woensdag 26 augustus 2015

Agressie Oekraine gaat door; Jinek zakt door ondergrens

Gorlovka 25 Augustus. Het cynische gebaar van de Oekraiense regering aan de vooravond van het nieuwe schooljaar: Gorlovka gebombardeerd. School nummer 14 in puin. Diverse flatgebouwen ook zwaar getroffen. Zeker 1 burgerdode. Over gewonden varieëren de getallen tussen de 5 en 12.

Resultaten Oekraiense agressie in Gorlovka. Beelden spreken voor zich. Vanaf 6:40 Engels commentaar. Met dank aan Patrick Lancaster (Volg hem via Twitter @PLnewstoday)

Jinek gaat door geloofwaardigheidsondergrens (in zuidwaardse richting)

Terwijl er in de wereld van alles gaande is, met een uiterst bedenkelijke rol van Nederland, gaat het in Jinek over niemand anders dan, hoe kan het ook anders, over Gerard Joling. In dezelfde uitzending van maandag mag Andries Knevel, dezelfde man die zijn publiek uit de studio laat zetten als dat ("te") betrokken is bij het leed in Oekraine, het leed van de vluchtelingen in Griekenland komen becommentariëren. Knevel die terecht na het Oekraine akkefietje zijn talk-show kwijt was, mag bij Jinek nog wel net doen alsof hij geloofwaardig zou zijn. De hele Jinek show is maandag echt en definitief door de geloofwaardigheids ondergrens geschoten.

Over Je nek van Jinek

De ongeloofwaardigheid druipt al van Jinek's gezicht wanneer zij de vooraankondiging doet waarin het haar altijd lukt om de hete brei van de dag heen te draaien. Gisteren presteerde zij het om de een of andere generaal een jankverhaal te laten houden om toch maar weer meer miljarden naar Offensie "Defensie" te praten.

Een serieuze discussie of de Nederlandse "Defensie" ooit of ergens bijgedragen heeft aan meer veiligheid in Nederland, hoef je bij Jinek niet te verwachten. Dit meisje laat liever de generaal zijn monoloog houden. Weten wij bijvoorbeeld wat de resultaten zijn van de inzet van de Nederlandse luchtmacht boven Irak? Of waarom Nederland het Oekraiense leger steunt dat dag in dag uit de burgerbevolking van Novorossiya terroriseert? "Slowakije begroet Fascist Poroshenko"

48 opmerkingen:

 1. Gewoon niet kijken Blik. Dat scheelt je een hoop ergernis. NL TV is alleen nog maar komedie.

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen zorgen Ben. Ik kijk enkel de aankondiging of op Teletekst 229 het programma. Zo'n generaal zie ik in het voorbijzappen 1 minuut. Dan weet ik echt genoeg.

   Eén minuut, dat is het zo ongeveer. Jammer maar helaas. Jinek... wie doet het licht uit?

   Verwijderen
  2. Ach ja, jij hebt niks met alles wat niet Russisch is...wat een droeftoeter ben je ook Blik. Je kan je alleen een onbevooroordeeld mens noemen als je alles durft te kijken en gezonde kritiek op alles kan geven en ook zelf kan ontvangen. Jij kan niks van dat alles,samen met je nazivriendjes hier, al zo vaak bewezen. Prima, weten we dat!! Doe jij het licht uit???

   Verwijderen
 2. Nederland slaapt en Rusland is gelukkig wakker. Prachtige demonstratie daarvan:
  https://www.youtube.com/watch?v=Z3NECEYFyVo

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Blik,
  Een reactie op je stuk op FB:
  Beste ***, Ik heb onlangs nog mijn afschuw over de NPO en vrouw Jinek uitgedrukt in een post. Daaruit citeer ik: Een enkele keer ga ik eens naar Ameland, een van de leukste Friese eilanden. Ik rij dan vanuit mijn woonplaats Leeuwarden richting Dokkum. Maar bij Rinsumageast ga ik niet verder op de 100 km-weg, en ga niet langs Dokkum, maar ga binnendoor naar Raard en zo kom ik vlot in Holwerd, waar de boot afvaart naar het eiland. Maar snelheid is niet de reden dat ik dat doe. Ik ga nooit dat laatste stuk via Dokkum. Dat komt omdat daar in de noordelijke berm drie kruisen staan: twee grote en een kleintje. Op deze plek zijn namelijk jaren terug de zusjes Van der Meer uit Gytsjerk doodgereden, met het kindje, dat een van de beide zussen droeg. Oorzaak: in een tegenligger zat een dronken idioot achter het stuur, die bovendien nog mobiel aan het telefoneren was. Ik moet vaak aan de ouders van die beide jonge vrouwen denken: hun beide kinderen dood en ook nog de hoop op een lief kleinkind voor altijd vermorzeld. Zo denk ik ook vaak aan een andere familie Van der Meer. In Drachten: die man en vrouw verloren bij het neerhalen van de MH-17 een dochter en drie kleinkinderen, waarvan ze veel hielden. En op zulke moment overvalt me een razende woede jegens al die godsgruwelijk slechte kranten in Nederland, jegens dat afschuwelijke NOS-journaal, en die vrouw Jinek, die maar blijven doorkauwen op dat doorzichtige ‘Poetin-heeft-het-gedaan-verhaal’. Terwijl er zoveel meer aan de hand is.

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk, de waarheid mag weer niet gezegd worden, maar jullie leugens blijven gewoon staan....

   Verwijderen
  2. En zo is het! Veel plezier bij Jinek kijken; ze zal blij met je zijn; heeft zij met haar hele betaalde crew in ieder geval nog 1 kijker. Doe je wel het licht uit als je klaar bent?!

   Verwijderen
  3. Dus jij vind het cool dat hier IS gepromoot wordt door jouw lezers?? Dat verkrachtingen goed gekeurd worden??? Dat journalisten voor een beetje kritiek op Poetin verdwijnen of vermoord worden?? Het staat genoteerd Blikje....maakt je meteen tot een onmens, dat je moord en geweld wel goed vind maar kritiek en vrede dus maar niks. Geen wonder dat je het zo goed kan vinden met die beesten van het fantasiestaatje Novorussya!!!

   Verwijderen
 5. @Blik,
  Is mij ook al opgevallen dat de MSM aan het pushen is voor de noodzaak om de defensie uitgaven flink op te schroeven. Oorzaak: Poetin/Rusland.

  Ohoh Poetin heeft de afgelopen 10 jaren maar liefs 700 miljard uitgegeven aan defensie. We moeten hier iets tegenover stellen.
  Pardon ??. Duitsland, frankrijk en engeland samen geven per jaar al 2x zoveel uit aan defensie dan Rusland. Laat staan amerika, dat in 1 jaar net zoveel uitgeeft als Rusland in de afgelopen 10 jaar. !!

  De "onafhankelijke" hoofdredacteuren denken echt dat we helemaal achterlijk zijn.!!
  Net als dat ze de huidige beurscrash aan het baggetaliseren zijn.
  Als we later op de bodem beland zijn, zijn ze zonder uitzondering allemaal negatief. De hardwerkende middenklasse met wat aandeeltjes drukt deze dan met tranen in zijn ogen en met knikkende knietjes uit zijn beleggings portefeuille. Dat is juist het moment dat de oligarchen weer instappen. LOL.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ oligarch

   De "lie of omission": je zegt geen dingen die niet waar zijn, maar je vertelt slechts de helft of nog minder van het hele verhaal. Niemand kan je er van beschuldingen dat je zaken uit je duim zuigt, maar toch kan je een illusie scheppen die haaks staat op de werkelijkheid. En maar klagen over de weaponisation of information.

   Verwijderen
  2. http://www.nujij.nl/economie/wereldhandel-in-vrije-val-containerprijzen-azie.33232474.lynkx

   Niks aan de hand mensen, doorlopen.

   http://slimbeleggen.net/grote-hedge-fund-ziet-eerder-qe-4-dan-renteverhoging/75386/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=grote-hedge-fund-ziet-eerder-qe-4-dan-renteverhoging?c=4eaeeb29ce984

   QE till infinity

   Verwijderen
 6. Vliegshowtje zien van een SU-35? Ongelooflijk, wat een toestel, wat een wendbaarheid en dat voor ruim $30 miljoen minder dan een Joint Strike Fighter.

  http://thesaker.is/absolutely-amazing-flight-demonstration-of-the-su-35-at-the-maks-2015-air-show/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en de JSF is geen match voor dit toestel in een dog fight. Arme piloten die in een JSF zitten.

   Verwijderen
  2. Exact Joop, Oli, deze week uitgebreide vliegshow in Moskou. Producenten hadden wel wat last met sancties (of beter gezegd, economische oorlogsvoering), maar de binnenlandse vervanging komt steeds beter op gang.

   Daarbij kregen ze uit het westen toch enkel oudere techniek.

   Verwijderen
 7. 'Dust Lady' of 9/11 Marcy Borders dies from stomach cancer
  http://www.independent.co.uk/news/world/americas/911s-dust-lady-marcy-borders-dies-of-cancer-10472092.html

  Dank u wel corporatistische centrale bankiers oligarchy dat u die drie gebouwen hebt opgeblazen op 11 september 2001.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo slim zijn Amerikanen nu. Ze betalen zich de kleren aan hun luchtverdediging maar als je ze nodig hebt zijn ze toevallig net boodschappen aan het doen. Op 10 september 2001 miste er nog 'maar' $2,3 trillion in het Pentagon, anno 2015 is dat opgelopen naar $8 trillion en geen Amerikaan die zich afvraagt waar al dat geld gebleven is, laat staan dat zij een verband kunnen leggen tussen de persconferentie van Donald Rumsfeld op 10 september 2001 en de capriolen die Hani Hanjour met zijn Boeing (kuch) maakte (hij kon niet eens een Cessna besturen), alvorens het Pentagon in te duiken, als ware het een SU-35.

   ,,Ik was ervan overtuigd dat Osama Bin Laden meer aanvallen wilde laten plegen. Elke keer als ik een vliegtuig zag, raakte ik in paniek. Ik dronk nog meer en ging aan de drugs, wilde niet meer leven.''

   http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4129516/2015/08/26/Gezicht-van-9-11-overleden-aan-kanker.dhtml

   Verwijderen
  2. Aan Marcy Borders kunnen wij mededelen dat zij haar kanker te danken heeft aan een zekere Larry Silverstein, die een complex gebouwen had geleased wat bomvol zat met asbest en waarvan de schoonmaakkosten $1 billion bedroeg. Dan is het goedkoper om een verzekering af te sluiten voor het geval dat er 6 weken later vliegtuigjes invliegen (zionisten zijn van nature geboren profeten).

   PULL IT !!!!!

   Verwijderen
 8. False Flag???

  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4129685/2015/08/26/Verslaggever-en-cameraman-live-op-tv-doodgeschoten.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://www.davidicke.com/wp-content/uploads/2015/08/Untitled-217.jpg

   Verwijderen
 9. http://russia-insider.com/en/why-mh17-was-most-likely-shot-down-ukrainian-su-25-jet/ri9362

  Vandaar dat Rusland beperkt wordt in zijn vetorecht.

  Das Veto-Recht Russlands im Uno-Sicherheitsrat kann laut dem ukrainischen Außenminister Pawel Klimkin bei der im September beginnenden Tagung der Uno-Vollversammlung eingeschränkt werden.

  http://de.sputniknews.com/politik/20150826/304008907.html

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Yes.........."Gladio B" on his way!!!!!!!!!!!!

  http://landdestroyer.blogspot.ca/2015/08/breaking-janes-analyst-implicates-nato.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is voor mij nog een aanwijzing dat Erdogan de natte droom heeft om de grote kalief van het midden oosten/centraal azië te worden.

   Verwijderen
 11. Prima van @Blik om de reacties van die trollen te verwijderen, bij Eliot Higgins en Marcel v/d Berg wordt je ook verwijdert als je daar de 'waarheid' schrijft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja prima, ik bedoel we leven toch in een land van censuur waar je ook Wikipedia en Reddit gewoon kunt blokkeren.
   Gewoon weg gummen wat je niet bevalt, zo zijn wij opgevoed.

   Verwijderen
  2. Goed dat u de waarheid tussen ' ' zet
   Want waarheid heb ik nu nog niet zien posten

   Verwijderen
 12. Het volgende artikel verscheen op een Russische website

  http://bs-life.ru/rabota/zarplata/voennosluzashchie2015.html

  Echter het is niet meer compleet

  Het stukje dat Kremlin aan 2000 omgekomen Russische militairen aan familie compensatie heeft betaald staat er niet meer in
  Ook dat Kremlin compensatie betaalde aan 3200 Russische militairen die invalide zijn geworden staat er ook niet meer

  Maar gelukkig is er webcache en verschillende media hebben het opgepikt oa:

  http://www.forbes.com/sites/paulroderickgregory/2015/08/25/kremlin-censors-rush-to-erase-inadvertent-release-of-russian-casualties-in-east-ukraine/

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ook NRC pikt het op:

  http://www.nrc.nl/nieuws/2015/08/26/oeps-foutje-lekte-russisch-blad-per-ongeluk-dodental-in-oost-oekraine/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals eerder op Forbes verscheen ja.

   Russia Inadvertently Posts Its Casualties In Ukraine: 2,000 Deaths, 3,200 Disabled
   http://www.forbes.com/sites/paulroderickgregory/2015/08/25/kremlin-censors-rush-to-erase-inadvertent-release-of-russian-casualties-in-east-ukraine/

   Was even verdwenen van deze pagina vanwege censuur van Blik.

   Verwijderen
  2. Laat onverlet dat Poetin het recht heeft om de regime change operaties van de anglo amerikaanse elite te frustreren. Wat de centrale bankiers elite uit londen en new york bereikt heeft is dat Poetin populairder is dan ooit.

   Jammer voor de elite dat het amerikaanse volk geen oorlog meer wil voeren.

   Verwijderen
  3. Ook jammer dat er heel veel mensen om komen, een gebied tot puin word verschoten en er meer dan een miljoen mensen moesten vluchten.

   Verwijderen
  4. @oligarch,

   Je overtreedt Minsk 2.

   Verwijderen
  5. oli

   Lijkt me dat geen enkel land oorlog wilt voeren

   Echter Putin dwingt zijn volk oorlog te voeren
   Nu al 2000 Russische soldaten dood en 3200 invalide

   Verwijderen
  6. En er is nog meer...

   According to Borodai, the number of Donbas volunteers varies between 30,000 and 50,000.
   http://tass.ru/en/russia/816955

   Toch vreemd dat je zoveel mensen in een ander land misdaden laat plegen en er verder niks aan doet. Het kan natuurlijk nooit zo zijn dat het Kremlin hier achter zit.

   Verwijderen
 14. Ik ben eigenlijk helemaal niet bekend met de programma's van de publieke omroep, zit nu maar even naar Jinek te kijken, goede tip.
  Maar eigenlijk kun je al het nieuws ook van andere bronnen halen, dat is wel het mooie, zo kun je zelf ook van diverse hoeken kijken en hebben we eigenlijk dat voorgekauwde nieuws niet meer nodig. Het geeft een breed beeld en houd je goed voorgelicht.
  Dat is niet alleen het failliet van de publieke omroep, maar ook van Blik, we kunnen namelijk gewoon zien dat een hoop van de beelden die via Rusland binnen komen nep zijn of in scene gezet, propaganda dus. We kunnen ook zien dat er vanuit de Russische kant een hele hoop agressie is en een hoop word gelogen en bedrogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Blik zijn blog is een reactie op de propaganda van de nederlandse MSM incl. staatsomroep. Dat de trollen die hier zijn is het gevolg dat Blik een anti geluid laat horen. Daar kunnen ze niet mee leven.

  Zo heeft iedere reactie zijn eigen tegen reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat vervelend voor je dat wij in Nederland helemaal geen MSM hebben.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Mainstream_media
   "Large news conglomerates, including newspapers and broadcast media, which underwent successive mergers in the U.S. and elsewhere at an increasing rate beginning in the 1990s, are often referenced by the term."

   Je blaat propaganda na die gemaakt is voor Amerikanen.

   Verwijderen
  2. "This concentration of media ownership has raised concerns of a homogenization of viewpoints presented to news consumers.`

   Verwijderen
  3. Maarja, wij hebben de NOS, RTL, SBS, Telegraaf, De Persgroep, FD Mediagroep...... Welke is dan de MSM?

   Verwijderen
  4. Daar werken allemaal mensen die hier voor geleerd hebben, professionals, die verdienen hier hun geld mee.
   Ik ben geen fan van voetbal, dat vind ik niet elitair genoeg, maar vind jij dan ook amateur voetballers dan beter dan de profs?

   Verwijderen
  5. @ mennie

   De vergelijking gaat mank. Er zijn beroepen waar de aanbieder van een product of dienst een grote kennisvoorsprong heeft op de klant. Zo'n informatiesymmetrie is goed zichtbaar bij beroepen in de gezondheidszorg, de advocatuur, reparatiebedrijven en ook in de journalistiek: de klant is daar vaak niet goed in staat om te beoordelen of de aanbieder goed werk levert. Dergelijke beroepen kennen daarom ook strikte ethische codes die moeten voorkomen dat de aanbieder misbruik maakt van zijn kennisvoorsprong. Denk maar aan de eed van Hippocrates in de gezondheidszorg.

   Ethische codes kunnen geschonden worden zonder dat zoiets direct zichtbaar wordt. Een arts kan twintig keer een verkeerde diagnose stellen zonder dat het mij als leek opvalt. Een journalist kan tweehonderd keer halve waarheden verkondigen als 'de Russen hebben in de afgelopen 10 jaar $ 700 miljard dollar aan defensie uitgegeven zonder dat hij zijn publiek ook vertelt dat dat het bedrag is wat de Amerikanen in één jaar uitgegeven.

   Zonder persoonlijk integriteit stelt professionele journalistiek wat mij betreft geen bal voor. Dan kan ik het beter zelf uitzoeken. Als een profvoetballer tien keer per wedstrijd in z'n eigen doel schiet zie ik zelf wel dat ie er niks van bakt. Bij een journalist is dat lang niet altijd duidelijk.

   Verwijderen
  6. Zoek dan ook eens iets uit in plaats van hersenloos hier complotsites na te blaten. Want dat is alles wat jullie doen. Jullie zijn nog luier als welke journalist ook. De MSM zoekt tenminste nog alles uit, is bij jullie totaal niks van te merken. Zien we ergens een complot?? Mooi, alles draaien en twisten totdat het in ons complot past. Want feiten erbij zoeken kan niet, jullie kunnen niet uitzoeken en onderzoeken. Is er geen complot?/ Dan verzinnen jullie er wel een of twee tegelijk. Alle "feiten" worden ter plekke verzonnen of lui van complotsites gehaald, vals of niet. Alles om maar weer eens voor de miljoenste keer WO3 aan te kondigen of dat de wereld vergaat of dat we nu echt gedecimeerd gaan worden enz....

   Verwijderen
  7. Doggie,
   Jouw gedachte is mank, jij denkt dat je in de maling word genomen door een groot aantal kleine bedrijfjes dat professioneel hun werk doet. Daaraan toegevoegd nog een groot aantal zelfstandige journalisten zoals Olaf Koens, die met hun hele gezin in het gebied wonen waar het over gaat.
   En dan heb ik het alleen nog maar over Nederland, als we kijken naar de UK en bijvoorbeeld de BBC die hebben ook een hoog niveau van journalistiek. Dat wij met onze kennis van de Engelse taal er gemakkelijk bij kunnen pakken om te kijken wat zij er van vinden.
   Nee dan geloof jij dat enkel en alleen een stel anonieme bloggers de waarheid kan vinden en verspreiden?

   Verwijderen
  8. @ mennie

   "Jouw gedachte is mank, jij denkt dat je in de maling word genomen door een groot aantal kleine bedrijfjes dat professioneel hun werk doet."

   Zeg ik helemaal niet. Ik zeg dat afnemers (vaak) niet in staat zijn de prijs/kwaliteit van de aanbieder te beoordelen vanwege informatie-asymmetrie. (Dat verzin ik niet zomaar, maar is een erkend topic in de economische literatuur. Google maar eens op 'principaal-agent'). Wanneer zo'n relatie bestaat ontstaan er vaak waarborgen die machtsmisbruik moeten tegengaan, bijvoorbeeld gedragscodes waaraan de aanbieder gehouden is. Tegen die codes worden echter soms gezondigd. Als het niet zo was waren er geen TV-programma's als RADAR, artsen die onjuiste declaraties indienden of advocaten die door de Tuchtraad uit hun beroep werden gezet.

   Als ik zie hoe de MSM te werk gaan bij de verslaggeving rond MH17 kan ik alleen maar constateren dat de journalistiek opzichtig faalt. Datzelfde kan je constateren bij de verslaggeving rond de Griekse schuldencrisis en nog een een heel lange lijst met belangrijke maatschappelijke thema's. Dat de alternatieve nieuwsbronnen uitsluitend zouden bestaan "uit anonieme bloggers" is kul.

   Verwijderen
  9. En hoe faalt de journalistiek mbt MH17?

   We zagen vele journalisten daar rondlopen
   Journalisten die onderzoek doen mbv deskundigen naar sat foto's van Kremlin (fake), trails van SAM (authentiek), schrapnel tussen wrakstukken (buk)

   De NL journalistiek verricht uitstekkend werk!!!

   Verwijderen
  10. @ LGK

   Eat shit, millions of flies can't be wrong.

   Verwijderen
 16. Jammer voor Erdogan. Dit is een game changer!
  Egypte en Rusland samen in een anti ISIS coalitie.
  http://www.rt.com/news/313537-russia-egypt-putin-meeting/

  IPV dat Morsi Erdogan zou helpen om Assad te verwijderen, gaat SISI (omgekeerde van ISIS!) Assad helpen om ISIS op te ruimen.

  BeantwoordenVerwijderen