maandag 30 augustus 2021

Bruinvissen sterven door aanleg Windmolens, niet door gas uit Rusland.

Zo'n 15.000 Bruinvissen worden ingecalculeerd om te sterven door de bouwwoede op de Noordzee van Vogelgehaktmolens. De vogelgehaktmolens blijken nu ook onder water hun verwoestende werk door te zetten. "We doen het voor de zorg, we doen het voor het klimaat, we doen het voor de diertjes..."


De artikelen spreken over de dood door het bouwen van de turbines. Maar wat is de invloed van de torens als ze er eenmaal staan? We moeten van 289 naar 1200 (!!!) gaan. En de horizon is nu al enorm vervuild, maar daar gaat dus nog een factor 4 overheen! Nogmaals, de vervuilde horizon is wat we zelf kunnen zien en waar wij mensen mee zullen moeten gaan dealen, maar wat betekent het voor wat we niet met het blote oog zien? Onderwater? Het bouwen is dus duidelijk, dat is een slachting, maar als ze eenmaal staan?


3 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Uit het blog: [mensen zoals Roland Pierik, nota bene hoofddocent rechtsfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam en Marcel Verweij, filosoof aan de landbouwuniversiteit van Wageningen, in één jaar meer schade hebben aangericht aan het vertrouwen in vaccins dan de hardcore antivaxxers in de afgelopen twintig jaar veroorzaakt hebben.]

   In mijn familie is er niet 1 meer die hoe dan ook GEEN naald meer in de arm laat zetten, voor wat dan ook. Het vertrouwen in de medici is gekelderd tot onder het nulpunt.

   Verwijderen
  2. [Het vertrouwen in de medici is gekelderd tot onder het nulpunt.]
   En daarin ben ik de enige.

   Verwijderen