dinsdag 16 juli 2019

Verwoestend NOS Fake Nieuws over MH17 Donbass Gebied

Waar we gisteren al onze scepsis kenbaar maakten  rond het NOS verhaal over Pro-Russisch Neo-Nazi's, blijkt vandaag dat het precies andersom is als NOS haar volgertjes wil doen geloven!

De Nazi parafernalia en wapens waren van mensen die met het Oekraïense regime meevechten tegen de, overwegend, pro-Russische bevolking van Donbass.


Het NOS verhaal is wederom het omgekeerde van de werkelijkheid!

Aan de vooravond van 5 jaar MH17 is dit een flagrante vorm van Fake nieuws en zet de hele NOS weer precies waar het al jaren staat: in een moribide anti-Russische propagandazender, die geen middel of moment onbenut laat om de Russen als kwade geniussen af te schilderen. Zelfs als het fake nuieuws er zo dik op ligt.


De raket die door NOS aan pro-Russische Neo-nazi's werd toegeschreven, bleek, 180 Graden anders, bij Pro-Oekraine regime Neo-Nazi's te horen.

Van Boudine (Boudine is onbezoldigd en 1000x betrouwbaarder dan de zwaarbetaalde, aan het staatsruifinfuus liggende NOS staatswerkers) kregen we dit:

En nogmaals Russia Today:
MSM link Italy neo-Nazi weapon haul to ‘pro-Russian separatists’ despite police saying the OPPOSITE

https://www.rt.com/news/464251-italy-missile-fake-news/

quote:
A long list of reputable media outlets such as CNN and BBC (and NOS, red.) have misquoted Italian police about a neo-Nazi group that fought for the government in Ukraine, falsely reporting that they were linked to Donbass separatists instead.

The Italian state police said on Monday that it had seized a cache of Nazi memorabilia and weapons – including a missile – from a neo-Nazi gang in northern Italy. The operation, the police said, was a result of a year-long investigation into far-right political movements who had fought “against the separatists” in Ukraine's eastern breakaway region of Donbass.

Despite the rather unambiguous wording of the police statement, a host of mainstream media outlets (NOS! (red.)) got it dramatically wrong, essentially reporting the exact opposite.
einde quote.

En dan nog dit...

Zullen we nog een heerlijk drankje van de Domenicaanse mini-bar doen? 

40 opmerkingen:

 1. Het lijkt Max en Yana te gaan lukken hun docu 'Call for Justice morgen uit te brengen:

  "Premier of our "MH17- Call for Justice" documentary on our channel tomorrow."

  01:52 - 16 jul. 2019

  https://twitter.com/bonanzamedia2/status/1151052009048612869

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. “In a time of deceit telling the truth is a revolutionary act.”

   Verwijderen
 2. Comment van Jan uit de vorige draad met link naar politiebericht:

  https://www.poliziadistato.it/articolo/225d2c47fb2c9ef299497390

  citaat uit het bericht:

  'Le indagini erano iniziate circa un anno fa quando la questura di Torino, coordinata dalla Direzione centrale della Polizia di prevenzione, aveva monitorato alcune persone legate a movimenti politici dell’ultra destra e che avevano combattuto nella regione ucraina del Donbass contro gli indipendentisti.'

  En de vertaling van het citaat door Google translate:

  'Het onderzoek was ongeveer een jaar geleden begonnen toen het hoofdbureau van de politie in Turijn, gecoördineerd door de centrale directie van de Preventiepolitie, enkele mensen had gemonitord die banden hadden met politieke bewegingen van extreem rechts en die in de Oekraïense regio Donbass tegen de separatisten hadden gevochten.'

  Wel opvallend dat de BBC, The Guardian ,de Staatsomroep, Reuters en ongetwijfeld nog vele andere Westerse MSM allemaal de zelfde ...eh vertaalfout maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet alleen een vertaalfout; het tart ook elke logica: NeoNazi's die aan Russische zijde tegen Oekraine, bolwerk van Neo-Nazi's, Bandera, Odessa, fakkeloptochten, zouden strijden.... NOS is gewoon 100% Fake.

   Verwijderen
  2. Dat schreef ik gisteren dus al. Het is net zoiets als de SS tegen de Wehrmacht. 's-Nachts slaap ik en overdag ben ik aardig bij de pinken.

   {Jannalor16 juli 2019 om 00:38
   Schitterend! Hoe verzin je het, Italiaanse fascisten die strijden tegen het Azov bataljon!}

   Verwijderen
 3. Moon of Alabama heeft een interessant artikel hierover:
  https://www.moonofalabama.org/2019/07/how-the-news-about-italian-far-right-fighters-in-ukraine-got-confused.html#more

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blik, dan voor de vermelding, maar het is nog erger. Ik kijk geen NOS, maar ik lees dagelijks Russia Today. Wat denk je hiervan?

  Italy police ALTER news on neo-Nazi missile for Ukraine after MSM misreport busted cell as pro-rebel

  https://www.rt.com/news/464308-italy-police-edit-website-donbass/

  De veranderde tekst is nu zo vaag, dat de MSM niets kan worden verweten. FOEI!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ..."het is onverklaarbaar en merkwaardig dat tot op de dag van vandaag vertegenwoordigers van de Russische Federatie zich bemoeien met de MH17, terwijl het toestel niet Russisch was, er geen Russische passagiers aan boord waren, het niet is neergestort in de Russische Federatie en er volgens het Kremlin geen Russische betrokkenheid is. Waarom dan mee willen praten? Artikel 26 van de Convention on International Civil Aviation (ICAO) noch Bijlage 13 (Aircraft Accident and Incident Investigation) geven een reden om de Russische Federatie bij het onderzoek te betrekken. Jammergenoeg mist de interviewer de kans om de ambassadeur te vragen waar hij het op baseert dat zijn land in het onderzoek wordt gepasseerd. Het heeft in het onderzoek geen formele rol en is geen betrokken land volgens de ICAO-regels, maar een buitenstaander. Dat de ambassadeur net doet alsof hij dat niet begrijpt toont de Russische inmenging. Dat is een halfslachtige houding. Het is onbegrijpelijk dat de Nederlandse regering en het JIT dat niet beter uitleggen aan het publiek."

  https://georgeknightlang.wordpress.com/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grote onzin! (het maakt verder niks uit, want doofpot.). 3 Verdachten: Rusland, de onafhankelijkheidsstrijders en het regime in Kiev, en alleen de laatste mag meedoen aan het onderzoek.

   Wij noemen dat: diskwalificatie!!! En dat geldt ook voor jouw reactie!

   Verwijderen
  2. Zou de regels van de ICAO geen grote onzin willen noemen. Heb ze er ooit eens op nageslagen en zelf kunnen lezen dat die regels Rusland geen formele rol toebedelen in het omderzoek naar de oorzaak van de tragedie met MH17. Ze kunnem wel uitgenodigd worden ter assistentie, maar formeel zijn het toeschouwers.

   Maar de vraag is natuurlijk wel over welk omderzoek je praat. De regels van het ICAC hebben betrekking op het soort onderzoek wat omder de leiding van de Dutch Safety Board (OvV) werd uitgevoerd, maar de vraag is natuurlijk of die regels ook van toepassing zijn op het strafrechterlijk vooronderzoek van het JIT.

   "Resolution 2166, adopted by the United Nations Security Council on 21 July 2014, condemned the downing of the MH17 and called for a full, thorough and independent international investigation and accountability for those responsible.[1] Yet, while the Convention on Civil Aviation (known as the ‘Chicago Convention’)[2] establishes the framework for the civil aviation investigation, it does not provide the appropriate institutional and legal framework for accountability."

   http://www5.austlii.edu.au/au/journals/MelbJIL/2016/9.html

   Zo te zien niet. Sjors de Ridderkent het JIT m.a.w. een mandaat toe dat niet vanzelfsprekend is.

   Verwijderen
  3. Het ging me meer over de werkwijze van Jan Jansse, die heel af en toe hier een keutel neerlegt, en daarna nergens meer op reageert.

   Verwijderen
 6. Heb net de docu van Max vd Werff en Yana Yerlashova gezien. Hij is dys uit.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=wkDWwYk4-Ho

  Docu duurt een klein half uur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Rutte bij MH17-herdenking: 'leugens mogen nooit winnen van feiten'

  https://nos.nl/artikel/2293906-rutte-bij-mh17-herdenking-leugens-mogen-nooit-winnen-van-feiten.html

  BeantwoordenVerwijderen
 8. #MH17 Full interview with Ukranian air traffick controller, talked about in documentary "MH17 - Call for Justice" can been watched at website Dutch geopolitical magazine @NoviniNL . Dutch msm kept silent about it.

  https://twitter.com/beek38/status/1151460619939385344

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. MH17 – Oekraïense luchtverkeersleider: ‘Radar stond aan’
   door STEFAN BECK op 4 JANUARI 2019

   http://www.novini.nl/mh17-oekraiense-luchtverkeersleider-radar-stond-aan/

   Volgens Jevgenij Volkov, luchtverkeersleider bij de luchtmacht van Ukraine ten tijde van de ramp met MH17, is het ondenkbaar dat de militaire radar van de Ukraiense luchtmacht op 17 juli 2014 niet heeft waargenomen en geregistreerd wat erin het luchtruim boven de Donbas gebeurde. Volkov noemt drie militaire stations die daat voldoende bereik (tot 200 km in Rusland) voor hadden.

   Verwijderen
  2. Oekraïne maakt, uitgerekend vandaag, de nabestaanden van MH-17 ook een beetje blij. Wat een toeval hé?

   'Betrokkene transport fatale BUK-raket in 2017 opgepakt en veroordeeld'

   https://nos.nl/artikel/2293930-betrokkene-transport-fatale-buk-raket-in-2017-opgepakt-en-veroordeeld.html

   Verwijderen
  3. 196 DODE NEDERLANDERS DOOR DE NEDERLANDSE OVERHEID VERKOCHT VOOR FINANCIEEL/ECONOMISCHE BELANGEN!!!!!

   https://maxius.nl/rijkswet-onderzoeksraad-voor-veiligheid/artikel57

   Verwijderen
  4. "Feiten worden er genoemd."

   Klopt, hier worden feiten genoemd! Zelfs zulke feiten dat geen politicus zijn handen er aan wil branden. Dus, buiten Marcel van der Berg, lopen er in Den Haag nog eens 150 lafbekken rond.

   2. De raad neemt eveneens door hem vergaarde informatie niet in het rapport op voorzover het belang daarvan niet opweegt tegen de volgende belangen:

   a. de betrekkingen van het Koninkrijk of de landen van het Koninkrijk met andere staten of met internationale organisaties;

   b. de economische of financiële belangen van het Koninkrijk, van de publiekrechtelijke lichamen van de landen van het Koninkrijk

   Verwijderen
 9. Goedlopende zinnen zonder spelfouten; de oplettende lezer had natuurlijk had allang gezien dat Eddy het copypasten was geweest. vanzelfsprekend gebruik hij het stuk van MvdB om Volkov als onbetrouwbaar weg te zetten (afzeiken en belasteren is nu eenmaal het enige trucje dat ie kent), maar het belang van MvdB's artikel zit in zijn gedetailleerde beschrijving van het zeer uitgebreide militaire radarnetwerk waarover Ukraine beschikt.

  De titel van MvB's stuk

  MH17: verzwegen radarsysteem stond wel aan!

  http://www.whathappenedtoflightmh17.com/mh17-verzwegen-radarsysteem-stond-wel-aan/

  onderschrijft de strekking van het enigszins slordige artikel/interview in Novini uiteindelijk ten volle:

  In de laatste regel van z'n artikel stelt MvdB:

  'De reden waarom Oekraine dit radarnetwerk nooit heeft genoemd blijft vooralsnog een raadsel." Moet ik nu echt annemen dat een ontegenzeggenlijk pientere jongen als Marcel vd Broek niet kan begrijpen waarom Oekraine bereid is z'n geloofwaardigheid te grabbel te gooien met sprookjes over het ontbreken van niet alleen civiele maar ook militaire rdargegevens. Het echte raadsel is natuurlijk hoe een JIT voor integer zorgvuldig en deskundig kan worden versleten als ze zich door dat soort sprookjes in de luren laten leggen. Vandaar dat ik ook onmiddelijk op zoek moet naar het dichtsbijzijnde teiltje als ik Rutte hoor zeggen dat 'leugens mogen nooit winnen van feiten'.




  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Dawg,

  Ik was een paar uur weg en zie dat E. zich weer als een heiden heeft gedragen.
  MvdB is Marcel van den Berg, denk ik? ( Je schrijft vd Broek)

  Ik heb een email-uitwisseling gehad met Marcel.
  Hij heeft geen enkel gevoel voor wat redelijk is of wat 'circumstabntial evidence' is.
  Als hij bij een moordscene komt en er ligt een man met ingeslagen schedel, en daarnaast een 45 kg zware non met een bijl in haar hand en een 140 kg zware bodybuilder zonder wapen, dan zegt hij:" De feiten tonen aan dat de non de dader is. Zij heeft de bijl in de hand.
  Het heeft iets autistisch.
  Hij is voor mij door de mand gevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wilde net de posts van E met de schuttingwoorden weg halen, maar ik zie dat baas BLIK het zojuist zelf gedaan heeft: alles radicaal weg. Ook OK natuurlijk.

   Verwijderen
  2. @ Jan

   Ja, Marcel van den Berg. Intelligente vent, goeie onderzoeker, maar wat hij ook vindt de conclusie lijkt desondanks bij voorbaat vast te staan: 'het zijn de Russen'. Neem nu dat artikel waarin deze draad gelinkt wordt:

   http://www.whathappenedtoflightmh17.com/mh17-verzwegen-radarsysteem-stond-wel-aan/

   Zeer gedetailleerd en leesbaar artikel over de veelheid en capaciteiten van de militaire radarsystemen actief in Oekraine ten tijde van de ramp met MH17. Practisch gesproken ondenkbaar dat ze de tragedie niet hebben waargenomen en geregistreerd.
   Maar... niemand heeft het er ooit over. Ooit. Zelfs niet toen er die heisa was over het ontbreken van civiele radarbeelden. En wat schrijft Marcel dan aan het eind van een uitstekend artikel over die radarsystemen:

   "De reden waarom Oekraine dit radarnetwerk nooit heeft genoemd blijft vooralsnog een raadsel." De vraag stellen is hem toch beantwoorden, lijkt me zo. Naar nee, dan blijkt hij toch te veel vast te zitten in z'n geopolitieke voordoordelen over Rusland en Poetin.


   Verwijderen
  3. @Jan,

   Ook ik heb een email-uitwisseling gehad met Marcel van der Berg of hij genegen was Artikel 57, Lid 2, Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid te behandelen. Hij reageerde, evenals 150 politici, met nee.

   Wat een transparantie!

   Verwijderen
  4. "Ja, Marcel van den Berg. Intelligente vent"

   Tja, het is wel een persoon die je je pinpas zou toevertrouwen!

   Verwijderen
  5. "Ja, Marcel van den Berg. Intelligente vent"

   Tjonge, jonge, wat een slap geouwehoer! Marcel van der Berg is helemaal geen intelligente vent. Als @Dawg dat vindt, dan vindt hij dat van Eliot Higgins ook.

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  7. @Sofia,

   Dat lijkt mij ook maar Marcel degradeert zichzelf ook met reacties op Café Weltschmertz en hij weigert mij toegang tot zijn blog.

   Slappe hap dus.

   Verwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  9. @Sofia,

   Voor mij is de kwestie MH-17 afgedaan met de Oekraïense leugens over haar radar, geen gevechtsvliegtuigen in de lucht te hebben op 17 juli 2014, de Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid en het stilwijgen van 150 politici over deze Rijkswet, inclusief Pieter Omtzigt.

   MH-17 is niet neergehaald met een BUK maar met een SU-25.

   Zo klaar als een klontje. Alle andere hypotheses is gelul in de ruimte.

   Verwijderen
  10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  11. Ik denk dat Joop gelijk heeft.

   Verwijderen
  12. @Jan,

   "Ik denk dat Joop gelijk heeft."

   Dat is leuk, @Jan. Maar mag ik misschien ook weten waarom jij dat denkt?

   Verwijderen
  13. Joop,

   Ik zoek altijd naar bronnen van wie ik denk dat ze veel weten en neutraal zijn.
   Marcel van den Berg was zo iemand.
   Maar na eigen onderzoek viel hij voor mij door de mand. Hij hecht alleen waarde aan wat zijn oordeel steunt, en geen waarde aan wat dat oordeel falsifieert.

   Verder hecht ik - als generalist - noodgedwongen ( ik kan de details toch niet goed beoordelen) veel waarde aan 'circumstantial evidence': té veel toeval, daar geloof ik niet in.
   En dat té veel toeval formuleerde jij : al die radar's die toevallig net uit staan. De keuze om het vliegtuig net iets noordelijker te laten vliegen, de vele vele ooggetuigen die een of meerdere vliegtuigen zagen (en die door MvdB in zijn blogs wel worden genoemd, maar daarna allemaal als 'onzin' worden afgedaan) , die hele lange reeks van 'indirect bewijs' zorgt dat ik de officiele versie niet geloof.

   Verwijderen
 11. Vandaag is het vijf jaar geleden dat MH17 neerstortte.
  Vijf jaar waarin feiten

  http://www.whathappenedtoflightmh17.com/mh17-verzwegen-radarsysteem-stond-wel-aan/

  http://www.novini.nl/mh17-oekraiense-luchtverkeersleider-radar-stond-aan/

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=wkDWwYk4-Ho

  op gewiekste wijze verder verdrongen door emoporno:

  https://www.msn.com/nl-nl/video/sport/net-sluit-zich-rond-verdachten-mh17/vp-AAEthdy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties

  1. De laatste woorden (5.45) van die Telegraaf verslaggever geven te denken:
   "Ja, want een vliegtuig uit de lucht schieten , zomaar, dat blijft een zeer bijzondere gebeurtenis."

   De Telegraaf liegt.
   Òf de Separatisten schoten op het vliegtuig omdat ze een bommenwerper wilden neerhalen. Dat is hun goed recht. Een volk dat wordt gebombardeerd màg de bommenwerpers neer halen.

   Òf de Kiev kant heeft het vliegtuig neer gehaald. En dan was er oók een motief. Het was niet 'zomaar'.

   'Zomaar' dat zegt de Telegraaf omdat ze Putin de schuld willen geven, maar geen enkel motief in Putin's schoenen kunnen schuiven dat enige geloofwaardigheid heeft.

   Verwijderen
 12. https://www.msn.com/nl-nl/video/sport/net-sluit-zich-rond-verdachten-mh17/vp-AAEthdy

  9/11 porno!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Al weer bijna van de radar af

  Guilty by Association of reden van arrestatie?

  https://www.zerohedge.com/news/2019-07-17/camouflaged-israeli-ex-pm-pictured-entering-epsteins-mansion-same-day-hotties-show

  Niet dat ik het antwoord weet.
  En de hotties zijn overigens 18+

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meer Sleaze and dirt

   https://www.dailymail.co.uk/news/article-7250009/Netanyahu-challenger-Ehud-Barak-hides-face-enters-entering-Jeffrey-Epsteins-mansion.html

   De foto's zijn in 2016 gemaakt en komen nu, een paar maanden voor de verkiezingen in Israel 'plots' naar boven. Niet goed voor de kansen van Barak lijkt me, en een mooi 1-2tje (van een intelligentiedienst?) ALS dit de reden is van de arrestatie van JE

   Verwijderen
 14. Arrestatie Epstein om Netanyahu te redden. Interessante gedachte.

  BeantwoordenVerwijderen