vrijdag 5 augustus 2016

Beste NOS en David Jan, is Rusland nou immigratie- of emigratieland??

Eén van onze vaste medewerkers keek gisteren naar het NOS-journaal, en verbaasde zich over de "nieuws"-keuze, en vooral ook de gekozen insteek. Wij nodigen David Jan Godfroid uit om te reageren op dit artikel. Onderstaand integraal het ingezonden artikel:

Hoe verkoop ik een prietpraatverhaal als journalisme Nos-journaal stijl?

-8 uur NOS journaal 4 augustus-

Na het nieuws dat onze boodschappen goedkoper zijn geworden door de negatieve inflatie (PS negatieve inflatie, zeg maar deflatie is een signaal dat de economie aan het stil vallen is), en nog wat lokaal nieuws, kwam het nieuws dat het niet goed gaat met de economie in Rusland.

Vele Russen willen het land uit volgens de Nieuwslezer van het NOS journaal. >>tjonge dat klinkt dramatisch wat zou er aan de hand zijn...???<<

De nieuwslezer en ik quote: “ het gaat niet goed met de economie (het gaat ie ieder geval een stuk beter dan bij ons: http://theduran.com/russia-western-media-credit-crunch-wasnt/) in Rusland volgens Russen die in een open democratisch land willen wonen gaat het onder Poetin ook politiek niet goed, daarom overweegt 1 op de 4 Russen wel eens om weg te gaan. Alhoewel lang niet iedereen die stap zet verlaten 10 duizenden hun land voorgoed. . “Einde Quote.

>>wat een vage prietpraat, 1 op 4 wil eventueel heel misschien weg.. ja zo ken ik er ook nog een… ik denk dat IEDEREEN wel eens gedacht heeft om weg te gaan. Nu de cijfers In Nederland zijn in 2014 144 duizend geëmigreerd dat is op bevolking 18 miljoen Nederlanders in Rusland wonen ongeveer 8 keer zo veel mensen, dat zouden het er dus honderd duizenden moeten zijn en niet tienduizenden<<

Start filmpje van David Jan Godfroid.

Sportieve uitnodiging aan David Jan om te reageren op dit artikel... Waarom niet? Potjemu njet?

Ivan

Een man, Ivan wordt geïnterviewd die blijkbaar weggaat uit Rusland, reden van vertrek, quote: “de media industrie waarin hij werkt stagneert hij ziet geen toekomst meer” ze hebben geen vertrouwen meer in de toekomst in Rusland.en waar gaat hij heen ISRAEL!!!

>>Ja Israël want is Israel gaat het zo geweldig , los van een zware financiële crisis waar in het land zich bevind en die vele Israëlieten tot de bedelstaf hebben gereduceerd is het land af gegleden tot het risee van de internationale wereld<<

Dan komt er man aan het woord van het Levada instituut, de letterlijke text bij de man in beeld: “Lev Goedkov Directeur Opiniebureau”. Godfroid: het Levada doet onderzoek naar waarom mensen vertrekken en wat voor mensen dat zijn: nu komt Lev aan het woord: “ik interpreteer het zo dat de middenklasse zich niet meer kan aansluiten bij een regime dat steeds autoritairder wordt” einde interview met Lev.

Dan komt Godfroid weer aan het woord: traditioneel verrekken Russen naar Europa, de VS en Canada maar zijn tweeling broer (van de man die eerst werd geïnterviewd) journalist Joeri Matsarski die heeft een andere keus gemaakt die gaat naar de OEKRAÏNE,

>>ja de Oekraïne een land waar een burgeroorlog woed, een land dat financieel volkomen aan de grond zit, een land dat mede geregeerd wordt door nazis, een land dat zijn straatnamen aan het hernoemen is naar moorddadige nazi’s uit de 2e wereldoorlog, dat land daar gaat hij heen.<<

Joeri heeft gewerkt als journalist in de Oekraïne tijdens de revolutie, zijn revolutie en toen hij terug ging naar Moskou was dat heel moeilijk voor hem om weer te leven in een maatschappij vergiftigd door leugens.

Dan volgt er een dramatisch betoog hoe zwaar het voor de familie is dat ze zo versnipperd gaan wonen. Einde NOS item.

Aap

Maar nu komt de aapt uit de mauw, zo als iederere fatsoenlijk journalist zou MOETEN doen, research!!!

Laten we eerst beginnen met de cijfers in Nederland Emigreerde in2014, 144 duizend Nederlanders! zie https://www.emigrerenuitnederland.nl/tag/emigratiecijfers/

Geen emi- maar immigratieland! Hallo NOS!

En dan nu Rusland volgens Bloomberg (bepaald niet pro Rusland) is Rusland na de VS het POULAIRESTE immigratie land! Hmm blijkbaar is Rusland best populair.

bron: https://www.bloomberg.com/view/articles/2015-06-15/why-russia-still-attracts-immigrants

Vervolgens een onderzoek naar de naam Lev Goedkov die vage Directeur van dat Opiniebureau. En wat schetst mijn verbazing dit artikel uit de Moscow Times van 30 maart 2015. Het complete artikel:

“Russen steeds honkvaster

Rusland

Volgens het Levada Center, een onafhankelijke Russische opiniepeiler, is 83 procent van de Russen niet geïnteresseerd in emigratie, het hoogste percentage sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie. En slechts 12 procent denkt erover zich ooit buiten de voormalige te vestigen. Volgens Lev Goedkov, de directeur van Levada, heeft de kennelijke honkvastheid van de Russen vooral te maken met ‘de krachtige staatspropaganda, de greep van de overheid op de informatiekanalen en het ontbreken van een publieke discussie op enige schaal’.

De groep die wel weg zou willen bestaat volgens Goedkov uit mensen die nu al beter af zijn dan de meeste Russen. ‘De leden van deze groep begrijpen dat hun manier van leven onverenigbaar is met een autoritair regime, gebrek aan zekerheid over de onschendbaarheid van particulier eigendom en het slechte ondernemersklimaat.’ (Moscow Times, Moskou)” -einde artikel-

Tja wat is het nu?? Gaan de Russen nu weg of zijn ze honkvast....

Bron

10 opmerkingen:

 1. Ik heb getwijfeld over België.

  België

  Bel-gie-eeeeeh-eeeh

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Iets serieuzer dan: willen vertrekken is heel Nederlands, Godfroid weet er alles van (Nederlander in den vreemde, is wel duidelijk).

  Hier de eerste zin uit au pair van Hermans:

  Het eerste waar Nederlanders aan denken, als ze iets willen verkrijgen dat hun eigen land niet oplevert, is het niet zelf te gaan maken, maar het te zoeken in den vreemde.

  Maw, die Russen zijn net Nederlanders! Of Godfroid heeft een verhaallijn over zichzelf in het nieuws geplaatst.

  Dat laatste lijkt me niet onwaarschijnlijk, sinds onze journalisten zich steeds meer gaan voordoen als pulp-schrijvers

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik NOS pulp zie en lees, en dat probeer ik echt te voorkomen, weet ik dat de schrijver er zelf weinig aan kan doen. Hij is ook maar een CIA poppetje aan een touwtje.
   Ik denk dat dit interview meer waarheid naar buiten brengt dan alle staats propagandakranten in de EU ooit zullen.
   Adam

   https://www.youtube.com/watch?v=sGqi-k213eE

   Verwijderen
 3. Godfroid wil weg uit Rusland. Hij begrijpt het allemaal niet meer, en krijgt het ook niet meer uitgelegd. Het is heel Freudiaans allemaal. Maar zoals dat met de patiënten van Freud ging, die wilden bijna nooit bij hun psychoanalyse hun onbewuste gevoelens openbaren. Vergt ook wel wat dapperheid.

  Het zou mooi zijn als Godfroid de moeite neemt om bovengenoemd item hier te willen uitleggen. Kan erg therapeutisch werken. Gooi het eruit, David-Jan, dat lucht enorm op!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Journaal van 5 augustus 2016 18:00 uur.

  Het a.s. faiiliet van MS is niet te wijten aan het internet. 33% van de mensen kopen geen kleren meer.

  Hoezee, de prijzen zijn met 0,3% gedaald!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. David-Jan Godfroid. Dat is toch die man die tv-series over Rusland maakte met alleen maar dronken mensen, dansende beren, kapotte wegen en andere rariteiten. En al die dingen zijn best te vinden hoor. Maar hij is altijd negatief. Hij zal nooit iets laten zien dat beter functioneert dan bij ons, want dat kan natuurlijk niet. Ik zie hem niet in de nieuwe hogesnelheidslijn van Moskou naar St. Petersburg zitten die daar WEL rijdt en bij ons NIET. Ik hoor hem niet over het feit dat de NASA afhankelijk is van Russische techniek. Ik hoor hem niet zeggen dat vrouwen in Rusland al met 55 jaar pensioen ontvangen en bij ons pas bij 67. En ten aanzien van MH17 was zijn vooroordeel zo enorm dat hij alles wat in het Russisch verteld werd belachelijk moest maken.

  Kortom: een heel eng, vooringenomen manneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. WIE BETAALD, BEPAALD. Rusland,mooi,positief,homogeen,opbouwende sfeer onder de mensen. het westen, mooi, niet homogeen,niets,niks opbouwend, sfeer van angst

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beste mensen journalisten uit bv Nederland moeten reportages maken waarbij de redactie uitmaakt, VS en Belingcote,hoe de reportage gevormd word.
  Verwijd deze mensen niets, heb fmilie onder deze mensen en familie in Rusland.
  Rusland gaat heden heden na de ernstige dip door de sancties weer goed.
  Vergelijk het maar met Nederland zo omstreeks 1988 en later half jaren negentig na een economische dip.
  Heden is Rusland zijn economie volledig om aan vormen om voor 100% onafhankelijk te zijn van de Neo Liberale uit de VS.
  Dat is ook de rede dat er rondom Rusland van alles plaats vind.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ze nog gewoon Starbucks coffee drinken, McDonalds eten en Burger King, Coca Cola drinken enz....jaja, Berend, naast je taalfouten probeer je ons weer het zoveelste Kremlinleugentje te verkopen. Trapt een beetje mens met hersens niet in. Maar het Kremlinklapvee hier wel uiteraard...

   Verwijderen