maandag 23 juni 2014

Victoria Koblenko Compleet de Weg Kwijt: "Eerste stapjes democratisering Oekraïne"

Bij toeval gestuit op interview Victoria Koblenko in de Telegraaf van zaterdag 21 juni 2014 waarbij ons de schellen van de ogen vallen. De vrouw met het verleidelijke mooie uiterlijk, blijkt er van binen spijkerharde opvattingen op na te houden en spreekt openlijk en zonder scrupulus haar vertrouwen uit in Poroshenko. Deze regime leider deinst er niet voor terug raketten op Lugansk te werpen, fosforbommen in te zetten en "filtratie" als politiek element te gebruiken. Met een Premier (Jatsenjoek) die opponenten "sub-humanen" noemt, ziet Koblenko "eerste stapjes in democratisering". U kent de mooie buitenkant van Victoria Koblenko? Maak nu kennis met de duistere binnenkant van dit persoon. We gaan enkele van haar meest EXTREME uitspraken onderwerpen aan een analyse.


"Grappig trouwens dat de Russen zelfs als ze een speelfilm maken, afhankelijk zijn van Oekraïne."

Allereerst valt hier het minderwaardigheidscomplex van de Oekraïense Koblenko op ten opzichte van buur Rusland. Het feit dat Russen voor een speelfilm havenstad Odessa als decor kiezen is voor een Rus de gewoonste zaak van de wereld. Zij vindt het "grappig" en ziet daar een "afhankelijkheid" in. Terwijl Rusland en Oekraïne gewoon geheel verknoopt zijn. Tot de jaren ´90 was het 1 land. Voor de revolutie in 1917 maakten Odessa en het oosten van Oekraïne deel uit van het Tsarenrijk. En handel, culturele uitwisseling en familiale banden zijn tussen de twee landen gewoon puur natuur. Dat daarbij Rusland (éénzijdig) afhankelijk zou zijn van Oekraïne is een gotspe en bevestigt Koblenko´s kleingeestigheid en de bedenkelijke termen waarin zij denkt.

Hieronder de mensen die met VICTORIA KOBLENKO op éeen lijn zitten... Ze scanderen "Heil Oekraïne" en, als het je niet bevalt, "Koffer, Station, Rusland".

"Er moest een havenstad in voorkomen, dus werd uitgeweken naar Odessa. Maar daar brak de pleuris uit en dus durfde de producent niet te gaan."

Waarom legt Victoria niet even uit wat er werkelijk in Odessa gebeurd is? In plaats van vaag over "de uitgebroken pleuris" te praten, kun je beter het Telegraaflezersvolk informeren dat de nieuwe "democratische" krachten van het nieuwe Russo-fobe bewind daar op klaarlichte dag 46 oppositiemensen afgeslacht hebben. Gewoon, in het midden van Europa. Omdat het kan. In het nieuwe Oekraïne. Het is het nieuwe sfeertje, waarbij onder andere de extreem Oekraïens nationalistische Prawi Sector vrij spel heeft, die buitenlanders uit het prachtige Odessa weghoudt. Die Russische producent is wellicht gewoon bezorgd om Koblenko´s gezondheid en die van haar collega´s. Het is dus een hele trieste realiteit en dit afdoen in termen als "niet durven" zegt weer alles over Koblenko' s bekrompen, kleingeestige denkbeelden.

"Zouden we uitwijken naar de Krim, brak daar de hel los. Voor twintig draaidagen ben ik 15 keer op en neer geweest."

Zij stelt Krim en Odessa dus nagenoeg op 1 lijn. De hereniging van de Krim met Rusland (tot 1954 waren ze ook al bijelkaar, maar toen schonk Oekraïener Chroestjov de Krim van Rusland aan Oekraïne) is geheel geweldloos verlopen. Het zou prettig zijn als Koblenko zou willen uitleggen over welke "hel" Koblenko het heeft.

Over Poroshenko: "Heb wel vertrouwen in hem"

Poroshenko, de enige leider in Europa die momenteel raketten, fosforbommen, straaljagers en Howitzers op zijn eigen bevolking stuurt. Dit zijn de middelen waarmee Poroshenko communiceert. Praten in woorden doet Poroshenko niet met opponenten. Koblenko heeft wel vertrouwen in zo´n leider.

De man waar Koblenko "wel vertrouwen" in heeft, Poroshenko, in legerpak met militairen in buitenlandse uitrusting


"Somberheid past bij Oekraïne, waar na 23 jaar onafhankelijkheid nu pas eerste stapjes worden gezet in de democratisering"

Hier toont Koblenko echt volledig van het pad af geslagen te zijn. Het is in Oekraïne in 23 jaar niet zo´n chaos geweest en het staatsgeweld is niet zo erg geweest als nu. De militarisering is in volle gang. Jonge mannen worden gedwongen in het leger te gaan op straffe van lange gevangenisstraffen of erger. Wie als soldaat geen Rus wil doodschieten loopt het risico zelf doodgeschoten te worden, en moeders blokkeren wegen om hun West-Oekraïense soldatenzonen niet naar het Oosten afgevoerd te zien worden. Dan hebben we het nog niet eens over Oost-Oekraïne: tienduizende mensen op de vlucht voor het Oekraïense leger, honderden onschuldige doden, kinderen, vrouwen. En Koblenko? "Eerste stapjes democratisering". Wij zouden graag van Koblenko horen over welke "eerste stapjes" zij het heeft. Zijn het de fosforbommen? Of zijn het de continue bombardementen van Slavyansk? Of ziet zij de tienduizende mensen die naar Rusland gevlucht zijn als een eerste democratiseringsstapje ? Wellicht krijgen we dat in een vervolginterview te horen of wil zij hieronder in de comments dit toelichten.

Dan komt een interesante passage waarbij zij onverwachts blijk geeft precies te weten hoe de vork in de steel zit. Dit is echt een even opvallende als verontrustende passage, let ook op de "we"-vorm waar ze in over schakelt: "We zitten te wachten tot Poetin officieel groepen de grens over stuurt, want dan gaan onze draaiboeken in werking. Dat weet Poetin, dus speelt hij het slim".

De 10-punten vraag was natuurlijk geweest over welke draaiboeken zij het heeft en hoe die eruit zien. Maar dit komt wel overeen waar Sergei Glazjev, adviseur van Poetin het over gehad heeft. Oekraïne moet in opdracht van de VS Rusland provoceren tot oorlog. Koblenko zit er blijkbaar ook op te wachten. U verwacht van deze mooi uitziende vrouw verzoenende woorden? Mis. Het is griezelig. Ze wacht op groepen van Poetin om vervolgens de draaiboeken in werking te kunnen laten treden.

Maar het wordt nog erger: "Als je je zo Russich voelt, ga daar dan wonen... Het zijn economische gelukszoekers. Rasopportunisten"

Ze gebruikt hier allerlei communicatieve foefjes en drogredenen om haar extreme Oekraïense nationalistische standpunten kracht bij te zetten. Ze doet net alsof het probleem de mensen uit de Donbass zijn. Die zich zo Russisch zouden voelen. Het is de bekende tactiek van de opponent een vals argument toeschrijven en dat dan aanvallen. De mensen in Donbass willen in eerste instantie geen fascisten en geen bommen en geen raketten en geen Filtratiekampen. En logisch dat ze nu weinig op hebben met de Oekraïense eenheid. Die is sowieso toch al definiet weg. Het is als in 1943 horen zeggen "Als het de Joden in Duitsland niet bevalt dan gaan ze toch naar Israel". Koblenko toont zich van haar meest intolerante kant en geeft blijk geen enkele compassie te hebben met de mensen die dagelijks lijden onder de regeringsbombardementen en hun vrouwen en kinderen zien sterven. Die moeten maar vertrekken als het ze niet bevalt. Maar Koblenko noemt Wilders in hetzelfde interview wel een zeepbel en verwijt hem "intolerante dingen te roepen en te beledigen". De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Veel hypocrieter kan het niet. Als Koblenko dezelfde dingen over groepen in Nederland zou zeggen als dat zij over Oekraïene wel zegt, zou de wereld hier op zijn kop staan. Maar het gaat over Oekraïene en "Russich voelen", dan komt ze er mee weg.

Zie hier vanaf circa minuut 8:00 de oude vrouw wiens leven in puin gebombardeerd is. Betreft dit iemand, waarvover Koblenko stelt: "Als het haar niet bevalt, dan vertrekt ze maar naar Rusland". "Rasopportunisten" (English subs)

ENGLISH SUMMARY

Ukranian born Koblenko has lived in Holland since the age of 13 years. In a newspaper interview last Saturday 21 June, she expresses her trust in bomb throwing Poroshenko. Moreover she sees Little steps with regard to making Ukraine more democratic. Which steps she sees she does not detail. We can only guess if she means the fosforbombs or the tens of thousands of people fleeing the country.

4 opmerkingen:

 1. Hier nog zo'n filmpje van de 'demonstratie' van nationaal-radicalen in Kiev op de dag dat Hitler 73 jaar geleden de Sovjet Unie binnenviel (in de nacht van 21 op 22 juni 1941).

  https://www.youtube.com/watch?v=hYkjJMCf9v8

  Zal Europa nog ontwaken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zou je haar niet kunnen bellen?
  Om haar jouw info te geven / voor te leggen; zij lijkt OF heel partijdig of niet goed geinformeerd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fruit, wat ben jij toch naïef, old boy! :-)
  Zij is: en heel goed geïnformeerd, en heel partijdig. En wat zij zei over "wachten totdat Rusland in actie komt" .... zegt dat helemaal; ik heb haar vrij vriendelijk getwitterd; je zult het begrijpen, ze heeft mij even vrij snel en even vrij vriendelijk geblokkeerd. Maar als jij haar wilt proberen te contacten en over dit artikel informeren, ga je gang; sterker: GRAAG! Om te beginne, twitter haar anders: @vkoblenko

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vandaag (20 maart 2016) was Victoria Koblenko te gast bij het programma wnl op zondag. Een van de onderwerpen die aan bod kwamen: het associatieverdrag met Oekraïne waar we op 6 april a.s. vóór of tégen kunnen stemmen middels een referendum. En wat had ons mediaal orakel in deze uitzending te zeggen? Dat de gemiddelde Nederlandse burger er geen jota van had hoe al die politieke belangen betreffende Oekraïne in elkaar zaten, dus waarom dan een referendum? En ten dele heeft zij gelijk maar zegt er niet bij, waaróm. Welnu, hier volgt het "waaróm": we worden nu al voor enige tijd zo overspoeld met knullige, zotterlijke en koddige nieuwsverslaggeving waarin de ware oorzaken betreffende de ellende die nu in Oekraïne heerst, handig wéggelaten zijn! En dat is niet slechts met Oekraïne het geval maar ook met o.a. Syrië (om maar eens even een zijweggetje in te slaan.) Koblenko zegt Oekraïne bezocht te heben. Is zij getuige geweest van de gruwelijke gevolgen van het bloeddorstige Poroshenko-Yatsenyuk-regime op de Oekraïnse bevolking? Zij zegt er in ieder geval níets over. Weet zij dat Victoria Nuland (familie?) van het Amerikaanse Staatsdepartement 5 miljard dollar had gekregen om daarmee de gewelddadige val van de democratisch gekozen Jukanoviç te bewerkstelligen en waardoor Poroshenko en Yatsenyuk er aan de macht gekomen zijn? Met wie heeft zij daar in Oekraïne gesproken. Burgers van wie de familieleden op gruwelijke wijze afgeslacht zijn door Oekraïnse militia? Ik hoorde haar er niet over. Laat me jullie dit vertellen: zolang we gemanipuleerd worden door een liegende en waarheidsverdraaiende media (waarvan ook wnl op zondag deel uitmaakt en Koblenko hier een flinke, grote steen aan bijdraagt), zal de gemiddelde Nederlandse burger er geen enkele notie van hebben hoe de zaak met Oekraïne nu precies in elkaar steekt! Maar nu hebben we het internet; hier is informatie te vinden waarbij de Nederlands burger zich zeer zeker een goed oordeel kan vormen over wat er werkelijk in Oekraïne plaatsgevonden heeft en wat er nú gebeurt (zoals op deze site bijvoorbeeld). De reden dat we vóór het associatieverdrag zouden moeten stemmen, is dat we daar de corruptie zouden moeten bestrijden. Bingo, een edel streven! Maar...wat te denken van o.a. de "Teeven-deal" hier? Zijn onze politici dan zélf niet zo corrupt?Corruptie met corruptie (ofwel vuur met vuur) bestrijden levert niets anders op dan nóg meer corruptie! Laat je eerst goed voorlichten en besluit vervolgens wat je doen wilt: pro of contra het verdrag. Wat mij echter betreft, zou ik iedereen ten sterkste het volgende willen adviseren:Stem allemaal "NEE!" (tégen het verdrag) tijdens het referendum op 6 april a.s.!

  BeantwoordenVerwijderen