zondag 20 november 2022

Pink Floyd -- The Wall [[ Official Video ]] HQ

Leave them kids alone.7Gus
Classic song. Regarding comments I think some people miss the message PF intended. This song isn't necessarily about classroom teachers (though it certainly may apply to some), it's about anyone who is in a position of authority and who abuses that authority to manipulate or control others, especially children or the disadvantaged. Great metaphor for encouraging critical thinking.

Elsie Nova
Well ur kinda wrong and right. When they wrote the song the exact intent was to make an aggressive message about the teachers in schools. Roger Waters grew up like any kid around that time getting beat up by all the teachers and adults in his life and getting very bad moral lessons from them but before he began writing the wall he said that he expected that there was no way that was still happening in the early 80s. Rogers said that the shock and anger caused by finding out that nearly all kids at that time still endured stuff like that made him write the song.

88 opmerkingen:

 1. "Martinus Josephus Maria (Tiny) Kox (Zeelst, 6 mei 1953) is een Nederlands politicus. Sinds 2003 is hij namens de Socialistische Partij (SP) lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal, tot 2022 was hij tevens fractievoorzitter. Als senator maakt hij sinds 2007 deel uit van de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa. Hij was voorzitter van de fractie van Verenigd Europees Links en is sinds 24 januari 2022 president van de Parlementaire Vergadering."

  Dit schrijft Tiny Kox namens de SP, de partij waar ik al een jaar of 1.000 lid van ben naar aanleiding van het gerechtelijk vonnis over de zaak MH17:

  KOX OVER MH17-VONNIS: 'GERECHTIGHEID IS GESCHIED, GEEN RUIMTE VOOR STRAFFELOOSHEID'""De Haagse rechtbank heeft vandaag uitspraak gedaan over de staatsaansprakelijkheid van de Russische Federatie op grond van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens en andere internationale verdragen betreffende het neerhalen van vlucht MH17 boven Oost-Oekraïne op 17 juli 2014. Op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur kwamen alle 298 inzittenden om het leven, waaronder 198 Nederlanders. Drie personen (twee Russische en één Oekraïense) kregen levenslange gevangenisstraffen en één persoon werd vrijgesproken.

  Gerechtigheid is geschied. Het vonnis toont aan dat de internationale gemeenschap straffeloosheid niet zal accepteren. De verantwoordelijken moeten ter verantwoording worden geroepen en ik dring er bij alle staten op aan om samen te werken bij het vaststellen van aansprakelijkheid. In de afgelopen acht jaar is de verwoestende pijn van de familieleden en vrienden van de slachtoffers verergerd en verlengd door de ondraaglijke houding van de Russische autoriteiten, die hebben geprobeerd de waarheid te verdoezelen en alternatieve verhalen te verspreiden op basis van vals bewijs. Dergelijke schandelijke manoeuvres zijn dagelijks te zien in de aanvalsoorlog tegen Oekraïne.

  Ik complimenteer graag de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), het Joint Investigation Team (JIT) en niet-gouvernementele groepen zoals Bellingcat voor hun onvermoeibare werk om de omstandigheden van deze tragedie vast te stellen........"

  Man, man, man.....'t doet pijn aan mijn ogen om dit te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "CIA's greatest European success was turning mainstrean workers' parties into pro-capitalist, pro-war, pro-NATO, pro-US, anti-communist, anti-USSR parties. We need united challenger workers' parties now, to stand against non-socialists."

   https://mobile.twitter.com/greenmoggy/status/1593798130650193920

   Indeed. All they are is just a brick in the wall.

   Verwijderen
  2. Ha, die Tiny

   Doet die zo z'n transatlantische / russofobe best, wordt 'm alsnog aangewreven 'banden met Rusland' te hebben:

   https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/haalt-zijn-verleden-sp-senator-tiny-kox-in

   https://lc.nl/binnenland/SP-senator-Kox-beticht-van-banden-met-Russische-geheime-dienst-27928518.html

   https://www.telegraaf.nl/nieuws/539700899/sp-er-tiny-kox-ik-ben-geen-russische-spion

   https://www.geenstijl.nl/5166877/fvd-genegeerd111/

   https://www.nrc.nl/nieuws/2022/09/15/sper-tiny-kox-genoemd-in-uitgelekt-rapport-als-contact-russische-spion-a4142071

   Verwijderen
  3. Dit is een complexe zaak en ik weet niet of we hier onze trijd aan moeten besteden.

   Het NRC stuk ( van Wilmer Heck, een crimineel weet ik uit ervaring) eindigt zo:

   De SP’er houdt er rekening mee het slachtoffer te zijn van een Russische desinformatiecampagne. Kox wijst erop dat de voorzitters van de assemblee worden gekozen volgens een roulatiesysteem. „Nu was mijn fractie aan de beurt. Ik ben de eerste voorzitter van de assemblee die de Russen eruit heeft gezet (na de inval in Oekraïne, red.). Dat hebben ze mij vast niet in dank afgenomen.”
   --
   Dus Kox heeft eerst Rusland uit dat overleg gezet, maar later heeft hij er voor gepleit om Rusland er weer in op te nemen:

   Zie: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/06/26/terugkeer-rusland-in-raad-is-niet-uit-te-leggen-a3965204
   --
   Dat Kox nu ze enthousiast is over het MH17 vonnis wil ik wel met enige mildheid beschouwen: het maakt niks uit hoe hij er over denkt en wat hij zegt.
   Dus nu kan hij wat 'geloofwaardigheid' onder collega politici terug verwerven door zich fel anti-Rusland te uiten.

   Laat maar doen.
   Toen het er op aan kwam, in die raad van Europa, stemde hij voor terugkeer vanRusland in het overleg. Toen had hij invloed en deed het juiste.
   ===
   Kyrie Irving heeft een tweet gedaan ( "Kijk naar Hebrews and Negroes") en die tweet kostte hem zo ongeveer zijn carriere.
   Hij bood 500.000 $ aan aan de joden ( maar ze weigerden hooghartg ! ) Ze wilden dat Kyrie op handen en knieen door de modder kroop . Dat deed Kyrie, enmnou mag ie weer spelen.

   Het is duidelijk: WIE dan ook openlijk duidelijk maakt dat we allemaal in een Joodse Gevangenis leven, wordt absoluut fijngemalen.
   Dus wie gaat die slapende schapen nu nog duidelijk maken dat ze in een Joodse Gevangenis leven en er nooit meer uit komen, en dat die muren van de gevangenis elk jaar dichter bij elkaar gezet gaan worden. Tot we òp elkaar moeten staan ipv naast elkaar. Wie gaat die slapekoppen dat uitleggen?
   Niemand durft dat nog te doen.
   Dàt is waarom Assange, en Marlon Brando en Mel Gibson, en Kanye en Kyrie zo hard worden aangepakt: Opdat iedereen weet dat je die woorden 'The Jews' NOOIT uitspreekt.

   PS: Een lid van de groep Public Enemy werd in 1989 verstoten uit de muziek industrie, en kan nu, 33 jaar later, nog niet terug keren, ondanks kilometers op de knieen te hebben gekropen: https://www.latimes.com/archives/la-xpm-1989-12-30-ca-874-story.html

   Verwijderen
  4. Tiny Kox is de rechtervleugel van de SP. Hij is zo gewaardeerd geweest omdat hij en de zijnen de SP van het activistische imago hebben verlost. Maar het zit wat dieper. Zo heeft Harry v Bommel altijd intensief met NGO's gewerkt. Zij hielpen hem aan topics en wat achtergrond, meestal erg eenzijdig. Volgens mij zijn verreweg de meesten in de SP het hele NGO verhaal oprecht gaan geloven. Ikzelf had 10 jaar terug ook nog geen twijfels over NGOs zoals Amnesty en Greenpeace; ik begon ze toen wel als wat eenzijdig te zien.

   Het is een subtielere vorm van infiltratie dan wat Soros deed met zijn open society wokeness, waar de SP voor een groot deel van is gevrijwaard. In de SP is altijd een grote Russofiele groep gebleven , vanuit historische sympathie voor de Sovjets.

   Maar ze slikken vaak kritiekloos het verhaal over ''dictators'' en gaan dan met het NATO narratief mee.

   Door antipathie tegen Trump en Baudet (Wilders was eerst het doelwit, en daar ging ik totaal in mee, want die man lust ik voor geen meter) zijn veel SPers met het covid verhaal meegegaan en hebben weliswaar geen sympathie voor Davos, maar nemen veel agendapunten van het WEF toch mee, omdat ''ultrarechts'' er tegen is.

   Ik ben nooit lid van de partij geweest, maar heb altijd wel met SPers gecommuniceerd. Mijn indrukken zijn dus subjectief.

   Verwijderen
  5. Kox valt graag door de mand.

   Verwijderen
  6. Toch zal het essentieel zijn dat ''populistisch'' rechts en links samenwerken, hoe moeilijk dat ook is. Net als bij covid zal dat scheuringen geven, dwars door oude verbanden tussen makkers en kameraden, iets wat we hier ook gezien hebben. Ik denk dat haat, dogmatisme en veroordeling de grootste obstakels zijn.

   Verwijderen
 2. KLAUS SCHWAB FULL SPEECH AT G20,INDONESIA 2022,. OPEN NWO.
  https://www.bitchute.com/video/DTZE4R1ycTwK/

  Gecoördineerde multipolaire wereld met een gezamenlijk doel.......
  Jarenlang durende transformatie met als doel de 4e industriële revolutie. Mijn levenswerk van 50 jaar toewijding in stakeholder kapitalisme moet doorgang vinden.

  Wat doet die man daar op de intergouvermentele bijeenkomst van regeringsleiders / (zogenaamd) gekozen leiders?
  Leiders die met het regeringstoestel komen aanvliegen en zich te goed doen aan het duurste vlees wat er te krijgen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede post Blik. Dank!
  Wat wij nu nog moeten doen is "breaking the wall"
  Ik heb hun optreden gezien in 2006 bij het 'Airo rock festival' waar ook Deep purple, Uriah Heep en Status Quo optraden. Dat was pas een fantastisch weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Matt; ja, Roger Waters is heel speciaal; dat begreep ik natuurlijk nog helemaal niet toen dit lied uitkwam.

   Verwijderen
 4. Een soort eregalerij van moedige journalisten die de waarheid zoeken.

  https://serenashimaward.org/laureates/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik aan Pink Floyd denk en de gitaar weer hoor klinken kom ik uit bij David Gilmour.
  David Gilmour - Shine On You Crazy Diamond (Live At Pompeii)

  Voor mij de absolute nr 1 van pink floyd en behoort tot de beste muziek allertijden,

  pink floyd.....shine on you crazy diamonds...muzikaal is er haast niet beter

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De EU heeft Rusland een ''state sponsor of terrorism'' verklaard:

  https://www.reuters.com/world/europe/european-lawmakers-declare-russia-state-sponsor-terrorism-2022-11-23/

  In de VN veiligheidsraad gaat dit nergens heen, vanwege het Veto recht, maar Maria Zakharova heeft hen al ''state sponsor of idiocy'' genoemd.

  Het zou een symbolische daad zijn en heeft te maken met uitschakelen van infrastructuur in Ukraine.

  Ik vrees echter dat het heel veel meer dan symbolisch gaat worden.

  EU wetten blijken altijd voor nationaal recht te gaan, en de hoge raad volgt hen altijd slaafs na. We zijn inmiddels allemaal gewend om gebanned en gedemoniseerd te worden. Ik denk dat bijna zeker vrijheid van meningsuiting (bij ''foute meningen'') strafbaar gaat worden, en men uiteindelijk zelfs als terrorist of terroristensponsor bestempeld gaat worden. Inclusief uitsluiting van internet- en betalingsverkeer, zeg maar Trudeau on steroids.

  Dus ook dit blog zal illegaal worden, en het gaat een groot risico worden om zelfstandig naar informatie te zoeken.

  We zijn dan echt helemaal terug bij de nazi bezetting van WO2....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Update: https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Buitenland/tweede-kamer-noemt-rusland-staatssponsor-van-terreur/ar-AA14v8Fr?ocid=winp1taskbar&cvid=a0c721a862924bc6f74068ee4b05939f&rc=1

   Laatste regel: "Pas als het kabinet dit overneemt, kan dit bijvoorbeeld in Europees verband leiden tot extra sancties."

   Sancties naar Rusland? Daar heeft hij het niet over, want dat arsenaal staat al in stelling, daar lijden we al elke dag onder. Nee, dit gaat dus over sancties naar eigen burgers en onafhankelijke media, die een te grote vbek hebben. Wij dus.

   Verwijderen
 7. Iedereen die denkt dat de crises waar we in zitten toeval is. Wel te rusten.
  Jacques Attali kondigde in 2014 aan dat WW3 in Oekraïne zou beginnen
  https://dissident.one/2022/11/24/jacques-attali-kondigde-in-2014-aan-dat-ww3-in-oekraine-zou-beginnen/

  Oh ik ben voor Poetin, oh ik ben voor Zelenski. LOL.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oligarch,
   je schrijft: "Oh ik ben voor Poetin, oh ik ben voor Zelenski. LOL."

   Klinkt een beetje beledigend naar de mensen op dit blog, die pro Putin zijn.
   Leg eens uit wat je bedoelt.

   --
   Ik herinner me nog ene Oligarch die ons wijs wilde maken dat
   De Zwarte Paus alle touwtjes in handen had.
   En dat de joden - van wie hij er enkele kende ! - heel aardige mensen waren.

   Altijd heb je de joden uit de wind gehouden en nou kom je met een artikel waarin de joodse plannen staan beschrevreven, dor de joden Attali en Sarkozy.

   Is de aanval de beste verdediging?
   Probeer je - als een echte joodse spinner- verwarring te scheppen?

   Verwijderen
  2. Zolang we niet te grof worden (of te luid gaan schreeuwen!) is een beetje beledigen prima. Toktok doet me bv meestal glimlachen, niet fronsen.

   Monsieur Attali is een heel eng mannetje, ik kende hem niet. Hij is een verfranste versie van Yuval Harari volgens mij, weer een futuroloog (ik dacht echt dat dat beroep uitgestorven was sinds de Jetsons en de club van Rome).

   Volgens mij zijn dit geen joodse plannen. Niet dat die niet bestaan of zo, en er zullen best veel joodse players zijn die dat, in hun onuitputtelijke arrogantie van hun tribale uitverkoren-volk-waan van zichzelf willen denken. Dat maakt die groep tot een bruikbaar instrument, zoiets als dat er nu bij elke demonstratie regenboogvlaggen verschijnen-- De LTBGQer zijn fanatieke voetsoldaten die voor alles inzetbaar zijn wanneer hen af en toe een woke kluifbot (wel vegan!!!) wordt toegeworpen. In dit geval wel veel meer aan de top met een veel vettere non-vegetarische, doch koshere lap vlees met een klein botje erin.

   Maar de ''Anglo'' zijde: loges, fraternities en ordes, ook seculiere, zijn er ook. Die hebben andere rollen en andere connecties, en wanen zich waarschijnlijk ook de top players. Bij deze laatste groep zitten naast bekende en fictieve, ook veel volkomen onbekende genootschappen, zoals ook in de 1920s in Duitsland, die Hitler trainden, en de opvolgers van Dontsov, die hetzelfde doen en deden in de Slavische wereld.

   Geen van deze kampen is de poppenspeler...

   Verwijderen
 8. Bus driver from Turkey suffers a heart attack
  https://www.youtube.com/watch?v=go9Y8hL182s&t=58s

  Piloten die onwel worden. Etc.

  WW3 Oorlog tegen de mensheid. Er zijn simpelweg te veel nutteloze eters vinden de machthebbers.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het artikel waar Oligarchjj naar verwijst is een goed artikel.
  Het lezen en bekijken waard.

  Maar op mijn eigen blog staat een nog veel 'completer' verhaal over de tijd waarin we leven, en wie er aande touwtjes trekt en wat er gaat gebeuren:
  https://xevolutie.blogspot.com/2022/11/1350-de-toestand-in-de-wereld-volgens.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb helaas geen bron, maar heb ooit een beschrijving van een restvolkje in Zuid Amerika gelezen, erfgenamen van een machtige en bloeiende beschaving van nog maar 500 jaar geleden. Het viel de antropoloog op dat vrijwel iedereen, zelfs de kinderen, een enorm doffe geest hadden, geen interesses en bepaald geen hoog IQ. Afgezien van de verwoesting van hun rijk was er sindsdien weinig op hun pad gekomen die dit kon verklaren. Biologisch is dit eigenlijk alleen mogelijk door zware inteelt of bv toxins zoals bv kwik in de bodem. Heel misschien dus. Steiner geeft een andere hypothese: er incarneren gewoonweg geen personen van betekenis meer in dat volkje; blijkbaar staat het voor deze tijd op een zijspoor. Ik denk dat Dontsov op een heel andere manier met dit hypothetische gegeven bezig was, en Schab mogelijk weer op een heel andere manier.

   Ik zie de protocollen als een kookboek, maar zou bepaald niet verbaasd staan als we over 700

   Verwijderen
  2. 700 jaar of zo eenzelfde situatie bij het uitverkoren volk aan zouden treffen.

   Verwijderen
  3. Ik beweer op geen enkele manier conclusies over dit onderwerp te kunnen trekken. Wel leg ik graag onderbouwde conclusies van verschillende aard naast elkaar met mijn eigen inzichten, en laat liever de lezers zelf conclusies trekken.

   Verwijderen
  4. De oude Grieken schreven precies hetzelfde over de joden als de huidige mensen die wèl ogen hebben zonder gekleurd glas er voor. ( Die bril is ons opgedrongen doro de joden: Wij zijn de slachtoffers. Wie ons beschuldigt is antisemiet, en verliest familie, vrienden, reputatie en bezit. Nou, dan wil je wel een filter in je hoofd plaatsen: no go area. )

   En wat een rest-volkje in de Andes overkwam ins niet relevant in dezen.

   Verwijderen
  5. Ik beschrijf een mechanisme. De christenen werden vervolgd omdat ze de goddelijkheid van de keizer verwierpen. Dat was ook nogal een fors taboe! 300 jaar later was het staatsgodsdienst. En 500 jaar daarna werd het overal bedreigd, door de Vikingen en de Moslim veroveraars. Soms heeft een groep een belangrijke rol in de geschiedenis, maar die gaat ook wel weer voorbij. Momenteel mag je niks bekritiseren, denk ook aan homo's of feministen, en MOET je anti Russisch zijn. Maar net als de sexuele moraal, die tussen liederlijk los en verstikkend preuts cyclet, geldt dit ook voor zaken als meningsuiting. Als men in moeilijke tijden oppositie wil voeren moet men erg strategisch werken, en zoals altijd proberen effectief te zijn.

   Verwijderen
 10. Een ander onderwerp wat enorm de kop opsteekt is het zgn Ferming:

  Kakkerlakken en meelwormen eten we alleen op zon- en feestdagen, dagelijks mogen we GMO bacterieën en schimmels eten, in fermentatie- en biovaten gekweekt.

  https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/nov/24/green-technology-precision-fermentation-farming

  De rationale is, afgezien van ''het milieu'', dat we al duizenden jaren kaas en yoghurt maken en brood met gist of desem bakken , of wijn drinken. Dat zijn bacteriële of fermentatie processen.

  Het probleem hier is dat er aan gesleuteld is, en dat er van alles in gestopt kan worden: intrinsiek door GMO, of toegevoegd aan het voedingsmedium. Ook ingrediënten die een normale plant of dier nooit zou kunnen verdragen.

  Zoals mi. meestal is het nooit een zwart wit kwestie. En ja, mits betaalbaar ga ik het zeker eens proberen. Maar in een somber scenario komt het begrip voedsel en biowapen wel nogal dicht bij elkaar te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het andere nadeel is dat men dit op geen enkele manier thuis nog kan doen, en men dus totaal afhankelijk wordt van big corp.

   Verwijderen
 11. Ik vind de laatste Duran heel informatief.
  Duurt 42 min.
  https://youtu.be/9K9f9pJz67o


  Chronologisch

  Oil cap op 65 $. Gaat er niet komen.

  EU afdeling Energie: Winter van 2024 dan hebben we veel te weinig energie. deze winter lukt nog wel.

  De Industrie verlaat de EU > USA.

  Perfecte storm voor Europa: geen energie, geen industrie, een massa vluchtelingen

  Tot 1 jaar geleden wilde RF de EU steunen en er mee verder.
  Nu niet meer: RF is onverschillig over het lot van de EU.

  VB: In maart verkocht Peugeot haar fabriek in Moskou aan de stad. Nu draait hij volop: ze maken chinese merken.

  RF laat de EU barsten
  USA laat de EU barsten. ( dure LNG, geen energie)

  Hoe konden die Groenen de EU macht overnemen?

  Merkel wilde geen krachtige adjudant en nou is de slappe Scholz de baas.

  Groen, milieu, corona: de angst geeft Brussel macht. ( Hier eigen interpretatie van JV)

  Commissaris Gentilini : Energie -crisis in 2024.

  Best emanier om Putin ten val te brengen: een vrede met hem sluiten . Veel Russen zullen woededn op Putin zijn.

  Merkel kon elk probleem van een pleister voorzien. De huidige politic niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik had al een tijdje niets meer over Matthias Desmet gehoord. Hij wordt door alle MSM geband, en vrees dat hij voor veel alternatievere bronnen boven de pet gaat.

  Maar na even zoeken vond ik dit recente interview van 1 1/2 uur:

  https://www.youtube.com/watch?v=XUVAEmx5jXs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schwab+ Soros vs China:

   Volgens mij zijn ze China aan het ''baiten'' Ere zijn veel overeenkomsten, maar China is een Confuciaanse maatschappij, en Schwab+ Soros zijn transhumanisten. Soros is duidelijk minder overtuigd dan Schwab: hij ziet onwil van China om zich serieus met het IMF in te laten. Xi houdt vermoedelijk veel achter de hand, van wat hij doorziet.

   Xi heeft veel problemen door zijn starre Covid beleid, maar krijgt meer tijd vanwege de verschuiving van de macht in Taiwan. Tijd die hij nodig zal hebben vanwege de constructie van gaspijpleidingen vanuit Rusland.

   Verwijderen
 13. Werkelijkheid is gekker dan fictie.

  Afghanen helpen Poetin nu met speciale eenheid – getraind door de NAVO!
  https://www.frontnieuws.com/afghanen-helpen-poetin-nu-met-speciale-eenheid-getraind-door-de-navo/

  Waarom heeft de NATO cq de Amerikanen deze elite troepen van Afghanistan geen staatsburgerschap gegeven en overgeheveld naar Oekraïne om voor de NATO te vechten? We hebben miljarden uitgegeven daar.
  Net als dat alle mineralen en mijnbouw licenties daar in de regio al vergeven waren aan de Chinezen.

  Wellicht is het de bedoeling om "het westen" te laten verliezen cq af te breken. Tsja, anders is er geen mogelijkheid om het later "beter" te kunnen opbouwen.

  Die westerse kut slaven maken zomaar lange vliegreizen overal naar toe in de wereld. Dat mag natuurlijk niet zo blijven doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klaus Schwab en George Soros verklaren dat China nieuwe wereldorde moet leiden – Nederlands ondertiteld
   https://hetanderenieuws.nl/klaus-schwab-en-george-soros-verklaren-dat-china-nieuwe-wereldorde-moet-leiden-nederlands-ondertiteld/

   Verwijderen
  2. Op mijn blog 1350, boven aan pagina 10:

   Het Westen wordt beschreven als ‘Edom’, wat de bevolkingsgroep gevormd door de afstammelingen van Esau (zoon van Isaak) zou zijn, en het kwaad zou vertegenwoordigen.

   Slechts als Edom vernietigd zal worden, door de afstammelingen van Jacob (het joodse volk) dan zal er vrede zijn.

   Het is een bizarre theorie die in geen enkel verband staat met het oorspronkelijke joodse geloof, maar het is wat veel rabbijnen en chabad leiders zeggen.

   De constante ondermijning van de westerse cultuur moet uiteindelijk tot haar vernietiging leiden.
   -----
   Zoals men nu zelf de VS aanvalt met BLM en de enorme verdeeldheid onder de politici: je zou het bijna geloven.
   Zoals men nu Europa zonder energie zet: kan alleen als je Europa kapot wil maken.
   ---
   Of de Chinezen en Aziaten er nu al vanaf weten en het er mee eens zijn: maakt niet uit.
   Die strijd wordt daarna weer gestreden.

   NB: Ik zelf denk dat Putin en Xi voor 100 % oprecht zijn en niet eendeal met de joden hebben.
   Hun samenwerking is opportuun.

   Verwijderen
  3. Het verhaal van Jacob en Esau, kleinkinderen van Abraham, is interessant. Esau is beschreven als een soort nobele neanderthaler die door bedrog van zijn moeder de zegen van zijn vader (= stamvaderschap van het joodse volk) verloor aan Jacob.

   In de ongeletterde oudheid werden mythen vaak zeer lang onveranderd bewaard in liedvorm (zoals veel mensen nu nog het vrijwel ongegrijpelijke Wilhelmus of nog oudere middeleeuwse liederen kennen.) Zo kunnen er echo's van VEEL oudere beschavingen doorklinken, wie weet zelfs van de neanderthalers, die 50 000 jaar terug daar leefden en zich behoorlijk met H sapiens vermengd hadden.

   Jacob (Israel) was nog niet helemaal joods; dat begon pas bij Mozes. Maar we zien hier de (genetisch) dominante moederrol. De eerste keer was bij Ismael, de zoon van de bijvrouw van Abraham en Izaak, van Sara, die uit Chaldea gehaald was..

   Verwijderen
 14. Heeft iemand tijd en zin om dit te lezen en kort verslag te doen?

  https://www.bndestem.nl/buitenland/de-ware-aard-van-de-rus-rusland-was-lange-tijd-natuurlijk-een-groot-strafkamp~aef8bbf9/

  Rustige nette correcties sturen aan : M.vanAssen@ad.nl

  Hoe meer hoe beter.

  ( Neem een voorbeeld aan Ralf Dekker van de FvD )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De paywall omzeil link die je ooit gaf doet het bij mij nog bijna altijd.?

   Verwijderen
  2. Bij mij deed hij het niet meer, Nu heb ik hem helaas gedeleted.

   Verwijderen
 15. Irma Schiffers heeft de ondertitels gemaakt:

  https://odysee.com/@DVM-TV:2/Died-suddenly_NL:3

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Eerst McGregor kijken,,,

  Over de vaccinaties: OK, toktok en dwarsligger hebben het recht naar mij te zeggen: ''eigen schuld dikke bult''.

  Maar ik had geldige redenen en het was mijn keus. De prijs bleek heel hoog, ik ben nu voor mijn leeftijd normaal vaak ziek, en ipv 100 wordt ik maar 90 of zo... Want ik heb nu ''long Pfizer'', en tijdens een consult met een dokter van het Elens collectief vernam ik dat ca. 20 % van de gevaccineerden langdurige symptomen heeft overgehouden. Meestal wordt het tzt wat minder. Het is grotendeels immunologisch/ hematologisch ( bloedproblemen) , zoals de zeer ingewikkelde stollingsketen, en over-/ onderproductie van celsoorten)

  De meeste mensen hadden veel minder tijd dan ik om zich in te lezen en te informeren, en waarschijnlijk hadden ze heel andere dingen aan hun hoofd. Ook hadden ze veel minder keuzen: wat ga je bv. doen als je kostwinner bent van een jong gezin?

  Hoe dan ook, de meerderheid is 1-3 x gevaccineerd. En de niet gevaxxte minderheid is vaak, al dan niet symptomatisch, besmet geweest. Dus die hebben dus ook contact met spike protein gehad.

  De onthullingen over GOF en de rol van players zoals Fauci en Gates zijn belangrijk. Hopelijk worden ze ontmaskerd en ontvangen ze openbaar hun straf.

  Maar voor de meesten van ons (ik bedoel de meeste mensen in ''het westen'') wordt het belangrijk om contra- strategieën te bedenken.

  Het is een beetje fatalistisch om jezelf al dood te wanen. Of te denken dat je voortaan nu slechts als een zielloze schaduw mag voortleven.

  Dit zijn enkele beweringen vanuit -bepaald niet domme- antivaxxx kringen.

  Geen oordelen hier! Het is een kleine minderheid, maar ze hebben wel hun huiswerk gedaan.

  Zelf ben ik veel meer verbonden met ''The rest of us''. Wij, de domme gevaxxineerden... en onverwachte slachtoffers van het GMO virus.

  Dus goede medische strategieen bedenken voor symptomatische gevaccineerden en long covid slachtoffers. Ik heb vertrouwen dat de helden- dokters waar we nauwelijks meer van horen met oplossingen komen.

  Helaas blijkt Ivermectine hier nauwelijks te werken. Vitamine D ook niet. Alhoewel het anders misschien veel erger zou zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. [ Helaas blijkt Ivermectine hier nauwelijks te werken. Vitamine D ook niet. ]

   Bij de post-pfizer probelen, bedoel je, neem ik aan.

   NB Jan Bonte op De Nieuw Wereld: een mengeling van
   1) toch blijven twijfelen (zijn al die problemen wel echt het gevolg van het vaccin) en
   2) keihard t a v mensen die nu nog het vaccin willlen nemen (OK, neem het maar en dan krijg je maar een lelijke bijwerking. mij best)

   Verwijderen
  2. Inderdaad. Nu ben ik altijd zeer terughoudend om een causaal verband te accepteren. En ook gezien lelijke side effects zijn er nog steeds uitzonderingen. Bij een vliegbeperking zou ik bv wel een booster nemen.

   Verwijderen
 17. Eindelijk een beetje goed nieuws! De oorlog in Ethiopië is afgelopen, de Tigray rebellen hebben zich overgegeven.

  Ook heeft de afscheidingspartij in Taiwan tijdens lokale verkiezingen zwaar verloren. Die mevrouw-presidente is afgetreden, maar de partij blijft nog wel regeren tot de parlementsverkiezingen. De KMT streeft naar de status quo; de door Biden en Pelosi gesteunde partij streeft naar afscheiding.

  Bij Bahmut begint de alliantie goed door te breken, de stad is bijna omsingeld. De temperaturen gaan deze week daar dalen tot - 5 C gemiddeld, zodat de oorlog eindelijk beeindigd kan gaan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed nieuws maar ondertussen treffen de militairen in nederland maatregelen om critici zoals Blik proactief de monddood te maken, nu.nl:
   In een gezamenlijk rapport schrijven de diensten ook dat andere landen proberen om onrust te stoken in Nederlandse kwesties. Die inmenging bedreigt "de sociale en politieke stabiliteit" van Nederland. Als voorbeeld noemen de diensten de huidige economische problemen. Rusland probeert mensen ervan te overtuigen "dat deze onzekerheden het gevolg zijn van anti-Russische besluiten van westerse beleidsmakers", en niet van de Russische invasie in Oekraïne, aldus de drie overheidsdiensten.

   De overheid wil proactief reageren op zulke dreigingen en daarmee het effect van die acties zo klein mogelijk te maken. Ook zal meer onderzoek naar de dreigingen worden gedaan."
   Zelfs de redacteuren van NYT beginnen bang te worden dat ze na Assange de volgende zijn

   Verwijderen
  2. Ja , het goede nieuws: de pro China mevrouw is in Taiwan verdreven.
   Het slechte nieuws: In Maleisië is een manj aan de macht gekomen die zijn land uitlevert aan de VS, en dus deel gaat uitmaken van de Amerikaanse 'aanval' op China.

   Verwijderen
  3. @ Rachel. Ik heb het artikel vertaald.
   Aan het woord: de Media die Assange's onthullingen destijds plaatsten:
   ----------------------------

   De Amerikaanse regering moet de vervolging van Julian Assange voor het publiceren van geheimen beëindigen.

   Twaalf jaar geleden, op 28 november 2010, publiceerden vijf internationale media - The New York Times, The Guardian, Le Monde, El Pais en DER SPIEGEL - in samenwerking met Wikileaks een reeks onthullingen die wereldwijd het nieuws haalden.

   "Cable Gate", een reeks van 251.000 vertrouwelijke kabels van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken onthulde corruptie, diplomatieke schandalen en spionagezaken op internationale schaal.

   In de woorden van The New York Times vertelden de documenten "het onverbloemde verhaal van hoe de regering haar grootste beslissingen neemt, de beslissingen die het land het meest kosten in levens en geld". Zelfs nu, in 2022, blijven journalisten en historici nieuwe onthullingen publiceren, gebruik makend van de unieke schat aan documenten.

   Voor Julian Assange, uitgever van Wikileaks, had de publicatie van "Cable gate" en verschillende andere gerelateerde lekken de zwaarste gevolgen. Op 12 april 2019 werd Assange in Londen gearresteerd op grond van een Amerikaans aanhoudingsbevel, en zit nu al drieënhalf jaar vast in een streng beveiligde Britse gevangenis die gewoonlijk wordt gebruikt voor terroristen en leden van georganiseerde misdaadgroepen. Hem wacht uitlevering aan de VS en een straf van maximaal 175 jaar in een Amerikaanse zwaar beveiligde gevangenis.

   Deze groep redacteuren en uitgevers, die allemaal met Assange hebben samengewerkt, vonden het nodig om zijn gedrag in 2011 publiekelijk te bekritiseren toen ongewijzigde kopieën van de cables werden vrijgegeven, en sommigen van ons zijn bezorgd over de beschuldigingen in de aanklacht dat hij heeft geprobeerd te helpen bij het binnendringen van een geheime database.

   Maar we komen nu samen om onze grote bezorgdheid te uiten over de voortdurende vervolging van Julian Assange voor het verkrijgen en publiceren van geheim materiaal.

   De regering Obama-Biden, in functie tijdens de publicatie van Wikileaks in 2010, heeft ervan afgezien Assange in staat van beschuldiging te stellen, omdat ze dan ook journalisten van grote nieuwsbedrijven had moeten aanklagen. Hun standpunt stelde de persvrijheid voorop, ondanks de ongemakkelijke gevolgen. Onder Donald Trump veranderde het standpunt echter. De DOJ beriep zich op een oude wet, de Espionage Act van 1917 (bedoeld om potentiële spionnen tijdens de Eerste Wereldoorlog te vervolgen), die nog nooit is gebruikt om een uitgever of omroep te vervolgen.

   Deze aanklacht schept een gevaarlijk precedent en dreigt het Amerikaanse First Amendment en de persvrijheid te ondermijnen.

   Regeringen ter verantwoording roepen behoort tot de kerntaak van een vrije pers in een democratie.

   Het verkrijgen en openbaar maken van gevoelige informatie wanneer dat in het algemeen belang nodig is, is een essentieel onderdeel van het dagelijkse werk van journalisten. Als dat werk wordt gecriminaliseerd, worden ons publieke debat en onze democratieën aanzienlijk verzwakt.

   Twaalf jaar na de publicatie van "Cable Gate" is het tijd dat de Amerikaanse regering een einde maakt aan de vervolging van Julian Assange voor het publiceren van geheimen.

   Publiceren is geen misdaad.   De redacteuren en uitgevers van:

   The New York Times
   The Guardian
   Le Monde
   DER SPIEGEL
   El Pais

   Verwijderen
  4. Rachel, je hebt gelijk. Een van de meest kwalijke operators is Sjoerd Sjoerdsma van D66, maar er staat waarschijnlijk een kamermeerderheid achter hem. Nu de EU Rusland heeft gestigmatiseerd als ''state sponsor of terrorism'' is het nog slechts een wetvoorstel weg om een site als deze te verklaren als sponsor van (sponsor van state terrorism). Dat geldt dan ook voor FvD, de andere krant, etc. Die gaat een trend losmaken waarbij alle social media en reactieforums veel zwaarder dan nu gaan censureren, uit angst voor rechtsvervolging. Met de groeiende onlusten komend jaar zal er ook een veiligheidsaspect aan geplakt worden.

   Verwijderen
 18. Spannend !
  1) Musk gaat bekend maken hoe alle informatie over Corona door Twitter werd gecensureerd.

  2) Musk geeft een lijst met allerlei mensen die met Epstein te maken hadden.
  Die lijst lijkt op de groep mensen die riepen dat Musk fout was en dat hij Twitter zou misbruiken ...

  3) De drie grootste platdforms waar pedofielen elkaar vinden of info vinden, zijn al door Musk gesloten !

  4: "Dus de lieden die pro Epstein waren en het oude twitter goed vonden, hadden geen bezwaar tegen pedofielen reklame op Twitter, maar wel bezwaar tegen artsen die zeiden dat Vitaminde D goed is, en Ivermectine etc. !! "
  Want het oude twitter censureerde Corona -info, maar niet pedo-info.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. 100.000 soldaten dood in Oektraine, zegt Von der Leyen: https://t.me/intelslava/42085

  BeantwoordenVerwijderen
 20. America !

  Je krijgt 75 $ als je je laat inenten !
  ( Trekt vooral de armen aan. Precies de groep die ze kwijt willen.)

  https://youtu.be/EaSU2mfNrIg

  BeantwoordenVerwijderen
 21. https://businessam.be/europa-importeert-recordhoeveelheid-vloeibaar-aardgas-uit-rusland/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

  Poetin zou gas als wapen tegen de EU inzetten. Is hij de export van LNG vergeten?

  citaat uit bovengenoemde artikel:

  "Tegen Russisch LNG (liquefied natural gas, red.) zijn geen sancties door de EU ingesteld. Het Russische gas geldt namelijk als essentieel voor de energiezekerheid van sommige Europese landen. Toch weerhoudt niks Poetin ervan om ook deze gasleveringen terug te schroeven als wraak voor “anti-Russische” maatregelen van het Westen. Hierdoor zou de EU alsnog kunnen gedwongen worden om het gas in te slaan op de duurdere spotmarkt."

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Milo was een gay drama queen, maar heel intelligent. Hij gaf veel waardevolle inzichten. Ik bekeek destijds zijn videos met veel genoegen. Ik was het zeker niet vaak eens met zijn conclusies, maar hij liet me wel nadenken over vele zaken!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Tim Poole is vanaf nu totaal ontmaskerd als een zio-bot!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Goed verhaal van Matthias Desmet :

  https://youtu.be/Db0KO2neEHQ

  Over het feit dat er meer is dan 'de rationele wereld'.
  Over het nut van onvoorbereid speechen.
  Over het feit dat we een totalitair regime niet met geweld kunnnen bestrijden ( als het onze eigen regering betreft)
  Quote van Hannah Arendt: "De totalitairen willen de hemel op aarde maken, maar die lijkt verdacht veel op de hel."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar met name: een te materialistische wereldvisie is de oorzaak van dit alles!!!

   Verwijderen
  2. Ouwe zeikzak die Rootman wat nooit tevreden is.
   Je moet jouw herhaalprikje halen junk kabouter plop.
   Goed voor je lijf en tenen. Ga je tevens nog meer van zeiken bij blik. Doe je best en maak mij weer aan het lachen.

   Verwijderen
 25. Voor werkend Nederland dus niet voor die werkelozen wat liggen te zeiken en doelloos uit hun neus liggen te peuteren

  het is weer december

  deze tune is gewoonweg geweldig

  Ik ga weer cashen....toedeledokie blik lapzwanzen en achterlijke debiele jodenhaters hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pas maar op voor de roe! Of lik je liever de zak van sinterklaas uit?

   Verwijderen
  2. Waar heeft ie het nou weer over die tuinkabouter?
   Die spuiten hebben hem echt geen goed gedaan.
   Er is duidelijk iets aangetast bij hem.

   Verwijderen
  3. Onze Scheld-Chauffeur is er ook weer zie ik.
   Wat heeft de man toch een beperkt repertoire aan scheldwoorden.
   Zelfs in zijn core-buissinbess komt ie niet echt mee..

   Verwijderen
  4. Say what jij putin konte kruiper?

   Verwijderen
  5. [ jij putin konte kruiper? ]

   Onze Scheld-Chauffeur is er ook weer zie ik.
   Wat heeft de man toch een beperkt repertoire aan scheldwoorden.
   Zelfs in zijn core-buissinbess komt ie niet echt mee..

   Verwijderen
 26. Als je op de link hieronder klikt kom je een aantal aardige korte video's tegen, zoals:

  James Carlin, een 'jewishs girl' , arrestatie van opstandige engelsman, een vreselijke Jim Carrey, Nick Fuentes, MEP Mick Wallace, een 100 jarige veteraan die ziet dat ie voor niks gevochten heeft.

  https://www.youtube.com/shorts/qARxi-d8FhU

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Elon Musk heeft aangetoond met het Twitter archief dat de Regering van de VS via een 'achterdeur' toegang had tot Twitter en mee kon bepalen wie er van Twitter werd afgegooid.

  In Amerika behoren de Media de regering te controleren. Maar de feitelijke situatie is omgekeerd, zoals Elon Musk ons nu toont.

  Hier begint het ongeveer: https://youtu.be/X7nWH8M6bhY?t=6298

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Meloni is inderdaad een total sell-out. Ze verlengde het wapencontract , afgesloten door Draghi met Kiev tot eind 2023. OK, we hebben haar het voordeel van de twijfel gegeven, altijd een goed ding: trust, but verify!

  90 % van linkse en zeker 60 % van rechtse populisten zijn gecorrumpeerd of te zwak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En wat maken die paar Italiaanse wapens uit?
   Als politicus moet je bepalen op wèlke punten ( die er toe doen) je van de kudde af wijkt. Als je het àltijd doet, luistert er niemand meer.

   Verwijderen
  2. Italia is na Duitsland de belangrijkste economische speler in de EU. De EU staat heel zwak, en het contract loopt eind 2012 af. Dus met de kleinste inspanning was er veel te bereiken geweest.

   Ik vrees dat Meloni een zioniste is, en het is bekend dat de Azkenazis graag hun Khazaria in de zuidelijke Ukraiense provincies (Novorossiya) willen vestigen. Meloni doet dus braaf wat haar gezegd is.

   Verwijderen
  3. ze heeft ook een raffinaderij van Lukoil gejat.

   Verwijderen
  4. Dit soort zaken vind ik echt heel sneu voor de Italianen! Ze probeerden een meer neutrale regering te krijgen, maar kunnen nu krijgen nu een extra harde behandeling. Verder moet ze nu niet rekenen op steun van de globalisten: zodra het handig is ligt ze er uit.

   Verwijderen
 29. Het is erger dan de hel voor de Ukraiense soldaten bij Bakmut : temperaturen rond het nulpunt, tot de knieen in de modder (loopgraven hebben geen WCs !) en geen mogelijkheid om de lijken te verwijderen. Shellshocked, hypothermisch, trenchfoot en elke wond infecteert, onder zwaar artillerievuur.

  Bij de Russen zal het ook geen pretje zijn, maar ze zullen wel pallets hebben om op te staan, wat verwarmde voertuigen om even op te warmen. en elke 2-3 weken aflossing. In de wetenschap dat er snel versterkingen komen, en de aanvoer van materieel verzekerd is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ze zullen ook wel stijf staan van dee captagon en doordrenkt zijn met wodka. Misschien een idee om pakketjes fentanyl via drones te droppen? Of flakka, de zombie drug.

   https://www.youtube.com/watch?v=dhKvZ1Dbx10

   Verwijderen
  2. Dit soort berichten nooit plaatsen zonder ere expliciet - elke keer!- bij te zetten: "Het Westen is schuldig. Weigerde zijn beloftes na te komen. Neocons zijn baas van het Westen."

   Verwijderen
  3. Hier weet iedereen dat toch?

   Verwijderen
  4. Rootman en JV zijn schuldig.
   Hier weten anderen verder niks.

   Verwijderen
  5. Ik bekeek Rootmans video over de Zombie drug, en vond dit comment er onder:


   maniac jr
   1 jaar geleden (bewerkt)
   He would be nowhere near this coherent if it were even a small amount of Flakka. However, he is very responsive and well aware of the situation, even laughing and mocking the officers. This is not consistent with Flakka’s effects. By all means he should be blacked out/not present in the moment. I believe either a large dose of a different singular compound or mix of amphetamines combined with mental health issues is the cause here, either that, or something far more sinister.

   Verwijderen
  6. Kan best wel waar zijn. Het doet behoorlijk aan ''exorcist'' horror films denken. Iemand zou eens de medische dossiers van dit soort gevallen moeten bezien. Zelf zou ik me niet verbazen als dit soort dingen, en bv de school shootings outliers zijn van de mass formation psychosis, waarvan Matthias Desmet denkt dat er maar 20% echt gehersenspoelde prooien zijn.

   Verwijderen
 30. Wat was me dat weer een feest gisteravond,
  Nederlands elftal in het verre Qatar heeft zich in de strijd geworpen tegen het Amerikaans elftal en de oranje Leeuwen zijn door naar de kwart finale. Tegenstander zal daar zijn Argentinië.
  We wensen onze oranje strijders dan ook komende vrijdag veel succes om door te gaan naar de halve finale door Argentinië te verslaan.

  GA DOOR NEDERLAND

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Die Piotr Tolstoy heeft het prachtig gezegd!

  " Rusland vocht twee keer tegen Europa.
  De eerste keer eindigde in Parijs. De tweede keer in Berlijn. Nu in Kiev. "

  https://www.youtube.com/watch?v=9ZL92LCrQ38&ab_channel=BFMTV

  Bijna 1 miljoen keer bekeken.
  14000 reacties.

  Deze ondervoorzitter van de Duma spreekt zeer goed frans en vertelt alles heel duidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Dit kun je niet verzinnen!!!

  https://www.ad.nl/gezond/pil-moet-schurftuitbraak-in-nederland-uitbannen-zegt-hoogleraar-dit-is-een-megaprobleem~aa78b5bd/

  In dit geval is de schurft een zegen! Na de lobby campagne van Pfizer, het WHO en de mindere goden zoals v Dissel is ivermectine zowat als illegaal als heroïne.

  En nu komt het ''paardengeneesmiddel'' terug om een zeer besmettelijke uitbraak te bestrijden! Het enige alternatief is behandeling met zeer giftige lindaan shampo over het hele lichaam.

  Het eerste gedocumenteerde Covid ivermectine succes was op een afdeling in een Californisch verpleeghuis waar een schurftuitbraak met IVM werd behandeld. De aangrenzende afdeling had een enorme sterfte, hier slechts 2 zeer zwakke patiënten.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. 2 super bombers en wat meer spullen beschadigd heel diep in Russia proper. Dit is een heel gevaarlijke escalatie. Het vliegveld ''Engels'' had heel veel luchtmacht verzameld voor een komend offensief.

  Militair gezien had de vijand dus gelijk om deze voor hen zeer gevaarlijke superbombers uit te schakelen.

  Maar er hangt wel een heel fors prijskaartje aan. Ook voor de Russen, want het tast de reputatie van hun afweer (of strategie?) zwaar aan.


  De Russen kennende, er zal eerst radiostilte volgen, maar over een week of zo gaat dit tot een enorme verandering in tactiek leiden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt niet goed, natuurlijk.

   Beschadigd of vernietigd?

   Luister je wel eens naar Martyanov en Brian Berletic?

   Als je naar hen luistert heeft Rusland veel meer vliegtuigen en lopen ze ook nog 20 jaar voor.

   Verwijderen
  2. Weet je nog: Pearl Harbor?

   Mogelijk dat de Russen dezelfde truc uit halen: Laat ze ver in rusland doordringen. en met succes een vliegveld bombarderen. Daarna kun je uitgebreid wraak nemen.

   Verwijderen
  3. Het is wel knap gedaan. Ze schijnen een groot model sovjet kruisraket gebruikt hebben, met moderne electronica aangepast.

   Hoewel electronica mij al heel snel boven de pet gaat weet ik wel dat eenvoudige RC technologie, voor drones en vliegtuigjes, heel makkelijk is op te schalen: er zit een GPS module in die een locatie en destinatiesignaal geeft, eventueel met routedata, incl hoogte. dat wordt doorgegeven naar een simpele microprocessor die de motorsnelheid en de posities van een aantalcontrolevlakken, zoals hoogteroer aangeeft, en een aantal sensors ter correctie gebruikt, zoals ook in een electrische fiets.

   Dat kan je bij alibaba bestellen. Een zware drone heeft veel sterkere motortjes nodig, en dat is door iedere electronicus als een soort versterkertje tussen de module en de bestuurmotoren te solderen. Ik zou het bijna zelf kunnen!

   Het is niet heel anders dan wat de Iraniërs gedaan hebben.

   Voor de Russen is het wel een harde les dat ze echt meer aan hun luchtverdediging moeten werken. Ik neem aan dat het Pantsir systeem hier geschikt voor zou zijn.

   Ik heb ook begrepen dat het enkele maanden heeft gekost om software te schrijven waardoor de luchtafweer de Himar raketten nu vrij makkelijk uit de lucht kan plukken.

   Al met al ben ik niet geweldig enthousiast over de Russische vorderingen. Ik zou graag een snel einde aan deze oorlog zien, want zolang het voortduurt zijn veel mensen gek te maken, en elke dag extra houdt escalatierisico's in.

   Het hoeft allemaal niet heel snel, en het hoeft ook allemaal niet echt nanoscale te zijn.

   Verwijderen
 34. Gilbert Doctorov komt met een bericht dat de vrijgelaten Russische krijgsgevangenen vaak zwaar gemutileerd zijn (castratie en amputaties), en dat dit zorgvuldig uit het nieuws gehouden zou worden, om een te machtige eis naar de regering voor escalatie te voorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe weet Doctorow dat?
   ( Ja, ik heb vertrouwen in de man, maar toch...)

   Is het niet vreemd dat je iemand mutileert en dan jouw misdaad ( het bewijs er van ) naar Moskou stuurt ?

   Verwijderen