zondag 20 november 2022

Pink Floyd -- The Wall [[ Official Video ]] HQ

Leave them kids alone.7Gus
Classic song. Regarding comments I think some people miss the message PF intended. This song isn't necessarily about classroom teachers (though it certainly may apply to some), it's about anyone who is in a position of authority and who abuses that authority to manipulate or control others, especially children or the disadvantaged. Great metaphor for encouraging critical thinking.

Elsie Nova
Well ur kinda wrong and right. When they wrote the song the exact intent was to make an aggressive message about the teachers in schools. Roger Waters grew up like any kid around that time getting beat up by all the teachers and adults in his life and getting very bad moral lessons from them but before he began writing the wall he said that he expected that there was no way that was still happening in the early 80s. Rogers said that the shock and anger caused by finding out that nearly all kids at that time still endured stuff like that made him write the song.

174 opmerkingen:

 1. "Martinus Josephus Maria (Tiny) Kox (Zeelst, 6 mei 1953) is een Nederlands politicus. Sinds 2003 is hij namens de Socialistische Partij (SP) lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal, tot 2022 was hij tevens fractievoorzitter. Als senator maakt hij sinds 2007 deel uit van de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa. Hij was voorzitter van de fractie van Verenigd Europees Links en is sinds 24 januari 2022 president van de Parlementaire Vergadering."

  Dit schrijft Tiny Kox namens de SP, de partij waar ik al een jaar of 1.000 lid van ben naar aanleiding van het gerechtelijk vonnis over de zaak MH17:

  KOX OVER MH17-VONNIS: 'GERECHTIGHEID IS GESCHIED, GEEN RUIMTE VOOR STRAFFELOOSHEID'""De Haagse rechtbank heeft vandaag uitspraak gedaan over de staatsaansprakelijkheid van de Russische Federatie op grond van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens en andere internationale verdragen betreffende het neerhalen van vlucht MH17 boven Oost-Oekraïne op 17 juli 2014. Op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur kwamen alle 298 inzittenden om het leven, waaronder 198 Nederlanders. Drie personen (twee Russische en één Oekraïense) kregen levenslange gevangenisstraffen en één persoon werd vrijgesproken.

  Gerechtigheid is geschied. Het vonnis toont aan dat de internationale gemeenschap straffeloosheid niet zal accepteren. De verantwoordelijken moeten ter verantwoording worden geroepen en ik dring er bij alle staten op aan om samen te werken bij het vaststellen van aansprakelijkheid. In de afgelopen acht jaar is de verwoestende pijn van de familieleden en vrienden van de slachtoffers verergerd en verlengd door de ondraaglijke houding van de Russische autoriteiten, die hebben geprobeerd de waarheid te verdoezelen en alternatieve verhalen te verspreiden op basis van vals bewijs. Dergelijke schandelijke manoeuvres zijn dagelijks te zien in de aanvalsoorlog tegen Oekraïne.

  Ik complimenteer graag de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), het Joint Investigation Team (JIT) en niet-gouvernementele groepen zoals Bellingcat voor hun onvermoeibare werk om de omstandigheden van deze tragedie vast te stellen........"

  Man, man, man.....'t doet pijn aan mijn ogen om dit te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "CIA's greatest European success was turning mainstrean workers' parties into pro-capitalist, pro-war, pro-NATO, pro-US, anti-communist, anti-USSR parties. We need united challenger workers' parties now, to stand against non-socialists."

   https://mobile.twitter.com/greenmoggy/status/1593798130650193920

   Indeed. All they are is just a brick in the wall.

   Verwijderen
  2. Ha, die Tiny

   Doet die zo z'n transatlantische / russofobe best, wordt 'm alsnog aangewreven 'banden met Rusland' te hebben:

   https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/haalt-zijn-verleden-sp-senator-tiny-kox-in

   https://lc.nl/binnenland/SP-senator-Kox-beticht-van-banden-met-Russische-geheime-dienst-27928518.html

   https://www.telegraaf.nl/nieuws/539700899/sp-er-tiny-kox-ik-ben-geen-russische-spion

   https://www.geenstijl.nl/5166877/fvd-genegeerd111/

   https://www.nrc.nl/nieuws/2022/09/15/sper-tiny-kox-genoemd-in-uitgelekt-rapport-als-contact-russische-spion-a4142071

   Verwijderen
  3. Dit is een complexe zaak en ik weet niet of we hier onze trijd aan moeten besteden.

   Het NRC stuk ( van Wilmer Heck, een crimineel weet ik uit ervaring) eindigt zo:

   De SP’er houdt er rekening mee het slachtoffer te zijn van een Russische desinformatiecampagne. Kox wijst erop dat de voorzitters van de assemblee worden gekozen volgens een roulatiesysteem. „Nu was mijn fractie aan de beurt. Ik ben de eerste voorzitter van de assemblee die de Russen eruit heeft gezet (na de inval in Oekraïne, red.). Dat hebben ze mij vast niet in dank afgenomen.”
   --
   Dus Kox heeft eerst Rusland uit dat overleg gezet, maar later heeft hij er voor gepleit om Rusland er weer in op te nemen:

   Zie: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/06/26/terugkeer-rusland-in-raad-is-niet-uit-te-leggen-a3965204
   --
   Dat Kox nu ze enthousiast is over het MH17 vonnis wil ik wel met enige mildheid beschouwen: het maakt niks uit hoe hij er over denkt en wat hij zegt.
   Dus nu kan hij wat 'geloofwaardigheid' onder collega politici terug verwerven door zich fel anti-Rusland te uiten.

   Laat maar doen.
   Toen het er op aan kwam, in die raad van Europa, stemde hij voor terugkeer vanRusland in het overleg. Toen had hij invloed en deed het juiste.
   ===
   Kyrie Irving heeft een tweet gedaan ( "Kijk naar Hebrews and Negroes") en die tweet kostte hem zo ongeveer zijn carriere.
   Hij bood 500.000 $ aan aan de joden ( maar ze weigerden hooghartg ! ) Ze wilden dat Kyrie op handen en knieen door de modder kroop . Dat deed Kyrie, enmnou mag ie weer spelen.

   Het is duidelijk: WIE dan ook openlijk duidelijk maakt dat we allemaal in een Joodse Gevangenis leven, wordt absoluut fijngemalen.
   Dus wie gaat die slapende schapen nu nog duidelijk maken dat ze in een Joodse Gevangenis leven en er nooit meer uit komen, en dat die muren van de gevangenis elk jaar dichter bij elkaar gezet gaan worden. Tot we òp elkaar moeten staan ipv naast elkaar. Wie gaat die slapekoppen dat uitleggen?
   Niemand durft dat nog te doen.
   Dàt is waarom Assange, en Marlon Brando en Mel Gibson, en Kanye en Kyrie zo hard worden aangepakt: Opdat iedereen weet dat je die woorden 'The Jews' NOOIT uitspreekt.

   PS: Een lid van de groep Public Enemy werd in 1989 verstoten uit de muziek industrie, en kan nu, 33 jaar later, nog niet terug keren, ondanks kilometers op de knieen te hebben gekropen: https://www.latimes.com/archives/la-xpm-1989-12-30-ca-874-story.html

   Verwijderen
  4. Tiny Kox is de rechtervleugel van de SP. Hij is zo gewaardeerd geweest omdat hij en de zijnen de SP van het activistische imago hebben verlost. Maar het zit wat dieper. Zo heeft Harry v Bommel altijd intensief met NGO's gewerkt. Zij hielpen hem aan topics en wat achtergrond, meestal erg eenzijdig. Volgens mij zijn verreweg de meesten in de SP het hele NGO verhaal oprecht gaan geloven. Ikzelf had 10 jaar terug ook nog geen twijfels over NGOs zoals Amnesty en Greenpeace; ik begon ze toen wel als wat eenzijdig te zien.

   Het is een subtielere vorm van infiltratie dan wat Soros deed met zijn open society wokeness, waar de SP voor een groot deel van is gevrijwaard. In de SP is altijd een grote Russofiele groep gebleven , vanuit historische sympathie voor de Sovjets.

   Maar ze slikken vaak kritiekloos het verhaal over ''dictators'' en gaan dan met het NATO narratief mee.

   Door antipathie tegen Trump en Baudet (Wilders was eerst het doelwit, en daar ging ik totaal in mee, want die man lust ik voor geen meter) zijn veel SPers met het covid verhaal meegegaan en hebben weliswaar geen sympathie voor Davos, maar nemen veel agendapunten van het WEF toch mee, omdat ''ultrarechts'' er tegen is.

   Ik ben nooit lid van de partij geweest, maar heb altijd wel met SPers gecommuniceerd. Mijn indrukken zijn dus subjectief.

   Verwijderen
  5. Kox valt graag door de mand.

   Verwijderen
  6. Toch zal het essentieel zijn dat ''populistisch'' rechts en links samenwerken, hoe moeilijk dat ook is. Net als bij covid zal dat scheuringen geven, dwars door oude verbanden tussen makkers en kameraden, iets wat we hier ook gezien hebben. Ik denk dat haat, dogmatisme en veroordeling de grootste obstakels zijn.

   Verwijderen
 2. KLAUS SCHWAB FULL SPEECH AT G20,INDONESIA 2022,. OPEN NWO.
  https://www.bitchute.com/video/DTZE4R1ycTwK/

  Gecoördineerde multipolaire wereld met een gezamenlijk doel.......
  Jarenlang durende transformatie met als doel de 4e industriële revolutie. Mijn levenswerk van 50 jaar toewijding in stakeholder kapitalisme moet doorgang vinden.

  Wat doet die man daar op de intergouvermentele bijeenkomst van regeringsleiders / (zogenaamd) gekozen leiders?
  Leiders die met het regeringstoestel komen aanvliegen en zich te goed doen aan het duurste vlees wat er te krijgen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede post Blik. Dank!
  Wat wij nu nog moeten doen is "breaking the wall"
  Ik heb hun optreden gezien in 2006 bij het 'Airo rock festival' waar ook Deep purple, Uriah Heep en Status Quo optraden. Dat was pas een fantastisch weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Matt; ja, Roger Waters is heel speciaal; dat begreep ik natuurlijk nog helemaal niet toen dit lied uitkwam.

   Verwijderen
 4. Een soort eregalerij van moedige journalisten die de waarheid zoeken.

  https://serenashimaward.org/laureates/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik aan Pink Floyd denk en de gitaar weer hoor klinken kom ik uit bij David Gilmour.
  David Gilmour - Shine On You Crazy Diamond (Live At Pompeii)

  Voor mij de absolute nr 1 van pink floyd en behoort tot de beste muziek allertijden,

  pink floyd.....shine on you crazy diamonds...muzikaal is er haast niet beter

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De EU heeft Rusland een ''state sponsor of terrorism'' verklaard:

  https://www.reuters.com/world/europe/european-lawmakers-declare-russia-state-sponsor-terrorism-2022-11-23/

  In de VN veiligheidsraad gaat dit nergens heen, vanwege het Veto recht, maar Maria Zakharova heeft hen al ''state sponsor of idiocy'' genoemd.

  Het zou een symbolische daad zijn en heeft te maken met uitschakelen van infrastructuur in Ukraine.

  Ik vrees echter dat het heel veel meer dan symbolisch gaat worden.

  EU wetten blijken altijd voor nationaal recht te gaan, en de hoge raad volgt hen altijd slaafs na. We zijn inmiddels allemaal gewend om gebanned en gedemoniseerd te worden. Ik denk dat bijna zeker vrijheid van meningsuiting (bij ''foute meningen'') strafbaar gaat worden, en men uiteindelijk zelfs als terrorist of terroristensponsor bestempeld gaat worden. Inclusief uitsluiting van internet- en betalingsverkeer, zeg maar Trudeau on steroids.

  Dus ook dit blog zal illegaal worden, en het gaat een groot risico worden om zelfstandig naar informatie te zoeken.

  We zijn dan echt helemaal terug bij de nazi bezetting van WO2....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Update: https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Buitenland/tweede-kamer-noemt-rusland-staatssponsor-van-terreur/ar-AA14v8Fr?ocid=winp1taskbar&cvid=a0c721a862924bc6f74068ee4b05939f&rc=1

   Laatste regel: "Pas als het kabinet dit overneemt, kan dit bijvoorbeeld in Europees verband leiden tot extra sancties."

   Sancties naar Rusland? Daar heeft hij het niet over, want dat arsenaal staat al in stelling, daar lijden we al elke dag onder. Nee, dit gaat dus over sancties naar eigen burgers en onafhankelijke media, die een te grote vbek hebben. Wij dus.

   Verwijderen
 7. Iedereen die denkt dat de crises waar we in zitten toeval is. Wel te rusten.
  Jacques Attali kondigde in 2014 aan dat WW3 in Oekraïne zou beginnen
  https://dissident.one/2022/11/24/jacques-attali-kondigde-in-2014-aan-dat-ww3-in-oekraine-zou-beginnen/

  Oh ik ben voor Poetin, oh ik ben voor Zelenski. LOL.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oligarch,
   je schrijft: "Oh ik ben voor Poetin, oh ik ben voor Zelenski. LOL."

   Klinkt een beetje beledigend naar de mensen op dit blog, die pro Putin zijn.
   Leg eens uit wat je bedoelt.

   --
   Ik herinner me nog ene Oligarch die ons wijs wilde maken dat
   De Zwarte Paus alle touwtjes in handen had.
   En dat de joden - van wie hij er enkele kende ! - heel aardige mensen waren.

   Altijd heb je de joden uit de wind gehouden en nou kom je met een artikel waarin de joodse plannen staan beschrevreven, dor de joden Attali en Sarkozy.

   Is de aanval de beste verdediging?
   Probeer je - als een echte joodse spinner- verwarring te scheppen?

   Verwijderen
  2. Zolang we niet te grof worden (of te luid gaan schreeuwen!) is een beetje beledigen prima. Toktok doet me bv meestal glimlachen, niet fronsen.

   Monsieur Attali is een heel eng mannetje, ik kende hem niet. Hij is een verfranste versie van Yuval Harari volgens mij, weer een futuroloog (ik dacht echt dat dat beroep uitgestorven was sinds de Jetsons en de club van Rome).

   Volgens mij zijn dit geen joodse plannen. Niet dat die niet bestaan of zo, en er zullen best veel joodse players zijn die dat, in hun onuitputtelijke arrogantie van hun tribale uitverkoren-volk-waan van zichzelf willen denken. Dat maakt die groep tot een bruikbaar instrument, zoiets als dat er nu bij elke demonstratie regenboogvlaggen verschijnen-- De LTBGQer zijn fanatieke voetsoldaten die voor alles inzetbaar zijn wanneer hen af en toe een woke kluifbot (wel vegan!!!) wordt toegeworpen. In dit geval wel veel meer aan de top met een veel vettere non-vegetarische, doch koshere lap vlees met een klein botje erin.

   Maar de ''Anglo'' zijde: loges, fraternities en ordes, ook seculiere, zijn er ook. Die hebben andere rollen en andere connecties, en wanen zich waarschijnlijk ook de top players. Bij deze laatste groep zitten naast bekende en fictieve, ook veel volkomen onbekende genootschappen, zoals ook in de 1920s in Duitsland, die Hitler trainden, en de opvolgers van Dontsov, die hetzelfde doen en deden in de Slavische wereld.

   Geen van deze kampen is de poppenspeler...

   Verwijderen
 8. Bus driver from Turkey suffers a heart attack
  https://www.youtube.com/watch?v=go9Y8hL182s&t=58s

  Piloten die onwel worden. Etc.

  WW3 Oorlog tegen de mensheid. Er zijn simpelweg te veel nutteloze eters vinden de machthebbers.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het artikel waar Oligarchjj naar verwijst is een goed artikel.
  Het lezen en bekijken waard.

  Maar op mijn eigen blog staat een nog veel 'completer' verhaal over de tijd waarin we leven, en wie er aande touwtjes trekt en wat er gaat gebeuren:
  https://xevolutie.blogspot.com/2022/11/1350-de-toestand-in-de-wereld-volgens.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb helaas geen bron, maar heb ooit een beschrijving van een restvolkje in Zuid Amerika gelezen, erfgenamen van een machtige en bloeiende beschaving van nog maar 500 jaar geleden. Het viel de antropoloog op dat vrijwel iedereen, zelfs de kinderen, een enorm doffe geest hadden, geen interesses en bepaald geen hoog IQ. Afgezien van de verwoesting van hun rijk was er sindsdien weinig op hun pad gekomen die dit kon verklaren. Biologisch is dit eigenlijk alleen mogelijk door zware inteelt of bv toxins zoals bv kwik in de bodem. Heel misschien dus. Steiner geeft een andere hypothese: er incarneren gewoonweg geen personen van betekenis meer in dat volkje; blijkbaar staat het voor deze tijd op een zijspoor. Ik denk dat Dontsov op een heel andere manier met dit hypothetische gegeven bezig was, en Schab mogelijk weer op een heel andere manier.

   Ik zie de protocollen als een kookboek, maar zou bepaald niet verbaasd staan als we over 700

   Verwijderen
  2. 700 jaar of zo eenzelfde situatie bij het uitverkoren volk aan zouden treffen.

   Verwijderen
  3. Ik beweer op geen enkele manier conclusies over dit onderwerp te kunnen trekken. Wel leg ik graag onderbouwde conclusies van verschillende aard naast elkaar met mijn eigen inzichten, en laat liever de lezers zelf conclusies trekken.

   Verwijderen
  4. De oude Grieken schreven precies hetzelfde over de joden als de huidige mensen die wèl ogen hebben zonder gekleurd glas er voor. ( Die bril is ons opgedrongen doro de joden: Wij zijn de slachtoffers. Wie ons beschuldigt is antisemiet, en verliest familie, vrienden, reputatie en bezit. Nou, dan wil je wel een filter in je hoofd plaatsen: no go area. )

   En wat een rest-volkje in de Andes overkwam ins niet relevant in dezen.

   Verwijderen
  5. Ik beschrijf een mechanisme. De christenen werden vervolgd omdat ze de goddelijkheid van de keizer verwierpen. Dat was ook nogal een fors taboe! 300 jaar later was het staatsgodsdienst. En 500 jaar daarna werd het overal bedreigd, door de Vikingen en de Moslim veroveraars. Soms heeft een groep een belangrijke rol in de geschiedenis, maar die gaat ook wel weer voorbij. Momenteel mag je niks bekritiseren, denk ook aan homo's of feministen, en MOET je anti Russisch zijn. Maar net als de sexuele moraal, die tussen liederlijk los en verstikkend preuts cyclet, geldt dit ook voor zaken als meningsuiting. Als men in moeilijke tijden oppositie wil voeren moet men erg strategisch werken, en zoals altijd proberen effectief te zijn.

   Verwijderen
 10. Een ander onderwerp wat enorm de kop opsteekt is het zgn Ferming:

  Kakkerlakken en meelwormen eten we alleen op zon- en feestdagen, dagelijks mogen we GMO bacterieën en schimmels eten, in fermentatie- en biovaten gekweekt.

  https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/nov/24/green-technology-precision-fermentation-farming

  De rationale is, afgezien van ''het milieu'', dat we al duizenden jaren kaas en yoghurt maken en brood met gist of desem bakken , of wijn drinken. Dat zijn bacteriële of fermentatie processen.

  Het probleem hier is dat er aan gesleuteld is, en dat er van alles in gestopt kan worden: intrinsiek door GMO, of toegevoegd aan het voedingsmedium. Ook ingrediënten die een normale plant of dier nooit zou kunnen verdragen.

  Zoals mi. meestal is het nooit een zwart wit kwestie. En ja, mits betaalbaar ga ik het zeker eens proberen. Maar in een somber scenario komt het begrip voedsel en biowapen wel nogal dicht bij elkaar te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het andere nadeel is dat men dit op geen enkele manier thuis nog kan doen, en men dus totaal afhankelijk wordt van big corp.

   Verwijderen
 11. Ik vind de laatste Duran heel informatief.
  Duurt 42 min.
  https://youtu.be/9K9f9pJz67o


  Chronologisch

  Oil cap op 65 $. Gaat er niet komen.

  EU afdeling Energie: Winter van 2024 dan hebben we veel te weinig energie. deze winter lukt nog wel.

  De Industrie verlaat de EU > USA.

  Perfecte storm voor Europa: geen energie, geen industrie, een massa vluchtelingen

  Tot 1 jaar geleden wilde RF de EU steunen en er mee verder.
  Nu niet meer: RF is onverschillig over het lot van de EU.

  VB: In maart verkocht Peugeot haar fabriek in Moskou aan de stad. Nu draait hij volop: ze maken chinese merken.

  RF laat de EU barsten
  USA laat de EU barsten. ( dure LNG, geen energie)

  Hoe konden die Groenen de EU macht overnemen?

  Merkel wilde geen krachtige adjudant en nou is de slappe Scholz de baas.

  Groen, milieu, corona: de angst geeft Brussel macht. ( Hier eigen interpretatie van JV)

  Commissaris Gentilini : Energie -crisis in 2024.

  Best emanier om Putin ten val te brengen: een vrede met hem sluiten . Veel Russen zullen woededn op Putin zijn.

  Merkel kon elk probleem van een pleister voorzien. De huidige politic niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik had al een tijdje niets meer over Matthias Desmet gehoord. Hij wordt door alle MSM geband, en vrees dat hij voor veel alternatievere bronnen boven de pet gaat.

  Maar na even zoeken vond ik dit recente interview van 1 1/2 uur:

  https://www.youtube.com/watch?v=XUVAEmx5jXs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schwab+ Soros vs China:

   Volgens mij zijn ze China aan het ''baiten'' Ere zijn veel overeenkomsten, maar China is een Confuciaanse maatschappij, en Schwab+ Soros zijn transhumanisten. Soros is duidelijk minder overtuigd dan Schwab: hij ziet onwil van China om zich serieus met het IMF in te laten. Xi houdt vermoedelijk veel achter de hand, van wat hij doorziet.

   Xi heeft veel problemen door zijn starre Covid beleid, maar krijgt meer tijd vanwege de verschuiving van de macht in Taiwan. Tijd die hij nodig zal hebben vanwege de constructie van gaspijpleidingen vanuit Rusland.

   Verwijderen
 13. Werkelijkheid is gekker dan fictie.

  Afghanen helpen Poetin nu met speciale eenheid – getraind door de NAVO!
  https://www.frontnieuws.com/afghanen-helpen-poetin-nu-met-speciale-eenheid-getraind-door-de-navo/

  Waarom heeft de NATO cq de Amerikanen deze elite troepen van Afghanistan geen staatsburgerschap gegeven en overgeheveld naar Oekraïne om voor de NATO te vechten? We hebben miljarden uitgegeven daar.
  Net als dat alle mineralen en mijnbouw licenties daar in de regio al vergeven waren aan de Chinezen.

  Wellicht is het de bedoeling om "het westen" te laten verliezen cq af te breken. Tsja, anders is er geen mogelijkheid om het later "beter" te kunnen opbouwen.

  Die westerse kut slaven maken zomaar lange vliegreizen overal naar toe in de wereld. Dat mag natuurlijk niet zo blijven doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klaus Schwab en George Soros verklaren dat China nieuwe wereldorde moet leiden – Nederlands ondertiteld
   https://hetanderenieuws.nl/klaus-schwab-en-george-soros-verklaren-dat-china-nieuwe-wereldorde-moet-leiden-nederlands-ondertiteld/

   Verwijderen
  2. Op mijn blog 1350, boven aan pagina 10:

   Het Westen wordt beschreven als ‘Edom’, wat de bevolkingsgroep gevormd door de afstammelingen van Esau (zoon van Isaak) zou zijn, en het kwaad zou vertegenwoordigen.

   Slechts als Edom vernietigd zal worden, door de afstammelingen van Jacob (het joodse volk) dan zal er vrede zijn.

   Het is een bizarre theorie die in geen enkel verband staat met het oorspronkelijke joodse geloof, maar het is wat veel rabbijnen en chabad leiders zeggen.

   De constante ondermijning van de westerse cultuur moet uiteindelijk tot haar vernietiging leiden.
   -----
   Zoals men nu zelf de VS aanvalt met BLM en de enorme verdeeldheid onder de politici: je zou het bijna geloven.
   Zoals men nu Europa zonder energie zet: kan alleen als je Europa kapot wil maken.
   ---
   Of de Chinezen en Aziaten er nu al vanaf weten en het er mee eens zijn: maakt niet uit.
   Die strijd wordt daarna weer gestreden.

   NB: Ik zelf denk dat Putin en Xi voor 100 % oprecht zijn en niet eendeal met de joden hebben.
   Hun samenwerking is opportuun.

   Verwijderen
  3. Het verhaal van Jacob en Esau, kleinkinderen van Abraham, is interessant. Esau is beschreven als een soort nobele neanderthaler die door bedrog van zijn moeder de zegen van zijn vader (= stamvaderschap van het joodse volk) verloor aan Jacob.

   In de ongeletterde oudheid werden mythen vaak zeer lang onveranderd bewaard in liedvorm (zoals veel mensen nu nog het vrijwel ongegrijpelijke Wilhelmus of nog oudere middeleeuwse liederen kennen.) Zo kunnen er echo's van VEEL oudere beschavingen doorklinken, wie weet zelfs van de neanderthalers, die 50 000 jaar terug daar leefden en zich behoorlijk met H sapiens vermengd hadden.

   Jacob (Israel) was nog niet helemaal joods; dat begon pas bij Mozes. Maar we zien hier de (genetisch) dominante moederrol. De eerste keer was bij Ismael, de zoon van de bijvrouw van Abraham en Izaak, van Sara, die uit Chaldea gehaald was..

   Verwijderen
 14. Heeft iemand tijd en zin om dit te lezen en kort verslag te doen?

  https://www.bndestem.nl/buitenland/de-ware-aard-van-de-rus-rusland-was-lange-tijd-natuurlijk-een-groot-strafkamp~aef8bbf9/

  Rustige nette correcties sturen aan : M.vanAssen@ad.nl

  Hoe meer hoe beter.

  ( Neem een voorbeeld aan Ralf Dekker van de FvD )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De paywall omzeil link die je ooit gaf doet het bij mij nog bijna altijd.?

   Verwijderen
  2. Bij mij deed hij het niet meer, Nu heb ik hem helaas gedeleted.

   Verwijderen
 15. Irma Schiffers heeft de ondertitels gemaakt:

  https://odysee.com/@DVM-TV:2/Died-suddenly_NL:3

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Eerst McGregor kijken,,,

  Over de vaccinaties: OK, toktok en dwarsligger hebben het recht naar mij te zeggen: ''eigen schuld dikke bult''.

  Maar ik had geldige redenen en het was mijn keus. De prijs bleek heel hoog, ik ben nu voor mijn leeftijd normaal vaak ziek, en ipv 100 wordt ik maar 90 of zo... Want ik heb nu ''long Pfizer'', en tijdens een consult met een dokter van het Elens collectief vernam ik dat ca. 20 % van de gevaccineerden langdurige symptomen heeft overgehouden. Meestal wordt het tzt wat minder. Het is grotendeels immunologisch/ hematologisch ( bloedproblemen) , zoals de zeer ingewikkelde stollingsketen, en over-/ onderproductie van celsoorten)

  De meeste mensen hadden veel minder tijd dan ik om zich in te lezen en te informeren, en waarschijnlijk hadden ze heel andere dingen aan hun hoofd. Ook hadden ze veel minder keuzen: wat ga je bv. doen als je kostwinner bent van een jong gezin?

  Hoe dan ook, de meerderheid is 1-3 x gevaccineerd. En de niet gevaxxte minderheid is vaak, al dan niet symptomatisch, besmet geweest. Dus die hebben dus ook contact met spike protein gehad.

  De onthullingen over GOF en de rol van players zoals Fauci en Gates zijn belangrijk. Hopelijk worden ze ontmaskerd en ontvangen ze openbaar hun straf.

  Maar voor de meesten van ons (ik bedoel de meeste mensen in ''het westen'') wordt het belangrijk om contra- strategieën te bedenken.

  Het is een beetje fatalistisch om jezelf al dood te wanen. Of te denken dat je voortaan nu slechts als een zielloze schaduw mag voortleven.

  Dit zijn enkele beweringen vanuit -bepaald niet domme- antivaxxx kringen.

  Geen oordelen hier! Het is een kleine minderheid, maar ze hebben wel hun huiswerk gedaan.

  Zelf ben ik veel meer verbonden met ''The rest of us''. Wij, de domme gevaxxineerden... en onverwachte slachtoffers van het GMO virus.

  Dus goede medische strategieen bedenken voor symptomatische gevaccineerden en long covid slachtoffers. Ik heb vertrouwen dat de helden- dokters waar we nauwelijks meer van horen met oplossingen komen.

  Helaas blijkt Ivermectine hier nauwelijks te werken. Vitamine D ook niet. Alhoewel het anders misschien veel erger zou zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. [ Helaas blijkt Ivermectine hier nauwelijks te werken. Vitamine D ook niet. ]

   Bij de post-pfizer probelen, bedoel je, neem ik aan.

   NB Jan Bonte op De Nieuw Wereld: een mengeling van
   1) toch blijven twijfelen (zijn al die problemen wel echt het gevolg van het vaccin) en
   2) keihard t a v mensen die nu nog het vaccin willlen nemen (OK, neem het maar en dan krijg je maar een lelijke bijwerking. mij best)

   Verwijderen
  2. Inderdaad. Nu ben ik altijd zeer terughoudend om een causaal verband te accepteren. En ook gezien lelijke side effects zijn er nog steeds uitzonderingen. Bij een vliegbeperking zou ik bv wel een booster nemen.

   Verwijderen
 17. Eindelijk een beetje goed nieuws! De oorlog in Ethiopië is afgelopen, de Tigray rebellen hebben zich overgegeven.

  Ook heeft de afscheidingspartij in Taiwan tijdens lokale verkiezingen zwaar verloren. Die mevrouw-presidente is afgetreden, maar de partij blijft nog wel regeren tot de parlementsverkiezingen. De KMT streeft naar de status quo; de door Biden en Pelosi gesteunde partij streeft naar afscheiding.

  Bij Bahmut begint de alliantie goed door te breken, de stad is bijna omsingeld. De temperaturen gaan deze week daar dalen tot - 5 C gemiddeld, zodat de oorlog eindelijk beeindigd kan gaan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed nieuws maar ondertussen treffen de militairen in nederland maatregelen om critici zoals Blik proactief de monddood te maken, nu.nl:
   In een gezamenlijk rapport schrijven de diensten ook dat andere landen proberen om onrust te stoken in Nederlandse kwesties. Die inmenging bedreigt "de sociale en politieke stabiliteit" van Nederland. Als voorbeeld noemen de diensten de huidige economische problemen. Rusland probeert mensen ervan te overtuigen "dat deze onzekerheden het gevolg zijn van anti-Russische besluiten van westerse beleidsmakers", en niet van de Russische invasie in Oekraïne, aldus de drie overheidsdiensten.

   De overheid wil proactief reageren op zulke dreigingen en daarmee het effect van die acties zo klein mogelijk te maken. Ook zal meer onderzoek naar de dreigingen worden gedaan."
   Zelfs de redacteuren van NYT beginnen bang te worden dat ze na Assange de volgende zijn

   Verwijderen
  2. Ja , het goede nieuws: de pro China mevrouw is in Taiwan verdreven.
   Het slechte nieuws: In Maleisië is een manj aan de macht gekomen die zijn land uitlevert aan de VS, en dus deel gaat uitmaken van de Amerikaanse 'aanval' op China.

   Verwijderen
  3. @ Rachel. Ik heb het artikel vertaald.
   Aan het woord: de Media die Assange's onthullingen destijds plaatsten:
   ----------------------------

   De Amerikaanse regering moet de vervolging van Julian Assange voor het publiceren van geheimen beëindigen.

   Twaalf jaar geleden, op 28 november 2010, publiceerden vijf internationale media - The New York Times, The Guardian, Le Monde, El Pais en DER SPIEGEL - in samenwerking met Wikileaks een reeks onthullingen die wereldwijd het nieuws haalden.

   "Cable Gate", een reeks van 251.000 vertrouwelijke kabels van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken onthulde corruptie, diplomatieke schandalen en spionagezaken op internationale schaal.

   In de woorden van The New York Times vertelden de documenten "het onverbloemde verhaal van hoe de regering haar grootste beslissingen neemt, de beslissingen die het land het meest kosten in levens en geld". Zelfs nu, in 2022, blijven journalisten en historici nieuwe onthullingen publiceren, gebruik makend van de unieke schat aan documenten.

   Voor Julian Assange, uitgever van Wikileaks, had de publicatie van "Cable gate" en verschillende andere gerelateerde lekken de zwaarste gevolgen. Op 12 april 2019 werd Assange in Londen gearresteerd op grond van een Amerikaans aanhoudingsbevel, en zit nu al drieënhalf jaar vast in een streng beveiligde Britse gevangenis die gewoonlijk wordt gebruikt voor terroristen en leden van georganiseerde misdaadgroepen. Hem wacht uitlevering aan de VS en een straf van maximaal 175 jaar in een Amerikaanse zwaar beveiligde gevangenis.

   Deze groep redacteuren en uitgevers, die allemaal met Assange hebben samengewerkt, vonden het nodig om zijn gedrag in 2011 publiekelijk te bekritiseren toen ongewijzigde kopieën van de cables werden vrijgegeven, en sommigen van ons zijn bezorgd over de beschuldigingen in de aanklacht dat hij heeft geprobeerd te helpen bij het binnendringen van een geheime database.

   Maar we komen nu samen om onze grote bezorgdheid te uiten over de voortdurende vervolging van Julian Assange voor het verkrijgen en publiceren van geheim materiaal.

   De regering Obama-Biden, in functie tijdens de publicatie van Wikileaks in 2010, heeft ervan afgezien Assange in staat van beschuldiging te stellen, omdat ze dan ook journalisten van grote nieuwsbedrijven had moeten aanklagen. Hun standpunt stelde de persvrijheid voorop, ondanks de ongemakkelijke gevolgen. Onder Donald Trump veranderde het standpunt echter. De DOJ beriep zich op een oude wet, de Espionage Act van 1917 (bedoeld om potentiële spionnen tijdens de Eerste Wereldoorlog te vervolgen), die nog nooit is gebruikt om een uitgever of omroep te vervolgen.

   Deze aanklacht schept een gevaarlijk precedent en dreigt het Amerikaanse First Amendment en de persvrijheid te ondermijnen.

   Regeringen ter verantwoording roepen behoort tot de kerntaak van een vrije pers in een democratie.

   Het verkrijgen en openbaar maken van gevoelige informatie wanneer dat in het algemeen belang nodig is, is een essentieel onderdeel van het dagelijkse werk van journalisten. Als dat werk wordt gecriminaliseerd, worden ons publieke debat en onze democratieën aanzienlijk verzwakt.

   Twaalf jaar na de publicatie van "Cable Gate" is het tijd dat de Amerikaanse regering een einde maakt aan de vervolging van Julian Assange voor het publiceren van geheimen.

   Publiceren is geen misdaad.   De redacteuren en uitgevers van:

   The New York Times
   The Guardian
   Le Monde
   DER SPIEGEL
   El Pais

   Verwijderen
  4. Rachel, je hebt gelijk. Een van de meest kwalijke operators is Sjoerd Sjoerdsma van D66, maar er staat waarschijnlijk een kamermeerderheid achter hem. Nu de EU Rusland heeft gestigmatiseerd als ''state sponsor of terrorism'' is het nog slechts een wetvoorstel weg om een site als deze te verklaren als sponsor van (sponsor van state terrorism). Dat geldt dan ook voor FvD, de andere krant, etc. Die gaat een trend losmaken waarbij alle social media en reactieforums veel zwaarder dan nu gaan censureren, uit angst voor rechtsvervolging. Met de groeiende onlusten komend jaar zal er ook een veiligheidsaspect aan geplakt worden.

   Verwijderen
 18. Spannend !
  1) Musk gaat bekend maken hoe alle informatie over Corona door Twitter werd gecensureerd.

  2) Musk geeft een lijst met allerlei mensen die met Epstein te maken hadden.
  Die lijst lijkt op de groep mensen die riepen dat Musk fout was en dat hij Twitter zou misbruiken ...

  3) De drie grootste platdforms waar pedofielen elkaar vinden of info vinden, zijn al door Musk gesloten !

  4: "Dus de lieden die pro Epstein waren en het oude twitter goed vonden, hadden geen bezwaar tegen pedofielen reklame op Twitter, maar wel bezwaar tegen artsen die zeiden dat Vitaminde D goed is, en Ivermectine etc. !! "
  Want het oude twitter censureerde Corona -info, maar niet pedo-info.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. 100.000 soldaten dood in Oektraine, zegt Von der Leyen: https://t.me/intelslava/42085

  BeantwoordenVerwijderen
 20. America !

  Je krijgt 75 $ als je je laat inenten !
  ( Trekt vooral de armen aan. Precies de groep die ze kwijt willen.)

  https://youtu.be/EaSU2mfNrIg

  BeantwoordenVerwijderen
 21. https://businessam.be/europa-importeert-recordhoeveelheid-vloeibaar-aardgas-uit-rusland/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

  Poetin zou gas als wapen tegen de EU inzetten. Is hij de export van LNG vergeten?

  citaat uit bovengenoemde artikel:

  "Tegen Russisch LNG (liquefied natural gas, red.) zijn geen sancties door de EU ingesteld. Het Russische gas geldt namelijk als essentieel voor de energiezekerheid van sommige Europese landen. Toch weerhoudt niks Poetin ervan om ook deze gasleveringen terug te schroeven als wraak voor “anti-Russische” maatregelen van het Westen. Hierdoor zou de EU alsnog kunnen gedwongen worden om het gas in te slaan op de duurdere spotmarkt."

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Milo was een gay drama queen, maar heel intelligent. Hij gaf veel waardevolle inzichten. Ik bekeek destijds zijn videos met veel genoegen. Ik was het zeker niet vaak eens met zijn conclusies, maar hij liet me wel nadenken over vele zaken!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Tim Poole is vanaf nu totaal ontmaskerd als een zio-bot!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Goed verhaal van Matthias Desmet :

  https://youtu.be/Db0KO2neEHQ

  Over het feit dat er meer is dan 'de rationele wereld'.
  Over het nut van onvoorbereid speechen.
  Over het feit dat we een totalitair regime niet met geweld kunnnen bestrijden ( als het onze eigen regering betreft)
  Quote van Hannah Arendt: "De totalitairen willen de hemel op aarde maken, maar die lijkt verdacht veel op de hel."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar met name: een te materialistische wereldvisie is de oorzaak van dit alles!!!

   Verwijderen
  2. Ouwe zeikzak die Rootman wat nooit tevreden is.
   Je moet jouw herhaalprikje halen junk kabouter plop.
   Goed voor je lijf en tenen. Ga je tevens nog meer van zeiken bij blik. Doe je best en maak mij weer aan het lachen.

   Verwijderen
 25. Voor werkend Nederland dus niet voor die werkelozen wat liggen te zeiken en doelloos uit hun neus liggen te peuteren

  het is weer december

  deze tune is gewoonweg geweldig

  Ik ga weer cashen....toedeledokie blik lapzwanzen en achterlijke debiele jodenhaters hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pas maar op voor de roe! Of lik je liever de zak van sinterklaas uit?

   Verwijderen
  2. Waar heeft ie het nou weer over die tuinkabouter?
   Die spuiten hebben hem echt geen goed gedaan.
   Er is duidelijk iets aangetast bij hem.

   Verwijderen
  3. Onze Scheld-Chauffeur is er ook weer zie ik.
   Wat heeft de man toch een beperkt repertoire aan scheldwoorden.
   Zelfs in zijn core-buissinbess komt ie niet echt mee..

   Verwijderen
  4. Say what jij putin konte kruiper?

   Verwijderen
  5. [ jij putin konte kruiper? ]

   Onze Scheld-Chauffeur is er ook weer zie ik.
   Wat heeft de man toch een beperkt repertoire aan scheldwoorden.
   Zelfs in zijn core-buissinbess komt ie niet echt mee..

   Verwijderen
 26. Als je op de link hieronder klikt kom je een aantal aardige korte video's tegen, zoals:

  James Carlin, een 'jewishs girl' , arrestatie van opstandige engelsman, een vreselijke Jim Carrey, Nick Fuentes, MEP Mick Wallace, een 100 jarige veteraan die ziet dat ie voor niks gevochten heeft.

  https://www.youtube.com/shorts/qARxi-d8FhU

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Elon Musk heeft aangetoond met het Twitter archief dat de Regering van de VS via een 'achterdeur' toegang had tot Twitter en mee kon bepalen wie er van Twitter werd afgegooid.

  In Amerika behoren de Media de regering te controleren. Maar de feitelijke situatie is omgekeerd, zoals Elon Musk ons nu toont.

  Hier begint het ongeveer: https://youtu.be/X7nWH8M6bhY?t=6298

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Meloni is inderdaad een total sell-out. Ze verlengde het wapencontract , afgesloten door Draghi met Kiev tot eind 2023. OK, we hebben haar het voordeel van de twijfel gegeven, altijd een goed ding: trust, but verify!

  90 % van linkse en zeker 60 % van rechtse populisten zijn gecorrumpeerd of te zwak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En wat maken die paar Italiaanse wapens uit?
   Als politicus moet je bepalen op wèlke punten ( die er toe doen) je van de kudde af wijkt. Als je het àltijd doet, luistert er niemand meer.

   Verwijderen
  2. Italia is na Duitsland de belangrijkste economische speler in de EU. De EU staat heel zwak, en het contract loopt eind 2012 af. Dus met de kleinste inspanning was er veel te bereiken geweest.

   Ik vrees dat Meloni een zioniste is, en het is bekend dat de Azkenazis graag hun Khazaria in de zuidelijke Ukraiense provincies (Novorossiya) willen vestigen. Meloni doet dus braaf wat haar gezegd is.

   Verwijderen
  3. ze heeft ook een raffinaderij van Lukoil gejat.

   Verwijderen
  4. Dit soort zaken vind ik echt heel sneu voor de Italianen! Ze probeerden een meer neutrale regering te krijgen, maar kunnen nu krijgen nu een extra harde behandeling. Verder moet ze nu niet rekenen op steun van de globalisten: zodra het handig is ligt ze er uit.

   Verwijderen
 29. Het is erger dan de hel voor de Ukraiense soldaten bij Bakmut : temperaturen rond het nulpunt, tot de knieen in de modder (loopgraven hebben geen WCs !) en geen mogelijkheid om de lijken te verwijderen. Shellshocked, hypothermisch, trenchfoot en elke wond infecteert, onder zwaar artillerievuur.

  Bij de Russen zal het ook geen pretje zijn, maar ze zullen wel pallets hebben om op te staan, wat verwarmde voertuigen om even op te warmen. en elke 2-3 weken aflossing. In de wetenschap dat er snel versterkingen komen, en de aanvoer van materieel verzekerd is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ze zullen ook wel stijf staan van dee captagon en doordrenkt zijn met wodka. Misschien een idee om pakketjes fentanyl via drones te droppen? Of flakka, de zombie drug.

   https://www.youtube.com/watch?v=dhKvZ1Dbx10

   Verwijderen
  2. Dit soort berichten nooit plaatsen zonder ere expliciet - elke keer!- bij te zetten: "Het Westen is schuldig. Weigerde zijn beloftes na te komen. Neocons zijn baas van het Westen."

   Verwijderen
  3. Hier weet iedereen dat toch?

   Verwijderen
  4. Rootman en JV zijn schuldig.
   Hier weten anderen verder niks.

   Verwijderen
  5. Ik bekeek Rootmans video over de Zombie drug, en vond dit comment er onder:


   maniac jr
   1 jaar geleden (bewerkt)
   He would be nowhere near this coherent if it were even a small amount of Flakka. However, he is very responsive and well aware of the situation, even laughing and mocking the officers. This is not consistent with Flakka’s effects. By all means he should be blacked out/not present in the moment. I believe either a large dose of a different singular compound or mix of amphetamines combined with mental health issues is the cause here, either that, or something far more sinister.

   Verwijderen
  6. Kan best wel waar zijn. Het doet behoorlijk aan ''exorcist'' horror films denken. Iemand zou eens de medische dossiers van dit soort gevallen moeten bezien. Zelf zou ik me niet verbazen als dit soort dingen, en bv de school shootings outliers zijn van de mass formation psychosis, waarvan Matthias Desmet denkt dat er maar 20% echt gehersenspoelde prooien zijn.

   Verwijderen
 30. Wat was me dat weer een feest gisteravond,
  Nederlands elftal in het verre Qatar heeft zich in de strijd geworpen tegen het Amerikaans elftal en de oranje Leeuwen zijn door naar de kwart finale. Tegenstander zal daar zijn Argentinië.
  We wensen onze oranje strijders dan ook komende vrijdag veel succes om door te gaan naar de halve finale door Argentinië te verslaan.

  GA DOOR NEDERLAND

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Die Piotr Tolstoy heeft het prachtig gezegd!

  " Rusland vocht twee keer tegen Europa.
  De eerste keer eindigde in Parijs. De tweede keer in Berlijn. Nu in Kiev. "

  https://www.youtube.com/watch?v=9ZL92LCrQ38&ab_channel=BFMTV

  Bijna 1 miljoen keer bekeken.
  14000 reacties.

  Deze ondervoorzitter van de Duma spreekt zeer goed frans en vertelt alles heel duidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Dit kun je niet verzinnen!!!

  https://www.ad.nl/gezond/pil-moet-schurftuitbraak-in-nederland-uitbannen-zegt-hoogleraar-dit-is-een-megaprobleem~aa78b5bd/

  In dit geval is de schurft een zegen! Na de lobby campagne van Pfizer, het WHO en de mindere goden zoals v Dissel is ivermectine zowat als illegaal als heroïne.

  En nu komt het ''paardengeneesmiddel'' terug om een zeer besmettelijke uitbraak te bestrijden! Het enige alternatief is behandeling met zeer giftige lindaan shampo over het hele lichaam.

  Het eerste gedocumenteerde Covid ivermectine succes was op een afdeling in een Californisch verpleeghuis waar een schurftuitbraak met IVM werd behandeld. De aangrenzende afdeling had een enorme sterfte, hier slechts 2 zeer zwakke patiënten.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. 2 super bombers en wat meer spullen beschadigd heel diep in Russia proper. Dit is een heel gevaarlijke escalatie. Het vliegveld ''Engels'' had heel veel luchtmacht verzameld voor een komend offensief.

  Militair gezien had de vijand dus gelijk om deze voor hen zeer gevaarlijke superbombers uit te schakelen.

  Maar er hangt wel een heel fors prijskaartje aan. Ook voor de Russen, want het tast de reputatie van hun afweer (of strategie?) zwaar aan.


  De Russen kennende, er zal eerst radiostilte volgen, maar over een week of zo gaat dit tot een enorme verandering in tactiek leiden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt niet goed, natuurlijk.

   Beschadigd of vernietigd?

   Luister je wel eens naar Martyanov en Brian Berletic?

   Als je naar hen luistert heeft Rusland veel meer vliegtuigen en lopen ze ook nog 20 jaar voor.

   Verwijderen
  2. Weet je nog: Pearl Harbor?

   Mogelijk dat de Russen dezelfde truc uit halen: Laat ze ver in rusland doordringen. en met succes een vliegveld bombarderen. Daarna kun je uitgebreid wraak nemen.

   Verwijderen
  3. Het is wel knap gedaan. Ze schijnen een groot model sovjet kruisraket gebruikt hebben, met moderne electronica aangepast.

   Hoewel electronica mij al heel snel boven de pet gaat weet ik wel dat eenvoudige RC technologie, voor drones en vliegtuigjes, heel makkelijk is op te schalen: er zit een GPS module in die een locatie en destinatiesignaal geeft, eventueel met routedata, incl hoogte. dat wordt doorgegeven naar een simpele microprocessor die de motorsnelheid en de posities van een aantalcontrolevlakken, zoals hoogteroer aangeeft, en een aantal sensors ter correctie gebruikt, zoals ook in een electrische fiets.

   Dat kan je bij alibaba bestellen. Een zware drone heeft veel sterkere motortjes nodig, en dat is door iedere electronicus als een soort versterkertje tussen de module en de bestuurmotoren te solderen. Ik zou het bijna zelf kunnen!

   Het is niet heel anders dan wat de Iraniërs gedaan hebben.

   Voor de Russen is het wel een harde les dat ze echt meer aan hun luchtverdediging moeten werken. Ik neem aan dat het Pantsir systeem hier geschikt voor zou zijn.

   Ik heb ook begrepen dat het enkele maanden heeft gekost om software te schrijven waardoor de luchtafweer de Himar raketten nu vrij makkelijk uit de lucht kan plukken.

   Al met al ben ik niet geweldig enthousiast over de Russische vorderingen. Ik zou graag een snel einde aan deze oorlog zien, want zolang het voortduurt zijn veel mensen gek te maken, en elke dag extra houdt escalatierisico's in.

   Het hoeft allemaal niet heel snel, en het hoeft ook allemaal niet echt nanoscale te zijn.

   Verwijderen
 34. Gilbert Doctorov komt met een bericht dat de vrijgelaten Russische krijgsgevangenen vaak zwaar gemutileerd zijn (castratie en amputaties), en dat dit zorgvuldig uit het nieuws gehouden zou worden, om een te machtige eis naar de regering voor escalatie te voorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe weet Doctorow dat?
   ( Ja, ik heb vertrouwen in de man, maar toch...)

   Is het niet vreemd dat je iemand mutileert en dan jouw misdaad ( het bewijs er van ) naar Moskou stuurt ?

   Verwijderen
  2. De Ukrainse nazis + rogue neocons en MI 6, die deze acties hebben gepland (voor de VS brengen deze acties een te hoog risico) hebben weinig realiteitszin. Ze geloven nog steeds in 100 % overwinning. Vanaf de Kerch brug aanslag is de infrastructuur gedecimeerd en hebben de Ukrainers geen overwinningen meer gemaakt na Kherson.
   Ze denken volgens mij echt dat Rusland op het eind is, vlak voor een gewenste regime change, en daarna ontmanteling. En misschien hopen ze de VS dan toch nog tot sturen van Patriots en lange afstand himars te dwingen. (anders beperken we onszelf niet meer).

   Heel anders zijn deze roekeloze daden niet te verklaren.
   Er is nu ook een Russisch Duma lid gedood, en Rusland heeft al elk perspectief op onderhandelen gestopt.

   Verwijderen
 35. De slimste man ter wereld blijkt een held te zijn:

  Jeffrey Sachs : You Must Know This Situation In America !!! Everyone Has Been Manipulated
  https://youtu.be/odP8fFDNuEQ

  Beter en korter dan Jeffrey kan ik het niet samenvatten.

  Ik moet wel zeggen: Wij zeiden het jaren éérder dan Jeffrey.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Tips:
  Op de Forum rondetafel gesprekken blinkt Rapf Dekker uit: rustige wijze man, die nu zelfs Thierry een beetje op zijn driestheid wijst.

  Opmerkelijk: Hij zegt: Er is geen kwade wil bij de Kamerleden, Ze menen het echt, Ze denken goed te doen.

  YT: Forum Inside #10: Regelzucht en controledrang van kabinetten Rutte
  ==============================
  Tip 2:
  Interview met een Belg:

  Er is geen complot | Bert Nagelvoort en Micheal Verstraeten

  Zijn verhaal is interessant, en leerzaam. Hij heeft zeker voor een deel gelijk.
  Maar ik zou hem met heel veel voorbeelden en gebeurtenissen toch flink in het nauw kunnen brengen vermoed ik.

  Maar elke conspiracy volger moet Verstraeten goed beluisteren.
  Niet meer complotten zien dan er wellicht zijn.

  Dit in combinatie met Ralf Dekker is een goede rem op te gemakkelijk een Complot vermoeden.

  Zoals James Carlin zegt:
  Er zijn geen complotten.
  Er zijn elites met gelijkluidende belangen die bij elkaar op school zaten en in de club zaten en in de raad van bestuur zitten. Zij doen wat goed is voor hen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ralf Dekker en Matthias Desmet. Waar ik veel minder blij van werd was dat China symposium waar oa een CIA agente sprak en het geheel duidelijk republikeins/ Bannon was geInspireerd. Ik moet ook totaal niks hebben van die pro- Ayn Rand Ramasautarsing vleugel.
   Ik snap het wel, maar wat betreft het klimaat en covid vind ik Thierry soms te stellig on zijn selectief feitengebruik.

   Verwijderen
  2. Bij herlezen lijkt het net alsof ik Matthias als een FvD lid neerzet. Dat is uiteraard grote onzin!. Ik bedoelde dat ik hen beiden goede denkers vind, al staat bij mij matthias wel hoger en universeler.

   Verwijderen

 37. Denachtzuster(s)
  @Denachtzuster1
  6/12/22 - de media zwijgt over de #HunterBidenLaptop omdat Nederland onderdeel is van het probleem. Grootschalige corruptie op de Zuidas Amsterdam. Hoofdrol spelers:
  @MinPres
  Rutte + #Kolomoisky. Wat dat betreft kunnen we vaststellen dat de MSM ligt te slapen of corrupt is

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Coup poging in Duitsland. Interessant clubje, onder een 12e eeuwse adellijke meneer. Zoals gebruikelijk wat ultrarechts en wat ''wappies''.

  Zo wordt het in elk geval geschilderd:

  https://www.theguardian.com/world/2022/dec/07/german-police-raids-target-far-right-reich-citizens-movement

  Het voornaamste agendapunt was het opnieuw onderhandelen met de VS, Brussel en NATO.

  Het hele politieapparaat is daar op de been. Zoiets is zeker in Duitsland vrijwel niet succesvol te volbrengen, en ol zie NATO er ook daarna niet in berusten. Het geeft wel aan hoezeer alles op scherp is komen te staan.

  Het enorme nadeel van deze onsuccesvolle acties is dat het het repressieapparaat enorme excuses geeft om de controlemaarschappij nog veel verder op te dringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Die coup was geen slim idee. Bovendien vind het verdacht als een club als Reichsbürger onder leiding van oude adel staat. Noblesse oblige, jaja.

  Maar het verzet is er wel. Dit is echt: wanneer links en rechts samengaan in verzet:

  https://www.theguardian.com/world/2022/dec/07/angry-winter-germanys-monday-night-protests-unite-far-right-and-left

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn eerste reactie: uitgelokt, om het volk bang te maken en te laten vluchten naar 'De regering'.
   Of ze het gebruiken voor strengere wetgeving? Natuurlijk dat ook.

   Maar de onvrede is groot, dus het zou ook genuine ( is geen nederlands woord voor) kunnen zijn.

   Verwijderen
 40. Griner en Bout zijn vrij. Dat Putin zo zijn best doet voor Bout is niet omdat het zo'n fijne vent is, maar omdat hij vanuit Thailand gekidnapt was. Expat Russen moeten weten dat hun land al het mogelijke voor hen doet.

  Daarnaast had Bout ongeveer een dubbele straf gekregen dan normaal gebruikelijk is. Hij heeft de normale strafmaat inmiddels uitgezeten. Wie weet is er een functie voor hem, al zijn zijn contacten wel erg verouderd.

  Verder dient the state department ingewreven te worden dat zolang de VS dit soort fratsen uithaalt, clementie niet aan de orde is. Uiteraard wekt het profiel van Griner weinig sympathie op: LGBTQ, stoner, niet slim, tattood en mogelijk onder invloed van hormonen getrained (ik denk dat het arme kind van nature wat veel groeihormoon had aangemaakt, en met steroids schiet je niet veel op qua lenigheid en snelheid.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ''Het arme kind'' haar toekomst is wel gebeiteld! Na wat trainen kan ze volle stadions trekken, TV shows doen en boekendeals maken ook wanneer ze pensioneert. Of ze gaat in de politiek, want de democrats hebben vast een vet baantje voor haar.

   Bout heeft veel langer gezeten, maar dom kan hij niet zijn. Ook hij heeft veel politiek kapitaal verworven.

   Verwijderen
 41. Weer een terroristische aanslag, nu in Moskou.

  https://www.youtube.com/watch?v=1S-_NpUw8aI

  Dit kan niet goed blijven gaan! Doch het is geen waardevol doel: een leegstaand middelgroot winkelcentrum waar voorheen westerse winkeltjes waren. 2 brandbommen, op hetzelfde moment gedetoneerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk: Oekraine wil tonen dat ze Rusland in het hart kàn treffen.

   Meer doden zou te veel blowback opleveren.

   Verwijderen
  2. MI6 bleek de hoofdrol in eerdere aanslagen hehad, dus nu zijn ze zeer verdacht. Putin heeft ze al gewaarschuwd. Het leidt elke keer tot escalatie en lijkt dus op het eerste gezicht dom.
   Volgens mij timet Surovikin zijn aanvallen op die aanslagen, dan hebben ze er nog meerdere tegoed in Kiev. Maar als weer bewijs wat betreft de Britten opduikt (ook met die Soviet drones zijn er al aanwijzingen zijn er al verdenkingen) Dan wordt een Brits object, vrijwel een noodzaak, NATO of niet.

   Verwijderen
 42. Gonzalo werd emotioneel gisteren, toen hij het over de massaslachting van zijn tijdelijke landgenoten onder de wapenen had:

  https://i.ytimg.com/an_webp/nmYUPIxlaxk/mqdefault_6s.webp?du=3000&sqp=CK6-0JwG&rs=AOn4CLDR4dRRhy10nyWG9bGQMsnfdbS5Og

  een meer objectieve beschrijving in MoA:

  https://www.moonofalabama.org/2022/12/minsk-ii-was-agreed-on-to-arm-ukraine-did-merkel-really-say-that.html?cid=6a00d8341c640e53ef02af1c934c59200d#comment-6a00d8341c640e53ef02af1c934c59200d

  Generaal Zaluzhni, die sterke nazi banden blijkt te hebben, stuurt golf na golf van geronselde, nauwelijks getrainde dienstplichtigen naar een klein gebiedje rond Bakhmut. Mercouris denkt dat Surovikin zijn tijd gaat nemen, omdat Ukraine hun leger zo op een presenteerblaadje voor afslachting opdient; het doel van demilitarizatie wordt zo wel heel makkelijk bereikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Het is niet zo in het nieuws, maar afgelopen nacht is de hele provincie Odessa voor de hele winter in de kou en het donker gezet. In eerste instantie zullen de pro Zelenski inwoners vluchten, maar de Russischtaligen lopen daar heel veel gevaarbij.

  Op dit moment denk ik dat na elke grote aanslag de Russische tactiek een tandje meedogenlozer wordt.

  In elk geval zijn er ook aan het hele oostelijke front veel heviger beschietingen met artillerie, MRLV, TOS en bombardementen met drones en vliegtuigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Ik ben bang dat die slachting vam Oekraiense soldaten straks ineens op onze schermen verschijnt, en dat de VS dat als alibi voor een nucleaire aanval gaat gebruiken.

  Onze machteloosheid zit in de onwetendheid van onze Westerse burgers.
  Zolang ze die àlles wijs kunnen maken, kunnen ze doen wat ze willen.

  ( De economische ellende en sociale ellende die Europa tegemoet gaat is de schuld van de burgers zelf: ze hàdden hujn uiterste best moeten doen om het te voorkomen.
  Maar ze deden het niet.
  Dan ben je gezakt voor jouw evolutionaire examen: uitsterven is de consequentie.. )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat gaat ze niet helpen! Uiteindelijk is de spanningsboog van aandacht niet zo lang. Net als na de zoveelste lockdown. Na februari geeft niemand geen zak meer om Ukraine.

   Verwijderen
  2. Bovendien weten degenen die aan de rode knoppen zitten in het Pentagon heel goed de consequenties. Het Pentagon heeft vele zuiveringen ondergaan, maar political operators, zoals bv Petreus missen de deskundigheid voor de echte strategische functies.

   Putin heeft in beschaafde termen ook gezinspeeld op het feit dat vergelding niet naar Europa, maar naar de VS zou gaan.

   Verwijderen
 45. wie kent Elizabeth Debru?
  A former employee of the special medical group of the SBU says that the SBU worked as a team of transplantologists, which removed internal organs from the 200s and 300s
  Supplement $170 off the corpse
  The bodies were cut into pieces, even bones, eyes and skin were taken – everything was sent abroad.

  In one day – 23 pairs of kidneys, spleen and liver

  Led the mission of the Dutch Elizabeth Debru – she forced doctors to remove organs without the consent of the wounded, they were recorded in the “missing persons”.
  Items of work – Kramatorsk, Severodonetsk, Debaltseve. The corpses were buried in mass graves.

  In 7-10 minutes I could cut a pair of kidneys from a wounded or burned soldier.

  During the shelling of the city of Popasnoye, she cut out the kidney and spleen of a 12-year-old girl who lost consciousness from a mine explosion and her own father (the mother with her legs torn off was sent to the medical center “for a full organ harvesting”).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Broodje aap van ene Politiekolonel van de LPR Vitaly Kiselev
   https://www.gazeta.ru/army/news/2022/12/11/19240603.shtml?updated

   Verwijderen
  2. Bijna niet te geloven, maar ik kwam haar naam net tegen: ''The black transplantologists''.

   Confirmatie is wel nodig, maar het past goed in het plaatje...

   Verwijderen
  3. Lul niet zo dom tuinkabouter.
   Het bericht is de wereld ingeslingerd door ene LPR kwiebus die wat blijkt......helemaal niet leeft.
   Ik weet waar het wel past.
   In dat achterlijke brein van jou.

   Verwijderen
  4. Dus het gebeurt slechts in Kosovo? Sorry Toktok, maar het past te goed binnen de Nazi 2.0 ideologie van Dontsov en Bandera. Dit het pure kwaad!

   Verwijderen
  5. Dat type pure kwaad bestaat alleen in jouw warhoofd bedoel je tuinkabouter.
   In dat warhoofd van jou zal vast en zeker ook wel ergens iets rondzwerven dat `elite` baby's eten. Toch? Past ook mooi in dat zieke hoofd van je.
   Laat je maar lekker hersenspoelen.
   Goed om jouw logisch denkvermogen nog meer stuk te maken.


   Verwijderen
  6. Dat zal wel meevallen, denk ik. Ga maar eens kijken op het xevolutie blog. Daar kun je mijn verhandeling over jou favo uitverkoren volkje, Jaweh en Baal lezen.

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  8. xevolutie blog.....blog voor ratten zoals jij.
   Nee danke, die moeite neem ik mij niet om daar te kijken.
   Trouwens.......van het oude en nieuwe testament snap jij geen ballen van.
   Je hebt geen idee waar Yahweh voor staat.
   Je bent een verdwaald lichaam met een verloren heilige geest.

   Verwijderen
 46. Nooit geweten dat dode ook al propaganda de wereld in kunnen slingeren.

  02 maart 2017
  Dode communist geeft handlangers over.
  Het parket van de LPR verbergt het feit van de dood van de lokale veldcommandant Kiselev.
  https://www.gazeta.ru/social/2017/03/02/10553093.shtml#page1

  Wat vallen ze weer door de mand met hun achterlijke propaganda.
  Leugenaars zijn het daar in de donbas.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Bill Gates, Johns Hopkins, and the WHO Just Simulated Another Pandemic.They completed a desktop simulation for a new Enterovirus originating near Brazil. The virus has a higher fatality rate than COVID-19 and disproportionately affects children.
  https://twitter.com/backtolife_2023/status/1601850000698671104?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1601850000698671104%7Ctwgr%5Efd8be667d2ba48b861e1456ba18c8d59fefa196b%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ninefornews.nl%2Fdaar-gaan-we-weer-bill-gates-johns-hopkins-en-who-simuleren-dodelijke-pandemie%2F

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja als je eenmaal de tech een beetje door hebt kun je los gaan... Het is al weer 10 + jaar dat de eerste teenager nerds in hun basement DNA manipuleerden. De echte pro's kunnen inmiddels veel meer. Zeker als ze bv door Schab gesponsord worden.

   Verwijderen
  2. Simulated Another Pandemic laat oligarch ons effekes weten.
   Poeh poeh, wat zijn weer onder de indruk van deze "belangrijke" info.
   Simulatie speelt zich af op een computer. Niet in het echte leven.
   Net zoals die hele corona poppekast.
   1=1=2 dus we gaan ons niet voor de gek laten houden met al die angst porno wat misschien weer naar onze hoofden geslingerd zal worden.

   Verwijderen
 48. “The Food Shortage is Real!” Woman Shocked as Frozen Rodents Sold in NYC Shop
  https://twitter.com/ronin19217435/status/1602324461591617538?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1602324461591617538%7Ctwgr%5Ea02621abe4d0401c9c124ba50d3aac9315ec067b%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.infowars.com%2F

  Eat ze Rats and ze Bugz Useless eaters!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Frozen rodents zijn vertaald ingevroren knaagdieren.
   Konijnen behoren ook tot knaagdieren.
   Heerlijk zo'n ingevroren flappie.
   Dit jaar weer op mijn kerstmenu. Hoef 'm maar uit mijn vriezer te halen.
   No food shortage here.
   Ach...en olleke bolleke's bron is natuurlijk weer clown Jones.
   Wat een misselijke man.

   Verwijderen
  2. Bunnies zijn lagomorphs, geen knaagdieren.

   Verwijderen
 49. Hier een goede uitleg over SBF, maar ik wil niet zeggen dat ik het helemaal begrijp:

  https://www.youtube.com/watch?v=dsPNjskCHr8

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Mensen worden niet geboren, maar gekweekt, in een fabriek:

  https://www.youtube.com/watch?v=f2hKghnHJKU

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Er worden nog altijd mensen gewoon op de natuurlijke manier geboren.
  Wat JV laat zien is dat een bio-schetenwapper genaamt Hashem Al-Ghaili meent dat hij slim is en voor Yahweh/ GOD kan spelen.
  Helaas zullen er op deze wereldbol bewoont door miljarden mensen altijd wel domme mensen te vinden zijn die zich laten paaien door de gladde praatjes van die schetenwapper en wie weet nog meer schetenwappers.
  Toch denk ik dat mensen die vertrouwen op moeder natuur het qua verstand winnen van de over het paard getilde schetenwappers.
  Sorry dat ik zulke mensen niet meer wetenschappers noem.


  https://www.jacobs-university.de/i-it-unusual-career-hashem-al-ghaili

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een slim mannetje, die misschien wel een beetje te dol is op publiciteit. Het zal zeker duren, maar er zullen zeker tzt dieren , en later mensen in kweekbakken gegroeid worden. Zelf ben ik erg sceptisch over het nut van deze dingen. Het is in de stijl van creepy Harari, en de natuur is niet te verbeteren mi.
   Dus ik ben het met de heer toktok eens....

   Verwijderen
  2. Ik heb niet om jouw mening gevraagd tuinkabouter.
   Ga jouw farmaceutische prik maar weer halen ook gemaakt door schetenwappers.

   Verwijderen
 52. Destijds voorspelde Langhammer al: “De hoge olieprijs bezorgt de Russische staatsbegroting ook hoge inkomsten, en het land zou het financieel zelfs kunnen redden met de helft van het vroegere olie-exportvolume. Vooral omdat de zuivere productiekosten voor Russische olie slechts 10 tot 15 dollar per vat bedragen. Niet te vergeten dat Rusland een miljardenfonds heeft opgebouwd, waarmee het de inkomstenfluctuaties in zijn staatsbegroting kan compenseren.”
  https://www.frontnieuws.com/poetin-heeft-reden-tot-vreugde-ruslands-begrotingsoverschot-is-verviervoudigd/

  Tsja. Als Oligarch het aan het begin van de oorlog al zag. Waarom de deskundigen hoog in de deep state dan niet?

  Of waren de sancties tegen Rusland door de EU voornamelijk bedoeld tegen de Europese bevolking.
  Jammer dat Eddy nog niet doorheeft dat zijn eigen (EU en NL) leiders de oorlog tegen hem en zijn familie hebben verklaard (met een acceleratie sinds de Covid 19 hoax)
  Het word een lange oorlog volgens Poetin en Biden. Waarom zijn ze zo eensgezind over de duur van het conflict? Weten ze de uitslag al? Daar heb ik nog geen stellige mening over.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Praat toch niet zo'n enorme onzin over mij of mijn familie ollekebolleke.
  Er is nog geen mens op deze aardkloot die mij of mijn familie de oorlog heeft verklaard.
  Ik zal voor de zekerheid nog even op straat kijken of al mijn bezit er nog staat.
  Verrek, het staat er allemaal nog gewoon.
  Hoepel dus maar weer op malloot met jouw achterlijk internet gezwam.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. We gaan economisch zware tijden tegemoet. Maar het lijkt er op dat Ukraine het komende winteroffensief niet meer te boven komt. Zalushni zegt dat hij nog kan winnen met (..een hele waslijst, meer dan het hele NATO arsenaal). Dat is een inleiding op erkennen van verlies. Maar de Britten en Polen hebben zich net als de neocon fractie in het Biden regime zo vastgebeten in het conflict en willen met name Odessa nooit prijsgeven.

  Daar zit dus een flinke kans voor een tegenoffensief en forse escalatie, misschien met NATO troepen. Die ze allemaal kwijtraken....

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Putin krijgt Ukraïne niet op de knieën.
  Zelfs niet met zijn huidige tactieken om de moraal te knakken.
  Ukraïnse volk is ijzer sterk en komt de koude winter door.
  Ook met westerse hulp zoals tijdelijke zware diesel generatoren.

  De oorlog die Putin zelf heeft ontketend maakt de moraal om Rusland op Ukraïns grondgebied te verslaan in VS, VK , Canada en Europa juist sterker.

  Iedere Rus die zich door Putin naar Ukraïne laat sturen zal uiteindelijk op Ukraïns grondgebied vroeg of laat worden afgeslacht.

  Ik hoop dat Kadyrov met z'n arrogante brutale apekop doet wat hij afgelopen dagen zei.
  Namelijk Polen aanvallen.
  Kunnen we eindelijk het NATO handvest inschakelen en naar het echte zwaardere westerse wapen arsenaal grijpen als vergeldingen.
  Nog meer westerse brigades stationeren om dan uiteindelijk collectief Ukraïne in de donbas en de krim te bevrijden door een goed gepland groot offensief die iedere Rus daar gelegerd doet wankelen en in de broek doet schijten.
  Zo'n collectief groot offensief zal goed uitvoerbaar zijn zodra de winter voorbij is.

  Mocht Rusland daadwerkelijk nucleair terugslaan, daadwerkelijk atoombom op Moskou gooien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ''Ook met westerse hulp zoals tijdelijke zware diesel generatoren.''

   Zeer tijdelijk, want al voordat de tank gevuld is zijn ze al opgeblazen....

   Verwijderen
  2. Vind jij leuk hè?
   Genoeg diesel generatoren die niet opgeblazen worden.
   Wat wel gebeurd, iedere Russische wat in handen valt van een Oekraïnse soldaat wordt "opgeblazen"

   Die Russische soldaat begeeft zich namelijk wat voor hem op verboden grondgebied is.
   Laat mij jou niet tegen komen op straat tuinkabouter met jouw pro Rusland uitingen want ik zorg er voor dat je voor altijd in een rolstoel beland.
   Justitie knijpt wel een oogje dicht.
   Justitie is namelijk ook niet zo pro Rusland als het gaat om zij die goedkeuren wat het regime van dictator Putin allemaal uitvreet in Ukraïne.

   Dus kijk maar uit met jouw grote tuinkabouter smoel wat je allemaal op straat zegt en vooral tegen wie.
   Scootmobieltjes zijn duur.

   Verwijderen
  3. https://www.radiodresden.de/beitrag/stadtentwaesserung-faehrt-hilfstransport-in-die-ukraine-751839/

   Verwijderen
 56. In het pro kremlin kamp van Blik heeft zich niemand gerept over het Russisch verlies in Melitopol

  Volgens Fedorov zijn meer dan 10 Russische militaire bases vernietigd bij raketaanvallen op de regio Zaporizhzhia, waaronder een checkpoint en een radiolocatiestation.

  De burgemeester van Melitopol beweert ook dat een van de doelwitten een hotel was dat twee soorten Russische troepen huisvestte, een van hen waren FSB-officieren die waren belast met analyses en databases.

  "Dus deze FSB-officieren en hun databases zijn er niet meer", zei Fedorov.

  Volgens de functionaris heeft de raketaanval op het hotel ongeveer tien Russische militairen gedood en honderden gewonden achtergelaten.

  Op 10 december zei de woordvoerder van de bezettingsautoriteiten van de regio Zaporizhzhia, Vladimir Rogov, dat Oekraïense troepen een hotel hadden aangevallen, 2 mensen stierven. Later meldden de door Rusland geïnstalleerde autoriteiten dat het dodental was opgelopen tot 10.

  Dat is toch weer goed nieuws.
  Zo schop je kremlin zetbaasjes in hun ballen.

  Melitopol zal uiteindelijk weer in handen komen van Ukraïne

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Wel even de orc- formule toepassen: even delen door 50. Dat was al zo in Vietnam. Het is oorlog en de Russische verliezen zijn ca 1 : 10. Dat zijn nog steeds veel soldaten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoepel op met jouw achterlijke formules.
   Die betekenen niks en zijn makkelijk uit jouw tuinkabouter duimpje te zuigen

   Verwijderen
 58. Voor en op dit weekend zijn er belangrijke besprekeingen geweest tussen Putin, Shoigu, Surovikin en morgen Lukashenko. Een meeting met de security council en the chiefs of staff. afgelopen week. Daarna heeft Surovikin een overvlucht over het hele front gemaakt. Grote salvo's met veel decoys hebben meer infrastructuur uitgeschakeld en de posities van luchtafweer onthuld, die nu uitgeschakeld zijn. Het lijkt er op dat dit de voorbereidingen voor het eindoffensief zijn. Tussen kerst en oud & nieuw? Dan zijn de NATO en EU officials aan het gourmetten en hun roes aan het uitslapen. Veel gewone mensen zullen hun laatste ''normale'' kerst willen vieren. De Russen vieren kerst pas op 7 januari.

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Er gaan nog meer Russische soldaten dood neervallen.
  Het Russische leger in de donbas en op de krim gaat eraan.
  Stapje voor stapje.
  Putin kan alleen maar burgers aanvallen en hun infra structuur kapot schieten.
  Dit geeft aan hoe laf Putin is en vooral hoe laf Russische soldaten zijn.
  Ukraïnse soldaten zijn nog altijd het meest gemotiveerd om alle Russische soldaten met pek en veren levend of dood hun land uit te jagen.
  Op 7 januari krijgen eerder Russische kampen gelegerd in Ukraïne een kerstcadeautje.
  Niet van Putin maar van Ukraïne.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien worden er al wel eerder cadeautjes verstuurd naar Kiev, in de vorm van een SS24 Yars ICBM met een thermobarische lading.

   Verwijderen
  2. Zou kunnen, want Rusland slacht graag Ukraïnse burgers af.
   En jij bent het die dit allemaal goed vind.
   Ik hoop maar voor je dat je nooit in handen valt van een Ukraïner.
   Verstop je dus nog maar wat met je jou laffe schuilnaam en zwijg op straat waar de meerderheid van het Nederlandse volk achter de vrijheidstrijd van Ukraïne staat.

   Verwijderen
 60. Reality check door BrianBerletic van New Atlas.

  " -Russian missiles and drones deliver massive damage to Ukrainian electrical infrastructure;
  - The extensive damage reported by Russian strikes contradicts Kiev’s claims of intercepting “most” Russian missiles and drones;
  - Pentagon plans training program for 500 Ukrainian forces per month falling far short of necessary numbers just to replace lost Ukrainian manpower; (Ukraine verliest 500 manschappen in 1 tot dagen, Dawg)
  - Ukrainian General Zaluzhny admits a growing logistical crisis and shortcomings regarding Western systems transferred to Ukrainian forces;
  - Zaluzhny complains about HIMARS’ limited range;
  - Zaluzhny demands arms deliveries on a scale the US and NATO are incapable of"

  https://www.youtube.com/watch?v=AMcCOAqWlx8
  (video +/- 30 min)
  Strijdkrachten Ukraine gaan het niet redden. Aan alles op het gebied van manschappen en materiaal is en toenemend gebrek. Munitievoorraden voorraden van de NAVO zijn uitgeput en de industriele capaciteit ontbreekt om hier op korte termijn verandering in te brengen.

  Westerse media schetsen een parallelle werkelijkheid om de strijd maar zo lang mogelijk te rekken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Allemaal Russische propaganda van een eikel die zich verstopt achter de naam Dawg.
   De werkelijkheid is dat Rusland de oorlog niet kan winnen van Ukraïne.

   Verwijderen
  2. Wat is wel waar?

   Omdat de Russen de Krimbrug door een Oekraïense aanval in oktober nog niet kunnen gebruiken voor militaire transporten, zijn de bruggen bij Melitopol van strategisch belang. Ze worden ingezet om materieel te verplaatsen vanuit bezette — en illegaal geannexeerde — plaatsen in de Donbas en de regio Zaprizja, naar de frontlinie ten westen van Melitopol en de Krim.

   De strijdkrachten van Oekraïne vielen de brug over de Molochnaya-rivier aan die de stad Melitopol in de regio Zaporozhye verbindt met het dorp Konstantinovka met het HIMARS-raketlanceersysteem.
   Die brug is dus nu voor de Russen ook onbetrouwbaar om er zwaar materieel over te vervoeren via de M14.
   De steunpilaren zijn te ernstig beschadigd.

   Over verstoring aanvoer naar de krim gesproken.
   Zodra de Russen hun brug hebben gerepareerd opnieuw een lading slimme raketten naar toe sturen of saboteren.

   Verwijderen
  3. Wel even de bron noemen als je weer eens aan het overschrijven ben Toktok. En zeker als die bron de NRC is, zo'n mainstreamkrant die je de afgelopen 3 jaar voluit belazerd heeft met nepnieuws over corona. En dan nu met die Navobode komen als een bron voor geloofwaardig nieuws over Ukraine.

   Verwijderen
  4. Het kan heel goed (of niet) dat de brug nu minder kan dragen. Dat zou betekenen wat meer treinen die langzamer over het slechte stuk met wat minder zware diepladers rijden. Maar ze komen er echt wel. En hebben meer dan genoeg tijd. Eerst Donbass t/m Dnepropetrovsk; pas dan richting Transdnistrië en Odessa bevrijden.
   Mocht sommig materieel nu toch te zwaar zijn dan kan het rustig via de nieuwe Russische gebieden getransporteerd worden. Russen zijn kampioen zwaar transport.

   Verwijderen
  5. Amerika,Europa en VK zijn wereldkampioen zwaar transport.
   Ukra:ine kan zeer vakkundig verder bewapend worden met zwaar oorlogsmaterieel.
   Oorlogsmaterieel om om Russische soldaten op Ukraïns grondgebied verder af te slachten.

   En wat bronnen betreft.
   Zak jij lekker door de stront mongool en Putin retelikker Dawg

   Verwijderen
  6. Met de Duitse PUMA tanks? Zaluzhni heeft gezegd dat hij deze winter slechts kan standhouden en daarma winnen als hij snel 300 tanks, 500 pantservoertuigen en 500 artilleriekanonnen krijgt.
   Die zijn er niet eens in de EU, en ook in de VS zijn de voorraden vrijwel op, met alle fabriekscapaciteit vol tot na 2024.

   Wat Rusland betreft: hun materieel was toch al op in maart? Dus beschieten de Urkies zichzelf?

   Verwijderen
  7. Dat zit wel goed met de verschillende vuurkracht capaciteit waar Ukraïne over beschikt.
   En is er tevens alweer gigantisch veel onderweg naar Ukraïne via dichtsbijzijnde NATO buurlanden.
   De Duitse PUMA tanks zijn nieuw en zijn getest tijdens een NATO oefening.
   Maar goed ook, kunnen ze die mooi upgraden voor het echte werk wanneer nodig.
   Ukraïne beschikt over andere tanks en hebben al veel Russische tanks uitgeschakeld waarvan beeldmateriaal te vinden is.
   Zoek anders maar zelf ernaar luie tuinkabouter.
   EU en VS voorraden zijn bijna op?
   Lachertje idioot.
   Ga met jouw puntmuts spelen kabouter, van militaire strategieën en capaciteiten/fabrieken heb jij zero verstand van.   Verwijderen
 61. Massive Offensives by the Russians to Terminate Ukraine /Douglas Macgregor

  https://www.youtube.com/watch?v=eDK2w9ZnYYk

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Nou daar is-ie dan: een door de EU ingestelde CO2 heffing

  Torenhoge energieprijzen, die al voor meer dan de helft uit accijns, BTW en milieuheffinkjes bestaan; daar kan vast nog wel CO2 heffing bij.

  Brussel wil dat industrie én burger gaan betalen voor hun uitstoot
  https://nos.nl/artikel/2456608-brussel-wil-dat-industrie-en-burger-gaan-betalen-voor-hun-uitstoot

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor een armoedzaaier als Dawg zal dat wel een probleem zijn anders stoorde hij zich niet aan een prijsverhoging voor energie.

   Ik heb de oplossing voor je Dawg.
   Blijf weg van internet,want dat kost je stroom (door gas opgewekt).
   Ga met de trein naar Kiev zodat je niet hoeft te tanken, draai thuis je gaskraan dicht, trek je een trui aan en ga op straat roepen in Kiev dat je fan bent van Putin.
   Ik hoop van harte dat ze je daar levend villen op straat.

   Dan zal ik mijn dieseltank weer volgooien, de thermostaat heerlijk op 21 graden zetten en kaarsje laten branden voor de overwinning van Ukraïne op Rusland.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Maak daar maar een voordeelzak waxientjes van , toktok!
   Dat houd het huis warm, en geeft Ukraine misschien nog een half dagje extra!

   Verwijderen
  4. Wat kun jij toch prachtig achterlijk uit je kabouternek zeveren, geïnjecteerde puntmuts.
   Je zou een prachtige aanwinst zijn voor de efteling in kaatsheuvel.
   Meer functies zitten er helaas niet in voor je.

   Verwijderen
 63. Uiteindelijk krijgen we allemaal een budget, behoorlijk goed gecontroleerd. Beter een scooter of brommobiel kopen, die rijden zo zuinig dat ze meestal onder de radar zullen blijven. Fietsen is toch ook niet verkeerd?
  Wie het kan plaatsen zet een molentje of wat zonnecellen, en wast & kookt s'middags.

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Wat er verder gebeurt, dat is een verrassing. Onze generatie kent slechts ca 2-3 generaties eerder (ouders en oma's & opa's). Dus ook niet meer dan kids en kleinkinderen, + een heel vage hoop for the best later...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik druk me weer eens wat raadselachtig uit.

   Wat ik bedoelde was dat ons begrip van ''de onzen'', de familie, ons nageslacht maar 3 generaties uitstrekt. Die streng kijkende overgrootmoeder uit een chamois portret bij mijn oma vroeger: als kind was ik een beetje bang van haar. Als op onze oude dag onze kleinkinderen een baby hebben is dat prachtig: we wensen ze alle goeds, maar verder reikt de horizon niet. In meer traditionele maatschappijen is die horizon misschien 5 of 6 generaties, maar ook daarna wordt het vaag. De 4e generatie heeft ook nog maar 12.5 % van ons DNA, net als een achterneefje.

   Dus veel van de zorgen over de toekomst zijn geprojecteerd. Af en toe goed om te beseffen.

   Verwijderen
 65. Rootman krijgt een budget. Hahahahahaha
  Logisch als je niet werkt hè luie tuinkabouter.
  Weet je wat ze moeten doen?
  Alle Putin fans op het Nederlandse internet opsporen en helemaal geen budget geven.
  Zulke mensen moet je met niks laten wegrotten als magere ratten op straat.
  En als de ratten agressief worden en gaan stelen, hun op straat genadeloos neerknuppelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moet ik je ''Ethische Eddie'' gaan noemen nu??? Nee, ik houd het toch maar bij Toktok...

   Verwijderen
  2. Wat boeit mij dat, hoe jij mij noemt onozele geïnjecteerde tuinkabouter.

   Verwijderen
 66. Weer een goed overzicht door Mearsheimer van de situatie.

  Over Rusland begint hij op minuut 25.
  https://youtu.be/m-2Oy3MVyyA

  Enige opmerking: Ik denk dat het het USA leger overschat en het Russische leger onderschat.

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Mearsheimer propaganda.
  De schuld geven aan Ukraïne en landen die Ukraïne steunen diens land strijdt om een soevereine staat te blijven en dat zelf wil beslissen of ze wel of niet naar het kremlin met hun voorwaarden luisteren.

  Hoe lang is die achterlijke Putin al oorlog aan het voeren in Ukraïne?
  Die kremlin flap is er nog steeds niet in geslaagd om na bijna 1 jaar het Ukraïnse leger en westerse hulp neer te slaan?

  En het zal die kremlin flap ook niet lukken.
  Ook niet vanuit de Belarus.
  Putin krijgt z'n eigen volk niet massaal zover om als kanonnenvoer voor hem naar het gevaarlijke front te gaan.
  Alle JV propaganda kan weer regelrecht de prullebak in net zoals al zijn achterlijk gezwam over joden.

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Die kremlin flapdrollen hebben het liefst zwakke buurlanden en Rusland zelf tot de tanden bewapend.

  Nu is het .... FUCK YOU RUSSIA.
  Wij buren zijn ook tot onze tanden bewapend en haal het niet in jullie hoofd om ons aan te vallen of te bedreigen.
  1 schot op een Amerikaan of Europeaan is gelijk 1 schot op een Rus.
  Oog om oog.........tand om tand
  Als land dien je jezelf nooit zwak op te stellen tegenover een vijandig buurland.
  Een vijandig buurland maakt daar misbruik van.
  Alleen daarom waren ze 1 jaar geleden in staat om Ukraïne aan te vallen.
  Nu kijken ze in een Ukraïnse loop.
  Maar goed ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Op Weltschmerz:

  Micha Kat in de rechtbank | De complete regiezitting

  BeantwoordenVerwijderen
 70. In de opmaat voor het winteroffensief wordt het publiek, na het voetbal, in de VS met WEER een komende rechtszaak tegen Trump in slaap gesust. Wij krijgen eindeloos gekibbel over excuses betreffende slavernij voorgeschoteld (op zich terecht, maar svp zonder al dat gedoe!)

  BeantwoordenVerwijderen
 71. Kennen jullie Peter Zeihan?

  Ooit een keertje kort gekeken: dwaas.
  Maar gisteren hele 1,5 uur beluisterd.

  Hij zegt nog steeds dwaze dingen ( 1 miljoen babies gekidnapt ennaar Rusland mee geniomen ! ) en hij heeft een heel hoog show-gehalte in zijn voordracht: een echte performer.

  Maar de gegevens die hij aan levert zijn wel het bestuderen waard.
  = De demografische ontwikkeling ( met geen woord over Afrika, trouwens. Alleen : naderende crisis in China)

  = Het feit dat de lonen in China nu al veel hoger zijn dan in Mexico, en dat er een NAFTA 2 is gesloten waardoro de VS goedkoop kan produceren.

  etc etc.

  Hier spreekt hij voro de Kamer van Koophandel in Ames, Iowa:

  Annual Event 2022 - Peter Zeihan Presentation

  https://youtu.be/c-NQ1xLfc_A

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een vreselijk arrogante kwal, bijna net zo dom als George Friedman. Hij gelooft ongeveel het zelfde, zonder die idiote fixatie op het intermarium. Weer een hoera- futuroloog...

   Hij bekijkt dingen nogal demografisch. (deze video heb ik niet bekeken) Maar daarmee voorspellen is lastig. Mocht China zorgpersoneel tekort komen over 10 jaar, dan zullen ze tijdelijke visa aan z Aziatische landen aanbieden. Hun eigen mensen worden in elk geval uitstekend opgeleid, en ook daar gaan mechanisatie en automatisering verder. De VS heeft zeker voldoende grondstoffen voor een toekomst als natie, maar niet als imperiale macht. De wokeness gaat nog wel even door met corrosie van de maatschappij en tast academia nog wel even aan. Uiteindelijk zijn er daar veel te weinig nuchtere en kundige ingenieurs die af studeren. De VS is een twijfelachtige democratie, maar binnen de coprorate werksfeer (geen typefout!) een vreselijke dictatuur.

   Demografisch denk ik wel dat Putin naast de overwinning van de SMO echt iets moet doen om het geboortencijfer boven de 2.1, liefst naar 3 te krijgen.

   Verwijderen
  2. Geboortecijfer van 3,, dat halen ze zelfs in sommige Afrikaanse landen al niet meer.
   2,1 is vervaning. Dan blijf je gelijk.
   Ik vrees dat ze nu veel lager zitten.

   Een zekere betrouwbare toekomst , en een karig bestaan , dat zijn de zaken die de geboortecijfers omhoog laten gaan.

   Onzekerheid en overvloedige rijkdom doen de cijfers dalen.

   Sex op elke straathoek en elke website doet het cijfer dalen.
   Onbetaalbaarheid van eigen woning zal het ook doen dalen, denk ik.
   En dan is er nog de daling van de mannelijke vruchtbaarheid: is dat chemisch? Zo ja: dan is dat ook een invloedrijke factor.

   Verwijderen
 72. Op: Ab Gietelink over Von der Leyen.

  Een post van mij:

  Even off topic, Ab, kan dat?
  Op minuut 5 hoor je Ab Flipse op Omroep Flevoland zeggen wie òns echt regeert: " Big Tech, Big Pharma en Big Finance." ( Volledig gecontroleerd door 'you know who.' )
  Luister Youtube op minuut 5 naar Ab Flipse
  > Is ons spaar- en pensioengeld nog te redden? <

  De macht van de bankiers ontlenen ze aan hun geldschepping (en rente bepaling) . Maar op bepaald moment heeft het rentelek een vacuum veroorzaakt, en mòet er geld in de economie komen.
  "Helicopter money ", ofwel: geldbiljetten uit een helicopter strooien was een oud idee, maar is nooit uitgevoerd.
  Quantitative Easing was een manier, maar het geld kwam niet bij 'het volk' en ging in huizen en aandelen zitten.
  Toen Corona kwam is er door de VS wel enorm met geld gesmeten: je hoefde maar een plan in te dienen en je werd bedolven onder miljoenen.

  Nu is er een 'Spending Bill' bekend gemaakt, vannacht om 0.30 uur. De wet is 4000 pagina's lang en het Congres moet er morgen over stemmen.
  Ze gaan weer 1700 miljard $$ scheppen en aan allerlei onzin besteden.
  Dit is hun manier van 'helicopter money', denk ik.

  Kijk Youtube naar Redacted: > Wait! They're admitting the CRAZY TRUTH in this new spending bill | Redacted with Clayton Morris <

  We zijn volledig gevangen en volledig slaaf. Nu al, zelfs zònder QR code en zonder uitsluitend diditaal geld. En wat ze met ons van plan zijn? Kijk wat ze nu met ons doen.
  ( Niet dat wij het in de gaten hebben. We worden afgeleid door vele vele irrelevante zaken. )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie was door Ab al vrij sanel verwijderd...

   Kan natuurlijk: het is off topic.

   Verwijderen