zaterdag 8 juli 2023

Maakt Gehoor-Schadeclaim tegen Tivoli en Arena kans?

Het kabinet wilde de decibellen grens niet verlagen. Ok. Prima. Vrijheid, blijheid. Maar als je op visite bent ergens, of je kinderen zijn op visite ergens, en de gastheer zet bij tijd en wijle de muziek zo hard, dat zelfs een kind begrijpt dat dat slecht is voor de oren, dan heb je geen Rutte of Kaag nodig met hun regeltjes en wetjes, dan kun je gewoon degene die de volumeknop hanteert daar op aanspreken, en ja, waarom niet aansprakelijk stellen voor de schade?

Tivoli Bedankt...

Wij zagen, inmiddels zo'n goede week geleden, Sebastiaan Quekel (@SQuekelAD) bij Op1 voorbij komen, met DIT, we mogen wel zeggen ontluisterende, VERHAAL. Tinnitus (piepen en oorsuizen) na een concertje bij tivoli in Utrecht. Alles is in dit land gereguleerd, maar jonge (en oude) mensen na twee uur -al dan niet genot- met een levenslange gehoorbeschadiging naar huis sturen, een dikke vette piep voor de rest van het leven in de oren meegeven, dat is Helemaal Toppie? Dan is het plots eigen risico? Had je maar je doppen in moeten doen? Ok, prima, maar dan heb je nog de weg van de aansprakelijkheid, met begrippen als zorgplicht en het willens en wetens, met risico op ernstig letsel principe. 

Doppen

En ook doppen, werken maar nauwelijks of kunnen zelfs tegenwerken. En welke doppen moet je hebben? Hoe moet je ze indoen? Hoe diep? Ja, de professionals lopen met "op maat gemaakte doppen", maar de first-time bezoeker? En wat zijn dat eigenlijk voor praktijken, dat je naar een concert moet met "Doppen". Waarom zijn in het chique Concertgebouw geen "doppen" nodig, maar 5 kilometer verder in de Arena wel? Het zijn geen werkzaamheden of oorlog, waar de harde piekgeluiden wellicht onvermijdelijk zijn. Tivoli en de Arena kunnen met 1 knop het geluid gewoon draaglijk en gehoorschadevrij maken. En mensen zullen dankbaar zijn.

Eén miljoen Nederlanders

Eén miljoen Nederlanders lopen, dankzij de Tivoli's en Johan Cruyf Arena's met een gehoorbeschadiging rond. Je kunt beter een avond in een rokerige kroeg doorbrengen, dan een plek waar iemand de volumeknop hanteert en over de rooie laat gaan. 

Johan Cruyf Arena vorige maand, concert met belachelijk harde Wet Leg en Herrie Styles: "Welke oordop wilt u? De goedkope van 5 euro, de medium van 15 of die van 30 Eurootjes?"

Letterlijk, jong en oud vluchtten tijdens de vooract van de belachelijk harde Wet Leg van de tribunes de catacombes in, om te schuilen voor het onverwachte geluidsgeweld; tot dan toe had er een zacht achtergrondmuziekje gedraaid. Er kwam een run op "Doppen" op gang die voor tot 30 Euro grif over de toonbank gingen. Het beeld dook op van de gratis tocht met de gondellift naar de top van een berg. "Oh, u wilt ook met de lift terug? Dat is dan EUR 500 per persoon". Dit jongetje loopt met uitwendige gehoorbescherming. Wat werkt beter?

Schadeclaim

Als Sebastiaan Quekel een claim van een paar miljoen zou neerleggen zij Tivoli, of anderen bij de hal waar zij duidelijk de gehoorschade aan opgelopen hebben, zou die dan kans maken? Hebben wij een jurist in de zaal? Laat in de comments je licht erover schijnen.




14 opmerkingen:

  1. Op de staatszender lees je niet anders dat de oorlog slecht voor Rusland verloopt. De oligarchen uit antwerpen (media huis, dpg) zullen niks anders vertellen neem ik aan. Positie Poetin wankelt etc etc.

    Oh....Biden geeft toe dat ze bijna geen munitie meer hebben.
    https://odysee.com/@Overthrown:6/6TZzfoJR012o_it7:3?src=embed

    Lijkt me sterk dat dit een Sin Tzu opmerking is om de vijand op het verkeerde been te zetten. Neocons kennen geen Sin Tzu en denk dat de demente man de waarheid verteld.
    Dit terwijl de drone en de wapenproductie van Rusland alleen maar toeneemt en dat voor een land met de economie van Italië ofzo (getroffen door sancties). Wat een staaltje efficiency en know how. Ongelofelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar we komen nu wel dicht bij het punt dat onze ''experts''heel hard op hun bek gaan!

      Verwijderen
    2. Ja dat wel, maar ze draaien er altijd wel weer een punt aan.

      Verwijderen
  2. Ik deel aan de medewerkers altijd gratis oordopjes uit.
    Wel de bedoeling dat ze die meerdere dagen dragen.

    Heb vandaag ( toevallig !) weer een doos aangekregen: 38 euro voor 200 zakjes met elk zakje 2 dopjes.

    Vroeger altijd de groene . maar niet ,eer te krijgen. Nu geel met paars.

    https://www.oordopjesonline.nl/howard-leight-laser-lite-200-paar.html

    Er zit ook een videotje bij dat aangeeft hoe je ze het best kan gebruiken.
    Dit scheelt natuurlijk àlles. Kost helemal niks.

    Wat ik niet begrijp: Wààrom moet dat geluid dan zo hard ?

    Is er iemand die daar behoefte aan heeft?

    Of zijn al die lui domme schapen? Acvcepteren ze alles wat geboden wordt?
    Iemand die het begrijpt ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is als met HP (paardenkracht). Een beetje tech obsessie. Op een primitief niveau heb ik dat met geluid ook meegemaakt: Ik had toen echt helmaal geen geld, en vond een oude versterker bij het grofvuil. 200W; een kanaal werkte nog. Ik werd toen ook door de decibelkoorts gegrepen,en met spullen uit het grofvuil bouwde ik in ruim een jaar een zware installatie van meestal half kapotte onderdelen.

    Ik heb hem een half uur aangezet: bij wijze van spreken kwamen er scheuren in de muren!

    Ik besefte gelukkig dat dit systeem in een woonwijk gebruiken totaal aso zou zijn, dus ik heb het voorgoed afgekoppeld. Een deel (de speakers) heb ik bewaard, want wie weet woon ik ooit in een vrijstaand huis met dove buren. Voor mij is de kick meer het zelf bouwen van dingen dan het gebruik, dan leer je ook nog wat.

    Hard geluid, speciaal de lage frequenties doet wel wat met je, een moderne bioscoop gebruikt vaak ook infrageluid. Net als met een 3D brilletje is het de ervaring waard (voor een keer). Gewoon een keer meemaken

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Waarschuwing voor Wetleg op twitter:
    https://twitter.com/digitejo/status/1666095954494390273

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zoals de bedoeling is doen de immigranten het ding waarvoor ze naar Europa zijn gehaald door de globalisten. De Europese cultuur vernietigen.
    https://twitter.com/boutiquedona1/status/1676999503268937735
    Omgekeerde waarheid wereld: Je moet vinden dat het cultuur verrijkers zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Denk dat georganiseerde handlangers (Soros werknemers) zich met de rellen hebben bemoeid.
      Komt binnenkort in het theater bij jou in de buurt.

      Verwijderen
    2. Marine Le Pen beantwoordt de vraag wat ze aan de opstandelingen gaat doen als ze aan de macht is: “NIETS !”
      https://dissident.one/marine-le-pen-beantwoordt-de-vraag-wat-ze-aan-de-opstandelingen-gaat-doen-als-ze-aan-de-macht-is-niets

      Marine le Pen. Net als Meloni en Trump (iets mindere mate) gecontroleerde oppositie.

      Verwijderen
    3. Wat zou mw le Pen kunnen doen? Goed dat ze geen valse beloften doet.
      Ze kan wel iets doen; net als Italië, en misschien nu ook Nederland: strenger met migratie omgaan. Het deporteren na een strafblad: wat moet ze doen als het 2e nationaliteitsland terugkeer weigert? Het vreemdelingenlegioen sturen?

      Verwijderen
  6. Ze kunnen het ook niet laten:

    https://www.theguardian.com/world/2023/jul/10/mineral-rich-mongolia-is-steeling-itself-for-democratic-change

    Ik neem aan dat Putin en Xi voldoende tegenwoordigheid van geest hebben om dit gestook snel de kop in te drukken vóórdat het een gekleurde revolutie wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. NRC artikel, vandaag.

    ( Een zus van Kees van der Pijl ? Iemand enig idee ? _

    Hoge Raad berispt raadsheer vanwege poging tot ‘ondermijnen’ MH17-strafproces

    Complotboek Volgens het Financieele Dagblad overhandigde de raadsheer een boek aan betrokken rechters en officieren dat Oekraïne als schuldige voor de MH17-ramp aanwijst.

    Thomas Borst
    11 juli 2023 om 13:34
    Leestijd 2 minuten

    De zitting van de strafzaak over het neerhalen van het MH17-toestel.
    De zitting van de strafzaak over het neerhalen van het MH17-toestel.
    Foto Remko de Waal/ANP
    Een raadsheer van het Gerechtshof Den Haag heeft geprobeerd het strafproces over de MH17-vliegramp te beïnvloeden. Dat deed ze door officieren van justitie en rechters een boek te overhandigen met daarin een „alternatief scenario” over het verloop van de MH17-ramp. De Hoge Raad heeft de raadsheer daarop schriftelijk berispt, blijkt uit een vorige week gepubliceerde uitspraak. De raadsheer werkt nog wel voor het Haagse Gerechtshof, maar niet meer op de afdeling strafrecht.


    Lees ookNa 8 jaar: levenslang én verrassende vrijspraak in MH17-proces
    De Hoge Raad oordeelt dat de raadsheer „het gezag en de onpartijdigheid van de rechterlijke macht” heeft ondermijnd. Volgens het Het Financieele Dagblad ging het om het boek MH17. Een valse vlag terreuraanslag, geschreven door een broer van de raadsheer (onder pseudoniem). Het werk beschrijft een alternatieve theorie die Oekraïne aanmerkt als schuldige voor het neerhalen van het vliegtuig, waarbij in 2014 alle 298 inzittenden omkwamen, onder wie 196 Nederlanders.

    Een woordvoerder van de Hoge Raad bevestigt dinsdag dat het om het MH17-proces ging en dat de raadsheer in kwestie inmiddels op een andere afdeling werkt. Ze was zelf niet betrokken bij de zaak, maar probeerde de rechters, advocaten en officieren die dat wel waren te beïnvloeden met het boek en bijgevoegde leeswijzer. Dat gebeurde in augustus vorig jaar. Ook heeft ze de rechtszaak „een groot showproces” genoemd. Het boek heeft ze, samen met de schrijver ervan, eveneens in de Tweede Kamer bezorgd.

    De Hoge Raad noemt de handelswijze „uit den boze”. „De betrokkene heeft het vertrouwen in de rechtspraak geschaad”, aldus een woordvoerder. De inhoud van het boek en haar standpunt over de MH17-afwikkeling zijn volgens de Hoge Raad niet van belang voor de zaak en sanctie. Elke mogelijke beïnvloeding van de rechtsgang kan leiden tot een straf.


    Lees ook:Poetin jarenlang verdachte in MH17-onderzoek
    Kremlin
    Vorig jaar november volgde een uitspraak in het MH17-proces na acht jaar durend internationaal onderzoek naar de ramp. De rechtbank in Den Haag veroordeelde drie verdachten (twee Russen en één Oekraïner) bij verstek tot een levenslange celstraf. Een vierde Russische verdachte werd vrijgeproken omdat hij volgens de rechters geen schuld had aan het neerhalen van het passagiersvliegtuig in 2014. De rechtbank stelde verder dat Rusland de volledige controle had over de pro-Russische seperatisten in de Oost-Oekraïense Donbas, het gebied waarboven de Boeing 777 uit de lucht werd gehaald.

    Een half jaar geleden maakte het internationale onderzoeksteam bekend „sterke aanwijzingen” te hebben dat de Russische president Vladimir Poetin persoonlijk betrokken was bij de ramp. Poetin zou zelf de opdracht hebben gegeven om de seperatisten van het Boek-luchtafweersysteem te voorzien. Daarmee werd het vliegtuig uit de lucht geschoten. Het Kremlin heeft alle betrokkenheid ontkend en sprak van een „politiek gemotiveerde uitkomst” na de eerste uitspraak in de zaak.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geen zus van Kees

      RAADSHEER DIE COMPLOTBOEK OVER MH17 PROMOOTTE KOMT ER MET BERISPING VAN AF

      "De vierde kamer van de Hoge Raad, onder voorzitterschap van Hoge Raad-president Dineke de Groot, oordeelt dat raadsheer Charlotte van Rijnberk het vertrouwen in het gezag en de onpartijdigheid van de rechterlijke macht heeft ondermijnd."

      meer lezen:

      https://www.mr-online.nl/raadsheer-die-complotboek-over-mh17-promootte-komt-er-met-berisping-van-af/

      Verwijderen
  8. Interessante kwestie:

    Luister naar dit prachtige Baltische koorgezang!:

    https://www.youtube.com/watch?v=iWSMdxAxW3c

    Voor dat je het weet stromen de tranen van beleving!

    Blijkbaar geeft gevoel geen enkele morele richting- goed om te weten! Ze verheerlijken nl. nazi's en hun nazi opa's en oma's!

    Goed om te weten en nooit te vergeten!!!

    BeantwoordenVerwijderen