maandag 1 augustus 2016

VVD buitenlandman HAN TEN BROEKE defameert Donald Trump

Op een bezeten manier heeft VVD coryfee Han ten Broeke de waarschijnlijk nieuwe President van de VS Donald Trump geschoffeerd. In de Sportzomer uitzending vanuit het Vondelpark in Amsterdam op NPO Radio 1 riep hij op om met zijn allen te hopen dat het Hillary wordt: "Laten we met zijn allen hopen dat het Hillary wordt".

Hopen

Sinds wanneer hopen deel uit maakt van het takenpakkket van de buitenlandwoordvoerder bij de VVD, is niet bekend, maar HAN TEN BROEKE doet het met graagte en liefst "met zijn allen". Veel infantieler kan het natuurlijk niet, maar het wordt nog veel erger als hij verder gaat over Trump. (Voor wie de krankzinnige uitspraken van Ten Broeke zelf wil horen, dat kan, HIER, vanaf minuut 9.00 gaat de man helemaal los)

Ten Broeke schoffeert toekomstig staatshoofd VS

"De keuze voor Trump is een gevaarlijke", waarmee hij het waarschijnlijk toekomstig staatshoofd van de bevriende natie de VS wegzet als een gevaarlijke man. Als argument daarvoor voert Ten Broeke het interview van Trump met ABC gisteren aan; Trump legt daarin juist heel helder uit dat hij uit is op goede relaties met Rusland en de indruk heeft dat de bevolking van de Krim, waar juist alle sancties en indianenverhalen om te doen zijn, bij Rusland willen horen en dus gelukkig zijn met de huidige nieuwe situatie, die trouwens ook gewoon het resultaat is van een referendum. Dat de partij van Han ten Broeke niet veel op heeft met referendum uitslagen heeft zijn partijgenoot Rutte al duidelijk gemaakt door de uitslag van het Nederlandse Oekraine referendum naar de letter en de geest ook vooral in de wind te slaan.

Misschien snapt Ten Broeke snapt er zelf niks van (of wil hij het niet snappen)

Maar Ten Broeke maakte het in de sportzomer helemaal bont door Trump te verwijten niet te begrijpen dat "Rusland de Krim heeft ingenomen". Van den Broeke bewijst eens te meer maar niet te willen begrijpen dat de bevolking via een referendum heeft gekozen bij Rusland te horen en Rusland dus niks "ingenomen heeft", en in ieder geval al helemaal niet tegen de wil van het volk. Het is dus ten Broeke die of 1) er geen snars van begrijpt of, 2), het niet wil begrijpen. Als het 1) betreft, hij snapt het niet, dan is de man ongeschikt voor zijn functie en dient de VVD op zoek te gaan naar een vervanger. Waarschijnlijker is dat het 2) betreft, en Ten Broeke niet wil begrijpen wat de situatie op de Krim is. In dat geval is het probleem veel erger, want dan hebben we met de VVD een partij in ons midden die ons bewust op wil zetten tegen Rusland. Iets wat niet alleen economisch ons nu al miljarden kost, maar wat voor ons ook grote veiligheidsrisico's meebrengt. Het is dus niet Trump die gevaarlijk is, maar Ten Broeke met zijn VVD, zijn de gevaarlijke pionnen.

Furieuse Han ten Broeke gaat door het lint en noemt de keuze voor Trump een gevaarlijke. Trump, die in tegenstelling tot Hillary, nog nooit een land is binnengevallen, die nog nooit heeft zitten lachen om het executeren van een staatshoofd, die nog nooit een land op valse gronden in puin heeft laten bombarderen, juist die man vindt Ten Broeke een gevaarlijke keuze; en de vrouw die bewezen heeft dit wel allemaal op haar geweten te willen nemen, en nog meer als ze in office komt, juist die vrouw wil hij "met zijn allen" gaan hopen dat die het wordt. Wellicht is Ten Broeke gevaarlijker dan de man waarvoor hij waarschuwt? In ieder geval als Trump aan de macht komt en de VVD zit hier in het zadel, belooft dat wat te worden, en tegelijkertijd zit de VVD aan de andere kant militair met vuur te spelen met de Russen. Leve de malle VVD! Neem er nog één!

VVD steeds verder geïsoleerd in zijn Russofobe positie

De VVD komt met zijn Russofobie wel steeds meer alleen te staan, want zo zijn ook Franse Parlementariers en wetgevers dit weekend op bezoek op de Krim en zij zien met eigen ogen hoe content de bevolking is met de hereniging met Rusland en begrijpen hoe schadelijk en destructief voor Europa de sancties uitwerken. En hoe onterecht de sancties zijn. Zij pleiten dan ook voor de opheffing daarvan, terwijl ten Broeke en Rutte dus nog steeds als kefhondjes van Hillary en het militair industrieel complex op de barricades willen tegen Rusland.

Frans Parlementarier Michel Voisin op bezoek dit weekend op de Krim. Zie alles met zijn eigen ogen en concludeert dat we met de sancties tegen Rusland op de verkeerde weg zijn en houdt pleidooi tot het stoppen daarmee.

Thierry Mariani, eveneens Frans Parlementariër bezoekt de Krim en de vlootshow aldaar. Hij is zichtbaar onder de indruk van de prettige ontvangst en kan niet anders dan concluderen dat de sancties fout zijn. Ook hij pleit voor snel stoppen daarmee.

Franse oud-Generaal pleit voor opheffen NATO

"Het NATO gedrag en haar uitbreiding naar het oosten is enkel in het belang van de VS, wiens doel het is om Europa en Rusland uit elkaar te houden." Deze genadeloze kritiek komt van de gepensioneerde Generaal van het Franse leger, Jean-Bernard Pinatel. Hij stelt voor de NATO of in zijn geheel op te heffen, of hem geheel Europees te maken, "omdat de huidige politiek van de alliantie enkel de belangen dient die niet die van Frankrijk zijn."

Bombshell: "VS wensen terugkeer van koude oorlogsfeer naar Europa"

De Generaal is niet bang zijn voor de VS en de NATO desastreuse kritiek te geven: "De VS wens van terugkeer van de koude oorlogsfeer naar Europa wordt uitgevoerd door de NATO en dient de belangen van de VS, als ook die van incompetente en corrupte Europese leiders," niet die van de Europese bevolking, besloot Pinatel.

Met het geraaskal van Han ten Broeke deze middag en zijn partijgenoot Rutte en natuurlijk van Baalen eerder, krijgen de woorden van de oud Generaal over corrupte politici in Europa, een voor Nederland wel heel erg pikante lading.

Opmerkelijke Russofobe trend bij VVD: ED NIJPELS

Het optreden vandaag maandag past in een trend waarin ook het bizarre optreden van Ed Nijpels jl. vrijdag past. VVD-prominent Nijpels was gast bij het radio inbelprogramma van Radio 1, Stand.nl. Het ging over de wenselijkheid van een peptalk door Rutte. Het lukte de programmamakers in een doorzichtig één-tweetje het op "de dreiging" van Rusland te krijgen. Nijpels ging compleet los en kon onweersproken zijn gif spuien: "Putin is volgens internationale maatstaven een oorlogsmisdadiger" (welke maatstaven de oud wonderboy doelde was niet duidelijk). "Hij (Putin) heeft lak aan de internationale rechtsregels" (ook hier werd Ed niet uitgenodigde te verhelderen wat hij bedoelde of zijn boute beweringen te staven met argumenten). "Hij (Putin) liegt keer op keer, zie ook doping"; "Nederland had moeten zeggen, "geen Rus naar de Olympische Spelen""; "Meepraten met Putin, daarbij word je uitgelachen door Putin". Zeker in het licht van de uitspraken van de Franse Generaal over corrupte Europese politici roept de hele VVD-trend van bizarre en blinde Russofobie, vragen op.

Ooit was hij de wonderboy van de VVD; nu gaat ED NIJPELS samen met partijgenoot Han ten Broeke voorop in een bizarre uitwas van Russofobie. Het optreden van de VVD-kopstukken komt in duister licht te staan door de bombshell uitspraken van de Franse oud Generaal Pinatel die waarschuwt voor incompetente en corrupte NATO dienende politici in Eurpa.

93 opmerkingen:

  1. Dit artikel ook beschikbaar bij NuJij!

    http://www.nujij.nl/algemeen/vvd-coryfee-han-ten-broeke-schoffeert-donald.36739445.lynkx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank Blik voor je gevarieërde verslagen. Voor mij BREAKING NEWS ClintonCash the movie www.breitbart.com/.../clinton-cash-lik Wat een manipulatie en misdaden begaan die twee #ICC geldt niet voor deze 1% elites, de revolutie staat om de hoek.

      Verwijderen
    2. https://youtu.be/7LYRUOd_QoM CLINTON CASH MOVIE

      Verwijderen
  2. Han ten Broeke was vanavond ook bij Één Vandaag over Aleppo en waar hij Assad uitmaakte voor een oorlogsmisdadiger en waar openlijk uit zijn mond de woorden "Regime Change" vielen. Han ten Broeke heeft het Chilcotrapport en wat George Bush/Tony Blair in Irak geflikt hebben nog niet gelezen zeker.

    http://buitenland.eenvandaag.nl/tv-items/68397/koenders_humanitaire_ramp_dreigt_in_aleppo_

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ Joop

      Ja, schandelijk. Samen met dat slijmspoor Koenders zich nu opeens zorgen maken over 'de humanitaire ramp' rond Aleppo.

      http://www.volkskrant.nl/4349284

      Heel Syrie is een humanitaire ramp, niet in de laatste plaats door de vrouw waarvan Ten Broeke hoopt dat ze de nieuwe president van de VS gaat worden.

      Verwijderen
    2. @Dawg,

      Ik had toch begrepen dat er drie corridors waren waar de burgers van Aleppo weg konden komen?

      Verwijderen
    3. Over 300 Syrian civilians leave Aleppo via humanitarian corridors - Russian military

      Seven humanitarian corridors have been opened in the Syrian city of Aleppo for civilians and militants willing to surrender, the Russian General Staff said Monday. The corridors “are active for the rescue and aid of civilians taken hostage by terrorists, as well as for militants who choose to lay down their weapons,” RIA Novosti quoted Chief of the Main Operational Directorate of the General Staff Lt. Gen. Sergey Rudskoy as saying. “Stations for hot meals, food supplies, water and first aid have been established in close proximity.” He added that “324 civilians, including 76 children, left the eastern districts of Aleppo for the humanitarian points, and 82 militants laid down their arms and are now passing the amnesty procedure.” The Syrian command established contact and is negotiating the cessation of resistance with a number of units from the moderate opposition.

      Verwijderen
    4. Een situatie zoals in Srbrenica of Rwanda gaat zich dus niet afspelen in Aleppo. Han ten Broeke is dus of verkeerd geïnformeerd of hij wil het Nederlandse publiek verkeerd informeren.

      Ik houd het maar op het laatste.

      Verwijderen
  3. Blijk maar lekker hopen Ten Broeke:

    "Fresh off of throwing the Democratic National Convention into turmoil after proving that party officials had conspired to sabotage Bernie Sanders' campaign, WikiLeaks founder Julian Assange announced that he has some even more damaging material in his trove of hacked emails — this time involving Hillary Clinton pushing to arm jihadists in Syria, including ISIS.

    "So, those Hillary Clinton emails, they connect together with the cables that we have published of Hillary Clinton, creating a rich picture of how Hillary Clinton performs in office, but, more broadly, how the U.S. Department of State operates," Assange told Democracy Now Tuesday. "So, for example, the disastrous, absolutely disastrous intervention in Libya, the destruction of the Gaddafi government, which led to the occupation of ISIS of large segments of that country, weapons flows going over to Syria, being pushed by Hillary Clinton, into jihadists within Syria, including ISIS, that’s there in those emails.There’s more than 1,700 emails in Hillary Clinton’s collection, that we have released, just about Libya alone."

    http://www.dailywire.com/news/7960/wikileaks-hacked-emails-include-hillary-arming-james-barrett

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vandaag werd een Russische helicopter boven Syrie neergeschoten door de gematigde vrienden van Hillary Clinton:

    Klotebeelden:

    http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/08/video_syriers_dansen_op_lijken.html#comments

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op een humanitaire missie nog wel.

      Verwijderen
    2. Zou me niet verbazen als de russen hun vliegroutes (ook van de humanitaire missies) aan de NATO hebben doorgegeven. Mogelijk heeft de NATO deze routes doorgegeven aan de "activisten" met raketten. Ik weet niet hoe dat tegenwoordig gaat met de afstemming van de vliegroutes tussen de russen en Nato.

      De "activisten" moesten natuurlijk gaan dansen op de lijken van de Russische piloten.
      De amerikanen hopen nu dat de Russische bevolking Poetin gaat dwingen de oorlogsvoering in Syrië te stoppen. Het voorbeeld voor de amerikanen was de molestatie van de Amerikaanse mariniers in Somalië waardoor Clinton de operatie in Somalië stopzette.
      Erg jammer voor globale elite.
      De russische bevolking ziet de russische operatie in Syrië als een vitaal onderdeel van hun veiligheid in tegenstelling tot de amerikaanse bevolking dat zich helemaal bedreigd voelde door wat stammenoorlogen in Somalië. De russische bevolking zal eerder eisen dat Poetin extra troepen stuurt om de "activisten" een lesje te leren.

      Verwijderen
    3. dat zich helemaal bedreigd = dat zich helemaal niet bedreigd

      Verwijderen
  5. Ja, het is duidelijk dat als Trump zou verliezen dat we een paar weken na de inauguratie al in een zeer grote oorlog zouden zitten:

    http://www.telegraph.co.uk/news/2016/07/29/hillary-clinton-will-reset-syria-policy-against-murderous-assad/

    Tegen die tijd is Aleppo waarschijnlijk schoongeveegd, Idlib grotendeels ingenomen en IS zonder steun van Erdogan zwaar teruggedrongen.

    Oorlogszetten van Clinton-VS zouden tegen die tijd nog vele malen meer dan nu een onnodige zeer aggressieve escalatie betekenen, die niet geduld kan worden door Rusland.

    Als al die rode lijnen geweld aangedaan zouden worden hebben we in februari 2017 al een oorlog in het hele midden oosten...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Koenders zal wel instructies van Samantha Powers hebbeb gekregen:

    "Samantha Power Is Outraged Syria Wants to Save Civilians in Aleppo

    She condemns the letter from Damascus which expresses a desire to save those dying due to her government's savage terrorist friends."

    http://russia-insider.com/en/politics/samantha-power-outraged-syria-wants-save-civilians-aleppo/ri15963

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De Russen doen er toch alles aan om WWIII te voorkomen.

      Russia ready for constructive partnership with NATO, invites military experts for talks - MoD

      https://www.rt.com/news/354141-russia-nato-partnership-ready/

      Verwijderen
    2. Aan de andere kant is er ook bij de democraten een enorme weerstand tegen weer een oorlog. Assange heeft aangekondigd nog eens 17000 emails te zullen publiceren die de direkte rol van Clinton bij het bewapenen van de jihadisten, waaronder IS, aantoont:

      http://www.dailywire.com/news/7960/wikileaks-hacked-emails-include-hillary-arming-james-barrett

      Als Trump zich een beetje gedraagt wordt het direkte onheil dus voorlopig afgewend.

      Verwijderen
    3. Een nulletje teveel: 1700 emails. Het gaat hier ook om eedbreuk.

      Verwijderen
    4. Bernie Supporters Say They're Voting For Trump

      https://www.youtube.com/watch?v=vQ1Udo-BR7Q

      Verwijderen
    5. ["Bernie Supporters Say They're Voting For Trump "

      Dus dan ontkennen ze hun eigen ideologie]

      Allereerst stemmen veel Sanders supporters niet vanuit ideologie, maar vanuit praktische overwegingen. Ideologie is vaak blind, en wordt zwaar gemanipuleerd. Clinton is in veel opzichten (TTIP, Wall street, neocon) véél rechtser dan Trump. Wat betreft de Sanders- concessies van haar: die zijn zo betrouwbaar als het serpent zelf. De wensen van Wall street en AIPAC zullen altijd voorrang hebben.

      Daarnaast, te bemerken aan de ´no more war!´- slogans tijdens de speech van Panetta, is de weerstand tegen de oorlogszucht van Clinton bij hen zeer groot, dat komt voor velen veruit op de eerste plaats! Strategisch stemmen op Trump ligt dan voor de hand.

      Verwijderen
    6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    7. "Bernie Supporters Say They're Voting For Trump

      https://www.youtube.com/watch?v=vQ1Udo-BR7Q"

      a vital part of the Bernie movement will make absolutely sure that Trump will become president

      Verwijderen
    8. Die gasten die je op de video zag kan je maar beter niet tegen je hebben. Dit soort jonge gasten hebben Obama al 2x aan de zegen geholpen. Ze zullen alle media en alles wat ze in huis hebben gebruiken om te zorgen dat Hilarious "the bitch" Clinton niet de volgende president van Amerika gaat worden.

      Verwijderen
    9. In die poll stond de libertijnse kandidaat op 9 %. Dat moeten we ook in de gaten houden, want dat komt vrijwel zeker sluipend van het Clinton kamp.

      Trump had wel gelijk wat betreft die gesneuvelde soldaat, en zeker wat betreft de oproep aan Rusland wat betreft de emails, en ik kan dat verdedigen, maar waarom doet hij dit wanneer hij dat zelf niet kan, maar in plaats daarvan zichzelf gaat corrigeren. Dat loose cannon gedrag zal hij snel moeten leren inbinden, anders mist hij zelfs de kansen die Assange hem aanreikt.

      Hij had veel minder terrein hoeven te verliezen, had veel direkter op de oorlogsspeeches moeten reageren ipv op het niveau van een reality show zijn eigen glazen in te gooien. Hij dient een covert team te formeren die Jill Stein aan de Sanders stemmers helpt die geen Clinton en geen Trump willen stemmen. Hij moet een deal met Johnsson proberen aan te gaan: een dure uitruil voor die 10 %. Dit alles volgens mijn subjectief inzicht.

      Verwijderen
    10. De website van de libertijnse partij is prachtig, maar er zitten teveel gaten in!

      Wie gaat de kritische vragen stellen over hun economische politiek, hun visie op lonen en sociale onderwerpen.

      Hun ideeën zijn leuk, maar over teveel is niet nagedacht of is verzwegen. Waar is de kritische journalistiek die dit gaat bevragen? Want een groot deel van de 10% fans uit het Amerikaanse electoraat zou Trump stemmen of Sanders fan zijn wanneer dit beter doorgelicht zou worden.

      In onze nationale situatie ben ik een groot fan van Ancilla van de piraten, maar zal me nooit mijn stem krijgen zolang ze geen buitenlandvisie heeft of een duidelijk standpunt tegen de multinationals. Dan maar de gezapige SP...

      Nu is dit nog een jonge partij, en ik wil haar graag de tijd geven om deze visie te ontwikkelen.

      Verwijderen
  7. @Han ten Broeke.

    Laten wij met ons allen hopen dat Donald Tump de nieuwe premier van de fascistische staten van amerika wordt.....
    Ben op zich geen echte Trump-fan, maar liever deze steenrijke malloot, dan een marionet van de wapenindustrie.
    Het voordeel van de dikke portemonnee van Trump, is dat ie, in tegenstelling tot Bitch Clinton, totaal onafhankelijk op financieel gebied. Wat in houdt dat hij de centen uit de wapen- en farmaceutische industrie en de verdere multinationals niet nodig heeft.
    En dat terwijl Birch Clinton al voor een paar honderd miljoen ontvangen heeft ter bevordering van de invoering van TTIP.

    Dus... Pipo ten Broeke....
    Niet meer hopen op dat wij samen.....
    Jij bent jij en ik ben ik.
    Jij verkoopt leugens, ik ben op zoek naar de waarheid....
    Kortom.... Er is geen wij...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ed Nijpels is een van de VVDers die graag met minderjarigen rommelen, hoe harder ze roepen hoe meer ze te verbergen hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gewoon omdat het kan, omdat Russofobe oorlogshitsers er pislink van worden. Trump legt uit dat goede relaties met de Russen in het belang van de VS zijn:

    https://www.youtube.com/watch?v=hhy-xQbQ14s

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Kies Trump, en kies voor "een gevaarlijke"

    Kies Clinton, en kies... niet voor Trump

    Enige reden dat Clinton kans maakt om de presidentsverkiezingen in de VS te winnen, is omdat Trump de tegenkandidaat is (Trump vind ik geen Jill Stein, van wie ik me kan voorstellen dat je als Amerikaans staatsburger op haar stemt... en om die reden maar uit de vergelijking wordt gehouden door onze mediavrienden).

    En de media speelt daarin haar klassieke rol mee door als katalysator de gebeurtenissen te laten verlopen zoals dat wordt gewenst door de bedrijven en oligarchen die de kranten en politici beheren. Wat de reden is dat Han ten Broeke profeteert (profiteert?) dat Trump "gevaarlijk" is en waarbij Ed Nijpels, 30 jaar na dato, zijn bijnaam nog steeds eer aandoet (wat hebben Kernwapens ons ooit aan voorspoed gebracht, Ed?)

    Dat de media en aanverwante duurbetaalde 'spokesmen' die wel kunnen lullen, maar niet kunnen poetsen, het altijd beter denken te weten dan het publiek, is een schrijnend teken van elitedenken. Oftewel een teken van good breeding, playing the game. Oftewel een teken van alleen maar naar zichzelf kunnen luisteren en doof zijn voor alternatieve meningen.

    Enfin, na november krijgen we naar alle verwachting tot minstens aan de kerst toe, verhalen in de krant van duurbetaalde 'experts' die maar niet kunnen begrijpen waarom ook nu weer (zie referendum, Brexit) het volk maar niet naar de doorgeleerde adviezen van hen hebben willen luisteren. En verder verandert er niks, omdat het identity politics aan inhoud ontbreekt.

    Overigens verwacht ik niet dat er veel Amerikaans stemgerechtigden naar radio 1 luisteren of de VVD pagina van Han ter Broeke bekijken (zie: http://www.vvd.nl/mensen/18/han-ten-broeke). En daar hebben ze groot gelijk in.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Identity politics Dat wil zeggen: ik kom alleen maar woorden van Clinton en Trump tegen in de verkiezingen. Maar een verkiezingsprogramma, ook niet zaligmakend weet ik nadat Samson in 2012 de BTW absoluut niet wilde verhogen..., is toch wel het minste wat je kunt verwachten van een presidentskandidaat die ergens voor staat.

    We Make America Great Again, folks. Wat betekent dat?

    En Hillary.. Doet het alleen goed als ze zwijgt!

    Enfin...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jill Stein en Gary Johnsson zijn naast het nastreven van hun eigen programmas vooral pionnen in de campagne: Johnsson zal door het Clinton kamp gesteund worden om stemmen van Trump af te snoepen en Stein door het Trump kamp.

    Stein heeft een preutse feministische kant en Johnsson staat dicht bij de Ayn Rand sekte. Daarnaast zijn ze kansloos.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Half a million protesters call for a regime change in Ethiopia
    http://www.madote.com/2016/08/video-half-million-protesters-call-for.html

    Ik kwam toevallig langs deze website. Als ik het woord "regime change" hoor gaan de alarmbellen af en wordt ik nieuwsgierig :-)
    Even kijken wie de president is en in welk kamp hij zit. En jahoor, laat de president Mulatu Teshome opgeleid zijn in China en dus een tegenstander van lieden in de top van de amerikaanse machtstructuur di China kapot willen maken.
    Mulatu Teshome
    https://en.wikipedia.org/wiki/Mulatu_Teshome
    http://www.csc.edu.cn/alumni/newsdetailen.aspx?cid=4&id=43

    Ik moet er wel bij zeggen dat de hoorn een enorme droge periode meemaakt door el nino. Kan de oorzaak van de opstand zijn. Kan ook een oorzaak zijn om gebruik van te maken om de aan china loyale premier omver te werpen.
    El Niño in East Africa
    http://www.unocha.org/el-nino-east-africa
    CAFOD responds to Ethiopian crisis
    http://www.sconews.co.uk/news/10518/cafod%E2%80%88responds-to-ethiopian-crisis/

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ook China lijdt haar toekomstige leiders op in de strijd om de macht. Isaias Afewerki is in 1967 in China opgeleid en is nu sinds de oprichting van Eritrea in 1991 de president van het land.
    Isaias Afewerki
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Isaias_Afewerki

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik zou graag eens wat objectieve info vinden over door China gesteunde Afrikaanse leiders. Nu investeert China met no strings attached, maar Afwerki (toch wel een erg suggestieve naam) schijnt toch wel een zeer nare dictator te zijn. Onze MSM media zijn echter te incompetent en te partijdig om zelfs maar een indruk te kunnen geven van wat er in die landen speelt.

    Ik vind overigens dat Putin veel meer aandacht dient de besteden aan latijns Amerika, waar de ene coup na de andere plaatsvindt. Succesvolle onafhankelijke staten daar zijn een enorme inspiratie voor de hele wereld, want velen kunnen zich toch moeilijk identificeren met de serieuze Russen en de voor ons nogal enigmatische Chinezen. De sexy latijnse cultuur heeft een veel leukere uitstraling.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. "The alarming warning signal of trouble in the US corporate bond market with soaring rates of debt delinquencies, and the fact that since the collapse of the US shale oil industry Wall Street and other major bank creditors have been tightening criteria for extending more debt, say to me that the US economy is on the precipice of a new debt default implosion that will make 2008 appear a financial market hiccup by comparison."

    F.William Engdahl in:

    http://journal-neo.org/2016/07/28/the-usa-debt-time-bomb-tocking-ticking-tock-tick/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Onbegrijpelijk dat niet iedereen dit ziet. Waar zitten al die mensen met hun hoofd ?. Bij onbenulligheden waarschijnlijk. USSA!!. De VS gaat het zelfde traject in als de sovjet unie. Imploderende supermacht gezwicht onder enorme schulden. Corrumperende elitaire bovenlaag.

      Verwijderen
    2. @ Oli

      Ben bang dat we in het Westen allemaal min of meer in hetzelfde (schulden)schuitje zitten. Wij ontlopen de VS wat dat betreft niet zoveel.

      http://www.debtdeflation.com/blogs/manifesto/

      Kijk nog maar eens naar met name die eerste twee grafiekjes in bovenstaande bron: recordschulden. Op al dat papier moet rendement gemaakt worden in een reele economie die drie tot vier maal zo klein is. Dat lukt alleen nog maar met monetaire kunstgrepen.
      'k Kan me eerlijk gezegd niet goed voorstellen dat er beleidsverantwoordelijken zijn die werkelijk denken dat er te ontkomen valt aan een schuldsanering en dat het enige wat we tot die tijd doen in werkelijkheid niet meer dan 'delay and pray'is.

      Verwijderen
    3. Zoals Greenspan al heeft verteld:
      We kunnen altijd onze schulden betalen, alleen kunnen we niet de koopkracht van ons geld garanderen.
      Hoe de bankiers het spelletje gaan spelen is de vraag. Ik hou wel rekening met bankvakanties omdat de Distel heeft gezegd dat dit het model voor Europa is. Maar ja, we zullen zien.

      Verwijderen
  17. “Als de verantwoordelijken voor deze oorlogen gewoon naar strand waren gegaan en niet aan deze oorlogen begonnen waren, dan had de wereld er waarschijnlijk veel beter uit gezien. Wij steunen de gematigde rebellen met miljarden aan geld en wapens zodat ze Assad kunnen omverwerpen, maar we hebben geen idee wie deze rebellen zijn.

    Waarschijnlijk zijn ze nog slechter dan Assad. […] Stel dat het lukt om de regering Assad weg te krijgen, wie gaat dan de macht overnemen? Zijn dat de rebellen, zoals in Libië? We moesten Gaddafi omverwerpen, en kijk eens wat er van gekomen is. Ik denk dat het een vergissing was.”

    http://marketupdate.nl/nieuws/geopolitiek/donald-trump-moord-gaddafi-en-saddam-grote-vergissing/

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ben trouwens benieuwd hoeveel airplay het Staatsjournaal in het 18.00 zal gaan geven aan het Syrische Observatorium en hoeveel krokodillentranen er gehuild gaan worden over Aleppo. Klaarblijkelijk gaat het niet zo voor de wind met de gematigde terroristen in Oost Aleppo.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze suggereren dat de russen/syrische leger een gifgas aanval hebben gepleegd in een dorpje in de buurt waar de helikopter is neergehaald. Uiteraard moet dit in scene gezette toneelstukje de buitenwereld laten geloven dat deze gifgas aanval een vergelding is op het neerhalen van de helikopter.

      'Gasaanval op dorp vlak bij crashplek Russische helikopter'
      http://nos.nl/artikel/2122743-gasaanval-op-dorp-vlak-bij-crashplek-russische-helikopter.html

      Verwijderen
    2. @ Joop

      In dat filmpje figureert, aan de badges op de kleding te zien,personeel van de 'White Helmets'. Dat de Staatsomroep dit soort beeldmateriaal, zonder verdere kwalificaties, gebruikt laat eens te meer zien wat een schaamteloze propaganda organisatie het is.

      Verwijderen
    3. Godverdomme, wat een voorspelbare smeerlapperij bij de NOS weer.

      Verwijderen
    4. Yep, het is weer 21 augustus 2013, and the intelligence is, again, fixed around the policy!

      Verwijderen
    5. Het duurt denk ik nog wel een paar weken voordat Aleppo bevrijd is door de SAA. We zullen ons tot die tijd tenenkrommend door de valse NATO propaganda heen moeten bijten. Syrië en Rusland hebben hun plan getrokken (de humanitaire corridors zijn er) , er zal niet meer onderhandeld worden.

      Verwijderen
    6. Zal John Kerry weer een White House Assesment houden i.p.v. een Intelligence Assement?

      Verwijderen
  19. Per ongeluk een link van Joop verwijderd; volgens mij was het deze: http://complot.eenvandaag.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yep, zomerserie bij Één Vandaag "Complot or not?" Ik heb Sjoerd Fennema maar even een mailtje gestuurd met de vraag of hij nog van plan is een complottheorist uit te nodigen om het e.e.a. toe te mogen lichten of dat er alleen door Één Vandaag aangewezen 'experts' aan het woord mogen komen.

      Verwijderen
    2. Illuminati - Coup Iran
      http://complot.eenvandaag.nl/afleveringen/68407/illuminati_coup_iran
      Tot min 5:30 mag de vrijmetselarij uit (ik denk) den haag vertellen dat de vrijmetselarij geen complotten smeden.

      Daarna gaat het verhaal over de Mossadeq coup waar mi6 en de cia zitten. Hoe hebben de geheime diensten het gedaan
      .ze gaan journalisten omkopen
      .ze gaan parlementariërs omkopen
      .ze kopen geestelijken om
      .het allerbelangrijkste, wat in latere complot theorieën een rol gaat spelen, dat er voor het eerst een hele meute van honderden mensen wordt betaald die vernielingen aanrichten om Mossadeq in een kwaad daglicht te brengen. Zeg maar gerust dat die mensen betaald werden om te zorgen dat het openbare leven zodanig verstoord wordt dat Mossadeq moet aftreden.

      In die 60 jaar zijn de draaiboeken van MI6 en CIA niks verandert.
      HA, arabische lente, Oekraïne en recentelijk Turkije. Komt het bekend voor.
      Gelukkig was Erdogan er snel genoeg (nog tijdens de coup) bij om zijn mensen naar de pleinen te sturen, voor dat de Gulenisten hun mensen naar de pleinen konden sturen. Poetin heeft ook een hele horde mensen die hij gelijk naar de pleinen kan sturen voordat de oppositie dan kan.

      Dit is maar 1 aflevering die ik gezien heb. Ik verwacht dat als een complot is toegegeven door de overheid, dan is er sprake van een complot. Is een complot niet toegegeven door de overheid dan is er sprake van een onbewezen complot. Bij 9/11 is er een onbewezen complot. LOL LOL

      "Het belangrijkste bewijs voor deze theorie is het instorten van ‘building number 7’. Dit gebouw naast het WTC zakte zes uur na de aanslag in elkaar op een manier die veel lijkt op een gecontroleerde explosie. Dit is een enorm wijdverbreide en hardnekkige theorie, maar lastig vol te houden, omdat duizenden mensen daarvan op de hoogte zouden moeten zijn geweest en niemand kennelijk ooit iets heeft losgelaten. We spreken met Willem Post, Amerika-kenner en schrijver van het boek ‘Keerpunt: Amerika voor en na 9-11’."

      Duizenden mensen LOL zouden betrokken moeten zijn. Een groep mossad agenten hebben 's Nachts in een paar weken tijd die 3 gebouwen volgestopt met springstoffen. klaar is kees.

      Verwijderen
    3. @oligarch,

      Danny Jowenko wist niets van ‘building number 7’ en toch zei hij dat het een 'controlled demolition' was en dat mocht hij toch wel zeggen als 'controlled demolition' expert, toch? Nu kan hij het niet meer zeggen, want hij kreeg een fataal auto ongeluk.

      Verwijderen
    4. Als wij het 9/11 commissierapport als leidend moeten nemen als zijnde de 'waarheid', waarom zij er na het verschijnen van het 9/11 commissierapport dan nog twee andere schuldige aangewezen en waarom zijn er dan 28 pagina's buiten het rapport gehouden? Die informatie was tussen 2001 en 2004 toch bekend?

      Verwijderen
    5. En inderdaad, een complottheorie is pas een complottheorie, als deze door het gevestigde establishment is bevestigd.

      Verwijderen
    6. Sjoerd Fennema doet er overigens wel lang over een antwoord te geven op een simpele vraag! Zal wel weer zo'n part-time journalistje zijn.

      Working 9 to 5!

      Verwijderen
    7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    8. Trump staat voor. Net als dat destijds het Brexit kamp voorstond. Alleen homo's, baby boomers, wat vrouwen en mensen die bang zijn voor Trump stemmen op Hilarious.

      Verwijderen
    9. Zal wel weer zo'n part-time journalistje zijn.

      Inderdaad. Journalistje die blij is dat ie makkelijk aan geld kan komen bij de NOS. Van te voren is tot op de komma doorgenomen wat ie gaat zeggen.

      Verwijderen
    10. "Nu kan hij het niet meer zeggen, want hij kreeg een fataal auto ongeluk."

      Ja Sjoerd, waarom vertel je in die 9/11 episode niet dat Danny Jowenko heeft verklaard dat gebouw 7 duidelijk door dynamiet naar beneden is gekomen ??. Lekker salarisje bij de NOS Sjoerd ??

      Trouwens, net als met chemtrails hoef je geen natuurkundige/scheikundige te zijn om te weten dat die vliegtuigen op de één of andere manier andere spullen dan kerosine in de lucht spuiten.
      Bij gebouw 7 is duidelijk sprake van een gecontroleerd naar beneden halen van een gebouw precies in zijn eigen omvang/voetafdruk. Perfect gedaan. De bodem wordt eerst onder het gebouw weggeblazen, dan gaat de éne helft eerder naar links, terwijl de andere helft iets later naar rechts valt. Hoppa, alles in vrijevalsnelheid, wat alleen kan, als de neergang nergens wrijving ondervindt en dat kan alleen als alle constructie punten en dragende delen worden opgeblazen.

      Verwijderen
    11. Wat betreft het opblazen van de gebouwen moet ik de mossad agenten een compliment maken. Het enige probleem is, dat gebouw 7 niet tijdens de stofwolken van de andere gebouwen naar beneden is gekomen. Nu kan iedereen zien, nu zijn er filmpjes van dat gebouw 7 in vrijevalsnelheid naar beneden kwam. Oei.
      Toch opbeurend dat tenminste 30% van de amerikanen "wakker" is. Dat is een hoger percentage dan hier in Nederland.

      Verwijderen
    12. Geen reactie van Sjoerd gehad, er komen dus geen 'complottheoristen' in de zomerserie "Complot or not" van Één Vandaag. Jammer, ik had nog wel een paar leuke vraagjes aan de 'experts'.

      Verwijderen
  20. The Real Reason Why Bernie Sanders Endorsed Hillary Clinton
    https://www.youtube.com/watch?v=eB5FlcFv-U8

    Luke heeft het een jaar geleden al verteld. Wat een topper!!!

    Luke waarschuwt ons ook voor Trump. Voor iedere dumbo die niet wil inzien/accepteren dat Trump ook onderdeel is van het establishment
    Is Donald Trump A Part Of The New World Order
    https://www.youtube.com/watch?v=PY6zxGQ0epU

    Is Donald Trump For Real?
    https://www.youtube.com/watch?v=5sPgbu03e-k

    Wat een topper!!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. [Een van de uitspraken van vandaag van jullie held Trump; als we nucleaire wapens hebben ,waarom gebruiken we ze dan niet??]

    Die is dan wèl gejat van Allbright, uit de tijd dat ze secr. of state onder Bill was. Nooit heeft ze dat teruggenomen en ze heeft op de DNC, en al eerder --´there is no place in hell´- voor het Clinton kamp gesproken (dat zijn geen meningen, dat is voorgenomen beleid!!!).

    Het nucleaire arsenaal zou onder Obama en het gevestigde beleid voor een triljoen $ vernieuwd worden. Is dat niet waar hij het over heeft.

    Voor de rest zou Trump beter wat meer naar zijn vrouw en vooral naar hyperintelligente dochter moeten luisteren.

    Voor de rest gaat al het gemopper over Trump voorbij aan het feit dat Clinton zowat alles vertegenwoordigt wat Europa zware schade toebrengt:

    TTIP
    Monsanto
    NATO
    Fracking
    Steun voor de jihadisten en gekleurde revoluties
    Roekeloos agressief beleid naar Iran en Rusland
    Onvoorwaardelijke steun voor Likud Israel
    Steun voor de EU
    Steun voor burgeroorlog in Turkije en Syrië
    Steun voor burgeroorlogen en grensconflicten in de Oekraine, de Kaukasus en Centraal Azië
    Draconisch patentrecht
    Gevaarlijk opportunistisch beleid rond China
    Terugbrengen van Latijns Amerika naar bananenrepubliek status.

    Voor haar binnenland: het toewerpen van wat afgekloven botten naar minderheden. Voor de rest meer schulden (studieschulden onder Obama verdubbeld!)

    Voor de rest: zowat alle neocons en ook Soros staat achter haar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. [Wat een BS weer van onze Rootman. Nergens kan hij dit alles bewijzen...]

      Bewijzen doen we in een rechtszaal, en waar het onbetrouwbare serpent afstand van zou nemen..., nou ja...

      Inderdaad: Sommige dingen! dat wil eigenlijk zeggen 100% kansen op oorlogen, met een zeer grote kans op een wereldbrand.

      Ik ga geen pro- Trump verhaal ophangen omdat hij te erg incompetent lijkt.

      Toch hoop ik dat die idioot president wordt. Liever dan mrs Satan.

      Verwijderen
    2. De Clinton Foundation:

      https://www.youtube.com/watch?v=7LYRUOd_QoM

      Waar de zalvende linksliberale rethoriek van de Democraten naadloos overloopt in onbeschaamde corruptie.

      Verwijderen
    3. [Wist je dat Rusland fracking wilt gaan toepassen in Siberië omdat de gewone bronnen leeg raken?]

      Dat zal niet de reden zijn. Als we als mensheid in de 24e eeuw nog willen bestaan dan MOETEN de Russen gaan beginnen het gas in het methaanijs te winnen. De anthraxepidemie in noord Siberië maakt duidelijk dat de bodem daar in hoog tenpo destabiliseert. Er zitten honderden gigatonnen methaanijs in, genoeg om bij vrijkomen de temperatuur van de aarde een graad of 30 te doen stijgen. Niet alle wereldbevolking kan dan overleven in een hutje in het hooggebergte van de himalaya (30 graden koeler is 6 km hoger- daar kan men niet eens vrij ademen!).

      Verwijderen
  22. [dan een ervaren vrouw die veel weet hoe politiek bedreven kan worden en volop voor vrede vecht]

    Meer hoef ik ook niet te weten...

    Vechten voor vrede. Jaja... Next...

    BeantwoordenVerwijderen
  23. "Hillary Rodham Clinton is a Wall Street-backed warmonger whose potential election as President of the United States this November poses an existential threat not just to Americans but to all of humanity."

    https://www.youtube.com/watch?v=0EGBOMvBrZw

    Was er wel eens een oorlog waar de Hillerator niet op sopte? Dreigen met kernwapens (tegen Iran bijvoorbeeld) hoort daar ook bij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. NB

      Rond 3.00 min kunnen we zien en horen dat Hillary Clinton Iran hoogstpersoonlijk bedreigt met de 'nucleair option'.

      Verwijderen
  24. Nord Stream 2 verdeelt Europa


    Frank Knopers 3 augustus 2016 Geopolitiek

    "Rusland wil vaart maken met de aanleg van de Nord Stream 2, maar uit verschillende Europese landen stuit het project op weerstand. Vooral in Polen, Oekraïne en Slowakije is men niet blij met deze ontwikkeling, omdat de transportroutes voor aardgas door deze landen met de komst van de Nord Stream 2 minder belangrijk worden.

    Landen als Polen, Wit-Rusland, Oekraïne en Slowakije verdienen jaarlijks miljoenen aan het doorvoeren van Russisch aardgas. Door meer aardgas via de Oostzee te transporteren kan Rusland deze kosten uitsparen. Daar komt bij dat de levering van aardgas naar Europa betrouwbaarder wordt met de uitbreiding van de Nord Stream, omdat deze pijpleiding een rechtstreekse verbinding tussen Rusland en Duitsland vormt.

    Nord Stream 2

    De Nord Stream 2 is de tweede gasleiding door de Baltische zee, waarmee Rusland meer aardgas naar Europa kan exporteren en minder afhankelijk wordt van de transportroute via Oekraïne en Polen. Dit project wordt uitgevoerd door een joint-venture van het Russische Gazprom (50%) en vijf Europese energiebedrijven, namelijk het Duitse Uniper SE en BASF/Wintershall, het Nederlands/Britse Royal Dutch Shell, het Oostenrijkse OMV AG en het Franse Engie (elk 10%).

    De samenwerking tussen Rusland en Duitsland is blijkbaar tegen het zere been van de Verenigde Staten. Sputnik News schrijft dat de Amerikaanse regering bondskanselier Merkel verzocht heeft het project niet voort te zetten en in plaats daarvan vloeibaar aardgas uit de Verenigde Staten te importeren."

    http://marketupdate.nl/nieuws/geopolitiek/nord-stream-2-verdeelt-europa/

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Opmerkelijk, het International Criminal Tribunal for the Former Yugoslavia heeft Slobodan Milosevic gezuiverd van oorlogsmisdaden!

    http://www.globalresearch.ca/icty-exonerates-slobodan-milosevic-for-war-crimes/5539237

    http://www.globalresearch.ca/milosevic-exonerated-as-the-nato-war-machine-moves-on/5539411

    BeantwoordenVerwijderen
  26. @ Joop

    We zijn inmiddels bekend met dit patroon:

    Before a US-led war or ‘humanitarian intervention’ against a targeted state, a number of lurid claims are made about the country‘s leader and its government. These claims receive maximum media coverage and are repeated ad nauseam on the basis that people will bound to think they’re true.

    Later it transpires that the claims were either entirely false (like the Iraq WMD ones), unproven, or greatly exaggerated. But the news cycle has moved on focusing not on the exposure of the fraudulent claims made earlier but on the next aggressive/genocidal ‘New Hitler’ who needs to be dealt with. In 1999 it was Milosevic; now it’s Assad and Putin.

    https://www.rt.com/op-edge/354362-slobodan-milosevic-exonerated-us-nato/

    Op Counterpunch staat een artikel met een aantal quotes die nog eens duidelijk maken hoezeer de stemmingmakerij tegen Milosevic uit de lucht gegrepen waren.

    http://www.counterpunch.org/2016/08/01/the-exoneration-of-milosevic-the-ictys-surprise-ruling/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Dawg,

      Yep, Joegoslavië moest 'gebalkaniseerd' worden voor de eerste NAVO uitbreiding naar het oosten en tegelijkertijd om een lange neus naar Rusland te maken!

      Nee hoor, wij hebben daar nooit geen afspraken over gemaakt!

      Dus wel!

      http://www.latimes.com/opinion/op-ed/la-oe-shifrinson-russia-us-nato-deal--20160530-snap-story.html

      Fijn joh zo'n 'partner'.

      Verwijderen
    2. Ja, de propaganda over Milosevic en de daarbij behorende oorlog in Joegoslavië, Servië en Kosovo, gebracht door onze mediavrienden, kan ik me nog goed herinneren.

      Achteraf was dit de generale repetitie voor het gespleten nieuws dat aan lezers gebracht wordt sinds 119. Uitvergroten van het ene nieuws en verkleinen of verwringen van het ander. Of als nieuws een verhaal moet dienen, er dat nieuws dan maar bij bedenken.

      Zo kan ik me nog het NATO bombardement op Servisch radio en televisiestation RTS herinneren, en de reacties hierop in kranten als VK en NRC in 1999. Het was geweldig, vonden zij, want dankzij dat bombardement (waar Servische journalisten bij omgekomen zijn), was de propaganda verstomt.

      Diezelfde media vinden, als gespleten persoonlijkheden het vervolgens wel een schande als journalisten die propaganda schrijven in Parijs omkomen bij een terreuraanslag (Charlie Hebdo).

      Heel makkelijk om te onthouden hoe die gespleten persoonlijkheid werkt overigens: alles wat 'wij' doen is gggggoed, alles wat zij doen is slllllleeeeecht.

      Al sinds de cowboys en Indianen verhalen werkt het al zo, die je kunt terugvinden in de bibliotheek tussen de Bouquet-reeksen.

      Ter bevestiging een ander voorbeeld, Als 'zij' in 1995 genocide in Srebrenica plegen, is dat slecht, terwijl als 'wij' in 2003 genocide plegen in Fallujah, dan is dat 'een overwinning op de terroristen'.

      Enzovoort, enzovoort, enzovoort.

      Dat onze vrienden van de media die verhalen van haar opdrachtgevers (moeten) brengen, kan ik nog wel begrijpen (waarbij ik dat bevel=bevel gedrag niet goedkeur). Maar waarom zou je dergelijke misdadig slecht gescripte Indianenverhalen nog willen lezen? - Wat in steeds sceptischere mate gebeurt, niet alleen hier op dit blog, maar ook bv in Canada las ik vanochtend te OffG

      Of nu ik toch met Joegoslavië bezig ben: destijds wilden de Serviërs NATO veroordeeld hebben voor het internationaal Strafhof wegens genocide.

      - Antwoord VS: wij kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor genocide omdat we de jurisdictie hierover als land niet onderschrijven (maw: de VS mag ten alle tijden genocide waar dan ook in de wereld plegen).

      - Antwoord Strafhof: de zaak werd geseponeerd op een vormfout, aangezien alleen VN landen zaken mogen indienen bij het Strafhof, wat Servie ttv indienen niet was.

      En dat is dan de rechtvaardigheid voor Servische burgers wiens vrienden en familie zijn omgekomen bij bv dat bombardement op die markt in Belgrado en zoveel andere burgerdoelen.

      Denk je dat het anders zal zijn als NATO besluit om Syrie, Libie, Irak, Iran of... Nederland te bombarderen? Dat laatste klinkt vergezocht, maar het is publiek geheim dat de VS niet terugschrikt om zelfs nog een stap verder te gaan dan dat, en haar eigen staatsburgers van de aardbodem bombardeert die haar onwelgevallig zijn, inclusief kinderen (zie: http://www.salon.com/2011/10/20/the_killing_of_awlakis_16_year_old_son/)

      Nou krijgt ieder volk haar regering die ze verdient, en het moge zo zijn dat wij de onze hebben verdiend omdat het te goed met ons landje ging.

      Dat we ons in slaap hebben laten sukkelen door de sprookjesverhalen van de media is in ieder geval iets wat mij destijds overkomen is. Maar die jeugdige onschuld ben ik inmiddels kwijt geraakt.

      En daarbij: waar sprookjes waarbij 'wij zijn zo goed' zijn, fijn zijn om over te dromen, denk ik dat het voor velen inmiddels een nachtmerrie is om te bedenken dat 'zij (de anderen) zo slecht zijn'.

      Voor beide geestestoestanden bestaat overigens een goede remedie, die heet, Wakker worden!

      En ik verwacht zo dat mensen dat in toenemende mate doen, omdat leven in een nachtmerrie nou eenmaal geen pretje is en journalisten het 'wij zijn zo goed' verhaal niet eens meer proberen te slijten aan haar lezers omdat 'wij' nou eenmaal alleen goed blijken te zijn in het verkopen van wapens, oorlog, bullshit en schuld.

      Verwijderen
  27. Begin Augustus. Zowat alle blogs en nieuwssites liggen plat of hebben een nachtwakersbezetting. Olympische spelen is normaliter het enige sportevenement waar ik wel eens naar kijk, maar deze keer heb ik een hele vieze smaak vanwege de coup tegen Madre Roessef, de crisis aldaar en de boycot van de Russen.

    Bovendien ben ik helemaal niet gerust wat betreft het verdere nieuws: Waar blijft het minimale beetje steun nodig voor Venezuela? Dat is een schijntje, maar het lijkt zomaar losgelaten te worden. Dit maakt me best WOEDEND op Putin! Nog geen jaar geleden zag ik het als het continent van de hoop, nu meer als een corrupte en verdrietige CIA kolonie/ bananenrepubliek.

    Begrijp me goed: het is prachtig dat Turkije, Syrië en centraal Azië zich onafhankelijker kunnen opstellen, maar ik HEB niet zoveel met die culturen...

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. PHILADELPHIA – The National Security Agency (NSA) has “all” of Hillary Clinton’s deleted emails and the FBI could gain access to them if they so desired, William Binney, a former highly placed NSA official, declared in a radio interview broadcast on Sunday.

    “So if the FBI really wanted them they can go into that database and get them right now,” he stated of Clinton’s emails as well as DNC emails.

    Asked point blank if he believed the NSA has copies of “all” of Clinton’s emails, including the deleted correspondence, Binney replied in the affirmative.

    “Yes,” he responded. “That would be my point. They have them all and the FBI can get them right there.”

    Binney surmised that the hack of the DNC could have been coordinated by someone inside the U.S. intelligence community angry over Clinton’s compromise of national security data with her email use.

    And the other point is that Hillary, according to an article published by the Observer in March of this year, has a problem with NSA because she compromised Gamma material. Now that is the most sensitive material at NSA. And so there were a number of NSA officials complaining to the press or to the people who wrote the article that she did that. She lifted the material that was in her emails directly out of Gamma reporting. That is a direct compromise of the most sensitive material at the NSA. So she’s got a real problem there. So there are many people who have problems with what she has done in the past. So I don’t necessarily look at the Russians as the only one(s) who got into those emails.

    The Observer defined the GAMMA classification:

    GAMMA compartment, which is an NSA handling caveat that is applied to extraordinarily sensitive information (for instance, decrypted conversations between top foreign leadership, as this was)"

    Volledige interview met William Binney is te beluisteren op:

    http://www.breitbart.com/jerusalem/2016/07/31/exclusive-nsa-architect-agency-clintons-deleted-emails/

    Binney is geen toevallige voorbijganger ,aar een voormalige NSA topcat die in 2012 als klokkenluider naar buiten trad.

    Voor de Staatsomroep is het natuurlijk allemaal veel simpeler: de Russen hebben het gedaan. Wie anders?

    'FBI hield Democraten onkundig van Russische hacker

    De FBI heeft maanden gewacht voor de Democraten verteld werd dat hun partij doelwit was van een Russische cyberaanval. Het persbureau Reuters heeft die informatie van drie "welingelichte" bronnen. Die zeggen ook dat nagelaten is de Democraten te informeren dat de aanval werd onderzocht als een geval van Russische spionage.

    Doordat de Democratische Partij niet op de hoogte was, hebben functionarissen geen stappen ondernomen om te voorkomen dat vertrouwelijke e-mails en documenten in Russische handen kwamen. Een bron zegt dat de Russen maandenlang konden inbreken in computers in een cruciale fase van de presidentscampagne.

    verder lezen op:

    http://nos.nl/artikel/2122885-fbi-hield-democraten-onkundig-van-russische-hackers.html

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De vraag is in hoeverre je hier over 'hacken' praat? Hillary Clinton had geheime informatie op haar onbeveiligde privé server (bevestigt door FBI James Comey in een hoorzitting van het Amerikaans congres, dus de uitspraken van Hillary tijdens haar campagne dat zij 'truthfull' is bezig geweest druist tegen alle feiten in) die 'gehacked' werd door een Hongaars? persoon die de nickname "Guzzifer" gebruikte. Deze "Guzzifer" deelde mee dat er buiten hem nog een tiental andere IP's op de server aanwezig waren. De IP's daarvan zullen best getraceerd kunnen worden maar er moet ook rekening worden gehouden dat het IP's zijn die via een VPN zijn gegenereerd.

      Verwijderen
    2. @ Joop

      Ogen op de bal houden Joop. Er is email gelekt van de servers van Clinton en het DMC en daarbij is vuile was naar buiten gekomen die betrokkenen liever binnenskamers hadden gehouden. Door bliksemsnel de Russen te beschuldigen poogt men nu een rookgordijn te leggen om die vuile was aan het oog te onttrekken.
      Daar gaat het hier om.

      Uit het interview met Binney komt naar voren dat de NSA 1)alle mail alsmede de meta dataop slaat (er kan dus geen mail 'verdwenen' zijn)2) de dader in NSA kringen gezocht moet worden.

      Verwijderen
    3. @Dawg,

      Gaat het om de email waarin staat dat Hillary de 'founder' en 'supplier' is van I.S.?

      Verwijderen
    4. @ Joop

      Wie weet wat er allemaal voor contrabande te vinden is in de mail van Clinton. Feit is, aldus Binney, dat de NSA de mail opslaat en de FBI er over kan beschikken. Leve de 'deep state' zullen we maar zeggen.

      Verwijderen
  30. https://www.rt.com/uk/354574-woman-london-stabbing-american/

    Veel 'verwarde' mannen op straat de laatste tijd die er een beetje op op inhakken, steken of schieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Tjongejonge! de 2 pubers zijn het blog weer eens aan het verzieken. Hopelijk verwijdert Blik dit vervelende gekibbel spoedig.

    Beter een discussie opzetten rond 2 artikelen in Trouw over de uitlatingen van minister Kwijler over de belegering van Aleppo en de chemische aanval (hij noemt er maar een, raad eens welke...)

    http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/4351953/2016/08/04/Koenders-dringt-aan-op-hulp-inwoners-Aleppo.dhtml

    http://www.trouw.nl/tr/nl/13953/Burgeroorlog-in-Syrie/article/detail/4351630/2016/08/04/Steun-Aleppo-door-hulp-uit-de-lucht.dhtml


    Aan het einde van zijn blogje heb ik 3 commentaren geplaatst: lees ze daar maar...

    http://harryvanbommel.sp.nl/weblog/2016/07/15/op-vakantie-3/#comment-1682150

    BeantwoordenVerwijderen
  32. die linkse meepraters het rode gevaar ,de marxisistische denkwijzen het ware gezicht van links ,levens gevaarlijke gekken ....daarom wilders word king ...moet anders hebben we hier straks allemaal samsoms en dat willen wij lekker niet.
    ook geen liberaal tuig of domme emiel roemers die te dom spreken om invloed uit te oefenen .
    holland gaat veranderen omdat het moet!...goed blog hou vol want het iq is zeer laag.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. @ Peter Buildonarock:

    Welkom (dit zeg ik als medereageerder)!!!

    Zowel op links, in het centrum als op rechts is er een breed landschap, en veel verschillen gaan dwars door links en rechts heen. Sommige stromen heten slechts vanwege hun voorgeschiedenis links. Ook is er vaak sprake van bordjes verhangen.

    De Europese sociaal democratie verkeert in zware crisis, omdat hun belangengroep, de gewone man verraden is voor globalisatie, de multinationals, de democratie aan de EU en onze veiligheid aan de NATO oorlogen (het vluchtelingenprobleem is hier het gevolg van). Bij ons zijn dit de partijen PvdA, GL, en oorspronkelijk kwam D66 ook uit die hoek. Ze hebben links beleid al lang ingeruild voor een paar knuffelonderwerpen. Dat virus gaat zelfs de SP niet voorbij, en het ontbreken van een visionaire leider als Varoufakis helpt daar niet bij.

    Maar wat minder uitgesproken is die verdeeldheid ook op rechts.

    Echt links en alt-rechts kunnen ondanks diepe verschillen op veel onderwerpen bondgenoten zijn, want de echte vijand zit in het midden en is een 6e colonne aan het worden, die de belangen van onze bevolking uitlevert.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel bondige analyse en samenvatting van de situate, Rootman.
      Proficiat. Ik ben jaloers.
      Ik zag laatst jouw video over Alternatief Rechts. Wwost niet wat je er mee bedoelde. Maar ik ken die mensen. De kern bedtaat uit mensen die 25 jaar geleden al zeiden en schreven dat er rasverschillen zijn. Ik heb j p rushton zels een keer bezocht in Canada.
      De rasverschillen en iq verschillen: dat is pas de echte "ongemakkelijke waarheid"!

      Ik moet wel zeggen dat ik de linkse mensen niet in staat acht om die waarheid te erke nen. Te laf voor die waarheid.

      Verwijderen
  34. Bij nader inzien toch maar een aangepaste cross-post plaatsen:

    Koenders, uit hoofde van zijn gehalveerde toekomstig pluchebaantje bij de VN, zit selectief te concerntrollen over Aleppo en Al-Saraqueb:

    http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/4351953/2016/08/04/Koenders-dringt-aan-op-hulp-inwoners-Aleppo.dhtml

    Net als Fallujah en Ramadi zijn de jihadisten omsingeld, zijn er corridors, worden burgers door de jihadisten als menselijk schild verhinderd te vertrekken, maar omdat het niet de Amerikanen maar het leger van Assad is moeten er slijmerige krokodillentranen over vergoten worden.

    Een chlooraanval in Al-Saraqueb is ´een grove schending van het internationaal humanitair oorlogsrecht´, maar over een Sarin aanval op regeringsgebied diezelfde dag zwijgt hij! Niet vergeten dat het chloorstadje middenin jihadgebied ligt, die alle informatiestromen controleert. We zien dan ook meteen beelden van de Soros gesponsorde white helmets opduiken met hun karakteristieke handelsmerk van de rennende man met kind in de armen: PR kennen die bebaarde jongens wel!

    Het tegenoffensief van de ´rebellen´ (lees al qaida en dergelijk gespuis) bij Aleppo wordt gelukkig vernietigend afgeslagen. Toch prettig dat een enkele keer in een oorlog een duidelijk ´goede´ en ´slechte´ partij bestaat zodat we hier in goed geweten kunnen duimen voor het Syrische leger en hun Russische luchtsteun.

    Zoals gebruikelijk kiest de verachtelijke Koenders echter weer de verkeerde kant. Die man staat echt voor alles wat mis is aan de pseudolinkse PvdA!

    Ik zie net dat er ook een artikel van Harry van Bommel samen met Sjoerd Sjoerdsma (D66)in die Trouw staat.

    http://www.trouw.nl/tr/nl/13953/Burgeroorlog-in-Syrie/article/detail/4351630/2016/08/04/Steun-Aleppo-door-hulp-uit-de-lucht.dhtml

    Dit artikel bevat onjuiste cijfers! Het belegerde gedeelte van Aleppo heeft nog geen TIENDE van het aantal inwoners! En van die 30000 zijn het merendeel keiharde jihadisten die de bevolking vasthouden als menselijk schild. De eis dat de belegering gestaakt moet worden is op zijn best uiterst naief te noemen. Aleppo is van zeer groot strategisch belang, en na inname kan de burgeroorlog in relatief korte tijd voorbij zijn.

    Pas op voor gespleten tongen want de kwaadwillende VS wil niets liever dan de oorlog escaleren en een doorbraak stagneren, zodat de neocon Clinton alsnog haar ´Assad must go´ kan krijgen. Hoed u ook voor overdrijvingen in het nieuws: We krijgen nog steeds ons nieuws van de FRAUDULEUZE eenmansclub SOHR uit Londen, of via partijdige NGOs. Het Amnesty report van enkele maanden terug was 100 % van horen zeggen en aannames.

    Het blijkt wel vaker als de SP initiatieven neemt samen met partijen als de CU, en nu D66, de doelen kortzichtig zijn en in grotere context vaak een hele foute agenda dienen: elk cijfertje, elk feitje dient driedubbel gechecked te worden, en dat is in dit artikel dus weer eens niet gebeurd. Ik vind dat een verwijtbare misser!

    De NGOs, velen partijdig zoals Pax (was in het referendum vóór het associatieverdrag!) hebben wel een punt over hun voedseldroppings, maar dit zal toch echt met de Syrische regering gecoördineerd moeten worden. Veel te gevaarlijk om illegaal over dit land te vliegen: het zou de VS/ NATO een mooi excuus geven om ´ter bescherming´ vet te escaleren!

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Nu we toch bezig zijn nog maar een crosspostje:

    Uit het trouw artikel:

    ´Bovendien lijkt Rusland het voorstel voor humanitaire corridors in de Veiligheidsraad te gaan blokkeren. Dat schreeuwt om een plan B´.

    Rusland heeft zelf corridors ingesteld en deze week nog een helicopter verloren vol hulpgoederen. Er is zelfs amnestie mogelijk voor de jihadisten als ze hun wapens afgeven!

    De humanitaire corridors uit het artikel, even als ´plan B´ lijken rechtstreeks uit de koker van het VS State Dept. te komen.

    http://sputniknews.com/politics/20160518/1039836603/saudi-planb-syria-kerry.html

    Dat lijkt dan 1 op 1, in wat andere bewoordingen, op het Libië scenario, en we weten waar dat toe leidde! De VS is er net weer terug met hun bommen.

    Ook het nu oproepen tot een staakt het vuren in Aleppo is de VS napraten. Er is net een maandenlang staakt het vuren geweest waarin de VS geen enkele goede wil heeft getoond Al nusra van de ´gematigde jihadisten te scheiden maar hen wel zwaar heeft bewapend, oa met manpads (binnenkort bij een vliegveld nabij u) en zwaar antitank materieel.

    De Russen zijn ook niet gek en zullen nooit meer een no fly zone of humanitaire safe zone corridor in de veiligheidsraad laten passeren.

    Nu de macht van Gülen en Davutoglu gebroken is droogt de stroom van wapens en jihadisten dankzij de verder zeer onsympatieke Erdogan nu op. Assad kan nu slechts uit het zadel geholpen worden door een extreme escalatie, wat Obama niet zal toestaan, maar vooraan de agenda van mrs Clinton staat. Wanneer de belegerde wijk van Aleppo valt, de beslissende slag en grote doorbraak, zal het ook voor haar escalatie nauwelijks meer mogelijk zijn na februari 2017.

    Deze grote lijn volgend is het uitermate naief om nu een wapenstilstand te propageren, omdat het slechts een vertragingstactiek is ten bate van een zeer grote oorlog volgend jaar. Luister maar naar naar Panetta op de DNC

    https://www.youtube.com/watch?v=58WvbKidD-4

    Dit is geen mening maar voorgenomen beleid!

    En daarom zouden Sanders supporters nooit op Clinton moeten stemmen!

    Reactie door Rootman — vrijdag 5 augustus 2016 @ 07:45

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Rootman,
      Ik ben het met je eens over Hillary.

      Heb jij een beeld hoe Trump Amerika ziet in de wereld ? Wil Trump ook dat Amerika de komende 100 jaar de leider in de wereld is.
      Alhoewel ik niet denk dat Trump uit is op oorlog zoals Hillary.
      Maar...
      Trump zegt het wel erg te vinden dat geen enkel land in de wereld nog bang van de VS is of dat het de VS serieus neemt op dit moment.
      Éen ding is volgens mij wel zeker. Trump begint geen oorlog om hem te verliezen. Als Trump een oorlog begint moet hij gewonnen worden.
      Heeft Donald Trump al militaire adviseurs ?. Wat ik tot nu toe hoor is dat de meeste militaire mensen niks met Trump te maken willen hebben. Waarschijnlijk omdat Trump voor een radicale verandering van koers tav NATO en Rusland staat.
      Trump schijnt tot 3x toe gevraagd te hebben waarom hij geen nucleair wapen kan gebruiken. Op zich een legitieme vraag. Dan kunnen de militaire adviseurs uitleggen wat de consequenties zijn als je ze gebruikt. Het wordt uitgelegd als dat Trump graag nucleair gaat. Temeer omdat hij vindt dat ook Japan en Zuid Korea ook nucleaire mogen/moeten hebben.
      Tsja....

      Verwijderen
    2. Normaliter zou ik als de dood voor Trump zijn, gezien zijn onwetendheid en impulsieve karakter. In elk geval is hij gewend om deals te sluiten en is zeker de helft van wat hij zegt zowiezo onzin, dat de volgende dag weer heel iets anders kan zijn.

      Inmiddels zijn er echter vele republikeinen met zeer bloedige handen officieel Clinton gaan steunen: ook uit het neocon heritage en enterprise institute.

      Die figuren zie ik met likud en de jihadisten als DE vijand der mensheid, en hoewel de vijand van mijn vijand niet mijn vriendje is steun ik dean toch liever Trump.

      Ik geniet ook best van zijn politieke incorrectheid...

      Verwijderen
    3. Normaliter zou ik als de dood voor Trump zijn, gezien zijn onwetendheid en impulsieve karakter. In elk geval is hij gewend om deals te sluiten en is zeker de helft van wat hij zegt zowiezo onzin, dat de volgende dag weer heel iets anders kan zijn.

      Inmiddels zijn er echter vele republikeinen met zeer bloedige handen officieel Clinton gaan steunen: ook uit het neocon heritage en enterprise institute.

      Die figuren zie ik met likud en de jihadisten als DE vijand der mensheid, en hoewel de vijand van mijn vijand niet mijn vriendje is steun ik dean toch liever Trump.

      Ik geniet ook best van zijn politieke incorrectheid...

      Verwijderen
    4. @ Rootman

      Is ook een beetje mijn insteek. Als zoveel bewezen foute figuren zich eensgezind verenigen tegen Trump dan kun je er maar beter van uitgaan dat de Amerikanen er beter aan doen de Donald te kiezen.

      Verwijderen
    5. @ Rootman

      Is ook een beetje mijn insteek. Als zoveel bewezen foute figuren zich eensgezind verenigen tegen Trump dan kun je er maar beter van uitgaan dat de Amerikanen er beter aan doen de Donald te kiezen.

      Verwijderen
  36. Lees het laatste Nieuws over Baybasin bij JDTV / Eric:

    http://jdtvnieuwsbullet.blogspot.nl/2016/08/grove-wraakacties-van-justitie-tegen.html#more

    BeantwoordenVerwijderen