zondag 15 juni 2014

UPDATE. Protesten bij Russische ambassade Kiev: Eieren en verf gegooid, auto's vernield, politie doet niks

Tijdens urenlange protesten in Kiev bij de Russische ambassade zijn beledigende teksten opgeschreven, auto's vernield, eieren en stenen gegooid, en is de Russische vlag verwijderd. Een zwart-rode vlag van "Prawi Sector", werd aan het hek gehangen. De demonstranten werden urenlang niet gehinderd door de politie. Rusland heeft protest aangetekend. Volgens internationale verdragen waar ook Kiev aan gehouden is, dient de veiligheid van ambassades en de onschenbaarheid van diplomaten door het gastland gewaarborgd te worden.

UPDATE1: Minister van Buitenlandse Zaken van Oekraïne, Andrey Deshchitsa, doet mee met protesten voor de ambassade en scandeert en zingt beledigende teksten over staatshoofd Rusland, Vladimir Putin. Hij stelt echter, dat hij bij het protest kwam om te voorkomen dat de situatie zou escaleren, hoewel hij het protest en het doel van het protest wel steunde. Lees meer, HIER.

UPDATE2: Rusland, in de persoon van hun woordvoerder Pushkov van Buitenlandse Zaken, stelt vast dat Westerse landen Rusland niet steunen in hun wens deze ernstige schendingen van de diplomatiek onschendbaarheid in de vergadering van de Verenigde Naties aan de kaak te stellen. De aanval zou mogelijk georganiseerd kunnen zijn door het Azov-Bataljon van Olicharch Igor Kolomoiski. Deputaat Vjatsjeslav Nikonov van Verenigd Rusland ziet in de ongeregeldheden bij de ambassade en de afwezigheid van een afkeuring ervan, dat Kiev een "carte-blanche" heeft "niet enkel om te moorden, het vernietigen van vreedzame burgers en vreedzame steden, maar ook om de belangen van Rusland te schenden." http://www.vesti.ru/doc.html?id=1688298En ook bij de ambassade, wederom een oppositie politicus, Parlementslid Nikolay Rudkovskiy van de Socialistische partij en deel van de coalitie van de Regio's, met verf belaagd. De protesten gingen door tot in de avond.
Lees meer op de site van RT HIER.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten