zondag 18 juni 2017

NRC's Steven Derix vindt het slechts "Putin verheerlijking"Het failliet van CIA-gelieerde propagandakanalen zoals NRC Handelsblad gaat nu gepaard met afgunst van de hoogste soort. Steven Derix van het genoemde verloederende blad bezigt de term "Putin verheerlijking". Dan is het tijd om de interviews zelf maar eens te gaan bekijken. En dan mogen we concluderen dat NRC en haar "journalisten" zakken tot nog lagere niveau's dan ze al waren. Het is dan ook de krant die Pim Fortuyn in de meidagen voor zijn dood lieerde aan het fascisme. Met recht een rioolblad. En een riooljournalist. We tonen hier het vierde en laatste deel van de interview-serie. Putin is gevat. Stone probeert lastige vragen te stellen. En Putin geeft daar gewoon zijn antwoorden op. Gevat, intelligent, vleugje humor.En dan nog dit...

Japan en andere landen compleet onder chantage VS

Uit dit vierde deel blijkt dat de VS landen als Japan volledig in zijn greep houdt met bugs in softwae die de infrastructuur van het land kunnen uitschakelen in het geval de Japanners zich niet meer als partners zouden gedragen. De terechte vraag in onze Tweede Kamer zou zijn in hoeverre ons land in de greep is van de Verenigde Terroristische Staten.

23 opmerkingen:

 1. Heeft Steven Derix nog iets over de inhoud van het interview te zeggen? Of houdt hij het bij deze op de man spelende niet op de inhoud ingaande tweet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vroeger wilde Steven Derix nog wel eens een stukje over Rusland schrijven waaruit je kon opmaken dat het einde van het Poetin 'tijdperk' nabij was. De sancties die met hulp van Derix aan Rusland werden opgelegd na de 'annexatie' van de Krim door Rusland en de oorlog 'tegen' de Oekraine zouden Rusland financieel economisch kapot maken. Voorspelde Derix. En dan had je nog 'het oliewapen' waarmee het Westen Rusland op de knieën zou krijgen door de benzine aan de pomp lekker goedkoop te maken omdat SA zo gek te krijgen was dat zij olie voor dumpprijzen op de markt gingen brengen. Dat schreef Steven Derix in 2015 in NRC.

   https://www.nrc.nl/nieuws/2015/05/05/reserves-van-rusland-raken-op-1493232-a1248700

   Maar de geschiedenis zat Derix niet mee. Twee jaar later raken de financiële reserves van SA op, dreigt Qatar zich aan te sluiten bij de BRICS, is de staatsschuld van Nederland en andere westerse landen alleen maar toegenomen en mag de bevolking van Westerse landen leiden DANKZIJ de propaganda als die van Derix omdat er overal bezuinigd moet worden, behalve bij ons ministerie van defensie en bij de AIVD om ons te beschermen tegen die vermaledijde Russen.

   Als je daar dan tegenover het interview van Stone met Poetin zet, sta je als Steven Derix met je mond vol tanden, en probeer je nog een beetje met stoerdoenerij je eer te redden. Zo beschouw ik die tweet.

   De Twitter reacties op deze tweet van Derix, zijn ook pijnlijk helder. De enige politieke vrienden die Derix nog heeft zijn Hubert Smeets en Kysia Hekster die uit hetzelfde subsidievaatje aan het tappen zijn als Derix.

   Het beste is nog om deze mensen totaal te vergeten. De propaganda heeft niet opgeleverd wat het had moeten opleveren. Het subsidiepotje raakt op. De koers moet verlegd worden.

   Verwijderen
  2. Inderdaad het rioolblad NRC heeft weer de meest negatieve bericht over Putin. Volgens het westerse machtsimperium. Met goed betaalde rioolratten als Steven Derix word de wereld alleen maar duisterder. De waarheid en liefde is ver te zoeken.

   Verwijderen
 2. "De terechte vraag in onze Tweede Kamer zou zijn in hoeverre ons land in de greep is van de Verenigde Terroristische Staten"
  Die vraag hoef je je niet te stellen!
  Bij de beediging van lichting 85 of 86 op het KIM (koninklijke instituut voor de Marine ) werd de beste student beloond met een goude klokje uit de handen van de militaire attaché van de VS , er waren veder geen hoge ambtenaar ( bv minister of staatsecretaris) aanwezig .
  Conclusie Nederland is een van de betrouwbaarste vazal staten van de VS , het NOS is daar het mooiste voorbeeld van met de Trump Soap !
  En zouden we überhaupt de moed hebben om dikke vinger tegen de VS te zeggen , dan kunnen we net als Duitsland en de Oekraïne problemen verwachten
  (Het zou me niet verbazen dat MH 17 daar een voorproefje van was !)
  Hoeveel wapen depots van de VS zijn er in Nederlands , hoeveel ISIS terug gangers zijn er in Nederland .
  De nieuwe Gladio lichting staat klaar
  Als je niet weet wie je vijand is dan ben je machteloos !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als antwoord op de Oliver Stone's docu over Putin schiet Amerika zomaar eventjes een Syrisch vliegtuig uit de lucht om te zien hoe Putin zal reageren?https://www.rt.com/news/392941-us-led-coalition-downed-syrian-plane/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. -Iraanse raket op IS compound- waarmee Iran meteen laat zien precisiewapens te hebben, en niet slechts Scud- achtige replicas van museumstukken.

   -Opschorten van deconfliction overleg = het instellen van een no- fly zone.

   - de beslissing bekendmaken dat alle vijandelijke toestellen ten westen van de Eufraat doelwit zijn.

   Verwijderen
 4. De toekomst van Nederland:
  http://www.stopdebankiers.com/moslimjongeren-gooien-stenen-naar-politie-haag/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed artikel over het NPO journaal en typisch voor dit blog:
  selectieve-publieke-omroep

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reactie als van Derix waren te verwachten. En dat was dan ook precies de reden van mijn enigszins kritische reacties richting Stone in de vorige draad. De vraag die daarbij dan wel rijst is natuurlijk of de Westerse MSM ooit zouden kunnen leven met een portret van Poetin dat de Russische president niet op de een of andere manier demoniseerde. Stone's interview is vooral nuttig als tegengas die niets anders over Poetin en Rusland weten dan datgene waaraan ze dagelijks worden blootgesteld door de Westerse leugenpers waar types als Derix hun brood verdienen. Degenen die wat minder gebrainwashed zijn kunnen nog altijd genieten van opnamen als die waarbij Stone, Putin en stafmedewerkers naar Dr Strangelove zitten te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als, zoals in de video werd aangehaald, Japan onder de USA cyberknop zit die daar alles kunnen plat leggen als Japan ook maar iets tegen de USA wil onder nemen dan is het enigszins begrijpelijk dat iets dergelijks ook in Nederland kan plaats vinden als Nederland ook maar het geringste geluid laat horen over een stop met de samenwerking met de echte terroristen op aarde n.l. de VS. en als "braafste jongetje van de klas" zullen ze dus alles doen om Amerika te verheerlijken ten nadele van o.a. Rusland of welk land dan ook waar Amerika mot mee heeft.
   En de nieuwsdiensten draaien hier dus vlot in mee omdat anders de kraan (en misschien nog veel meer) dicht gaat.
   Door dit soort chantage is de manier van schrijven en presenteren van de NPO enigszins begrijpelijk, maar dan moeten ze niet claimen dat ze "onafhankelijk" zijn.

   Verwijderen
  2. P.S. ik heb ook de 4 delen gezien en vond het een verademing, maar plaats er wel wat kanttekeningen bij: er blijft een heel positief beeld over van Putin, na het nodige knip en plak werk?
   In eerdere interviews en verslagen van Putin's 'vragenuurtje' voor de pers krijg je toch een iets ander beeld van Putin, niet dat dit echt in zijn nadeel is. Zijn standpunten zijn over het algemeen vrij duidelijk maar hij laat niet echt in zijn kaarten kijken. Al bij al is dit iets waar menig regeringsleider een voorbeeld aan zou kunnen nemen. (die liegen al voordat ze uitademen)

   Verwijderen
  3. En verder wachten we op Rutte, Willem of de President van de VTS (Ver. Ter. Sttn) die zich 2 jaar laten volgen door een Russische journalist om dat dan te editten tot 4 uur interview. :-)
   Toch, Steven Derix?

   Verwijderen
  4. Blik, ik stel voor: United States of Terror. USoT.

   Verwijderen
 7. Een Vandaag Bespeelt / Poetin ons in interviewreeks?

  De bekende insinuerende framing en feitelijke onjuistheden, gebracht door de Staatsomroep die U dagelijks 2,5 miljoen euro kost.

  http://www.eenvandaag.nl/buitenland/74721/bespeelt_poetin_ons_in_interviewreeks_

  Disclaimer: Helga Salemon alert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Buitengewoon zwak verweer van deze ´Rusland deskundige´! Een boel aannamen (zoals het beïnvloeden van verkiezingen.

   Destijds heb ik ook het interview van Stone met Fidel Castro gezien (aanrader!!!). Kritiek is er genoeg op deze leiders, dat hoor je overal. Terecht dat ze de mogelijkheid krijgen ook zelf hun verhall te doen.

   Is het niet kritisch genoeg? Dan ook het interview van Megan Kelly in zijn geheel uitzenden! In plaats daarvan krijgen we wat korte fragmentjes en wordt ons verteld wat we moeten denken. Zo kreeg ik les in de 3e klas van de lagere school, de tegenwoordige groep 5.

   Verwijderen
 8. Las laatst een artikel waarin men de huidige nl pers vergeleek met die in wo2. In wo2 was het minder slecht. En is dat verbazend? Nee toch! Ernst Bloch zei in 1945 al dat de nazi hoofdstad was verhuisd van Berlin naar Washington, haar vazallen in Europa achterlatend. De uitvoering is wat anders maar de gelijkenissen veel groter. Oorlog na oorlog en dat alles in het belang van het grootkapitaal en banken. Socialisme of barbarij zei Rosa Luxemburg al lang geleden. En kijk daar is het in volle glorie.

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie bijdragen allemaal, waarvoor dank, met name ook Willem Willem.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Na het neerschieten van het Syrische toestel heeft Rusland het ´deconfliction´- overleg gestopt:

  http://theduran.com/breaking-russia-stops-sharing-sky-incident-prevention-interactions-us/

  Bovendien zal elk niet door Syrië geauthoriseerd toestel ten westen van de Eufraat vanaf nu neergeschoten worden:

  http://russia-insider.com/en/politics/no-more-games-russia-vows-track-and-target-any-us-aircraft-west-euphrates/ri20146

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik had nooit van Steven Derix gehoord. Ik lees de NRC nooit.
  Op 11 juni heeft Derix een interview met een Russische politicologe gemaakt.
  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/06/11/poetins-politiestaat-is-op-bluf-gebaseerd-11035411-a1562542

  Het lijkt aardig, tot je het gevoel krijgt dat men hier heel
  verontwaardigd en negatief doet over zaken die men eigenlijk ( de NRC) met vreugde zou moeten ontvangen:

  = Sinds 2014 is er meer invloed vanuit het volk op de regering.

  = Putin is aan de macht en uit onderzoek blijkt dat al 17 jaar lang 80% van de Russeen daar blij mee is. ( Welk land of leider kan dit ook zeggen? ) Een beter democratisch land is dus bijna niet denkbaar.

  = Volgens de politicologe is Rusland géén echte politiestaat. Dat lijkt alleen maar zo. ( Dat is in de VS net andersom ! )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Jan

   Je bent volgens mij een beetje het slachtoffer geworden van de manier waarop tegenwoordig in de Westerse MSM journalistiek wordt bedreven. Het gaat tegenwoordig alleen nog maar om de kop van het artikel, de perceptie die daar mee wordt gewekt of versterkt. Wat daarna, in de kleinere letters, volgt doet meestal niet meer ter zake.

   ‘Poetins politiestaat is op bluf gebaseerd’

   Een op bluf gebaserde politiestaat. Wat is dat in jezusnaam voor een constructie? Kennen we deze staatsvorm? Elders in de wereld of anders van uit de geschiedenis. Of is het misschien niet meer dan een insinuerende term van meneer Dierix die negatieve associaties probeert op te roepen met het stalinisme uit de tijd van Soviet Unie.

   Verwijderen
  2. Dawg,
   ik ben het in alles eens met je.
   De koppen boven een artikel worden altijd genmaakt door hogeren in rang. Mensen die weten wat de agenda is van de eigenaren van de media.
   Met de kop kun je een 'interpretatie-kader'geven aan de lezer. Het is letterlijk'framen'.
   De lezer weet dat hij nu weer 'bewijzen ' krijgt van hoe slecht Putin wel niet is.
   In het artikel ,meldt men echter wat er aan de hand is ( ze moeten wel een beetje in de buurt van de realiteit blijven) , maar kleuren alles alsof het heel negatief is.


   En dan nog dat onbegrijpelijke begrip in de samenvatting:

   - wat is een ingezakte sneeuwbank? Ik heb zoiets nooit gezien. Het moet komen omdat een hoop sneeuw van onder uit smelt. Dat kan misschien in Moskou gebeuren, als er een subway -rooster onder ligt. Maar bij ons zegt die beeldspraak niets.

   Verwijderen
 12. The Russians Do It Again: Democrats Get Crushed In Georgia Election Despite 7x Spending Advantage
  http://www.zerohedge.com/news/2017-06-20/live-updates-georgias-special-election

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die Russen toch ,ze zitten overal ,ook lokaal al actief
   http://www.welingelichtekringen.nl/politiek/700533/trump-wint-referendum.html

   Verwijderen