woensdag 2 oktober 2019

Doorbraak: De Donbass krijgt meer zelfstandigheid. Einde van de oorlog?


Volgens De Saker blog van gisteren heeft Zelenskii de  'Steinmeyer Formule'  ondertekend.

Eind 2015 stelde de Duitse minister van Buitenlandse Zaken,  Steinmeier,  een plan voor dat later bekend werd als de «Steinmeier-formule».
Het plan bepaalt dat een speciale status aan Donbass wordt toegekend in overeenstemming met de Minsk-overeenkomsten.
Het document voorziet met name dat de speciale wet van Oekraïne op lokaal zelfbestuur in bepaalde gebieden van de Donetsk- en Lugansk-regio's op tijdelijke basis van kracht zal worden.

Het gaat nu nog niet in, maar Zelenskii heeft het al wel ondertekend. 

Het idee is ontstaan  tijdens de Normandy Four-bijeenkomst in Parijs op 2 oktober 2015 en staat sindsdien bekend als de Steinmeier-formule.

Als het allemaal is wat het lijkt, dan heeft Zelenskii een moedige stap gezet.

De Azov lieden zullen het hem niet in dank afnemen.

Is dit het begin van een nieuwe strijd ?
Of is dit de afsluiting van de Donbass oorlog die in 2014 begon?

PS: Ik heb de laatste dagen nauwelijks nieuws gehoord of gezien, maar lees dit nu bij De Saker.
Het is afwachten '' hoe echt'  het allemaal zal blijken te zijn.

68 opmerkingen:

 1. Op de NRC beweert Clarice Gargard dat overal ter wereld jonge mensen van zich laten horen.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/10/03/de-jongeren-weten-het-meestal-beter-a3975446

  Ik heb er een geslaagde reactie op gegeven,maar hij wordt niet geplaatst.
  Mogelijk dat het wat te veel conspiracy is.
  Of dat het wat te veel bloot legt.
  Of dat het wat te veel info is voor één reactie.

  Ik wil hem toch even publiceren:

  Beste Clarice,

  mooie column. Geeft te denken.

  Maar een beetje duiding kan ook geen kwaad:

  Opinies van de massa kun je veranderen met lange verhalen of wetenschappelijke bewijzen. Maar dat duurt heel lang.
  Het gaat veel sneller als je op de emotie werkt.

  Als er bloed en puin aan te pas komt, zoals bij het instorten van de Twin Towers, en als je dan meteen kun zeggen wie de daders zijn, dan is het volk in één dag van mening veranderd: Dàt zijn onze vijanden.

  Ook worden vaak onschuldige babies gebruikt.
  Of half huilende meisjes, of zeer boze meisjes.

  Nayirah was een snikkend meisje dat in het Amerikaanse Congres en bij de VN mocht vertellen dat Saddam's soldaten babies op de grond gooiden en de couveuses mee naar Baghdad namen.
  Het werd de beslissende scene waardoor de 1e golf-oorlog mogelijk werd.

  Later werd duidelijk dat het couveuse verhaal nooit was gebeurd. Dat senator Tom Lantos het bedrijf Hill & Knowlton in de arm had genomen om dit toneelstuk op touw te zetten.
  En nòg gruwelijker: Saddam had al aangeboden om Kuweit te verlaten, maar dat wilde men niet horen. (Het ging er om dat Irak kapot geslagen zou worden, het lot van Kuweit speelde geen rol.)

  Wees dus voorzichtig, Clarice.
  Er zijn altijd volwassenen in de media die bepalen of zo'n scholier de wereldpers haalt of niet.

  Christine Lagarde heeft al aangekondigd dat ze het huidige monetair systeem (de Bankiers) wil redden met 'groen geld'. Zij drukt het, wij mòeten het lenen en investeren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is niet allemaal kommer en kwel op de NRC voor mij hoor.

   Soms krijg ik wel complimenten:

   R
   14 hours ago
   Wat kan ik weer genieten van de enorm brede kennis van HMAL Jansen, die hij immer zo beheerst en beleefd weet over te dragen, en zelfs bij zichzelf herhalende botteriken niet uit de bocht vliegt. Alle commentaren bij elkaar zou een mooi boekwerk zijn, dat op elk bureau van NRC journalisten mag staan, om dagelijks even in te kijken. Dikke pluim, HMAL Jansen!

   H
   13 hours ago
   Er zijn een aantal onderwerpen aangeroerd door de heer Jansen, die de moeite waard zijn om eens goed over na te denken. Naar mijn bescheiden mening is het niet weetbaar of er een "ABSOLUTE WAARHEID" bestaat. Helaas.
   Het enige wat ons open staat is om goed te luisteren naar anderen. En hopelijk er tenminste iets van te leren.

   (Voor NRC leden: Laatste reacties op deze draad: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/10/01/europa-steun-hongkong-het-vecht-voor-zijn-toekomst-a3975234 )

   Verwijderen
 2. Climate and the Money Trail
  By F. William Engdahl 25 September 2019

  citaat:

  "Make no mistake. When the most influential multinational corporations, the world’s largest institutional investors including BlackRock and Goldman Sachs, the UN, the World Bank, the Bank of England and other central banks of the BIS line up behind the financing of a so-called green Agenda, call it Green New Deal or what, it is time to look behind the surface of public climate activist campaigns to the actual agenda. The picture that emerges is the attempted financial reorganization of the world economy using climate, something the sun and its energy have orders of magnitude more to do with than mankind ever could—to try to convince us ordinary folk to make untold sacrifice to “save our planet.”

  meer lezen op:

  http://www.williamengdahl.com/englishNEO25Sept2019.php

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Informatief artikel.

   Engdahl is erg goed geïnformeerd.

   ===

   Ik stuitte bij toeval op deze bron van informatie:
   https://clarityofsignal.com/

   Verwijderen
  2. Uitstekend artikel van Engdahl, die niet in de val van de (al lang gestreden)´climate wars´ trapt, maar nuchter de achtergronden onthult. Jammer wat betreft AOC, waar ik (ongetwijfeld tot niemands verrassing!)een zwak voor heb.

   Die https://clarityofsignal.com/ signal is een prachtige site met veel materiaal. Helaas nu te weinig tijd.

   Verwijderen
 3. ‘Miljardensubsidies voor biomassa zijn weggegooid geld’

  De miljardensubsidies die Nederland in biomassacentrales stopt zijn weggegooid geld, concludeert de Europese koepel van wetenschappers. Energie opwekken met hout uit bossen zorgt voor meer CO2-uitstoot dan kolen en gas. ,,Het is een waanidee dat het verbranden van biomassa duurzaam is.’’

  In Nederland staan binnen een paar jaar liefst 628 biomassa-installaties, blijkt uit een inventarisatie van deze nieuwssite. Daarvoor heeft de overheid 11,4 miljard euro subsidie gereserveerd. Het kabinet beschouwt biomassa als een belangrijke duurzame energiebron die komende jaren nodig is om de klimaatdoelen te halen en de gaskraan in Groningen dicht te draaien. Zo worden de grote kolencentrales in Geertruidenberg en Eemshaven momenteel omgebouwd tot biomassacentrales.

  https://www.ad.nl/nieuws/miljardensubsidies-voor-biomassa-zijn-weggegooid-geld~adf24748/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kabinet is niet van plan te stoppen met energie winnen uit biomassa

   De kritiek op biomassa – plantaardig en dierlijk afval waarmee energie wordt opgewekt – zwelt aan. Maar het kabinet is niet voornemens zijn plannen om te gooien. ,,Want er wordt door wetenschappers van alles beweerd”, aldus verantwoordelijk minister Eric Wiebes (Economische Zaken).

   Een Europese groep wetenschappers concludeert dat biomassacentrales slecht zijn voor het klimaat. De miljardensubsidies die Nederland uittrekt voor biomassacentrales zijn weggegooid belastinggeld, aldus de Europese koepel van nationale wetenschappelijke academies (EASAC) in een rapport. Wiebes vindt echter dat we ons hoofd niet door het rapport op hol moeten laten brengen.

   ,,Er zijn allemaal wetenschappers die allemaal dingen beweren. Dat is uiterst waardevol maar uiteindelijk moeten we in Europees verband zien of dat iets betekent’’, reageert hij desgevraagd op het rapport van de EASAC. ,,Als het Europees beleid verandert, veranderen wij mee.’’
   .......
   De kritiek op het stoken van biomassa komt overigens niet uit de lucht vallen. Al jaren zet bijvoorbeeld de milieubeweging er vraagtekens bij. ,,Maar ik kan niet beoordelen hoe het zit als de ene wetenschapper iets anders zegt dan de ander’’, zegt CDA-Kamerlid Agnes Mulder. ,,Daarom moeten we uitgaan van wat bijvoorbeeld ons eigen Planbureau voor de Leefomgeving zegt. En volgens hen is het wél duurzaam, mits het aan strenge voorwaarden voldoet. Het kabinet werkt juist aan die voorwaarden.’’

   Het stoken van hout geldt als milieuvriendelijk, mits er voor de bomen die gerooid worden weer nieuwe bomen worden geplant die CO2 opnemen. Het probleem zit hem erin dat dat niet altijd gebeurt. En als het wél gebeurt, dat het jaren kost voor nieuwe bomen weer zijn aangegroeid. Volgens het EASAC is biomassa dan ook alleen op papier een oplossing voor het klimaatprobleem, terwijl bij het opstoken van hout in werkelijkheid juist méér CO2 vrijkomt dan bij bijvoorbeeld kolen.

   Wiebes trekt zich ook niets aan van de commissie-Remkes die onlangs adviseerde de miljardensubsidies voor biomassa te ‘heroverwegen’ omdat er bij de stook van hout ook veel stikstof vrijkomt waarmee Nederland al een enorm probleem heeft. ,,Wat Remkes adviseert, gaat tegen ons beleid in. Ik vond dat een wat wonderlijk advies.’’

   verder lezen op:

   https://www.ad.nl/politiek/kabinet-is-niet-van-plan-te-stoppen-met-energie-winnen-uit-biomassa~a4c2fbe6/

   Als je van de EU in het ravijn moet springen, dan spring je.....

   Verwijderen
  2. 11,4 miljard belastinggeld over de balk gesmeten. Is een veel grotere kwestie dan destijds het RSV-schandaal. Toen ging het om 2,2 miljard gulden - en kwam er een parlementaire enquête. #biomassa

   https://twitter.com/RoelofBouwman/status/1179713133444816897

   Verwijderen
  3. De vraag die je in dit geval dient te stellen is: Wie verdiende hieraan? Wie zette het in gang? Wat waren de onderlinge belangen? Als dit geen parlementaire enquete waard is, weet ik het niet. #biomassa

   https://twitter.com/JoostNiemoller/status/1179694646487900160

   Verwijderen
  4. Biomassa is slechts nuttig indien het een bijprodukt betreft: mest van een veehouderij, snoeihout en uitdunnen van beplanting en energie naar het warmtenet via de vuilverbranding. Waarbij bij het laatste wel gezegd moet worden dat goed sloophout en intacte meubels hergebruikt, niet gerecycled moeten worden.

   Landbouw of bosbouw voor biomassa is absurd. Die grond moet voor een natuurlandschap nmet biodiversiteit gebruikt worden ipv saaie houtakkers waar geen vogeltje zingt.

   Verwijderen
 4. NB:
  Op dit moment is er een LIVE STREAM VAN DE BIJEENSKOMST OP VALDAI.

  Met: Putin. Abdullah ( J0ordanie), Duterte, leiders van Kazachstan en Azerbaidzjan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. NIEUWS POLITIEK
  Het kabinet is uit de zorgen: GroenLinks steunt hoe dan ook alle begrotingen, van Onderwijs tot Landbouw
  Het kabinet kan de komende maanden rekenen op de steun van GroenLinks bij de goedkeuring van alle begrotingen, van Onderwijs tot Landbouw. De oppositiepartij heeft intern besloten om hoe dan ook voor te stemmen, ook als er geen extra toezeggingen meer komen vanuit de coalitie. Prominente GroenLinksers bevestigen die beslissing.

  Frank Hendrickx2 oktober 2019, 18:51

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/het-kabinet-is-uit-de-zorgen-groenlinks-steunt-hoe-dan-ook-alle-begrotingen-van-onderwijs-tot-landbouw~bed3d4e4/?utm_source=link&utm_medium=social&utm_campaign=shared_earned

  Het wisselgeld? Na CO2 en stikstof is nu zuurstof aan de beurt bij GroenLinks.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De generaals in het Pentagon en in Brussel hebben de afgelopen dagen vast minder goed geslapen.

  Ik neem tenminste aan dat ze ook beeldmateriaal van de Chinese parade hebben gezien:

  http://eng.chinamil.com.cn/view/2019-10/01/content_9642376.htm

  (23 scherpe foto´s van hypersonische glider, carrier killers, stealth drones en dikke ICBMs). Wat voor die generaals zo zorgelijk is is dat wanneer China zoiets kan bouwen, dat er na een paar jaar honderden of duizenden van gemaakt kunnen worden.

  Daar doet een beetje stoken in Hongkong of wat jammeren over de Oeioeioeigoeren uiteraard niks tegen...

  Persoonlijk ben ik desondanks wat blij dat dit spul aan de andere kant van de wereld staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Off topic:

  Ook de beste metal uit ons niet zo verre verleden vindt een welkom publiek in Moskou!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=KZfCOgSyWtA

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Tegenwoordig luister ik hier niet vaak meer naar. Het is geweldige muziek, maar ik krijg zo´n koppijn van al dat ´head banging´! Ik luister inmiddels ook niet zo veel ´existential´. Vlak bij mijn pensionering ben ik gelukkig veel meer met mezelf in het reine gekomen.

   Ik kan het nog steeds ZEER waarderen, evenals de nog veel muzikalere expressies van geniale artista´s als Samantha Fish.

   Maar mijn leven is inmiddels veel helderder en blijer geworden.

   Mijn huidige idolen zijn Señorita Dayana en Leslie Cartaya,beiden uit Cuba:

   https://www.youtube.com/watch?v=0D_17ah_GRw

   https://www.youtube.com/watch?v=T2JnyCuAQMg

   Verwijderen
  3. Ik moet wel toegeven dat deze muziek niet later dan ca. 2008 gemaakt is. Daarna heeft het Scandinavische genre deze muziekvorm van binnenuit kapotgemaakt:

   (voorbeeldje:)

   https://www.youtube.com/watch?v=NiNTrKsQ8TU&list=PL6ytLKLfVtXREOzbw-PeayQqada2E8C0n&index=3

   Dit is slechts image, heeft geen diepere betekenis en put uiteindelijk alle fantasie uit. De Sorossen van Metal!!!

   Verwijderen
 8. @ Dawg.
  Dank voor de link naar Engdahl. Heel interessant.

  Tips:

  Kim Iversen op 26 sept: Er was indertijd een groep Democraten die hun democratische kandidaat McGovern te eerlijk vonden, en ze waren bang dat hij aan de macht zou komen en hen zou zuiveren. Dus kreeg je 'DEmocrats for Nixon "!

  Iversen: Nu Biden kansloos is, blijven alleen nog integere Demovcratische kandidaten over.
  Misschien is die impeachment wel bedoeld om inderdaad Trump te laten winnnen: de crooked democrats weten dat ze dan in elk geval niet in de gevangenis komen.
  ===

  Nieuws:
  Medvedev ( Russisch premier) bezoekt Havanna.
  Is dit een teken van "Wij kunnen ook wapens op de grens met Amerika installeren, net als de VS nu in Polen en Roemenië doet ?


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Jan

   Die Engdahl is me er eentje. James Corbett van Corbett Report heeft trouwens ook al in een vroeg stadium gewezen op de banden tussen de klimaatlobby en het internationale grootbedrijf.

   Verwijderen
  2. "Wij kunnen ook wapens op de grens met Amerika installeren, net als de VS nu in Polen en Roemenië doet ?
   Verwacht ik niet. Poetin houdt niet van uitdagen. Hij heeft zijn asymmetrische verdediging.

   Dus Iversen denkt dat Trump de deepstate niet aanpakt, maar dat bv de squat dat wel gaat doen.
   Geloof ik niks van, De demoncraten doen alles om Trump af te zetten. De Biden affaire in Oekraïne is Russian collusion 2.0

   Verwijderen
 9. RT:

  1) EU lieden zijn in Teheran geweest en willen Tehran helpen.
  Weg met de sancties.

  2) Rusland heeft veel minder dollars als reserve in kas dan enkele jaren geleden. Geldt ook voor China en India.
  De trend zet nu echt door.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Onder de brug is nog wel een plekje......

  Universitair medewerker Leo Lucassen wordt altijd door de publieke omroepen voor de camera getrokken om te betogen dat het allemaal wel meevalt met de omvolking van Nederland. Afgelopen week nam Lucassen op z'n twitter wel heel opzichtig een loopje met de cijfers:

  Ik heb goed nieuws voor u:

  2016: 874 woningen voor 2057 statushouders
  2017: 536 woningen voor 1462 statushoudrs
  2018: 739 woningen voor 1126 statushouders

  https://twitter.com/Leolucassen/status/1178624708310441985

  Daarop kwam de volgende reactie:

  In Nederland hebben de afgelopen vijf jaar om en na de bij de 150.000 statushouders met voorrang een sociale huurwoning toegewezen gekregen. Dat is een stad zo groot als Arnhem terwijl hier grote woningnood heerst. Noem dat maar beheersbare aantallen.

  03:50 - 30 sep. 2019

  Waarop Lucassen reageerde met:

  Deze cijfers zijn voor Amsterdam. Voor Nederland als geheel ging het in 2015-2017 om 18.607 sociale huurwoningen voor 31.633 statushouders. Dat is gemiddeld zo'n 10% van de vrijgekomen huurwoningen

  https://t.co/Uz2m2j5Nn6

  https://twitter.com/Leolucassen/status/1178639080776720384

  Maar ook deze tweet van Lucassen is weer manipulatief, want het artikel inde NRC waar hij naar verwijst heeft het over gemiddeld 31.633 statushouders per jaar in de periode 2015 - 2017.

  Meer over deze discussie op GS:

  https://www.geenstijl.nl/5149869/leo-lucassen-zuigt/


  BeantwoordenVerwijderen
 11. FACTCHECKEN MET DE NRC.

  In het artikel in de NRC waarnaar Lucassen verwijst op zijn Twitter stelt AEDES (de koepelorganisatie van woningbouwverenigingen) dat in 2015 slechts 7% van de vrijgekomen corporatiewoningen werd toegewezen aan statushouders. Deze uitspraak wordt door NRC opgevat als een weerlegging van de brisante uitspraak dat 100% van de nieuwe woningen naar statushouders gaat.

  NRC checkt: ‘100 procent van de nieuwe, gebouwde huurwoningen gaat naar statushouders'

  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/02/01/nrc-checkt-100-procent-van-de-nieuwe-gebouwde-huurwoningen-gaat-naar-statushouders-a3652626

  Wij laten de discussie op GS voor wat ie is om nog eens te kijken naar de uitspraak van AEDES dat in 2015 (slechts) 7% van de vrijgekomen woningen naar statushouders ging. Als 7% van de vrijgekomen woningen in 2015 naar statushouders ging, dan waren er in 2015 dus 18.607 : 0,07 = 265.814 corporatiewoningen woningen 'vrijgekomen'. Wat bedoelt AEDES met die term 'vrijgekomen' woningen?

  Uit gegevens van AEDES blijkt dat in 2015 de voorraad sociale huurwoningen als gevolg van nieuwbouw (+ 14.943), aankopen (+ 9.878), sloop (- 10.179) en verkoop (- 25.382) in totaal met 10.740 woningen afnam.

  https://aedesdatacentrum.nl/dashboard/dashboard--aedes-datacentrum/veranderingen-in-de-corporatievoorraad-2

  Uitgaande van die daling van de voorraad sociale huurwoningen in 2015
  met 10.179 stuks kun je moeilijk concluderen dat er in dat jaar woningen 'vrijkwamen'. Eerder het omgekeerde, nl dat de woningmarkt in dat jaar nog krapper werd en dat er daarbij meer woningen aan statushouders werden toegewezen dan er in totaal werden gebouwd. Zo bekeken is die 100% dus niet helemaal uit de lucht gegrepen.

  De vraag is dus wat AEDES met die 265.000 'vrijgekomen' woningen bedoelt. Waarschijnlijk woningen die tijdelijk leeg komen te staan door overlijden en verhuizen. Maar dit getal noemen alsof het om huizen gaat die vrij beschikbaar zijn alsof er geen ellenlange wachtlijsten bestaan met kandidaten autochtone kandidaten op zoek naar een sociale huurwoning heeft niks met factchecken te maken, maar is pure misleiding. Een eerlijke factcheck had het percentage autochtone woningzoekenden dat in 2015 een huis kreeg vergeleken met het percentage statushouders dat in dat jaar een huis kreeg toegewezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. In Hongkong lijkt het straatgeweld steeds meer toe te nemen:

  https://twitter.com/liamstone_19/status/1180304113898098690

  https://twitter.com/liamstone_19/status/1180215874021552128

  Zie parallellen met Ukraine 2014.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Meer 'goed' nieuws over biomassa

  "De EASAC zet vraagtekens bij de effectiviteit van biomassa. Volgens de Europese wetenschappers is de verbranding van hout niet duurzaam en zijn de gevolgen voor de natuur erg schadelijk.

  Zo stijgt de vraag naar biomassa te hard. Om aan die vraag te voldoen, moeten heel veel bomen worden gekapt, terwijl de groei van nieuwe bomen veel te langzaam gaat om de CO2 die vrijkomt uit verbranding op te nemen. Dat zou uiteindelijk leiden tot een ‘broeikasbom’ die ontploft. Zo wordt de verduurzaming van de aarde juist tegengewerkt."
  ........
  Het systeem van het aanplanten van bomen ter compensatie van de verbranding van biomassa staat ook ter discussie. Er zijn twijfels of dat ook gebeurt.

  Dat zit zo: het hout dat in Nederlandse biomassacentrales wordt verbrand, komt uit het buitenland. Volgens de onderzoekers van EASAC is het onduidelijk of er werkelijk nieuwe bomen worden geplant ter compensatie van wat er in Nederland wordt verbrand.
  ......
  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2019/10/biomassa-verbranding-bomen-groeien-niet-snel-genoeg-712797/

  De overheid gaat met ruim 11 miljard euro subsidieren, d.i. zo'n 10.000 euro per belastingbetaler.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Op Weltschmerz:

  Arno Wellens heeft de 'Hunter Biden kwestie' goed uitgezocht.

  Kolomoyski is de 50% eigenaar van Burisma (olie)

  Minister Zlochewski gaf hemeen vergunning.

  Zlochewski blijkt ook 50 ^% van Burisma te bezitten.

  Coup.

  Er zijn dan wat problemen en Zlochewski vliegt met geld naar Londen en nodigt ambtenaren uit.

  MI5 zit in de kamer er naast en hoort van de corruptie voorstellen en arresteert iedereen.

  Probleem !

  Een dag later neemt Burisma twee mannen aan: 1) de zoon van vice president Jope Biden
  2) de stiefzoon van min. van Buza, John Kerry

  Twee dagen later zijn de problemen met 'Londen' opgelost .....


  BeantwoordenVerwijderen
 15. Altijd weer uiterst vermakelijk, een artikeltje van Aldershoff:

  https://joop.bnnvara.nl/opinies/om-rusland-te-begrijpen-moeten-we-goed-naar-oleg-sentsov-luisteren

  Sentsov is een rasechte nazi, lid van de pravy sector, en was veroordeeld voor brandstichting en een poging tot sabotage.

  Inmiddels is hij uitgeruild in een gevangenenruil, waarbij de ´Russische´ gevangenen bijna allemaal inwoners van Donbass waren.

  Maar zelfs door het huidige bestand van Russofobe Joop-reaguurders wordt Aldershoff afgebrand!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Opmerkelijk:

  een een-eiïge tweeling, twee meisjes, waarvan er één op 17 jariuge leeftijd besluit om man te worden.

  https://www.bndestem.nl/binnenland/geboren-als-eeneiige-tweelingzussen-zijn-laurens-en-yentl-nu-broer-en-zus-toen-ik-17-was-viel-voor-mij-het-kwartje~a607c0d1/

  Ik weet eigelijk niet hoe veel genen de een-eiigen gemeen hebben, maar ik dacht àlle genen.

  Ook wat betreft de opvoeding zullen ze toch echt wel hetzelfde hebben meegemaakt.

  Ik sta hier voor een raadsel:
  wàt is de oorzaak van het trans-gender fenomeen?

  Suggesties welkom.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heeft te maken met zgn epi/genetica. Hersencellen en levercellen hebben hetzelfde genoom, maar als de hersencel gal gaat produceren zou het snel afgelopen zijn! Het zijn regulerende eiwitten die veel van het genoom sterker of zwakker afdekken. Ook psychologisch kunnen er zo veranderingen optreden, en ook heel kleine oorzaken kunnen soms ´de bliksem doen inslaan´. Ook bij genetisch behoorlijk sterk bepaalde psychiatrische aandoeningen kan de ene helft van een eeneiige tweeling een geestesziekte krijgen en de ander niet. Verder is er altijd een dominante helft, dat maakt voor de ontwikkeling ook veel uit.

   Verwijderen
  2. Ja, Rootman,

   Vroeger had ik ook gedachten daarover: We zijn onvrij, want geheelbepaalddoor onze genen en door de ervaringen die we hebben. En de geestes gesteldheid als je een ervaring hebt, kan erg van invloed zijn of het effect daar van op ons toekomstig
   karakter.
   Maar dat het zo ver zou gaan als : hetero of transgender, dat had ik niet verwacht.

   Je schrijft: "Verder is er altijd een dominante helft,"
   Bedoel je dat er bij een eeneiige tweeling altijd een rolverdeling komt: dominant - volgend ?

   Verwijderen
  3. Gewoon wereldwijde (regenboog) PROPAGANDA,
   hier nog meer Agenda21.

   Verwijderen
  4. Gewoon wereldwijde (regenboog) PROPAGANDA,
   hier nog meer Agenda21.

   Verwijderen
  5. Calhoun, the behavioral sink.

   Verwijderen
 17. Jensen heeft belden van een bijeenkomst in NY met AOC:

  een maffe liknse mevrouw zegt: "Er zijn te veel mensen op de wereld. CO2 zal ons doden.
  Dode mensen opeten zal niet voldoende helpen.
  Zelfs Rusland bombarderen helpt niet voldoende.
  We zullen babies moeten gaan opeten !


  Interessante vraag: is dit het eindstadium van linkse indoctrinatie ? Of is dit een psychiatrische aandoening ?

  Beelden: https://youtu.be/M4bUjGU3VW0?t=272

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. @ Sofia,
   ja,dat is de derde mogelijkheid, die ook door Jensen wordt genoemd.
   Ik weet niet wat ik er van moet denken.

   AOC's kamp zal zonder twijfel met 'bewijzen' komen dat er iets niet in de haak was met deze vrouw.

   Verwijderen
  3. Toevoeging:
   Je zou denken dat geen enkel mens het redelijk zou vinden om babies te eten.
   Maar dan is daar toch die Zweedse 'scientist' die dood serieus zegt dat we de dode mensen moeten opeten. Om het milieu te redden!
   Het water staat hem blijkbaar aan de lippen..

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. Dit is geen links persoon maar een psychiatrisch patient.

   Verwijderen
 18. Tucker Carlson gaat loos op de veiligheidsdiensten en hun handlangers in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden (clip =/- 8 min.)

  https://theduran.com/tucker-carlson-unleashes-severe-criticism-of-us-intel-community/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het wordt echt menens daar in de VS.

   Eigenlijk wel dapper wat Tucker doet. En wat Trump doet.

   The Duran schrijft op haar blog nog dit:

   But the significance of what Tucker is doing is that he is one of a very few mainstream media newsmen who is actually telling an American audience a great deal of what so many of us already know. And, he is saying it to this American audience that is often largely ignorant of reality.

   For readers who do not live in the United States, this may be a little difficult to comprehend. The experience of living in American under its media umbrella is that of a propaganda dissemination feat par excellence, with an almost perfect “blanket” of acceptable ideology and viewpoints. What keeps many Americans obedient to the faith, so to speak, is the trope of “democracy, free speech and a free media” which are terms deeply embedded into the monologues of most broadcasters. Add to that a general state of ignorance of the reality of the world beyond the American borders (very few Americans travel abroad, and even fewer to spend serious time in countries like Russia or China), so the distance of these other places adds to the level of ignorance of our people.

   We are led to think that we are free, that our press is honest, and that our view of the world is correct and in every rational person’s best interest.

   Verwijderen
  2. Ergens las ik over Fox news dat het weer op schuift naar de Democraten.

   Endat is schijnbaar niet de eerste keer dat Murdoch van'kamp'veranderd.
   In Australië en inEngeland heeft ie dat ook al gedaan.

   Laat ons hopen dat Tucker Carlsson nog lang mag doorgaan bij Fox.

   Verwijderen
  3. @ Jan

   Trump moet wel wat goed doen als je ziet hoever een congsi van congresleden, inlichtingendiensten en MSM gaat om hem via een soort fluwelen staatsgreep uit z'n ambt te onzetten.

   Verwijderen
 19. Over de Alternative Media.


  Russia Insider is al sinds begin augustus stil gevallen.
  Ze zijn iets groots aan het opzetten, schrijft Bausmann.

  The Duran heeft nu heel vaak een half uurtje een interview tussen
  Christouforu en Alexander Mercouris.
  ( Christouforu is Cyprioot, Mercouris grieks. Beiden wellichjt met joodse roots, maar aan hun info is dat niet zo sterk te merken)

  Ik vind die half -uur gesprekjes vaak heel informatief.

  ICH was even 'ziek in Mexico' maar plaatst weer goede artikelen.

  Van Weltschmerz mis ik bijna niks.

  De Saker is wat op de achtergrond, maar kan soms heel goed zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bausman vind ik gevaarlijke nazi-sympathien hebben. Kim Iversen is een rising star.

   Verwijderen
 20. "Koudste 6 oktober ooit, nog geen 10 graden

  Het is vandaag de koudste 6 oktober sinds het begin van de weermetingen, meldt onder meer Weerplaza. Het oude record stamt uit 1936, toen werd het op 6 oktober niet warmer dan 10,1 graden in De Bilt. Nu was het daar nog een halve graad kouder.'

  verder lezen op:

  https://www.ad.nl/binnenland/koudste-6-oktober-ooit-nog-geen-10-graden~abf82a56/?referrer=https://www.google.com/

  Zijn die biomassacentrales nog ergens goed voor.......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Vandaag in Buitenhof

   'Het enige dat echt helpt is CO2-reductie.' In #buitenhof spraken IPCC-lid @AimeeSlangen, planoloog @maartenhajer en gedeputeerde @JoAnnesdeBat over de snelle stijging van de zeespiegel:

   https://www.vpro.nl/buitenhof/speel~POMS_AT_15693841~nederland-na-de-zeestijging~.html …

   Vrees van wel.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. @ SDR

   https://www.waterforum.net/zeespiegelstijging-langs-de-nederlandse-kust-versnelt-niet/

   Voor wie nog niet volkomen gehypnotiseerd is brokkelt de parallelle werkelijkheid van de MSM snel af. Vrees dat wat daarna komt niet de waarheid of het recht zijn, maar de anarchie.

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  7. De planoloog had wel gelijk met het feit dat lang vooruitdenken een goede zaak is. Hij noemde wat projecten die heel goed geslaagd waren, zoals in de jaren 30 al ruimte vrijhouden voor een wegennet. Maar wat hij wegliet was de noodzaak om te denken in scenario's: zo waren de ijsselmeerpolders slechts als landbouwgrond gepland, zeker niet als stad of vliegveld. En we rijden ook niet in vliegende auto's

   Verwijderen
  8. Met planning voor klimaatverandering is het denken in scenarios ook heel belangrijk.

   Verwijderen
  9. Een koude dag is 'weer', geen klimaat. Wat wel klimaat is is het afzetten van kouderecords tegen warme. Dan is er wel degelijk een sterke trend, zowel in aantallen als mate van afwijking.

   De klimatologen Hansen en Beckwith voorspellen de komende paar honderd jaar juist een KOUDER klimaat in W Europa zodra de poolzee ijsvrij wordt (eussen 2020 en 2030).

   Een kouwe dag aanhalen als bewijs kan als grapje, maar het is een versleten talking point van Exxon etc.

   Verwijderen
  10. Waarom die koude paar honderd jaar? Het is nog maar een voorspelling. 2 redenen:

   1 de jetstream gaat meer meanderen. Dan worden noord-zuid geografische structuren bepalender voor de ligging, die behoorlijk persistent kan worden.

   2 Bij het wegsmelten van het zeeijs verschuift de koudepool naar het bovenste deel van Groenland. Daarmee komen wij veel meer in de Arctische circulatie terecht.

   3 Bij het verdwijnen van het zeeijs warmt de Arctische oceaan snel op (donkerder, en veel geringere warmtecapaciteit dan ijs). De ijskap op Groenland gaat dan veel sneller smelten, en het smeltwater, met ijsbergen koelt dan de noordelijke Atlantische oceaan.

   De zeespiegelstijging lijkt deze eeuw nog wel te hanteren; volgende 2 eeuwen is een heel ander verhaal. De Groenlandse ijskap smelt weg in 300 tot 700 jaar. Alleen zeer draconische maatregelen kunnen dit verder vertragen of deels stoppen. En er is ook nog west Antarctica.

   Nederland, Zweden en Frankrijk zijn een beetje een pilot project volgens mij. Naast het uitproberen van techniek (nooit verkeerd, wanneer men tijdig stopt met onproductief gebleken techniek zoals het telen van biobrandstof), zit er volgens mij ook een massapsychologische component in: Hoeveel is een bevolking bereid op te offeren, hoe gek zijn ze te maken en hoeveel onzin kun je ze wijsmaken (door waarheid en leugens te mengen). En hoe ga je met de weerstand om.

   Baudet heeft het over de volkomen betekenisloze bijdrage van NL aan het wereld CO2 budget. Dat is te rechtlijnig gedacht, want als het pilot project slaagt (ten dele is al winst), reken maar dat de halve wereld dan snel kan volgen.

   Zweden is het laboratorium. Maar de radicaal feministische en gendermodellen van die gekke Zweden zijn inmiddels ook behoorlijk snel in het westen geadopteerd, en net als de Ikea stijl woninginrichting, nog lang niet op hun hoogtepunt.

   De alarmisten verdoezelen en dramatiseren vaak het tijdselement. Afgezien van wat historische stadskernen, die met flinke inspanning te bedijken zijn zijn de andere gebouwen tegen die tijd afgeschreven, en daar zal dus gewoon niet meer gebouwd worden. Ja, mensen moeten verhuizen, maar dat gaat over generaties.

   Verwijderen
  11. Het afsmelten gaat sneller omdat het op 2500 m (gemiddelde hoogte van de ijskap) 15 graden kouder is dan op zeeniveau.
   Daarom smelt het nu daar minder dan een maand. Elke 140 m dat het ijsoppervlak lager komt te liggen is het gemiddeld een graad warmer. Daarom wordt het smelten pas echt een probleem vanaf 100 jaar of zo.

   Verwijderen
  12. Iedere aap kan in de toekomst kijken. De toekomst kennen is wat moeilijker. Gelukkig is er geen CO2 probleem. Kunnen we onze tijd in deze wat nuttiger besteden.

   Groeten, Ben

   Verwijderen
  13. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  14. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  15. Nee, dat doe ik niet! Beide lobbies zijn slecht.

   Inderdaad is het een talking point van de carbon-credit lobby om na een hitterecord, een bosbrand, of een zieke ijsbeer meteen over global warming te praten, en dat gebeurt veel te veel, ook op het nieuws. Maar dat heb je mij hier nog NOOIT zien beweren.

   Planning moet in scenario's gedaan worden. Als data later verkeerd blijken is aanpassing niet moeilijk. Dat had die ingenieur uit 1930 die in Buitenhof genoemd werd heel knap.
   gedaan.

   Hierheen verhuizen? Dat denk ik wel... Erdogan wil veel meer geld, en Europese steun voor die bufferzone in noord Syrie. Meer geld betekent volgend jaar nog meer geld, etc.
   En de VS is hier fel tegen. Dus is het te verwachten dat Erdogan volgend jaar, of even daarna de grenzen weer open gooit.

   En Ben, wat wil je nu eigenlijk beweren? Ga maar rustig slapen? Leuk dat er geen CO2 probleem is, ik ben het daar deels mee eens, maar zonder verdere argumentatie is zo'n opmerking een losse flodder. Kun je niet beter?

   Verwijderen
  16. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  17. @rootman, je breekt tegenwoordig je nek over de wetenschappelijke publicaties die van het CO2 verhaal geen spaan heel laten, dus jij zou veel beter moeten kunnen. In ieder geval de volgende publicatie: https://ia800503.us.archive.org/21/items/RadiationPhysicsConstraintsOnGlobalWarmingCo2IncreaseHasLittleEffect/RadiationPhysicsConstraintsOnGlobalWarmingfor-submission-plus-9.pdf. Je moet dan wel wat van natuurkunde weten om het te kunnen begrijpen.

   Verwijderen
 21. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dit is een hele implicatie, want dat zou inhouden dat MH-17 boven Oekraïne zou zijn verwisselt met een andere MAS Boeing 777 200 ER. Was dat dan de Boeing (MH-370?) die op Ben Goerion in Tel Aviv stond? Is die video van de naar formaldehyde ruikende, sommige in verre staat van ontbinding zijnde, overwegend Aziatische lijken dan toch juist?

  De auteur van dit artikel, Christof Lehmann, leidde mij naar Artikel 57, Lid 2 van de Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid. Een buitenlander, for Christ sake.

  BC: Malaysia Airlines Flight MH17 Reeks of Northwoods

  https://journal-neo.org/2019/10/04/bc-malaysia-airlines-flight-mh17-reeks-of-northwoods/

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Alweer een coup-poging???

  https://www.moonofalabama.org/2019/10/the-us-led-coup-attempt-in-iraq-may-further-weaken-that-country.html#more

  De onlusten in zuid Irak zijn erg bloedig. Zoals altijd hebben de protesteerders geldige redenen (weinig kansen, corruptie, het land is immers totaal kapotgemaakt), maar de jongeren lijken nogal verwesterd, spreken vaak Engels etc.

  En er blijken scherpschutters op de daken te zitten die geheel in maidan stijl, zowel op politie als op demonstranten schieten.

  Doel is om het min of meer neutrale Iraakse bewind te vervangen door een pro-VS, anti Iraans bewind.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. helder verhaal Rootman; zo had ik het nog niet meegekregen, maar klink logisch.

   Verwijderen