkelen voor een geheime operatie, waarbij met de hulp van diepzeeduikers een pijpleiding zou worden opgeblazen.
✔De wateren van de Oostzee werden intensief gepatrouilleerd door de Russische vloot en er waren geen boorplatforms die konden worden gebruikt als dekking voor een duikoperatie. "Het wordt een geitenrace", kreeg het bureau te horen. Gedurende "de hele affaire", zei de bron, "zeiden sommige werkende mannen van de CIA en het ministerie van Buitenlandse Zaken: 'Doe dit niet. Dit is dom en zou een politieke nachtmerrie zijn als het ter sprake kwam."
✔Begin 2022 rapporteerde een CIA-taskforce echter aan het team van meerdere instanties van Sullivan: "We hebben een manier om de pijpleidingen op te blazen." Wat daarna gebeurde was adembenemend. Op 7 februari, minder dan drie weken voor de schijnbaar aanstaande invasie van Oekraïne door Rusland, ontmoette Biden in het Witte Huis Olaf Scholz, die na enige aarzeling nu resoluut aan de kant van de Amerikanen stond. Tijdens een persconferentie die volgde, verklaarde Biden uitdagend: "Als Rusland Nord Stream 2 binnenvalt, zal er geen meer zijn. We zullen hier een einde aan maken." Twintig dagen eerder bracht Nuland in wezen dezelfde boodschap, met weinig tot geen aandacht in de pers. "Ik wil vandaag heel duidelijk tegen je zijn", zei ze in antwoord op een vraag. Als Rusland op de een of andere manier Oekraïne binnenvalt, Nord Stream 2
✔"De planners wisten dat ze naar Noorwegen zouden moeten gaan. Ze haatten de Russen en de Noorse marine zat vol met uitstekende zeilers en duikers die generaties lang ervaring hadden met zeer winstgevende diepzee-olie- en gasexploratie", aldus de bron. . Ze konden worden vertrouwd om het geheim van de missie te bewaren. (Misschien hadden de Noren ook andere belangen. Door Nord Stream te vernietigen zou Noorwegen veel meer van zijn eigen aardgas aan Europa kunnen verkopen.)
✔Ergens in maart vlogen verschillende leden van de groep naar Noorwegen om vertegenwoordigers van de Noorse geheime dienst en de marine te ontmoeten. Een van de centrale vragen was waar precies in de Oostzee de beste plek is om explosieven te plaatsen. De pijpleidingen Nord Stream 1 en Nord Stream 2, elk bestaande uit twee sets, zijn iets meer dan een mijl van elkaar gescheiden terwijl ze naar de haven van Greifswald in het uiterste noordoosten van Duitsland leiden.
✔De Noorse marine vond snel de juiste plek in de ondiepe wateren van de Oostzee op enkele kilometers van het Deense eiland Bornholm. De pijpleidingen liepen meer dan anderhalve kilometer uit elkaar over de zeebodem, die slechts 80 meter diep was. Dit zou ruimschoots binnen het bereik van duikers zijn geweest, die, opererend vanuit een Noorse mijnenveger van de Alta-klasse, zouden moeten duiken met een mengsel van zuurstof, stikstof en helium dat uit hun cilinders stroomt en C4-ladingen op vier pijpleidingen met betonnen beschermkappen zouden moeten plaatsen. . Het zou vervelend, tijdrovend en gevaarlijk werk zijn geweest, maar de wateren voor het eiland Bornholm hadden nog een ander voordeel: er waren geen sterke getijdenstromen, wat de taak van duikers enorm zou bemoeilijken.
✔De Noren hadden de allerbelangrijkste beslissing wanneer de operatie zou plaatsvinden. Elke juni, al 21 jaar lang, sponsort de Amerikaanse Zesde Vloot, waarvan het vlaggenschip is gestationeerd in Gaeta, Italië, ten zuiden van Rome, een grote NAVO-oefening in de Oostzee waarbij tientallen geallieerde schepen in de hele regio betrokken zijn. De Noren suggereerden dat dit de perfecte dekmantel zou zijn om mijnen te leggen.
✔De jongens van Panama City zullen hun werk doen en tegen het einde van BALTOPS22 zullen C4-explosieven worden geïnstalleerd, met een timer van 48 uur. Alle Amerikanen en Noren hadden bij de eerste explosie moeten vertrekken. En toen: Washington veranderde van gedachten. De bommen zouden nog steeds worden geplaatst tijdens BALTOPS, maar het Witte Huis was bang dat de tijdslimiet van twee dagen om ze tot ontploffing te brengen te dicht bij het einde van de oefening zou komen en dat het duidelijk zou worden dat Amerika eraan deelnam. In plaats daarvan diende het Witte Huis een nieuw verzoek in: "Kunnen de jongens op de grond een manier bedenken om later op commando de pijpleidingen op te blazen?"
✔De C4's, vastgemaakt aan de pijpleidingen, werden geactiveerd door een sonarboei die in de kortst mogelijke tijd door een vliegtuig werd gedropt, maar deze procedure vereiste het gebruik van de meest geavanceerde signaalverwerkingstechnologieën. Eenmaal op hun plaats kunnen tijdvertragingsapparaten die op een van de vier pijpleidingen zijn aangesloten, onbedoeld worden geactiveerd vanwege de complexe mix van achtergrondgeluiden van de oceaan in de Oostzee.
✔Op 26 september 2022 liet een P8-surveillancevliegtuig van de Noorse marine tijdens een ogenschijnlijk normale vlucht een sonarboei vallen. Het signaal verspreidde zich onder water, eerst naar Nord Stream 2 en vervolgens naar Nord Stream 1. Uren later gingen krachtige C4-explosieven af ​​en werden drie van de vier pijpleidingen uitgeschakeld. Binnen een paar minuten waren ophopingen van methaangas die achterbleven in de gestopte pijpleidingen te zien op het wateroppervlak, en de wereld wist dat er iets onomkeerbaars was gebeurd.

47 opmerkingen:

 1. Je bent me te snel af, Blik ! Toch hier de post die ik eerder bij mezelf plaatste, wegens de twee links.

  Belangrijk:
  Sy Hersh heeft gedetailleerde informatie van een whistle blower ( uit het Pentagon, zeer waarschijnlijk) gepubliceerd over de Amerikaanse aanslag op Nord Stream !

  Garland Nixon vertelt het: https://youtu.be/XSUUjH71vkw

  Het volgende blog is de vertaling van Sy Hersh op substack:

  https://xevolutie.blogspot.com/2023/02/1371-het-indirect-bewijs-dat-amerika-de.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Onwezenlijk hoe angstvallig de Duitse politiek en EU wegkijken van deze economische terreurdaad. Als een echtgenote die, uit angst de zaak op de spits te drijven, haar man niet durft te confronteren met z'n nogal in het zicht uitgvoerde vreemdgangerspraktijken.

  Heel veel respect voor veteraan Seymour Hersch die deze koe bij de horens durfde te pakken. Heb niet overdreven veel hoop dat de MSM voor de nodige follow up zal zorgen zodat de aanslag op NS de diplomatieke rel kan worden die het verdient. Integendeel, de publicatie zal eerder aangegrepen worden als een gelegenheid om te pleiten voor meer censuur. Anderzijds is deze publicatie wel een steun in de rug voor bijvoorbeeld Europese politici die nog wel het lef hebben de aanslag op NS op de agenda te zetten.

  Ook heel beschamend welke rol de Noren in deze kwestie hebben gespeeld met hun hand- en spandiensten an de VS. Nou ja, ze schijnen over heel veel poen en fossiele brandstofreserves te beschikken, dus wat let de EU om het land van de oorlogszuchtige Stoltenberg aansprakelijk te stellen voor een deel van de directe en vervolgschade van de aanslag op NS.  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar gaan we:

  "The Times pakt het Seymour Hersh verhaal over de volgens Hersh's Amerikaanse aanslag op de Nord Stream pijpleidingen op.

  Ben benieuwd of @NOS en/of @RTLnieuws het ook oppakken, en hoe?"

  https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1623382158399139840

  Als de NYT iets schrijft dan tiepen de Staatsomroep en de Nederlandse kuch kwaliteitsbladen dat over.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reminder. Beelden van een motie die Baudet een maand of vier geleden indiende naar aanleiding van de aanslag op NS.

  https://www.youtube.com/watch?v=pZNSsJ9r0uA

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen al was de gespeelde nonchalance (en het dedain) van Rutte teveel 'over de top' en daardoor extra ongeloofwaardig.

   Verwijderen
 5. D66 heeft andere prioriteiten:

  'Coalitiepartij D66 opperde om de Russische ambassadeur helemaal het land uit te zetten, en riep Rutte op om morgen bij de Europese top zijn collega-regeringsleiders op te roepen hetzelfde te doen.'

  https://nos.nl/artikel/2463049-russische-ambassadeur-op-het-matje-geroepen-vanwege-onderzoeksuitkomst-mh17

  Wat drijft de corrupte erfgenamen van Van Mierlo nog, anders dan de zoektocht naar een externe vijand om de gammele EU bij elkaar te houden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De conclusie van dat rapport was toch duidelijk: " Er kan NIET bewezen worden dat Rusland er op welke manier dan ook achter zit. (Omdat Oekraïne niet de schuld mag krijgen) is Rusland WAARSCHIJNLIJK de dader, maar nogmaals, we kunnen het niet bewijzen".
   Hopelijk zal die ambassadeur dat de Nederlandse regering haarfijn uitleggen.
   En een ambassadeur het land uitzetten komt overeen met een rechtstreekse oorlogsverklaring. Denkt Nederland echt van Rusland te kunnen winnen???
   Op de Amerikanen moeten ze niet rekenen want die gaan zich liever bezig houden met China en daarvoor moeten ze alles uit de kast halen.

   Verwijderen
 6. 't Is nu zo'n twee dagen geleden dat de NYT het verhaal van Seymour Hearsch oppakte. De Staatsomroep zwijgt in alle talen, de landelijke dagbladen, voor zover mij bekend, eveneens.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kamervragen naar aanleiding van het artikel van Seymour Hersch

  https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/kamervragen/detail?id=2023Z02352&did=2023D05452

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Seymour Hersch heeft het steeds over zijn "bron".
  Alleen hij kan de bron niet echt benoemen, beschikt hij over geen enkel bewijs en is zijn hele verhaal tot dusver niets meer dan een James Bond film.
  Ik vermoed dat Seymour Hersch iets teveel netflix kijkt en een sensatiezoeker is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tòòòòktok heeft daarentegen wel een bron: .............?

   Verwijderen
  2. 1) Het verhaal van Hersh is zo gedetailleerd dat het alleen van een insider kan komen.

   2) Hersh is 85 jaar en heeft een onberispelijke reputatie : nooit schreef hij iets dat later onwaar bleek.

   3) My Lay ( moord op dorpelingen in Vietnam) en Abu Ghraib ( gevangenen-marteling in Baghdad) waren twee zeer invloedrijke onthullingen.

   4) Er is een giga strijd in de VS regering: De gekken in de kelder ( Neocons) willen WO3 met een atoombom. Dat is hun enige kans op hun PNAC realisatie.
   Ze geloven in een first strike capability ( dat ze zelf de atoomoorlog wèl kunnen overwinnen en overleven).
   Belangrijke groepen in het Pentagon zien het helemaal niet zitten, en in het Congres ook niet wellicht.

   Iemand uit het Pentagon heeft gelekt naar Hersh, en die schreef het op.
   Scott Ritter: "Ik ken Hersh al 25 jaar heel goed. Hij zal niks schrijven alsd hij niet minstens drie bronnen heeft die het verhaal bevestigen."

   5) Voor een geheime operatie moet de CIA toestemming vragen aan een comittee van het Congres.
   Men vond dat te link: iemand van dat comittee zou het kunnen klokkeluiden.
   Dus zeiden zowel Nuland als Biden vooraf wat ze zouden gaan doen. Het werd als bluf geklasseerd. Maar de samenzweerders zeiden: Nu is het niet langer geheim en hoeven we geen toestemming meer te vragen aan dat Senate Comittee.
   ----
   Klein vraagtekentje: Waarom tweette Liz Truss enige minuten na de aanslag: "It's done ".
   Was ze bereid mee te werken, als red herring?

   --
   Rob de Wijk twitterde: Dit doet veel schade aan de VS.
   Kan zijn, maar de meeste media hebben het nog niet gebracht, meen ik.

   Verwijderen
  3. Nog een punt: De ontkenning van Hersh was heel beperkt.
   Als het echt onwaar zou zijn, was het uitbundig ontkend. Nu niet ,want uitbundig ontkennen zorgt voor méér negatieve gevolgen als ook dat leugens blijken te zijn.

   Het beste is: Officieel ontkennen en er verder nooit meer over beginnen.

   Verwijderen
  4. Scott Ritter ( in gersprek met Garland Nixon) zegt: Er moeten nu echt mensen de gevangenis in. Dit is het schenden van de grondwet, door de president ! . Biden moet worden afgezet.

   ( De cabal: Biden, Nuland, Blinken en Jake Sullivan.
   Plus de nodige mensen op de werkvloer: duikers etc. Plus een aantal Noren. ( Het land van Stoltenberg...)

   Verwijderen
  5. [Kan zijn, maar de meeste media hebben het nog niet gebracht, meen ik.]

   Met de aanslag op NS hebben de VS al hun schepen achter zich. verbrand. Het masker is gevallen. Het Europese continent heeft, voor zover dat nog niet duidelijk was, geen enkele reden meer om nog illusies te koesteren over haar rol in de transatlantische betrekkingen, nl. die van vazal. De neocons doen zelfs geen moeite meer om de schijn van iets anders op te houden. Ze liggen op een ramkoers met de rest van de wereld. Ze moeten wel gevaarlijk desperaat zijn dat ze het zover willen laten komen.

   Verwijderen
 9. Nog ene keer:

  Seymour Hersch heeft het steeds over zijn "bron".
  Alleen hij kan de bron niet echt benoemen, beschikt hij over geen enkel bewijs en is zijn hele verhaal tot dusver niets meer dan een James Bond film.

  Seymour Hersch zou moeten worden gearresteerd.
  En hier in Nederland zou Jan Verheul,Dawg,Rootman,dwarsligger,oligarch en Blik per direct gearresteerd moeten worden wegens verspreiden nieuws zonder bewijzen.
  Hun bewijs bestaat louter uit internet gebrabbel.

  Ik zou die blik pipo's wel eens voor een rechter willen zien staan met lege handen,geen getuigen,geen kei harde bewijzen en alleen maar hun "internet bewijs"


  Grote bekken hebben ze,maar niks daar.

  Laat die gekken met lege handen maar lopen Eddy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 'There’s no way that EU leaders don’t know what the US Govt is up to: US proxy war in Ukraine, deindustrialization of Europe, artificial pandemics, mass surveillance, big tech and media censorship, central bank crypto, war with China. What’s the end game and why are they in on it?'

  https://twitter.com/KimDotcom/status/1623707743222915073

  Right.....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Even een quora dump:

  Zoek ze zelf maar op, nafo troll! Of beter nog: teken maar in en bewijs maar van niet! Beter geen ''zwarte zon'', hakenkruizen of andere nazi symbolen laten tatoëren, anders kun je het zeker niet navertellen! eel plezier in uw militaire avonturen!
  Ik kan best begrijpen dat mensen Russofoob zijn geworden en pro Ukraine zijn, en ook waarom. Met pro Zelenski heb ik veel meer moeite want ik kan het professionele bedelaartje niet uitstaan, maar dat is persoonlijk.
  Ik kan zelfs de neocons tot op zekere hoogte begrijpen, mede omdat omdat men een idee moet blijven hebben wat het kwaad van plan is. Tegen hen wil ik wel wat tijd en energie besteden, gewoon omdat het iedereens plicht is in elk geval een beetje op te staan tegen het kwade. Ik neem mijn plicht serieus, zelfs als een slacker.
  Waar ik het spoor bijster raak is de blinde haat bij u en collegas in uw lagere regionen: Behoorlijk onwetend, niet bepaald intelligent, maar met name niet of nauwelijks belanghebbend.
  Een paar tientjes troll salaris? Het gevoel bij een groep te horen? Wie weet is het zelfs meer sectarisch. Nazi babes? In your wet dreams!
  U bent een onschadelijke laboratoriumrat. Er zijn er nog honderdduizenden na u, even expendable.
  U heeft geen of nauwelijks belang. Wie heeft u zo gek kunnen maken en hoe?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kremlin trol Rootman moest ook weer even zijn ei kwijt.
  Gelukkig nemen we die trol niet serieus op een paar blik pipo's na dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik had deze meneer geadviseerd dienst te nemen in het Azov vreemdelingenlegioen na een tirade van schelden, etc. Met de waarschuwing dat de gemiddelde overlevingstijd 4 uur is. Hij vroeg vervolgens naar ''bewijs'' en ''bronnen''.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De nafo trollen zijn zich aan het organiseren en zoeken naar nieuwe taktieken. Imtelligentieniveau is heel laag, maar dat compenseren ze met brutaliteit en binnenkort, aantallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hadden ze jouw niet gevraagd om jezelf aan te sluiten bij het amateur wagner groepje?
  Zou je echt moeten doen kremlin trol.
  Dan kun je meedoen in het landje pik spelletje van Putin.
  Een ieder wat landje pik pleegt, kan de kogel door zijn kop verwachten.
  Kom op trol, je kunt het.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mij willen ze niet hebben toktok, ik loop alleen maar in de weg.

   Verwijderen
  2. Klopt, jij loopt alleen maar overal in de weg.
   Dat komt mede omdat jij de weg kwijt bent en wat ronddwaalt als troll. Meestal bij Blik.
   Wanneer komt eigenlijk jouw eerste sprookjesboek uit?
   Niet dat ik die zal kopen of lezen.
   Ik geef je nog geen 5 cent.

   Verwijderen
 16. Mark Galeotti, een man die meer hersens heeft dan een trol met een smurfenlogo

  Putins ondergang: Rusland-expert Mark Galeotti over hoe een eens gevreesde leider het allemaal weggooide
  https://www.salon.com/2022/09/26/putins-doom-expert-mark-galeotti-on-how-a-once-feared-leader-threw-it-all-away/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beroepsrussofoob. Slim is deze man echt niet, hij heeft gewoon het boekje van Marsha Gessen ( een van de lelijkste vrouwen ter wereld) van buiten geleerd.

   Verwijderen
  2. Als die in de frietzaak komt worden alle frikandellen slap.

   Verwijderen
  3. Nu pas het specifieke artikel doorgelezen, van 26 september. Inderdaad volkomen voorspelbaar, met alle standaard propagandapunten: RF heeft geen ammo meer (we zijn alweer 5 maanden later!), Putin is geïsoleerd, Mafia en oligarchen, Putin verlies steun en gaat afgezet worden en het enige ware argument: Putin heeft het veel te makkelijk ingeschat (toen).

   Ik ben er van overtuigd dat hij volgend jaar hetzelfde zegt, tenzij Zelenski of opvolger dan al gecapituleerd heeft.

   Verwijderen
 17. Met jouw opmerking hier toon jijzelf aan dat jouw verstand niet verder rijkt dan een frikandel.
  De oorzaak daarvan zal wel liggen bij het feit dat jij die frikandel van Hugo de Jong hebt laten toedienen.
  Rootman heeft zich laten naaien door Hugo de Jong.

  Putin heeft een gruwelijke hekel aan mensen die de Russische georganiseerde misdaad aan het licht brengen.
  Russische georganiseerde misdaad heimlijk gedirigeerd vanuit het kremlin.
  Mark Galeotti doet dat voortreffelijk.
  Marsha Gessen doet dat ook maar niet zo nauwkeurig als Mark Galeotti.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Putin heeft een hekel aan domme, eigenwijze en arrogante journalisten en stukjesschrijvers.

   Verwijderen
  2. Putin is zelf een eigenwijze, arrogante psychopaat.
   Alleen jij bent te dom om dat in te zien.
   Ga jouw frikandel maar weer halen bij Hugo de Jong tuinkabouter.
   Jouw dom gezwam hier zal mij toch nooit kunnen overtuigen aangezien het met de dag steeds dommer wordt.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Blijft jouw frikandel overeind als je naar beelden van Marsha Gessen kijkt? Daar heb ik een container viagra voor nodig!.

   Verwijderen
  5. Wat moet een mens nou met zulk dom kabouter gezwam?
   Zou hij nu soms ook op internet op zoek zijn naar beelden waar zijn frikandel overeind van blijft?
   Dan is hij nog zieker in zijn hoofd dan dat ik tot nu toe voor mogelijk hield.

   Verwijderen
  6. Wtf is Masha Gessen?

   Gessen was aanvankelijk vooral bekend als journalist voor uiteenlopende publicaties als The New York Times, Granta en The New Yorker. Gessens schrijft veel over onder meer lgbt-rechten en de machtsvorming van totalitaire regimes. Gessen is non-binair en geeft er in de Engelse taal de voorkeur aan door anderen te worden aangeduid met de genderneutrale voornaamwoorden "they/them/their"

   Verwijderen
 18. Dat hele lgbt-rechten gedoe is hier helemaal niet van toepassing geweest.
  Die smurf heeft Marsha Gessen erbij gehaald.
  Hij vond het leuk om Mark Galeotti proberen te bashen.
  Een herkenbaar patroon van een kremlintroll.
  Verder kan die troll het niet verkroppen dat iemand zoals Mark Galeotti precies weet hoe het criminele kremlinweb altijd heeft gefunctioneerd en heden functioneerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die man heeft een carriere gemaakt omdat hij oliedom is.

   Verwijderen
  2. Nee, omdat hij over een stel gezonde hersens beschikt.
   Jij met jouw domme kop en kapotte hersens zit al bijna aan de bedelstaf.
   Omdat jij carrière hebt gemaakt in dromenland en de efteling

   Verwijderen