maandag 29 juli 2019

NPO maakt zichzelf belachelijk met Navalny hysterie

Nog nooit was de hypocrisie van NPO/NOS zo glashelder zichtbaar als met de hysterische, opgefokte opwinding waarmee zij verslag doen van protesten in Moskou. Dit in schril contrast met het stiekeme zwijgen en wegkijken bij het regime-geweld van Macron.

Wij reden gisteren, zaterdag door Duitsland, en ook daar was het van vroeg in de middag tot laat in de avond telkens Navalny en "protesten in Moskou" waarmee het Duitse nieuws op de radio opende. Continu keihard op 1. En op de Duitse radio was de toon in eerste instantie nog hijgeriger dan in Nederland, zaterdagavond. Echter, NPO/NOS heeft de hijgerigheid-achterstand vandaag geheel goedgemaakt: Een kort overzicht wat Blik zoals voorbij heeft horen komen:

1. De Nieuws BV: Derk Sauer en Eva Hartog, samen uit dezelfde Moscow Times school, dus diversiteit in analyse, 0,0.
"Er hangt iets in de lucht", Eva Hartog. Dezelfde bewoording die Derix van NRC eerder op twitter bezigde.
"Er borrelt iets", Derk Sauer.
Ook opvallend: toen Derk Sauer het protest enigszins "durfde" te relativeren, dat 20.000 mensen in een stad met 12 miljoen, nog niet de meerderheid is, kwam Willemijn Veenhof gelijk hijgerig en hysterisch met gestrekt been op hem in: "Het moet ergens beginnen, Derk!"

2. Later, wij menen bij eén Vandaag radio, kwam, - had iemand iemand anders verwacht? - Helga Salemons de studio binnen. Live vanuit Moskou. Onze Helga. Ze haalde nog wat ouwe koeien uit de slag. Skripal kwam voorbij, waarvan ze abusievelijk zei dat hun affaire maart dit jaar gebeurd zou zijn, maar het was vorig jaar. Joeshenko kwam voorbij, de Oekraïense politicus die meer dan een decennium geleden vergiftigd werd. En zo mocht onze charmante Helga de afdeling "Speculeren, Associëren, & Insinueren" voor haar rekening nemen. Want Navalny moest gisteren naar het ziekenhuis; is daar vandaag alweer uit ontslagen. Maar Helga en NPO kunnen daar natuurlijk geen genoegen mee nemen.

3. NOS journaal 18:00 uur: Weer Navalny; Nu is het weer de beurt aan David Jan Godfroid. Die komt met een reportage bij het ziekenhuis gisterenavond. Waar hij dus inmiddels ontslagen is. ja, het nieuws gaat zo snel, en met Navalny zo goed, dat het nieuws dde NOS links en rechts inhaalt, maar het item moest blijkbaar toch nog op de buis waarbij de strekking was dat Navalny veel te vroeg het ziekenhuis uitging. In het ziekenhuis is slecht. Uit het ziekenhuis is slecht. Rusland is slecht! Zoiets is zo'n beetje het beeld dat door de arme NPO/NOS kijkertjes' strotten geduwd moet worden.

4. Eén Vandaag tv: Gaat ook nog even door op Navalny en de protesten in Moskou.

En hoe verslaan NOS en NPO het echt gewelddadige Macron regime geweld tegen de Gele Hesjes? 0,0. Het contrast kan niet groter. En het zichzelf compleet belachelijk maken van de zieltogende NOS en NPO ook niet.

Misschien houden NOS en NPO gewoon meer van Rusland dan van Frankrijk. Rusland gaat hun aan het hart. Daarom doen ze zo uitgebreid verslag van een beetje protest aldaar? en omdat ze minder van Frankrijk houden, wordt een veel groter protest, daar geheel genegeerd?

Volgers van Alternatieve Media Weten Beter

3 opmerkingen:

 1. Moscow protests aim to destabilize Putin government (Video)

  The EU slammed Russia over the “disproportionate” use of force against the protesters, claiming it undermined the “fundamental freedoms of expression, association and assembly.”

  https://theduran.com/moscow-protests-aim-to-destabilize-putin-government-video/

  then again, Russia isn’t exactly known for its tolerance of political dissent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel korte samenvatting:
   Mercouris zegt: Nieuw partijen mogen pas mee doen als ze een aantal handtekeningen inleveren voor de verkiezingen, van sympathysanten.

   Volgens de kies commissie waren die vervalst, bij deze partijen.

   DE voorzitter van de keiscommissie is een ex minister ban Yeltsin, en zeker geen vriend van Putin. Het is dus aannemelijkl dat die handtekeningen niet correct waren,. en dat die partijen terecht niet mee3 mocht6en doen.
   Navalny staat daar eigenlijk buiten.
   Maar Navalny gaat dan demonstraties organiseren op plaatsen waar dat niet mag.
   Stverskayya chaussee is de drukste verkeers-ader van Moskou.
   Daar krijg je dus nooit toestemming voor.
   Navalny weet dat, en gaat daar dan toch demonstreren.
   Zo is er weer een prima narrative voor de westerse pers.
   500 van de 3000 aanwezigen waren journalisten.

   Navalny is trouwens een erge racist. Heeft zich zo uitgelaten.
   Hoor je de westerse media nooit over.

   De lieden die met hem demonstreren lijken juist op Antifa lui. Erg alternatief qua uiterlijk. Maar zeker niet anti-fascist.

   Verwijderen
  2. Overigens.

   Beste Helga,

   U heeft zich dus gespecialiseerd in Rusland en de voormalige Sovjet-Unie en probeert daarbij vooral de vaak bizarre Russische alledaagse werkelijkheid aan het Nederlandse publiek begrijpelijk te maken, met daarbij thema's als Poetin, corruptie (kuch, dat kennen wij hier in het westen helemaal niet) en onze ingewikkelde relatie met Rusland (hoe zou dat nu komen?).

   Je hoeft niet echt een raketgeleerde te zijn om daar achter te komen.

   - De Cuba crisis was een gevolg van de stationering van Amerikaanse raketten in Turkije.

   - De inval van de Sovjet-Unie in Afghanistan was een gevolg van de Amerikaanse bewapening aan de Mujahedin, zoals Zbigniew Brzezinski in een interview met het Franse weekblad Le Nouvel Observateur vertelde.

   Wilt u mij nu echt wijs maken dat dit Sovjet agressie was of een Sovjet reactie op Amerikaanse agressie? Waar ziet u Sovjet agressie of bent u van mening dat de Sovjet-Unie niet mocht reageren op Amerikaanse agressie?

   Bent u op de hoogte van de transcripties van de George Washington Universiteit betreffende de afspraken van NAVO uitbreiding naar het oosten?

   Als u vindt dat u mij moet informeren over onverkwikkelijke zaken die zich in de voormalige Sovjet-Unie hebben voorgedaan, waarom houdt u dan uw mond over onverkwikkelijke zaken die zich aan westerse kant hebben voorgedaan?

   Bent u van mening dat President Poetin iets met MH-17 te maken heeft? Zo ja, dan wil ik u graag verwijzen naar Artikel 57, Lid 2, Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid. Daarin staat geschreven dat 196 dode Nederlanders het onderspit moeten delven tegenover de financieel/ecomische en diplomatieke relaties met vriendschappelijke naties.

   Heb ik u daar wel eens over gehoord of denkt u nu echt dat ik tot het domste gedeelte van Nederland behoor?

   Overigens, 150 kamerleden hebben besloten om hun kaken op elkaar te houden omtrent Artikel 57, Lid 2, Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid. Misschien dat u daarover iets kan schrijven?

   Verder ben ik van mening dat Poetin het volste recht heeft zich te verdedigen tegen westers imperialisne.

   Ik hoop op een reactie van u maar ik heb daar mijn grote twijfels over.

   Verwijderen