dinsdag 17 september 2019

Gaat China de wereld beheersen, of toch niet?


Vanochtend las ik iets waardoor ik een belangrijke fout in mijn wereldbeeld heb ontdekt.

Al decennia lang is bekend dat Chinezen een behoorlijk hoog IQ hebben. Ook de Japanners trouwens.

Dat er in China zoveel armoede is, wordt meestal terug gevoerd op het inefficiente communistische systeem, en de eigenwijsheid van Mao.

We weten dat Chinezen erg sterk zijn in ruimtelijke problemen en exacte vakken.  Taalkundig zijn ze minder begaafd.
Verder zijn het vooral mensen die lang en geconcentreerd kunnen werken, niet extrovert zijn,  minder met seks bezig zijn dan anderen en vooral het collectief belangrijk vinden en minder het individu.

Dat zijn allemaal eigenschappen waar een baas een goede medewerker aan herkent.
Het is dus begrijpelijk dat het grote China met zijn honderden miljoenen arme boertjes binnen enkele decennia uit groeide tot de fabrieks-hal van de wereld: lage lonen, hoge kwaliteit.

Op de universiteiten in de VS zijn de Aziaten de uitblinkers in de exacte vakken. Op grote  'wedstrijden'  winnen steevast Amerikanen met chinese namen. Fred Reed schreef er een ironisch artikel over. HIER.


2019 Math Olympiad.  The team: Vincent Huang, Luke Robitaille, Colin Tang, Edward Wan, Brandon Wang, and Daniel Zhu.

Zijn de chinezen minder creatief?

Er wordt vaak gezegd dat chinezen goed kunnenuitvoeren  wat hen wordt opgedragen, maar dat ze minder creatief zijn. 
Ik kan daar niet over oordelen.
China heeft veel patenten, maar die schijnen dan weer van een laag niveau te zijn.
De Chinese cultuur is indrukwekkend. Hun 'keuken' is zeker creatief, volgens mij.
Ik weet dus niet of het waaris dat ze minder creatief zijn, en hoe 'erg' dat eventueel zou zijn voor hun toekomst.

Zìjn de Chinezen wel echt slimmer dan de blanken?

Vanochtend las ik een voor mij spectaculair artikel: 
Uit onderzoek blijkt dat de chinezen op jeugdige leeftijd een hoger IQ hebben dan hun leeftijdgenoten, maar dat dit verschil afneemt naarmate ze ouder worden

Heel bijzonder, en natuurlijk heel belangrijk voor de toekomstige machtsverhoudingen in de wereld.

Het was mij al bekend dat zwarte kinderen op jeugdige leeftijd sneller ontwikkelen dan blanke kinderen: ze kunnen eerder kruipen, lopen ,  met een bal spelen ( hand-oog coordinatie )  en dat soort zaken. Maar als ze eenmaal volwassen zijn verdwijnen de verschillen.

Nu blijkt bij mongoloïden een vergelijkbaar verschijnsel aanwezig:  in hun jeugd zijn ze geestelijk verder , maar later worden ze nogal eens voorbij gestreefd door blanke medewerkers.

Het artikel lijkt mij overtuigend.
Als dit juist is, dan is een dominantie door China in de toekomst toch een stuk minder waarschijnlijk  geworden.  Ik weet niet of dit goed nieuws is.
Ik constateer het alleen. 


Hier het hele artikel op de site van Ron Unz:
https://www.unz.com/article/why-harvard-is-right-to-discriminate-against-asians/

( De auteur is volgens mij een zwarte mijnheer. De reacties tot nu toe zijn aardig negatief. Maar  dat wijt ik aan white chauvinism).

88 opmerkingen:

 1. Prima onderwerp, maar zorg toch dat je goed op de hoogte bent. Dankzij Mao CS zijn er 800 miljoen mensen boven de armoede grens gekomen. 800 miljoen, 800 miljoen, 800 miljoen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  China is altijd in de tang gehouden door het wilde westen, dmv opium oorlog etc. Dat kan nu niet meer, dus gaat deze 5000 jaar oude cultuur de westerse barbarij nu gauw voorbij lopen en dat is maar goed ook.

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ingewikkelde zaak, Ben.

   Ik meen te weten dat je fervent pro communisme bent, en ik heb het vaker gelezen dat de communisten veel mensen uit de armoede haalden.
   Maar ik zou er eerst meer bijzonderheden van moeten weten.

   Hoe kwamen ze zo diep in de ellende? Door opium en des-integratie?
   Was de vooruitgang echt groot tijdens het communisme, of is dat pas sinds Deng echt met stappen vooruit gegaan: maw is het kapitalistisch systeem toch ook een stuk de vader van deze enorme opgang?
   Als het aan het communisme ligt: what about Cuba? Of komt dat weer door klein land/sancties/boycot ?

   Verwijderen
  2. Het is allemaal heel simpel Jan. De noodzaak van socialisme is gebaseerd op eenvoudige logica. Zie Marx. Als je in deze een andere mening hebt dan is dat net zoiets als beweren dat 1+1=3. Misschien vanuit psychologisch of sociologisch standpunt interessant, maar verder niet.
   Dat van die 800 miljoen Chinezen boven de armoedegrens is zo vaak in het nieuws geweest. Dat is gemakkelijk te vinden.
   De Engelsen en de Fransen en later de Japanners hebben in China een gigantische ravage aangericht en dat allemaal om China klein te houden. Dat lukt nu niet meer.
   Over het huidige Chinese systeem is inmiddels een enorme hoeveelheid literatuur beschikbaar. Zelf vind ik de website van Roland Boer in deze de meest informatieve o.a.: https://stalinsmoustache.org/2019/09/16/on-state-capitalism/

   Groeten, Ben

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Tja SDR, aan flauwekul geen gebrek.

   Succes, Ben

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. @Ben, pas op het moment dat de boeren onder Deng Xiaoping weer een eigen stukje land kregen om te bewerken kregen ze weer te eten. Mao heeft tig meer doden op zijn geweten dan Hitler. Wat nou armoede grens, de mensen stierven als ratten onder de communisten.

   Verwijderen
  7. Ach lieve Ben toch, ben je zo van slag dat je geen weerwoord hebt en maar begint te schelden.

   Verwijderen
  8. Sterker nog Ben. 1+1 = geen 3, maar 1+1 is wat de totalitaire staat zegt dat het is. Je hebt nog wat te leren.

   Verwijderen
  9. @ Oli

   Iedereen weet toch: 2 + 2 = 5

   https://www.youtube.com/watch?v=rJz77y4d_JA

   Verwijderen
  10. En zoals altijd. Geen enkele serieuze reactie.

   Verwijderen
 2. Nog even terugkomend op de Xi verheerlijk van Jan en SDR vanuit het vorige artikel.

  Verwacht niet in China, dat een website als deze, die kritisch is over de staatszender en de Nederlandse politiek, erg lang on line zou zijn in China
  Bovendien zou iemand ven de partij zich naar Jan spoeden om te vragen of Jan niet ziek is in zijn hoofd is, met de "leugens" die hij verkondigt. Daarbij zou Jan al snel min punten krijgen op zijn social credit score zodat Jan geen nieuwe lening meer kan krijgen voor zijn bedrijf.
  Past Jan daarop zijn gedachtegoed niet aan, dan kan hij in een heropvoedings kamp terecht komen zodat hij een goed lesje kan krijgen hoe hij moet denken en handelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Fair. We gaan hard op weg om china te volgen via big tech, maar zo ver als China zijn we nog lang niet. De censuur en de controle over het gedachtegoed wordt hier in het westen geprivatiseerd. (Europese) politici maken afspraken met Big Tech over de censuur. Details ken ik niet.

   Verwijderen
 3. Leuk artikel Jan. Geeft stof voor discussie. De amerikanen claimen dat ze honderden miljarden aan intellectueel eigendom niet betaald hebben gekregen van de chinezen. Ik heb ook gehoord dat het moeras in Washington zijn zakken heeft gevuld met het verkopen van amerikaanse technologie aan China (direct of indirect via Israël)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het wordt spannend in Isisrahel met de verkiezingen. Het ziet er nu naar uit dat het een nek aan nek race gaat worden en Bibi is nog lang niet zeker van zijn overwinning.
  Na een paar mislukte pogingen om de oorlog te doen losbarsten (Eerst die schepen en nu KSA) zal hij het deze keer wat rigoureuzer aanpakken, desnoods met een valse vlag om Iran de schuld te kunnen geven om zo Amerika te dwingen zich in een oorlog te betrekken want dan kan hij de 'staat van beleg' afkondigen en zo zijn vege lijf redden van jaren gevangenis wegens corruptie.
  Zolang die 'staat van beleg' er is blijft de huidige regering aan de macht, dus is Bibi betrekkelijk* veilig.
  * Dat is hoe je het bekijkt als hem de bommen om de oren vliegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelden een ongeloofwaardiger getuigenis (tegen kandidaat opperrechter Brett Kavanaugh) gezien als van Christine Blasey Ford, maar de MSM deden alsof ze er zelf bij waren geweest. Dat verhaal begint nus dus ook in elkaar te donderen:

  As Kavanaugh Smear Unravels, Original Accuser's 'Witness' Now Doubts Story
  https://www.zerohedge.com/political/kavanaugh-smear-unravels-original-accusers-witness-now-doubts-story

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Russia does not exclude nucleair war in Europe SEPTEMBER 17, 2019

  https://theduran.com/russia-does-not-exclude-nuclear-war-in-europe/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Doet me denken aan HL Mencken's quote: "The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed (and hence clamorous to be led to safety) by an endless series of hobgoblins, most of them imaginary."

   Rationeel gezien, wat heeft Rusland er aan als de EU in een rokende sintel is veranderd, met een stralingsniveau zo hoog dat ze hun afzetmarkt van olie en gas in de EU wel kunnen vergeten?

   MAD kan, maar ik acht het waarschijnlijker dat de ellende toeslaat vanuit biologische en sociaal economische variabelen, als armoede/ slecht eten. Alarmerende berichten als bovenstaand zie ik enkel als rookgordijn om de werkelijke problemen die dagelijks spelen naar de achtergrond te drukken.

   Verwijderen
  3. Wat betreft PCR: dat is een alarmist waarvan ik zo langzamerhand meer het idee heb dat het alarmisme een gevolg is van oude leeftijd dan van werkelijk alarmisme. Wat me wel vaker opvalt: waarom zijn het altijd oude mannen als, PCR, Chomsky, Kunstler, etc die de apocalyps prediken en niet jongere tijdsgenoten? Is ook dat misschien biologisch in de vorm van 'vroeger was alles beter' of 'ik moet in de zinloosheid van de wereld toch iets achter laten, al is het maar een alarm?'

   De wereld is nog nooit veranderd door politiek (politiek houdt een status quo in stand), het enige wat de wereld doet veranderen, zijn uitvindingen. Kortom, niet lullen, maar poetsen


   zie anders ook: https://heresycentral.is/revusky/a-letter-to-professor-paul-craig-roberts/

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. Ook ik heb de neiging PCR een beetje als alarmist te zien.

   Toegegeven, het gevaar voor een foute inschatting is flink toegenomen.

   Maar ook bij een fikse aanval zie ik als meer voor de hand liggende strategie dat die Thaaad installaties en hun radarsystemen conventioneel uitgeschakeld worden. Gelukkig heeft Rusland zeer goede afweer. Pas bij een nucleaire voltreffer vanuit het westen zie ik een nucleaire vergelding.

   Ik vind de brief net weer iets tè apologetisch voor moslim immigranten. Ik geef hen niet de schuld. Maar met name waar ghettovorming optreedt nemen de sociale kansen voor deze zeer matig opgeleide, en slechts in de laagste onderklasse deels geïntegreerde jonge mannen enorm af. Er is een forse feedback via de gevangenis en criminaliteit, evenals drugs, om hen tot een gevaarlijke en wat vijandige groep te maken.

   En er is het element dat er IS en AQ rekruteurs tussen zitten. Die maken gebruik van de maas in de grondwet van godstdienstvrijheid.

   Slechte ontwikkelingen, alhoewel ik blijf vasthouden aan het principe dat ik met iedereen, ook uit deze groepen, wanneer ik hen als individu tegenkom, wil proberen te praten. Pubergroepjes uitgezonderd, lukt dat heel vaak!

   Daarnaast: Jan, bedankt voor de tip! Ik heb me 12 weken op de Volkskrant geabonneerd voor E 2,-!!!

   Verwijderen
  6. @ Rootman,
   de tiop kwam van Blik. Ik meldde alleen datik er gebruik van maakte: is inderdad erg mooi aanbod. Je krijgt wel dames aan de lijn die van alles willen weten. Vriendelijk afgepoeierd.

   Over PCR:
   De kans dat ereen atoomoorlog komt zal niemand ontkennen.
   Dan wordt alles zóóó anders, daar mòet je wel aandacht aan besteden. Dat is zeker primair.
   Laat ik het zo stellen: Als de kans op een atoomoorlog 1 % is en de kans op een conventionele oorlog 70%, dan verdient die atoomoorlog veel meer aandacht want is véél erger. Conventioneel oorlogje? Half miljoen doden hooguit, so what. Over 10 jaar zijn we het bijna vergeten.

   Willem weet als altijd feilloos het foute citaat te geven:

   "Doet me denken aan HL Mencken's quote: "The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed "

   Ja, Willem, maar 'de politiek' alarmeert nu juist NIET, Terwijl er zeker gevaar is.

   En waarom niet? Omdat ze zelf denken : "Nou, een klein atoomoorlogje , first strikeje , Rusland half weg gevaagd, Europa ook deels, niet zo slecht. Amerika onbetwist de baas, China sidderend van angst. Mooi. Nog 2 American Centuries !
   Niet over lullen, want dat geeft weerstand en dan vervalt die optie."

   Verwijderen
 7. Reacties
  1. Wat ik er van weet:

   Allereerst: het mag (bijna) niks kosten, en liefst veel besparen. Dus mogen schepen al heel lang de meest vervuilende, zwavelrijke stookolie gebruiken wanneer ze in open zee zijn. Dit heeft een behoorlijk effect om de temperaturen wat naar beneden te brengen. Tevens creëert het de gelegenheid om de meest giftige chemische afvalproducten in de brandstof te mixen, want niemand die het controleert.

   Chemtails bestaan niet (mogelijk als experimentje, maar niet als regulier middel---veel te duur, en geen duidelijk doel).

   Geo- engineering: het zijn al dan niet interessante theoretische modellen. Maar indien toegepast leidt het meteen tot oorlog! De verschillende machtsblokken ondergaan totaal verschillende effecten! Gunstig vs ongunstig. Rusland is nu de nummer 1 agri-exporter. Ze gaan dat echt niet afstaan vanwege klimaat-hysterie!

   Verwijderen
  2. Dus, Rootman, het door mij gelinkte artikel is een experiment. Dan vind ik wel dat dit experiment dat voor zover ik weet al 30 jaar bezig is toch wel voorbij zijn experimenteel stadium moet zijn. Toen Greta net begon met haar klimaathetze en het Belgische verdwaasde kind De Wever en in mee meetrok heb ik een link geplaatst waarin duidelijk werd gesteld dat er in de EU een commissie bezig is om de gevolgen, ja lees het goed: de gevolgen van de chemtrails te onderzoeken. Mijn stelling was toen, en nu nog, dat ze zich beter kunnen focussen op dit soort milieuvervuiling dan om de zogenaamde opwarming, en wat milieu betreft ben ik het met jou eens dat schepen inderdaad grote vervuilers zijn, maar het grootste deel van hun uitstoot komt ook weer terecht in de zee en kan amper bijdragen aan een globale opwarming. Het radioactief water nabij Fucoshima is vele malen schadelijker.
   Wat Rusland betreft, dat land wordt nu op zoveel verschillende fronten aangevallen dat ze nu echt niet meer het achterste van hun tong laten zien en, nu gok ik even, ze misschien op veel meer fronten stukken verder zijn dan wij hier. Ze hebben als voorbeeld al een opvolger van fake book!
   Over hun wapens zullen we het maar niet hebben want dan krijgen sommige NATO liefhebbers het schaamrood op hun kaken.
   Maar je geeft geen antwoord op de stelling dat Gates en consorten een heel andere agenda voorspiegelen aan de buitenwereld dan ze in werkelijkheid doen: Een bekende uitspraak van Gates: "de wereldbevolking reduceren door vaccinaties, die mensenlevens redden".
   Leg mij dat maar eens uit, Rootman!

   Verwijderen
  3. Wat heeft het uitzonderen van regels voor uitstoot van vervuilde stookolie uitlaatwalm op open zee te maken met de koortsfantasiëen van Bill Gates?

   In die redenering worden zoveel stappen en aannames weggelaten (waarvan sommige, misschien wel meerdere of vele mogelijk juist, dat betwist ik hier niet, maar het dient wel punt voor punt rationeel bekeken te worden), dat het zo zijn geldigheid als argument verliest.

   Simpeler gezegd: alles op één hoop gooien overtuigt niet.

   Verwijderen
  4. Pas heel onlangs hoorde ik over de hypothese dat sommige vaccinaties onvruchtbaarheid zouden veroorzaken.

   Dan wil ik wel CIJFERS zien, geen quote van een billionaire of een artikeltje van een dubieuze site!

   Verwijderen
  5. @Rootman schreef;

   "Chemtails bestaan niet (mogelijk als experimentje, maar niet als regulier middel---veel te duur, en geen duidelijk doel)."

   Laat mij de argumenten van @Rootman eens even nader bekijken.

   De Amerikaanse begroting bestaat voor 54% uit uitgaven voor oorlogstuig. Experts in de VS, mensen die het dus kunnen weten, noemen de Amerikaanse economie een "oorlogseconomie". Ik weet ook dat de VS $221 Trillion staatsschuld heeft, dus hoezo zijn chemtrails te duur, @Rootman? Daarnaast heb ik vastgesteld dat het Amerikaanse Ministerie van Defensie H.R.2977 heeft afgekeurd, wat impliceert dat de in H.R.2977 genoemde wapensystemen voor oorlogsdoeleinden zijn bedoeld.

   De VS is in 93% van zijn bestaan in oorlog. Bij die oorlogen zijn 100den miljoenen doden gevallen. De VS deinst er ook niet voor terug om voor haar doelen, eigen dan wel burgers van andere landen op te offeren. Dus, als @Rootman stelt dat er voor het gebruik van chemtrails geen duidelijke doelen voorhanden zijn, dan wordt het toch wel eens tijd dat @Rootman wordt wakker geschud. Onderstaande staat dat de wapens al zijn ontwikkeld en waar zij toe dienen. Tot treurens toe te blijven ontkennen dat chemtrails niet bestaan (Chemtails bestaan niet (mogelijk als experimentje) is een lachertje.

   (B) Such terms include exotic weapons systems such as--

   (ii) chemtrails;

   (C) The term ``exotic weapons systems'' includes weapons
   designed to damage space or natural ecosystems (such as the
   ionosphere and upper atmosphere) or climate, weather, and
   tectonic systems with the purpose of inducing damage or
   destruction upon a target population or region on earth or in
   space.

   Verwijderen
  6. Vandaag weer eens een hoop vliegtuigstrepen gezien, die keurig hun zelfde baantjes trokken, richting de Noordzee boven Den Helder. Laat daar nu net een massa vochtige lucht in de hogere luchtlagen zitten vandaag. at is er zo speciaal aan dat gebied tussen west Friesland en het noordelijk aangrenzende stukje zee op 18 september???

   Op dat soort vragen kunnen de propaganten van chemtrails nimmer een zinnig antwoord geven. ´Wat is het doel, wie profiteert?´ Nada! Zonder ´Cui Bono?´ is er NIKS!

   Verwijderen
  7. Is de zee een natuurlijk ecosysteem en wordt deze in H.R.2977 genoemd, @postbode?

   Verwijderen
 8. Joop: zodra je weer over HR 2977 gaat drammen heb je jezelf al gediskwalificeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had de link nog niet eerder gelegd maar ADHD ---> postbode klinkt logisch.

   Verwijderen
  2. Relevantie??? Oh ja, Joop heeft geen tegenargumenten, dus wil hij weer hatelijk en persoonlijk worden. Dat is de relevantie. Maakt niet uit, want trollposts worden toch verwijderd!

   Chauffeur , boer of postbode, dat maakt niet uit, we moeten allemaal wat doen voor de kost. Niemand is perfect, en ook ADHD is niets over te schamen, zeker niet meer dan vanwege de schone schijn alles over jezelf willen verbergen. Het maakt niets uit, niet voor, niet tegen. Zolang je wat zinnigs te zeggen hebt, gebruik feiten en argumenten, anders kun je beter zwijgen ipv jezelf te blameren.

   Verwijderen
  3. Oeps, was niet mijn bedoeling om hier weer datzelfde welles/nietes gedoe te veroorzaken.
   Maar Rootman, wat is het nu, moet je keiharde cijfers krijgen over de schadelijkheid van vaccins?
   Bewijs jij mij maar met keiharde cijfers dat god bestaat.
   Hiermee wil ik zeggen dat lang niet alles uit cijfers oftewel, zogenaamde keiharde bewijzen bestaat. Net zoals Joop ervaren heeft heb ik dezelfde ervaring met Wikipedia toen ik opzocht of er kernwapens in Kleine Brogel(B) (30km onder Eindhoven) liggen opgeslagen. Dat bericht was verdwenen (Greenpeace had dat met een actie aan het licht gebracht)en toen ik het terug plaatste was het 2 dagen later weer verdwenen, daarmee wil ik zeggen dat cijfers ook niet altijd de waarheid zijn. Alles kan gemanipuleerd worden, dus ook de waarheid.
   En sinds wanneer is 'Want to know" een "dubieuze" site??
   Deze site heeft al veel duistere zaken aan het licht gebracht.
   Is Blik dan perfect of stop de bankiers waar je blijkbaar een voetje aan de grond hebt gekregen?
   Nee Rootman, nu zit je niet op de goede weg.

   Verwijderen
  4. @postbode,

   "Oh ja, Joop heeft geen tegenargumenten, dus wil hij weer hatelijk en persoonlijk worden."

   Juist omdat ik tegenargumenten geef (en waar een postbode zijn gefingeerde academische mening over denkt uit te moeten spreken) word ik hatelijk en persoonlijk. Dat deze ADHDer dat niet door heeft, bevestigt in meerdere discussies mijn gelijk.

   O, wil je nog iets persoonlijks van mij weten? Ik heb verder gestudeerd dan voor postbode.

   Verwijderen
  5. Ik had het over een vrij specifiek verhaal: dat HPV vaccinatie onvruchtbaarheid zou veroorzaken. Dat had ik niet genoemd.

   Nu geef ik geen stuiver voor de verhalen over chemtrails, 5G straling en de meeste antivax verhalen, maar dit verhaal, over die onvruchtbaarheid, viel me op. Ik geloof dit zeker niet zonder meer (dan wil ik inderdaad eerst degelijke cijfers, geen ´anecdotisch bewijs´).

   Maar ik heb zelf langs deze lijnen gedacht, dat sectief geïnduceerde onvruchtbaarheid een van de meest voor de hand liggende methode van populatiecontrole is.

   Wat er sterk tegen pleit is dat economen meestal juist populatiegroei wensen, en dat typen als Gates en Soros daar nogal exentriek, en dus contrair over denken.

   Maar als ik een prof was zou ik er wat PhD studenten op zetten, om deze bewering zowel epidemiologisch als farmacologisch/ fysiologisch na te checken.

   Verwijderen
  6. Dat is leuk @postbode! Van welke dubieuse site heb jij het verhaal dat de HPV vaccinatie onvruchtbaarheid veroorzaakt? Dat is namelijk nieuw voor mij!

   Verwijderen
  7. Ik ken wel een verhaal over bepaalde ADHD medicatie!

   Verwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  9. @Sofia,

   Nee, dat is niet de gewoonte. Dat heeft een geschiedenis en sommige mensen zijn niet op de hoogte van die geschiedenis of doen alsof zij niet op de hoogte zijn van die geschiedenis. Maar ik ben een schaker en ik heb het geheugen van een olifant en dat vergeten een hoop mensen hier wel eens.

   Verwijderen
  10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  11. Academisch geschoold met pensioen en is nu postbode? Wat heeft hij dan voor een pensioen opgebouwd om nu voor postbode te gaan spelen? Doet hij het voor de lol? Ja, dat kan, maar met een academische achtergrond lijkt mij dat vrij onwaarschijnlijk.

   Verwijderen
  12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  13. @Sofia,

   Hij heeft ook nog zijn eigen volkstuintje!

   Notch, notch, wink, wink!

   Ik ben niet van gisteren hoor, @Sofia. Ik weet heus wel wanneer 1+1 2 is.

   Verwijderen
  14. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  15. Ik heb nog 4 maanden te gaan voor mijn AOW. Tot dan loop ik met plezier een postwijkje, dat doe ik nu een klein jaar. Ik heb inderdaad biologie gedaan. Niets bijzonders, er zijn wel meer collega postbodes met hoge opleidingen. 65+ers zijn niet zo gewild op de arbeidsmarkt, waren dat zeker niet na 2008. Ik heb niets te verbergen, vraag me alleen af waar dit alles mee te maken heeft. Joop komt altijd met allerlei totaal irrelevante, persoonlijke zaken, die hij meent tegen me te kunnen gebruiken als hij met zijn argumenten niet verder kan komen dan HR 2977.

   Een zwaktebod, dat zou voor iedereen duidelijk moeten zijn.

   Verwijderen
  16. @Sofia,

   Hij wist met zijn academische achtergrond ook niet dat zijn geigerteller eens per jaar gekalibreed moet worden om zeker te zijn dat de uitgelezen waarden betrouwbaar zouden zijn.

   Dus, ik bedoel maar. Van mij mag jij de verhalen van deze oplichter voor waar aannemen.

   Verwijderen
  17. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  18. @Sofia,

   Dan heb je toch echt iets gemist! @Rootman heeft overal verstand van en ik niet. En dat ik nergens verstand van heb geloof ik niet. Maar dat is nog niet in dat postcodekoppie van @Rootman ingedaald.

   Verwijderen
  19. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  20. Zo is H.R.2977 héél relevant in de chemtrail discussie maar omdat dat niet in @Rootman z'n koppie past is het voor hem niet relevant. Ik lees wat ik lees vanaf een beveiligde US.gov site en daar staan chemtrails met naam en toenaam genoemd, waar zij voor gebruikt worden en dat het Amerikaanse Ministerie van Defensie deze Resolutie heeft verworpen. Dat is voor mij relevant.

   Verwijderen
  21. Jan, wanneer je tijd hebt, verwijder aub de hatelijke posts van deze trol.

   Verwijderen
  22. Overigens, de consessie die @Rootman over Veterans Today heeft gedaan, was voor mij al een zoete overwinning!

   Verwijderen
  23. Wat een loser ben je toch, @Rootman!

   "Jan, wanneer je tijd hebt, verwijder aub de hatelijke posts van deze trol."

   "Een zwaktebod, dat zou voor iedereen duidelijk moeten zijn."

   Verwijderen
  24. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  25. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  26. In de 3e persoon allerlei compleet irrelevante persoonlijke zaken (voor hier interessante topics) bespreken is roddelen, en zie ik dus ook liever verwijderd. Daarnaast doet Joop niets anders dan drammen en herhalen, hij brengt dezelfde persoonlijke details elke keer naar voren wanneer hij niet inhoudelijk verder kan komen. Ja daar was die geigerteller ook weer eens een keer.

   Speciaal voor Sophia: Ik heb ooit eens een afgedankte dosimeter opgepikt, ik vind dat soort gadgets leuk.
   Ik zal dan tevens uit de doeken doen dat Joop daar nog steeds geen bal van begrepen heeft. Je kunt ook een heel oude dosimeter uitstekend gebruiken om een signaal, dus wel/ geen radioactiviteit te kunnen krijgen! Daarvoor is geen kalibratie nodig, die waarden in Gray betekenen voor ons toch niets) Als een oude dosimeter gaat piepen bij een oude wekker met radiumverf weet je immers dat hij het doet!

   In een destijds beetje relevante discussie had ik ooit eens genoemd dat ik blikjes zalm (uit de Pacific) met het ding in een winkel had getest een half jaar na Fukushima (de meter gaf geen positief signaal, maar de winkelchef was er niet blij mee). Allemaal niet erg belangrijk, maar Joop blijft er maar over zeuren en drammen.

   Verwijderen
  27. Joop als er reden toe is wil ik alle concessies doen. Het gaat me nl niet om gelijk te krijgen! Ik heb het ook niet altijd juist en ben altijd bereid dan mijn fout toe te geven. Dat heeft dus niets met een ´zoete overwinning´ jouwerzijds te maken.

   Verwijderen
  28. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  29. Ik heb nooit beweerd overal verstand van te hebben, en ben zoals gezegd totaal niet uit op gelijkhebben. Het gaat ook helemaal niet altijd om Me, Myself and I, moeilijk te begrijpen voor een narcisistische dramaqueen als Joop.

   Ik ben wel steeds sceptischer geworden wat betreft alternatieve zaken. Deels door veel van de aanhangers maar met name door hun zeer gebrekkige vorm van redeneren en selectief gebruik/veroordelen van bronnen, al maken ze het zelden zo bont als Joop...

   Verwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Willem

  [Rationeel gezien, wat heeft Rusland er aan als de EU in een rokende sintel is veranderd, met een stralingsniveau zo hoog dat ze hun afzetmarkt van olie en gas in de EU wel kunnen vergeten?]

  Rationeel gezien, wat baat het Rusland om de dreiging zelf in een rokende sintel te veranderen onbeantwoord te laten? Die dreiging is de afgelopen jaren concreter geworden en gaat verder dan Amerikaanse (bijvoorbeeld in denktanks of door de beoogde opvolger van Bolton) uitspraken over een winbare oorlog door de inzet van tactische of zelfs strategische nucleaire kernwapens.

  Denk alleen maar de opzegging van de VS van:
  - het ABM verdrag
  - het INF verdrag
  - de ontwikkeling van kernbommen met zgn 'scalable yield'

  https://www.ucsusa.org/ep56-gronlund

  - de Amerikaanse plannen om opnieuw nucleaire wapensystemen in Oost Europa te plaatsen, een ontwikkeling die het opschuiven van de NAVO richting de grenzen van de Russische Federatie in een nieuw licht plaatst.

  Dat de Russen de Amerikaanse dreiging serieus nemen blijkt o.a uit de ontwikkeling van een nieuwe generatie hypersone kernwapens.

  De enige 'veilige' wereld met kernwapens is een wereld waarin mogelijke tegenstanders onvoorwaardelijk en geloofwaardig de MAD-filosofie omarmen; de gedachte dat de inzet van kernwapens door een van de partijen onherroeplijk tot mutual assured destruction van aggressor en aangevallene zal leiden. Iedere andere filosofie over de inzetbaarheid van kernwapens zal vroeger of later tot de inzet van kernwapens leiden.

  Paul CR is geen optimist en je mag hem wat mij betreft een zwartkijker of een alarmist noemen, maar het gaat uiteindelijk natuurlijk wel om z'n argumenten en niet om z'n persoonlijkheid of leeftijd. Als een nucleaire supermacht een andere nucleaire supermacht er van weet te overtuigen dat een kans op overleven een kwestie van de eerste klap uitdelen wordt, dan is een uiterst gevaarlijke situatie geschapen. En dat is nu net het moeras waar we steeds verder in weg zakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Iets over de wereldwijd dalende rentes.

  Die dalende rentes doen weinig tot niets voor het publiekelijk beoogde doel, het via een ruimere kredietverlening stimuleren van bestedingen, productie en kredietverlening. De financiele sector zelf, met name de verzekeraars en de pensioenfondsen maar ook de banken, komen er zelf ook door in de problemen. Waarom gaan centrale banken dan toch door op de ingeslagen weg?

  De vraag is: hoe verkoop je schuldpapier (bijv obligaties) met een rente die zelfs de inflatie niet meer goed maakt? Het antwoord: door de
  marktprijs (koers) van die obligaties te laten stijgen. Op die manier wordt de lage rente op een obligatie gecompenseerd door een (te verwachten) koersstijging. Zo kunnn centrale banken bijvoorbeeld zoveel opbligaties van een 50-jarig lening met een een nominale rente van 1% opkopen dat de koers van zo'n obligatie in relatief korte tijd oploopt van bijv.van 1.000 naar 2.000 euro. Beleggers in deze obligaties maken zo, ondanks die lage rente, een heel lekker rendement.

  De collateral damage. Door het opkoopbeleid van centrale banken daalt het effectieve rendement op obligaties van 1% (nl. € 10 : € 1000) naar 0,5% (€ 10 : € 2.000). Gevolg van deze daling van het effectieve rendement is dat belggers nu nieuwe obligatieleningen zullen kopen worden 1) zolang de nominale rente niet lager is dan 0,5% en 2) centrale banken hun opkoopbeleid (QE) zullen voortzetten. Centrale banken kunnen dus eigenlijk niet stoppen met QE, want dan dalen de koersen en lopen de beleggers weg. De koersen storten dan in en de rentes vliegen omhoog. Plat gezegd: alle schuldenaren zijn dan failliet, van de financiele sector blijft een rokende krater over en schuldeisers kunnen fluiten naar hun geld.

  QE (opkopen van schuld) is dus een fuik, maar hoe lang centrale banken hier mee door kunnen gaan kan niemand voorspllen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. 2 Artikelen uit de Strategic Culture website over een beweging, de Dönmeh in Turkije, die zowel achter de revolutie van Atatürk, het vestigen van het Wahabisme en het huis Saoud zit, evenals hun zeer nauwe banden met het zionisme. Misschien meer voer voor Jan op zijn site.

  https://www.strategic-culture.org/news/2011/10/25/the-doenmeh-the-middle-easts-most-whispered-secret-part-i/

  https://www.strategic-culture.org/news/2011/10/26/the-doenmeh-the-middle-easts-most-whispered-secret-part-ii/

  Ik heb het op mijn beurt van ´Martin´, een reageerder op MoA.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hier de officiële Houthi versie (van TV station/ persbureau Al Masirah) over hun drone aanval en wat de Saoedi´s te wachten staat als ze hun oorlog niet stoppen:

  https://english.almasirah.net/details.php?es_id=8860&cat_id=1

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een geweldige site is dit toch !

  Ik lees allemaal info die ik interessant vind: Sofia wijst op de Saker.

  Rootman wijst naar een artikel over de Donmeh. ( Over Atataturk en Beij etc had ik al veel gelezen op de site" French Connection. Maar die site is al enkele jaren off line.

  Zelf heb ik een kwartiertje gekeken naar Tru News: Over Netanyahu:

  Hij wordt niet meer gesteund door Trump.
  Trump is hem beu. Er is iets gebeurd: Die Greenblatt nam ook onverwacht ontslag.
  Netanyahu is uitgespeeld, zegt Rick Wiles.
  ( Ik heb echt heel weinig tijd nu, dus misschien is dat al algemeen bekend in bloggersland. weet ik niet. )
  https://www.youtube.com/watch?v=8PP3kv4yyIU  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou Jan, China is blijkbaar nog veel te moeilijk voor je.

   Succes, Ben

   Verwijderen
  2. Wie heeft er al ooit ìets van Ben geleerd?
   Het hoeft niet veel te zijn.
   Meld het hier.

   Ik niet.

   Ik weet dat er op Unz of Russia Insider een man een serie over China zou schrijven.
   In de eerste twee artikelen meldde hij dat Mao weliswaar oorzaak is van veel hongerdoden, maar qua saldo toch veel positief heeft gedaan: inderdaad 800 mensen uit de bittere armoede gehaald.

   Of het waar is weet ik niet.
   Zou kunnen.
   Wellicht hebben de vrienden van Ben ( de usual suspects) er destijds voor gekozen om ook China arm te houden, door ze iets aan te bieden dat heel mooi lijkt: communisme: àlle mensen gelijk !
   Zoals ze niet iedereen blij maken met identity politics, porno en al die andere zaken waarmee je een samenleving kapot kan krijgen.

   Ook het 'Succes, Ben' waarmee deze Ben altijd af sluit is van een typerende hautainiteit dat ik er even niet goed van word.

   Het lìjkt vriendelijk, maar het is uiteraard neerbuigend: alsof de meester de leerling succes wenst.

   Ophouden , Ben !

   Wij prikken zo door jouw fake gelul.

   Verwijderen
  3. Het zou mooi zijn, als Ben zijn cryptische opmerking wat zou toelichten.

   China is te moeilijk voor iedereen van ons. Dat geldt wel voor meer onderwerpen! Geen schande overigens, want we doen het zelfs hier over het algemeen minstens zo goed als rijkbetaalde ´analisten´.

   De fout die hier vaak gemaakt wordt (ook door mij) is dat we veel te snel een mening vormen. Dan vallen we ten prooi aan wat onze zionistische idolen al in Exodus hadden ondergaan: Een verlichte, intelligente en capabele Farao kreeg te maken met dezelfde kanker als die, welke we tegenwoordig meemaken: ´Jaweh´ (Satan) ´verhardde het hart van de Farao´.

   Die fout werd toen gemaakt, maar waarom moeten we dat herhalen?

   Verwijderen
  4. Van Wolferen noemde Japan een enigma.

   Maar China is dat zeker ook.
   Niemand die weet wat het gaat worden.
   (Behalve Ben,natuurlijk! Succes,Ben ! )

   Wat je wel weet is dat het er echt uit springt.
   Welk land kan in 40 jaar tijd van 0 naar 100 ?
   In Afrika zijn ze al 100 jaar bezig om van 0 naar 5 te komen.

   Belde vandaag met met de zonnepanelen man. ( Ik ga ze niet leggen). Hij had al enkele dagen niet opgenomen. Hij blijkt in Malawi te zitten: zonnepanelen !
   Op zich een prima zaak, natuurlijk. Maar het zijn vast Chinese zonnepanelen, geen Afrikaanse.

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. Ik heb het inderdaad gemakkelijk. Ik verdiep met al vele jaren in China en ben er ook een paar keer geweest. En aldus is het voor mij volkomen duidelijk dat wat er hier in de pers komt over China bijna allemaal gelogen is. Maar goed als Blik een kritische noot naar de NOS wil gooien dan moet je wel zorgen dat je goed geïnformeerd bent en daar ontbreekt het hier totaal aan en dan ben je in feite een lakei van de NOS geworden en dat kan toch niet de bedoeling zijn. De NOS lacht zich dan immers een ongeluk. En dan moet er dus wel gewerkt worden want anders wordt het nooit wat. Ik heb al gewezen op de web-site van Roland Boer, maar daar is zo te zien nog niets mee gedaan. En ik heb nog stapels meer informatie, maar dat is voor later als jullie braaf zijn.

   Veel succes, Ben

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  8. Ben. Ik zal de link wel volgen omdat een alternatieve mening goed is voor de geest en een reden om hier langs te komen. Veel andere reacties voegen niets toe en daar moet je hier wel vaker snel doorheen scrollen, dat is wel jammer.

   Verwijderen
 16. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. YAHWEH is satan. LOL. Rootman kent YHWH echt niet. Het is wel satan wat rebelleerd tegen YAHWEH.
  Kijk alleen maar hoe Rootman rebelleerd iedere dag.
  Zover de trol Rootman wat samen met de satan mee danst iedere dag. Tot de satan hem niet meer nodig heeft en Rootman laat vallen.
  Had hij nu maar voor YAHWEH ( Ik ben) gekozen. YAHWEH laat nooit Zijn volk wat aan HEM trouw blijven vallen. YAHWEH is de Alpha en de Omega. Er is geen andere God. Alle andere verzinsels van goden in de wereld zijn afgoden.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat mooie muziek is, kennen de zeurpieten van blik ook niet. LOL

  Texas Abilene

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit leidde me naar Linda Ronstadt: 72 nu en Parkinson.

   https://www.youtube.com/watch?v=_Tc4e1KH0UU

   Het kan verkeren.
   Ooit, in 1978,reed ik op de motor door de States en heb in Phoenix een foto gemaakt van het bedrijf van haar vader: Ronstadt's hardware meen ik: hij verkocht volgens mij traktoren en zo.

   Dichter ben ik nooit bij haar geraakt, natuurlijk...

   Verwijderen
  2. Ja, in Phoenix gefotografeerd?
   Dat bedrijf van haar vader lag in Tuscon. Tom Tom van Hugo werkte toen niet zo goed en hij hield zijn landkaart op de kop. 😂

   Verwijderen
 19. The Crisis Over The Attack On Saudi Oil Infrastructure Is Over - We Now Wait For the Next One

  Moon of Alabama meldt dat de dreiging van acties tegen Iran n.a.v. de
  Jemenitische drone aanval op de olieinstallaties in SA (voorlopig)uit de lucht is. Na zijn aanvankelijke dreigende taal maakte Pompeo na een bezoek aan SA terugtrekkende bewegingen:

  "I was here in an act of diplomacy. While the foreign minister of Iran is threatening all-out war and to fight to the last American, we’re here to build out a coalition aimed at achieving peace and a peaceful resolution to this. That’s my mission set, what President Trump certainly wants me to work to achieve, and I hope that the Islamic Republic of Iran sees it the same way. There’s no evidence of that from his statement, but I hope that that’s the case."

  https://www.moonofalabama.org/2019/09/the-crisis-over-the-attack-on-saudi-oil-infrastructure-is-over-we-now-wait-for-the-next-one.html#more

  BeantwoordenVerwijderen
 20. De Chinezen zijn zeer creatief.
  Ze hebben mooie kunst voortgebracht.
  Ze hebben van alles uitgevonden.
  - Ze boorden al naar olie 2000 jaar geleden !!
  - Boekdrukkunst
  - Buskruit
  Kijk maar eens op de lijst van Chinese uitvindingen van wikipedia en verbaas je.

  BeantwoordenVerwijderen