vrijdag 3 februari 2023

80 jaar na dato: Opnieuw Duitse tanks naar het Oostfront.

Je zou toch zeggen, ze moeten een keer hun les geleerd hebben, maar nee, er gaan weer Duitse tanks, Leoparden, richting het Oosten. Nederlandse gecontrolleerde media raakt er, net als destijds, met de Telegraaf weer voorop, helemaal opgewonden van. Geen kritiek! Putin informeert bij de Stalingrad herdenking, dat Russische tanks niet het (belangrijkste) antwoord zullen zijn. Rusland heeft wel iets om mee te reageren.

70 opmerkingen:

 1. Der Krug geht so lange zum Brunnen bis er bricht!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Duitsland stuurt precies 88 (Heil Hitler) Leopard 1 tanks om de herinnering aan de Führer levend te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verklaring van Medvedev laat aan duidelijkheid niets te wensen over:

  Main statements from the Deputy Chairman of the Security Council of the Russian Federation Dmitry Medvedev in a written interview with journalist Nadana Friedrichson:

  ▫️In the case of Ukraine's strikes on Crimea, "there will be no negotiations," there will be only retaliation strikes

  ▫️Ordinary EU citizens are paying for sanctions, arms supplies to the Kiev regime, support for trade wars and blockades

  ▫️Washington could "snap its finger" to end the Ukrainian conflict, which it provoked itself, but is simply not interested in it.

  ▫️The response in case of strikes on the Crimea and deep into Russia will be fast, tough and convincing

  ▫️Depending on threats, Russia is ready to use all types of weapons in accordance with its doctrines, including nuclear.

  ▫️Those who argue that sending weapons to Ukraine to the West will contribute to the start of negotiations are wrong, the result will be exactly the opposite

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Scholz is van de SPD.

  Een eerdere voorzitter van de SPD is Oscar Lafontaine.

  Hij gaf op 30 januari een interview aan een Spaans medium, dat in Belgie bij de Uitpers werd geplaatst.
  https://www.uitpers.be/europa-moet-afstand-nemen-van-de-amerikaanse-voogdij/


  Enkele uitspraken van Lafontaine:

  Dit is geen oorlog van Oekraïne tegen Rusland, maar van de Verenigde Staten tegen Rusland. Het is een geo-strategisch conflict dat door politici als Henry Kissinger al in de jaren ’90 werd voorspeld.

  De militaire beslissingen worden enkel door de V.S. genomen en ze kunnen leiden tot een kernoorlog in Europa. Het fundamentele probleem voor Europa is hoe we ons kunnen bevrijden van die voogdij.


  De V.S. hebben belangen en verdedigen die belangen. Dat belang is niet om Europa te verdedigen, maar om Europa blijvend als schild te gebruiken. De V.S. zijn nu de grote winnaar van de oorlog in Oekraïne.

  ze hebben bereikt wat Kissinger al jaren geleden voorstelde: Europa tegen Rusland uitspelen met het ‘verdeel en heers’ principe, zodat hun macht onaangetast blijft.

  de economische oorlog tegen Rusland, die al jarenlang in de maak was, [....] In 2017 was er al een embargo op Russisch gas in de maak.  De mensen van Biden’s BZ-ministerie, waaronder Victoria Nuland, blijven Rusland provoceren en houden daarbij zelfs geen rekening met het Pentagon.


  In de V.S. zijn er heel wat politici die geloven dat een kernoorlog verantwoord kan zijn en ook beperkt kan blijven tot Europa.
  Vandaar dat het zo noodzakelijk is dat Europa zijn eigen weg gaat en zich bevrijdt van de dodelijke V.S. agressie. De Europeanen mogen niet vergeten dat er geen Russische of Chinese troepen staan aan de grenzen van de V.S., maar dat het Amerikaanse troepen zijn aan de Russische en Chinese grenzen.

  Ik denk aan de V.S., en ook aan Duitsland, is dit de weg naar het totalitarisme? Er zijn zeer problematische ontwikkelingen bezig.
  Er werd in Duitsland een prijs voor de vrede uitgereikt door de boekhandel aan Serhiy Viktorovych Zhadán, een Oekraïens auteur die de Russen ‘vuilnis’ en ‘beesten’ noemt, ‘ varkens die in de hel moeten branden’. Vandaar dat de vraag naar het fascisme veel breder moet worden gezien, voorbij de grenzen van een extreem-rechtse partij.

  De Minister van Buitenlandse Zaken zegt dat de sancties Rusland moeten ‘ruïneren’. Dat is fascistoïde taal.

  Links moet in heel Europa nadenken over wat een linkse politiek kan betekenen. Heel simpel: mensen beschermen die geen hoog inkomen of vermogen hebben.
  In de plaats kwamen andere discussies, zoals die over racisme, seksuele geaardheid en diversiteit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Minister van Buitenlandse Zaken zegt dat de sancties Rusland moeten ‘ruïneren’. Dat is fascistoïde taal.
   Is Rusland zelf schuld.
   Hadden ze maar niet Ukraïne moeten aanvallen en bezetten.
   Alles wat Rusland bezet heeft moet Ukraïne terug veroveren.
   Het hele westen zal Ukraïne daarin blijven ondersteunen.
   En Rusland moet maar niet de NATO uitdagen en een NATO land aanvallen om zogenaamd het westen af te schrikken.
   Want dan zal Amerika,Europa,Australië,Canada en Engeland zelf hun eigen beroepsmilitairen zozeer opschalen en Rusland aanvallen, dat de Russische soldaten niet meer weten wat hun overkomt.

   Verwijderen
  2. Met de sancties sanctioneert Europa slechts zichzelf. Langzamerhand komen politici daar ook achter. Niet D66 of groenlinks uiteraard.

   Verwijderen
  3. Oekraïne is geen NATO land.
   En Rusland is helemaal niet van plan om de NATO aan te vallen. Waarom zouden ze? Rusland is nu al het grootste land ter wereld.
   Maar als de NATO Rusland aanvalt is dat een heel ander verhaal.
   De NATO is (via grote baas Amerika) al vanaf 2014 bezig oorlogje te stoken in Oekraïne via hun proxy's en door hun gekozen figuren op leidende posities te plaatsen en toen Europa niet snel genoeg reageerde op sancties tegen Rusland schoten ze MH17 uit de lucht, gaven totaal onterecht, Rusland de schuld et voila, hier deden ze ineens volop mee tot onze eigen schade, aan die sancties.

   Verwijderen
 5. De VS kondigen een nieuw pakket wapens en munitie van $ 2,2 miljard aan voor Oekraïne, waaronder een precisiebom met raketaandrijving.
  De aankondigingen op vrijdag kwamen kort nadat Zelensky op een top met EU-leiders in Kiev had gezegd: "Niemand zal Bakhmut overgeven. We zullen vechten zolang we kunnen.

  "Als de wapenleveringen worden versneld - namelijk langeafstandswapens - zullen we ons niet alleen niet terugtrekken uit Bakhmut, we zullen beginnen met het de-bezetten van donbas", zei hij over de regio in Oost-Oekraïne.

  De Verenigde Staten kondigden een nieuw pakket wapens en munitie van $ 2,2 miljard aan, waarvan het Pentagon zei dat het een nieuwe raketaangedreven precisiebom omvatte die het aanvalsbereik van Oekraïne tegen Russische troepen bijna zou kunnen verdubbelen.

  De op de grond gelanceerde bommen met een kleine diameter (GLSDB), die tot 150 kilometer (93 mijl) kunnen vliegen, kunnen belangrijke Russische bevoorradingslijnen, wapendepots en luchtmachtbases ver achter de frontlinies bedreigen.


  Oekraïne had Washington gevraagd om munitie die verder kan vliegen dan de HIMARS-raketten, die een bereik van 80 km hebben.

  De GLSDB's geven de troepen van Kiev mogelijk de mogelijkheid om overal in de deels door Rusland bezette regio's Donetsk, Loehansk, Zaporizja en Kherson en het noordelijke deel van de bezette Krim toe te slaan.

  Het Franse ministerie van Defensie zei dat Frankrijk en Italië mobiele grond-luchtraketsystemen zouden leveren in reactie op een dringend verzoek van Kiev om "burgerbevolkingen en infrastructuur te helpen beschermen tegen Russische luchtaanvallen".

  De systemen, MAMBA of SAMP genaamd, zijn een op voertuigen gemonteerde batterij middellangeafstandsraketten die zijn ontworpen om bescherming te bieden tegen bedreigingen vanuit de lucht, zoals raketten en bemande of niet-geschroefde vliegtuigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dus als Rusland zich geheel terugtrekt uit oost Ukraïne en de krim is alles weer koek en ei en kan de wereld gewoon weer normaal aan de slag zonder oorlogje spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het gangstervrouwtje schaamt zich nergens voor:

  https://twitter.com/i/status/1618763049007198208

  "Senator Cruz, like you, I am, and I think the administration is, very gratified to know that Nord Stream 2 is now, as you like to say, a hunk of metal at the bottom of the sea."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is de 'rules based order' zoals de VS die zich voorstellen.

   Verwijderen
  2. Als het de Yanks niet lukt de EU te ruineren hebben we altijd de Europese Commisie nog. Morgen gaat het tiende (!!!) sanctiepakket tegen Rusland in.

   EU’s Ban On Russian Diesel To Stoke Turmoil In Global Fuel Markets

   https://www.forbes.com/sites/daneberhart/2023/02/01/eus-ban-on-russian-diesel-to-stoke-turmoil-in-global-fuel-markets/?sh=22cdab0435df

   Verwijderen
  3. Victoria Nuland zegt "as you like to say".
   Dat zeggende bedoelt ze dat "a hunk of metal at the bottom of the sea" de woorden zijn van Senator Cruz.

   Senator Cruz, dat is die man uit het Trump kamp.
   Die gast maakt vaker blunders, over die capitool bestorming maar gezwegen.

   De stafchef van het Witte Huis, Ron Klain, heeft kritiek geuit op opmerkingen van de Republikeinse senator Ted Cruz die beweert dat Ketanji Brown Jackson de "meest linkse rechter" in de geschiedenis van het Amerikaanse Hooggerechtshof zal zijn.

   "Niets in het verslag, de ervaring of het temperament van rechter Jackson ondersteunt deze bewering," zei Klain.

   Verder lezen....bron.
   https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/ron-klain-ted-cruz-ketanji-brown-jackson-b2050955.html

   Verwijderen
  4. Tuurlijk, ga maar een beetje zitten zwammen over Cruz.

   Verwijderen
  5. Cruz is een heel slecht excuus voor een menselijk persoon, afstammeling van de fascistische Batista supporters.

   Verwijderen
 8. EU’s Ban On Russian Diesel To Stoke Turmoil In Global Fuel Markets.
  Niks aan de hand. Rusland op plek 3.
  Verenigde Arabische Emiraten – 16,13% van de totale wereldwijde export van olie
  Saoedi-Arabië – 11,54% van de totale wereldwijde export van olie
  No problemo voor de transportsector
  https://www.dutchmultimedia.nl/top-10-grootste-olie-exporterende-landen-2022/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beter neit reageren als je het artikel in Forbes niet gelezen of begrepen hebt. Dit is gebrabbel Toktok.

   Verwijderen
  2. Nee joh, iedereen weet toch : stroom komt uit het stopcontact, water uit de kraan, benzine uit de pomp, en geld uit de automaat.... :))

   Verwijderen
  3. Wow, heb ik dan altijd in een droomwereld geleefd??
   Water komt toch uit de kraan?
   (laat ik enkel voor deze keer mijn iq eens zakken tot dat van een bepaald persoon hier ;-)

   Maar even wat anders, Hier in de buurt staat een tankstation van Lukoil en dat is blijkbaar Russisch. Gaat dat binnenkort sluiten? Hun prijzen zijn doorgaans 3tot 8 cent goedkoper dan bv Esso. Veel Nederlanders gaan daar benzine tanken wegens het grote prijsverschil.

   Verwijderen
  4. Resolutie van het Europees Parlement van 2 februari 2023 over de voorbereiding van de top EU-Oekraïne. In totaal 32 punten.
   https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2023-0029_NL.html

   Punt 25:
   Roept op om de lijst van personen en entiteiten op wie de sancties van toepassing zijn, aan te vullen met Russische ondernemingen die nog op de EU-markten opereren, zoals Lukoil en Rosatom, en personen die betrokken zijn bij gedwongen deportaties, illegale opsluiting van Russische burgeractivisten en leden van de politieke oppositie, de illegale “referenda” in Loehansk, Cherson, Zaporizja en Donetsk, en de illegale “verkiezingen” op de Krim en in Sebastopol, alsmede alle leden van de partijen in de Doema die een functie bekleden in een gekozen parlement op welk niveau dan ook, met inbegrip van het regionale en het gemeentelijke niveau, en de leden van de Russische media die propaganda verspreiden en anti-Oekraïense en oorlogszuchtige meningen uiten; verzoekt de Raad de lijst van aan sancties onderworpen personen aan te vullen met de personen op de lijst zoals voorgesteld door de anticorruptiestichting van Aleksej Navalny; dringt er voorts bij Oekraïne op aan om zijn Magnitski-wet goed te keuren; dringt aan op een verbod op de directe of indirecte invoer, aankoop of overdracht van diamanten, in ruwe of bewerkte vorm, uit de Russische Federatie;

   Verwijderen
  5. Diamonds are a girls best friend.... Denk je nu echt dat bejaarde droogkut v d leyen/lügen daar iets aan kan veranderen?

   Verwijderen
  6. Jazeker kabouter.
   Het gaat om de bevriezingen van de geldstroom daarin.
   Diamanten kennen ook certificaten willen ze echt iets opbrengen.
   Maar goed, ga jij anders maar proberen Russische diamanten te kopen met je domme kletskoek.
   Meer kun jij toch niet. Bejaarde slappe lul om in jouw taal te spreken.

   Verwijderen
  7. 80 % van alle diamanten gaan naar Azië. Een Russisch certificaat maakt het extra sexy.

   Verwijderen
 9. Waarom Rusland de oorlog in Oekraïne langzaam voert
  https://dissident.one/2023/02/05/waarom-rusland-de-oorlog-in-oekraine-langzaam-voert/

  Het korte antwoord: om Ukraine te demiliariseren. En dat demilitariseren doen de Russen door het leger van Ukraine uit te schakelen . Niet door zoveel mogelijk grondgebied te veroveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Duitsland geeft eindelijk toe dat het “open” staat voor het idee dat het Westen verantwoordelijk zou kunnen zijn voor de sabotage van Nord Stream, “met als doel Rusland de schuld te geven”
  https://dissident.one/2023/02/04/duitsland-geeft-eindelijk-toe-dat-het-open-staat-voor-het-idee-dat-het-westen-verantwoordelijk-zou-kunnen-zijn-voor-de-sabotage-van-nord-stream-met-als-doel-rusland-de-schuld-te-geven/

  Opvallend hoe blij onze Amerikaanse "vrienden" toch altijd zijn dat de Nord Stream pijpleidingen kapot zijn. (op 1 na, waar geen gas door mag)

  p.s. Geen diesel in Europa. Weer een andere streek van de onze amerikaanse vrienden om Europa kapot te maken. In principe was Rusland was onze beste vriend. Leverde heel betrouwbaar goedkope energie en accepteerde de euro voor goederen en niet de dollar. Wat de euro de status van reserve munt gaf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook blij dat nord stream pijpleiding kapot is.
   Ik zal binnenkort wel aangeklaagd worden en als dader veroordeeld worden.
   Dat is dan het IQ van oligarch en Dawg.

   We weten waar Rusland goed in is.
   Verwarring zaaien en mensen op het verkeerd been zetten.
   Rusland heeft dan alleen nog mensen zoals oligarch en Dawg nodig om de Russische leugens als waarheid zien te verspreiden op Nederlands grondgebied.

   Verwijderen
  2. Het is jammer dat de Nederlandse regering er weinig aan doet om die Russische leugens tegen te houden.
   Maar wat niet is kan nog komen.
   Ondertussen is ieder mens binnen Europa op zichzelf aangewezen om zelf te onderzoeken en na te denken hoe gehaaid Russische desinformatie werkt en Europa binnen dringt.

   Verwijderen
  3. Neem even een momentje voor jezelf Eddy en neem in overweging hoe gehaaid de propaganda van het WEF en kornuiten is. Orwell wist het al.

   Verwijderen
  4. Je bedoelt die Engelse socialist. Orwell was een socialist
   Die Engelse mafkees en socialisten moet je niet naar luisteren.
   Die willen alleen maar kapitaalvernietiging doen en bezaaien jou met nep informatie.
   Ik luister niet socialisten, naar communisten of naar wef zakkenwassers wat volgens mij bestaat uit een mengelmoesje verwarde mensen.

   Maar daar ging het hier niet om oligarch.
   Jij steunt de vernietiging van een souverein land.
   Daarom ben je mij helemaal af en zal ik nooit naar jou luisteren.
   Jij kunt wat mij betreft voorgoed oprotten.

   Verwijderen
 11. Dawg schreef demiliariseren. Hij was even te snel met z'n toetsenbord ga ik van uit. Het moet zijn demilitariseren.
  Het doel van Rusland is om Ukraine te demilitariseren volgens een website genaamd dissident.
  Het gaat niet om verovering grondgebied.

  Dissident is een typisch voorbeeld hoe dom en naïef alternatieve website journalistiek is.

  Een land wat zichzelf niet kan verdedigen met een leger valt makkelijk als prooi in handen van een land wat zichzelf wel heeft gemilitariseerd.

  Wat dissident niet schrijft is de werkelijke reden waarom Rusland de oorlog in Ukraïne langzaam voert.

  Rusland had gedacht het aanvankelijk namelijk wel snel te doen.
  Rusland ervaarde de tegenslag en reactie in de rest van de wereld.
  En is Rusland nu genoodzaakt om het rustiger aan te doen en proberen te hergroeperen.
  Proberen nieuw kanonnenvlees te werven in hun achterland, want het Ukraïnse leger heeft al duizenden Ruskies naar de eeuwige jachtvelden gestuurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. In Ukraine is inmiddels een gruwelijk aantal soldaten in de strijd gebleven . Kolonel Douglas Macgregor raamt het aantal gesneuvelde Russische en Ukrainse soldaten op rond de 20.000 respectievelijk 157.000. Bij deze verliezen moeten dan nog, vermenigvuldigd met een factor tussen 2 en 3, de gewonden worden opgeteld.

  https://www.tiktok.com/@kiwiposts/video/7190093902429342981?_r=1&_t=8ZNtm9uB1Yz

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelensky is helemaal doorgesnoven. Zelfs oude mannen worden van straat gehaald en in een busje geduwd en naar het oostfront naar een loopgraaf getransporteerd om de linies te houden.

   Met een zeer grote waarschijnlijkheid is het doek voor Zelensky al gevallen. De Amerikanen hebben zijn vertrouwelingen van hem gedood of verwijderd. Het is wachten totdat ze Zelensky vervangen en aansturen op vrede om nog wat van Oekraïne te behouden. Jammer voor hen dat ze niet vorig jaar in het voorjaar naar Oligarch hebben geluisterd. Win win win voor Rusland. Zelfs een simpele ziel als ik kon het beredeneren.

   Verwijderen
  2. Dawg heeft zich al verlaagd tot tiktok niveau.
   Oligarch roeptoeterd er weer op los en komt aanzetten met verzinsels.

   Verwijderen
  3. Douglas Macgregor, krijgt die soms van Trump opdracht om verwarringen de wereld in te sturen?
   Denk het wel, het schoothondje van Trump.
   En oligarch vervolgens weer Trump fan.
   Circel weer rond.

   Verwijderen
  4. Maar goed dat we niet naar oligarch luisteren.
   Trouwens wie is die nietsbetekende "stuurman aan wal" ook eigenlijk?
   Iets in ieder geval niet echt iets om wakker van te liggen als je hem eenmaal doorhebt.

   Verwijderen
 13. Het worden zware tijden voor de diesel rijder want door die aankomende sancties zijn wij en de camionchauffeurs weer de dupe:

  Sancties: Vanaf deze zondag hebben wij Europeanen een tekort aan 63,6 miljoen liter diesel per dag

  Toen de diesel 2,- € kostte moesten de staten ingrijpen omdat de economie anders op zijn gat komt te liggen. Nu zijn het de staten zelf die de economie vernietigen. Denk eens in wat er allemaal op diesel rijd: auto's, werkbusjes, tractoren op het veld, stroomopwekkende dieselgeneratoren, bouwkranen, schepen en vrachtwagens.
  Eerst gigantische hoge prijzen en daarna echte schaarste.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach,,,,,propaganda kanaal frontnieuws.
   Iedere keer weer andere flauwekul wat die schrijven.

   Verwijderen
 14. Tank is vol, je mag weer stomme Belg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met Russische diesel LOL
   Weer een EU-falen – Handelsreus Trafigura: “Schaduwvloot” voor Russische olie bereikt 600 schepen
   https://www.frontnieuws.com/weer-een-eu-falen-handelsreus-trafigura-schaduwvloot-voor-russische-olie-bereikt-600-schepen/

   Neocons continue blerren dat Rusland binnen de kortste keren zonder financiën zou komen te zitten en dat hun economie zou imploderen en dat Poetin de oorlog niet zou kunnen voortzetten.

   Dream on neocons en verstokte eugenics oligarchen.

   Tsja Oligarch told ya....Gaat niet gebeuren. De hele wereld ziet het dat je het conflict gaat verliezen. Alle landen die het juk van de oligarchie zat is gaat zich ontworstelen aan de eugenics oligarchie. Nu ben je de pineut en heb je helemaal geen onderhandelingspositie meer in de nieuwe wereld orde. Told Ya!

   Verwijderen
  2. Beste NOS roer hoeft niet om hoor. Jullie hebben nog een trouwe volger. Hij noemt zich hier Eddy.
   Voormalig NOS-directeur waarschuwt hoofdredacteur NOS in open brief: ‘Het roer moet om’
   https://www.ninefornews.nl/voormalig-nos-directeur-waarschuwt-hoofdredacteur-nos-in-open-brief-het-roer-moet-om/

   Verwijderen
 15. "Questions will persist.

  Questions like “what was it for?”

  “Was it really a weather balloon blown off course, as China claimed?”

  “Was it a warning sign “testing Biden’s mettle”?”

  And most importantly, “Who cares? It’s a fucking balloon.”

  All that said, we thought you’d all be keen to hear the thoughts of our editors, which are as follows:

  It’s probably not real. If it is real it’s probably not spying. if it is spying so what? So are dozens of satellites, your cell phone, your TV, and all the software on your computer.

  This is the zenith of manufactured geopolitical drama. That this story is dominating headlines at all is absurd. It’s a nothing burger. A double-nothing burger with extra cheese, made-up sauce and a side serving of who-cares fries.

  It couldn’t be more obviously a pointless distraction if it was a big floating sign saying “This is a pointless distraction”.

  https://off-guardian.org/2023/02/05/offg-on-the-chinese-spy-balloon/

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een belangrijk event in Washington, met al onze favoriete sprekers:
  https://rageagainstwar.com/#Invitation

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jackson Hinkle kondigt het aan: https://www.youtube.com/watch?v=B_chAdSyBWQ

   Verwijderen
 17. Meer informatie over de omvang van de verliezen van Oekraiense en Russische strijdkrachten. Cijfers schijnen afkomstig te zijn van de Mossad en liggen opvallend in lijn met de gegevens waarmeee kolonel Macgregor komt.

  citaat:
  "Mossad denkt dat tot nu toe 157.000 Oekraïense soldaten zijn gesneuveld

  In een nieuw rapport van de Turkse krant Hurdesa Haber wordt vermeldt dat volgens de Mossad, de Israëlische inlichtingendienst, maar liefst 157.000 Oekraïense soldaten, 2.458 buitenlandse strijders, 5.360 “huurlingen” en 234 “militaire NAVO-trainers” uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk in Oekraïne zijn omgekomen sinds het begin van de invasie van Oekraïne in 2022 door Rusland op 24 februari vorig jaar.

  Ter vergelijking: in dezelfde periode zouden slechts (moet natuurlijk 'slechts' zijn)18.480 Russische soldaten zijn gedood, volgens de gerapporteerde gegevens van Israël.

  Naast het verlies aan mensenlevens wordt gemeld dat Oekraïne het volgende militaire materieel heeft verloren: 302 vliegtuigen, 212 helikopters, 2.750 UAV’s, 6.320 tanks en gepantserde voertuigen, 7.360 artilleriesystemen en 497 luchtverdedigingssystemen. Er werd ook gemeld dat 234.000 Oekraïense soldaten gewond zijn, en nog eens 17.230 als krijgsgevangenen worden vastgehouden.

  Rusland zou 23 vliegtuigen, 56 helikopters, 200 UAV’s, 889 tanks en pantservoertuigen, 427 artilleriesystemen en 12 luchtverdedigingssystemen hebben verloren. Er zouden 44.500 Russische soldaten gewond zijn geraakt en slechts 323 als krijgsgevangenen zijn vastgehouden.'

  Probeer me een parkeerterrein met een dergelijk aantal voertuigen voor te stellen: '6.320 tanks en gepantserde voertuigen, 7.360 artilleriesystemen'. Zoveel materieel hadden de Duitsers niet eens toen aan het begin van operatie Barbarossa.

  Voel een grote afkeer tegen al die politici en hun aanhangers die geen werkelijke 'skin in the game' hebben maar er alles aan doen om het bloedvergieten maar door te laten gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En de doden die nog volgen. Oekraïne blijft maar mannen de loopgraven insturen bij Bachmoet en andere plaatsen.
   De oligarchie vechten echt tot de laatste Oekraïner.

   Wanneer gaat de Russische economie nu imploderen? Oh wacht, die gaat dit jaar weer groeien volgens het IMF.

   Verwijderen
 18. Er duiken meer en meer berichten op dat Ukraine chemische wapens gebruikt: een soort handgranaat met chemische lading die via een kleine drone wordt afgeworpen. Ook is gewaarschuwd voor een grote false flag; de pers is al aanwezig in een gereserveerd hotel.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Kan iemand iets vertellen over ''oryx''? Ze geven lijsten uit van Russische verliezen. Behoorlijk ongeloofwaardige cijfers, maar ze worden steeds meer geciteerd. Het lijkt me een bellingcat-achtige outfit, mogelijk met Nafo banden. Die kunnen toevallig zijn, want nafo typen vreten die cijfers op en geven de link aan elkaar door.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Een MoA comment zegt het volgende:
  ''Oryx is the Dutch offshoot of Bellingcat. That should already be enough for a source-critical classification.

  Their probative method is..how it is: clicking on an indication of 16 tanks destroyed or 23 captured takes you to a picture from one device that was posted on one of the various social media platforms. "All possible effort has gone into avoiding duplicate entriesman", they claim. That's right, viewing angle, perspective, transport to a new location can turn one tank into 30. If additional 10 people send in pictures, there are suddenly 300 potential devices from one tank. I guess, this ensures that all quality criteria are met.''

  De site is dus onder de aandacht gekomen, is suspect maar niemand weet nog de achtergronden, sponsors en poppenspelers. Het wordt momenteel door Nafo typen als ''bewijs'' gebruikt voor hun hoera-verhaaltjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wiki zegt het volgende:

  Oryx was started in 2013, and initially focused on Syria.[6] Mitzer and Oliemans have also written two books on the Korean People's Army.[6] According to Oryx, the term spionkop (Afrikaans for "spy hill") "refers to a place from where one can watch events unfold around the world".[7]

  The blog gained international prominence through its work during the 2022 Russian invasion of Ukraine, counting and keeping track of material losses based on visual evidence and open-source intelligence from social media.[8][9][10] It has been regularly cited in major media, including Reuters,[11] BBC News,[12] The Guardian,[13] The Economist,[14] Newsweek,[15] CNN,[9] and CBS News.[16] Forbes has called Oryx "the most reliable source in the conflict so far", calling its services "outstanding".[17][18][19] Because it reports only visually confirmed losses, Oryx's tallies of equipment losses have formed absolute minimum baselines for loss estimates.

  Dit zegt genoeg, hoop ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, dit is waardevol. Omdat de nafo bots dit nu totaal omarmd hebben zal meer onderzoek volgen. Omdat Rusland geen cijfers geeft is deze zeer twijfelachtige bron de enige , en heeft geen enkele tegenspraak.

   Verwijderen
 22. 'Nederland koopt Leopard 1-tanks voor Oekraïne
  Nieuwsbericht | 07-02-2023 | 17:57

  Nederland levert samen met Denemarken en Duitsland ten minste 100 Leopard 1A5-gevechtstanks aan Oekraïne. Ook leveren de landen reserveonderdelen en munitie. Defensie wil ook met instructeurs een bijdrage leveren aan de opleiding en training. Dat schrijven de ministers Kajsa Ollongren (Defensie) en Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) vandaag aan de Tweede Kamer.

  Nederland schaft de Leopard-1A5’s samen met Duitsland en Denemarken direct aan bij de Duitse industrie. Het gaat dan om gereviseerde exemplaren die in opslag stonden. De Leopard 1A5 is een gemoderniseerde versie van de ‘Leo’ 1A1 en voorganger van de Leopard 2.

  De levering van de Leopard 1A5 staat los van het initiatief om Oekraïne ook de moderne Leopard 2A6-gevechtstanks te geven. De gesprekken hierover zijn nog gaande. De defensieministers van de landen die Oekraïne militair steunen, komen 14 februari weer in Brussel bij elkaar, voorafgaand aan de bijeenkomst van de ministers van Defensie van de NAVO. Dan praten ze verder over de levering van de Leopard 2.'

  https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2023/02/07/nederland-koopt-leopard-1-tanks-voor-oekraine

  Tanks voor Ukraine. Al moeten we de musea er voor leeghalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. 'Sterke aanwijzingen' groen licht Poetin voor inzet raket die MH17 trof'

  https://nos.nl/artikel/2462984-sterke-aanwijzingen-groen-licht-poetin-voor-inzet-raket-die-mh17-trof

  De zaak naar de toedracht van MH7 wordt afgesloten. Alle sporen zijn doodgelopen. Het onderzoek is dood. Morsdood. Maar dat klinkt zo lullig na de stelligheid waarmee vanaf dag 1 werd beweerd dat men wist wie de daders waren.

  Als troostprijs en fijne Russofobe kop van onze Staatsomroep voor die broodnodige two minutes of hate.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. https://twitter.com/i/status/1620994648780181506

  BREAKING: Trump calls for peace talks for Ukraine and Russia, slams Biden for escalating toward WW3

  https://twitter.com/JackPosobiec/status/1620994648780181506

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'Ooit neigde ik naar links. Dat was toen we nog een vredesbeweging hadden. Links & rechts zeggen mij al heel lang niets meer. Iedereen die streeft naar vrede heeft mijn sympathie. 1000 x maal liever Trump dan de oorlogshitsers van de kartelpartijen VVD/CDA/D66/GroenLinks/PvdA.'

   https://twitter.com/beek38/status/1621286407896547328

   Amen.

   Verwijderen
 25. Russia Panic! The US is loading Abrams tanks onto C-17s for transport to Ukraine.
  https://www.youtube.com/watch?v=5VLJ_gfhJZQ

  Russia Shocked! German Panzer Division combat vehicles Arrive at the Poland-Ukraine Border
  https://www.youtube.com/watch?v=KI-ExIuMSdo

  14 Britse Challenger 2 en 30 AS-90 Braveheart tanks op weg naar Oekraïne
  https://www.youtube.com/watch?v=xynDdgSpBdM

  Updates Oekraïne!! Sommige van de M1a2 Abrams-tanks zijn begonnen in Europese landen aan te komen
  https://www.youtube.com/watch?v=zGXga9g49wQ

  Canadian Leopard 2 tanks 'en route' to Ukraine as troops prepare for suspected Moscow attacks
  https://www.youtube.com/watch?v=2htcmYWiUM8

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Meer dan 1.400 noodhulpmedewerkers van meer dan twintig NAVO-Bondgenoten en -partners – waaronder genodigden Finland en Zweden worden ingezet in Turkije om te helpen reageren op de verwoestende aardbevingen die het land op 6 februari troffen.

  https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_211490.htm?selectedLocale=en

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hopelijk helpt Rusland in Syrië.want die zijn net zo hard getroffen, maar vallen nog steeds onder de sancties.

   Verwijderen
 27. 'How America Took Out The Nord Stream Pipeline' / Seymour Hersch/
  8 feb 2023

  The New York Times called it a “mystery,” but the United States executed a covert sea operation that was kept secret—until now

  https://seymourhersh.substack.com/p/how-america-took-out-the-nord-stream

  Een glasharde 'act of war' tegen Europa door 'bondgenoot' USA met medewerking van Noorwegen. Het verlies van NS kan voor Europa uitgroeien tot een economische ramp zonder weerga, maar voot de politieke elite van de EU lijkt de aanslag alleen maar een reden om nog harder tekeer te gaan tegen Rusland. Als gegijzelden die in de ban zijn van het Stockholm syndroom. Voer voor psychiaters.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. De laatste tijd nogal wat op Quora gereageerd. Ik ben wel geschrokken van de diepe haat van sommige deelnemers. Dit is een gevaarlijk diep stadium van mass formation psychose en heel ver naar onversneden totalitarisme. Ik heb zelfs iemand geblocked! Geheel tegen mijn principes,maar ik moest wel.

  Grappig detail: deze persoon beschreef zichzelf als ''jurist'', nu werkzaam in de kleinkunst--- Een clown dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. OK,vooruit:

  [Toch is en blijft het waar dat Oekraine het Minsk akkoord nooit heeft gerespecteerd, met medeweten van Merkel en Macron. Er trok zich een aanvalsmacht bij Donbass samen en Rusland beweert dat die begin maart wilde aanvallen om de Donbass republiekjes en de Krim terug te veroveren (wat ongetwijfeld tot genocide en ethnic cleansing zou leiden). Hoe sterk die legermacht was blijkt wel uit de lange tijd om het front naar het westen te doen opschuiven. Dan zijn er ook nog de beweerde biowapen labs.

  Men hoeft dit niet te geloven, maar uitsluiten gaat ook te ver. Dus men kan niet van wappies spreken. Dat geldt ook voor de meerderheid van het westerse publiek, die eenvoudigweg geen tijd en energie hebben om hun media te fact checken.

  De meeste Putinverstehers zien heus wel de enorme blunder die hij in de zomer gemaakt heeft door zijn legersterkte niet fors op te voeren. Dat kostte gen. Surovikin maanden om te herstellen. Helaas heeft dit alles bij ons wel tot een collectieve bijna-waanzin geleid. Hoe dat in Rusland is kan ik niet beoordelen.]


  John M

  ["Toch is en blijft het waar dat Oekraine het Minsk akkoord nooit heeft gerespecteerd," En dat Putin het Budapest verdrag verbroken heeft. Dus wat is jouw excuus om zo zwakzinnig te praten?

  "Er trok zich een aanvalsmacht bij Donbass samen en Rusland beweert dat die begin maart wilde aanvallen om de Donbass republiekjes en de Krim terug te veroveren (wat ongetwijfeld tot genocide en ethnic cleansing zou leiden). Hoe sterk die legermacht was blijkt wel uit de lange tijd om het front naar het westen te doen opschuiven. Dan zijn er ook nog de beweerde biowapen labs." Jij hebt wel erg veel poep in je hoofd zeg. Oh wacht je zegt het zelf hoe je daar aan komt : "en Rusland beweert dat " "Dan zijn er ook nog de beweerde biowapen labs." Aha dus Putin beweerd wat en jij gelooft dat????? Wanneer heeft Putin ooit de waarheid gesproken???? Ja, dat is een lastige vraag he? Moet je toch meer dan 70 jaar terug in de tijd om dat te vinden. Het boertje dat Putin liet nadat ie van de tiet kwam was de laatste keer dat Putin NIET loog.

  Dus ja, erg sterk verhaal heb je hoor. Ik ben onder de indruk.

  Oh, wacht, je geeft ook je excuus aan waarom je al die onzin praat : "Dat geldt ook voor de meerderheid van het westerse publiek, die eenvoudigweg geen tijd en energie hebben om hun media te fact checken." Nou dat weten we dan ook weer, je hebt geen tijd en energie. Misschien zou je dat wat tijd kunnen sparen door minder onzin te babbelen. Scheelt ons ook weer tijd om je terecht te wijzen. Een win-win situatie dus.]  BeantwoordenVerwijderen
 30. vervolg:

  Bob Schmitz

  [Rustig blijven svp. U heeft duidelijke voorkeuren qua informatiebronnen en loopt daarmee behoorlijk in de pas van de kudde.

  Het maakt niet uit welke bron ik wel of niet geloof. Wat de kudde gelooft, of minder denigrerend gezegd: ''wat de heersende opvatting in het westen is'' maakt wel degelijk uit, want dat bepaalt de mate van steun.

  Maar laat het nu toevallig zo zijn dat ''de kudde'' in Rusland voornamelijk in mijn versie gelooft en een meerderheid in the Global South eveneens. Dat vertaalt zich eveneens in steun of op zijn minst tot gebrek aan bereidheid de neocons in hun absurde sanctiebeleid te steunen. Dit alles heeft veel invloed op het verdere verloop van het conflict.

  Het maakt niet uit wat u gelooft. Maar gezien bovenstaand betoog doet u er beter aan ''die onzin'' wat serieuzer te nemen.]


  BeantwoordenVerwijderen
 31. vervolg:

  John M

  ["Rustig blijven svp." Waarom??? Slechte mensen moet je aanpakken.

  "U heeft duidelijke voorkeuren qua informatiebronnen" Correct, ik wil graag INFORMATIEBRONNEN!!!!! Jij wilt graag sprookjes horen. Hier scheiden dus onze wegen. En het is JOUW keuze om dat te doen. Dus laat mij er buiten.

  "en loopt daarmee behoorlijk in de pas van de kudde." Kijk, sommige mensen leven in de werkelijkheid, en jij leeft graag in je fantasie wereld. Het vervelende is echter dat jij die fantasie wereld aan ons op wil dringen. Daar zijn wij niet zo van gedient in het geval van oorlogsmisdadigers. Strak zal je ongetwijfeld ook komen met dat Hitler een toffe peer was. Maar echt, het probleem ligt BIJ JOU!!!!

  "Het maakt niet uit welke bron ik wel of niet geloof." Kijk, je denkt dat je over mij praat. Maar dit is precies wat JIJ doet. Oh, ja Putin zegt iets, nou dan moet het waar zijn. Getver, een Putin fanboy. En ik dacht nog wel dat Putin anti homo was, is bij jou nog zeker niet door gekomen.

  "Wat de kudde gelooft, of minder denigrerend gezegd: ''wat de heersende opvatting in het westen is'' maakt wel degelijk uit, want dat bepaalt de mate van steun." Wat zeg je hier nu???? Niks eigenlijk. Gewoon gebabbel. Je zegt niet dat het fout is. Maar we weten wel dat JIJ fout zit.

  "Maar laat het nu toevallig zo zijn dat ''de kudde'' in Rusland voornamelijk in mijn versie gelooft en een meerderheid in the Global South eveneens." Dus je geeft toe dat een wappie bent. De mening van een gebrainwashed volk is JOUW mening. Je komt er gewoon voor uit. Je geeft dus toe dat je gebrainwashed bent. Nou, dan zijn we er dus uit. Mond dicht houden als de grote mensen praten en netjes in je hoekje je Donald Duckje lezen. DAT is jouw plaats.

  "Dat vertaalt zich eveneens in steun of op zijn minst tot gebrek aan bereidheid de neocons in hun absurde sanctiebeleid te steunen." Ja??? EN???? Wat boeit het???? Dus omdat een van de ratten besnuffeld afrikaans landje het met je eens LIJKT (!!!!) heb je gelijk?????? Vreemde redenatie. In dat soort landjes doen ze ook aan genitale verminking, doe jij dat thuis ook???? Ik vermoed van wel, een slecht mens snijdt graag in weerloze slachtoffers. (PS, ik heb niks met neocons, tis maar dat je het weet)

  "Dit alles heeft veel invloed op het verdere verloop van het conflict." Alles heeft invloed, ook mafklappers zo als jij helaas. Maar wat is je punt???? Je blijft maar feiten vrij bazelen.

  "Het maakt niet uit wat u gelooft." Het maakt wel degelijk uit wat IK geloof, of beter : WEET. JIJ bent hier de GELOVIGE met je feiten vrije mening, voor jou is een feit ook maar een mening. Voor jou maakt het niet uit of je een oorlogsmisdadiger in zijn kontje kruipt, ik daarentegen kies daar niet voor.

  "Maar gezien bovenstaand betoog doet u er beter aan ''die onzin'' wat serieuzer te nemen." Nou kom dan eens met wat ZINNIGS!!!!!!!!! Maar dat doe je niet, want je weet zelf ook wel dat het onzin is wat je brabbelt.]


  Bob Schmitz

  [let's agree to disagree. Met goed- fout denken en een belerend, beledigend toontje overtuigt u mij in elk geval niet. En met neokoloniale illusies wint NATO geen oorlog op het Oekraiense proxy slagveld.

  Haten is voor niemand goed! Als u eens de tijd heeft, lees dan eens ''de psychologie van het Totalitarisme'' van Matthias Desmet.

  En glijd svp niet af. Niet voor mij, maar voor uzelf.]

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Misschien ligt het aan gebrek aan intelligentie of kennis,maar het patroon is elke keer hetzelfde: ze beginnen een beetje uit de hoogte mij met het standaard MSM verhaaltje terecht te wijzen, en worden vervolgens woedend en eindigen met schelden, beledigen en zelfs dreigen. Dat deed deze meneer niet overigens.
  Ik ben nu elke dag een 30 pagina van Matthias Desmet aan het lezen: over een duur boek wil je wat langer doen. Maar dit soort reacties maakt het wel heel actueel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Rootman

   Ik zou aan dit mensen niet zoveel tijd/tekst besteden. Ze weten immers alles al.

   Als je zo nodig wil reageren kan je beter links plaatsen met feitelijke informatie die niet gemakzuchtig afgedaan kan worden als Russische desinformatie. Ik zou bijvoorbeeld nooit over die biolabs begonnen zijn zonder een link te plaatsen met beelden van de hoorzitting in de Amerikaanse Senaat waar Nuland het bestaan van die biolabs bekend. Deze:

   https://www.c-span.org/video/?c5005520/senator-rubio-questions-undersecretary-nuland-biolabs-ukraine

   Verwijderen
  2. Ik ga er altijd van uit dat ik niet reageer op deze mensen, maar dat ik op een podium voor het publiek reageer.

   Verwijderen
  3. De discussie over Ukraine is gepolariseerd tot en met. Grote kans dat dat voor degenen die de moeite nemen op een forum te reageren des te sterker geldt: ze rekenen zich tot het 'ene' of tot het 'andere' kamp en willen de tegenpartij overtuigen en zonodig platwalsen met methoden die meer weg hebben van een verbaal moddergevecht dan een open gedachtenwisseling.

   Verwijderen
 33. Ik doe wat ik kan, op mijn manier, het is te koud buiten. Maar ik ben bezig met het boek van Desmet, en ben nogal verontrust over het gevorderde stadium van massa formatie. Het wordt niet beter! Een indicator die ik nuttig vind is het aantal massabeschietingen etc.
  Voor mij wijst het op het overkoken van de ketel, waarbij steeds meer onstabiele personen uit hun bol gaan. De baseline, die dit draagt, kookt dan ook heviger.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Eindelijk is eer een 2e bron opgedoken over Russische casualties. Vooralsnog slechts op een debunk site te googelen:

  https://www.youtube.com/watch?v=aWHv8VrHi00&t=218

  waarbij het debunken slecht beweringen van westerse officials zijn.

  Kimmie behandelt het:

  https://www.youtube.com/watch?v=aWHv8VrHi00&t=218s

  Ondertussen moeten ''wij'' materiaal vinden over die Oryx site. Omdat er niets anders dan dit debunked Mossad verhaal tegenover staat wordt het nu behandeld als een goudgerand document.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Dit is het chemische wapen wat de nazis gebruiken:
  https://environics.fi/blog/cyanogen-chloride-ck-1916/

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Andere namen: chloorcyanide of cyaanchloride

  https://en.wikipedia.org/wiki/Cyanogen_chloride
  Het was een van de WW1 strijdgassen. In de vriezer is het stabiel in een bierblikje. maar bij ca -6 C smelt het en die vluchtige vloeistof verdampt onder de 10 graden. Het is een typisch speldenprik- terror wapen. Het kleine CNCl molecuul passeert de filters in een gasmasker.
  Maar in de atmosfeer verdunt het snel, en wordt afgebroken in de niet- vrolijke componenten chloor en cyaan. Deze toxische afbraakproducten zijn zeer reactief en doden nog veel gras en krekels voordat ze geneutraliseerd worden. Maar beter geen picnick of Barbeque organiseren aldaar.

  BeantwoordenVerwijderen