vrijdag 5 juli 2019

Putin houdt Guaido en zijn Westerse Heren Pijnlijke Spiegel voor

Weergaloze Putin, met gevoel voor ironie en understatement, leest, op bezoek in Rome, Guaido en zijn Heren in Washington en handlangers in Den Haag de les.Zet de Duitse ondertitels aan, onderaan via het rotorwieltje. Waar zouden we zijn zonder RT?

41 opmerkingen:

 1. Waar zouden we zijn zonder RT?

  - Nog steeds in Nederland. Ik heb RT noch Putin nodig on te weten dat Guiado een gehuurde clown is die TPTB een verhaal moet geven die sancties, en wellicht oorlog met Venezuela rechtvaardigt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar het gaat wel even verder: Aangezien Chavez-Maduro warme banden met de (b)RICS en ook Iran onderhoudt impliceert Putin actieve solidariteit; nog net geen rode lijn.

   Het nadeel is dat men in de VS dit ´diplomatees´ niet meer begrijpt.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gaan Syrië en Iran doen aan de piraterij (want dat is het) van die tanker bij Gibraltar?

  In eerste instantie zou ik zeggen: een Britse tanker kapen, en dan onderhandelen voor uitruil. Maar dit is misschien te hoog spel.

  In elk geval: als ik in Saoedi Ras Tanura zou werken zou ik overplaatsing vragen of verlof opnemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De UK beroept zich bij het opbrengen van de Iraanse supertanker op het sanctiebeleid van Syrie door de EU. Ben geen jurist, maar dit opbrengen heeft veel weg van piraterij. De sancties van Syrie door de EU zijn niet overgenomen door de UNSC, dus waarom zouden ze dan bindend moeten zijn voor Iran.

  "Spain’s caretaker Foreign Minister Josep Borrell said the British targeted the tanker on a request from the US. He added that Spain, which considers the waters off Gibraltar as its own, was assessing the implications of the operation."

  Het heeft er alle schijn van dat de EU-wezels Iran als een baksteen laten vallen en bukken voor de VS. En ondertussen moet de Syrische bevolking de gifbeker tot de laatste druppel leegdrinken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. linkje:

   https://www.rt.com/news/463379-iran-crude-tanker-gibraltar/

   Verwijderen
 5. "De vooringenomenheid van de Nederlandse media gaat al zo ver dat het ontvoeren van een mogelijke #MH17 getuige door speciale Oekraïense diensten, die ook martelen, domweg 'oppakken' wordt genoemd. Nu tellen mensenrechten ineens niet meer!"

  https://twitter.com/hashtag/MH17?src=hash

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een Oekraïense eenheid voor speciale operaties heeft vorige week een voormalige militaire commandant van de pro-Russische separatisten opgepakt die in de stad Snizjne diende, vlakbij de plaats vanwaar de Buk-raket werd afgevuurd waarmee vlucht MH17 werd neergeschoten.

   Buitenlandredactie 05-07-19, 07:01 Laatste update: 07:40

   https://www.ad.nl/buitenland/oekraine-pakt-mogelijke-getuige-neerhalen-mh17-op~a13d62737/?referrer=https://t.co/Z9qLpyGlLa

   Opgepakt. Als in ontvoerd.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Je moet vooral deze disinfo blijven volgen, dan ga je vanzelf im de BUK theorie geloven!

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. @Sofia,

   Wie zegt dat mijn reactie op jou sloeg en niet in het algemeen op Artikel 57, Lid 2, Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid?

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  7. @Sofia,

   "Iets duidelijker formuleren, zou handig zijn :-))"

   Is dat zo, of zou een wat dieper onderzoek in de materie te preferen zijn?

   Verwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  9. @Sofia,

   Jij hoeft je niet persoonlijk aangevallen te voelen door mij, ik heb het slechts over de algemene opinie. Wat is het nut van zo'n flut artikel die @Dawg plaatst als de opinie hier anders ligt? Tenminste, bij mij.

   Verwijderen
  10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  11. @Sofia,

   Tja, volgens @Dawg bewijst Artikel 57, Lid 2, Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid ook niet dat de Nederlandse overheid iets te verbergen heeft.

   Verwijderen
  12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  13. @Sofia,

   Whatever, het feit blijft dat de Nederlandse overheid onwelgevallige informatie buiten het rapport kan houden en als @Dawg daar geen bewijs in ziet dat MH-17 door een Oekraiense SU-25 zou zijn neergeschoten, dan is dat zijn simplistische uitleg, Ik denk er nu eenmaal anders over en zeker na de "zelfmoord" van Vladislav Voloshin, want die scenario's zijn hier ook al voldoende besproken.

   Verwijderen
  14. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  15. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  16. @Sofia,

   Die wet stamt uit 2010, waarom denk jij dat Pieter van Vollenhoven in 2011 tijdens een persco zei dat er niet zoiets bestaat als een onafhankelijk onderzoek en daags daarna zijn aftreden bekend maakte als voorzitter van de OvV?

   Verwijderen
  17. @Sofia,

   "Ik vraag me nog steeds af wat Rutte beloofd is in ruil voor de rol die hij nu speelt."

   Ik denk dat Rutte niets beloofd is en slechts gechanteerd ie door de VS.

   Verwijderen
  18. @ SDR

   Nederland heeft eind 2014 een deel van z'n goud vrij snel kunnen terughalen uit de VS, Dat kregen de Duitsers niet zo makkelijk voor elkaar. Ik heb stukjes gelezen waar die snelle repatriering i.v.m werd gebracht met de cooperatieve houding van de Nederlandse regering in de kwestie MH17.

   Maybe, maar kan me moeilijk voorstellen dat Rutte bereid zou zijn voor een paar miljard aan goud in de kluis van DNB dit soort risico's te nemen. Ik denk altijd aan chantage bij dit soort affaires.

   Verwijderen
  19. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  20. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  21. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  22. @SDR

   Had er tot voor kort nog nooit van gehoord: de Wet van Klinkenberg.

   Die wet luidt:

   'Zet de meest chantabele personen op de hoogste posities'

   https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1146199434818138114

   Verwijderen
  23. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  24. @ SDE

   Comment komt voor in een aantal recente tweets van Niemands Knegt naar aanleiding van de benoemingen van de EU top.

   https://twitter.com/NiemandsKnegt

   Vermoed dat de Wet van Klinkenberg verwijst naar Willy Klinkenberg de redacteur van Kleintje Muurkrant.   Verwijderen
 6. 'Ik vraag me nog steeds af wat Rutte beloofd is in ruil voor de rol die hij nu speelt.'

  Opvolger Stoltenberg bij de NAVO. Een jongensdroom: elke dag legertje spelen (voor politici is alles spel)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een redelijk geformuleerde complottheorie over de banden van de rechtse nationalisten en het Europese populisme:

  https://joop.bnnvara.nl/opinies/het-extreemrechtse-russische-web-reikt-tot-in-west-europa

  Veel zaken die genoemd worden zijn ongetwijfeld feitelijk; de denkfout die gemaakt wordt is om Putin er bij te betrekken.

  Niet zo vreemd als men bedenkt dat dit publiek denkt dat Rusland een dictatuur is bijna net zo erg als Saoedi Arabië, en dat dus achter elke mening of visie het Kremlin moet zitten.

  Zeker omdat dit zelfde publiek, wat zegt in een democratie met vrije meningsuiting te leven zelf, slechts de partijlijn volgt en actief aan censuur doet (ikzelf kan dat daar niet poneren, want mijn bijdragen zijn daar geband). En dus draaien ze de situatie om.

  Het artikel is niet helemaal onbelangrijk voor ons, want ongetwijfeld denkt dit publiek dat wij ook in dat ultrarechtse netwerk zitten.

  Al denkt men hier meestal genuanceerder over christendom en het ´boreale gedachtengoed´.

  Ook ik vind sites als Katehon en RI vaak nogal extreem als het om sociaal religieuze onderwerpen gaat zoals:

  https://russia-insider.com/en/why-christians-should-oppose-sodomites-force/ri27313

  https://russia-insider.com/en/why-contraception-terrible-sin-russian-orthodox-churchs-position/ri27326

  Maar, los van het feit dat RI een ´integratiesite´ is, die van alles publiceert en slechts enkele broodschrijvers heeft heeft de eigenaar wel erg ultrarechtse visies; doet soms zelfs aan nazi-apologie. Als zodanig hebben ze zeker een visie overeenkomstig de rechtse Russische onderbuik, die zeker weerklank zal vinden bij een deel van de Europese populisten. Dat is volgens mij slechts wederzijdse herkenning.

  De Russische mainstream is misschien toleranter tov. dit soort geluiden dan de onze, maar daar beseft men ook beter dat minderheden nooit het bevinden van de meerderheid mogen bepalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toktok komt met 2 vrij neutrale, populair technische artikelen. Alles wat die artikelen noemen berust op speculatie, los van aangehaalde quotes van Shoigu.

  Een mooie foto van deze diepte- onderzeëer. Dat het een nucleaire motor heeft maakt duidelijk dat deze boot indien nodig zeer lang onder kan blijven.

  Maar beide artikelen noemen het doorsnijden van internetkabels. Ongetwijfeld kan dit vaartuig dit doen indien nodig, maar dat dit hier genoemd is is duidelijke onzin: de onderzeëer was binnen de Russische territoriale wateren! Ze gaan hun eigen kabels toch niet stuk maken??? (Lopen er überhaubt kabels in de noordelijke ijszee/ Arctische oceaan?).

  Elke onderzeëer heeft veel accu´s aan boord, zo´n kleine heeft misschien wel lithium cellen. Een storing in de laadelectronica, en je hebt zo een compartiment vol waterstof of knalgas (een mix van waterstof en zuurstof, verkregen door electrolyse). Er blijkt een nucleaire motor in de sub te zijn. Wegens ruimtegebrek stoken deze mini-reactors medium-hoogverrijkt uranium of plutonium. Alhoewel er uiteraard voldoende koelwater aanwezig is kan er uiteraard toch veel mis gaan. Zirconium koelstaven kunnen waterstof afgeven, en bij een partial meltdown komen hoogradioactieve splijtingsproducten vrij.

  Aangezien de sub terug in de haven is lijkt het niet om reactorproblemen te gaan: dan was iedereen toch dood, en was het waarschijnlijk slimmer geweest de resten gewoon te laten afzinken in een diepe trog.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Novini op 1 juli jl:

  'Drone-incident Iran: Trump twijfelde aan lezing CENTCOM

  Terwijl de Verenigde Staten het afschieten van een onbemand vliegtuig van het type Global Hawk boven de Iraanse kustprovincie Hormozgan als daad van agressie betitelen, benadrukt Iran dat de drone zich op een illegale spionagevlucht boven Iraans grondgebied bevond. Trump twijfelde aan de lezing van de Amerikaanse krijgsmacht en blies een vergeldingsaanval af.
  ......
  Generaal Amir Ali Hajizadeh, verklaarde dat Iran de VS twee keer waarschuwde. Nadat de koers van de drone niet werd aangepast, maar deze daadwerkelijk het Iraanse luchtruim binnenvloog, schoten de Iraniërs hem om 4.05 af, aldus Hajizadeh. “De grenzen zijn onze rode lijn”, aldus de generaal. Iran wil geen oorlog, maar is op alles voorbereid, zo voegde hij eraan toe.
  Naast de drone, zou volgens Hajizadeh ook een Boeing P-8 Poseidon van de Amerikaanse marine het Iraanse luchtruim hebben geschonden. Dit vliegtuig, met 38 personen aan boord, heeft Iran naar zeggen van de generaal bewust niet neergeschoten. “Ons doel was om de Amerikanen een waarschuwing te geven.”

  US Central Command bestrijdt officieel dat hun drone zich in het Iraanse luchtruim bevond. Iran presenteerde op een persconferentie echter wrakstukken van de drone, die het in zijn territoriale wateren zegt te hebben opgevist. Intussen bericht de New York Times onder aanhaling van een senior-regeringsfunctionaris dat er in het Witte Huis twijfel bestaat of de drone en de Poseidon niet toch het Iraanse luchtruim schonden.'

  Dit zou voor president Donald Trump een van de redenen zijn geweest af te zien van een vergeldingsaanval. Trump stelde hierover naderhand dat de door Nationale Veiligheidsadviseur John Bolton en minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo voorgestelde vergeldingsaanval niet proportioneel zou zijn geweest voor het neerhalen van een onbemande drone. De president verwees daarbij naar het feit dat Iran de bemande Poseidon niet neerhaalde. De Russische krijgsmacht bevestigde intussen op grond van eigen waarneming de Iraanse lezing van het incident.

  http://www.novini.nl/drone-incident-iran-trump-twijfelde-aan-lezing-centcom/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Amnesty International beschouwt Julian Assange (noch Chelsea Manning) als een prisoner of conscience.

  In a letter to the Julian Assange Defence Committee (JADC) on May 17, Amnesty International UK declared, “Julian Assange's case is a case we're monitoring closely but not actively working on. Amnesty International does not consider Julian Assange to be a Prisoner of Conscience.”

  https://www.wsws.org/en/articles/2019/05/23/assa-m23.html

  Amnesty International heeft het wel druk met Greta Thunberg:

  "De Zweedse klimaatactivist Greta Thunberg en de beweging van scholieren die demonsteren tegen klimaatverandering (Fridays for Future-beweging) hebben Amnesty’s Ambassador of Conscience Award 2019 toegekend gekregen."

  https://www.amnesty.nl/actueel/klimaatactivist-greta-thunberg-ambassador-conscience-award-2019

  Achter de dwaalwegen van Amnsty International en al die andere twijfelachtige NGO's vind je uiteindelijk de agenda van de globalisten:

  Greta Thunberg – Professionele mediahype van grote spelers

  http://www.novini.nl/greta-thunberg-professionele-mediahype-van-grote-spelers/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Voor wie wat wil leren: michael hudson over de redenen van het bestaan van IMF en Wereldbank (spoiler alert: om 'leningen' in US Dollar te verstrekken aan landen die die leningen alleen kunnen terugbetalen door hun land te privatiseren, waarna de lokale munteenheid ontwaard wordt, en de werkende bevolking mag werken tot ze een ons weegt om de lening die het land heeft aangegaan ooit terugbetaald te krijgen)

  http://www.unz.com/mhudson/the-world-bank-and-imf-2019/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. MICHAEL HUDSON: Most World Bank loans are for transportation, roads, harbor development and other infrastructure needed to export minerals and plantation crops. The World Bank doesn’t make loans for projects that help the country develop in its own currency. By making only foreign currency loans, in dollars or maybe euros now, the World Bank says that its clients have to repay by generating foreign currency. The only way they can repay the dollars spent on American engineering firms that have built their infrastructure is to export – to earn enough dollars to pay back for the money that the World Bank or IMF have lent.

   This is what John Perkins’ book about being an economic hit man for the World Bank is all about. He realized that his job was to get countries to borrow dollars to build huge projects that could only be paid for by the country exporting more – which required breaking its labor unions and lowering wages so that it could be competitive in the race to the bottom that the World Bank and IMF encourage.

   Verwijderen
 12. Tip: Boekestijn en Rob de Wijk worden in een nieuwe serie van Stan op de fileertafel gelegd.

  Aangezien Jan beide heeren hoog heeft zitten, geloof ik, dacht ik: ik meld het even.

  Wellicht interessant om te volgen

  https://stanvanhoucke.blogspot.com/2019/07/rob-de-wijk-als-goed-betaalde-atlanticus.html?m=1

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je suggereert met 'hoog heeft zitten' dat ik het met Van Wijk eens ben.
   Je luistert niet goed (zoals altijd).
   Ik heb destijds geschreven dat dat half uurtje op zaterdag de moeite waard is om te beluisteren. Dat je er veel van kan leren.

   Je hoort dan hoe bang Van Wijk is voor China. En hoe de Europarlementariers met China in hun maag zitten.
   Erg intereessant.
   NB: kijk af en toe eens op mijn blog.
   Ik plaats erg veel goede info.
   Het interview met Hudson ken ik al een week en staat sinds gisteren op mijn blog.
   Vandaag nog een blog over de MH17 gemaakt met gebruikmaking van Joop's stokpaardje en Dawg's info over het goud.

   Succes.

   Verwijderen