vrijdag 19 juli 2019

Ben van Beurden (Shell) wel in 1 kamer met Putin

Ben van Beurden, topman van Shell zat vandaag wel in 1 kamer met Putin.

Het eerste kanaal doet op plek 11/16 verslag van de ontmoeting tussen Putin en de Shell topman. Er is sprake van een investering van 15 miljard usd van Shell in Rusland. Met name in Siberie om vloeibaar gas te winnen.

Iets over gehoord bij de Hollandse staatsomroep, of waren die te druk met een vlag en het verder onderkruipen in de VS?

134 opmerkingen:

 1. De NPO is helemaal in het Obama kamp, totaal niet verrassend!

  Hier wordt het onproductief om naar ze te luisteren: Big Oil en Big Gas hebben al lang hun keuzes gemaakt.

  Leuk of niet: dit is realpolitik!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ontluisterend. #Nieuwsuur presenteert vijf jaar na dato de man met het aapje als bewijs voor wangedrag van rebellen bij de #MH17 ramplek. Dit is het complete fragment: https://youtu.be/xLdRBaL4-wU?t=64 …

  https://twitter.com/MaxvanderWerff/status/1151766058115764224

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de uitzending:

   #MH17: terug naar de eerste dagen na de ramp, toen Nederland nog niet werd toegelaten in het rampgebied en machteloos moest toekijken. Luitenant-kolonel Hans van de Ven, commandant van de bergingsmissie, vertelt. #Nieuwsuur

   https://twitter.com/Nieuwsuur/status/1151585421509517315

   Moest Nederland machteloos toekijken of was dat een politieke keuze van de Nederlandse regering. De Maleisiche regering had immers binnen drie dagen een missie in het de Donbass en ontving daar uit handen van de rebellen de flight data recorders. Dit gegeven gewoon weglaten maar na vijf jaar nog steeds de gemanipuleerde beelden van 'de rebel met het aapje' laten zien is niks anders dan een bewijs van de kwade trouw van de Staatsomroep.

   Verwijderen
  2. Hier de niet geclipte beelden van de rebllencommandant 'met het aapje'

   https://www.youtube.com/watch?v=xLdRBaL4-wU&feature=youtu.be&t=64

   Verwijderen
 3. Ga naar: https://over.nos.nl/uw-reacties/uw-vraag-of-reactie

  Nieuwsuur: MH17. Wollaars in gesprek met Luitenant Kolonel Hans van der Ven.


  Vijf jaar geleden bleek dat de verslaggeving over de MH17 onoprecht was, partijdig. Ophitsend zelfs. (In Neurenberg werd dit zwaar bestraft: met de galg).
  Het beste bleek dat uit de soldaat die de kinder-knuffel omhoog hield, naar ik aan neem op verzoek van de vele fotojournalisten. Een soldaat denkt daar niet aan. Een fotojournalist zoekt emotie, bij voorkeur kinderleed. Je ziet de fotografen en hoort het knippen van hun toestel. Bij ons werd dit in media verkocht als: de separatisten 'dansen op de doden' . ze hebben geen hart.
  Maar later kwam een verslag op youtube waarin te zien is dat de soldaat de knuffel tenslotte neer legt , zijn pet af doet en een kruisje slaat. De soldaat had dus méér respect voor de slachtoffers dan de fotografen en journalisten ,die met een leugen politieke munt sloegen uit de ramp !
  Wat erg en wat vreselijk dat Luitenant Kolonel Van de Ven en uw collega Jeroen Wollaars 5 jaar na dato de ware toedracht nòg niet kennen, en nòg eens de opzettelijke misleiding van destijds herhalen ! Wat een complete schande !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vergeet niet de link naar het filmpje mee te sturen.
   https://www.youtube.com/watch?v=xLdRBaL4-wU&feature=youtu.be&t=64+%E2%80%A6


   Je kan je bericht als 'persbericht' sturen.

   Verwijderen
  2. De soldaat van de knuffel wordt later in de video nog geïnterviewd.
   Iemand die kan zeggen wat hij daar vertelt?

   Verwijderen
 4. Kan nog een spannend weekend worden.

  Iran zegt Britse olietanker in beslag te hebben genomen

  De Britse regering houdt momenteel spoedberaad over het incident. "We zijn hard op zoek naar meer informatie en onderzoeken de situatie", aldus het Britse ministerie van Defensie.

  https://www.nu.nl/buitenland/5967867/iran-zegt-britse-olietanker-in-beslag-te-hebben-genomen.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. mooi he. Hahaha. Tables turned.

   Verwijderen
  2. Ik verwacht dat die engelsen helemaal aan het flippen zijn. Hahaha heerlijk.

   Verwijderen
 5. Over 2 jaar zijn er weer verkiezingen en dan wordt Baudet gekozen (of ze moeten hem voor die tijd "opruimen"). Die gaat er wel voor zorgen dat de NPO wordt gesaneerd. Krijgen we eindelijk weer eens echt nieuws ipv die tenenkrommende propaganda.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wilders : zionist
   Trump"zionist
   Baudet: zionist
   Orban: zionist
   Salvini: zionist
   Bannon: zionist

   etc., etc.

   Deze politici heen zeker een rol te vervullen, maar je wilt hen niet als regime hebben vanwege hun onvoorwaardelijke steun aan Israel en hun Atlantiscisme. Ze zijn in die zin erger dan:

   Sociaaldemocraten (PvdA, etc.): gematigde zionisten, cultuurmarxisten
   Christendemocraten: gematigde zionisten,
   Groene partijen: Atlantici, cultuurmarxisten
   Liberalen: Atlantici, cultuurmarxisten
   Christelijke splinters: radicaal zionistisch

   En in dat landschap zou Baudet verschil uitmaken?????

   Verwijderen
  2. Cultuurmarxisten is maar een term. Wat ik bedoel is de door Soros gepropageerde identiteitspolitiek, wat ´links´ nagenoeg totaal verkankerd heeft. Ik laat het aan Jan over om dit, indien nodig, nader toe te lichten.

   Verwijderen
  3. Wie beweerdee ook al were dat we al in een joodse gevangenis zitten, maar er nog geen idee van hebben?
   Darkei Shalom.

   Verwijderen
  4. @Rootman, waarom staan Poetin en Xi niet op jouw lijstje? Hoe zit het met de Iraanse leiders?

   Jij denkt dat de Joden een homogene groep zijn. Hoe verklaar je dan de haat tussen Soros en Nethanyahu?

   Verwijderen
  5. Darchie Shalom betekent de wegen die leiden naar vrede. Is dat da wereld gevangenis?
   Dat is waarschijnlijk hetzelfde wat ik bedoel met de one world (fasistische) order.
   Maar ik vraag me af of daar alle Joden aan meedoen of alleen maar een klein percentage oligarchen (waar ook niet Joden aan meedoen)
   De hele groep Joden als dader aanmerken vind ik een zeer ongenuanceerde en gevaarlijke mening. Waarschijnlijk heeft boven de 95% van de Joden niets met het controleren van de wereldbevolking te maken

   Ik zie op dit moment niet zozeer een strijd tussen Joden en niet Joden als wel een strijd tussen nationalisten en globalisten. Soros zie ik als een globalist en Nethanyahu zie ik als een nationalist. Zo zie ik het partij kartel in Nederland als globalisten en Baudet zie ik als een nationalist.

   Verwijderen
  6. Putin en Xi hebben een behoorlijk neutrale houding naar Iran en Israel. Vaak tè neutraal volgens vele supporters in en buiten Rusland (ik heb het niet over Xi en China want daar heb ik veel te weinig info over). Maar volgens oa. de Saker heeft Rusland geen ´dog in this fight´; in elk geval zijn de kosten van een meer Israel-kritische houding zeer hoog. Zo steunt ook China openlijk geen landen die deel uit maken van de ´as van weerstand´, terwijl het wel degelijk bondgenoten zijn voor een meer multipolaire wereld. Groeien en machtiger worden is veel belangrijker hier.

   Als je mijn lijstje bekijkt zie je dat er geen mensen met joodse komaf op staan, alhoewel dit met name in de VS wel anders is.

   Ik denk zeker niet dat joden een homogene groep zijn, de voornaamste verdeling is nu likud (neocon) en neoliberaal (Soros) maar er is ook seculier vs religieus.

   En net als bij ´de moslims´ is er maar een fractie gevaarlijk en machtig, soms gaat het om een vage verbondenheid, maar vaker zijn ze gewoon productieve leden van de maatschappij waar ze wonen.

   Maar die gevaarlijke fractie is wel diep qua invloed, of qua personen in zowel links en rechts geïnfiltreerd.

   Nu kan men mensen die zich een onderdeel van een volk of stam voelen dat uiteraard niet verwijten, en die 1 % psychopaten moeten zoals alle psychopaten opgesloten worden.

   Ieder heeft zijn eigen werkterrein en stelt zich eigen taken. Ik zie het meer als mijn taak de niet joodse zionisten te ontmaskeren en te bestrijden, waarbij ik het gedachtengoed van toktok (gristenzionisme) het meest schadelijk van alles vindt. Met als momenteel als sterke tweede het steeds verder infiltrerende zionisme in populistisch rechts, wat het tot een zeer gevaarlijke macht kan maken. Soros en antifa? Dat is inmiddels vrij breed in beeld, en er wordt veel meer over geschreven.

   Verwijderen
  7. @Rootman, ik zie de neocons niet zo als globalisten.
   Je ziet ze zover ik weet nooit strijden voor open grenzen, wereldwijde CO2 belasting, de familie, het christelijke geloof. Dat is wel een verschil met wat jij noemt de neoliberalen en ik de globalisten. Zelfs het Iran beleid is nu anders. De neoliberalen hadden een deal die Trump (mede ingegeven door Nethanyahu en de neocons) heeft verworpen. + dat de deal de VS geen enkel economisch voordeel gaf (dat is voor Trump het struikelblok is mijn mening)

   Verwijderen
  8. e ziet ze zover ik weet nooit strijden voor open grenzen, voor wereldwijde CO2 belasting, tegen de familie, tegen het christelijke geloof.

   Verwijderen
  9. Dat zou ik toch deelagenda´s willen noemen. open grenzen komen er nooit, Carbontax (NL proeflandje) dient slechts om de burger grote leningen aan te smeren, het is rent-seeking.

   Het christelijk geloof (minder dan de helft in NL), de zwakke positie van de familie (millennials kunnen niet eens wegkomen uit hun ouderlijk huis!), zwarte piet, ´de moslims´, dat is allemaal ruis: afleiding- beter de fucking saaie sportpagina lezen van je krantje. Dit alles is niet meer dan rechtse knuffelpolitiek, vergelijkbaar met wat Soros heeft aangericht...

   De neoliberale globalisten hebben een zeer gespleten tong!

   Verwijderen
 6. Chris Hedges waarschuwt voor het fascisme van de evangelicals

  In de ´Empire files´ van Abby Martin ook zeer kwalitatieve analyses van Bannon, Hillary Clinton etc. Ik heb dit zelf een beetje over het hoofd gezien tot nu toe. Heerlijk om wat diepere studie te doen in de komkommertijd (met wel grote oorlogsdreiging!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het vervelendste van komkommertijd vind ik altijd dat Rootman er elke dag over begint.... :-)

   Verwijderen
 7. Bijna een vijfde van de reformatorische gezinnen kampt met een verslaving
  https://nos.nl/artikel/2294266-bijna-een-vijfde-van-de-reformatorische-gezinnen-kampt-met-een-verslaving.html

  De agenda is om het christelijke geloof te demoniseren (en aan de andere kant het islamitische op te hemelen. Dat is het Geloof van de vrede LOL. In onze parallellen werkelijkheid is zwart wit en wit zwart)

  Nu lezen mensen deze kop en denken "oh wat hebben die gereformeerde een alcohol en drugs probleem"
  LOL als je verder leest dat ze met alle verslavingen onder het landelijke gemiddelden zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Christelijk nederland is een grote doelgroep van de NOS. Ben bang dat velen van deze groep de NOS links gaan laten liggen. Ik zie de NOS snel dalen als geloofwaardig. Ze hadden ook een kop kunnen maken. Drugs en alcohol gebruik onder gereformeerden ver onder het landelijke gemiddelden.

   Verwijderen
  2. De Neocons hebben maar één agendapunt: de wereld klaar leggen voor Israëlische machtsovername.
   Uiteraard is Amerika en haar leger het belangrijkste middel dat ze nu gebruiken.
   Toen ze zich nog 'Trotskist' noemden, was het Sovietleger hun vehikel, alleen verloren ze al heel vroeg de macht aan Stalin, die veel minder een wereldveroveraar was.

   Als belangrijkste hobby hebben ze: oorlogen voeren.

   Ze geloven in Leo Strauss, al zullen ze dat bnu uiteraard ontkennen.
   Strauss zegt dat de democratie het beste middel is, en dat ze die moeten gebruiken om de massa te sturen. Strauss vindt ook dat de Elite het recht heeft om het volk te bedriegen, 'want dat is uiteraard in het belang van het domme volk.'

   Verder interesseert hen helemaal niks: religie niet, sociale toestanden niet, het milieu niet, het klimaat niet , helemaal niks. Ze gebruiken die zaken uiteraard wel, als ze het als een tool kunnen gebruiken.

   Verwijderen
  3. @Jan,
   Probleem is dat de neocons pas sinds de jaren zestig zijn opgekomen.
   De oligarchie zat inderdaad achter de oktober revolutie in Rusland.
   Ander probleem is dat het amerikaanse leger niet eens controle over Irak kon krijgen en ze ook geen "democratie"konden brengen in Libië, Somalië, Syrië, Libanon en Iran. Daar hadden ze een proxy leger voor nodig die nu zo goed als vernietigd is. Iran is nu de macht in de regio. Like it or not.

   Verwijderen
  4. Oligarch schrijft:
   "Probleem is dat de neocons pas sinds de jaren zestig zijn opgekomen."
   Hoezo een probleem?
   Podhoretz en Kristoll bedachten eind jaren 60 de stroming. Tot die tijd waren ze Trotskist of 'Democraat'. Links in elk geval.

   Plots werden ze 'rechts'.

   Oligarch schrijft:"De oligarchie zat inderdaad achter de oktober revolutie in Rusland."
   De oligarchie?
   Jacob Schiff bedoel je.


   Oligarch schrijft: "Ander probleem is dat het amerikaanse leger niet eens controle over Irak kon krijgen en ze ook geen "democratie"konden brengen in Libië, Somalië, Syrië "

   So what?
   Omdat ik schreef dat Strauss vond dat 'Democratie' de beste staatsvorm was voor wie de media kan controleren?
   Denk je dat er ooit een van hen de idee had 'We gaan een democratie vestigen in Irak, Libië, Syrië ?'
   Nee natuurlijk.
   Ze wachten af wat het word. Ze zullen de nieuwe leiders proberen in te palmen.
   Hoofdzaak: die landen zijn afgeschreven als tegenmacht tegen Israel. Dat was het hoofddoel.

   Oligarch schrijft: "Iran is nu de macht in de regio. Like it or not."

   I like it. Maar de Neocons vinden het maar niks.
   Lees nu elke dag in de krant wat daar de gevolgen van zijn: Er moet nog eens een kleine genocide op touw worden gezet.

   De Usual Suspects gaan weer mensenlevens kapot maken. zoals ze al eeuwen doen. Oligarch wil het niet zien.
   Oligarch is stekeblind.


   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. SDR wat ben je toch dom. Denk je nou echt dat ik dacht dat de oligarchie democratie ging brengen. Manmanman. Dit is toch hoe ze het zelf noemen. Ik zet het notabene tussen aanhalingstekens. Domme muts.

   Verwijderen
  7. @Jan, het was Warburg en niet Schiff die de Trotski en Lenin geld gaf om de revolutie te leiden. Het was de wallstreet bankiers en corporaties die later nog met een rode kruis missie kwam kijken wat de idioten van de sovjets nodig hadden om de macht in Rusland over te nemen.
   De neo cons hadden daar niets mee te maken. Want die kwamen pas in de jaren zestig op. Dat zeg ik sufkop.

   Verwijderen
  8. Neocon loop jongen Bolton laat zich nu gebruiken door Trump om druk op Iran uit te oefenen. Heeft helemaal geen macht. Als Trump zegt geen oorlog, dan komt er geen oorlog.

   Verwijderen
 8. @ Oli

  Da's een mooie. Ik lees:

  "Ernstig verslaafd gedrag is volgens de onderzoekers als iemand twintig sigaretten per dag rookt, of zes glazen (man) of vier glazen (vrouw) alcohol per dag drinkt. Het aantal rokers in reformatorische kring bedraagt 14 procent, het landelijke gemiddelde ligt op 23 procent. Het aantal 'zware drinkers' onder refo-vrouwen is 3 procent (landelijk 7) en onder refo-mannen 7 procent (landelijk 12). Het gebruik van softdrugs ligt in reformatorische kring lager dan in de rest van de bevolking (2 procent tegenover 7 procent). Er blijkt volgens de onderzoekers samenhang te zijn tussen veel roken, zwaar drinken en het gebruik van drugs."

  https://nos.nl/artikel/2294266-bijna-een-vijfde-van-de-reformatorische-gezinnen-kampt-met-een-verslaving.html

  Blijkt maar weer:

  'HET GAAT OM DE KOP VAN HET ARTIKEL.'

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dawg,
   Je begrijpt de propaganda/ het demoniseren pas als je de agenda kent.

   Verwijderen
  2. Hier dient zich een klassiek probleem aan: ´poisioning the well´

   Ik ken gereformeerden als meestal gericht op waarheid, intellectueel sterk, en niet zo bereid tot corruptie. De neiging to zonde is bij ons allen, en ´gevallenen´ komen overal voor. Het is kinderachtig zoiets voor te willen stellen als ´bewijs´ dat ze slecht zijn... Maar zelf denk ik ook dat de ketterse Calvijn, ondanks zijn intelligente theologie, de beste dwaalleer ooit verkondigde, waarbij Jaweh en Satan dezelfde zijn (hij had wel gelijk, maar vergat de leer van Jezus)

   Volgens mij komt er in de gereformeerde doctrine niet zoiets als ´born again´ voor

   Verwijderen
 9. While the #MH17 wreckage was still burning, Ukraine's Secret Service already published falsified phone taps.

  https://twitter.com/MaxvanderWerff/status/1151771272487026689

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The digital forensic report about fake #MH17 phone taps prepared by Mr. Akash Rosen, MSc, CHFI, GCIH, Associate ICFA, HCME Computer Incident Response & Forensics can be downloaded here:

   https://t.co/KIlIoNRVFd

   https://twitter.com/MaxvanderWerff/status/1151772348300898304

   Verwijderen
  2. If Ukraine is such an honest #MH17 JIT member, why does it
   - produce fake phone taps incriminating rebels?
   - lie about no military jets flying in ATO July 17th 2014?
   - lie about all military radars switched off?

   https://twitter.com/MaxvanderWerff

   Lijken me zeer legitieme vragen. Je kan je ook afvragen:

   - waarom de sparatisten, als ze de dader waren, de flight data recorders niet hebben vernietigd in plaats van ze af te dragen.

   Verwijderen
 10. Peter Myers stuurde3 meer Pieczenik:
  https://www.youtube.com/watch?v=C5zvGfOJWA8

  En deze over 9/11, vanaf minuut 10 te bekijken:
  https://youtu.be/ONQTohJcgCU?t=627

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. 'He, witte racistische ambtenaar. je moet op cursus. Om te leren omgaan met je white privilege'

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/843248309/ambtenaren-krijgen-white-privilege-training

  Voorlopig nog een plannetje, maar alle racisten die hier tegen zijn bewijzen natuurlijk alleen maar de noodzaak ervan.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whoeaaa, ze gaan dezelfde in Nederland brengen zoals ze dat al een tijdje in Amerika brengen. Geweldig! Echt genieten dit. Het kabinet krijgt over 2 jaar toch een pak slaag bij de verkiezingen.
   95% van de nederlanders vindt dan ook idioterie.
   Ik denk even aan die 4 miljoen blanke nederlanders die van salarisstrook naar salarisstrook werken en hun vakantiegeld gebruiken om de kosten van het eigen risico van de zorgverzekering te betalen of de achterstand bij de andere betalingen.

   Nog even terugkomen bij Root die cynisch is over de "zionist" Baudet. Kijk naar de "zionist"Trump die dag in dag uit CNN voor fake nieuws uitmaakt en terecht! Baudet zal niet anders zijn dan Trump. Deze mensen zijn echt!

   Nu heeft CNN weer een verhaal dat Julian Assange zo boos en gek is dat hij zijn eigen stront uitsmeerde op het toilet van de ambassade.
   CNN publishes disgusting smear article on Assange and his "election meddling"
   https://www.youtube.com/watch?v=Cp1RkFMwiys

   Dat modder gooien naar Assange is natuurlijk nodig volgens hen. De oligarchie denkt dat het nog steeds werkt. Er komt een tijd dat Assange naar Amerika komt en dat is een nachtmerrie voor de deepstate. Als er 1 belastend materiaal over de democraten en Hillary heeft dan is het wel julian.

   Verwijderen
  2. Baudet is een zionist, met onvoorwaardelijke steun voor Israel. Gezien zijn rechtse oriëntatie betekent dat meteen Likud, en krijgt hij dus geld. En de steun van de zionistische kerken. Voor hem een garantie dat hij niet van alle kanten kritiek krijget, maar dat maakt hem wel horig, evenals de Amerikaanse politici dat zijn aan AIPAC.

   Voor binnenlandse en EU aangelegenheden kan Baudet dus nuttig zijn als men zich daarin kan vinden, maar geopolitiek zal hij altijd de instructies volgen.

   Verwijderen
 13. Trouwens, wat een geweldige tour de france dit jaar. Jammer voor Jumbo team dat Groenenwegen net iets te kort kwam in de sprint en dat die geweldige Wout van Aert uitgevallen is.

  Desalnietemin, ik dicht Steven Kruijswijk dit jaar de grootste kansen toe op het winnen van de tour. Na 1980 weer een nederlandse tour winnaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Commissie presenteert versterking Rule of Law Framework

  17 juli 2019 - door Simon De Coster
  Delen
  Delen
  De Europe Commissie stelt enkele maatregelen voor ter versterking van de rule of law in Europa

  Een rule of law cultuur doorheen Europa promoten
  Het creëren van een Rule of Law Review Cycle
  Effectief optreden bij inbreuken tegen art. 7 VEU

  Meer dan 80% van de Europese burger vindt het respecteren van de rechtsstaat zeer belangrijk. Toch zijn er de voorbije jaren meermaals problemen geweest in sommige lidstaten. Dat bracht de Europese Commissie ertoe enkele nieuwe maatregelen uit de doeken te doen om het Rule of Law Framework in de Unie te versterken. Dat deed ze op basis van meer dan 60 bijdragen vanuit de lidstaten, debatten, etc. De maatregelen zijn in te delen in 3 grote onderdelen

  Het promoten van een rule of law cultuur
  De Commissie zal verder werken aan een jaarlijks evenement dat gewijd is aan dialoog met het middenveld. Daarnaast wil ze de samenwerking met de Raad van Europa (en andere internationale organisaties) versterken. Ook de samenwerking met juridische netwerken en nationale parlementen wil de Commissie uitbreiden.

  Het voorkomen van problemen met rule of law
  Om te vermijden dat problemen met rule of law opduiken, wil de Commissie een Rule of Law Review Cycle opzetten. Daarbij hoort ook een jaarlijks rule of law verslag over alle lidstaten, dat ook opgevolgd wordt door de Raad en het Parlement. Dit systeem moet zorgen voor een vroege opsporing van problemen met de rechtsstaat. De Commissie zal de lidstaten diepgaander monitoren, en hen ook uitnodigen om meer informatie uit te wisselen en de dialoog aan te gaan. Daarnaast wil de Commissie het EU Juridisch Scorebord verder ontwikkelen, en de dialoog tussen de instellingen, lidstaten en partijen versterken.

  Effectief optreden tegen inbreuken
  Indien er toch inbreuken gebeuren tegen de rule of law, wil de Commissie krachtig kunnen optreden. Daarvoor wil het een strategische benadering goedkeuren voor inbreukprocedures. Bij tijdsgevoelige dossiers wil de Commissie ook interim-maatregelen kunnen nemen. Ook steunt ze lidstaten die bepaalde rule of law issues zelf willen de-escaleren. De Commissie roept ook de Raad en het Europees Parlement op om mee na te denken over een gemeenschappelijke aanpak van inbreuken op artikel 7 VEU over de rechtsstaat.

  De Commissie zal deze maatregelen voorstellen aan de ministers van de lidstaten tijdens een Raad Algemene Zaken op 18 juli. Meer informatie vind je op de website van de Commissie.

  WTF, waar gaat dit over? Ik ga maar eens op de website van de Comissie kijken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Strengthening the rule of law through increased awareness, an annual monitoring cycle and more effective enforcement

   Building on the lessons learnt since 2014 and detailed consultations since April this year, the Commission has today decided on a series of measures to further strengthen the rule of law in Europe. Over the past five years, the European Commission has had to deal with a series of challenges to the rule of law in the European Union. The European project relies on constant respect of the rule of law. This is a prerequisite for citizens to enjoy their rights under EU law and for mutual trust among Member States. A Eurobarometer public opinion survey released today shows that more than 80% of citizens attach great importance to respect of the rule of law, and feel that it needs to be improved. 89% of citizens support the need for the rule of law to be respected in all other EU Member States.

   First Vice-President Frans Timmermans said today: “The European Court of Justice has recently reaffirmed that the rule of law is essential for the functioning of the EU. Its importance is also recognised by an overwhelming majority of EU citizens. However, it has come under attack in several ways in the past five years. The European Commission has been fighting hard to resist these attacks with the tools available to us, and will continue to do so. Today we have decided to further strengthen our toolbox, to promote, protect and enforce the rule of law."

   The Commission is today setting out concrete initiatives grouped around 3 pillars: promoting a rule of law culture; preventing rule of law problems; and responding effectively to breaches of the rule of law. As guardian of the Treaties, the European Commission has a unique role. However, all Union institutions and Member States are responsible for guaranteeing the respect of the rule of law as a fundamental value of our Union. Beyond that, an effective response also requires the support of civil society. The Commission is also calling on all to act.

   To promote a common rule of law culture across Europe, the Commission will follow up on the idea of a dedicated annual event for dialogue with civil society. It will make full use of funding possibilities to empower stakeholders, including civil society, to promote the rule of law, and set up a dedicated communication strategy on the rule of law. The Commission will strengthen cooperation with the Council of Europe and other international organisations, as well as with judicial networks and national parliaments. The Commission calls on the European Parliament, the Council and Member States to engage fully in this process.

   To prevent rule of law problems from emerging, the Commission has decided to set up a Rule of Law Review Cycle, including an annual Rule of Law Report covering all EU Member States. This additional system will assist early detection of emerging rule of law problems wherever they appear. The Commission will deepen its monitoring of rule of law developments and invite all Member States to engage in a mutual exchange of information and dialogue, including through a network of national contact persons. There should be a dedicated follow-up on the annual report with the Parliament and the Council. The Commission will also further develop the EU Justice Scoreboard and strengthen the dialogue with other EU institutions, Member States, European political parties and stakeholders.

   Verwijderen
  2. vervolg

   For an effective common response to rule of law breaches, the Commission will continue to make full use of its enforcement powers, if early detection and prevention measures are not effective. The Commission will adopt a strategic approach to infringement proceedings, bringing cases to the Court of Justice of the EU as necessary. In the light of the time sensitivity of such cases, the Commission will request interim measures and expedited procedures when needed. The Commission will also constructively support Member States in de-escalation and resolution of rule of law issues for the situation to be restored in a sustainable manner. In addition, the Commission calls on the European Parliament and the Council to reflect on a collective approach to managing Article 7 TEU cases with clear procedural rules.

   The rule of law: a shared value for all Europeans

   The results of a Eurobarometer public opinion survey released today show that citizens attach great importance to the respect of the rule of law:

   More than 8 in 10 citizens say that effective judicial protection by independent courts, equality before the law and proper investigation and prosecution of corruption, are important to them.
   More than 8 in 10 citizens say that the rule of law needs to be respected in all other Member States.
   Over 80% of citizens in the EU support improvements regarding key rule of law principles.
   A majority of citizens (56%) do not feel sufficiently informed about the rule of law situation.
   The Eurobarometer also shows strong support for the role of media and civil society in holding those in power to account, with more than 8 in 10 citizens considering it important that media and civil society can operate freely and criticise the government without risk of intimidation.

   Background

   In its Communication of 3 April 2019, the Commission presented an overview of the existing rule of law toolbox and launched a consultation on the necessary reforms. Over 60 written contributions were received and debates and discussion were held within the EU institutions, with Member States, international organisations, judicial networks, civil society and academia. Today's Communication takes into account this debate.

   The European Union is based on a set of shared values, including fundamental rights, democracy, and the rule of law. These are the bedrock of our societies and common identity. No democracy can thrive without independent courts guaranteeing the protection of fundamental rights and civil liberties, or without an active civil society and free media ensuring pluralism.

   The rule of law has a direct impact on the life of every citizen: it is a precondition for ensuring equal treatment before the law and the defence of individual rights, for preventing abuse of power by public authorities and for decision-makers to be held accountable. The rule of law determines how accountably laws are set, how fairly they are applied, and how effectively they work. It also covers institutional issues such as independent and impartial courts, and the separation of powers.

   For More Information

   17 July Rule of Law Communication

   Rule of law Eurobarometer including report, country factsheets and infographic

   Contributions to the rule of law debate

   3 April Rule of Law Communication

   Verwijderen
  3. https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_19_4169

   WTF, waar gaat dit over? Wat is de verborgen lading van deze bureaucratische woordenbrei over een mytische 'rule of law?   Verwijderen
  4. Nou, hierover dus:

   Om de rechtsstaat beter te beschermen tegen populisten die haar willen ondermijnen, lanceert de Europese Commissie een nieuw pakket met maatregelen. Met betere samenwerking, maar ook de belofte dat ze effectief juridische stappen zal zetten bij problemen.

   https://twitter.com/kvanbrempt/status/1151790693184147456

   Over jouw en mijn verkeerde politieke opvattingen en meningen dus. WTF.

   Verwijderen
  5. The EU and the Warning Signs of Fascism

   https://www.mintpressnews.com/eu-warning-signs-fascism/252817/

   Verwijderen
  6. De dictatuur komt met kleine, bijna onopvallende stapjes.

   Ik denk dan altijd aan de Wet die in 1998 werd aangenomen tègen Saddam Hussein.
   Op dat moment zal het niet echt het nieuws hebben gehaald.
   Maar het paste in het long term plan, en werd uiteraard in 2002-2003 volop gebruikt.

   Wikipedia:
   The Iraq Liberation Act of 1998 is a United States Congressional statement of policy stating that "It should be the policy of the United States to support efforts to remove the regime headed by Saddam Hussein from power in Iraq ..."[1][2] It was signed into law by President Bill Clinton, and states that it is the policy of the United States to support democratic movements within Iraq. The Act was cited in October 2002 to argue for the authorization of military force against the Iraqi government.

   The bill was sponsored by Representative Benjamin A. Gilman (Republican, NY-20) and co-sponsored by Representative Christopher Cox (Republican, CA-47). The bill was introduced as H.R. 4655 on September 29, 1998. The House of Representatives passed the bill 360 - 38 on October 5, and the Senate passed it with unanimous consent two days later. President Clinton signed the Iraq Liberation Act into law on October 31, 1998.[3][4]

   Verwijderen
 15. Opmerkelijk:
  Ik keek op de omschrijving van de film 'cutthroat Island' en zag dat er een personage was met de voornaam Dawg'.

  Verder: https://www.betekenis-definitie.nl/dawg

  Ben benieuwd of Dawg ons opheldering kan geven omtrent zijn 'nom de plume'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Jan

   Ken de film niet.

   'Dawg'is zogenaamde urban language. Kan staan voor een alternatieve spelling voor 'hond of anders voor ' buddy' of 'close friend' Zie bijvoorbeeld:

   https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Dawg

   Heb een zwak voor honden.Ze blijven trouw aan hun eigen aard, maar zijn tegelijkertijd onvoorwaardelijk loyaal. Dawg ipv dog vanwege mijn liefde voor zwarte (blues) muziek.

   Verwijderen
  2. Dag Dawg,

   De film heb ik ook niet gezien, maar ik zag daar dat Dawg als voornaam gebruikt werd.

   Wij op Blik hebben ons natuurlijk al heel lang afgevraagd waar die nam vandaan kwam :-)
   Dat het ook 'dog ' kon betekenen had ik ook gezien, maar niet achter je gezocht. Je lijkt me te serieus om een 'urban' naam te kiezen.

   Blues? Weltschmerz voor zwarten.... Ik was altijd van de jazz. Werd ook aangetrokken door Afrika en de zwarte mensen. ( Had je ook weer niet achter mij gezocht neem ik aan ! )
   Nu luister ik minder muziek.

   Verwijderen
  3. @ Jan

   "Had je ook weer niet achter mij gezocht neem ik aan !'

   Daar zou ik maar niet zo zeker van zijn. Denk niet dat je zo makkelijkijk te profileren bent. Houwen zo.

   Verwijderen
 16. NB:
  In een interview met Oliver Stone heeft Putin gezegd dat Skripal had verzocht om terug te mogen keren naar Rusland.

  Kan wel kloppen: Skripal was geruild tegen een Russische spionne. Hij was dus in feite Rusland uitgezet.

  MoA ziet een bevestiging voor zijn al oude theorie: Skripal speelde een rol bij het Steele dossier, en wilde de zaak gaan onthullen.
  ( Dit is een van de mogelijke scenario's)
  b haalt er nog van alles bij: Integrity Initiative etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Krijg nou wat!
  https://xevolutie.blogspot.com/2019/07/881-krijg-nou-wat.html

  BeantwoordenVerwijderen
 18. https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/ik-ben-zowel-israel-kritischer-als-palestijnen-kritischer-terug-gekeerd-van-mijn-studietrip~bc4b181b/

  Dag mijnheer Cuperus,

  In uw column heeft U kritiek op zowel de Israeli’s als de Palestijnen.

  Begrijpelijk.
  Maar diegene die met het onrecht begint is volgens mij de hoofd-dader.
  In Neurenberg is vastgesteld dat de eerste agressor de oorzaak is van alle ellende die later komt.

  Joodse mensen zijn in Europa en Amerika de grootste voorstanders van mutli-samenlevingen.
  Zet de deuren open.
  The Open Society. ( Soros, Popper)
  Stephen Steinlight schreef er over.

  Maar Israel heeft niet veel op met een multi-samenleving. Ze doet haar best om de oorspronkelijke bewoners er zelfs uit te pesten. Langzaam maar zeker.

  Kent U het Yinon Plan uit 1982?
  hhttps://www.globalresearch.ca/greater-israel-the-zionist-plan-for-the-middle-east/5324815

  Daar ziet U dat het Israel’s strategie is om in haar buurlanden de Sunni en de Shia tegen elkaar op te zetten.

  Volgens diverse bronnen ( Sibel Edmonds o a ) hebben mensen als Richard Perle al sinds de jaren 1980 veel geld gestuurd naar Centraal Aziatische landen om daar madrassa’s tye bouwen. De kweekvijver voor jihadisten. Het zijn die jihadi’s die het grove werk voor Israel verrichten. Heel slim, maar wel tijd dat we het benoemen en Israel exposeren.


  Met vriendelijke groeten,

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Weapons of mass destruction zijn bedoeld om niet daadwerkelijk gebruikt te worden, maar als MAD afschrikking.

  Iran heeft een conventioneel MAD evenwicht met de VS, de golfstaten, het UK en Israel.

  Maar bij ernstiger (non conventionele) bedreiging heeft Iran wel degelijk massavernietigingswapens:

  Hezbollah!

  Massale raketaanvallen op het smalle deel van Israel, een offensief in Golan/ Galilea, massale opstand in Palestina en vanuit Gaza, terwijl het nutteloze Negev gedeelte grotendeels ongemoeid wordt gelaten.

  Nu is Hezbollah geen schoothondje van Iran, evenals de Houthi´s in Jemen dat niet zijn, maar ze weten wel dat hun toekomst veel zwaarder zal worden zonder een sterk Iran. De VS ervaart een dergelijke potentiële aanval als ernstiger dan een nucleaire bom op Washington en New York. En nucleair kunnen ze niks tegen Libanon beginnen, vanwege de fallout op hun geliefde Israel.

  Verder is nu na Qatar 2 jaar geleden nu ook de UAE (emiraten) uit de anti-Iran/ Jemen coalitie getreden, in het besef dat hun hele infrastructuur, met prachtige steden als Dubai, evenals hun hele olie infrastructuur volkomen verwoest zal worden bij escalatie tot oorlog tussen de VS en Iran:

  https://lobelog.com/the-wheels-are-coming-off/

  BeantwoordenVerwijderen


 20. Uw aanvraag (7851) is ontvangen en is door onze supportmedewerkers in behandeling genomen.
  Als u aanvullende opmerkingen wilt toevoegen, reageer dan op dit e-mailbericht.

  21 jul. 21:45 CEST
  Ik wil graag in contact komen met luitenant kolonel Hans van der Ven, operationeel commandant bij de landmacht, en in 2014 betrokken bij de werkzaamheden in Oekraïene mbt de MH17.
  ---------------
  Email maandag 22 juli: Ik wil graag meer informatie toevoegen.
  Ik heb geprobeerd om ‘Defensie-Algemeen’ te benaderen, maar mocht ik bij afd. recrutering zijn beland: dan graag doorsturen naar de juiste plek.

  Toelichting:
  Op 17 juli 2019 in het programma Nieuwsuur deed luitenant kolonel Hans van der Ven aan het zo destructieve ‘zwartmaken’ van de tegenstander.
  Dat doen mensen in de media als ze oorlog willen, en geen vrede.

  Van de Ven beschuldigde de Separatisten van disrespect voor de MH17 slachtoffers. Maar de separatist die met een knuffel ‘zwaaide’ had juist wèl respect voor de slachtoffers. Dat blijkt uit beelden die later overal te zien waren.
  De soldaat hield die knuffel natuurlijk niet uit eigen initiatief omhoog, maar op verzoek van de fotografen. Hij was bereid om de menselijke tragedie te tonen aan de wereld door een kinder-knuffel aapje te tonen.
  De fotografen knipten met tientallen tegelijk. Filmcamera’s draaiden.
  Daarna legde de soldaat de knuffel op de grond en uit respect zette hij zijn pet af en sloeg een kruis. Hij deed dat vol respect, ingetogen.

  Maar dàt is niet het beeld dat de wereld zag. Het verhaal dat werd uitgedragen was: zie hoe deze schurk met zijn sigaret in zijn hand als het ware ‘danst op kinderlijkjes’. Frans Timmermans zei in de EU dat er met kinderspeelgoed werd gegooid.
  Maar het was niet de soldaat die danste op kinderlijkjes, Het waren ònze media en ònze militairen die van de beelden gebruik maakten: profiteereden om hun opponent zwart te maken, om de oorlog tegen Rusland wéér een stapje dichterbij te brengen. ( Geen oorlog zonder oorlogshitsers. het volk wil geen oorlog, het moet eerst worden opgehitst met valse retoriek en valse beelden en valse Vlag aanslagen).

  Vijf jaar geleden was Defensie misschien nog misleid door de journalisten (ze zijn toch wel allemaal oneervol ontslagen, mag ik aannemen ?) , maar nu doet Hans van de Ven het wéér !
  Ik hoop dat Luitenant kolonel Van de Ven de zaak recht zet.
  Als hij dat niet doet, dan hoop ik dat er tòch een hemelpoort is waar hij niet zal worden toegelaten. Deze daad is namelijk véél erger dan het op het eerste gezicht lijkt: meewerken aan leugens die tot oorlog leiden is volgens Neurenberg de zwaarste misdaad tegen de menselijkheid. Ze maakt oorlogen mogelijk.

  Hier ziet U wat die soldaat ècht deed.

  Dit is de Nieuwsuur uitzending: https://www.npostart.nl/nieuwsuur/17-07-2019/VPWON_1303198
  Hier de video waarop de soldaat zijn respect toont: https://www.youtube.com/watch?v=xLdRBaL4-wU&feature=youtu.be&t=64  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vervolg:

   Op min 4.09:
   Jeroen Wollaars: “Je zag ook al vrij snel beelden van ja..Russische separatisten daar tussen die wrakstukken rondlopen. Dat heeft heel erg de toon gezet hè ?
   Vd Ven: “Ja, dat is enorm beeldvormend geweest. Eh. Je kunt eigenlijk zeggen dat dat heel bepalend is geweest voor het begin van de missie. Maar ook voor de beleving met name natuurlijk bij de nabestaanden. En eigenlijk bij iedereen in de hele wereld.
   Wollaars: “ Want je zag zo’n man met een knuffel rondlopen.
   V d Ven: Ja de beelden zijn bekend he, je ziet het ook . De serparatist met dat aapje en dat baardje en mensen om hem heen met baklava’s en een sigaret in de mond. Dat is natuurlijk niet het beeld dat wij gewend zijn als er zo’n verschrikkelijke ramp is gebeurd. Dat wil je niet zien.
   -------------------------------------
   Van de Ven herhaalt het beeld van de respectloze soldaat. Maar na 5 jaar weet hij dat dit beeld 180 graden fout was. De soldaat doet wat journalisten hem vragen, en toont respect. De journalisten gebruiken op dat moment de beelden en de tragedie om een oorlog dichterbij te brengen. Na vijf jaar blijft Van de Ven deze zeer strafbare propaganda herhalen. Dit mag niet zonder gevolgen blijven.

   Met vriendelijke groet,

   Verwijderen
  2. Hier boven mijn email aan Defensie.
   ( Zondag een korte vraag om contact, en vandaag 'meer informatie', omdat Defensie in een antwoord daar toe uitnodigde. )
   Verder: eern zelfde bericht gestuurd aan 'Nieuwsuur.'

   En een zelfde bericht gestuurd aan:
   Commissariaat voor de Media
   Bezoekadres:
   Hoge Naarderweg 78
   1217 AH Hilversum
   Postadres:
   Postbus 1426
   1200 BK Hilversum
   Telefoonnummer: 035 773 77 00
   E-mail: cvdm@cvdm.nl

   Verwijderen
 21. We weten al dat raam op rusland nieuwsuur,en de Nederlandse pravda cq NOS een zeer gekleurde beeld hebben van Rusland
  Dat onze leger leiding onze soldaten in narva laat paraderen waar het einigste nederlandse ss monument is, dus van die paupers hoeven we ook niets meer te verwachten nieuwsuur heeft dat net bewezen.
  Dus nu wat anders!
  Zit nu in Ai-Danil resort op de krim, echt genieten lekker russisch eten rustige strand zwembad met zeewater prachtig uitzicht en vooral rust, met de nacht trein van SPB naar moscow met een yandex taxi van het leningradski station naar scheremetyevo voor 1300 rouble en vliegtuig naar het nieuwe vliegveld van Simferopol , prachtig vliegveld trouwens.
  Voor onze vrienden van de AIVD/CIA die zeker mee lezen wat is het nut om rusland zo te framen terwijl een oorlog tegen rusland tot een dusdanige retributie zal leiden dat wij waarschijnlijk niet meer zullen bestaan, blijkbaar is shell een stuk flexibeler en realistischer dan onze ambtelijke top.
  https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g15105113-d6833763-Reviews-Ai_Danil-Danylivka.html

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @Jan Verheul,

  Jan, heb jij weleens gehoord van de "Safari Club"?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hallo Kapitein !

  Alles goed lees ik wel.
  Veel plezier daar.
  Er is hier nog een vrachtwagenchauffeur die erg jaloers is, zoals je ziet !
  Leuk toch !

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Dag Joop,

  ik had er nog nooit van gehoord.

  Maar ik neem aan dat je dit bedoelt:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Safari_Club

  Dat ziet er inderdaad interessant uit.

  Ik ga daar wat meer over lezen. Nu even geen tijd. Wel: connecties met de Saudi's.... Als ik het niet dacht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die bedoel ik. Maar je weet inmiddels ook dat Wikipedia weleens iets 'vergeet' te vermelden of onwelgevallige zaken verwijderd, toch? Die 'Safari Club' schijnt ook iets van doen te hebben met child trafficking.

   Verwijderen
 25. Eddy22 juli 2019 om 17:25
  https://m.hln.be/nieuws/buitenland/meer-dan-10-000-betogers-in-moskou-voor-eerlijke-lokale-verkiezingen~aaee48b8/

  Beantwoorden

  Eddy22 juli 2019 om 17:25
  https://m.hln.be/nieuws/buitenland/meer-dan-10-000-betogers-in-moskou-voor-eerlijke-lokale-verkiezingen~aaee48b8/

  Beantwoorden

  Eddy22 juli 2019 om 17:25
  https://m.hln.be/nieuws/buitenland/meer-dan-10-000-betogers-in-moskou-voor-eerlijke-lokale-verkiezingen~aaee48b8/

  Beantwoorden

  Eddy22 juli 2019 om 17:25
  https://m.hln.be/nieuws/buitenland/meer-dan-10-000-betogers-in-moskou-voor-eerlijke-lokale-verkiezingen~aaee48b8/

  Beantwoorden

  Eddy22 juli 2019 om 17:25
  https://m.hln.be/nieuws/buitenland/meer-dan-10-000-betogers-in-moskou-voor-eerlijke-lokale-verkiezingen~aaee48b8/

  Beantwoorden

  Eddy22 juli 2019 om 17:25
  https://m.hln.be/nieuws/buitenland/meer-dan-10-000-betogers-in-moskou-voor-eerlijke-lokale-verkiezingen~aaee48b8/

  Beantwoorden

  Eddy22 juli 2019 om 17:26
  https://m.hln.be/nieuws/buitenland/meer-dan-10-000-betogers-in-moskou-voor-eerlijke-lokale-verkiezingen~aaee48b8/

  Beantwoorden

  Eddy22 juli 2019 om 17:27
  Crisis in de kremlin circustent van blik

  Beantwoorden

  Eddy22 juli 2019 om 18:01
  https://m.hln.be/nieuws/buitenland/meer-dan-10-000-betogers-in-moskou-voor-eerlijke-lokale-verkiezingen~aaee48b8/

  Beantwoorden

  Eddy22 juli 2019 om 18:02
  Waar blijft de censuur van Pipo Bruynzeels of kwiebus Jan Verheul?
  https://m.hln.be/nieuws/buitenland/meer-dan-10-000-betogers-in-moskou-voor-eerlijke-lokale-verkiezingen~aaee48b8/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weer fratsen van Navalny, een paar duizend pubers optrommelen. Tja, hij moet toch iets doen voor zijn CIA judasgeld, nietwaar?

   Navalny´s politieke houdbaarheidsdatum wordt inmiddels een beetje belegen.

   Verwijderen
 26. Bekijk allen deel 2 tussen Karel van Wolveren en Sander Boon op Café Weltschmertz:

  Let vooral goed op wat er in het begin wordt gezegd over 2 artikelen die in financiële dagbladen hebben gestaan. Het gaat niet om €1000 miljard maar om €3000 miljard!

  CO2 gekte primair voor het duurzaam redden van de banken.

  https://www.youtube.com/watch?v=hz3wQe9O3hc&list=PLmd3IZRwXzwHKn9p3gbZmAI3tEAvEhd8D&index=1

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Jannalor.

   Interessant perspectief op de CO2 gekte. Zijn de laatste tijd meer artikelen met die strekking verschenen. De CO2 heffing als een manier om aan iets dat vroeger gratis was een prijskaartje te hangen: lucht. Kan zinning zijn om vervuiling tegen te gaan, maar even goed misbruikt worden als verdienmodel voor het internationale grootbedrijf en de staat.

   Verwijderen
  2. @Dawg,

   Ik heb er wel plausibele gedachten bij. Je kan niet constant met het excuus komen dat banken gered moeten worden door risicovol beleid. Ook dat worden mensen op een gegeven moment zat en dat is precies wat Karel van Wolferen aan het eind van deze aflevering zegt. De enige manier om dit systeem een halt toe te roepen is een revolutie, maar dat zag ik jaaaaaren geleden al.

   Verwijderen
  3. @ Jannalor

   'Verhandelbare uitstootrechten' is een van de instrumenten waarmee men een prijskaartje aan de uitstoot van CO2 wil hangen. Bedrijven krijgen binnen dat regime permissie voor een bepaald aantal tonnen aan CO@ uitstoot per jaar. Bedrijven die hun quotum niet helemaal vol maken kunnen uitstootrechten verkopen aan bedrijven die niet met hun quotum toekomen. Er ontstaat op die manier een markt die een prijs voor iedere ton uitgestootte CO2. De goede kant van dit mechanisme is dat vermindering van CO2 gebruik bedrijven geld gaat opleveren, maar de prijs van die CO2 rechten gaat natuurlijk betaald worden door de eindverbruiker, de consument.

   Daarnaast maakt de CO2 gekte massale omschakeling en daarmee samenhangende investeringen noodzakelijk op het terrein van vervoer, verwarming en kracht. Investeringen die alleen maar gefinacierd kunnen worden met nieuw krediet. En dat nieuwe krediet is nodig om het ponzispel van schuldgedreven groei nog even in stand te houden.

   Verwijderen
  4. @Dawg,

   Precies! Heb jij nog enige illusie dat men iets over wil laten voor toekomstige generaties of is dit alleen voor zwakzinnigen weggelegd zoals @E?

   Verwijderen
  5. Chris Hedges heeft het over ´rent seeking´, zodat we overal tol op moeten betalen en iedereen voor eerste levensbehoeften in schuldslavernij komen. Educatie en woonkosten zijn al zwaar verhoogd; de minister vindt dat we te wenig voor voedsel betalen en op Chinese (etc.) producten moeten zware heffingen komen. Energie moet met hoge accijns, en zelfs water gaat zwaar kosten. Daarnaast moeten we van het, waarschijnlijk onbetaalbaar te maken gas af, zodat we ons in de schulden moeten steken voor warmtepompen etc.

   Waar al dat geld vandaan moet komen is me niet duidelijk, maar zolang men er in trapt laat het de economie nog wat doordraaien.

   Verwijderen
  6. Dat de doelstelling was dat er een wereldwijde carbontax zou worden uitgerold, was na Al Gore's "An Inconvenient Truth" al duidelijk. Het wordt nog vervelender als huidige wetenschappers voortborduren op Al Gore's en Michael Mann's.

   Verwijderen
  7. Het klimaatmeisje gaat contraproductief voor een deel van haar generatie werken denk ik, wanneer ze geen brave schoolkinderen meer zijn. Ondertussen heeft Hansen voor de mensen die wel min of meer in antropogene klimaatveranderingen geloven, zoals ik een aantal nieuwe factoren kunnen becijferen. Hierbij is hij in het kamp van ´ de fatalisten ´ gekomen, waar ik me al 10 jaar in bevind: de machine is al in werking gezet, de wil/ mogelijkheden tot verandering zijn beperkt en de tipping points zijn al een tijd gepasseerd.

   De grote veranderingen vinden echter pas in de 22e eeuw plaats, al zal de 2e helft van deze eeuw ook woelig worden. Dus ook het klimaatmeisje zal er nog vrij weinig van merken.

   Verwijderen

 27. nU lIVE STREAMING: TRUNEWS #TRUMP #RoyCohn
  Mafia Mentor: Where is Roy Cohn's Pretty Boy?

  Heel intrigerend.
  Gaat over:
  Roy Cohn en Donald Trump.

  Cohn heeft Trump 'gemaakt'. Sprak 20 maal per dag met hem.
  Cohn was een extreem advocaat. Extreem effectief, invloedrijk. maffia-achtig.
  Nancy Reagan belde met Cohn om hem te bedanken voor zRon's verkiezingswinst.

  De secretaresse van Cohn wist alles en wilde dat gaan publiceren. Toen verongelukte ze. De uitgever heeft àlles verbrand.
  https://www.youtube.com/watch?v=11-2CRznoys

  BeantwoordenVerwijderen
 28. @ rootman

  Klopt. Rent seeking is een inkomen proberen te verdienen niet uit de productie van goederen of diensten, maar uit het creeren van schaarste bij niet vermeerderbare productiemiddelen, bijv grond of lucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Levensverwachting in de VS is voor de 3e keer minder geworden. Jong mensen die sterven door suicide of overdoses opioids hebben voor het 3e jaar de cijfers gedrukt. De laatste keer dat dit gebeurde was in 1915-1918.

  https://www.smithsonianmag.com/smart-news/us-life-expectancy-drops-third-year-row-reflecting-rising-drug-overdose-suicide-rates-180970942/

  De levensverwachting voor mannen in de VS is nu 76.1 jaar, minder dan voor mannen in het zwaar gesanctioneerde Cuba.

  Top is nog steeds oost Azië, en in Europa Zwitserland en de mediterrane landen. Nedferland staat vlak bij Griekenland en Rusland bij Venezuela: het alcoholisme uit de Jeltsin tijd en de hoge misdaadcijfers in latijns Amerika drukken die cijfers. Op de laagste plaats staan veel Afrikaanse landen: Oorlogen, misdaad en vuil drinkwater zijn de reden.

  http://worldpopulationreview.com/countries/life-expectancy-by-country/

  Deze cijfers veranderen slechts heel langzaam, omdat andere leefwijzen vaak meer dan een generatie duren en dat oude gewoonten nog lang doorwerken in de cijfers. Zo zouden zelfs als de VS vandaag alle troepen zou terugtrekken, die zelfmoord- en opioidcijfers slechts uiterst langzaam gaan dalen, mogelijk de eerste jaren zelfs nog toenemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Zelfs Amerikaanse Zero Hedge pakt docu van @MaxvanderWerff en Yana Yerlashova op…

  Nederlandse reguliere media slapen verder terwijl er een 143 pagina's tellend rapport klaar ligt dat geen spaan heel laat van authenticiteit SBU taps.

  https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1153976353529593856

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://www.zerohedge.com/news/2019-07-23/mh17-evidence-tampering-exposed-cover-ups-hiding-records-witness-misreporting-fbi

   Verwijderen
 31. Uit dit korte bericht afkomstig van nu.nl begrijp ik dat mensen ontslaan miljarden euro's kost. Ik zou zeggen: ontsla ze dan niet.

  https://www.nu.nl/economie/5969570/groot-reorganisatieplan-leidt-tot-miljardenverlies-bij-deutsche-bank.html

  Vraag die overblijft: waarom lijdt DB miljarden verlies? - iemand?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die vraag is beantwoordt in het 2e deel van Karel van Wolferen met Sander Boon op Café Weltschmertz. Ik heb er niet voor niets bijgeschreven:

   Bekijk allen deel 2 tussen Karel van Wolveren en Sander Boon op Café Weltschmertz

   https://www.youtube.com/watch?v=hz3wQe9O3hc&list=PLmd3IZRwXzwHKn9p3gbZmAI3tEAvEhd8D&index=1

   Verwijderen
  2. 1991: Israeli spy Robert Maxwell valt over boord en verdrinkt....

   2019: Israeli fan and truckdriver eaten by sharks?

   Verwijderen
  3. "2019: Israeli fan and eaten by sharks?"

   The truck driver was not aware there were sharks in the Mediterranean!

   Verwijderen
 32. Whoehahahahahaha!!!!!

  https://theduran.com/not-the-onion-ny-times-urges-trump-to-establish-closer-ties-with-moscow/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad kostelijk nieuws !

   Wat moeten die NYT lezers toch denken?

   Wat hèb je aan zo'n krant (als je nog niet dement bent ) ?

   Verwijderen
 33. https://www.youtube.com/watch?v=Fx2N5uRm7lk

  Zangeres Zonder Naam - Costa Del Sol
  't Was aan de Costa del Sol (tingelingeling)
  Daar sloeg m'n hartje op hol (tingelingeling)
  Hij sprak me van amore
  Ik was finaal verloren

  Hij speelde op z'n gitaar
  En streelde zacht door m'n haar tingelingeling
  Nooit zal ik hem vergeten
  Hem en de Costa del Sol

  Refrein:
  Het was zo fijn (tingeling, tingeling)
  bij maneschijn (tingeling, tingeling)
  en Spaanse wijn (tingeling, tingeling)
  om samen te zijn.....

  Ben in m'n landje terug (tingelingeling)
  Regen en donkere lucht (tingelingeling)
  Toch blijf ik heerlijk dromen
  Wat mij is overkomen

  Ik hoor nog steeds z'n gitaar (tingelingeling)
  en voel z'n hand door m'n haar
  (tingelingeling)
  nooit zal ik hem vergeten
  hem en de Costa del Sol

  Het was zo fijn (tingeling, tingeling)
  bij maneschijn (tingeling, tingeling)
  en Spaanse wijn (tingeling, tingeling)
  om samen te zijn.....

  Ik hoor nog steeds z'n gitaar (tingelingeling)
  en voel z'n hand door m'n haar
  (tingelingeling)
  nooit zal ik hem vergeten
  hem en de Costa del Sol

  Het was zo fijn (tingeling, tingeling)
  bij maneschijn (tingeling, tingeling)
  en Spaanse wijn (tingeling, tingeling)
  om samen te zijn.....

  Het was zo fijn (tingeling, tingeling)
  bij maneschijn (tingeling, tingeling)
  en Spaanse wijn (tingeling, tingeling)
  om samen te zijn.....

  Het was zo fijn (tingeling, tingeling)
  bij maneschijn (tingeling, tingeling)
  en Spaanse wijn (tingeling, tingeling)
  om samen te zijn.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan lachen wat je wil, Joop,
   maar het is wel aanstekelijk.

   Ik vind het prima; Leve Mary Servaes uit Melick !

   Verwijderen
  2. Toktok was zo Hollands en nu hij is losgelaten in de Costa del Sol mag ik creperen in Nederland. Ziet hij Nederland dan toch niet zo ideaal als hij wil doen voorkomen?

   Verwijderen
 34. LOL: https://www.theblogmire.com/researchers-find-that-nicking-ships-may-have-consequences/

  Overigens lijkt het er op dat GB uit is op oorlog met Iran (samen met Duitsland en Frankrijk) om daarmee Brexit uit te stellen. Als eea uit de klauw loopt, zal de VS zich wel in het gevecht moeten mengen. Waar hebben we dat eerder gezien?

  Enig verschil tussen toen en nu is dat de vijanden van nu wel iets meer voorbereid zijn op interventies van 'ons'.

  Niet dat uk denk dat oorlog met IRan gaat gebeuren. Het zijn eerder Desperate measures om de bühne af te houden voor het stellen van de juiste vragen, zoals: waarom moet ik betalen voor gezondheid, waarom zit er belasting op mij voedsel, waarom stagneert mijn salaris terwijl de economie bloeit als nooit tevoren, waarom moet ik langer werken, en waarom besteden wij ons geld aan wapentuig waarvan bekend is dat het niet werkt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Correctie voor toktok. Ik krijg 3 salarissen, 2x AOW + Pensioen.

   Nu maar hopen dat toktok zich niet verslikt in een kippebotje.

   Verwijderen
 35. Nieuw onderzoek wijst uit: Geen twijfel meer: Man made klimaat opwarming.

  Op de Volkskrant. https://www.volkskrant.nl/wetenschap/duidelijker-wordt-het-niet-de-klimaatverandering-van-nu-is-echt-uniek~b6d1c9df/

  Maar als U daar niet kan lezen : https://xevolutie.blogspot.com/2019/07/882-klimaat-verandering-man-made-40.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. @Sofia,

   Let op het vraagteken!

   Kauppinen en Malmi weerlegd?

   https://www.climategate.nl/2019/07/breinbewakers-over-kauppinen-en-malmi/

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. @Sofia,

   Correct, want heeft Hiemstra, buiten weerman te spelen, niet een of ander adviesbureautje hoe om te gaan met klimaatverandering?

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 36. Mag ik U voorstellen:

  Kim Iversen.

  Kim kan in 27 minuten vertellen waar de NOS een week voor nodig heeft.

  Kim heeft een Vietnamese moeder een een Idaho vader. ( Vrachtwagenchauffeurs, kleine criminelen, wetsovertreders: hetzit allemaal in de familie)

  Kim woonde op vele plaatsen en heeft veel meningen die wellicht goed onderbouwd zijn.

  Hier vertelt ze haar biografie èn legt ze uit hoe de slavernij altijd en overal aanwezig was in de historie.
  En dat in minder dan een half uurtje !

  https://www.youtube.com/watch?v=o8lYajH9sxE

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Knap dat ze de temperatuur 200 NC tot in detail weten. Zie https://images4.persgroep.net/rcs/Say5yPX5BhLGG2oyD_28Sni1d6I/diocontent/153105626/_fitwidth/763?appId=93a17a8fd81db0de025c8abd1cca1279&quality=0.8

   Ik zeg niet dat man made climate change onzin is. Maar ik zeg wel dat niemand kan weten of er man made climate change is en hoe erg dat is

   Verwijderen
  2. Wat me verder irriteert aan dat VK artikel

   1. Er is geen scepsis meer in klimatologie wetenschap. Iedereen is het er over eens. Maar zonder scepsis is er geen wetenschap, dus hoe wetenschappelijk moet ik deze uitspraken beschouwen?

   2. VK doet alsof iets waar is, als het in Nature staat. Maar Nature staat vol met onzin, hebben ze zelfs zelf toegekend in een publicatie waaruit blijkt dat minder dan 1 op de 3 Nature artikelen repliceerbaar is.

   3. Het autoriteitsargument dat VK aanhaalt is een drogreden.

   4. Dat klimatologen iets met elkaar eens zijn, zegt ook niks over of iets waar is. In de tijd van Galileo was 'de wetenschap' het ook met elkaar eens dat de aarde het centrum van ons zonnestelsel was.

   Verwijderen
  3. 5. Die grafiek, gaat tot 2000 jaar terug. Dat lijkt veel, maar aangezien ijstijden eens in de 10. 000 jaar voorkomen en het vlak voor een ijstijd spectaculair warm wordt op de polen (waarna zeestromingen van warm koud worden), zou er ook sprake kunnen zijn van een aankomende nieuwe ijstijd. Die scepsis wordt nergens besproken in het VK artikel.

   Uiteraard kan mijn irritatie best voorkomen uit het feit dat het zo warm is! Maar die warmte in NL zegt niks over klimaatverandering. De wind staat voor ons nu alleen een beetje ongunstig, en waarbij het bij ons nu 40 graden is, is het 19 graden in Moskou, waar de wind kennelijk uit een koudere richting blaast.

   Verwijderen
  4. Oh en waarom ik het knap vindt dat die klimatologen weten hoe warm het in 200 NC was, komt voort uit het feit dat diezelfde klimatologen niets eens met zekerheid kunnen zeggen hoe warm het gisteren in NL was!

   Groeten aan iedereen die verkoeling zoekt in plaatsen als bv de Costa del Sol!

   Verwijderen
  5. Ik ben niet onder de indruk van dat onderzoekje, omdat het totaal niks nieuws noemt. We kunnen de combinatie van seizoenstemperatuur/ vochtigheid via jaarringen tot ruim 10 000 jaar terug uit jaarringen halen, e3n er zijn nog een ander aantal ´ proxies´, zoals stuifmeel; oa te dateren met 14C etc. etc. Allemaal zeer nauwkeurig en bekend zeker na WO-2, en geheel met elkaar in overeenstemming.

   Inderdaad kunnen ze niet het weer van toen per dag zien (dat beweren ze ook niet, maar zoals gezegd, wel per seizoen). Dus je vraag of verwondering is hier niet aan de orde.

   Verwijderen
  6. Willem je verwart ijstijden, die zo´n 100 000 jaar (niet tienduizen, een interglaciaal duurt meestal zo lang) duren met zgn ´Heinrich´perioden, van ca 1500 jaar, waarin inderdaad het stromingspatroon op de oceaan verandert. Heinrich events komen slechts in ijstijden voor. Het eind van een interglaciaal begint langzaam, met een steeds zuidelijker/ lager gelegen laagje sneeuw wat net niet meer smelt gedurende de zomer.

   Als je op de wereldkaart van http://cci-reanalyzer.org/ kijkt zie je dat de kou in Moskou en de relatieve koelte in Texas meanders uit de polen zijn, en dat hun oppervlakte en afwijking van normaal veel minder zijn dan de te warme gebieden (kijken bij current weather, temperature anomaly)

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  8. Dank voor de toelichtingen!

   http://cci-reanalyzer.org/ is een leuke site met mooie plaatjes.

   Wbt klimaat heb ik zeker niet de wijsheid in pacht. Maar ik ben dan ook geen 'klimaatdeskundige' :-)

   Verwijderen
  9. @sdr, het kan zijn dat er nog wel scepsis onder klimaatdeskunigen is, maar die zie ik niet terug in het VK artikel dat begint met:

   Twijfelen of de mens het klimaat wel opwarmt, is nu toch echt een achterhoedegevecht geworden. Eenreeks nieuwe analyses, gelijktijdig gepubliceerd in Nature en Nature Geoscience, laat geen spaan heel van het argument dat klimaatverandering van alle tijden is en dus ook best een natuurlijke oorzaak kan hebben. De huidige opwarming verloopt namelijk totaal anders

   Verwijderen
  10. Ook lijkt me niet dat bebossing het antwoord is om CO2 uitstoot tegen te gaan, zoals door klimaatdeskunigen in het VK artikel gepromoot wordt (en welke bossen je als aflaat kan kopen als je in een vliegtuig stapt)

   Bossen nemen CO2 op, maar CO2 komt weer vrij als de bossen vergaan bv door brand.

   De enige effectieve oplossing van mogelijke man made climate change is ofwel

   1. Al die dingen die zo slecht schijnen te zijn voor het klimaat (zoals olie) bannen in de plaats voor iets anders. Scheelt ook een hoop oorlogen

   2. De mensheid reduceren, meest effectief tot 0

   Ik zou gaan voor optie 1, maar vrees dat we momenteel niet echt zonder olie, gas of kolen kunnen. En uiteraard is dit ook helemaal niet in het belang van aardoliemaatschappijen, waar oa onderstaand artikel van Michael Hudson over gaat

   Verwijderen
  11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 37. Goede vraag aan PCR in het volgende briefje

  'Why is it that you are able to see through the “Muslims as terrorists” nonsense yet are seemingly helpless against the “Muslims as rapists” propaganda?

  PCR reageert niet, dus de vraag is: weet een van jullie het (mogelijke) antwoord?

  Voor brief, zie: https://heresycentral.is/revusky/a-letter-to-professor-paul-craig-roberts/

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ik blijf hier weg, maar deze kon ik niet laten liggen:
  https://www.ad.nl/binnenland/hoe-wij-mh17-verdachte-igor-girkin-spraken-het-was-puur-geluk~aa0bb429/

  BeantwoordenVerwijderen
 39. De nieuwe Michael Hudson.

  In a nutshell

  U.S. diplomacy has redefined the word to mean pro-American, and opposing land reform, national ownership of raw materials and public subsidy of foreign agriculture or industry as an “undemocratic” attack on “free markets,” meaning markets controlled by U.S. financial interests and absentee owners of land, natural resources and banks.

  Zie meer: https://www.counterpunch.org/2019/07/22/u-s-economic-warfare-and-likely-foreign-defenses/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Plus een superhandige tabel die samenvat hoe landen zich kunnen wapenen tegen de dollar.

   Krijg ik hier niet ingeplakt, maar staat richting eind van het artikel.

   Verwijderen
  2. Wat zowel voor Rusland als China belangrijk is is een zo veel als mogelijke ´soft landing´ van de VS economie...

   Beide landen hebben nog enorm veel VS schuldpapieren (Bonds), en die rommel te snel dumpen haalt de markt onderuit. In all out war: jazeker, maar in de huidige situatie liever rustig!

   Verwijderen
 40. Het klimaat weer:
  NASA: The chill of solar minimum is being felt in our atmosphere – cooling trend seen
  We see a cooling trend,” says Martin Mlynczak of NASA’s Langley Research Center. “High above Earth’s surface, near the edge of space, our atmosphere is losing heat energy. If current trends continue, it could soon set a Space Age record for cold.

  Een ‘Grand Solar Minimum’ op komst?
  ...Zonnevlekken komen en gaan en het aantal zonnevlekken is niet constant. Het aantal zonnevlekken wordt uitgedrukt in het Sunspot Number (zonnevlekkengetal). De Zon heeft gemiddeld eens per 11 jaar een actieve periode (maximaal aantal zonnevlekken) en een meer passieve periode (minimaal aantal zonnevlekken).

  Prof. Zharkova doet de voorspelling dat er een volgend zonneminimum op komst is, die zal starten in 2020 en zal duren tot 2055. In bovenstaande grafiek wordt dit door de rode lijn aangegeven.

  Een zonneminimum wordt veroorzaakt door het wegblijven of een sterke vermindering van het aantal zonnevlekken (Sunspot Number).
  ...
  Het te verwachte grote minimum voor zonne-energie is volgens prof. Zharkova reden voor bezorgdheid. We zijn nu al getuige van toegenomen onstabiele weerpatronen, forse overstromingen en flinke schommelingen in temperatuur.
  Haar systeem van berekeningen bevestigt ook de zonneminima uit het verleden, zoals het Homer minimum (800-900BC), het Oort minimum (1000-150) en het Maunder minimum (1645-1715).

  De voorspellingen over een langere periode in de toekomst:

  Het aantal zonnevlekken in de jaren 2020 en volgende zijn vergelijkbaar met het aantal zonnevlekken in de Daltonperiode.

  Ook NASA en NOA voorspellen een zeer lage zonneactiviteit voor de volgende zonnecyclus nr. 25, het laagste minimum in de afgelopen 200 jaar.

  Lees verder bij Climategate: Een ‘Grand Solar Minimum’ op komst?

  Zal ook wel door de mens en z'n CO2 veroorzaakt zijn...de toegenomen onstabiele weerpatronen misbruiken ze er al voor.

  De huidige opwarming wordt, volgens mij, veroorzaakt door het ultra-fijn stof, wat als een waas om ons heenhangt. De blauwe luchten zijn blauwgrijs geworden en de zon is nu wit ipv geel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De gebroeders Koch moeten echt meer geld in klimaatontkenning steken! Het zonnenvlekkenverhaaltje is al 40 jaar oud!

   Aerosols zijn een meetbare KOELINGSFACTOR, onlangs nog vele malen sterker gebleken vanwege hun tot nu toe gemiste rol bij persistente wolkenvorming op zee.

   Verwijderen
  2. Ik moest het opzoeken:
   Een aerosol is een colloïdaal mengsel van stofdeeltjes of vloeistofdruppels in een gas. Hun grootte is in de orde van 0,2 tot 200 micrometer. Wolken en mist zijn voorbeelden van een aerosol; zij bestaan beide uit zeer kleine druppeltjes water in lucht.

   Verwijderen
  3. Broeikasgassen: ( de Fluor die in spuitbussen zat, maar ook CO2)

   Broeikasgassen zijn gassen in de atmosfeer van de Aarde of een andere planeet met het vermogen om warmtestraling te absorberen en geleidelijk in alle richtingen weer af te geven.

   ====

   ( NB: In de Freddy en Rudy show over klimaat hoorde ik dat een EU lid, Bas Eikhout meen ik, in zijn eentje de anti F wetgeving er door kreeg, waardoor hij 1,5 keer zo veel klimaat-voordeel wist te behalen, dan die hele nieuwe wetgeving beoogt te behalen, en waar we onze hele economie voor moeten kantelen.
   ( Volgens Karel is dat 'kantelen' nu juist de bedoeling: anders loopt ons geld systeem echt vast.)

   Alle Freddy en Rudy shows: https://open.spotify.com/show/1saW5PizShMn547NxqGXby
   11 mei uitzending: Bas Eikhout legt uit hoe de EU werkt.
   14 april: gesprek over CO2.

   Karel: https://www.youtube.com/watch?v=hz3wQe9O3hc

   Verwijderen
  4. Rudy en Freddy: 25 mei: Industriepolitiek.
   2e helft: De stofzuiger-richtlijn: fascinerend !

   Verwijderen
  5. Rudi en Freddie Show ( dit is de juiste spelling )

   Hoe gaan we dit uitleggen . ( Met JelmerMommers)

   Over klimaat. Helemaal on topic in deze draad.

   Verwijderen
  6. @Jan: ik heb het over het (hoofdzakelijk) door de mens veroorzaakte ultra fijnstof (UFP) tot 0,1 micrometer, wat pas sinds enkele jaren in een paar steden gemeten wordt. @Rootmsm: Kuch, gaap.

   Mijn bericht opende met een NASA quote van vorig jaar, niet van 40 jaar geleden, toen de wetenschap nog een klein beetje te vertrouwen was...

   THE CHILL OF SOLAR MINIMUM:
   The sun is entering one of the deepest Solar Minima of the Space Age. Sunspots have been absent for most of 2018, and the sun's ultraviolet output has sharply dropped. New research shows that Earth's upper atmosphere is responding.

   "We see a cooling trend," says Martin Mlynczak of NASA's Langley Research Center. "High above Earth's surface near the edge of space, our atmosphere is losing heat energy. If current trends continue, the upper atmosphere could soon set a Space Age record for cold."

   Lees verder bij Spaceweather: THE CHILL OF SOLAR MINIMUM:

   Verwijderen
  7. Een paar atomen in de exosfeer koelen af en dat moet het verschil maken?

   Beter niet teveel luisteren naar de lobbyisten: of ze nu voor big oil of voor de banken werken!

   Verwijderen
 41. Wat als Trump een derde termijn wil?
  Amerikaanse grondwet Steeds vaker zinspeelt president Trump op langer aanblijven dan toegestaan. Biedt de Grondwet garanties dat te voorkomen?

  Bas Blokker NRC 26 juli 2019

  "De president die deze week nog de waslijst van zijn blijken van constitutionele minachting hoorde opsommen in een hoorzitting van Robert Mueller, de speciaal aanklager die onderzoek deed naar de inmenging van Rusland in de Amerikaanse presidentsverkiezingen."

  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/07/26/wat-als-trump-een-derde-termijn-wil-a3968383

  Trump is nog niet eens herkozen, maar nu al maakt de Nederlandse Riool Courant zich, in slaafse navolging van de WaPo, grote zorgen over de hypothetische vraag wat te doen als Trump een derde termijn zou ambieren.

  De 'derde termijn van Trump', een nieuwe parallelle werkelijkheid om het maar niet over de totale, verpletterende en definitieve afgang van Robert Mueller tijdens de hoorzitting van afgelopen woensdag te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The Top 5 Questions Mueller REFUSED to Answer
   by Matt Palumbo Posted: July 24, 2019

   "Robert Mueller’s testimony before Congress is now complete, and more questions seem to have went unanswered than answered. Mueller often flat out refused to answer questions, or referred the Congressperson inquiring to his report. Ironically, Mueller did appear confused about the contents of his own report on numerous occasions.
   Unsurprisingly, it was questions that challenged the credibility of the collusion narrative that Mueller seemed the most reluctant to speak of. Here’s the top five."

   Why Charge Russians But Not Joseph Mifsud?
   Rep. Jim Jordan hammered Mueller for answers about Joseph Mifsud, a professor with Russian connections who allegedly entrapped Trump campaign member George Papadopoulos.

   “Why didn’t you charge him with a crime?” Jordan asked Mueller of Mifsud.

   “I can’t get into internal deliberations with regard who would or would not be charged,” Mueller said.

   “You charged a lot of other people,” Jordan said.

   “Well, I can’t get into it, and it’s obvious that we can’t get into charging decisions,” replied Mueller.

   “When the special counsel’s office interviewed Mifsud, did he lie to you guys too?”

   “Can’t get into that.”

   “Did you interview Mifsud?”

   “Can’t get into that.”

   “Is Mifsud Western intelligence or Russian intelligence?”

   “Can’t get into that.”

   https://www.youtube.com/watch?time_continue=354&v=QvhqnNurSik
   clip: 5.54 min

   Verwijderen
  2. “I am unable to address questions about the opening of the FBI’s Russia investigation, which occurred months before my appointment, or matters related to the so-called Steele Dossier. These matters are the subject of ongoing review by the Department. Any questions on these topics should therefore be directed to the FBI or the Justice Department.”

   How convenient that he can’t answer any questions about the document that created this whole mess?

   https://www.youtube.com/watch?time_continue=558&v=JpqOdrzJU9Q
   clip: +/-10 min.

   Verwijderen
  3. "Was Trump Exonerated or Not?

   We know that the Mueller report proved a lack of collusion – but did it exonerate President Trump? That’s a question many Democrat lawmakers unsuccessfully tried to get Mueller to answer.

   Texas Rep. John Ratcliffe challenged that, asking Mueller if he could identify which Justice Department policy “Set forth a legal standard that an investigated person is not exonerated if their innocence from criminal conduct is not conclusively determined…Can you give an example other than Donald Trump where the Justice Department determined an investigated person was not exonerated because their innocence was not conclusively determined?”

   Mueller replied: “I cannot but this is a unique situation.”

   Why try to leave an element of doubt when the answer to the question of exoneration is obviously yes?

   https://www.youtube.com/watch?time_continue=304&v=OfFtq8C_1_4
   clip: 5.04 min.

   Verwijderen
  4. Leaks? What Leaks?
   Mueller refused to answer whether or not information regarding the FBI’s raid on Roger Stone’s house was leaked to CNN (who were there on the scene), and refused to comment on other leaks.

   Rep. Chris Stewart held up a binder with 25 examples of leaks from his special counsel, asking “I’m holding here a binder of 25 examples of leaks that occurred from the special counsel’s office and those associated with your work dating back to a few weeks after your inception and beginning of your work and continuing up to just a few months ago. Mr. Mueller, are you aware of anyone from your team having given advanced knowledge of the raid on Roger Stone’s home to any person or the press, including CNN?”

   Mueller declined to answer the question, first saying that he was “not going to talk about specifics” and then stating he was “not gonna speak to that” when asked a second time.

   https://www.youtube.com/watch?time_continue=56&v=EXLOezzvLqw
   clip: 3.49 min.

   Verwijderen
  5. About That Trump Tower Meeting…

   "That Donald Trump Jr. met with Russian lawyer Nataliya Veselnitskaya in the summer of 2016 was once the latest “smoking gun” proving collusion. It later turned out that Veselnitskaya was on Fusion GPS’ payroll, and had met with the company’s anti-Trump co-founder Glenn Simpson before and after meeting Trump Jr. She also had an interpreter who previously worked with the Clinton State Department present with her.

   Strangely, Mr. Simpson and Veselnitskaya are absent from the Mueller report.

   Rep. Steve Chabot asked Mueller “At the same time Fusion GPS was working to collect opposition research on Donald Trump from foreign sources on behalf of the [Hillary] Clinton campaign and the Democratic National Committee, it also was representing a Russian-based company which had been sanctioned by the U.S. Government. Are you aware of that?”

   Mueller said it was “outside my purview.”

   “You didn’t mention that or her connections to Glenn Simpson and Fusion GPS in your report at all. NBC News reported the following: Russian lawyer says she first received supposedly incriminating information she brought to Trump Tower describing alleged tax evasion and donations to Democrats from none other than Glenn Simpson, the Fusion GPS owner.”

   Mueller, providing no further details, said the issue “was being handled by others” at the DOJ."

   Verwijderen
 42. De hoorzitting van Robert Mueller van woensdag 24 juli jl. Ontluisterend voor Mueller. Blokker van de NSB Handelsblatt verwijst naar die hoorzitting om Trump een niet nader gespecificeerde 'waslijst van uitingen van constitionele minachting' aan te wrijven, maar dat Mueller zelf, en daarmee Russiagate, op die hoorzittingen werd vepletterd komt niet ter sprake.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Het kwam hier onlangs nog aan de orde: Navalny had een demonstratie georganiseerd zonder de aanmeldingsplicht te respecteren en de NGO ´white counter´ had de paar duizend demonstranten, waarvan de helft pubers aangedikt, eerst tot bijna 10 000, later meer dan 20 000 (dit cijfer wordt nu steeds in de MSM genoemd).

  Net als bij Nemtsov enkele jaren geleden, moeten zijn poppenspelers op de VS ambassade tot de conclusie zijn gekomen dat het met Navalny toch nooit wat gaat worden.

  Hij ligt na een arrest déze week nu in het ziekenhuis met allergie/ vergiftigingsverschijnselen. We hoeven niet te raden wie beschuldigd gaat worden!  https://www.theguardian.com/world/2019/jul/28/russian-opposition-calls-for-more-protests-after-mass-arrests

  BeantwoordenVerwijderen
 44. National Geographic heeft 'The Putin Interviews' van Oliver Stone gekocht.
  Ik herinner me dat ze in 2017 zowat midden in de nacht werden uitgezonden.
  Gisteren , van 1700 tot 1900 werden deel 3 en 4 weer uitgezonden. ( Tour de France, Formule 1, Vakantie)

  Ik heb er trouwens van genoten.
  Ik vond ze niet op youtube.

  BeantwoordenVerwijderen