donderdag 11 september 2014

Overzicht van door Kiev gedode en gewonde geestelijken en beschoten kerken

* Vertaald uit enkel Russische bronnen (In het Nederlands taalgebied hierover niets gevonden, zelfs niet over 1 geval van de lange lijst) * edited en verder onderzocht en aangevuld door Blikop NOSjournaal *

26-8-2014 De Oekraïense Orthodoxe Kerk heeft de volgende LIJST vrijgegeven van omgekomen en gemolesteerde geestelijken en beschadigde en vernietigde kerken als gevolg van beschietingen in Donbass door de Oekraïense regering.

Geestelijken

1. Aartspriester Sergey Piven en zijn vrouw Ludmila gewond, stad Kirovsk

23 Augustus vindt er een artilleriebeschieting plaats. De bom valt op de Heilige Johannes Kronshtad kerk in Kirovsk. De kerk is geheel verwoest. Drie mensen komen om. Enkele mensen worden met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De bom zou om 16:30 uur die zaterdag gevallen zijn ten tijde van de zondagsdienst. Er werd gezongen op het moment dat de bom door het centrale deel van de kerk kwam. Olga Radtjenko, Zinaida Meloega en Victor Tjernishev overleden ter plekke. Met verschillende zwaartes van verwonding worden de priester Sergey Piven en zijn vrouw Ludmilla naar het ziekenhuis gebracht, alsook Tatjana, Nadezhda, Loebov en nogmaals Loebov. Tegelijkertijd met deze beschieting vond een beschieting plaats van het ziekenhuis waar ook twee doden te betreuren zijn en zwaargewonden. Patriarch Kyrill heeft zich al op of voor 24 Augustus gewend tot de Raad van Europa, de OVSE en de VN met de oproep hier iets aan te doen.

2. Priester Georgiy Nikishov, stad Perwomaisk, Regio Lugansk. Clericus van de Heilige Peter-Paul kerk van de stad Perwomaisk, omgekomenVolgens mededeling op de site van de Noorddonetsk en Stavropol parochie, is vader Georgiy 28 juli 2014 omgekomen als gevolg van bomscherven.

3. Aartspriester Pavel Zhoetjenko, stad Druzhjovka, Regio Donetsk, 9 mei 2014 doodgeschoten.9 Mei, Dag van de Overwinning, is de Orthodoxe Priester Pavel Zhoetjenko doodgeschoten. Hij was alleen op weg met de auto in het gebied rond de blokpost Kondratjevka, waar hij met een precisieschot in het hart geraakt werd. De vader liet 3 kinderen na. "Bij de Bandera-fascisten is niets heilig. Het oproepen tot het doden van anders gelovenden doen ze al in openheid."

4. Aartspriester Igor Sergijenko, bedreigd, Regio Donetsk, 30 juli 2014

Een groep bewapende mannen in camouflage kleding arriveren met een auto met opschrift "Dnjepr" bij het huis van Sergijenko. Die hen gekleed in zijn gewaad en met kruis tegemoet komt. Hij wordt beldeigend toegesproken en zijn huis wordt doorzocht en hem wordt te verstaan gegeven binnen twee dagen Oekraïene te verlaten.

5. Aartspriester Evgeniy Podgorniy, bedreigd en gemolesteerd, Regio Donetsk, 30 juli 2014

Bij een blokpost aangehouden en geboeid door Oekraïense leger beschuldigd informant te zijn van het verzet. Op de grond gegooid, geslagen, kruis afgerukt, zak over het hoofd. Mee naar zijn huis gegaan. Vrouw en kinderen, waaronder 16-jarige zoon ernstig aan schrikken gebracht. Daar lieten ze hem uiteindelijk, in leven, achter.

6. Aartspriester Vladimir Kreslyanski, Lugansk, 31 Juli 2014, gedood

De geestelijke komt thuis na een avondmis. Op dat moment valt het projectiel precies op zijn huis. De vader raakte gewond en sterft als gevolg van bloedverlies. Hij laat een vrouw (Swetlana) vijf kinderen na.Priester Vladimir Kreslyanski had zijn vrouw Swetlana en de kinderen naar Rusland, Orsk, gestuurd. In een interview geeft Swetlana aan dat haar man ervoor had gekozen in Lugansk te blijven om de achterblijvers te voorzien niet enkel van brood en water maar ook van de noodzakelijke geestelijke steun. Hij was daar harder nodig. Hij voerde daar een strijd, niet in het verzet, maar van de Orthodoxe kerk. Zijn wapens waren gebeden en dagelijkse kerkdiensten, en hij liet zich niet stoppen door dagelijkse bommen en projectielen.

Die dag kwam hij terug van de avonddienst. De weg naar huis was geen korte. Van de Heilige Wosnesenskowo kerk aan de rand van de stad tot zijn huis is een half uur met de bus. Maar hoe functioneert het openbaar vervoer in die dagen? Waarschijnlijk was hij te voet gegaan. De scherven van de fragmentatiebom raakten hem op enige tientalle meters van zijn huis. Volgens omstanders stierf hij op zijn knieen, als in een bidhouding.

Het was dochter Olga die vanuit de omgeving van Lvov kort voor zijn dood nog contact met haar vader had in wat een vreemd gesprek was. Hij vertelde haar alsof zijn oma en vader Gregoriy, de familiepastoor, langsgekomen waren, terwijl beide niet meer in leven zijn. De dochter dacht dat hij dit gedroomd had, maar haar vader zei dat hij ze echt gezien had. Ze vroeg toen maar of het goed met ze ging en hij antwoordde dat alles goed met hen was. Het volgende telefoontje betrof dat van hen bekende familieleden uit Lugansk die hen het overlijden meededeelden en dat de begravenis al gaande is. De priester is begraven op het terrein van de kerk waar hij zijn laatste dienst heeft gehouden.

Volgens zijn vrouw lag de kracht van Vladimir in zijn parochiale werk en zijn verhouding met de mensen die bij hem kwamen. Men hield van hem wegens zijn openheid en eenvoud. Zijn deur stond altijd open. Mensen kwamen dag en nacht bij hem met vragen van alleraard. Hij was er altijd en voor iedereen. Hij bezocht huizen voor ouderen. Vaak bezocht hij ook een internaat voor zieke kinderen. Hij verzorgde de bezoekers van twee kerken: de Heilige Georgievski en de Heilige Woznesenskowo. Hij was heel goed en hield van grappen maken, altijd bereid het laatste van hem weg te geven. Hij bracht de mensen echt het licht van de Goddelijke liefde. Sommige mensen beschouwden hem als een vooruitziener.

Op het Orthodoxe radiokanaal "Zondag" zij parochiaan Olga Lyamzenko het volgende over hem: "Vader Vladimir was geen gewone geestelijke. Zijn belangijkste eigenschappen waren verzoening en eenvoud. Plechtstatigheid of strengheid waren bij hem ver te zoeken. Hij hield van mensen, en iedereen had een warm hart voor hem. Hij zei altijd: "Minder trots zijn, anders komt er smart". Kort voor zijn dood klopte hij bij het huis van één van de parochianen aan: "Verlaat uw huis, want met een uur valt er een projectiel op uw huis". Ze luisterden naar hem, en precies met een uur, precies op hun huis, viel een projectiel en de mensen waren gered. Zichzelf heeft hij niet kunnen redden. Gewond door een bom, viel hij op zijn knieen op de grond, en in bidhouding overleed hij. Hij was een waarachtige geestelijke, God's dienaar. Zijn hele leven bad hij. De heer heeft hem naar zo'n martelaars dood geleid."

Priester Vladimir Kreslyanski overleed in de avond van 31 juli de dag voor de herdenkingsdag van Serrafiem Sarovskowo en geknield, net als Serrafiem de wonderdoener.

Priester Vladimir redde zijn gezin van een onafwendbare dood

Begin mei was het al oorlog in Slavyansk en Kramatorsk. In Lugansk blijven was niet ongevaarlijk en vader Vladimir besloot zijn vrouw en kinderen naar Orsk (RF) te sturen, en later ook zijn vader die bij hen inwoonde. Hij heeft eigenhandig zijn naasten gered van een wisse dood. Nadat zijn gezin vertrokken was, viel er een bom op hun huis en het plafond van de kinderkamer was verwoest. De priester was zelf op dat moment in de woonkamer en op de dag van zijn dood viel de bom weer op hun huis. Alleen de muren bleven overeind. Gelukkig was daar niemand binnen. En van het huis van de buren is helemaal niets overgebleven. Er zijn veel mensen omgekomen.

In Orsk arriveerde het gezin met lege handen. Spullen hadden ze niet meegenomen, zelfs niet de meest basale. Ze zouden immers maar voor even blijven. Er ontstonden problemen. Waar te wonen? Gelukkig waren er bekenden die een tijdelijke woonplek verschaften. Maar waarvan te leven? De stad gaf 5000 Roebel (= ca. 110 euro) voor hen als vluchtelingen. Voedsel kregen ze uit een sociaal centrum. Dochter Natasha vond werk als hulp. Echter, het voeden, kleden en verzorgen van 6 mensen in een gezin op één schamel loon is niet reëel. De kerk nam het op zich om zich over de vluchtelingen te ontfermen. Drie kinderen, 10, 13, 16 jaar gaan naar het orthodoxe gymnasium waar gratis onderwijs en maaltijden zijn. Daarnaast geeft de parochie geld voor maandelijkse en dagelijkse uitgaven. Maar het belangrijkste is dat op verzoek van de bisschop van het bisdom Orsk en Gai van de Russische orthodoxe kerk er middelen zijn vrijgemaakt om voor de familie Kreslyanski woonruimte te kopen.

Je had de ogen van Swetlana moeten zien, volledig in tranen, toen Irinei (van de liefdadigheidsafdeling) haar het goede nieuws kwam brengen. Ze was diep geraakt zoals haar gezin geholpen wordt. Ze dankt de kerk en iedereen voor de hulp.Kerken

1. Kerk van de Maria-boodschap (Blagowesjtsjensk), stad Gorlovka, 7 Augustus 2014De kerk en de kinderspeelplaats waren al eerder geraakt (29 juli) voordat uiteindelijk deze voltreffer het bijzondere houten gebouw geheel verwoestte.

2. Kerk ter ere van de Ikonen Moeder God "Ontroering", stad Lugansk

6 Augustus kwam deze kerk in het centrum van Lugansk onder beschieting. Het gebouw staat overeind, echter de muren en de buitenkant hebben beschadiging opgelopen.

3. Zondagskerk, stad SlavyanskAls gevolg van de beschieting door het Oekraïense leger van de zondagskerk 19 juni 2014 is Alexander Afendikov omgekomen.4. Iverski vrouwenklooster, stad Donetsk5. Kerk van de Heilige Sergei Radonezhkowo, stad Luganks, 18 Juli 2014

Op de feestdag van de patroonheilige werd tijdens de heilige mis de kerk met artillerie beschoten. Niemand die zich in de kerk bevond heeft verwondingen opgelopen. Het projectiel heeft enkel de dakbedekking beschadigd.

6. Kerk van de Heilige Serafiem Sarovsk, stad Slavyansk16 Juni 2014 is deze kerk van de Heilige Serafiem beschoten. Het wachthuisje was getroffen. 3 a 4 Projectielen met een kaliber van 122 mm zijn richting de kerk afgevuurd vanuit een Howitzer D-30, aldus LIFENEWS.

7. Kerk van de Heilige Alexander Nevski, stad Slavyansk29 Juni hebben de Oekraïense troepen, ondanks een afgesproken staakt het vuren, herhaaldelijke beschietingen uitgevoerd van woonwijken in Slavyansk. Wederom werd de Alexander Nevski kathedraal beschoten. Dit gebeurde om 10:00 uur 's ochtends ten tijde van de liturgie. Juist op het moment dat de mensen het "Onze Vader" opzegden vond het eerste salvo plaats. Daarna volgden nog enkele salvo's waarbij een broodjes kiosk op enkele meters van de kerk geraakt werd die volledig verwoest en verbrand achterbleef. De verkoper was bij het eerste salvo al vertrokken, hetgeen hem gered heeft. Er waren veel mensen op en rond de kerk, mogelijk tot zo'n duizend. Er werd buiten ook humanitaire hulp uitgedeeld. Op en rond de kerk is niemand slachtoffer geworden en is de kerk in tact gebleven. In de wijk Artem zijn die dag wel twee mensen, burgers, als gevolg van Oekraïense regeringsbommen omgekomen.

8. Kerk van de Rijksikonen Moeder Gods, stad Slavyansk26 Mei 2014 ten tijde van de beschieting van de wijk Artem in Slavyansk door krachten van de Oekraïense Natsguardia, overlijdt een vrouw die zich vlakbij de kerk bevond. De kerk zelf werd ook beschadigd. Vijf ruiten sneuvelden en één zijde van de kerk werd beschadigd. Op tweehonderd meter van de kerk viel er een bom op een woonappartementen complex. Daarbij zouden 2 mensen omgekomen zijn. BRON.

9. Kerk ter Ere van de Heilige Johannes Kronshtad, stad Kirovsk

Voor details zie 1. onder geestelijken. De foto van de kerk na de beschieting hieronder:ENGLISH SUMMARY

The list of killed and molested priests and shot at churches, by Ukranian government forces is quite long: 6 + 9 positions. there can hardly be spoken of "incidents"; it looks more like systematical.

29 opmerkingen:

 1. Trouw bericht toevallig vandaag ook over de Orthodoxe kerk in Oost Oekraïene, echter met een geheel andere insteek... http://www.trouw.nl/tr/nl/4716/Christendom/article/detail/3744955/2014/09/11/Voor-Russische-kerk-is-Oekraine-niets-minder-dan-een-heilige-strijd.dhtml

  "In die verhalen zijn de priesters geen slachtoffer, maar medeplichtig aan separatistisch geweld." Aldus Trouw. Voor de Trouw lezers geen nieuws over Priester Vladimir of de kerk in Gorlovka. Om hun stelling kracht bij te zetten dat de priesters helemaal geen slachtoffers zijn maar juist "Medeplichtig aan "seperatistisch" geweld", komt Trouw met: " De laatste maanden stapelde het bewijs zich op." Dan verwacht je die bewijzen, maar helaas komen die niet... Trouw moet je blijkbaar gewoon "geloven"...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een analyse over de nieuwe ronde van sancties.
  http://slavyangrad.org/2014/09/13/the-new-round-of-sanctions-the-pre-war-period/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een gebral en geraaskal in dat artikel zeg; alsof het Westen al jarenlang op zoek is naar oorlog met Rusland. Dan doen ze dat toch gewoon?? Nee we gaan eerst sancties en diplomatie er op loslaten, we schakelen NAVO NIET (!!!!!) in, we doen een beroep op Rusland's gezonde verstand....echt oorlogszuchtig hoor dat westen....Complottheorie nummer zoveel dus. En dat probeer ik dus al miljoenen keer hier te zeggen; als het Westen werkelijk oorlog had gewild hadden we er al lang in gezeten, maar dat dringt niet door tot de hersentjes van de plotterd!! Nogmaals de enige die met de wapens klettert en ook letterlijk met de wapens bezig is, is Rusland. Zie geen Nederlanders en Duitsers met tanks en zo daar vechten, wel idioot veel Russen!! Maar dan nog kiezen de plotters, hoe dom ook, toch maar de kant van de agressor/terroristen. Heel logisch toch???

   Verwijderen
  2. Nazivriend, je moet een artikel eerst gelezen en begrepen hebben voordat je kan reageren.

   Verwijderen
 3. Ach meneer ik heb geen intelligentie want ik verdedig terroristen, lees jij effe het artikel en beweer dan anders. Ga anders lekker IS verdedigen, kan jij ook goed. Zolang ze maar moorden en zo vind jij het allang goed toch??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nazivriend, alleen al de suggestie dat ik de behoefte zou voelen IS te verdedigen laat zien dat je het artikel niet begrepen en misschien zelfs niet eens gelezen heb.

   De VS voert een proxy oorlog om Rusland te verzwakken en intern te destabiliseren. In Oekraine door gebruik te maken van de nazi's, in Syrie door de inzet van moslimextremisten.

   Uit je reacties blijkt steeds weer dat je de draad al heel lang kwijt bent. Het is weekend en ik ga je huiswerk op geven om je kennis bij te spijkeren.

   *zoek op wat een proxy oorlog is ('war by proxy')
   *lees zoveel mogelijk over de geopolitieke opvattingen vanZbigniew Brzezinski
   *zoveel mogelijk publicaties van Wester Tarpley

   maandag: schriftelijke overhoring

   Verwijderen
  2. Dacht het niet vriend. Ga nooit plotters volgen...je had me al weg meteen bij war by proxy. Rusland moet gewoon met zijn poten van andermans land afblijven, dat is het hele eier-eten. VS wil alles behalve oorlog met Rusland. Maar Rusland maakt het de VS niet makkelijk door overal oorlogje en landjepik te gaan doen. Poetin liegt en bedriegt iedereen, wat overal ter wereld (zelfs door China) erkent wordt. Zelfs zij,als vaste bondgenoot, kijken liever naar Rusland's daden dan dat ze hun woorden horen...Maar ach, ik kan tegen jou zeggen wat je wil, aangezien jij liever dom blijft en dom doet...als het doet als een plotter en ruikt als een plotter dan is het waarschijnlijk ook een plotter. En jij bent er 1 vriend, en ook nog 1 van de meest gevaarlijke soort. Het soort dat oorlog wil en alles wat hij niet kent maar nazi noemt of nazivriend. Das namelijk de tactiek van de gemiddelde plotterd, gewoon iedereen die het niet met hun eens is gewoon scharen onder de vijand. Dat terwijl ik een hekel heb aan nazi's. En ja, ik weet dat er nazi's zijn in Oekraine. In Rusland des te meer en waar denk je dat die vechten??? Nou jij weer....

   Verwijderen
 4. OVSE maakt zich zorgen om media klimaat Kiev, zeker na belagen kantoor Vesti. http://en.ria.ru/world/20140913/192901143/OSCE-Urges-Ukraine-to-Respect-Media-After-Raid-on-Kiev-Vesti.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blik, ik ben die fascistische AIVD griezel zat. Dat je die rat nog niet geband hebt begrijp ik niet en vind ik absurd. Mij zie je hier niet meer terug. Gegroet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aha, je laat je alweer kennen. Je bent niet voor vrijheid van meningsuiting, zelfs vrijheid in het algemeen. Want anders liet je alles en iedereen toe. Tenzij diegene zich crimineel gedraagt of iets doet wat echt niet door de beugel kan. Zet ik aan tot haat?? Tot onterechte vervolging of wat dan ook?? Nee. Ik geef kritiek, en daar kun je het uiteraard mee eens of oneens zijn, dat is aan jou. Maar je laat wel zien wie het meest in de buurt komt van de nazi's....die wilden ook geen vrijheid van meningsuiting of wat dan ook, zolang het maar hun mening was! Censuur heet zoiets, en ben blij dat Blik dat niet doet. Dat jij daar niet tegen kunt laat zien hoe groot je incasseringsvermogen is...zeer klein, want anders ga je open discussies aan omdat jij overtuigd bent van je mening. Laat mij dat dan ook hebben, kunnen we nog altijd overeen komen dat we het eens zijn dat we het oneens zijn met elkaar en dat blijft. Maar wel met respect, en dat bereik je niet als je de 1 weg wilt bannen en toont dus aan hoe weinig respect je hebt voor andermans mening.

   Verwijderen
 6. GrahamWPhillips ‏@GrahamWP_UK · 5 u
  English subtitles, priest says that people are returning to Novorrosiya as they feel it is "free of the Kiev Junta"
  https://www.youtube.com/watch?v=nh19ivmu3KE

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 13.09.14. 13:44. Сообщение от ополчения.
  "В городе Ясиноватая Донецкой народной республики начался интенсивный бой. Украинские войска атаковали позиции ополчения на подступах к городу. Работает артиллерия, звучат взрывы и автоматическая стрельба. По уточненным данным город обстреливают системы залпового огня и артиллерия со стороны Макеевки."

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vertaling, Bericht van verzet: "In de stad Yasinowata, DNR (Volksrepubliek Donetsk) (voorstad Donetsk), is een intensief gevecht begonnen. Oekraïense troepen hebben posities van het verzet aangevallen bij de toegangen tot de stad. Er werkt artillerie, er zijn ontploffingen te horen, schietpartijen met machinegeweren. Volgens te specificeren gegevens wordt er geschoten met multi rocket launchers vanuit Makeevka."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is geen verzet en de DNR wordt nergens erkend. Dus het Oekraïense leger doet rechtmatig zijn werk, namelijk het land weren van separatistische terroristen.

   Verwijderen
 9. Ja, dat zou een mooie boel worden als het land eigendom zou zijn en bestuurd zou worden door de mensen die er ook daadwerkelijk wonen. Zouden onderdanen zich opeens zomaar emanciperen tot burgers. Kan natuurlijk niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja daarom komen er ook duizenden Russen die geen reet geven om de bevolking en alles neermaaien wat ze maar kunnen. Dat zelfs die zogenaamde "authentieke Russischtalige bevolking" wegvlucht vanwege de gruweldaden van dit zogenaamde leger der Volksrepubliek Donetsk, wat dus eigenlijk gewoon Russische strontbezopen Nazi's zijn. Ja hoor, echte lokale bewoners die tankberijders en zo. Man laat je nakijken! Er worden aan beide zijden flink gevochten en aan beide zijden zijn nazi-milities actief! Daarom hebben de regeringen van zowel Oekraiene als Rusland zo weinig grip op die uiterst gewelddadige milities. Ze vechten hun eigen oorlog uit en de bevolking is er, zoals gewoonlijk, de dupe van. Laat je ECHT informeren en zie dat er zoveel gewapende groepen daar rondlopen dat een 2e Afghanistan dreigt waar veel verschillende groepjes de macht claimen en elkaar bruut afmaken. Met de lokale bevolking die alleen maar vrede wil in het midden en het allergrootste slachtoffer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreemd dat er dan een miljoen ofzo inwoners gevlucht is naar.....Rusland.

   Verwijderen
  2. Tja ze kunnen weinig andere kanten op he slimmerik!! Hoe slim gedaan van een Poetin???

   Verwijderen
 11. Hier een Oekraïense Priester met zijn begrafenis toespraak (3 minuten, Duits ondertiteld) https://www.youtube.com/watch?v=0xc4XnzkC9E&feature=youtu.be

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Verse tanks naar het zich laat aanzien voor het Oekraïense leger in de regio Lugansk. Aanval aanstaande? https://www.youtube.com/watch?v=e607Tj70tfo&feature=youtu.be Iemand die het soort tank herkent?

  BeantwoordenVerwijderen

 13. De NOS meldt 'zware gevechten' in de omgeving van het dorpje Orlova Ivanovk op 13 km afstand van de crashsite. Verslaggever Rudy Bouma is daar in gezelschap van het regeringsleger en doet alsof........

  Na een dag van eh... 'zware gevechten' maar liefst 4 meldingen op Google. Van Rudy Bouma......

  't Is al weken rustig rond de crashsite, maar al die tijd zijn er geen onderzoekers ter plekke geweest omdat het er te onveilig zou zijn. Wrakstukken zijn ook nog steeds niet geborgen. Oordeel zelf:

  http://nos.nl/artikel/697812-zware-gevechten-bij-rampplek-mh17.html

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Durft nu niemand meer te reageren uit angst voor een beetje weerwoord van een criticus?? Jammer hoor! Het laat in ieder geval wel zien welke kant dus meer richting de waarheid ligt, anders was men niet zo bang voor kritiek...
  Maar goed, wil even ook Blik een compliment geven voor de open blogstructuur en dus het zo vrij mogelijk reageren van mensen.
  Dan nog even een antwoord op Dawg; de filmpjes hier waarin men mee mag als journalisten bij het "verzetsleger" en bijbehorende verhalen, die zijn pas fake!! Ingestudeerd, geen emotie, het "verzet" verheerlijkend tot aan het ongeloofwaardige toe. Maar natuurlijk vergeet jij dit weer te vermelden....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Misschien een moment voor je om eens in de spiegel te kijken. In discussies beantwoord jij argumenten steevast met non-argumenten, verzinsels, uitvluchten of jij-bakken. Je laatste comment is weer zo'n typische jij-bak. Ik maak melding van een ongeloofwaardige NOS-reportage, maar in plaats van dat je daar met argumenten op in gaat begin je over 'de filmpjes hier'. Schiet gewoon niet op.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nee dat is dus niet jij bakken of geen argumentatie, dat is gewoon een vaststaand feit. Punt. Het zijn juist jij en je vriend Gerrit die niks anders deden als jij bakken, scheldkanonnades geven, uitvluchten, wanhoopsoffensieven enz....en ontken nou maar niet, je doet het constant. Nergens zie ik een fatsoenlijk argument met onderbouwing, alleen maar steeds weer beginnen met nazivriend waardoor ik je post niet eens serieus hoef te nemen omdat het meteen met jijbakken begint, dan kom je met verzinsels, sprookjes en meer van dat soort onzin. En op een dusdanige manier gebracht zo van slik dit maar als de waarheid of stik. Dat is dus propaganda voeren tot en met. En daar ga ik dus niet serieus op in....

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je laatste comment laat precies zien wat ik bedoel.Het lukt je gewoon niet om zakelijk te discussieren. Je had alsnog op mijn comment over de NOS-rapportage in kunnen gaan, maar in plaats daarvan worden nu Gerrit en andere niet inhoudelijke zaken, waaronder (het zal niet waar zijn) jij-bakken er bijgesleept Dit is geen discussieren, maar discuzeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Exact Dwag, ik kom verder ook geen meldingen tegen over dat Orlova-Ivanova verhaal. Het kan natuurlijk wel kloppen van die "rebellen-mortieren", en er is natuurlijk niet altijd een verslaggever daar om iets door te geven; maar "zware gevechten" en de Oekraiense soldaten die plots daar iedereen "van een wisse dood" weten te redden... Laat ik het anders zeggen: vandaag in Donetsk circa 20 eenvoudige burgers gedood door oekraiense bommen, en de de NOS cs. zwijgen... Ik werk aan vertalingen maar weet niet of en zo ja wanneer het gaat lukken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rudy Bouma had voor meer zwarte rookpluimen moeten zorgen. Dat werkt, zo'n aangestoken bermbrandje niet:

   https://www.youtube.com/watch?v=_4sSAP03lIw

   Verwijderen
 19. Ow Dawg, dus ik moet precies doen wat jij wilt...en wie is nu de nazi?? Maar goed, jij je zin....Wellicht klopt het, wellicht klopt het niet. Ik heb zelf al vaak aangegeven dat je beide zijden niet kan vertrouwen en ze allebei wellicht binnen- en buitenlandse media "gebruiken" voor hun propaganda. Maar ik geloof niet dat een totale nieuwsploeg die ECHT meer wil weten over MH17 en de onderzoeken daar mee gaat doen in een toneelspel om zo alles in de doofpot te stoppen. Dat gaat me te ver. Wat ik dus eerder denk is dat mediaploegen gebruikt worden in propagandaverhalen van beide, nou ja meerdere kanten omdat er nogal wat milities en zogenaamde machtscentra zijn in Oost-Oekraine.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Keurig, je kan het dus wel. En wat is nu het belang van het al dan niet faken van zware gevechten bij de crashsite door de NOS? Klaarblijkelijk moest de publieke opinie de indruk krijgen dat het voorlopig nog niet verantwoord zou zijn dat die onderzoekers nou eindelijk is loosgingen. Ik kan zo langzamerhand namelijk niet anders meer dan constateren dat de Nederlandse overheid liever zo weinig mogelijk onderzoek doet naar de aanslag op MH17, De crashsite is nl. al weken stevig in handen van de rebellen en al die tijd is er geen schot gevallen, maar al die tijd is er ook geen onderzoeker ter plekke geweest omdat de regering de veiligheidsrisico's te groot vond. En dus komt er nu een misleidend filmpje dat nog hilarisch is ook door de algehele amateuristische lulligheid die het uitstraalt. (Spielburg's Private Ryan's lage cameraopstelling imiteren, drie (3!) geweerschoten die als mortierinslagen worden verkocht, een soldaat die zijn lach niet goed kan verbergen als hij waarschuwt voor de risico's op de crashsite)


  BeantwoordenVerwijderen