woensdag 22 juli 2015

De heersende elite en haar "media-partners"

Je kunt de radio niet aanzetten of het gaat weer over de Tour. Ben schreef het onderstaande artikel.++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

De heersende elite en haar "media-partners"

Er is een duidelijke parallel tussen onze huidige samenleving en het Frankrijk van kort voor de Franse Revolutie (1789). In die tijd werd de heersende elite gevormd door de Franse koning met zijn aristocratie. Tegenwoordig bestaat de heersende elite voornamelijk uit de mondiale kapitalistische monopolies, de financiële plutocratie en hun vazallen uit de politiek. De Franse elite werd ondersteund door de katholieke kerk, wiens rol het was de elite een schijn van legitimiteit te verschaffen. Tegenwoordig wordt deze ondersteunende rol ingevuld door de reguliere media.

De media hebben een zekere macht die voor een deel voortkomt uit de maatschappelijke behoefte aan communicatie en zij hebben daar een zekere autonomie. Deze autonomie is vergelijkbaar met die van de Franse kerk van het Ancien Regime, waarbij het belangrijk is op te merken dat autonomie niet hetzelfde is als onafhankelijkheid. De media hebben een relatie met vele andere machten. In het huidige kapitalistische systeem, echter is er een superieure macht ontstaan die alle andere domineert. Dit zijn de genoemde mondiale monopolies.

Deze superieure macht is het product van een evolutie die resulteerde in een extreme centralisatie van welvaart en management van kapitaal waarvan zo’n 50 jaar geleden nog totaal geen sprake was. Deze monopolies controleren praktisch de gehele mondiale economie, behalve natuurlijk die van de opkomende landen zoals China en Rusland. Deze kwalitatieve transformatie heeft de autonomie ingeperkt van heel veel instituties zoals de politiek en de media, die een belangrijke rol speelden in de zogenoemde “burgerlijke democratie”. Als er al sprake was van enige vorm van democratie, dan is daar nu in ieder geval nog nauwelijks iets van over. In een echte democratie spelen in ieder geval mensen een hoofdrol die slim de weg weten in het politieke domein. Daar is nu geen sprake meer van. In plaats daarvan bestaat het grootste deel van de bevolking tegenwoordig uit passievelingen zonder enige authenticiteit, en zonder enige reële notie van begrippen als democratie en vrijheid. Het enige wat van de individuen gevraagd wordt is om akkoord te gaan met een valse consensus die niet meer is dan de belangen van de monopolies. Verkiezingen zijn nog slechts een farce.Triest genoeg zijn de hedendaagse media onderdeel van het beschreven unilaterale gedachtenpatroon, het tegenovergestelde van kritisch denken. Zij doen wat de heersende elite van hun verwacht en zijn tot vazallen verworden. Het aantal voorbeelden in deze zoals Irak, Libië, Syrië, Oekraïne etc., etc. is al lang niet meer te tellen. Net als het aantal valse termen zoals opnieuw democratie, bloedige dictators, etc., etc.. Media en tv worden rijkelijk gevuld met nep interviews, nep analyses en nep discussie programma’s om de passievelingen op het gewenste spoor te houden.Ten tijde van de Franse revolutie kozen een aantal leden van de Katholieke kerk de partij van de nieuwe orde o.a. door werkelijk kritisch mee te denken met deze nieuwe orde. Een soortgelijk proces ziet men in de hedendaagse nieuwe media. Er is geen sprake van dat de ontstane nieuwe media het kunnen opnemen tegen de reguliere media, die immers beschikt over heel veel meer middelen. Men moet dus vooral ook hulde brengen aan de inspanningen van deze nieuwe media.

Deze nieuwe media leveren wel degelijk een bijdrage, net als politiek bewuste burgers, aan de ontwikkeling van het kritisch denken in onze samenleving welke mede richting kan geven aan de noodzakelijke nieuwe sociale en politieke ontwikkelingen. Men kan slechts hopen dat de reguliere

media echt hun verantwoordelijkheid nemen en daarmee ook een bijdrage kunnen hebben aan de genoemde ontwikkelingen en daarmee terug komen op hun pad zoals dat bedoeld is. En dit is hard nodig want de huidige heersende elite is al lang op het slechte pad met criminele presidenten in de vs en idioten aan de macht zoals Rutte in ons land, Poroshenko in de Oekraïne, Cameron in de uk, etc., etc.. Gebrek aan cultuur en vulgair zijn een adequate karakterisering van dit volk en ze zijn inmiddels zo gevaarlijk dat ze het voortbestaan van de mensheid op het spel zetten. De huidige elite is volslagen seniel geworden en komt aldus met de ene barbarij na de andere. Haar macht is wel in elkaar aan het storten voor onze ogen, maar een goede afloop is allerminst gegarandeerd.

89 opmerkingen:

 1. Brief van:

  Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS)

  Aan:

  The President

  Release the fucking intel about MH-17. Hoewel niet zo cru gesteld.

  https://consortiumnews.com/2015/07/22/obama-should-release-mh-17-intel/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Higgins and Bellingcat serve as deception “conduits” as defined by the Department of Defense Dictionary of Military and Associated Terms (Joint Publication 1-02), a compendium of approved terminology used by the U.S. military."

   "Within military deception, “conduits” are information or intelligence gateways to the “deception target.”

   A “deception target” is defined as the “adversary decision maker with the authority to make the decision that will achieve the deception objective.”

   "The primary “deception targets” are the public and “policy makers” of the United States and Europe Union."

   Nou, veel duidelijker kan het niet dacht ik zo.

   Verwijderen
  2. Ach, en als wij toch over misleiding hebben.

   http://www.globalresearch.ca/the-bosnian-serb-death-camp-fabrication-pretext-for-r2p-humanitarian-intervention-1992-in-yugoslavia/5463541

   Verwijderen
  3. http://www.globalresearch.ca/yes-queen-elizabeth-saluted-the-nazis-but-theres-a-lot-more-to-the-story/5463939

   Inclusief Anthony C. Sutton's boek in PDF "Wall Street and the Rise of Hitler"

   https://www.voltairenet.org/IMG/pdf/Sutton_Wall_Street_and_Hitler.pdf

   Verwijderen
 2. Wederom overduidelijk bewjs dat Rusland zelf op Donetsk schiet
  En natuurlijk UA de schuld geeft

  En wederom onderschat het Kremlin de social media

  http://lugansk-news.com/pro-russian-terrorists-in-donetsk-shelled-residential-building-by-a-tank-video/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "En wederom onderschat het Kremlin de social media"

   Wij weten nu waar (a)social media voor dient. Dat is volgens:

   Department of Defense Dictionary of Military and Associated Terms (Joint Publication 1-02), a compendium of approved terminology used by the U.S. military."

   om

   "The primary “deception targets” are the public and “policy makers” of the United States and Europe Union."

   te misleiden.

   Is goed gelukt bij jou.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. @ LieGK

   Nieuwe draad en je eerste comment is al meteen weer (kuch) 'kort door de bocht'.

   Ik lees:

   "The operator is located at these coordinates 48.038277, 37.749260, that’s Kuibysheva St, 238. He is watching North direction. The shell hit apartment on the 7th floor on Kuibysheva St, 169, at these coordinates 48.027942, 37.753100."

   http://lugansk-news.com/pro-russian-terrorists-in-donetsk-shelled-residential-building-by-a-tank-video/

   De filmer kijkt en filmt richting het Noorden en legt vast dat de granaat van links naar rechts door het beeld gaat. Dan komt dat projectiel dus stijf uit het Westen en niet vanaf Donetsk Airport (het Noorden).

   Man, man wat een treurig gepruts.

   Verwijderen
  4. @Dawg,

   Zeg je nu dat @LieGK héél goed weet hoe je social media moet misbruiken?

   Verwijderen
  5. @ Joop

   Ach, laat ieder zijn eigen conclusies maar trekken. Dit soort social media kan je in ieder geval niet genoeg onderschatten hehe.

   Verwijderen
  6. dawg

   Beter kijken
   Je ziet granaat komen vanaf NNW en gaat richting ZZO

   Verwijderen
  7. @ LieGK

   Stop maar met dat gezeur. Zinloos.

   "He is watching North direction."

   En als ie naar het Noorden kijkt, dan is dat dus pal richting Donetsk Airport:

   https://www.google.com/maps/d/viewer?usp=sharing&mid=zkUaPohqlyfI.kxDq5Dg_UkiE

   Een granaat uit NNW had zo ongeveer tussen z'n ogen terecht moeten komen.

   Verwijderen
  8. Ja, wat dat "beter kijken" van jou betekent weten wij zo langzamerhand wel.

   Verwijderen
  9. Ach, dat u geen verstand heeft om inhoudelijk te reageren, dat weten we nu al.

   Alleen maar roeptoeteren.

   Uit welke richting kwam de granaat?

   Verwijderen
 3. V "Waar gaar u met vakantie naar toe?"

  A "Ik? O, ik ga naar Warren Buffet eiland in de Egeïsche Zee."

  http://www.globalresearch.ca/buying-countries-no-capital-controls-for-oligarchs-billionaire-warren-buffett-buys-greek-island/5463874

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het feit dat jij al je "kennis" van globalresearch haalt wil dus enorm veel zeggen over je gebrek aan intelligentie. Die website vol leugens en bedrog is speciaal in het leven geroepen om "doem- en domdenkers" bij elkaar te brengen....is helemaal goed gelukt, zie op alle "nieuwe domme media" aangehaald worden, inclusief de fouten, leugens, bedrog, verzinsels en andere goedkope prul wat niks maar dan ook niks met de waarheid van doen heeft. Weet je meteen waar je Joop kan stoppen; zou bijna zeggen onder de grond maar das wat te cru he, maar ja, cru houdt hij wel van, wenst hij anderen ook toe. Maar je kan hem stoppen onder de noemer mislukte roeptoeters.....roeptoeter die ook dom is maar wel meer volgers heeft is ene Geert Wilders, maar die houdt ook al van die complotsites dus weet je waar je de "intelligentie" niet hoeft te zoeken en waarom hij dus ook nooit meer aan de macht gaat komen!! Iemand die angst aanjaagt, angst verspreidt en dictators verheerlijkt komt niet ver....

   Verwijderen
  2. NATO and the West Just Became Irrelevant, including Cruelman1974.

   http://journal-neo.org/2015/07/22/nato-and-the-west-just-became-irrelevant/

   Verwijderen
  3. En???

   Wat een flauwekul artikel
   Belangrijkste gebeurtenis sinds 12xx

   Er is een potje met $100 voor infra projecten
   En waar gaan die uitgegeven worden??

   En een soort borg van $100mld tegen speculatie
   Wederom een leugen, want yuan is gekoppeld aan dollar
   Dus als dollar daalt, daalt yuan en dan gaat Rusland dus indirect de dollar steunen.
   LOL

   Rusland heeft vorig jaar al $150mld uitgegeven voor steun aan ruble, en toch is deze met 46% gedaald.

   Is een lachertje

   Verwijderen
 4. Russia issues USS Donald Cook commemorative coin!

  Already on sale at eBay!

  Gotta love the Russian sense of humor! :)


  http://www.politonline.ru/interpretation/22882621.html


  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zes voorbeelden van mediamanipulatie. Lachuhhh,

  http://investmentwatchblog.com/6-examples-of-the-mainstream-media-manipulating-news-to-the-serve-an-agenda/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laten we deze leugen niet vergeten

   Hoe Kremlin leugen verteld over de vlieghoogte van de su25

   Je ziet gewoon 'voet' op hoogtemeter staan, voice over zegt meter

   https://www.youtube.com/watch?v=fwC9RJopkHU&feature=youtu.be

   Waarom liegt het Kremlin hierover???

   Verwijderen
  2. @ LGK

   Je probeert in elke draad weer een nummer te maken van die maximale vlieghoogte, maar 't blijft een schijndiscussie. Als de Russen de zaken doelbewust willen belazeren hadden ze een hoop gezeik kunnen vermijden door over een MIG29 te beginnen ipv een SU25.

   Overigens kan ik zelf uit die RT docu helemaal niet afleiden dat die hoogtemeter(s) in voeten aangeven, Op wikipedia wordt echter gesteld dat ze in meter aangeven:

   Actually no, it's definitely in meters. The Su-25 barometric altimeter gauge says "ВЫСОТА" (height) in "МЕТРЫ" (meters). But barometric altimeters aren't all that reliable. The more accurate radar altimeter below is also graded in meters, but it is capped at 1500, no doubt to facilitate the kind of terrain-dodging the aircraft is designed for. Anyway, the aircraft in the video are undoubtedly flying at substantial altitude, but any exact figures cannot be extracted from this material. — Preceding unsigned comment added by 2001:2002:4E46:D841:E41F:4626:51F9:D75B (talk) 20:03, 24 December 2014 (UTC)

   https://en.wikipedia.org/wiki/Talk%3ASukhoi_Su-25

   Verwijderen
  3. "MIG29 te beginnen ipv een SU25."
   Tja foutje van MoD Kremlin
   Op 21 juli begonnen diverse Russen ook de wiki aan te passen naar boven

   https://pressimus.com/Interpreter_Mag/press/3486

   De docu is aangepast
   Waar eerst ook nog werd gesproken over 11880 meter en dit ook laten zien, inzomend op panel, is de 11880 meter er nu uitgehaald en heeft menbeeld iets geblurred.

   "are undoubtedly flying at substantial altitude"

   Maar RT is nog iets vergeten te knippen in de docu

   De su25 heeft geen drukcabine, niet nodig, want het is een grondaanval vliegtuig.
   Om wel een druk cabine aan te brengen is er relatief veel extra gewicht nodig; het luchtdicht maken en een 'presure' pomp.

   En wat zien we op de video, de piloot wrijft vrolijk in zijn ogen.

   Dat is dus niet mogelijk

   Boven 3,5 km gaan je ogen al last krijgen van zuurstofgebrek, laat staan op 10km.

   En over meters op hoogtemeter
   Moet ik even zoeken
   Maar meeste zijn in voet uitgevoerd(zover ik weet gebruikt China meter)
   Het was voor Rusland een exportproduct en dan verkoopt voet beter

   Verwijderen
  4. Heb nog even op frame niveau ingezoomd

   Er staat echt 'ноги" op de hoogtemeter

   Verwijderen
  5. @ LGK

   Nee, het is heel ongeloofwaardig om te denken dat de Russen per ongeluk zo'n SU25 noemen. De NAVO stuurt ook geen A10's omhoog om achter Bears aan te gaan, ook al komen die tot 15.000 m. Bij een persbericht met zo'n strekking zou iedereen die een beetje weet om welk vliegtuig het gaat meteen z'n wenkbrauwen fronsen, zelfs als het verder helemaal geen gevolgen zou hebben.

   Maar er is misschien wel een probleem met het SU25 scenario, alleen heeft dat niets met plafond te maken. Ik heb verschillende interviews gezien met piloten die verklaarden dat de SU probleemloos op 10.000 m kon komen. Zo uitzonderlijk is die hoogte nou ook weer niet. In WOII werd er al op gevochten. Daarnaast kan een SU desnoods ook MH 17 van een lagere hoogte hebben beschoten met een air to air.

   Het probleem zijn o.a. de radarwaarnemingen die de Russen geven. MH17 moet al geraakt zijn voor een SU25 (if) op 5.000 m op de radar verscheen. De flightrecorders waren toen al dood volgens de OVV, maar dat zou onwaarschijnlijk zijn als de Boeing 'alleen' door een air-to-air werd geraakt.Zo'n ding gaat meestal op de hitte van de motoren af, dus die dozen hadden nog moeten werken en de inslag in één van de motoren waarschijnlijk wel geregistreerd. Een SU25 scenario kan dus eigenlijk niks anders betekenen dan dat die flight recorders andere data bevatten dan ons verteld wordt. En dat zit je dus midden in een conspiracy van eigenlijk onvoorstelbare omvang.

   Kan met geen mogelijkheid zien wat er nu precies op die meters staat.   Verwijderen
  6. " Ik heb verschillende interviews gezien met piloten die verklaarden dat de SU probleemloos op 10.000 m kon komen"

   Ik ook, op o.a. RT
   Die ook beelden liet zien waarvan de voice over zei op 11880 te vliegen maar de su25 wrkelijk op maar 3621 meter vloog

   En die motoren liggen beide op de grond, een R60 zou ze geheel uit elkaar hebben geblazen

   Verwijderen
  7. @ LGK

   Er is geen enkele grond voor de stelligheid waarmee je (een keer of 200) heb beweerd dat de altimeter van de SU25 in voeten aanwijst in plaats van meters. Ik hou het, gegeven het eerder door mij genoemde citaat uit wikipedia op meters totdat het tegendeel blijkt. Maar, nogmaals, van doorslaggevend belang is het allemaal niet.

   Verwijderen
  8. Nee natuurlijk niet, voet of meters is nogal een verschil....alleen voor onze Kremlintrollen maakt het totaal geen verschil, omdat het anders hun hele verhaal onderuit haalt. Wat zijn jullie toch voorspelbaar stelletje droeftoeters. Als jullie iets roepen moet het wel waar zijn, maar als iemand anders iets roept is het per definitie niet waar omdat het niet door een medeKremlintrol geroepen wordt. Zoooooo doorzichtig en te droef voor woorden!!

   Verwijderen
  9. @ IQ:0074

   Eerst lezen, dan nadenken....... en dan pas reageren. (if you must)

   Verwijderen
  10. Dat doe ik, in tegenstelling tot wat jullie doen. Nadenken is nooit jullie sterkste kant geweest, laat staan lezen en dan begrijpend lezen met name. Maar ja, jij zal en moet gelijk hebben om je oorlogszuchtige leiders te kunnen dienen dus tja, dan kan en mag je niet lezen want je moet tenslotte lezen wat je leider je ingeeft om te lezen....

   Verwijderen
 6. https://www.youtube.com/watch?v=Q8i8aALxpBY

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit komt in Nederland niet voor, gelukkig?

  Lord Greville Janner got a starring role on Australian TV (must watch)

  http://www.gilad.co.uk/writings/2015/7/21/lord-greville-janner-got-a-staring-role-on-australian-tv-must-watch


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoewel.........als wij Harry van Bommel moeten geloven?

   http://www.hethaagsecomplot.nl/

   Verwijderen
 8. Media in Rusland: als je tegen Putin bent wordt je gewoon verwijderd uit geschiedenisboek

  http://www.independent.co.uk/news/people/all-mention-of-russian-chess-legend-and-antiputin-activist-garry-kasparov-removed-from-history-book-10405150.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik, als schaker zijnde, vind dat ook niet meer als terecht, als Rusland uit de geschiedenisboeken wordt verwijdert als overwinnaar over nazi Duitsland. Gary Kasparov kan van mij de pot op. Eens een groot schaker, nu een politieke activist met $ tekens in zijn ogen. Een NGO shill dus.

   Verwijderen
  2. En joop begint weer te roeptoeteren

   "als Rusland uit de geschiedenisboeken wordt verwijdert als overwinnaar over nazi Duitsland."
   Waar stond dat dan waar het verwijderd is?

   " nu een politieke activist met $ tekens in zijn ogen."
   En waarom heeft die $ in zijn ogen?

   "NGO shill "
   Welke NGO?

   Verwijderen
  3. Helaas, gezien je voorgaande leugens en de ontkenning daarvan, kan ik jou niet meer zien als een volwaardige gesprekspartner. Derhalve voel ik mij niet verplicht jou daar tekst en uitleg over te geven.

   Verwijderen
  4. En joop heeft weer geen onderbouwing op zijn aantijgingen.

   Dat heet roeptoeteren

   Het roeptoeteren van joop waar hij zelf niet eens een onderbouwing voor heeft:

   "als Rusland uit de geschiedenisboeken wordt verwijdert als overwinnaar over nazi Duitsland."
   Waar stond dat dan waar het verwijderd is?

   " nu een politieke activist met $ tekens in zijn ogen."
   En waarom heeft die $ in zijn ogen?

   "NGO shill "
   Welke NGO?

   Verwijderen
  5. "En joop heeft weer geen onderbouwing op zijn aantijgingen"

   Tja, en jij hebt geen onderbouwing voor je leugens die méér dán aangetoond zijn. Derhalve heeft het geen enkele zin om met leugenaars in discussie te gaan.

   Verwijderen
  6. "voor je leugens die méér dán aangetoond zijn"

   Waar dan?
   Ik heb nog geen onderbouwing van uw kant gezien

   Het enige wat u doet is roeptoeteren en schreeuwen, maar nooit komen met onweerlegbaar bewijs.

   Verwijderen
  7. "Ik heb nog geen onderbouwing van uw kant gezien"

   Tja, nu doet het toeval zich voor dat het bij ons ook bekend is dat jij over, voor jouw niet welgevallige posts, heen leest.

   Verwijderen
  8. Wederom geen onderbouwing

   Punt was dat als je tegen Putin bent, dan kan het zo zijn dat een publisist, in dit geval een boek, je naam weglaat.

   Waarom, bang voor represailles van Putin?
   Dat heet ook wel zelf sensuur
   Men is bang om iets negatief te zeggen over de 'grote' leider.

   Triest, een volk dat niet kritisch durft te zijn

   En dat zijn ook leugens joop, niet de waarheid willen vertellen, of ook maar te willen zien.
   Eigenlijk bent u daar een perfect voorbeeld van.
   Geen eigen onderboude mening, bang voor represailles.

   Verwijderen
 9. Putin vindt altijd wel een stok om de 'oppositie' media te 'verwijderen'

  http://www.themoscowtimes.com/news/article/novaya-gazeta-could-face-closure-after-second-government-warning/525909.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk nou toch, Poetin krijgt westerse trekjes.

   Verwijderen
  2. En waar in het wetsen kan ik een wet vinden die de mogelijkheid geeft om media, zoals een krant, te verbieden?

   Verwijderen
  3. Wie zegt dat daar een wet voor nodig is, of is het jou nog niet duidelijk dat de westerse media gemuilkorfd wordt? Als je dat niet ziet ben je volgens mij al een héél eind heen.

   Verwijderen
  4. Aha, die wet heeft u dus niet kunnen vinden

   Maar Rusland heeft ze wel
   Waarom zou Rusland wetten hebben die het mogelijk maken om media te verbieden?

   En hoe wordt de westerse media gemuilkorfd?

   Verwijderen
  5. "En hoe wordt de westerse media gemuilkorfd?"

   Wanneer ben jij op de aarde gezet of blijf jij de domme klootzak uithangen?

   Verwijderen
  6. En hoe wordt nu de westerse media gemuilkorfd?

   Nog niets van gezien
   NOS en RTL bv kunnen publiceren wat ze willen

   Dat kan men dus in Rusland niet
   Want als men maar iets overtreed, dan kan men de media verbieden

   In NL zou men hoogstens een boete krijgen
   In Rusland kan gelijk de media verboden worden

   Zoals nu met Novaya Gazeta

   Verwijderen
  7. "En hoe wordt nu de westerse media gemuilkorfd?"

   Zo!

   ‘Wat flik jij mij nou?’ Wat is dat voor idioot stukje op die website? Waar haal je die onzin vandaan? Dat stuk moet eraf en daar ga jij voor zorgen.’ Een vloek volgde.

   Ik hield de mobiel op enige afstand van mijn oor. Zo kende ik de altijd aimabele Rutte niet. ‘Dat stuk moet onmiddellijk van die website, want anders zie je mij voorlopig niet bij dat programmaatje van je.’

   http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/17245_hoe_rutte_een_opiniestuk_op_joop_wilde_verwijderen/

   "Gekochte journalisten. We worden gehersenspoeld" (In dit geval niet "we" maar jij)

   - hoe de CIA controle krijgt over belangrijke en bekende journalisten.

   - hij onthult hoe via de media oorlogen worden voorbereid. Udo Ulfkotte is ereburger in de Verenigde Staten om zijn Westerse positieve berichtgeving. Bekend met de ins en outs en dus geprezen om zijn valsheid en medeplichtigheid!

   - hij vertelt waarom het van journalist naar propagandist maar een klein stapje is.

   - hij schrijft in welke lobby-organisaties journalisten vertegenwoordigd zijn. Hij geeft honderden namen van mensen ‘achter de schermen’ van organisaties die invloed hebben op de media. Ulfkotte omschrijft ook zorgvuldig welke zender bij welke politieke partij hoort en welke journalisten zich daardoor hebben laten beïnvloeden.

   Het boek 'Gekaufte Journalisten' bestaat uit vijf hoofdstukken:

   1. Gesimuleerde persvrijheid. Ervaringen met uitgevers
   2. Onze Media: DC Switched, gehoorzaam, recherche onwillige
   3. Undercover waarheid: Alpha-journalisten op lijn met de elites
   4. Koop jezelf een journalist - gesmeerde rapportage
   5. Geval voorbeelden van de propaganda

   http://zakelijk.infonu.nl/zakelijk/142868-gekochte-journalisten-we-worden-gehersenspoeld.html

   Dus nogmaals de vraag;

   Wanneer ben jij op de aarde gezet of blijf jij de domme klootzak uithangen?

   Verwijderen
  8. Wanneer ga jij toegeven gewoon een goedgelovige complotmafkees te zijn, iets wat je al je hele leven bent?? En dat je nergens verstand van hebt behalve roeptoeteren?? Udo Ulfkotte, man die verhaaltjes en sprookjes verkoopt aan iedere gek die dat maar wil. Dit ook weer, dit hele boek heeft niks met een "kruistocht tegen westerse journalistiek" te maken, het is gewoon het zoveelste verhaal wat hij verkoopt en zelf gewoon rijk wil worden aan alles wat hij verzint!! Iets anders is het niet, maar hij wordt geprezen door goedgelovige mafkezen die zelf zo simpel zijn dat zelfs een peuter er nog slim bij lijkt, en ook is!! Maar ja, dat willen ze dan weer niet weten dus schelden ze iedereen verrot, slaan om zich heen en zijn het gewoon een stelletje lompe horken die tegen alles zijn en nergens voor!! Beroepspessimisten dus!!

   Verwijderen
  9. NATO and the West Just Became Irrelevant, including Cruelman1974.

   Verwijderen
  10. Goh weer een nikszeggende domme oneliner van onze nikszeggende Joop. Doe je goed jochie, niks zeggen en hard roeptoeteren!!

   Verwijderen
  11. joop haalt weer zaken door elkaar

   Ik vroeg waar de media gemuilkorft werden.
   Hij komt met dat journalisten "gekocht" worden

   Dat is niet muilkorven

   Dus waar worden journalisten gemuilkorfd???

   Verwijderen
 10. Beste Ben,

  uw poging om 'De Macht' te duiden is in elk geval een zinvolle onderneming.
  Jammer voor U en voor dit blog dat alleen enkele kletskousen reageren. ( Ik mag er verder niks van zeggen, want ik lees hen niet).

  De vraag 'Wie deelt de lakens uit in de Wereld?' houdt me al enkele jaren bezig.
  Ik denk dat de machtigste mensen in het machtigste land de lakens uitdelen.
  En ik denk dat dat de bankiers zijn en de grote Corporations en de Neoconservatieven en de bazen van de 6 of 8 grote media bedrijven.
  Al deze lieden wonen in Amerika. Zij willen de wereld blijven controleren zoals ze dat al doen sinds 1945.
  Om de wereld te controleren moet je het wereldbeeld van de massa's die er toe doen ( de westerlingen) bepalen via nieuws en media. En je moet her en der wat oorlogen kunnen voeren of op zijn minst veroorzaken, om de potentiele opponenten tijdig in chaos te brengen. Rusland en China zijn zulke opponenten.
  De reden dat men diverse arabische landen heeft vernietigd ligt volgens mij niet in de olie, maar in het feit dat de neocons grotendeels joods zijn en nauwe banden met Israel hebben. Om Israel Lebensraum te geven heeft men de sterke leiders in sterke moslimlanden vernietigd: Saddam, Ghadaffi, Assad en Iran staat al decennia boven aan de lijst, maar is 1) moeilijker te vernielen en 2) geleid door bezadigde lieden die zelden of nooit agressief zijn.
  Het ontbreekt me echt aan de tijd om er dieper op in te gaan. Ik wil U nog wel wijzen op 'The Nameless War' van Archibald Ramsey Maule ( op internet). Daarin beschrijft hij dat de Franse Revolutie een joodse onderneming was: om met behulp van 'de gewone man' de elite te breken en elimineren, en daarna zelf de macht in handen te nemen.
  Ook Nesta Webster heeft de Franse revolutie zo beschreven. En Sir Walter Scott schreef precies hetzelfde over de Glorious Revolution.
  Ik dicht dus een grote rol toe aan 'the ususal suspects'.
  Vraag voor U: "Hoe komt het dat 'de Media' allemaal dezelfde onjuiste voorstelling van zaken geven? " Is dat georganiseerd, denkt u ? Of is dit het gevolg van selectieve promotie, selectieve 'ontslagen', een sturing waardoor alleen de journalisten die aanvoelen 'hoe de paarden lopen' over blijven.
  Wat is uw verklaring?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Jan,
   Naast een heersende elite is er ook een heersende ideologie. Dat is momenteel die van het neoliberalisme, de laatste versie van het kapitalisme waar feitelijk het financierskapitaal het voor het zeggen heeft en die dus een economische en een ideologische component heeft. De ontwikkeling van manufactuur (begintijd kapitalisme) tot de huidige vorm van kapitalisme werd door Marx dan ook al zo een 150 jaar geleden voorspeld omdat het ook inderdaad een volstrekt logische ontwikkeling is, zowel economisch als ideologisch.
   De gangbare productiewijze doordrenkt het wezen en denken der mensen via de heersende ideologie. Het historisch materialisme beschrijft dit fenomeen en hoe het zich in de tijd ontwikkelt.
   De meeste mensen weten niet beter en stellen zich dus niet eens vragen bij de huidige productiewijze. Deze is voor hun volstrekt normaal. Verder is de heersende elite voortdurend bezig om de heersende ideologie te promoten. Bijvoorbeeld in Washington zit er een club van zo een 40.000 man die de hele dag niets anders doet. Verder strekken de tentakels van de elite zich uit naar universiteiten, politieke partijen en alles waarvan zij denkt dat nodig is om het systeem in stand te houden. De basis hiervoor is corruptie want een groot deel van de jongens en meisjes op de universiteiten etc weten heel goed dat ze zich in feite laten omkopen. Ik heb er 45 jaar tussen gezeten en voor mij is dat volstrekt duidelijk.
   Dus ook voor de meeste journalisten is de heersende ideologie volstrekt normaal en doen ze mee zonder al te veel na te denken. Dat is gemakkelijk. En het management is gewoon corrupt want zij zijn ook verstrengeld met de heersende elite via financiering, snoepreisjes en noem het allemaal maar op. Lees het werk van Udo Ulfkotte maar. Tot slot ligt er dan de vraag waarom de journalisten die wel snappen dat er iets niet klopt en wiens ideologische taak het is om de waarheid te schrijven tegenwoordig meestal een loopje nemen met diezelfde waarheid en dus zichzelf ook corrumperen. Ik denk dat daar een aantal zaken bij elkaar komen: bedreiging van uit het management, zelfbedrog, luiheid, domheid en zo nog het een en ander. Op de web-site van Stan van Houcke vindt je vele voorbeelden hoe zelfs bekenden uit de journalistiek als Hofland zichzelf voor de gek houden. Hun resultaat is een mooi leventje. Het maatschappelijk resultaat: daar hebben ze maling aan.
   Niet volledig, want er is nog heel veel meer zoals het doel van oorlogen, vijandbeelden enz, enz, enz. De manipulatie van de massa's is al begonnen tijdens de eerste wereldoorlog.
   Ik verwacht dat je er wat aan hebt. En verder is er heel veel literatuur om je verder op weg te helpen.

   Groeten, Ben

   Verwijderen
  2. Het sleutelwoord is dus corruptie. Zie ook mijn eerdere stukje: http://blikopnosjournaal.blogspot.nl/2015/06/het-mh17-drama-en-verantwoordelijkheid.html. Maar je verklaart er lang niet alles mee.

   Verwijderen
  3. Ow ja, dat fascistische en racistische stukje vol pro-Kremlin en anti-democratie propaganda.Ja joh, geweldige verzinsels!!

   Verwijderen
  4. Ben,
   ken je de quote van Carroll Quigley: “The powers of financial capitalism had another far-reaching aim, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole. This system was to be controlled in a feudalist fashion by the central banks of the world acting in concert, by secret agreements arrived at in frequent private meetings and conferences. The apex of the system was to be the Bank for International Settlements in Basel, Switzerland, a private bank owned and controlled by the world’s central banks which were themselves private corporations.” [p.324 of the 1966 MacMillan edition]
   Het is hùn project, en ze gebruiken /controleren de Big Corp. de Media en mogelijk zelfs de Neocons.
   Dan is er nog de inleiding van Israel Shamir's boek dat heet 'The Masters of Discourse'. Daar lezen we:
   Who are these 'Masters of Discourse'?
   Who are the people who control what we believe in during a certain period of time?
   Are they actually the Jewish Lobby? No, says Israel Shamir: “The formidable Jewish Lobby is just the visible tip of the iceberg, while below there are miles and miles of solid ice: media lords, chief editors, their favourite university pundits – in short, the Masters of Discourse. “

   Het vestigen van een nieuwe 'algemeen aanvaarde waarheid' is voor deze Masters wel een karwei, maar ze kunnen ons àlles doen geloven waar ze op dat moment behoefte aan hebben.
   Er gaan wel enkele jaren of een decennium over heen, maar dan zie je dat onze waarheid volledig gekanteld is na zo'n campagne.

   Zoals Victor Ostrovsky schreef die zijn Mossad-leermeester citeerde: Ephraim had spelled it all out for me and confirmed some of the information I'd already known. He then went on. "After the bombing of Libya, our friend Qadhafi is sure to stay out of the picture for some time. Iraq and Saddam Hussein are the next target. We're starting now to build him up as the big villain. It will take some time, but in the end, there's no doubt it'll work."


   Verwijderen
  5. Och ja, Jan weer met zijn Joden- en mensenhaat in het algemeen, hij wil liever een wereld voor zichzelf en geen andere mensen of dieren erin want iedereen kan een complot tegen hem hebben....

   Verwijderen
  6. Jan:
   Quigley ken ik niet. Een punt in deze is dat er zoveel literatuur is verschenen over deze problematiek dat je die in een leven niet eens meer kunt lezen. Quigley heeft wel gelijk denk ik.
   Ik moedig mensen altijd aan een lijst te maken van namen en adressen van de heersende elite, dit zodat mensen tenminste weten waar ze moeten zijn als ze het echt zat zijn.

   Verwijderen
  7. Whahaha...tuurlijk Ben, jij krijgt alle telefoonnummers en adressen van de "elite"....grap van de maand!! Weet je ook meteen wie er meteen als wannabe-terroristje opgepakt gaat worden....ene Ben!!

   Verwijderen
  8. Ben,
   Carrol Quigley was Georgetown Univ. professor , en maakte als zodanig indruk op Bill Clinton, want die sprak nog over hem tijdens zijn inauguration speech. Maar veel belangrijker: Quigley was een vertrouweling van de Big bankers, en kon enkele jaren lang in de absolute inner circle vrij rond kijken.
   In wezen was hij niet zo erg tegen alleen-heerschappij door de bankiers, maar hij vond dat de massa dat wel mocht weten, en schreef het op in 'Tragedy and Hope'. Dat boek werd niet herdrukt en verdween uit de bibliotheken. Maar nu met het internet is er voor de bankiers geen houden meer aan, en is het boek overal te krijgen.
   De quote die ik gaf is erg bekend, en als je goed kijkt zie je dat dit nu gebeurt: de crisis van 2008 hebben ze met opzet veroorzaakt, en nu plukken de Big banks er de vruchten van: kleine banken verdwijnen, en de bankiers zijn door de aderlating van de overheden (door de crisis moesten regeringen banken 'redden' , bailouts) nu heel machtig.
   De crisis heeft wereldwijd 50 miljoen mensen het leven gekost, maar behalve een paar krullejongens is er nooit iemand veroordeeld.
   En ik vrees dat we nog maar aan het begin staan.
   De hoop is dus op China en Rusland gevestigd, op de BRICS. Door hun groei wordt -- hopelijk-- Wall Street minder machtig. Dat wordt nog een fikse strijd.....

   Wanhoopsdaden tegen elites zijn nutteloos.
   Ellen Brown ijvert al jaren voor private banks. Zo kun je de macht van de bankiers weg nemen. Het is natuurlijk totale gekte dat privé bankiers het geld scheppen, en dan rente vragen. Een overheid behoort geld te scheppen, maar moet wel aan regels worden gebonden, anders loopt het uiteraard uit de hand.
   Volgens de Duitse econome Margrit Kennedy is van elke euro die we uitgeven in feite de helft verschuldigd omdat de producenten van de goederen die we kopen, met geleend geld werken, en dus rente moeten betalen.

   Verwijderen
  9. En hoe ga jeje hoop vestigen op 5 landen die een infra fonds hebben opgericht waar $100mld in zit?

   En wat heeft een infra fund te maken met Wall street?

   Welke groei??
   Brazielie neg, Rusland neg

   Ps welke rente??

   Verwijderen
  10. Voor één keer laat ik me verleiden om LGK te beantwoorden.

   "En hoe ga je je hoop vestigen op 5 landen die een infra fonds hebben opgericht waar $100mld in zit?" schrijft LGK.

   Ik begrijp in elk geval wel dat een land dat --gedurenden de periode dat het overmachtig was -- 18.000.000.000.000 $ moest gaan lenen bij die achterlijke Chinezen, niet het land is waar ik nog veel van verwacht. Behalve dan enkele atoombommen op miljoenen Russen of Chinezen, omdat daar nu eenmaal idioten de macht hebben overgenomen die om de paar jaar een landvernietigen, en die idioten weten dat ze gaan verliezen. Die gaan dus echt gekke dingen doen.

   Citaat uit een van de boeken van opper-Neocon, Michael Ledeen: “Creative destruction is our middle name, both within our society and abroad. We tear down the old order every day . . . . Our enemies have always hated this whirlwind of energy and creativity, which menaces their traditions
   . . . . [We] must destroy them to advance our historic mission.”

   Verwijderen
  11. En Jan, hij doemdroomde voort.....en fantaseerde er weer lustig op los, gebaseerd op pure haat zoals we van Jan gewend zijn!!

   Verwijderen
 11. Marketing en propaganda zijn beiden een vorm van het masseren van de publieke opinie en als zodanig komen het verkopen van een iPad of een oorlog op hetzelfde neer. Marketing guru's als Edward Bernays wisten er alles van.

  “The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society. Those who manipulate this unseen mechanism of society constitute an invisible government which is the true ruling power of our country. ...We are governed, our minds are molded, our tastes formed, our ideas suggested, largely by men we have never heard of. This is a logical result of the way in which our democratic society is organized. Vast numbers of human beings must cooperate in this manner if they are to live together as a smoothly functioning society. ...In almost every act of our daily lives, whether in the sphere of politics or business, in our social conduct or our ethical thinking, we are dominated by the relatively small number of persons...who understand the mental processes and social patterns of the masses. It is they who pull the wires which control the public mind.”

  “It is asked whether, in fact, the leader makes propaganda, or whether propaganda makes the leader. There is a widespread impression that a good press agent can puff up a nobody into a great man.
  The answer is the same as that made to the old query as to whether the newspaper makes public opinion or whether public opinion makes the newspaper. There has to be fertile ground for the leader and the idea to fall on. But the leader also has to have some vital seed to sow. To use another figure, a mutual need has to exist before either can become positively effective. Propaganda is of no use to the politician unless he has something to say which the public, consciously or unconsciously, wants to hear.”

  “Men (people) are rarely aware of the real reasons which motivate their actions.”

  “In place of thoughts it has impulses, habits, and emotions.”

  “But being dependent, every day of the year and for year after year, upon certain politicians for news, the newspaper reporters are obliged to work in harmony with their news sources.”

  Bernays, Propaganda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed werk, Dawg.

   Ik meen dat de woorden van Bernays zelf zijn.
   In die tijd werd dit alles redelijk gewoon gevonden.
   Wellicht omdat men zich nog de illusie maakte dat de controleurs van de Media en van de 'Masses' het eigenlijk wel goed voor zouden hebben met die masses.
   Maar dat is al lang niet meer zo. ( Was ten tijde van Bernays ook niet zo: hij hielp J.P. Morgan om de VS in WO1 te betrekken, want zo niet, dan zou Morgan failliet zijn gegaan. In feite was de oorlog afgelopen en DL bood aan om alles weer terug naar het oude te brengen: status quo ante bellum.
   Toen waren er nog maar weinig doden gevallen , meen ik.
   Morgan heeft in feite miljoenen doden op zijn geweten. (Volgens velen was Morgan een front voor de Rothschilds) .

   Verwijderen
  2. Ach ja Rothschild, geen complot kan zonder....die mythe is allang doorprikt, ontkracht en al, maar ieder domme beginnende en in die fase hangende blijvende complotterd blijft bij de Rothschilds hangen als doomfamily.....ze zijn ook al EEUWEN bezig de bevolking terug te krijgen tot 500.000 of zo, alleen lukt het ze niet zo erg. De wereldbevolking GROEIT alleen maar keihard...iets te hard, want onze planeet kan dat eigenlijk niet hebben. Maar toch groeit het, in plaats van afnemen....die Rothschilds doen iets gigantisch fout....

   Verwijderen
 12. Censuur is doorzichtig en contraproductief. Alleen primitieve autocratische leiders nemen er hun toevlucht toe. In een hoogontwikkelde 'vrije en democratische' samenleving is manipulatie van de publieke opinie de name of the game.

  Interessante docu:

  http://metanoia-films.org/psywar/

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nog eentje, al eerder gelinkt:

  https://vimeo.com/67739294

  'The War You Don't See van John Pilger'

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ga er niks meer aan toevoegen, het idiote en domme gezwets van Jan, Dawg, Ben en Joop zegt genoeg. Ze snappen vrije media niet. Ze hebben liever keiharde censuur en zeer strakke leiding met gevangenisstraf tot gevolg dan dat ze zelf mogen kiezen waarover ze schrijven....echt geweldig die jongens. Liever een dictatuur dan een vrije democratie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. NATO and the West Just Became Irrelevant, including Cruelman1974.

   Verwijderen
  2. En weer roeptoeterij van de eerste plank door onbenul Joop de Jong die niks anders kan....

   Verwijderen
  3. NATO and the West Just Became Irrelevant, including Cruelman1974.

   Verwijderen
  4. @Joop,
   Inderdaad. Mijn stukje laat ook duidelijk de totale irrelevantie van de trollen zien. Echter, de kans dat dat inzicht daar landt is nul.

   Verwijderen
  5. Inderdaad, jullie zijn totaal irrelevant, aangezien jullie de enigen zijn die troltactieken gebruiken en dus de ware trollen zijn. Goed gezien dat jullie totaal irrelevant zijn op dit blog en in het leven. Waanzinnig goeie zelfreflectie van jullie, waarvoor hulde!! Kan ik toch ergens een beetje trots zijn op jullie!!

   Verwijderen
  6. Ja, we zien de triltactieken, uw irrelevantie ect

   Verwijderen
 15. Naast censuur en de meer subtiele vormen van manipulatie is er natuurlijk ook nog gewoon het botte liegen, ontkennen en bijbehorende toneelspel van bewindslieden. Soms gaat dat helemaal mis. Zoals met Jeroen Dijsselbloem inzake de navorderingen van Brussel. Het gaat om honderden miljoenen, zo niet miljarden euro's. In iedere normaal functionerende democratie had Dijsselbloem allang de eer aan zichzelf moeten houden, maar misschien gaat dat alsnog gebeuren. Eens kijken of de Staatstv er vanavond nog aandacht aan besteed of liever met een indringende reportage over ijs eten op een terras in Heerjezusveen komt.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/07/sliep_uit.html#more

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Politici zijn dom en/of crimineel en willen graag hun lucratieve baantjes behouden. Aldus houden ze elkaar de hand boven het hoofd tot het echt niet meer kan.

   Verwijderen
  2. De tour, de tour, de tour!!!!!!

   Verwijderen
  3. Ach ja, typische trollentactieken weer van jullie. En staatstv....whahaha...enige waar dat echt van toepassing is is in jullie geliefde Rusland. Daar trekt Putin letterlijk aan de touwtjes, doe je geen goeie nationalistische tv en troltv dan kan je opdonderen en de gevangenis in. Gebeurt hier totaal niet maar in Rusland al bewezen en wel. Maar ja, daar zijn jullie, als Kremlintrollen, uiteraard selectief blind en doof voor!! Maar voor domme stukjes op GeenStijl hebben jullie wel ineens aandacht...ach ja, Geen Stijl noemt zichzelf een zichzelf op de hak nemende soort van nieuwssite....weten we ook hoe "serieus" we de lezers, zoals jullie, moeten nemen. Totaal niet dus!!

   Verwijderen
  4. @ IQ00: 74

   Als het maar even kan denk ik ook aan de geestelijk uitgedaagde met een wat lagere kloksnelheid en de mentale struisvogel. Speciaal voor jou:

   http://www.telegraaf.nl/binnenland/24296525/__Dijsselbloem_staat_in_z_n_hemd__.html

   Zeg maar 'dank je wel Dawg'.

   Verwijderen
  5. De enige struisvogels die ik kan ontdekken zijn jij, Ben, Joop en Jan....en advies aan jullie, als het jullie hier niet bevalt in die "bananenrepubliek" dan donder je maar op naar het door jullie zo geprezen Rusland of dat sprookjesstaatje Donetsk....zeg maar dank je wel Cruelman!!

   Verwijderen
  6. Nieuw record: de totale irrelevantie voorbij.

   Verwijderen
  7. Focus nu svp op prima blog van @Blik, waarin MSM de democratie verkracht, waarin mensen worden vermoord door onze Sicherheits Politie, onschuldigen rotten in cel ,Julio Poch, mensen in ziekenhuizen ongestraft patienten ombrengen en ouderen laten creperen. De rechterlijke macht straft jan met de pet, woningcorporaties verrijken zichzelf en hebben nieuwe regels, bij verhuizen je huis moeten strippen , Eigen Haard, en nieuwe huurder alles weer inrichten, ja crueltje dat is het fraaie NL wat jij ziet als paradijs ,wij worden hier vernederd met leugens van politici ,of vond jij inval Irak met leugens van massa vernietigingswapens buiten de VN om een democratiche daad ? Er zal weer weer een jij-ookje komen

   Verwijderen